abonnement Unibet Coolblue
pi_136130435
Afwashulp en glazen en borden verzamelaar. >:O
  dinsdag 18 februari 2014 @ 16:54:17 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_136857178
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:

Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.

Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.

De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.



De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:


Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:


En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:


Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:


Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:


Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:

Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:


Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:


Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.

Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 18 februari 2014 @ 16:56:24 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_136857284
quote:
10s.gif Op donderdag 30 januari 2014 12:15 schreef Iwanius het volgende:
Afwashulp en glazen en borden verzamelaar. >:O
Bustboy
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_136859045
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 16:54 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 18 februari 2014
Waar: Ron Gastrobar, Amsterdam
Wat:

Ron Blaauw heeft ruim een jaar geleden z'n 2 Michelinsterrenrestaurant gesloten en heeft besloten op een wat meer laagdrempelige wijze te gaan koken in z'n Gastrobar. Je hebt de keuze uit allemaal gerechtjes van 15 euro per stuk en desserts van 9 euro per stuk.
Het nieuwe concept is succesvol en ondanks de inlevering van z'n 2 Michelinsterren besloot de Michelingids afgelopen najaar om Ron Blaauw nu voor z'n gastrobar toch weer te bekronen met 1 Michelinster.

Wij hadden al sinds oktober 2013 een Grouponbon liggen waarmee wij met 2 personen voor samen 49 euro 2 a la card-gerechten en een dessert konden uitzoeken.

De gastrobar is inderdaad bar-achtig en als een soort pijpenlade ingericht met aan de muur soms wat verrassende kunst.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

De menukaart bestaat uit een soort krantje met het laatste nieuws en een keuze uit, over het algemeen, seizoensgerechten.
Als eerste komt er heerlijk brood (in een bruine papieren zak) en heerlijke zachte boter met Amsterdamse uien op tafel:
[ afbeelding ]

Eerste gerechtjes:
Voor Bluezz een Steak Tartaar met mosterdschuim en zilverui:
[ afbeelding ]

En voor mij was er de McFlurry van ganzenlever met mandarijn en VOC-kruiden:
[ afbeelding ]

Tweede gerechtjes:
Bluezz koos voor Skrei met schuim van aardpeer, crisps van aardpeer, curry en pinda:
[ afbeelding ]

Ik had gekozen voor gebakken Langoustine met prei, lenteui, pompoen, schuim van kreeftenbisque en saus van chorizo:
[ afbeelding ]

Nadat we de desserts hadden gekozen volgde een vrij lange wachttijd en opeens kam de man van de bediening met excuses bij onze tafel: hij was vergeten het bij de keuken uit te vragen en bracht ons met veel schaamrood op de kaken een klein softijsje in een minicone.
Kort daarop volgden de desserts:

Bluezz had een krokante cannelloni met toffee, olijf, zeezout en vanille-ijs:
[ afbeelding ]

Voor mij het signaturegerechtje van Ron's Gastrobar (tevens ook in het logo terug te vinden), het suprise ei van de gastrobar:
Prachtig eetbaar gevuld ei op een nestje van suikerwerk met daarnaast een sorbetijsje. In het ei bevond zich nog een creme met kleine bloementjes en een dooier die bestond uit een gelei van mango:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de eerste 2 gerechten dronken we een glas Zuid-Afrikaanse Souvignion blanc, Bouchard Finlayson/Walker Bay en verder deden we het met een fles San Pelligrino bruiswater.

Al met al een geslaagde lekkere lunch in een laagdrempelige omgeving met attente bediening.
Met deze aanbieding via Groupon was de prijs-kwaliteitsverhouding een absolute 9!
Dat ziet er goed uit! In de agenda voor een toekomstig bezoekje. :Y

Heeft(concept) wel wat weg wat FG nu met dat Foodlabs in Rotterdam probeert te doen.
Enige grote verschil is dat hij (FG) in zijn Foodlab een Ron Jeremy (porno acteur) rum heeft staan ter consumptie. :D
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:19:57 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138016635
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:26:46 #156
62913 Blik
The one and Only!
pi_138016867
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:27:53 #157
62913 Blik
The one and Only!
pi_138016913
Ik ben 2 weken geleden bij Ron Gastrobar geweest, ik was ook erg enthousiast. Aanrader is de Black Angus (of 1 vd andere steaks die op de kaart staan)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:34:26 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138017206
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:19 schreef RobinOok het volgende:
Vandaag eindelijk wezen eten bij SOI3, Thais restaurant op de West-kruiskade.
Wat een deceptie. Had me er zo op verheugd. :-)

Soep was op zich wel lekker, kan je ook weinig fout aan doen, behalve dan als je er hele garnalen met schil en al in pleurt en stukken oesterzwam van 3,5 meter, stukken citroengras die je ongemerkt mee binnen krijgt maar niet te eten zijn. Niet echt fijn.

