oei, recept?quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
[ afbeelding ]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!quote:Op maandag 24 juni 2013 18:37 schreef minilot het volgende:
Exotische koekies gebakken: 'kueh bankit' - heel erg brosse hapjes van tapiocameel en kokosmelk (en wat ei, zout en poedersuiker). Vreemd, maar lekker!
[ afbeelding ]
Jazeker proef je de kokos! Da's waar ze vooral naar smaken, en een beetje zoetigheid van de poedersuiker en een zweempje kardemom..quote:Op maandag 24 juni 2013 20:24 schreef Isabeau het volgende:
Mooie koekjes, mini! Waar smaken ze naar, proef je de kokos?
Nou, ik had me globaal een beetje ingelezen over het type koekje en ben uiteindelijk ongeveer uitgegaan van dit recept. Ik heb alleen geen gewone bloem gebruikt want dat leek me op basis van andere recepten niet nodig. Ook had ik geen pandanbladeren, dus die heb ik gewoon achterwege gelaten. In plaats ervan een paar kardemompeulen in de berg tapiocameel in de oven gestopt, was ook lekker geurig.quote:
Jaja! En dankzij wiens website?quote:Op maandag 24 juni 2013 21:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Haha, jij bent echt 100% over je toko-angsten heen he? Cool!
Ik denk dat fabrieksijsjes gewoon best heel erg zoet zijn, dit is even wennen.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 15:39 schreef Myraela het volgende:
Wel lekker, Maar minder zoet dan de ijsjes die ik gewend ben. Het smaakte stiekem beter voordat ik er ijsjes van maakte. Maar ik wil er eigenlijk niet teveel suiker aan gaan toevoegen.
Waar koop je tegenwoordig van die popsicle houders? Dat vraag ik me nou al een tijd af..quote:Op zondag 30 juni 2013 16:42 schreef Myraela het volgende:
Nog eens ijsjes van de aardbeien die ik nog over had. Dit keer romige aardbeien ijsjes.
[ link | afbeelding ]
Bedankt, ik zie nu dat er daar meer dan genoeg van zijn. Die ga ik binnenkort halen dusquote:
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen!quote:Op zondag 30 juni 2013 21:52 schreef RobinOok het volgende:
Vorige week zelf groene thee ijs gemaakt. Ik vond het echt superlekker. Mijn lief vond het niks. Niet zoet genoeg, denk ik.
[ link | afbeelding ]
Zelf Japans matcha ijs maken
In mijn ijsmachientje van 't Kruidvat. Gebruik ik die ook weer eens. ;-)
Heb het nu op basis van dit recept gemaakt. Super bedankt, het was heerlijk.quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela
Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediënten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten
1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.
2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).
4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.
5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.
6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.
Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.quote:Op maandag 1 juli 2013 17:37 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Ziet er mooi uit zeg! Ik heb dat machientje ook al jaren, maar nog nooit gebruikt.. toch eens doen!
Thanks voor de tip, ga ook een mini-receptje maken dan!quote:Op maandag 1 juli 2013 19:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hou er wel rekening mee dat ik echt een "superklein" receppie gebruikte. Wat mij dus erg goed beviel voor met ons tweetjes. Maar normale recepten hebben een veel groter volume en dan zal dat machientje het veel zwaarder hebben. Oftewel, dan zal je het ijs evengoed eerst nog in de vriezer moeten zetten.
jummie!!quote:Op donderdag 4 juli 2013 17:41 schreef minilot het volgende:
Stond al in het baktopic, maar ik vond het wel een knusse foto, dus even een crosspost.
[ afbeelding ]
Taartjes (1haps- en 3hapsuitvoering), met bodem van zelfgemaakte chocoladekoekjes, plus ganache met kirsch en een drupje kersensiroop van Monin.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |