abonnement Unibet Coolblue
  maandag 24 juni 2013 @ 20:44:05 #101
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_128210710
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!

[ afbeelding ]
oei, recept?
  maandag 24 juni 2013 @ 21:07:10 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128212080
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!

[ afbeelding ]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!
Ze zien er super sophisticated uit. :thumbsupsmiley
  maandag 24 juni 2013 @ 21:31:36 #103
221912 minilot
Nancy boy
pi_128213425
quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 20:24 schreef Isabeau het volgende:
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos?
Jazeker proef je de kokos! O+ Da's waar ze vooral naar smaken, en een beetje zoetigheid van de poedersuiker en een zweempje kardemom..

quote:
0s.gif Op maandag 24 juni 2013 20:44 schreef Zonnetje1981 het volgende:

[..]

oei, recept?
Nou, ik had me globaal een beetje ingelezen over het type koekje en ben uiteindelijk ongeveer uitgegaan van dit recept. Ik heb alleen geen gewone bloem gebruikt want dat leek me op basis van andere recepten niet nodig. Ook had ik geen pandanbladeren, dus die heb ik gewoon achterwege gelaten. In plaats ervan een paar kardemompeulen in de berg tapiocameel in de oven gestopt, was ook lekker geurig. :)

quote:
1s.gif Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!
Jaja! En dankzij wiens website? ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-06-2013 23:57:35 ]
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 24 juni 2013 @ 23:55:41 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128222567
Ja, misschien dat ene duwtje, maar de echte verleidingen haal je toch elders. Van die hippe vega, vegan, cookie, health sites. :)

Ik ben juist niet zo van die hippigheid, maar vind het dus wel super dat keukens en ingrediënten zo door elkaar heen lopen. Fusion heeft lang een slechte naam (confusion) gehad (en nog steeds) maar ik geloof er bijna heilig in. Zonder krampachtigheid, gewoon overal uitpikken wat lekker is of wat lekker combineert. Dat moet het leven haast wel verrijken.
pi_128355616
Ik denk dat ik een tomaat/mozzarella/basilicum verslaving heb. Als salade, pasta, op een pizza en vandaag in deze kleine quiches. :')

pi_128372007
Voor de eerste keer flan gemaakt! Errug lekker :9
pi_128374812
Cool!
pi_128393344
Hoewel ik jaloers ben op die supersnelle ijslolly maker, Zoku. Begin ik eerst maar eens gewoon met ijsvormpjes.

Ik moet eerst nog eens een keukenmachine kopen. En heb liever een echte ijsmachine daarna. Nog even wachten op mijn verjaardag. :') Anyhow. IJSJES O+

pi_128393396
Ontzettend leuk, Myraela _O_ Ook lekker?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_128393460
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte. :@ Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
pi_128393520
quote:
14s.gif Op zaterdag 29 juni 2013 15:39 schreef Myraela het volgende:
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte. :@ Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
Ik denk dat fabrieksijsjes gewoon best heel erg zoet zijn, dit is even wennen.

en ik heb dat met koekjes maken, ik vind het deeg stiekem lekkerder dan het afgebakken koekje
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_128424360
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.

pi_128424726
quote:
14s.gif Op zondag 30 juni 2013 16:42 schreef Myraela het volgende:
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.

[ link | afbeelding ]
Waar koop je tegenwoordig van die popsicle houders? Dat vraag ik me nou al een tijd af..
pi_128426524
Ik heb ze van de IKEA.
pi_128426721
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 17:38 schreef Myraela het volgende:
Ik heb ze van de IKEA.
Bedankt, ik zie nu dat er daar meer dan genoeg van zijn. Die ga ik binnenkort halen dus :)
  zondag 30 juni 2013 @ 21:52:32 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128436108
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.


Zelf Japans matcha ijs maken

In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
pi_128467304
quote:
0s.gif Op zondag 30 juni 2013 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.

[ link | afbeelding ]
Zelf Japans matcha ijs maken

In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen! :)
pi_128470544
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediënten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten

1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.

2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.

5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.

6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.

Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
Heb het nu op basis van dit recept gemaakt. Super bedankt, het was heerlijk. O+

  maandag 1 juli 2013 @ 19:31:20 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_128471200
quote:
0s.gif Op maandag 1 juli 2013 17:37 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen! :)
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
  dinsdag 2 juli 2013 @ 11:48:05 #120
221912 minilot
Nancy boy
pi_128493558
Flan! O+
Matcha-ijs! O+ O+ O+ - dát ga ik deze week nog maken! :9

Net op:
Laat ontbijt van restjes!



Bramen-broodpudding met wat poedersuiker :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-07-2013 13:18:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_128497735
quote:
1s.gif Op maandag 1 juli 2013 19:31 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
Thanks voor de tip, ga ook een mini-receptje maken dan!
  woensdag 3 juli 2013 @ 16:48:17 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_128545114
In het kader van de door Robin al aangehaalde geneugten van fusion:

'Pão de Queijo', chewy Braziliaanse kaasbroodjes van tapiocameel, door mij gemaakt met oude Beemsterkaas. :9



Recept voor een muffinbakblik vol:

- 1 cup volle melk
- 1 cup olie (pinda of zonnebloem oid, geen olijfolie)
- 3 eieren
- 1 en een kwart cup harde kaas, geraspt
- Theelepeltje zout
- Snuf cayennepeper
- 3 cups gezeefd tapiocameel

Alles behalve de tapioca mengen met een mixer of garde. Indien goed gemengd, het meel erbij. Nog even goed doorroeren.
Ingevet muffinbakblik vullen (tot 2/3e van de hoogte) en dan een minuut of twintig bakken in een voorverwarmde oven op ongeveer 190 graden.
:Y)

[ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 03-07-2013 17:57:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 4 juli 2013 @ 17:41:39 #123
221912 minilot
Nancy boy
pi_128588225
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost. *)



Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
Let me see you stripped down to the bone
pi_128599178
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 17:41 schreef minilot het volgende:
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost. *)

[ afbeelding ]

Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
jummie!!
  vrijdag 5 juli 2013 @ 17:50:03 #125
221912 minilot
Nancy boy
pi_128628407
Ik blijf dit topic gewoon volplempen tot ik eindelijk eens een blogje heb opgezet. :P

Theetijd vanmiddag:



Sandwiches van zelfgebakken witbrood, met Japanse komkommer en blaadjes van de kleine pimpernel. *)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 05-07-2013 18:03:53 ]
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')