Natuurlijk is het net witbrood, gebuild meel is gezeefd meel, daar is alle schilletjes en zemels uitquote:Op zaterdag 18 mei 2013 09:17 schreef bloempje-moi het volgende:
Vandaag eindelijk een brood gebakken met gebuild meel, maar ik had het iets donkerder verwacht. Het is eigenlijk net witbrood. Jammer, dan maar weer volkoren en bloem mengen.
Ik ben zo iemand die bij voorkeur boodschappen doet bij de Aldi omdat ze daar maar twee potten pindakaas hebben: met en zonder nootjes. Keuze is niet aan mij besteed.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 13:37 schreef evo87 het volgende:
zit tussen volkoren en witte bloem in. Heeft weer een unieke smaak en zit qua voedingwaarde tussen de twee andere in. Meer keuze is beter?
Jup. Verplaatsmethode is voor verbetering vatbaar ja. Ik heb nu een witbrood (ook van je desem) in de oven, en die heb ik met bakpapiertje en al verplaatst.quote:Op zondag 19 mei 2013 14:29 schreef MaximusTG het volgende:
Binnenkant brood:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
@LHO: hij heeft de reis/rijs (haha) iig overleefd! Ik zag ook op je website dat je het deeg met je handen zo op de steen doet - dat is wel een beetje zonde van de rijs, niet waar? Zou je niet beter laten rijzen in een kom met een doek, of een mandje, of een provisorische "couche".
Merkwaardig, want daar heb me zoveel goede bakkers.quote:Op maandag 20 mei 2013 10:53 schreef minilot het volgende:
Ah, nou, dan wacht ik wel tot ik weer eens in Frankrijk ben, want daar vind je die dingen overal voor hoogstens drie euro.
Maar zijn dat dan rieten mandjes? Of van die mandjes met een doek erin. Want die zijn idd veel goedkoper. Die rieten kan ik me haast niet voorstellen dat ze maar 3 euro zijn.quote:Op maandag 20 mei 2013 10:53 schreef minilot het volgende:
Ah, nou, dan wacht ik wel tot ik weer eens in Frankrijk ben, want daar vind je die dingen overal voor hoogstens drie euro.
Ik vond dat recept ook niet veel soeps. Pita haalt het qua smaak natuurlijk sowieso niet bij naanbrood waar yoghurt en ei doorheen zit.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 18:20 schreef MaximusTG het volgende:
Heb gisteren bij mn ouders thuis pitabrood gebakken met AH Biologische bloem, die is ook prima voor brood volgens mij. Heb recept van Paul Hollywood gebruikt, exclusief de Nigella seeds want dat is in NL schijnbaar lastig te krijgen. Weer eens met de hand gekneed was tijdje geleden. Gelukkig kon ik het nog . Tis een simpel recept, 64 % hydratie, met nog wat olie. Lekker, maar niet bijzonder. Maak liever zelf naan, met yoghurt erin.
Volgens mij van precies het soort waar jij naar linkt. Ik zal het eens gaan uitzoekenquote:Op maandag 20 mei 2013 10:57 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Maar zijn dat dan rieten mandjes? Of van die mandjes met een doek erin. Want die zijn idd veel goedkoper. Die rieten kan ik me haast niet voorstellen dat ze maar 3 euro zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |