abonnement Unibet Coolblue
pi_125998750
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:57 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Kan je dat ergens in Nederland krijgen?
wat?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125998783
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:57 schreef new_moon het volgende:

[..]

wat?
Risotto nero |:(
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125998834
quote:
7s.gif Op donderdag 2 mei 2013 21:58 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Risotto nero |:(
nee da'moeje zelluf maken jongen...
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125998901
Er is vast een restaurant in NL die het op de kaart heeft staan, even zoeken?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125999203
http://www.parool.nl/wca_(...)rma-Speijkervet.html

quote:
De riso nero met paddenstoelen en parmezaan is smeuïg als risotto (wat hij natuurlijk niet is), met erg mooie saus. Deze chef blijkt een meester in dat soort sausen te zijn (¤8,50/¤14,00 - de kaart zei ¤9,50!).
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_125999995
quote:
Geen zwarte risotto, jammer ;)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126000056
quote:
13s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:16 schreef new_moon het volgende:

[..]

Geen zwarte risotto, jammer ;)
Hmm maar waar haal jij dan goeie inktvis?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
pi_126000132
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126000193
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  donderdag 2 mei 2013 @ 22:37:26 #160
97745 Thorical
finding a way
pi_126001423
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
pi_126001425
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:

[..]

Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen! :)
liefst in de buurt van Amsterdam
akkoord
Hij weet nog wel een marktje met goede vis :7
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_126001663
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:37 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
Ok man, ga ik doen thnx voor de tip!
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 07:51:26 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126010745
Albert Cuyp zou ik ook zeggen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126011363
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Ik bak het altijd hard in kleine porties, en maar heel even. Geslonken is klaar, uit de pan en de volgende portie.

quote:
En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
Met gewoon goeie room is het wel lekker vind ik, maar die moet je er dan dus zelf bij doen.

Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 09:10:58 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126011697
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126012079
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Volgens mij bij AH wel, hoor.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bleie op 03-05-2013 09:33:42 ]
pi_126012355
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
Ik ben er niet zo in thuis, de meeste inktvis die ik eet is door een ander op een pizza gelegd, zeer bekwaam weliswaar. Ik weet wel dat het vrij lastig is om het mals te krijgen, dus ik kan me voorstellen dat formaat erg belangrijk is voor de bereiding. Er staat me alleen iets bij van de zeekat dat die veel inkt heeft.

Laatst heb ik een doosje ingevroren pijlinktvisjes gekocht. Ik ben in het algemeen al niet zo tegen het invriezen van vis, en gezien de structuur van inktvis kan ik me niet voorstellen dat die net zo leegloopt als gewone vis bij het ontdooien. Ook heb je bij octopus dat het invriezen juist goed is voor de malsheid van het vlees, en je ze niet meer 2 uur op de Spaanse rotsen hoeft te slaan.
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:27 schreef Bleie het volgende:

[..]

Volgens mij bij AH wel, hoor.
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126013389
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 09:42 schreef Weltschmerz het volgende:

De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Ah, wij hebben een vrij grote. En ik vind het wel altijd erg lekker, dus ook de moeite van het wassen wel waard. Helaas houdt mijn dochter helemaal niet van spinazie :'( .
  vrijdag 3 mei 2013 @ 11:18:48 #169
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_126014799
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Maakt niet uit. Voor rijst gebruik ik het liefst chipiron dat zijn kliene pijlstaartinkvisjes. Die worden lekker zacht in weinig tijd.

Voor snel in de pan neem ik liever zeekat, die is imho malser...
Siesta & Fiesta!
pi_126019269
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
pi_126020187
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Waar in Zuid-Frankrijk?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126020761
Denk dat het voor de gerechten niet veel uitmaakt, maar nabij Grasse.
  vrijdag 3 mei 2013 @ 15:57:20 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126025348
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126026409
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
  vrijdag 3 mei 2013 @ 17:23:46 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126028620
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2013 16:27 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
Een lamsbout? Of een stuk varkensschouder, nek? Kalfsborst? Of doe eens gek, een geitbokje? Volspieken met rozemarijn en knoflook, op peen en ui stukken in de oven laten garen, zou geen vloeistof toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')