abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_125367685
registreer om deze reclame te verbergen
bitcoin.php
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieŽn, en een aantal zeer nieuwe technologieŽn ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld ťťn blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreŽerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creŽren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geÔnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

…ťn van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&

Lineair:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

3-maanden:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=90&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
PSN: Duuc-nl
  dinsdag 16 april 2013 @ 20:19:16 #2
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_125367904
LTC FTW
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_125367959
ARISE CHIKUNNN!
pi_125367976
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:20 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
ARISE CHIKUNNN!
pi_125368483
70 is het nieuwe 250.
  dinsdag 16 april 2013 @ 20:31:22 #6
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125368530
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:30 schreef MaGNeT het volgende:
70 is het nieuwe 250.
Als in: de top?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_125368641
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:31 schreef SeLang het volgende:

[..]

Als in: de top?
;) Gaat wel weer omhoog ;)

1 BTC is gelukkig nog steeds 1 BTC waard :)
  dinsdag 16 april 2013 @ 20:39:00 #8
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125368849
In goud gerekend worden die BTC in elk geval wel steeds meer waard
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_125368905
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:39 schreef SeLang het volgende:
In goud gerekend worden die BTC in elk geval wel steeds meer waard
:D
pi_125368975
Bij welke betrouwbare exchange hoef je niet zo lang te wachten totdat je account is verified?
PSN: Duuc-nl
pi_125369466
In de koers zie je wel een sterke correlatie tussen Media aandacht en koershoogte.
pi_125378706
quote:
19s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:41 schreef Duuc-nl het volgende:
Bij welke betrouwbare exchange hoef je niet zo lang te wachten totdat je account is verified?
bitcoin.de, daar kun je direct orders plaatsen (je betaalt daarna rechtstreeks aan de verkoper, in plaats van van te voren naar de exchange).

Alleen als je bitcoins verkoopt en daarna je euro's wilt withdrawen, moet je geloof ik even je bankaccount verifyen. Geen gezeik met paspoorten enzo maar dan maken ze een cent over met een bepaalde code in de omschrijving en die moet je bij hun weer invullen.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125378778
Deze site geeft best goed advies over de bitcoinkoers: http://www.bitcoinbullbear.com
Heeft iemand daar een abo op?
De dag voor de crash schreven ze dat de koers binnenkort zou crashen iig


Ik wacht iig tot de prijs niet meer daalt voor ik meer btc neem :p

[ Bericht 15% gewijzigd door EugeneKrabs op 16-04-2013 23:29:04 ]
  dinsdag 16 april 2013 @ 23:52:13 #14
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125380819
quote:
The bitcoin charts rally remains very strong and in theory higher prices of 300$, 400$, 500 $ and even more is possible. But here is the watch out: Given the exponential rise, there is an increasing likelihood that prices could pull back significantly within the next days / weeks.
Zo kan ik het ook. :+
pi_125380855
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 23:52 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Zo kan ik het ook. :+
Die tekst kan zo in een horoscoop :D
  woensdag 17 april 2013 @ 02:07:33 #16
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125384587
quote:
I started to submit code to Satoshi [Nakamoto, bitcoin's mysterious and anonymous creator] to improve the core system. Over time he trusted my judgment on the code I wrote. And eventually, he pulled a fast one on me because he asked me if it’d be OK if he put my email address on the bitcoin homepage, and I said yes, not realizing that when he put my email address there, he’d take his away. I was the person everyone would email when they wanted to know about bitcoin. Satoshi started stepping back as leader of project and pushing me forward as the leader of the project.
http://www.huffingtonpost(...)tcoin_n_3093316.html

8-)

Zijn niet zo maar mensen dit.
pi_125385799
Als ik bijvoorbeeld mijn PC ga formatteren en mijn wallet opnieuw moet installeren, hoe gaat dat precies? Wallet opnieuw installeren en backup terugzetten is voldoende?
Currency War, Trade War, Real War
  woensdag 17 april 2013 @ 08:44:56 #18
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_125386027
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 23:52 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Zo kan ik het ook. :+
_O-
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 17 april 2013 @ 09:12:02 #19
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125386493
Mooie trends wel, vooral op een logaritmische schaal

chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=60&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=MFI&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 17 april 2013 @ 09:28:24 #20
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125386830
quote:
quote:
You’re paid in bitcoin. How does that work? Have you been able sever ties with fiat currency?
My contract is written in terms of dollars and the exchange rate into bitcoins is calculated. It was being calculated every three months, but because of the current price volatility, it was decided my salary would be re-pegged every month. My salary is converted to bitcoin and taxes are taken out. You have to do all the tax computations in dollars because the IRS does not deal in bitcoins.
En dit is dan Mr.Bitcoin? Dit zegt toch wel alles!

En btw: decentralised my arse!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_125387217
Is het een mooi moment om weer wat bitcoins te kopen, of verwachten jullie dat de koers (tijdelijk) nog wat gaat zakken?
<a href="http://www.hardloopgear.nl" target="_blank" rel="nofollow">www.hardloopgear.nl</a> | <a href="http://www.jtbieren.nl" target="_blank" rel="nofollow">www.jtbieren.nl</a>
pi_125388531
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 09:47 schreef GuitarJJ het volgende:
Is het een mooi moment om weer wat bitcoins te kopen, of verwachten jullie dat de koers (tijdelijk) nog wat gaat zakken?
Kan zakken maar zitten flinke "walls" rond de 50 dollar.
Ik vermoed dat dat de grens zal zijn.

De vorige keer dat bitcoin crashde bleef het hangen rond de 30 dollar meen ik, dus heel vergezocht is het niet.

Verder is het gewoon weer wachten tot dezelfde lui die het omhoog stuwde, het daarna omlaag brachten, dat spelletje weer opnieuw beginnen.

Nu zitten we weer in de, wat volgens mij in het engels, capitalisation mode, heet.
Dat wil zeggen, volgens mij en ik zal vast gecorrigeerd worden, maar dat er nog van alles van de hand word gedaan zover het nog wat zal opleveren.
pi_125388887
$82 op gox nu.
When you are dead, you don't know you are dead. It's only painful and difficult for others. The same applies when you are stupid.
pi_125388989
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 10:41 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Kan zakken maar zitten flinke "walls" rond de 50 dollar.
Ik vermoed dat dat de grens zal zijn.

De vorige keer dat bitcoin crashde bleef het hangen rond de 30 dollar meen ik, dus heel vergezocht is het niet.

Verder is het gewoon weer wachten tot dezelfde lui die het omhoog stuwde, het daarna omlaag brachten, dat spelletje weer opnieuw beginnen.

Nu zitten we weer in de, wat volgens mij in het engels, capitalisation mode, heet.
Dat wil zeggen, volgens mij en ik zal vast gecorrigeerd worden, maar dat er nog van alles van de hand word gedaan zover het nog wat zal opleveren.
Explain the "walls"
pi_125389031
quote:
0s.gif Op woensdag 17 april 2013 10:58 schreef PaulieWalnuts het volgende:

[..]

Explain the "walls"
Dat er veel buy of sell orders "in de weg staan" voordat je een niveau lager of hoger kan gaan.

Bijv. : om van 50 dollar naar 49 te gaan, zullen er xxxx aantallen bitcoins verkocht moeten worden.
Meen dat het er dik 121000 zijn.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')