heyquote:
Oefff, kom je uit zo een familie, die elke festiviteit aanpakken als excuus voor vegetarisch zijn. Een week voor Divali zou mij ook te ver gaan, de dag ervoor (zodat je weet dat al het vlees in je lichaam verteerd en verlaten is...) en de dag zelf.quote:Op donderdag 28 mei 2015 11:07 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Ik ben altijd rond Divali een week veg.. heb ik zo meegekregen vanuit mijn ouders, mijn zoon (8) is erg gelovig, ik denk dat hij heel boos zou worden als ik dat niet zo zou doen.. (hij denkt dat hij mn vader is) Hij wil ook liever niet dat ik rund eet, maar sorry, een lekkere goed gebakken Argentijnse steak laat ik toch echt niet aan mijn neus voorbij gaan. Of een bruine bonen met zoutvlees. Dat zijn dus dingen die ik eet als hij bij zijn vader is.. Ik ben een slechte Hindoe
Hah Nee ik ben eigenlijk totaal niet gelovig opgevoed, vanuit huis vieren we alleen Divali en holi en mijn ex man deed nog aan navratri (dus nog 9 dagen extra veg) maar mijn vader stond er wel altijd op dat we dus de week voor Divali vegetarisch waren. En ik vind het nu makkelijker te doen dan vroeger, er is zoveel keus qua veg voedsel. De ene dag pasta de andere dag veg Sauto soep dan weer petjes. Ik heb laatst zelf een steak gebakken, had zo een excellent lap bij de AH gekocht. Het was goed gelukt, maar sommige dingen kan je beter buiten eten vind ik. Steak is er 1 vanquote:Op zondag 31 mei 2015 22:28 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Oefff, kom je uit zo een familie, die elke festiviteit aanpakken als excuus voor vegetarisch zijn. Een week voor Divali zou mij ook te ver gaan, de dag ervoor (zodat je weet dat al het vlees in je lichaam verteerd en verlaten is...) en de dag zelf.
En ik begrijp wat je bedoelt, die goed gebakken steak sla ik ook echt niet over. Moet het nu alleen zelf proberen te maken maar ik durf niet...
quote:Op maandag 1 juni 2015 11:33 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Hah Nee ik ben eigenlijk totaal niet gelovig opgevoed, vanuit huis vieren we alleen Divali en holi en mijn ex man deed nog aan navratri (dus nog 9 dagen extra veg) maar mijn vader stond er wel altijd op dat we dus de week voor Divali vegetarisch waren. En ik vind het nu makkelijker te doen dan vroeger, er is zoveel keus qua veg voedsel. De ene dag pasta de andere dag veg Sauto soep dan weer petjes. Ik heb laatst zelf een steak gebakken, had zo een excellent lap bij de AH gekocht. Het was goed gelukt, maar sommige dingen kan je beter buiten eten vind ik. Steak is er 1 van
I know, het kan eigenlijk niet, maar met genoeg patatjes soe on kool taugé selderij en jenny's hete ketjap (van de poort) is het voor een dag goed te doenquote:
Ik eet eigenlijk hele saaie sauto:quote:Op maandag 1 juni 2015 11:47 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
I know, het kan eigenlijk niet, maar met genoeg patatjes soe on kool taugé selderij en jenny's hete ketjap (van de poort) is het voor een dag goed te doen
Zo eten de meeste mensen sauto geloof ik, ik krijg ook nergens anders bijv spitskool in mijn sauto. Hmmmmm ik heb nu trek in sauto, helaas pas woensdag tijd om dat klaar te maken.quote:Op maandag 1 juni 2015 11:49 schreef DonRaja het volgende:
[..]
Ik eet eigenlijk hele saaie sauto:
Bouillon, mie, gebakken uitjes, aardappelfrietjes, vlees, een ei en veeeel hete ketjapsambel.
Vega zijn is nu véél beter te doen dan 15 jaar geleden. Daarom voelde ik me ook zo gevangen, omdat je als 12 jarig jochie niet echt veel zakgeld hebt om buiten te gaan eten. En toen ik eenmaal aan het bijbanen was had ik de behoefte niet meer om vlees te gaan eten, me moeder is een tovenaar met droge sojabrokken, tahoe en tempéh.quote:Op maandag 1 juni 2015 11:33 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Hah Nee ik ben eigenlijk totaal niet gelovig opgevoed, vanuit huis vieren we alleen Divali en holi en mijn ex man deed nog aan navratri (dus nog 9 dagen extra veg) maar mijn vader stond er wel altijd op dat we dus de week voor Divali vegetarisch waren. En ik vind het nu makkelijker te doen dan vroeger, er is zoveel keus qua veg voedsel. De ene dag pasta de andere dag veg Sauto soep dan weer petjes. Ik heb laatst zelf een steak gebakken, had zo een excellent lap bij de AH gekocht. Het was goed gelukt, maar sommige dingen kan je beter buiten eten vind ik. Steak is er 1 van
Ramon Beuk stijl. Die man is meester in het verkrachten van traditionele gerechten.quote:Op woensdag 3 juni 2015 18:20 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Vega zijn is nu véél beter te doen dan 15 jaar geleden. Daarom voelde ik me ook zo gevangen, omdat je als 12 jarig jochie niet echt veel zakgeld hebt om buiten te gaan eten. En toen ik eenmaal aan het bijbanen was had ik de behoefte niet meer om vlees te gaan eten, me moeder is een tovenaar met droge sojabrokken, tahoe en tempéh.
Plus er is nog steeds niks mis met een vega sauto hoor, als me moeder het maakt dan sta ik al klaar met me bakjes... dan wel zelf thuis wel je kip in de bouillon koken en pluizen enzo.
Wel honger nu...
Ws een tijdje terug een show van hem dat 'ie in Suriname ging koken enzo. Man man man, wat een drama. Roti "nieuwe stijl" en meer van dat soort onzin.quote:Op woensdag 3 juni 2015 20:22 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ramon Beuk stijl. Die man is meester in het verkrachten van traditionele gerechten.
Sa yu du mi so.... Niks mis met me ma haar vega sauto hoorquote:Op woensdag 3 juni 2015 20:22 schreef KillemWieft het volgende:
[..]
Ramon Beuk stijl. Die man is meester in het verkrachten van traditionele gerechten.
Whehehe, ja dat programma kan ik me heugen. Ging hij met lokale chefs soort van Suri Haute Cuisine maken... A san datti a no kangquote:Op woensdag 3 juni 2015 20:39 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Ws een tijdje terug een show van hem dat 'ie in Suriname ging koken enzo. Man man man, wat een drama. Roti "nieuwe stijl" en meer van dat soort onzin.
Juist. Surinaams eten is gewoon geen haute cuisine, daarom vind ik het ook zo lekker Eten zoals eten bedoeld is.quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:50 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Sa yu du mi so.... Niks mis met me ma haar vega sauto hoor
[..]
Whehehe, ja dat programma kan ik me heugen. Ging hij met lokale chefs soort van Suri Haute Cuisine maken... A san datti a no kang
Juist, geen poespas of iets, gewoon (h)eerlijk eten!quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:56 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Juist. Surinaams eten is gewoon geen haute cuisine, daarom vind ik het ook zo lekker Eten zoals eten bedoeld is.
Mwah, eerlijk zal wel meevallen met die kilo's plofkip Maar heerlijk sws.quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:57 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Juist, geen poespas of iets, gewoon (h)eerlijk eten!
Met het warme weer op komst nog sauto?quote:Op donderdag 4 juni 2015 21:59 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Mwah, eerlijk zal wel meevallen met die kilo's plofkip Maar heerlijk sws.
Morgen naar Albina bij de Albert Cuyp voor een saoto en een moksi meti
Ze hebben ventilator toch, niks no probleem Heb er al dagen trek in, maar had helaas geen tijd om even te gaan.quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:03 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Met het warme weer op komst nog sauto?
Ik zou wel zin hebben in een slaatje, maar dat is dan een van die gerechten die bijna overal niet te vreten is.
Ik denk niet dat Boy sla bedoeld met slaatje, maar huzarensalade.quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:09 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Ze hebben ventilator toch, niks no probleem Heb er al dagen trek in, maar had helaas geen tijd om even te gaan.
Sla konijnenvoer. Pastasalade is wel alright.
Whehehe, niks te maak! Gelijk heb je hoor!quote:Op donderdag 4 juni 2015 22:09 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Ze hebben ventilator toch, niks no probleem Heb er al dagen trek in, maar had helaas geen tijd om even te gaan.
Sla konijnenvoer. Pastasalade is wel alright.
Het was lekkerquote:Op zaterdag 6 juni 2015 19:27 schreef Boy_Zonderman het volgende:
[..]
Whehehe, niks te maak! Gelijk heb je hoor!
Bedoel meer een bietenslaatje, die rooie, waar liters mayonaise in gaat . Maar mensen verzinnen de raarste dingen om erin te proppen...
Deze man weetquote:Op zaterdag 6 juni 2015 01:51 schreef OudeBok het volgende:
Fernandes choco krakeling . Wat ik trouwens wel altijd erg vervelend vind, is dat Fernandes Cream Ginger uit de schappen is..
Wanneer Suriname eindelijk Nederlandse-Surinamers kan oproepen met behoud van Nederlands paspoort zouden ze iedereen slopen in de kwalificatie rondes.quote:Op maandag 8 juni 2015 08:54 schreef Axia het volgende:
Even iets anders dan eten: Nicaragua - Suriname is 1-0 geworden. Het is voor de WK kwalificatie. Return moet nog, dus een klein sprankje hoop voor Dean Gorré.
Echt jammer, hoop dat ze de volgende wedstrijd winnen anders liggen ze er gelijk uit toch?quote:Op maandag 8 juni 2015 08:54 schreef Axia het volgende:
Even iets anders dan eten: Nicaragua - Suriname is 1-0 geworden. Het is voor de WK kwalificatie. Return moet nog, dus een klein sprankje hoop voor Dean Gorré.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |