abonnement Unibet Coolblue
pi_128515228
Ik denk dat ik maar eens op zoek ga ( of zelf maak ) naar een bak die er netjes in past en die ik er zo uit kan halen. Van al dat scheppen krijg ik echt een enorme bende :') ik heb nu alleen nog maar beton op m'n balkon dus het is makkelijk bij elkaar vegen maar als de houten terrasvloer er ligt heb ik geen zin om al het stro met de hand tussen de naden weg te vissen.
  woensdag 3 juli 2013 @ 16:28:31 #102
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_128544148
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 17:25 schreef livelink het volgende:
Snuggles ziet er al zeer gewend uit. Ga je nog op zoek naar een maatje voor Snuggles?
Dat straalt hij ook uit, je merkt gewoon dat hij nu ook meer bewegingsvrijheid heeft en dat doet hem zichtbaar goed! :)

Nee, ik ga niet op zoek naar een maatje voor Snuggles.
Hij krijgt nu zoveel aandacht hier, dat ik zo eventjes laat...
Ik heb m zelfs in die 2 weken zindelijk gekregen, door m een hoek toiletje te laten gebruiken :)

Vanmorgen zat ik trouwens even bij hem en mijn voorhoofd werd helemaal schoon gelebberd :P

De mijne loopt trouwens op zaagsel, ik leg daar niets onder!
Verschonen doe ik 2 keer in de week :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  woensdag 10 juli 2013 @ 03:24:45 #103
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_128785005
Mr. Bing mocht vandaag voor het eerst naar buiten aan een lijntje, hij vond het helemaal leuk! :D







"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
pi_128786746
@Rijstebuiltje: Wat een leukerd is Snuggles!

Even over het zaagsel: het meeste zaagsel komt van naaldbomen en is giftig voor konijnen. Zeker wanneer ze er aan gaan eten. Ook absorbeert het minder goed en is het vaak stoffig, en kan het daardoor enorm gaan 'uitdampen' waardoor je konijn benauwd kan raken en problemen met zijn luchtwegen kan krijgen.

Het is tegenwoordig trouwens vaak wel houtvezel (wat grover), maar het kan nog steeds voor luchtwegklachten zorgen en de houtsoort staat er ook niet altijd bij vermeld.

Niet om je te bekritiseren hoor, maar ik dacht, ik meld het even :)

@Snakelady: Ook al zo'n leukerd! Mr Bing. zal vast genoten hebben ja!

Sinds zondag heeft Diva een vriendje: Cas! O+
Na wat wezen rondsnuffelen op de sites van opvangcentra, bij een opvang uitgekomen waar veel (gecastreerde) heren een huisje zochten. Er stonden meer opvangcentra op mijn lijstje met 'dat voelt wel goed' , maar de een had meer voedsters en de ander juist meer heel jong grut.....zodoende kwamen we bij het Konijnenparadijs in Steenwijkerwold uit. Niet bepaald om de hoek, maar vooruit, een levensmaatje is een iets langer ritje wel waard! :)

Het is nog allemaal een beetje wennen (vooral aan elkaar, Cas doet net alsof hij hier al jaren woont :D ) maar het gaat steeds beter, en het is pas de 3e dag! :)

Even een snelle foto van het stel. Samen aan de biks (meegekregen vanuit de opvang, zodat Cas rustig over kan gaan op SS) en ik moet zeggen dat Cas hier kleiner lijkt dan hij in werkelijkheid is.
(oh en let niet op de rommel......ik ga zometeen alles opruimen en dan gaan we maar weer eens aan zindelijkheidstraining beginnen. :') )
  woensdag 10 juli 2013 @ 13:45:57 #105
80443 snakelady
ssss...ssss...
pi_128794948
Ah wat een liefie is Cas!
"One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and that makes me sad."
pi_128825624
Ja, zeker een lieverd! Zowel in uiterlijk als gedrag O+
Ook erg avontuurlijk, dus niks is meer veilig :P

Alleen is hij wel nog een stukkie onzindelijker dan Diva. :') Ja dat kan.... dus ik kon net met spoed een sopje maken en de bank schrobben. (Fijn, stoffen bank.... :X ) . Ik ga zo maar eens een grotere toiletbak halen en dan hopen dat ik hem zindelijk krijg. Misschien dat Diva dan ook mee gaat doen. (De vorige poging met haar mislukte. Ze vond mijn opruim -service hooguit wel handig...) En als ze de hele ren gebruiken als toilet vind ik het ook nog niet zo erg, want daar ligt zeil onder. Maar samen maken ze rommel voor 4, ook buiten de ren, dus er moet wel iets gaan gebeuren.
  Moderator donderdag 11 juli 2013 @ 22:23:50 #107
155227 crew  Guppy
dus
pi_128851911
Casje O+ ik ben al fan!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  maandag 15 juli 2013 @ 16:08:36 #108
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_128973348
Wat een schatje is Cas. Hoe gaat het nu met hem en Diva? Al helemaal gewend? Ik heb vast Duitse konijnen. Met dit weer gaan ze eerst een kuil graven om er vervolgens heerlijk in te gaan liggen.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_128988112
quote:
0s.gif Op maandag 15 juli 2013 16:08 schreef livelink het volgende:
Wat een schatje is Cas. Hoe gaat het nu met hem en Diva? Al helemaal gewend? Ik heb vast Duitse konijnen. Met dit weer gaan ze eerst een kuil graven om er vervolgens heerlijk in te gaan liggen.
:D _O- ( @ je laatste opmerking!)

Diva en Cas gaat goed! Of nou nee: super! *O* Ze zoeken elkaar continu op, liggen lekker bij elkaar, eten samen, knuffelen samen en rennen achter elkaar aan door het huis op zoek naar avontuur! Ze zijn alleen af en toe wat avontuurlijker en nieuwsgierig dan goed voor ze is......dus de ene keer kan ik Cas uit de hooibak plukken, de andere keer ben ik net te laat met het redden van de afstandsbediening (dag source-knopje, rust in vrede! ;( ) en weer een andere keer probeer ik twee stuiterballen in toom te houden wanneer ik ze iets lekker wil geven....... het houdt me van de straat zullen we maar zeggen :P .

En ze zijn zo heerlijk knuffelig! Diva hield altijd wel van een knuffel, maar nu kan ik de een niet knuffelen, of de ander propt zich erbij O+ .
(Van het weekend lag ik op de bank, Cas tegen mij aan, en Diva weer tegen Cas aan. Ik wilde eigenlijk niet meer opstaan....*smelt* )

Alleen die zindelijkheidstraining gaat nog wel even duren vrees ik :')
Ach ja...Sowieso hou ik Cas goed in de gaten, want hij doet heel veel kleine plasjes, gewoon her en er, waar hij toevallig zit, en af en toe een grote plas er nog eens bij. Ook drinken ze samen best veel water. Nu eten ze ook wel veel hooi (droog..) en Cas is nog niet zo lang geleden gecastreerd (soort sproeigedrag, dat her-en-der kleine beetjes urineren?), maar ik vind het wel een aandachtspuntje. (Blaasproblemen? E. Cuniculi? )

Ik zal deze weer eens proberen om leuke foto's te maken. Ik faal nogal met fototoestellen en Diva vindt de camera maar een vreemd ding, dus die kijkt altijd wat argwanend, maar ik ga mijn best doen.... ;)
pi_129076207
De leuke foto's.....tja eh ach... echt klef bij elkaar liggend krijg ik ze niet op de plaat :') Ik ben dan ook een ongelooflijke faalhaas met camera's enzo hoor....en de hupsels hier zijn gewoon te eigenwijs. Dus nouja, afgesproken met mijn vriend dat hij nog een poging gaat doen, maar dat zal wel van het weekend worden.

Maar goed, toch wat kiekjes:

Verwenmomentje in een poging ze lekker knus op de foto te krijgen.......enigszins gefaald want ze gingen steeds verder van elkaar af zitten :D !



Je zou naar deze foto kijkend toch zeggen dat Cas bij Diva onder de plak zit, maar het tegendeel is toch echt waar:

Op bunnybunch beschreef ik dit als een slechte (vakantie)foto, waarbij de man lui ligt te snurken en de vrouw zich afvraagt of dit nou alles in het leven is.... :P

Cas staart graag uit het raam, gezeten op de stoelleuning....

(En ja we hebben een Budha :6 En ja, ik moet m'n ramen wassen :@ )

...of zoekt het avontuur op, terwijl Diva het allemaal rustig gadeslaat:

(Jaja, creatief gordijn.... maar Diva had de neiging het gordijn aan de kant te slaan met haar pootjes, en dat vond de stof niet zo leuk... )

Op de laatste foto probeerde Cas over de ren heen te klimmen...gelukkig voldeed een "EH!'
Hij is dus erg avontuurlijk. Gisteravond heeft mijn vriend hem drie keer van de tafel kunnen vegen, en ook 2 keer uit de vensterbank. Toen ik thuiskwam en hooi wilde voeren, kon ik meneer daarna weer uit de hooibak vissen.... :D

Ze zijn zo leuk! O+
pi_129076369
(Deze posts gaan over het konijn van mijn buurman, en zijn gequote uit het dierenartsentopic :@ F&F / Stel je vragen aan de dierenarts! Meer hier!)

quote:
1s.gif Op donderdag 18 juli 2013 09:33 schreef Oneandonlyselina het volgende:
En als je niets durft te doen, waarom open je het hok niet, doe alsof ze ontsnapt zijn en breng ze naar een knaagdieropvang?

Dan krijgen de mensen die ze voeren waarschijnlijk se schuld van de deur niet goed dicht doen, maar de konijnen krijgen wel een beter leven. :)
De konijnen kunnen niet ontsnappen, het is hier allemaal heel goed afgesloten. :') Echt een kutbuurt, maar inbreken of ontsnappen uit de tuinen gaat niet zomaar... Strakjes foto's maken van de vogeltjes O+
quote:
1s.gif Op donderdag 18 juli 2013 10:07 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

Misschien is het handig om even met de vakantie oppas te overleggen wb voer. (om overvoeren te voorkomen) als je hem niet ziet kun je misschien een briefje op het hok hangen met de mededeling dat je graag wil helpen met de verzorging.
Goede tip, ga ik doen :Y Even vragen of hij wil aanbellen als hij er is.
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 10:09 schreef Candaasje het volgende:
Mweh...konijnen laten ontsnappen is ook niet echt de manier denk ik; voor hetzelfde geldt haalt de buurman gewoon weer een stel nieuwe konijnen. (Naast dat het natuurlijk wettelijk gezien niet mag.)
En probeer maar eens een opvang te vinden met plaats, de meeste opvangadressen zitten op dit moment tot de nok toe gevuld met konijnen..

Maar misschien kan RenRen nu de oppas en straks ook de buurman vertellen dat hij zij ( :@ ) gelezen heeft dat konijnen wel heel veel hooi nodig hebben, maar niet zo veel brok --> scheelt kosten! (even vanuit het voordeel voor de buurman gezien.) En als je dan zelf wortels/witlof/etc. eet 's avonds, kun je misschien eens wat aanbieden aan de buurman? (Hé buurman, dit hadden we nog over, lekker voor je konijntjes?)

Het is echt niet de ideale oplossing want de buurman zou zijn konijnen goed moeten behandelen..... maar ja, wellicht kan het helpen? Mocht de situatie echt niet verbeteren, dan kun je de dierenbescherming bellen op een dag dat er geen/heel weinig hooi ligt, de brokken op zijn en het water ook op is. (En dan moet je het dus even zo laten). Dat is eigenlijk de enige manier om de dierenbescherming in te kunnen schakelen (geen eten en drinken..) maar het is dan nog wel mogelijk dat de buurman eerst een waarschuwing krijgt.

Maar omdat dit niet zozeer een DA-kwestie is; we hebben op fok ook een centraal konijnentopic!
Daar kunnen we wel verder gaan? :) F&F / [centraal] Konijnentopic met foto's! #23 Met rammelende eierstokken
Mijn moeder heeft al vaak tegen de buurman gezegd dat de konijnen te weinig hooi hebben, en dan speelt de buurman dom en wimpelt mijn moeder weer af. Elke keer dat mijn moeder die buurman ziet zegt ze dat het konijn te weinig hooi heeft, en dan speelt hij weer voor dom.

De buurman doet sowieso achterlijk met die beesten hoor. Hij vindt dat mijn katten zijn konijnen op gaan eten, terwijl ze niet in de buurt komen, maar zelf slingert hij ze in de rondte aan hun oren, geen grap, en vindt het leuk om voor vermaak van zijn kleinzoon die beestjes dubbel te klappen en weer open als een soort van boek. Mijn maag draait om van die man, hij zou nooit huisdieren moeten hebben, maar ik kan en durf er zo weinig tegen te doen. Die mensen zijn eng.
pi_129076414
Wat heerlijk Candaasje! Wat n mooi stel zo samen O+

Naja je weet inmiddels wel hoe blij ik ben met diva bij jullie :*
S. 2014
J. 2016
pi_129076495
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 11:16 schreef RenRen- het volgende:
(Deze posts gaan over het konijn van mijn buurman, en zijn gequote uit het dierenartsentopic :@ F&F / Stel je vragen aan de dierenarts! Meer hier!)

[..]

De konijnen kunnen niet ontsnappen, het is hier allemaal heel goed afgesloten. :') Echt een kutbuurt, maar inbreken of ontsnappen uit de tuinen gaat niet zomaar... Strakjes foto's maken van de vogeltjes O+

[..]

Goede tip, ga ik doen :Y Even vragen of hij wil aanbellen als hij er is.

[..]

Mijn moeder heeft al vaak tegen de buurman gezegd dat de konijnen te weinig hooi hebben, en dan speelt de buurman dom en wimpelt mijn moeder weer af. Elke keer dat mijn moeder die buurman ziet zegt ze dat het konijn te weinig hooi heeft, en dan speelt hij weer voor dom.

De buurman doet sowieso achterlijk met die beesten hoor. Hij vindt dat mijn katten zijn konijnen op gaan eten, terwijl ze niet in de buurt komen, maar zelf slingert hij ze in de rondte aan hun oren, geen grap, en vindt het leuk om voor vermaak van zijn kleinzoon die beestjes dubbel te klappen en weer open als een soort van boek. Mijn maag draait om van die man, hij zou nooit huisdieren moeten hebben, maar ik kan en durf er zo weinig tegen te doen. Die mensen zijn eng.
Jezus fuck....... kun je proberen er foto's/filmpjes van te maken? Wat hij doet is echt wel zware mishandeling en ik zou toch zeggen dat de dierenbescherming ze dan wel in beslag kan nemen. (Alleen vrees ik dan weer dat hij net zo hard nieuwe konijnen neemt...hoewel de dierenbescherming dan misschien wel gaat controleren....dunno...geen ervaring mee verder.)

Oh bah....ik kan me heel goed voorstellen dat je er weinig tegen durft/kan doen hoor, dat zijn geen enge mensen, dat zijn gewoon monsters..... :(
pi_129076535
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 11:18 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Wat heerlijk Candaasje! Wat n mooi stel zo samen O+

Naja je weet inmiddels wel hoe blij ik ben met diva bij jullie :*
:* :@ O+
pi_129076589
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 11:21 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Jezus fuck....... kun je proberen er foto's/filmpjes van te maken? Wat hij doet is echt wel zware mishandeling en ik zou toch zeggen dat de dierenbescherming ze dan wel in beslag kan nemen. (Alleen vrees ik dan weer dat hij net zo hard nieuwe konijnen neemt...hoewel de dierenbescherming dan misschien wel gaat controleren....dunno...geen ervaring mee verder.)

Oh bah....ik kan me heel goed voorstellen dat je er weinig tegen durft/kan doen hoor, dat zijn geen enge mensen, dat zijn gewoon monsters..... :(
Toen mijn moeder d'r telefoon ging halen waren ze alweer gestopt. Anders hadden we wel een filmpje ja. Het probleem is gewoon dat ze zeker weten dat wij het waren, verder hebben we buren die zelf ook niet helemaal zuiver zijn en daarom de politie niet zo snel zullen bellen, wij zijn de enige die zoiets doen. Maar zoals ik zei, ik ben zelf ookheel bang wat die zoon zou doen, omdat hij al zo los ging de vorige keer. Ik kan wel een keer bellen met de dierenbescherming om te overleggen, en mijn angsten ook voor te leggen
pi_129076652
Dat laatste is dan misschien wel een goed plan ja. Zij zullen vast wel vaker met zulke situaties te maken hebben gehad :Y .
pi_129084779
holy fuck! wat een klootzak zeg! Lief dat jij de verzorging een beetje overneemt O+

maar zo klote dat je weet dat het weer voorbij is als ze terug komen van vakantie ;(
  donderdag 18 juli 2013 @ 15:52:07 #118
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_129087183
Wat een rotsituatie, RenRen. Ik zou ook niet direct weten wat ik dan zou doen. Gelukkig zijn mijn buren grote dierenvrienden.

Wat een leuke foto's van Diva en Cas O+
Maar wat een donder is die Cas, soms ben ik blij dat die van mij buiten zitten.
Hoewel ze daar ook een bende maken. Mijn grasveld is in ieder geval niet blij met al het gegraaf :N



En dit is de grootste deugniet van dichtbij

Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  Moderator donderdag 18 juli 2013 @ 18:13:10 #119
155227 crew  Guppy
dus
pi_129093672
Dat vind ik zo'n mooi konijn altijd. Echt Molly in het zwartwit
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_129097668
Even wat geruststelling gevraagd vd konijnenbaasjes die wel eens een nestje nijntjes hebben gehad.

Ik ben sinds vandaag een nestje aan het verzorgen van 8 kleintjes (maandag zijn ze 2 weken) de baasjes zijn voor 3 weken op vakantie.
En ik vraag me af of ik het allemaal wel goed doe, ben van nature erg verantwoordelijk en maak
me (misschien te) snel bezorgd.

De konijntjes liggen samen in een doosje, maar af en toe valt er wel eens 1 uit/naast op
de koude stenen. Om te voorkomen dat de uk daar zolang alleen en koud ligt (ik kom maar
1 keer per dag langs voor verzorging en socialisering) heb ik een andere doosje ernaast
gelegd met zaagsel en hooi.
Nu ben ik thuis en vraag me af of ik daar wel goed aan heb gedaan... heb ik nou misschien
het kraambed verstoord met de kans dat de moeder straks niet meer wil zogen?

En wat straks volgende week als er misschien een hittegolf komt zijn ze dan niet beter af binnen?
  donderdag 18 juli 2013 @ 21:18:09 #121
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_129099533
Ik heb er niet echt verstand van, Leukerdje. Lijkt me ook best een zware verantwoordelijkheid om voor zo'n nestje te moeten zorgen. Kan zo'n konijntje niet meer zelf terug in het doosje als het eruit valt?

En wat betreft de hittegolf; binnen kan het natuurlijk ook heel warm zijn. Als ze buiten voldoende schaduw hebben, lijkt het me buiten juist beter. Hoe is hun huisvesting nu?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_129102835
Dank voor je reactie Lievelink.

Vandaag was ik aan het kijken en toen zag ik ook dat er een uit viel. Blijkbaar schrikken en of ze dromen en dan zie je ineens dat ze sprongetjes maken en dan gooien ze zichzelf als het ware buiten boord. Ik heb even gewacht om te kijken wat de uk deed, maar hij leek me zo hulpeloos,
dus ik heb hem zelf maar weer terug in het nestje gezet.
Misschien dat ze zelf terug kunnen ik weet het niet. In praktijk zou het moeten kunnen, maar
hun zintuigen zijn nog niet optimaal en motoriek ook niet.

Ze zitten buiten met moeders in een hele grote ren, maar geen gras onder hun voeten.
Het andere konijn (ram, niet de vader) zit in een aparte ren die er naast staat.
De ochtendzon staat erop (dus nog niet zo heel warm gelukkig) en dan draait ze
rond 2 uur weg en staat de ren's redelijk in de schaduw.

Moeder eet trouwens aan een stuk door (bijna) is dit normaal in haar situatie?
  donderdag 18 juli 2013 @ 22:54:33 #123
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_129104284
Dat ze veel eet lijkt me normaal. De huisvesting in die hittegolf lijkt me wat minder ideaal, misschien kan je als het nog warmer wordt een parasol bij de ren zetten, zodat ze echt de hele tijd in de schaduw liggen.

Ik hoop dat je hier nog tips krijgt van anderen, die meer ervaring met nestjes hebben.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_129135216
Dank je, parasol is ook een goede tip!
Ik heb vandaag met de plaatselijke konijnopvang gebeld en die hadden ook goede adviezen.
Dus ik ben voorlopig weer gerustgesteld:)

Waar kan je trouwens voordelig hooi en zaagsel aanschaffen?
  vrijdag 19 juli 2013 @ 22:15:02 #125
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_129137342
Voordelig weet ik niet. Ik koop het altijd bij een dierenzaak en dan heb je verschillende prijsklasses. De Welkoop heeft nog wel eens aanbiedingen. Hebben de eigenaren niet genoeg achtergelaten?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')