abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 28 mei 2013 @ 20:12:12 #151
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_127120877
Ik ben ook zo'n ouder die altijd wel helpt enzo.. MR, GMR, broodjes smeren, kleuters naar de kinderboerderij brengen, enz..
En ja, ik ga ook altijd naar ouderavonden, introductie-avonden, 10-minuten gesprekken etc.. De introductie bij de kleuters kan ik ondertussen wel dromen, maar ook het contact met de andere ouders op zo'n avond vind ik belangrijk :Y

Vanuit mijn (G)MR-rol spreek ik 'schoolplein-klagers' ook gewoon aan; wát er nou precies is waar over te klagen valt, hoe ze een oplossing zouden willen zien etc. Moet ik natuurlijk wel weten dat er ergens geklaagd wordt ;)
Maar ja, veel mensen nemen ook met geen enkele andere oplossing genoegen dan behalve zoals zij het zouden willen zien. Soms gaat het ook gewoon niet of zijn de de middelen er niet voor of zijn er gewoon op een andere manier een hoop haken en ogen zodat het niet zo makkelijk gaat.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 20:23:54 #152
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_127121543
Bij ons is er ook best veel aan gedaan om met de ouders in gesprek te komen, vind ik.
Ik weet ook niet helemaal waar de onrust door ontstaan is en wat er aan de hand is. Vorig jaar zat ik nog in de MR en was ik beter op de hoogte, maar dit jaar niet meer.

Ik zit nu in de MR van de school van Job. Dat is trouwens wel een wereld van verschil, een MR van een gewone school of van speciaal onderwijs. De onderwerpen zijn echt heel anders.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  Licht Ontvlambaar dinsdag 28 mei 2013 @ 20:44:19 #153
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_127122492
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 12:19 schreef Moonah het volgende:
Sjeen, fijn dat het een geslaagde dag was. Echt traditioneel Limburgs? Ik ken het van mijn schoonfamilie (en hun verhalen). Jurken van honderden euro's, feesten die niet onderdoen voor een bruiloft....

Gao, toe maar! :o Een echte handgemaakte jurk, en nog wel zelf ontworpen. Wat leuk! Sterkte met je nek.

En Livelink, dat snap ik ook niet, die on-betrokkenheid die je steeds vaker lijkt tegen te komen. Katja gaat naar groep 8 aankoemnd jaar?

Oh, en Trui, ik ben benieuwd hoe zijn semi-improvisatie-spreekbeurt gaat!
Echt traditioneel Limburgs, maar op onze manier :) Dus geen jurk van honderden euro's, maar wel een hele mooie. En geen bruiloft maar een tent op de oprit en zelf het eten gemaakt.

Wij gaan eigenlijk altijd naar dingen van school (infoavonden, 10-minutengesprekjes enzo), ik wil graag weten wat er speelt.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_127123154
Wij hebben geen 10minuengesprek. Wij hebben portfoliogesprekken. Eigenlijk zouden die 2x per jaar moeten plaatsvinden maar we hebben er nog geen een gehad.
Ik probeer wel naar bijeenkomsten te gaan maar dat is werktechnisch niet altijd mogelijk.

Ik vind het wel leuk om te helpen versieren op school met sinterklaas. Heb de afgelopen 2 jaar verftekeningen gemaakt op deuren en ramen.

Ben 2jr klassenmoeder geweest en heb 2jr de overblijf gedaan totdat er een potlood onder mijn oog eindigde..
Misschien dat ik volgend jaar, als Tess ook op school zit, weer wat ga doen op school. Dit jaar had ik er even geen zin in :@
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_127123194
Tot nu toe geen 10-minutengesprek gemist, we proberen ook vaak samen te gaan.
Van die informatie-avonden vind ik het vaak toch wel belangrijk dat in elk geval 1 van ons gaat, meestal ben ik dat dan.

Ik vind het wel jammer dat ze bij ons geen leesouders e.d hebben, dat lijkt me best leuk. Mijn vader was vroeger "lego-vader". Maar ik ga wel helpen met de boekenuitleen, komt toch een beetje in de richting :).
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_127126336
Hier hebben we ook 10 minuten gesprekken, op de creche al gehad en op school nu ook. Soms gaan we samen, soms een van ons. Er zijn ook knutselavonden voor de ouders en informatieavonden (tot nu toe alleen op de creche gehad, dus voor kdv en bso). Dan gaat ook altijd minimaal een van ons. Aan die knutselavonden vind ik fijn, dat je echt uitgebreid de kans hebt met andere ouders te praten.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 28 mei 2013 @ 21:54:18 #157
37295 Luigi
mario pls
pi_127126464
Eh, knutselavonden? Hoe moet ik dat zien?
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:03:33 #158
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_127127008
Volgend schooljaar gaan mn kids ook naar een NL school, ben ook van plan om dan mee te gaan helpen, lijkt me leuk :) (Behalve dan luizenmoeder, dat doe ik echt niet! :N )

Ik heb met kerst meegeholpen met koekjes bakken met de kinderen op school, dat was wel leuk om te doen eigenlijk :)

Verder hebben ze hier ook een soort van 'kennismaking dag' Dus dat je 's ochtends of 's middags komt koffieleuten met je kind en je zelfgebakken appelflappen/cake :p Maar dat is wel gezellig (anders zie je nooit geen moeder hier op school)

Met Kerst ook, gezellig kerstontbijt met je kind in de klas
Tinu, ik ben ook benieuwd, knutselavonden???
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:06:49 #159
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_127127207
Ik ben reserve-leesmoeder, reserve-computermoeder, maak van alle evenementen foto's mits ik vrij ben van mijn werk en ga naar alle 10-minutengesprekken. Volgend schooljaar wil en kan ik meer doen.

Juffen, help mij eens? Zaterdagochtend om 9.30 vraagt Tobias al wanneer hij weer naar school mag, 2e dag van de mei-vakantie was hij er wel weer klaar mee. Hij wil naar school. En 'wanneer gaan we nou iets echts leren of iets moeilijks leren op school, mama?'
Hoe hou ik hem straks 6 weken zoet? Op zich vermaakt hij zich prima thuis, kan goed zichzelf bezighouden maar hij wil zo graag leren. Ik heb het al bij de juf neergelegd en zij denkt er over na. Hebben jullie ideeën?
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:11:46 #160
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_127127517
Op onze school is er elke 6 weken een avond waarop je een 10-minuten-gesprek kunt hebben. Je kunt daarop intekenen, het is niet verplicht. Er wordt van je verwacht dat je zo'n 3x per jaar een 10-minuten gesprek aanvraagt, maar je mag dus zelf weten wanneer. Er zijn dus ouders die dat niet doen. De leerkracht kan ouders dan ook uitnodigen, als hij/zij het zelf wel wenselijk vindt.
in de haak.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:12:14 #161
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_127127557
Bij de Action heb je van die schrijfboekjes, en ook andere leer boekjes, is dat misschien iets ?
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:21:33 #162
23460 Deepfreeze
"koud hé"
pi_127128142
Saffier, ik heb de vorige vakanties veel ideeën opgedaan op pinterest.com . Daar staan veel knutseldingen op, waar je soms een paar uur/dagen zoet mee bent (lieveheersbeestje van papier mache, weg met afplaktape op de vloer, cijfer twister met sommen, etc). Maar ook veel sites van Amerikaanse home-school-moms. Met allemaal leer-ideeën. Misschien kun je eens rondneuzen..
pi_127128780
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 22:06 schreef Saffier het volgende:
Ik ben reserve-leesmoeder, reserve-computermoeder, maak van alle evenementen foto's mits ik vrij ben van mijn werk en ga naar alle 10-minutengesprekken. Volgend schooljaar wil en kan ik meer doen.

Juffen, help mij eens? Zaterdagochtend om 9.30 vraagt Tobias al wanneer hij weer naar school mag, 2e dag van de mei-vakantie was hij er wel weer klaar mee. Hij wil naar school. En 'wanneer gaan we nou iets echts leren of iets moeilijks leren op school, mama?'
Hoe hou ik hem straks 6 weken zoet? Op zich vermaakt hij zich prima thuis, kan goed zichzelf bezighouden maar hij wil zo graag leren. Ik heb het al bij de juf neergelegd en zij denkt er over na. Hebben jullie ideeën?
net als op school elke dag wat werkjes?
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 29 mei 2013 @ 05:24:00 #164
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_127138658
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 12:13 schreef Spuuglokje het volgende:
Wat leuk gao! Wat voor stof heeft ze uitgekozen?
Donkerrode chiffon. Hij is asymetrisch over 1 schouder. Geribbelde 'band' onder de borst, en vandaar vloeiend tot boven de knie. Het donkerrood kwam doordat ze een jurk vond die ze echt heel mooi vond, maar die te wijd was (en niet smaller te maken door het ontwerp), en die was paars/rood. Anders hadden we nooit verwacht dat het mooi zou staan.

Oh, en een kleermaker valt hier in een wat andere prijsklasse dan in NL he ;) Het was niet of nauwelijks duurder dan iets kopen. Gisteren nog een paar schoenen erbij gevonden. Ideale combi van passend voor een elfjarige, comfortabel, en mooi met wat glimmers en een mini-hakje. En als ze eruit groeit kan ik ze aan :P Van haar zakgeld heeft ze een kettinkje gekocht met de beginletter van haar naam in het Thai, dat vond ze zo mooi O+ Volgende week nog even naar de kapper, en de middag van het bal naar de mani/pedicure (again: een andere prijsklasse dan in NL; nog even van genieten), en dan is de prinses klaar ;) 's Morgens hebben we een 'completion ceremony' voor zeg maar de basisschool: tamelijk officieel, voor ouders en de leerlingen (en ik denk dat ik jongste gewoon mee ga nemen; ik wil het ook met iemand kunnen delen). 's Middags vrij voor het mooimaken, en dan hebben ze 's avonds het diner en 'bal' (twee uur lang staan springen :P Ooooh nee, maar ze hebben ook slow dancing. Ieuw! :D ).

En ja, de hernia is vreselijk pijnlijk geweest, maar we lijken er wat grip op te krijgen. Vorige week kon ik me niet voorstellen dat ik zonder operatie zou kunnen (en die zal ook wel een keer moeten komen), maar met heel veel pillen, injecties, 3x per week fysio en wat hulpmiddelen gaat het inmiddels stukken beter. En kan ik me weer wijden aan het inpakken. Nog 5 dagen! :W
  Licht Ontvlambaar woensdag 29 mei 2013 @ 08:39:27 #165
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_127139643
Goaxing, het klinkt heel spannend, sjiek en stiekem ook een beetje emotioneel allemaal! Gaaf :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  woensdag 29 mei 2013 @ 08:56:38 #166
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_127139969
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 22:31 schreef simmu het volgende:

[..]

net als op school elke dag wat werkjes?
En daar zoek ik juist de ideeën voor.


Ik ga pinteresten DF en zoeken op home school mom, dank je!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_127139996
De term die de meeste gebruiken op pinterest is unschooling
  woensdag 29 mei 2013 @ 08:57:57 #168
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_127139999
Gao dat klinkt heerlijk! Nog even zo verwennen voor het grote bal. Ik ben zo benieuwd naar haar jurk!!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  woensdag 29 mei 2013 @ 09:15:21 #169
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_127140326
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2013 08:56 schreef Saffier het volgende:

[..]

En daar zoek ik juist de ideeën voor.

Ik ga pinteresten DF en zoeken op home school mom, dank je!
dit is een verzameling linkjes met oefeningen voor thuis van een juf van groep 3-4 die ik ken.
in de haak.
pi_127140623
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2013 08:56 schreef Saffier het volgende:

[..]

En daar zoek ik juist de ideeën voor.

Ik ga pinteresten DF en zoeken op home school mom, dank je!
ik had hetzelfde probleem (selene is dol op werkjes), zaterdag komt mijn schoonmoeder en die had tips zei ze ;) dus als je ff geduld hebt....... online is een wirwar van vanalles waar ik geen wijs uit werd
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 29 mei 2013 @ 09:32:38 #171
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_127140717
Oh, ik ben dus erg van het vermaak jezelf maar eens even. :@ tuurlijk zijn werkjes leuk, helemaal als het goed gaat. Maar leren spelen, jezelf vermaken, uit verveling iets creatiefs bedenken dát is belangrijk van de vakantie vind ik.

En ja, dat vergt wat energie. En ja, dat is niet de makkelijkste weg. Maar het betaalt zich wel uit op de langere termijn.
Juist de vaardigheden oefenen die je nog niet zo goed beheerst.

Just my two cents.

[ Bericht 0% gewijzigd door debuurvrouw op 29-05-2013 09:42:04 ]
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  woensdag 29 mei 2013 @ 09:36:53 #172
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_127140833
Dat ben ik wel met je eens, debuuv! Een heel belangrijke vaardigheid om te trainen. Zo komen hier op de 'niet-scherm-dagen' ook de meest creatieve ideeën op.
in de haak.
pi_127140859
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2013 09:32 schreef debuurvrouw het volgende:
Oh, ik ben dus erg van het vermaak jezelf maar eens even. :@ tuurlijk zijn werkjes leuk, helemaal als het goed gaat. Maar leren spelen, jezelf vermaken, uit verveling iets creatiefs bedenken dát is belangrijk van de vakantie vind ik.

En ja, dat vergt wat energie. En ja, dat is niet de makkelijkste weg. Maar het betaald zich wel uit op de langere termijn.
Juist de vaardigheden oefenen die je nog niet zo goed beheerst.

Just my two cents.
ben ik helemaal met je eens, maar aangezien ik hier in onze familie de enige ben die er zo over denkt, schiet dat niet op :) dus ik ga voor de middenweg; uurtje zelf spelen, uurtje werkje, uurtje tuin, uurtje op bezoek, enzovoorts
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 29 mei 2013 @ 09:42:38 #174
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_127140970
Tenzij spellen. :') daar kan je niet genoeg les in krijgen :@
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  woensdag 29 mei 2013 @ 09:53:58 #175
37295 Luigi
mario pls
pi_127141241
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2013 09:32 schreef debuurvrouw het volgende:
Oh, ik ben dus erg van het vermaak jezelf maar eens even. :@ tuurlijk zijn werkjes leuk, helemaal als het goed gaat. Maar leren spelen, jezelf vermaken, uit verveling iets creatiefs bedenken dát is belangrijk van de vakantie vind ik.
Echt niet trouwen niet? O+.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')