abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:47:27 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753085
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Want SOI 3 lijkt je niks?
Of hoe moet ik dat zien in reactie op Iwanius verslag van zijn bezoek aan SOI 3?
Lijkt me toch duidelijk SOI 3 zit aan het deliplein op Katendrecht, of wist je dat niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:49:51 #127
131800 Tarado
capô de fusca
pi_135753148
quote:
2s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:35 schreef Iwanius het volgende:
Ja, ik kom om te eten, niet om te socializen. En van lang wachten houd ik ook niet van.
Maar heb je nog wat positiefs te melden? :{
In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
pi_135753258
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me toch duidelijk SOI 3 zit aan het deliplein op Katendrecht, of wist je dat niet?
Ik keek net zelf ook ff want wilde wel eens weten hoe en wat. Soi3 zit aan de west kruiskade, centrum.

Deliplein Katendrecht is aan de zuidkant van de Maas.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:54:56 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753325
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:49 schreef Tarado het volgende:

[..]

In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
Was tot ver in de 19e eeuw in Europa ook heel normaal, toen kwam het in Frankrijk in de mode om gerecht sequentieel te serveren, Service à la Russe noemde men dat. Tot die tijd werden diners heel indrukwekkend in 1 keer geserveerd.
Het werd in Frankrijk populair toen de Russische ambassadeur daar mee begon, later werd het overgenomen in Engeland en verspreide de gewoonte zich
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 11:55:44 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753355
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:53 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik keek net zelf ook ff want wilde wel eens weten hoe en wat. Soi3 zit aan de west kruiskade, centrum.

Deliplein Katendrecht is aan de zuidkant van de Maas.
Woeps, mijn fout, ik had het adres gegoogled, want wilde weten waar het zat en kwam toen op Deliplein katendrecht uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 12:00:50 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_135753518
Ik stop mijn voet in mijn mond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 12:11:04 #132
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_135753858
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik stop mijn voet in mijn mond
En wat voor cijfer geef je je voet?
pi_135759649
quote:
2s.gif Op maandag 20 januari 2014 18:49 schreef Iwanius het volgende:
Ja,nee prima. Iedereen zijn beleving maar dat doe ik dan wel als ik in gezelschap en vrij ben. Dit is op een doordeweekse werkdag!
Ik ken het genieten is belangrijk, maar snel eten soms ook. Heb een keer op vakantie heel onbeschoft nog voordat het hoofdgerecht er was al om de rekening gevraagd. Maar ik moest een trein halen, en de bediening was nu niet bijster snel.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 14:52:59 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135759776
Ik vind daar niks onbeschofts aan. Je kunt maar gewoon duidelijk zijn.
  dinsdag 21 januari 2014 @ 16:05:46 #135
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_135762817
Waar?
De Koekoek in Oostende:


Wanneer?
Eerder deze week.

Wat at je?
Kip!


Iets anders hebben ze er namelijk niet :P Je kunt er alleen halve kip bestellen, waar je dan brood en indien gewenst appelmoes of saus bij krijgt. Het brood is ook meer om je handen aan af te vegen want bestek krijg je er niet.

Impressie?
Het interieur is een halve bruine kroeg die al 40 jaar niet veranderd is, erg gezellig dus. De kip is overheerlijk, heerlijk krokant velletje, goed gekruid en supermals.

Kosten?
¤6,20 voor een halve kip en ¤2 voor een biertje.

Cijfer?
Vier uit vijf vorkjes: :Y) :Y) :Y) :Y)
Zeker een aanrader als je aan de Belgische kust bent.
pi_135805590
Ziet er goed uit Erasmo. Bedankt!

quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 11:49 schreef Tarado het volgende:

In Thailand is het ook vrij normaal om alles in 1 keer geserveerd te krijgen, als ze dat in restaurants anders doen is dat meestal vanwege de toeristen.
Precies. In geheel Azië is het niet ongewoon maar dat kun je sommigen hier die de zondagschinees al als het summum van hoogstaande cuisine zien niet wijsmaken. Die denken dat de 'Hollandse' manier van wijnkaart inzien,aperitief bestellen,klessebessen en vervolgens een voor-hoofd en nagerecht bestellen de manier is hoe je tafelt. Dat is zo spruitjes lucht era en achterhaalt. Ik heb het dan over eten in doodgewone eetcafés of Deli's.

Juist in Azie is het de bedoeling (omdat eten een sociaal iets is) om alle bestelde gerechten op tafel neer te zetten zodat er niet alleen variëteit is maar ook dat het de bedoeling is dat je van alles wat neemt tijdens je eten. Daarbij speelt de afwisseling in smaken een hele belangrijke rol in de Aziatische keukens.

Kom jij als Nederlander aan met je: "geef maar eerst een soepje/loempia...dan laten we dat even zakken als het op is...dan het hoofdgerecht, je weet wel 1 schaal met mijn gerecht met rijst ...en dan als dat op is en wat gezakt koffie.." _O-

Hoe vaak heb ik niet verbaasde blikken van landgenoten aan tafel heb gezien als ik ze op de echte traditionele Aziatische(Chinese e.d.) keuken trakteerde. Geen Babi Pangang of Foe yong hai of sate/nasi met een gebakken ei op tafel. Moet je ze zien kijken als hele andere gerechten op tafel komen zo van: "wat is dit nou? _O-

En na afloop? "Goh...dat was heel lekker,wist niet dat dit bestond." :')

ontopic

Ik zei dus dat ik fan was en terug zou keren bij SOI3




[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2014 16:04:37 ]
  zaterdag 25 januari 2014 @ 21:49:34 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_135941514
Waar: Patxaran Pintxos y Tapas in Haarlem.
Wanneer: zaterdag 25-01-2014
Wat:
We kregen via de recensiesite Iens een Iens-dinnerdeal aangeboden bij Patxaran in Haarlem, waardoor we met 51% korting gebruik konden maken van een 3 gangen-maaltijd.

Patxaran Pintxos y Tapas is een Spaans-Baskische zaak waar ook echte Spaanse koks de scepter zwaaien en de diverse Pintxos (pincho's) en overige ingrediënten samenstellen. De zaak bestaat nog niet erg lang, maar werd eind vorig jaar al door de lezers van de Veronicagids uitgeroepen tot beste Spaanse restaurant van Nederland. Ook de recensies op Iens waren veelbelovend.

Het interieur bestaat uit lage en hoge tafeltjes en krukken aan de bar in een lange pijpenlade. Op de bar worden continue nieuwe verse pincho's neergezet.


Allereerst kregen we een amuse van gefrituurde inktvis met gepofte rijst.
Daarbij kozen we een door Patxaran axclusief geimporteerde speciale Baskische witte wijn, Txakolí Arregi, die door een beetje koolzuur licht prikkelend is en vanaf een grote hoogte werd ingeschonken om wat meer zuurstof toe te laten.


Daarna konden we aan de bar elk 3 verschillende pincho's uitzoeken.
Bluezz nam een pincho van Ibericoham op,tomatenbrood, een pincho met geitenkaas en Iberico en een pincho van gekruid varkensvlees met mayonaise:


Voor mij een pincho van krabvlees met een beetje (nep)kaviaar, mango en een gamba, ook de pincho van Ibericoham op tomatenbrood en een pincho met een omelet van aardappel en stokvis:


Daarna werden we nog verrast met een kleine spoom (smaakopwekker), bestaande uit een gelei van mango:

Een 1-hapsgerechtje dat rechtstreeks vanuit het bakje de mond in diende te worden gegoten.

Als hoofdgerecht was er de keuze tussen Ibericoham met rijst of Skrei (winterkabeljauw)
We besloten allebei voor de Skrei te gaan:

Een prima gegaard stukje vis in een saus met een zweem van spinazie, vergezeld door kikkererwten, courgette en in dobbelsteentjes gesneden groentes.

Erbij kregen we een bakje met heerlijke Patatas Bravas met een aiolimayonaise:


Bij het hoofdgerecht dronken we een glas Azumbre (Sauvignon Blanc).

Daarna het dessert: geroosterde ananas met een schuim van ananas, een goudbes, rode vruchten, gemarineerde aardbei, amandel en wat witte chocolade.


Inclusief de drankjes bij de maaltijd waren we uiteindelijk gezamenlijk ¤ 67,20 kwijt.

Oordeel:

Alles was prima op smaak, de bediening was attent en vriendelijk en het tempo was aangenaam.
We gaan hier zeker nog wel een naar terug.
Prijs-kwaliteit: 8,5

Haarlem heeft er weer een leuke eetgelegenheid bij!

