abonnement Unibet Coolblue
pi_126599209
Oh echt? -O-
  vrijdag 17 mei 2013 @ 13:13:29 #202
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126629704
Oh da's handig, ik wist niet eens dat dit topic bestond :o

Ik heb van de week voor het eerst in mn leven een brood gebakken,
'suiker' brood


Alleen...Met te weinig suiker dus, verbeterpunt voor volgende keer. Maar goed, 't smaakte wel :)
pi_126667169
Vandaag eindelijk een brood gebakken met gebuild meel, maar ik had het iets donkerder verwacht. Het is eigenlijk net witbrood. -O- Jammer, dan maar weer volkoren en bloem mengen.
  zaterdag 18 mei 2013 @ 10:03:50 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126667697
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 09:17 schreef bloempje-moi het volgende:
Vandaag eindelijk een brood gebakken met gebuild meel, maar ik had het iets donkerder verwacht. Het is eigenlijk net witbrood. -O- Jammer, dan maar weer volkoren en bloem mengen.
Natuurlijk is het net witbrood, gebuild meel is gezeefd meel, daar is alle schilletjes en zemels uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126669554
Ok, maar wat is dan precies het nut van gebuild meel?
pi_126672998
zit tussen volkoren en witte bloem in. Heeft weer een unieke smaak en zit qua voedingwaarde tussen de twee andere in. Meer keuze is beter? :P
pi_126677937
leuk topic :) ben net bezig met een volkorenbrood, die mag bijna de oven in ben benieuwd of het wat gaat worden. De laatste keer wilde het deeg niet rijzen denk dat de melk te koud was. Dus nu poging 2 ;)
pi_126678151
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 13:37 schreef evo87 het volgende:
zit tussen volkoren en witte bloem in. Heeft weer een unieke smaak en zit qua voedingwaarde tussen de twee andere in. Meer keuze is beter? :P
Ik ben zo iemand die bij voorkeur boodschappen doet bij de Aldi omdat ze daar maar twee potten pindakaas hebben: met en zonder nootjes. :D Keuze is niet aan mij besteed.
  † In Memoriam † zaterdag 18 mei 2013 @ 18:20:48 #209
91830 MaximusTG
pi_126682324
Heb gisteren bij mn ouders thuis pitabrood gebakken met AH Biologische bloem, die is ook prima voor brood volgens mij. Heb recept van Paul Hollywood gebruikt, exclusief de Nigella seeds want dat is in NL schijnbaar lastig te krijgen. Weer eens met de hand gekneed was tijdje geleden. Gelukkig kon ik het nog ;). Tis een simpel recept, 64 % hydratie, met nog wat olie. Lekker, maar niet bijzonder. Maak liever zelf naan, met yoghurt erin.
  † In Memoriam † zondag 19 mei 2013 @ 12:44:46 #210
91830 MaximusTG
pi_126718189
Zooo, mooie broodbakdag vandaag; Heb een mooi broodje gebakken, met 1:1 rogge: tarwebloem/meel. Waarbij het tarwebloem/meel-deel grotendeels uit volkorentarwemeel bestaat.
Een zuurdesembrood;



Verder had ik laatst Jägartrut wat desem toegestuurd, een vlokkenvariant en eentje waar ik een heel dik/droog deeg van gemaakt had en wat ik had ingevroren. Van die laatste had ik nog een staafje zelf in de diepvries bewaard. Gisteravond eens geprobeerd of dat snel weer actief te maken is. Direct uit de diepvries in wat lauw water gedaan. Na aantal minuten was het ontdooid, met hand in kleine stukjes geperst. Verse bloem erdoorheen tot een dikke brij. Nachtje laten staan en het is alweer actief!
pi_126718548
Gelijk maar ff de foto's erbij gezocht van het brood dat ik van jouw desem gemaakt heb.



pi_126719984
Ik heb vanochtend brood gebakken van dit recept. Amerikaans "French bread". Simpel, en prima te eten, maar wel erg 'hap-slik-weg', echt Amerikaans brood.
  † In Memoriam † zondag 19 mei 2013 @ 14:29:22 #213
91830 MaximusTG
pi_126721736
Binnenkant brood:



@LHO: hij heeft de reis/rijs (haha) iig overleefd! Ik zag ook op je website dat je het deeg met je handen zo op de steen doet - dat is wel een beetje zonde van de rijs, niet waar? Zou je niet beter laten rijzen in een kom met een doek, of een mandje, of een provisorische "couche".
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 19 mei 2013 @ 15:58:18 #214
39237 crew  H_T
2733
pi_126724863
Ik heb gisteren een cinnamon breakfast loaf gebakken. Erg smakelijk en zeker een aanrader voor als iemand een keer een zoet brood wil bakken :9
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_126725244
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 14:29 schreef MaximusTG het volgende:
Binnenkant brood:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

@LHO: hij heeft de reis/rijs (haha) iig overleefd! Ik zag ook op je website dat je het deeg met je handen zo op de steen doet - dat is wel een beetje zonde van de rijs, niet waar? Zou je niet beter laten rijzen in een kom met een doek, of een mandje, of een provisorische "couche".
:D Jup. Verplaatsmethode is voor verbetering vatbaar ja. Ik heb nu een witbrood (ook van je desem) in de oven, en die heb ik met bakpapiertje en al verplaatst.

Die heb ik gister 1 uur laten rijzen op 30 graden en een half uur op kamertemperatuur, vervolgens de koelkast in, vandaag nog een keer een half uur op kamertemperatuur en daarna de oven in op 30 graden.

Vervolgens uit de oven gehaald, oven naar 210 graden opgewarmd, en het mag er elk moment uit. Foto's volgen.
pi_126725256
Overigens is de structuur van het brood wat jij net post echt prachtig!
pi_126726417
  maandag 20 mei 2013 @ 10:47:10 #218
221912 minilot
Nancy boy
pi_126757766
Maximus, waar haal jij je rijsmandjes? Ik heb wel eens online zitten zoeken, maar toen vond ik ze erg duur - ik kan me voorstellen dat jij wel weet waar ik ze goedkoop kan krijgen. :)

Verder: al het brood in huis was op en ik was echt straal vergeten dat vandaag alles dicht is. 8)7

Gelukkig lag er van een eerder project nog een restje deeg achterin de koelkast, dus maakte ik vanmorgen vroeg vier kleine maanzaadbolletjes. Toch nog ontbijt! :) Er zat melk, boter en een beetje suiker in het deeg, dus de bolletjes zijn qua structuur wat dichter en brioche-achtiger dan gewoon witbrood.
Lekker hoor! :9

Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † maandag 20 mei 2013 @ 10:52:12 #219
91830 MaximusTG
pi_126757886
Ja, het blijven wel dure dingen hoor - heb er laatst een aantal hier besteld:
http://www.weekendbakery.com/webshop/nl/8-banneton-riet

Ze hebben ze ook van geperst hout, die zijn veel goedkoper. Heb er twee van geperst hout, voor 750 gram deeg. En ik heb een ovalen en ronde van riet voor 1 kg deeg.
Zijn prima dingen die geperst houten, maar je krijgt niet echt dat mooie bloempatroon als bij een rieten.

Mooie bolletjes trouwens!
  maandag 20 mei 2013 @ 10:53:21 #220
221912 minilot
Nancy boy
pi_126757917
Ah, nou, dan wacht ik wel tot ik weer eens in Frankrijk ben, want daar vind je die dingen overal voor hoogstens drie euro. :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 20 mei 2013 @ 10:56:15 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126757982
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 10:53 schreef minilot het volgende:
Ah, nou, dan wacht ik wel tot ik weer eens in Frankrijk ben, want daar vind je die dingen overal voor hoogstens drie euro. :)
Merkwaardig, want daar heb me zoveel goede bakkers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 20 mei 2013 @ 10:57:20 #222
91830 MaximusTG
pi_126758006
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 10:53 schreef minilot het volgende:
Ah, nou, dan wacht ik wel tot ik weer eens in Frankrijk ben, want daar vind je die dingen overal voor hoogstens drie euro. :)
Maar zijn dat dan rieten mandjes? Of van die mandjes met een doek erin. Want die zijn idd veel goedkoper. Die rieten kan ik me haast niet voorstellen dat ze maar 3 euro zijn.
  maandag 20 mei 2013 @ 10:57:59 #223
221912 minilot
Nancy boy
pi_126758020
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 18:20 schreef MaximusTG het volgende:
Heb gisteren bij mn ouders thuis pitabrood gebakken met AH Biologische bloem, die is ook prima voor brood volgens mij. Heb recept van Paul Hollywood gebruikt, exclusief de Nigella seeds want dat is in NL schijnbaar lastig te krijgen. Weer eens met de hand gekneed was tijdje geleden. Gelukkig kon ik het nog ;). Tis een simpel recept, 64 % hydratie, met nog wat olie. Lekker, maar niet bijzonder. Maak liever zelf naan, met yoghurt erin.
Ik vond dat recept ook niet veel soeps. Pita haalt het qua smaak natuurlijk sowieso niet bij naanbrood waar yoghurt en ei doorheen zit. :9

En zelf kneden: O+ Ik hou er zo van!
Steeds als ik deeg sta te kneden (altijd met de hand dus) snap ik echt niet dat er mensen zijn die een paar honderd euro willen uitgeven aan een KitchenAid.
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 20 mei 2013 @ 10:59:00 #224
221912 minilot
Nancy boy
pi_126758040
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 10:57 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Maar zijn dat dan rieten mandjes? Of van die mandjes met een doek erin. Want die zijn idd veel goedkoper. Die rieten kan ik me haast niet voorstellen dat ze maar 3 euro zijn.
Volgens mij van precies het soort waar jij naar linkt. Ik zal het eens gaan uitzoeken :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_126758051
Omdat je met een kitchenaid/kenwood meer kan dan alleen kneden :) En het staat nog eens mooi op je kookeiland/aanrecht.. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')