En mijn pittige rundvlees salade was niet pittig en er zat nog niet 1 blaadje koriander of basilicum door. Rund, tomaat, ui, komkommer. Verder niks. De dressing zag ik wel, op het bord, maar smaakte naar niks.

Pfffffff. Wat een sof.
Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:40:40 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138017465
Döner Kebab en ayran met een heel lief turks vriendje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:44:33 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138017636
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Jammer dat het tegenviel. Het is overigens wel typisch Thais om alle oneetbare zaken die wel smaak afgeven gewoon in de soep te laten zitten
Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.

Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.

Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:49:15 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138017838
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Is dat niet die tent waar Iwanius ongeveer dagelijks z'n lunch fotografeert en zo enthousiast over is?
Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:50:23 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138017893
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:49 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja. Misschien dat ik vandaag pech had, maar als om 19:00 de kruiden al op zijn, dan klopt er iets niet.
Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:52:19 #163
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138017996
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
_O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 21 maart 2014 @ 20:58:24 #164
63722 z80
I fink you freaky
pi_138018235
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Geen enkel probleem met laos en citroengras, maar als het onontkoombaar wordt en je tot drie keer toe een klein stukje citroengras uit je mond moet peuteren omdat je het tussen de andere 23 stukjes over het hoofd had gezien (bijvoorbeeld omdat het verstopt zat onder dat stuk oesterzwam van 23 meter dat ze opeens weer NIET in eetbare stukjes konden snijden dan vind ik dat lichtelijk irritant.

Maar goed, dat is allemaal nog te hebben als de smaken top zijn. Maar Thais eten zonder koriander of basilicum of zelfs peper, dat vind ik zonde van de moeite. Ik had het idee dat ik een bord komkommer heb gegeten. Met hier en daar een smakeloos stukje beef.

Gelukkig is het niet duur ook, maar als het altijd zo is hoef ik niet meer.
van Thais eten moet je 2 keer "plezier" hebben.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:02:12 #165
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138018396
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ziet er te belanda uit en dan maken ze het mild omdat ze anders klachten krijgen
Welnee. De soep was wel pittig.
Koriander en basilicum zijn ook niet pittig, maar gewoon smaakvol.
De eerste keren dat ik bij hun restaurant op de Kaap ging eten was ik juist daar zo enthiuosiast over. Handenvol koriander, basilicum en munt door de salade. Heerlijk!

Ik keek bij de buren en niemand kreeg koriander of basilicum in/op zijn gerechten.
Nou ja, ik mis dat gewoon. Zonder dat is het saaaaai.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:03:02 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138018422
Vriend van mij, ook een belanda, woonde jaren in China en is met een Chineese vrouw en heeft twee schatten van kinderen. Was met hem in München een keer met hem bij een chinees restaurant. Sprak met de bediening in het Kantonees dat wij echt datgeen wilde eten wat zij ook aten, en niet de zoetzure slurrie die ze normaal serveren.
Ze wilde het niet geloven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:04:56 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138018501
Maar ach, mij wil de bediening ook nooit geloven dat ik mijn steak rood wil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:22:54 #168
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138019372
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 21:57:48 #169
130803 Gripper
Get a grip
pi_138021048
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:22 schreef Zwansen het volgende:
Vandaag bij FG gelunched. Leuke ervaring, eten is top, maar het Wow!-gevoel qua smaken waar ik op hoopte ontbrak een beetje. Desalniettemin zeker de moeite (en de ¤180) waard. :)
Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad ;)


Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:00:34 #170
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138021186
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 21:57 schreef Gripper het volgende:

[..]

Iets meer details over de gegeten gerechten en eventueel foto's kunnen nooit kwaad ;)

Wij gaan volgende week met vrienden bij FG (restaurant) eten. Kan echt niet wachten, Ivy/FG stond al zo lang op m'n verlanglijst :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:12:02 #171
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_138021718
Waardeloos dat editten op de mobiele site. :')

Maar je hebt gelijk, ik had iets uitgebreider kunnen recenseren. Helaas heb ik geen foto's. Overigens klinkt mijn bovenste post negatiever dan bedoeld. Het was echt supergoed, maar prijs/kwaliteit (¤180 lunch voor 4 gangen voor 2 personen) zorgde toch voor een klein minpuntje. :)
  vrijdag 21 maart 2014 @ 22:22:09 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138022173
Was het de 90 euro pp incl drankjes niet waard?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 maart 2014 @ 22:55:09 #173
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138059168
Wanneer: zaterdag, 22 maart 2014.
Waar: Restaurant Jaimie van Heije, Ouderkerk aan de Amstel.
Wat:
In het kader van alweer een restaurantweek (3 gangen voor 29,50) dit keer eens Bloemendaal en Haarlem uitgegaan om te belanden bij Restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel. Jamie zit in hetzelfde pand waar voorheen Ron Blaauw zijn visrestaurant had en Jaimie heeft ook een groot deel van z'n opleiding bij Ron Blaauw gedaan.
Pand is van binnen modern zwart/wit met graffiti en muurschilderingen van Selwijn Senatori aan de muren.
3 verschillende ruimtes met door kruip-door-sluip-door gangetjes met elkaar verbonden zijn.
2 minpuntjes: de houten bistrostoeltjes nodigen niet uit tot een heel lange zit en de planken met wijn aan de muur boven een bank waarop de gasten zitten hangen veel te laag. Gedurende de avond diverse personen hun hoofd pijnlijk zien stoten daaraan.
Jaimie is een jonge ambitieuze kok die soms iets te veel nadruk op uiterlijk en presentatie legt. Met z'n 28 jaar is hij de oudste en dat is merkbaar, want de hele jonge bediende brigade is wel enthousiast, maar laat regelmatig wat steekjes vallen.
De Indische roots (z'n oma) zijn soms terug te vinden op de borden.
We besloten voor een bijpassend 3-gangen wijnarrangement (19,50 pp) te gaan.

We begonnen de avond met een glaasje Cava en kregen vrij snel onze amuses geserveerd:

En kommetje met GadoGado met een stukje ei en wat pindasaus met daarbij zelfgemaakte kroepoek.


Voorgerecht:

Als voorgerecht kregen we een Flan van kreeft en langgoustine met in boemboe Bali gemarineerde zalm, meilknol en beukenzwammen.

Wat ons betreft het minste gerecht van de avond. Het mondgevoel van de flan (bijna een soort pudding) was niet echt lekker en er was nauwelijks iets te proeven van kreeft of langoustines. De zalm was wel goed gemarineerd, maar ook daar kwam de boemboe Balismaak niet goed tot z'n recht.

We besloten tegen extra betaling van 10 euro als supplement ook een tussengerecht te nemen:
Coquille van de plancha met geroosterde aardpeer, zoetzure aardpeer, shiso en een hazelnootkoekje.

Prima op smaak allemaal en de geur van aardpeer kwam mooi terug in de schelp die ze ook van gelei van aardpeer hadden gemaakt.
Bij dit gerecht dronken we een glas witte Griekse Atheri wijn (van het eiland Lesbos). Beetje wrang en rokerig van smaak.

Hoofdgerecht:
Het hoofdgerecht was een perfect rood gebakken prima kwaliteit stuk Ossenhaas met een crème van spliterwten, een (namaak) wortel, Pomme sautées, met een jus (vinaigrette) van lavas en rode wijn:

De wortel was dus geen echte wortel maar was gemaakt van een mousseline van wortel die later weer in de vorm van een wortel was gegoten. Grappig detail. De jus was naast de ossenhaas de ster van de avond.
Bij dit gerecht dronken we een rode Argentijnse wijn, een Tomero Malbec uit 2011. Relatief jonge, maar smakelijke wijn.

Daarna het dessert:
gekonfijte ananas met cheesecake (in de vorm van Boeddha), pandanrijst, steranijs en limoensorbet.

Bij het dessert dronken we een heerlijk frisse, fruitige witte wijn. Een Domaine Garras uit de Côtes de Gascogne.

Uiteindelijk waren we met z'n tweeën inclusief supplement, Cava en wijnarrangement en een slef bruisend water 116 euro kwijt.

Overall indruk: kok en restaurant met ambitie en potentie. Misschien nog iets meer op smaak toeleggen en wat minder op uiterlijk. Betere stoelen aanschaffen en de bediende brigade uitbreiden met wat meer ervaren krachten die iets meer weten.
Jaimie komt er wel!

Prijs/kwaliteit: 8,0
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_138059773
Ik vind de opmaak wel wat overdreven hoor, over the top. Maar het ziet er wel uitnodigend uit om te eten! Altijd leuk jullie recensies *O*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_138062405
Die schelp hoeft van mij niet. Vind het fijn alles te kunnen eten wat op mijn bord ligt. Maar het ziet er wel lekker uit allemaal!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')