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 25-01-2014 21:57:50 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:47:25 #138
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_135946238
quote:
6s.gif Op woensdag 22 januari 2014 16:03 schreef Iwanius het volgende:
Ziet er goed uit Erasmo. Bedankt!

[..]

Precies. In geheel Azië is het niet ongewoon maar dat kun je sommigen hier die de zondagschinees al als het summum van hoogstaande cuisine zien niet wijsmaken. Die denken dat de 'Hollandse' manier van wijnkaart inzien,aperitief bestellen,klessebessen en vervolgens een voor-hoofd en nagerecht bestellen de manier is hoe je tafelt. Dat is zo spruitjes lucht era en achterhaalt. Ik heb het dan over eten in doodgewone eetcafés of Deli's.

Juist in Azie is het de bedoeling (omdat eten een sociaal iets is) om alle bestelde gerechten op tafel neer te zetten zodat er niet alleen variëteit is maar ook dat het de bedoeling is dat je van alles wat neemt tijdens je eten. Daarbij speelt de afwisseling in smaken een hele belangrijke rol in de Aziatische keukens.

Kom jij als Nederlander aan met je: "geef maar eerst een soepje/loempia...dan laten we dat even zakken als het op is...dan het hoofdgerecht, je weet wel 1 schaal met mijn gerecht met rijst ...en dan als dat op is en wat gezakt koffie.." _O-

Hoe vaak heb ik niet verbaasde blikken van landgenoten aan tafel heb gezien als ik ze op de echte traditionele Aziatische(Chinese e.d.) keuken trakteerde. Geen Babi Pangang of Foe yong hai of sate/nasi met een gebakken ei op tafel. Moet je ze zien kijken als hele andere gerechten op tafel komen zo van: "wat is dit nou? _O-

En na afloop? "Goh...dat was heel lekker,wist niet dat dit bestond." :')

ontopic

Ik zei dus dat ik fan was en terug zou keren bij SOI3

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ook al vinden mensen de zondagschinees het summum van hoogstaande cuisine, dat wil nog niet zeggen dat ze daarom ook direct op de hoogte zijn van tradities en gewoonten.
En omgekeerd net zo, wat wij hier gewoon vinden, vinden anderen culturen waarschijnlijk raar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 25 januari 2014 @ 23:59:52 #139
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_135946677
Grappig, de eigenaar van ons favoriete Chinese (écht Chinese }:| ) restaurant SanSan (Rotterdam) stond dat gister aan ons te vertellen; dat hij vanuit China niet gewend is dat mensen lang tafelen zoals ze dat in Europa doen, dat ze alle gerechten daar tegelijk laten brengen en dat ze er geen wijntje bij drinken. En dat hij het mede daardoor nog wel eens lastig vond om reserveringen in te schatten (hoe lang blijven mensen zitten?). Getuige het feit dat wij gister drie kwartier moesten wachten op onze gereserveerde tafel. :') Geeft niet, we horen toch bij het meubilair daar (en we zaten met een wijntje van het huis aan de bar). Maar kan me voorstellen dat sommige mensen er minder blij mee zijn.

Ontopic: donderdag bij Restaurant de Jong in Rotterdam gegeten en ik sluit mij volledig aan bij van RobinOok daar tot nu toe allemaal over gezegd heeft. Het was ronduit goddelijk. Ik had graag foto's gemaakt en genoteerd wat ik at, maar het was een zakelijk etentje. Ga zeer binnenkort wel even privé terug en dan volgt een echte recensie. Maar ik ben vlieft. O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 26 januari 2014 @ 00:13:51 #140
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_135947179
Cool! Dan zet ik ons laatste etentje daar hier toch ook maar weer even neer. Had 'm wel op facebook gezet maar hier niet.


DejongRotterdam

Wederom allemaal dikke tienen wat mij betreft. :-)

1e = gemarineerde kabeljauw, bietjes, granaatappelpitjes, zalmeitjes, zeewier.
2e = 62 graden-ei, pied de mouton, amandel (?), schuim van euh weet ik niet meer, (knolselderij, denk ik) en citroenmelisse
3e = confit de canard, blokjes knolselderij, jus, hazelnootjes, creme van knolselderij
4e = ganache van witte chocola, met earl-grey soepje, volgens mij ook nog jelly van/met bergamot, crumble erop, bolletjes peer, limoenzest en glitters.
(niet op foto, amuse, ook al keigoe: sjalotrokken met mosterpoeder op kroepoek van eekhoorntjesbrood)

Al had Isegrim het groente menu. Dat was dus blijkbaar even briljant.
  zondag 26 januari 2014 @ 00:17:54 #141
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_135947319
Mijn hoofdgerecht (vega) bestond uit drie bereidingen van aardpeer en was echt zó fantastisch. Ik heb er heimwee naar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_135948488
Bijzondere mooie gerechten RO!
pi_136012280
quote:
0s.gif Op zondag 26 januari 2014 00:13 schreef RobinOok het volgende:
Cool! Dan zet ik ons laatste etentje daar hier toch ook maar weer even neer. Had 'm wel op facebook gezet maar hier niet.
[knip]
Al had Isegrim het groente menu. Dat was dus blijkbaar even briljant.
Ik keek even naar je eigen pagina en zag dat Jim weg was? Weet je toevallig ook waarheen en hoeverre dit De Jong zijn verdere voortbestaan beïnvloedt? Bedoel dat het nu allemaal nog goed is wil niet zeggen dat dit over pak 'm beet 2 maanden nog zo is.
  maandag 27 januari 2014 @ 17:34:48 #144
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_136013625
Nee joh, die is niet weg. Je bent in de war. Hij is weg bij "de Jonge de Jong" op Katendrecht. Al eeeeuwen. Dat restaurant heet nu "Matroos en het Meisje". Hij is restaurant "De Jong" begonnen, daaro onder de poorten.
pi_136024320
Hoorde van een collega dat er vlak bij Denhaag cs bij of in?? het Babylon?? Een chinees restaurantje moest zitten waar je voor een 10je goed kunt bikken,

Iemand een idee? Waar die precies zit?
Ik zwaai naar dieren.
  dinsdag 28 januari 2014 @ 06:42:21 #146
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_136039080
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 21:04 schreef Geerd het volgende:
Hoorde van een collega dat er vlak bij Denhaag cs bij of in?? het Babylon?? Een chinees restaurantje moest zitten waar je voor een 10je goed kunt bikken,

Iemand een idee? Waar die precies zit?
In Babylon, begane grond, helemaal aan t eind. Heel goed te doen!

http://www.newbabylon.nl/merken/sticky-rice/

[ Bericht 8% gewijzigd door Zonnetje1981 op 28-01-2014 07:11:37 ]
pi_136042321
quote:
0s.gif Op maandag 27 januari 2014 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, die is niet weg. Je bent in de war. Hij is weg bij "de Jonge de Jong" op Katendrecht. Al eeeeuwen. Dat restaurant heet nu "Matroos en het Meisje". Hij is restaurant "De Jong" begonnen, daaro onder de poorten.
Ah duidelijk. Moet er nog langsgaan maar heb eerst nog wat openstaande invites her en der om in te lossen op eetgebied en ik moet SOI3 verder uitwonen als eetadresje en waar vandaag tv opnames door RTV Rijnmond worden gemaakt voor hun programma Het Geheim van de West-Kruiskade dat ergens in de laatste week van februari wordt uitgezonden.
(nee ik ben er niet in te zien mocht iemand dat denken *) )


[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-01-2014 11:53:37 ]
pi_136054156
Waar: Cruiseschip Holland America Line ms Rotterdam ergens op zee
Wanneer: December 2013
Wat: A Taste of De Librije

Late review, maar vind te leuk om niet te schrijven. Op de ms Rotterdam is het nu mogelijk om "A Taste of De Librije" te reserveren. 4 gangen met amuse, geserveerd via het specialiteiten restaurant aan boord waarbij de koks les hebben gekregen van Jonnie Boer en het restaurant omgetoverd wordt naar Librije ambiance. Wij hadden bijpassend wijn arrangement meegeboekt.

Amuse: North Sea Scallop, black garlic pearls, celeriac juice
Mooie Amuse, goed op smaak, leuk verwerkt. We kregen er een wijn bij geserveerd van het Lady Librije Label, maar we dachten dat dit voor de eerste gang was. Er werd bij gezegd voor bij de 'starter', maar kennelijk bedoelde ze daar de amuse mee. Oops. Witte wijn was aardig, maar niet spectaculair.

1e gang: Torched Langoustine with green bean coulis, butternut squash quinoa salad
Ok, hier kwam dus opeens een tweede wijn bij, dus toen kwamen we er achter dat we de eerste al hadden op moeten drinken. Zag er wonderschoon uit op het bord en erg lekker. Opnieuw een wijn van Lady Librije.

2e gang: Potato soup with lobster and chorizo, potato souffle
Lekker soepje en ook weer zeer mooi opgediend. We vonden het geweldig dat het servies en alles echt meegekomen was. Helaas weer een wijn die te vergeten was. Wijn van tafelgenoot was erg zuur. Wij dachten dat mogelijk de verkeerde ingeschonken was, maar volgens de bediening kon dat niet. Smaakte duidelijk anders dan de mijne. Toch ander glas gehad. Sowieso was de wijn lastig want we hadden ook al 2x kurk in het glas.

3e gang: ik: Seared North Sea Cod with Speck Ham coconut foam and lemon grass, tafelgenoot: Duo of Lamb loin and cursted lamb neck, lentil sprouts, watercress, carrot coulis and lamb jus reduction
Hier ging het de mist in. Mijn vis was gortdroog. Niet te eten. Ik: :'( Porties waren wel zodang groot dat ik eigenlijk best wel vol zat. Gewoon maar niet opgegeten. Mij is wel gevraagd of ik nog wat anders wilde ofzo, maar dat hoeftte niet van mij. Lam van tafelgenoot was wel heerlijk.

4e gang: ik: Rice Chocolate Stones tuile and strawberries, tafelgenoot: Deconstructed Apple Pie.
Eerste keer wijnarrangement en geen wijn bij het nagerecht. Beetje... apart. Wel erg lekker dessert. Ik vond het nagerecht van tafelgenoot er mooier uit zien dan dat het echt zo bijzonder smaakte. Grappig wel.

Daarna koffie toe met truffels.

Verrassing in de hut na afloop: blikje met koekjes met daarbij creme om erop te smeren. Ik vond het teveel ras-el-nout, maar tafelgenoot vond het heerlijk.

Onze gedachtes: Zeker niet duur, want we betaalden $69 pp. inclusief wijn.
Wel is het zo dat de training e.d. van het personeel overduidelijk niet op Michelin-ster niveau zit, maar goed, dat hadden we ook niet verwacht. Ons etentje ging erg snel 3 gangen in 1 uur, we hebben gevraagd of we nog even mochten wachten op ons nagerecht. Ook bij de koks is het overduidelijk niet 100%, maar goed, dat kan je ook niet verwachten, ze moeten immers ook nog honderden anderen gasten te eten geven en werken met een heel andere keuken.

Het was hartstikke leuk om zo eens de keuken van Jonnie Boer te proberen. Wat we wel jammer vonden was dat de wijnen niet speciaal waren. We hadden liever meer betaald om verrast te worden met goede wijn. Meestal heb ik minimaal 1 fles in de 4-gangen bij Parkheuvel die ik wel eens zelf wil kopen.

Cijfer vind ik moeilijk te geven. De keuze uit gerechten e.d. en de opmaak was prachtig en het was zeker wel leuk, maar de uitvoering is gewoon wat minder wat te verwachten is, maar toch een beetje tegenvalt dan.
pi_136123008
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 06:42 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

In Babylon, begane grond, helemaal aan t eind. Heel goed te doen!

http://www.newbabylon.nl/merken/sticky-rice/
Zie toch wel, maar is een keer op onderzoek uit daaro :P
Ik zwaai naar dieren.
pi_136123402
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 10:39 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Ah duidelijk. Moet er nog langsgaan maar heb eerst nog wat openstaande invites her en der om in te lossen op eetgebied en ik moet SOI3 verder uitwonen als eetadresje en waar vandaag tv opnames door RTV Rijnmond worden gemaakt voor hun programma Het Geheim van de West-Kruiskade dat ergens in de laatste week van februari wordt uitgezonden.
(nee ik ben er niet in te zien mocht iemand dat denken *) )

Ben je aandeelhouder of de afwashulp van SOI3? :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')