Wij halen bij de Sligro af en toe een hele kip (Kemper of Label Rouge). Dan gaan de poten en vleugels eraf, filets eraf, alles de vriezer in, en het karkas in de soep. Dan heb je voor 15 euro voor een week aan (verantwoord en lekker)kippenvlees in huisquote:Op donderdag 20 juni 2013 14:57 schreef minilot het volgende:
[..]
Daar heb je een punt!
Had gisteren trouwens ook stukjes bot in de kippendijfiletjes van AH. Die waren sowieso veel duurder, minder lekker en met meer flubbertjes en stukjes dan die van Dirk/Bas.
Ik wou dat er een poelier in mijn dorp zat! Binnenkort eens groot inslaan bij de Sligro en dan vriezerlade vol dijtjes proppen.
Ik haal ze door bloem, maizena etc, dan door eiwit (schuimig geslagen) en dan door de pankoquote:Op vrijdag 21 juni 2013 22:51 schreef Thorical het volgende:
Piet op donderdag 20 juni 2013 schreef je dat je kipschnitzel met panko hebt gegeten.
Nu heb ik panko maar moet ik daar op een speciale manier mee paneren?
Wat zijn kiphaasjes?quote:Op donderdag 20 juni 2013 12:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik haalde daar vaak kiphaasjes en die zijn ook van mindere kwaliteit geworden. Kleiner en ze moeten nu bijgesneden worden omdat er nog allerlei viezigheid aanzit.
Opzoeken op Google, aangezien ik geen idee had wat het was, spreek ook geen frans dat scheelt.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag mij eigenlijk af wat de kipsnijders met de Sot L'y Laisse doen.
Hele goede vraag. Begin het me nu zelf ook af te vragen Het zou goed kunnen dat er kipfilethaasjes op de verpakking staat maar die heb ik niet bij de hand en weet het niet zeker.quote:
Zoals het woord al een beetje aangeeft: laat maar zitten..quote:Op vrijdag 21 juni 2013 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Vraag mij eigenlijk af wat de kipsnijders met de Sot L'y Laisse doen.
[ afbeelding ]
Het woord geeft aan, een zot die het laat zittenquote:Op zaterdag 22 juni 2013 13:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Zoals het woord al een beetje aangeeft: laat maar zitten..
Zelfde als de kabeljauwwangetjes, veel mensen kennen het niet en zien het dus ook neit als delicatesse.
Zoals ik zei "..of alleen een prutje met groene kleurstof erin"quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
U kunt pandanpasta bij Toko Hoi Yun Rotterdam kopen in flesjes van 30ml van het merk Koepoe Koepoe
http://tokohoiyunrotterda(...)-pasta-waar-te-koop/
Weet niet wat je wilt maken, maar de bladeren meestoven of koken moet ook gaan.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Zoals ik zei "..of alleen een prutje met groene kleurstof erin"
Als ik geen puur extract/pasta zonder toevoegsels kan vinden vind ik het gewoon leuk om zelf te maken. Vandaar.
Bladeren malen, koken met weinig water en de suiker die je nodig hebt tot een stroop, en die stroop gebruiken in je taart ipv suiker.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:23 schreef minilot het volgende:
Gaat om een taartje/cakeje dus dat zal niet gaan lukken. Geeft ook niet. Ik vind een beetje pielen om een groen brouwseltje uit bladeren te krijgen wel leuk.
Als je verse bladeren kan krijgen, kan je die ook tot een pulp slaan in een granieten vijzel, net zoals je pesto maaktquote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:32 schreef minilot het volgende:
Dat kan vast altijd, maar ik vraag vooral aan Robin of zij toevallig ervaring heeft met het uit bladeren beuken van het pure, groene goedje. Dus daar wacht ik even op.
Pfff, ik probeer je te helpenquote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:33 schreef minilot het volgende:
(En ja, ik kan het vast ook Googlen, maar ik hoor gewoon graag wat zij-van-Aziatische-Ingredienten erover te zeggen heeft, en die heeft geen eigen vraagbaaktopic. )
Kipfilet spoelen en de marinade verwijderen?quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:35 schreef Eind-Baas het volgende:
Ik heb hier gemarineerde kipfilet van de slager, maar ik wil eigenlijk kip tandoori eten (uit een pak, slecht ja ik weet het). Maar zal nog smaken, aangezien de kip ook gemarineerd moet worden voor de kip tandoori?
Jahaaa, is ook heel lief en -x- enzo, maar als de antwoorden 'gemalen bladeren in je cake stoppen' of 'flesje kleurstof kopen' zijn dan wacht ik gewoon even op Robin. Ik weet dat het jouw topic is, maar er vragen wel vaker mensen iets aan Robin hier, dus lekker puh!quote:
Is de marinade niet in de kip getrokken dan?quote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kipfilet spoelen en de marinade verwijderen?
Ja, maar het is beter dan twee marinades, en je zal met spoelen vooral voorkomen dat het brem en bremzout wordtquote:Op zaterdag 22 juni 2013 18:41 schreef Eind-Baas het volgende:
[..]
Is de marinade niet in de kip getrokken dan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |