abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:03:31 #76
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126185799
Hulde weer voor de prachtige broden die gemaakt zijn _O_ *O* echt iedereen gaat zo top voorruit zo leuk altijd die plaatjes.

Ik heb een wit zacht brood recept met desem opgezet vanmiddag, met erg lange rijs (3 uur er keer en wat vouwwerk tussendoor) nu nog een uurtje gok ik en dan gaan ze de oven in.
Ik word altijd zo blij van brood bakken (of taarten enzo) :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:19:24 #77
91830 MaximusTG
pi_126186726
Ben benieuwd naar je desembrood. Welk recept gebruik je? Leuk he, brood bakken :D, altijd zo mooi om ze te zien groeien in de oven!
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:24:01 #78
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_126186981
Jeetje maximus, hoeveel broden bak je per week? :o
  † In Memoriam † dinsdag 7 mei 2013 @ 20:31:38 #79
91830 MaximusTG
pi_126187345
Oh, nou, deze week toevallig wel veel ja :). Ben op zoek naar een brood dat zich makkelijk aan een tijdschema laat aanpassen, en dat zowel ik als mn vriendin lekker vinden. En ik moet natuurlijk mn nieuwe rijsmandjes/vormen uitproberen :D. Denk dat ik donderdag die grote ovalen rieten ga proberen.
Oh, en daarbij, als je ergens beter in wil worden moet je het vaak doen he ;).

[ Bericht 15% gewijzigd door MaximusTG op 07-05-2013 20:40:34 ]
  dinsdag 7 mei 2013 @ 20:50:59 #80
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126188397
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:19 schreef MaximusTG het volgende:
Ben benieuwd naar je desembrood. Welk recept gebruik je? Leuk he, brood bakken :D, altijd zo mooi om ze te zien groeien in de oven!
ja en met desem net pas paar weken bezig :D dus dat is al zo leuk vind ik,.
Ik ben groot Levine fan ;) klik voor recept

Mooi pakketje spulletjes heb je besteld, ik ga aanstonds ook die rijsmandjes bestellen, ik gebruik nu een kunstoffen versie maar dat is toch niet zo fijn.. en broodmandjes met stoffen hoesje.. dat werkt op zich prima mits goed ingebloemd.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 09:24:59 #81
91830 MaximusTG
pi_126206218
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 20:50 schreef MissHobje het volgende:

[..]

ja en met desem net pas paar weken bezig :D dus dat is al zo leuk vind ik,.
Ik ben groot Levine fan ;) klik voor recept

Mooi pakketje spulletjes heb je besteld, ik ga aanstonds ook die rijsmandjes bestellen, ik gebruik nu een kunstoffen versie maar dat is toch niet zo fijn.. en broodmandjes met stoffen hoesje.. dat werkt op zich prima mits goed ingebloemd.
En, hoe is het brood geworden?
Hier nog de binnenkant van broodje van gisteren;

pi_126206712
Mn meel (spelt, bio) is op en pas over 2 weken weer leverbaar (ik wacht al twee weken, maar men was vergeten een berichtje te sturen dat't op was :') ).

Dus voorlopig maar even witbrood bakken :P
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 11:27:05 #83
91830 MaximusTG
pi_126210171
Fiets je toch even langs het Ekoplaza, daar hebben ze dat vast wel ;). Al iets met de desem gebakken trouwens :P?
  † In Memoriam † woensdag 8 mei 2013 @ 14:40:03 #84
91830 MaximusTG
pi_126217336
Oeps, toch nog een brood gebakken vandaag :P. Voor de gasten vanavond..

  donderdag 9 mei 2013 @ 00:18:14 #85
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126246757
was super gelukt, waren wat kleine broden. had wel in 1 grote vorm gekund achteraf.. leer voor de volgende keer :P


de batch van vanavond, desum rozijne/krentenbroodjes met koekkruiden hmmm




en mijn desem *O* die rockt zowat de pot uit :D
Gaat goed met die heerlijke dagen hehe
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:18:59 #86
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126246801
Ik wil morgen eens proberen een desem brood 1e rijs te geven.dan uurtje of 9 de koelkast in.. eruit bij komen en afbakken..is dat wat?
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:23:03 #87
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126247013
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2013 18:48 schreef MaximusTG het volgende:
Heb de kleine houtgeperste rijs"mand" meteen getest:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Tis dit recept: http://www.wildyeastblog.(...)-favorite-sourdough/
dat ik al eerder gemaakt heb. Omgerekend naar 750 gram totaal deeggewicht. Alleen had ik net niet genoeg witte tarwebloem, dus deel daarvan met volkoren tarwebloem en wat extra water. Dus dit is een zuurdesembrood met tarwebloem, tarwemeel, en volkoren rogge.
Heaven _O_ :D mooie broodjes weer zeg :)

Trouwens lees net dat recept.. kan dus perfecto in de koelkast.. en dan meteen vanuit de koelkast bakken... wow dan ga ik die eens proberen, echt sinds ik desem aan het proberen ben...vind ik het brood 100% lekkerder smaken.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_126247110
Ik oet hier niet te vaak komen, want dan wil ik ook broden bakken :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:29:01 #89
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126247314
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:24 schreef Isabeau het volgende:
Ik oet hier niet te vaak komen, want dan wil ik ook broden bakken :9
Ga doen dan *O* tis echt zo leuk en heul niet moeilijk, moeilijkste is het geduld :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_126247370
Oh, maar ik denk ook niet dat het moeilijk is :D Ik zou alleen niet weten wat ik met al dat brood aan moet; ik eet momenteel nauwelijks brood. Een beetje zoals taarten bakken. Erg leuk, maar je moet het dan ook op eten. Of meenemen naar je werk of zo.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 mei 2013 @ 00:41:06 #91
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_126247851
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:30 schreef Isabeau het volgende:
Oh, maar ik denk ook niet dat het moeilijk is :D Ik zou alleen niet weten wat ik met al dat brood aan moet; ik eet momenteel nauwelijks brood. Een beetje zoals taarten bakken. Erg leuk, maar je moet het dan ook op eten. Of meenemen naar je werk of zo.
Heb je buurtjes ?? die van mij zijn er altijd blij mee :) en de collega's op werk natuurlijk die leveren tal van verzoekjes :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_126249495
Ow ik eet het zelf wel hoor, maar je kan ook kleinere porties maken. En kan veel meer van dit brood geniete ndan de supermarkt/bakkers-broden.
Voor morgen weer een iers sodabrood op de planning en misschien ook een bananenbroodje proberen :)
  † In Memoriam † donderdag 9 mei 2013 @ 09:55:52 #93
91830 MaximusTG
pi_126252555
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 00:30 schreef Isabeau het volgende:
Oh, maar ik denk ook niet dat het moeilijk is :D Ik zou alleen niet weten wat ik met al dat brood aan moet; ik eet momenteel nauwelijks brood. Een beetje zoals taarten bakken. Erg leuk, maar je moet het dan ook op eten. Of meenemen naar je werk of zo.
Ja, als je helemaal geen brood eet wordt het idd lastig, maar met wat van die 750 gram rijsmandjes, en de mogelijkheid wat in te vriezen is het goed bij te houden :P.
En brood is natuurlijk wel wat gezonder dan taart he ;).
Dat grote brood van gister is alweer zo goed als op, als brood bij het avondeten geserveerd. Kipfilet met een tomatenmascarponesaus uit de oven (met mozzarella op de kip) met aardappeltjes, tapenade, kruidenboter en mijn heerlijke brood.
Voordeel van brood zelf bakken en snijden is ook dat je dikke plakken snijdt, dus je eet ook minder beleg.
pi_126252757
De laatste keer dat ik brood heb klaargemaakt was een recept voor Allinsonbrood. Dat was heavy zeg :o

Verder vind ik het grootste voordeel van zelf brood maken dat het warm is en warm brood is O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_126252842
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 09:55 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, als je helemaal geen brood eet wordt het idd lastig, maar met wat van die 750 gram rijsmandjes, en de mogelijkheid wat in te vriezen is het goed bij te houden :P.
En brood is natuurlijk wel wat gezonder dan taart he ;).
Dat grote brood van gister is alweer zo goed als op, als brood bij het avondeten geserveerd. Kipfilet met een tomatenmascarponesaus uit de oven (met mozzarella op de kip) met aardappeltjes, tapenade, kruidenboter en mijn heerlijke brood.
Voordeel van brood zelf bakken en snijden is ook dat je dikke plakken snijdt, dus je eet ook minder beleg.
Ik vroeg mij al af hoe jij al die broden opkrijgt of hoeveel mensen er wel niet bij je in huis wonen. :) Ik bak nu een keer in de twee dagen een 400 gram brood. Daar doe ik ongeveer twee keer ontbijt en twee keer lunch mee. De tweede lunch is dan wel moeizaam; dan is het al wat te oud naar mijn smaak. Ik merkte dat dat semolinabrood iets langer goed blijft.
Sinds ik nu de afgelopen twee weken alleen maar zelfgemaakt brood eet merk ik wel dat het minder vult minder, ik er meer van eet en ik volgens mij een kilo ben aangekomen! :@ Ik moet dus nog even zoeken naar brood dat wel goed vult, maar 100% volkoren vind ik te machtig. Per ongeluk kocht ik laatst een zak gebuild meel, misschien dat dat helpt.
pi_126252889
Dat Allinson was idd 100% volkorenmeel.

Wat is gebuild meel?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 mei 2013 @ 10:12:04 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126252953
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 10:09 schreef Isabeau het volgende:
Dat Allinson was idd 100% volkorenmeel.

Wat is gebuild meel?
Gezeefd meel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126253087
quote:
1s.gif Op donderdag 9 mei 2013 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gezeefd meel
Daarmee maak je toch lichtbruin brood? Dan heb je dus min of meer hetzelfde als dat je volkoren en bloem met elkaar mengt?
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 9 mei 2013 @ 10:35:33 #99
39237 crew  H_T
2733
pi_126253581
Hobje en/of Maximus: ik zie op de foto's dat jullie allebei keurig een rekje gebruiken om het brood af te laten koelen. Is het voordeel van op die manier koelen groot genoeg om zo'n rekje tot een echte aanrader te maken of wil het ook prima zonder?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_126253708
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2013 10:35 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Hobje en/of Maximus: ik zie op de foto's dat jullie allebei keurig een rekje gebruiken om het brood af te laten koelen. Is het voordeel van op die manier koelen groot genoeg om zo'n rekje tot een echte aanrader te maken of wil het ook prima zonder?
Als je dat niet doet kan de onderkant van het brood niet luchten en wordt het vochtig. Daarom moeten gebakken spullen altijd op een rekje uithijgen van de oven, met voldoende ruimte om de onderkant te laten ademen. Kun gewoon je rek van je oven voor gebruikten.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')