abonnement Unibet Coolblue
pi_5775394
ik wil volgend jaar voor een paar weken "gewoon" op vakantie naar Afrika, ik heb nog niet echt een bestemming uitgezocht maar een safari door verschillende landen lijkt me wel wat. Nu heb ik dus al een paar folders binnen en viel mijn oog direct op de schitterende folders van Djoser en Summum. Djoser is al uitvoerig beschreven maar is er iemand die ervaring heeft met Summum
pi_5775840
Kijk ook hier eens:
Groepsreizen: jullie ervaringen
Koning Aap en al hun reizen...

Verder heb ik weinig ervaring met georganiseerde reizen, maar kan je wel een lijstje geven van "alternatieve" organisaties. En daarmee bedoel ik dus actieve rondreizen met niet al te grote groepen!

www.summum.nl
www.ashraf.nl
www.afriesj.nl
www.sawadee.nl
www.djoser.nl
www.baobab.nl
www.shoestring.nl
www.blueplanet.nl
www.koningaap.nl
www.outsight.nl (werkt met pakketten en starterspacks)
www.mambo.nl

dit is geen compleet lijstje, alleen maar een lijstje met namen die me even te binnen schieten!!!! Als je nog aanvullingen hebt, post ze hier!!!!!


[edit]ik moest van OneSoul mn link wijzigen! Gedaan dus! [/edit]

[Dit bericht is gewijzigd door Liejannuh op 18-09-2002 19:26]

pi_5776661
Op zaterdag 23 november 2002 04:51 schreef Cynix ® het volgende:[br]***Non no rien a * chnagh'e!~~***
pi_5782249
Een collega van mij is op dit moment bezig met een Summum-reis van drie weken door Zimbabwe, Botswana en Namibie. Over een week of twee zal ik wel horen hoe het bevallen is.
pi_5789916
quote:
Op vrijdag 13 september 2002 11:22 schreef k_man het volgende:
Een collega van mij is op dit moment bezig met een Summum-reis van drie weken door Zimbabwe, Botswana en Namibie. Over een week of twee zal ik wel horen hoe het bevallen is.
ik ben erg benieuwd naar de ervaringen van je collega...
pi_5792096
Vorig jaar met Summum in Tibet en China geweest, goed geregeld, slechte reisbegeleider (nog nooit in China geweest) maar goed die laat ik toch meestal links liggen.

De routes van Summum zijn meestal wel goed. Ik zou het gewoon doen!

fake a dream
pi_5802773
http://www.tnfsh.com voor australie
Op zaterdag 23 november 2002 04:51 schreef Cynix ® het volgende:[br]***Non no rien a * chnagh'e!~~***
pi_5863353
Geen OZ meer?
pi_5864157
quote:
Op woensdag 18 september 2002 16:59 schreef whiskas het volgende:
Geen OZ meer?
Jawel, in 2004 weer, maar er is meer dan Australië.
pi_5864259
Liejannuh, je link van Summum klopt niet, ga's editen
Op zaterdag 23 november 2002 04:51 schreef Cynix ® het volgende:[br]***Non no rien a * chnagh'e!~~***
  zondag 27 oktober 2002 @ 17:51:13 #11
14896 Gumtree
 Rubberboom?
pi_6491593
K_man, heb je al wat van je collega gehoord?
pi_6492015
quote:
Op zondag 27 oktober 2002 17:51 schreef Gumtree het volgende:
K_man, heb je al wat van je collega gehoord?
Ja, hij is al weer eventjes terug en het was eigenlijk allemaal uitstekend bevallen, begreep ik.
pi_6494125
Een reis die ik nog steeds heel graag zou willen doen is van Kaapstad naar Nairobi. Met Ashraf. Is echter wel zo'n dag of 75 reizen, dus gaat niet makkelijk als je een baan hebt.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15545760
Even kopiëren vanuit mijn gesloten topic:

Ik ben van plan om in de zomer van 2004 een rondreis te gaan maken. Waar naartoe weet ik nog niet, maar aangezien de brochures er allemaal zo'n beetje aan zitten te komen, vond ik het wel tijd worden voor dit topic. Ik ben namelijk erg geïnteresseerd in de ervaringen die andere mensen hebben met de verschillende reisorganisaties.
Zelf ben ik in de zomer van 2000 met Djoser naar Turkije geweest en dat is me prima bevallen, maar van alle andere reisorganisaties weet ik eigenlijk amper wat ik kan verwachten. Natuurlijk kan ik lezen wat er in de brochures staat, maar het is toch altijd leuker en leerzamer om het van anderen te horen. Ik ben met name geïnteresseerd in ervaringen met reisorganisaties die verre groepsreizen organiseren, zoals Ashraf, Koning Aap, Summum, Shoestring, Fox, Afriesj en Baobab.

Wat ik zoal wil weten is:

- Hoe de hotels waren
- Hoe de reisleiders waren (NL of Engels, betrokken of meer op de achtergrond)
- In hoeverre er een "vast" dagprogramma was, dwz in hoeverre je zelf inbreng hebt in wat je gaat doen (djoser had bijv. heel veel ingepland en dat vond ik persoonlijk wel prettig)
- Hoe de samenstelling van de reisgroep was (oud, jong, mix)
- Wat je nog meer kwijt wil

Alvast bedankt

  vrijdag 19 december 2003 @ 17:34:45 #15
55890 Ruud1976
Mooi gebouwtje...
pi_15546421
Ik ben in 2002 met Fox naar Maleisie geweest. We gingen in augustus, dus mede daardoor zaten er heel veel jongeren in de groep. Dat was erg gezellig. De hotels die Fox uitkiest zijn heel netjes, af en toe wat te lux naar onze zin. Het programma was redelijk vrij, er zaten veel optionele (en vrij dure) excursies bij. Ook het avondeten was (gelukkig) niet inbegrepen, waardoor je zelf kunt kiezen om met zijn 2-en of met wat anderen te gaan eten. De reisleider was een Nederlandssprekende man, die was echt top! (groepsgrootte 31!!! man)

Afgelopen september/oktober ben ik met Shoestring naar India en Nepal geweest. Dit was wat meer low budget, dat merkte je bijvoorbeeld al aan de vliegreis (via Frankfurt en met Air INdia). Niets mis mee op zich, alleen dat duurt wat langer dan een rechtstreekse vlucht. De hotels oogden allemaal ook wat goedkoper dan in Maleisië, maar ik vermoed dat dat ook aan het land ligt. Aan veel dingen merk je dat Shoestring wat meer low budget is, maar dat is ons wel prima bevallen. De reisleiding in India was een Nederlandse vrouw, in Nepal een Nepaleze man. We hadden wel wat dingen die tegenzaten tijdens het gedeelte in India, maar daar kon Shoestring weinig aan doen. De groep was vrij jong, de meesten tussen de 20 en 35 jaar, zeker tijdens de trekking in Nepal bleef de jeugd over (groepsgrootte: 2 weken 24 man, 2 weken 12 man).

Succes met de keuze, ik zit nu ook weer te kijken voor het komende jaar. Denk erover om naar Zuidelijk Afrika te gaan, en zit de verschillende reizen te vergelijken.

pi_15546982
topictitel ff wat algemener gemaakt!
pi_15547068
quote:
Op woensdag 17 december 2003 17:16 schreef amr_diab het volgende:
Zelf ben ik ook met Djoser geweest, naar Egypte. Maar ik ben van mening dat elke reis anders is, en dat toeval een grote rol speelt. De reisorganisatie is dan van minder belang.

Een reis valt of staat met de samenstelling van de groep. Mijn groep was jonger dan gemiddeld (23 tot 52 jaar) en heel gezellig. Hetzelfde geldt voor de reisleidster, die ook heel betrokken was bij het reilen en zeilen van de groep. Ze vertelde nog wel dat haar laatste groep verschrikkelijk was. Omdat ik 'alleen' reisde, is voor mij de sfeer in de groep erg van belang.

De hotels ervaarde ik als luxer dan verwacht. Maar ook dat scheelt per reis. Djoser had inderdaad veel ingepland, maar je bent nooit verplicht om mee te gaan.

Zelf ben ik wel benieuwd of een leuke groep eerder regel of eerder uitzondering is.


komt nog uit dit topic: Verschillen tussen reisorganisaties
pi_15547475
Wij gingen met Fox naar Thailand. In mijn reisverslag staat daar al wat over verteld. We vonden het goed verzorgd; we werden zelfs opgewacht op Schiphol. Op Bangkok stonden een Thaise gids (sprak Engels) en een Vlaamse (sprak Vlaams) reisleider te wachten. Zij hebben de dagen in Bangkok informatie gegeven. De rest van de vakantie, in Jomtien was die Vlaming er nog en een Thaise (sprak Engels). Van hen was er elke ochtend en elke avond iemand beschikbaar voor vragen en het eventueel boeken van excursies. Vaak waren ze er allebei. Positieve ervaringen dus.

Er was geen vast dagprogramma. In Bangkok hebben we wel met bijna de hele groep uitstapjes gedaan, dat waren drukke dagen. In Jomtien had de reisleider wel een schema bedacht van uitstapjes. We zijn een paar keer mee geweest, maar hebben sommige excursies niet gedaan of op andere dagen en nog een paar andere excursies extra. Meestal gingen er wel wat mensen van onze groep mee.
We waren met ongeveer 20 personen denk ik, daarvan waren er 2 boven de 40. De rest was onder de 30. We gingen buiten de vakantie, dus het waren vooral 20' ers die al verlost waren van school.

"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_15570757
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op maandag 9 juni 2003 09:37 schreef Ruud1976 het volgende:
Ik heb al diverse topics gezien waarin gevraagd wordt naar ervaringen (vliegmaatschappij, vliegveld etc.) Een topic over ervaringen met reisorganisaties ben ik echter nog niet tegengekomen, dus die open ik bij deze dan maar.

Ikzelf ben vorig jaar met Fox op vakantie geweest naar Maleisie. Het was een goed verzorgde rondreis, met een leuke route. De groep bestond uit veel leeftijdgenoten (20-30 jaar) en dat maakt het ook erg gezellig. Enkele nadelen vond ik: soms te luxe hotels, erg grote groep (31 man) en de vele excursies die je met de hele groep deed (weinig tijd voor jezelf).

Dit was dan de aftrap. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en hoop dat er ervaringen met Shoestring bijzitten (ga ik dit jaar mee naar India/Nepal).


Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15570786
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op woensdag 11 juni 2003 21:37 schreef k_man het volgende:

[..]

Shoestring vond ik de minste tot dusverre. Vooral een nogal matige reisbegeleider.

Heel erg goede ervaringen met Djoser, en ook Baobab en VNC waren goed in orde. Maar de ervaringen daarmee heb ik al eerder uit de doeken gedaan in andere topics over groepsreizen. Vandaar misschien dat dit topic ook niet goed loopt.


Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15570804
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op donderdag 12 juni 2003 08:18 schreef YPPY het volgende:
Naar Denemarken hebben we alleen een huisje geboekt, verder hebben we het zelf geregeld. Geen reisorganisatie dus.

Naar Tunesië hebben we geboekt bij een reisorganisatie die alleen in Tunesië reizen organiseert. Een echte specialist dus. Misschien dat ik vanavond thuis nog ergens kan vinden hoe die organisatie heet. Daar waren we wel tevreden over. Alles was goed geregeld en ze bemiddelden naar lokale organisaties voor (twee)dagtochtjes. Toen ik ziek ben geworden, hebben ze er zelfs nog voor gezorgd dat we het geld terug kregen van de dagtocht die we geboekt hadden. Tunesië is een land dat niet makkelijk te bezoeken is in je eentje. De toeristische gebieden wel, maar daarbuiten wordt het moeilijker. Daarom vonden we het wel fijn een reisorganisatie te hebben.

Hiervoor ben ik een paar keer met Peter Langhout mee geweest. Als je goedkoop op vakantie wilt, dan is dat wel geschikt. Het is niet duur, vooral met lekker makkelijk de excursies er al bij is het makkelijk. Je moet alleen niet te veel verwachten.

Met Solmar ben ik naar Malgrat geweest en dat was ook goed verzorgd.


Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15570822
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op dinsdag 24 juni 2003 21:01 schreef dutchdevil het volgende:
Hmm.. ervaringen reisorganisaties.
Ben zelf 2 keer met Peter Langhout geweest. 1 keer busreis naar Parijs + Euro Disney : Vond ik niet erg fantastisch. Irritante buschauffeur, excursies die als optioneel vermeld stonden waren wel optioneel maar je kon verder in de tussentijd niets anders doen als in de bus zitten dus MOEST je in principe wel mee doen. En hotel was ook niet alles. Als je ging douchen stond er een laag water in de badkamer en bij 1 van de echtparen in de groep was de tv uit de kamer gestolen

2e keer met Peter Langhout naar Turkije: heenvlucht en hotel was prima. Terugvlucht was ineens verzet zonder dat iedereen het wist. Kwamen net uit de disco om half 2 's nachts, komen op de kamer en krijgen ineens telefoontje dat ze staan te wachten voor de transfer naar het vliegveld ! Vlucht was met Air Anatolia. Luchtdruk in de cabine was op de heen en terugweg niet goed dus iedereen had ontzettend last van oorpijn.

Net een week geleden terug van een vakantie naar Turkije met Neckermann. Prima vlucht met Transavia (basic air) en goed hotel. Daar helemaal geen negatieve ervaringen mee.


Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15570832
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op maandag 30 juni 2003 12:42 schreef gifkikker het volgende:
Vorig jaar was ik met OAD Reizen naar Turkije gegaan. De vlucht verliep prima, alleen op de terugreis hadden we enige vertraging. Wel was dat een saaie vlucht, met ook een overstap in Dalaman.

De excursies waren uitstekend verzorgd, en de bus vertrok op zijn Hollands: precies op tijd. We waren al een keer te laat, maar konden toch nog aansluiting bij de groep vinden.

Verder was er een welkomstbijeenkomst, waar we een aantal belangrijke zaken en tips te horen krijgen.

Al met al een prima vakantie.


Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15570843
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op maandag 30 juni 2003 19:21 schreef lieverd23 het volgende:
ik heb meerdere operators gehad.

ben met solmar naar spanje (het enige wat irritant was, was dat de chauffeur praatziek was via de intercom wel te verstaan. en met zo´n monotone stem waardoor je niet kon slapen) (2002)

met holland international naar disneyland paris (2001)
met de jong intra naar spanje (2002)
met oad naar disney (1998)
met neckerman naar turkije (2003)
met vrij uit naar groenlo, antwerpen, scheveningen en bruinisse (van 2000 t/m 2002)

al deze operators hadden alles goed geregeld


Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_15570851
Uit Ervaringen reisorganisaties
quote:
Op donderdag 24 juli 2003 20:03 schreef Bayswater het volgende:
Bayswater gaat naar Cuba dit jaar met Shoestring. Verschil van Shoestring met de meeste anderen is dat de begeleider meestal uit het land zelf komt, engels spreekt en de taal van het land zelf uiteraard.
beetje alle pagina's afgesurfd en de meeste zijn dik tevreden over Shoestring, alleen K-man wat minder maar die zal het waarschijnlijk een keer niet getroffen hebben.
Ze zijn vaak ook goedkoper dan Djoser, Baobab en Summum.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')