abonnement Unibet Coolblue
pi_127676420


Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.

Naanbrood was wel lekker. :@
  dinsdag 11 juni 2013 @ 20:40:13 #52
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_127678045
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:01 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn curry was niet geworden zoals ik hem wilde hebben. Eerste keer dat ik zoiets maakte en heb het nog nooit ergens anders gegeten, dus weet ook niet of de smaakt zo klopte al was het wel lekker. Maar het ziet er in ieder geval niet uit zoals ik wilde.

Naanbrood was wel lekker. :@
Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:24:17 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127680296
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
pi_127680970
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:40 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Was de curry ook niet lekker dan, naast dat het er niet uit zag zoals je in gedachten had?
Was wel lekker, maar was niet hoe ik hem verwacht had.

quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 21:24 schreef RobinOok het volgende:
Curry, dat is bijna net zo vaag als zeggen "ik maakte vandaag aardappelen, groenten, vlees".
Sorry, totale curry noob hier. "Murgh makhani (Indiase boterkip)"
Dit recept gebruikt: http://allrecipes.nl/rece(...)diase-boterkip-.aspx

Had meer zoiets willen hebben.
pi_127691641
Curry is lekker, vooral als het goed pittig is. :9
pi_127706904
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)
Ingrediënten
Porties: 6
• 800 gr kipfilets, in blokjes
• 1 el citroensap
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
Voor de marinade:
• 200 gr yoghurt
• zout naar smaak
• 2 el knoflookpasta (fijngemalen knoflook)
• 1/2 el garam masala
• 2 el gesmolten boter
• 1 el chilipoeder
• 2 el gember pasta (fijngemalen gember)
• 2 el citroensap
• 2 el olijfolie
Voor de saus:
• 1 klont boter
• 1 el garam masala
• 1 el gemberpasta (fijngemalen gember)
• 1 el geperste knoflook
• 1 el gehakte groene peper
• 500 gr tomatensaus
• 1 el chilipoeder
• zout naar smaak
• 250 ml water
• 1 el honing
• 1/2 tl gedroogde fenegriek blaadjes
• 250 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 1 uur | Bereiding: 15 minuten

1. Om de kip te marineren leg je de stukjes kipfilet in een glazen schaal of kom, samen met het citroensap, 1 el chilipoeder en zout. Roer de kip goed door de vloeistof, dek af en zet het 1 uur in de koelkast.

2. Giet de yoghurt in een doek en laat het 15-20 minuten uitlekken zodat het meeste vocht uit de yoghurt is verdwenen. Doe de yoghurt in een middelgrote kom en roer zout, knoflookpasta, garam masala, boter, chilipeper, gemberpasta, citroensap en olie erdoor. Giet de yoghurt over de kip, dek weer af en laat het weer 3-4 uur in de koelkast marineren.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (Gasoven stand 6).

4. Steek de kip aan spiesjes, leg de spiesjes in een ovenschaal (23x33cm) en bak de kip in een voorverwarmde oven in 20 minuten, tot dat kip bijna helemaal gaar is.

5. Om de saus te maken: Smelt boter in een middelgrote pan op matig vuur. Roer garam masala erdoor. Wanneer de masala begint te pruttelen, meng dan de gemberpasta, knoflook en groene pepers erdoor. Bak tot het zacht is, roer daarna de passata, chilipoeder, zout en water erdoor. Breng aan de kook; zet het vuur lager en roer de honing en fenegriek erdoor.

6. Doe de kip in de saus. Laat het nog 5 minuten koken, totdat de kip helemaal gaar is. Roer de room erdoor en verhit nog even, voordat je het serveert.

Ik laat alleen de kip de hele nacht in de marinade staan en maak geen spiesjes maar gooi het zo in de ovenschaal.
pi_127708250
Om het af te maken kan je dit er ook bij doen:

Dhal (Rode Linzen)
Ingredienten
• 200 gram rode linzen (gedroogde)
• 4 cm verse gember, in kleine blokjes gehakt
• 1 ui, gesnipperd
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1/2 tl kurkuma (haldi)
• 1/2 tl zout
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl korianderzaad of poeder
• 1/4 tl rode chilipoeder
• 1 liter water
• 3 el plantaardige olie (zonnebloem, arachide, geen olijf)
• optioneel: verse koriander, grofgehakt
• optioneel: voeg 2 wortels in blokjes toe voor een nog vollere smaak
Bereiding
1. Doe het water in een pan, voeg de linzen toe en breng aan de kook. Zet nu het vuur laag, voeg de kurkuma, zout en gember (en eventueel de wortel) toe, dek de pan af en laat 1 uur sudderen. De laatste 30 minuten roert u regelmatig even zodat de linzen niet aanbranden.
2. Verhit een koekepan met de olie. Fruit de ui en knoflook 2-3 minuten op matig vuur en voeg dan de komijnzaad, korianderzaad/poeder, en chilipoeder toe. Fruit nog 2 minuten.
3. Voeg het uien-specerijenmengsel bij de linzen en meng deze. Decoreer naar keuze met verse koriander

en naan brood natuurlijk
pi_127789277
Hmm, curry! :9 Vlug weer eens eentje maken.

Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:



..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn :Y)

Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 14-06-2013 14:10:48 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_127794931
Wow, Minilot, wat ziet dat er prachtig uit. ^O^
Is dat zo?
pi_127858154
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):

Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_127861489
Sichuan :9~
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  zondag 16 juni 2013 @ 16:36:02 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127864898
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Enneh, Robin!
Dit topic moet het al meer dan een maand zonder jouw verrukkelijke foto's doen! Was ist los?
Gewoon vakantie gehad. :-)
En dan ben ik al blij als ik toch af en toe een nieuwe post op mijn site af heb, maar geen tijd voor lekkere dingen. Of wacht, misschien toch een paar, van de vakantie. Even van mijn laptop ophalen...

quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 13:15 schreef Steven184 het volgende:
Sichuan-style visje(aangezien ik toch iets moet met de chilibonensaus die er nog in de koelkast stond):

[ afbeelding ]
Ah, Sichuan stijl, altijd goed. :-)
pi_127914435
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 14:00 schreef minilot het volgende:
Hmm, curry! :9 Vlug weer eens eentje maken.

Ik had vandaag deze zoete salade als ontbijt:

[ afbeelding ]

..met vijgen, viooltjes, bessen, jonge bietenblaadjes, anijscress en een dressing van agave en frambozenazijn :Y)

O+ Mooi!
  dinsdag 18 juni 2013 @ 08:50:16 #64
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_127935103
Rib roast, gegrilde groentes en gegrilde aardappelsalade

pi_127951451
Kleine pizzaatjes. O+

pi_127951633
Lekker :9
Ja doei.
pi_127998838


Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. :@
pi_128000089
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 19:12 schreef Myraela het volgende:
[ afbeelding ]

Risotto met gerookte zalm, aparte combinatie, maar het was wel enorm lekker. :@
Ziet er wel heel lekker uit idd, ondanks dat het apart klinkt :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_128001121
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. O+ Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.

Karnemelk ijs met karamelstukjes

pi_128001285
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:05 schreef Myraela het volgende:
En als afsluiter van de dag, voor het eerst zelf ijs gemaakt. Zonder machine. O+ Eigenlijk had ik het nog wat langer moeten laten staan, maar ik had geen geduld meer.

Karnemelk ijs met karamelstukjes

[ afbeelding ]
Het lijkt wel een lijk _O-
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128001472
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:09 schreef Soury het volgende:

[..]

Het lijkt wel een lijk _O-
Ik zie er een gezicht in. :')
pi_128002103
quote:
14s.gif Op woensdag 19 juni 2013 20:14 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zie er een gezicht in. :')
Heb je nog meer in de vriezer ;)
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_128004736
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Sorella het volgende:
Probeer deze eens Myraela

Makhani Kip (Indiase boterkip)

[...]

Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
pi_128004907
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2013 21:14 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Wat eet je erbij? Alleen naanbrood?
Dahl een paar posts hierboven :)
pi_128083054
Zelfgemaakte bapao! Omnomnom :)

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')