wat?quote:Op donderdag 2 mei 2013 21:57 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Kan je dat ergens in Nederland krijgen?
Risotto neroquote:
nee da'moeje zelluf maken jongen...quote:
quote:De riso nero met paddenstoelen en parmezaan is smeuïg als risotto (wat hij natuurlijk niet is), met erg mooie saus. Deze chef blijkt een meester in dat soort sausen te zijn (¤8,50/¤14,00 - de kaart zei ¤9,50!).
Geen zwarte risotto, jammerquote:Op donderdag 2 mei 2013 22:04 schreef Toolshed het volgende:
http://www.parool.nl/wca_(...)rma-Speijkervet.html
[..]
Hmm maar waar haal jij dan goeie inktvis?quote:
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen!quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen!
liefst in de buurt van Amsterdam
akkoordquote:Op donderdag 2 mei 2013 22:19 schreef Toolshed het volgende:
[..]
Dan moet Piet maar even met een goed adresje komen!
liefst in de buurt van Amsterdam
Ok man, ga ik doen thnx voor de tip!quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:37 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ik denk dat je dan ens moet gaan praten op de Albert Cuyp of met de vishandel op de kloveniersburgwal.
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.quote:Op donderdag 2 mei 2013 22:18 schreef new_moon het volgende:
ja dat weet ik dus niet!
ik had eerst diepgevroren pijlinktvisjes gebruikt (wel heel lekkere btw)
en inkt in zakjes (maar niet genoeg)
Ik bak het altijd hard in kleine porties, en maar heel even. Geslonken is klaar, uit de pan en de volgende portie.quote:Op donderdag 2 mei 2013 17:52 schreef SiGNe het volgende:
Voordeel van diepvries bladspinazie is dat het minder slinkt en dus makkelijker te portioneren is.
Bij verse spinazie moet je behoorlijk wat in de pan gooien en dan kom je er later achter dat je te weinig hebt.. tenminste, da's mijn ervaring.
Met gewoon goeie room is het wel lekker vind ik, maar die moet je er dan dus zelf bij doen.quote:En gesneden (blad)spinazie is net pap, met "bloep" er in is het nog erger, net babyvoer...
Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Volgens mij bij AH wel, hoor.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:
Verder is bladspinazie volgens mij ter onderscheid van wilde spinazie. Daar zit wel iets meer smaak aan, maar die is nog wat bewerkelijker, en hij komt niet in voorgewassen uit een zak, wat ik wel erg handig vind.
Ik ben er niet zo in thuis, de meeste inktvis die ik eet is door een ander op een pizza gelegd, zeer bekwaam weliswaar. Ik weet wel dat het vrij lastig is om het mals te krijgen, dus ik kan me voorstellen dat formaat erg belangrijk is voor de bereiding. Er staat me alleen iets bij van de zeekat dat die veel inkt heeft.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zeekat heeft imho geen prettig mondgevoel, de structuur vind ik niet aangenaam de keren dat ik het heb gegeten.
De beste pijlstaart is trouwens lijngevangen.
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.quote:
Ah, wij hebben een vrij grote. En ik vind het wel altijd erg lekker, dus ook de moeite van het wassen wel waard. Helaas houdt mijn dochter helemaal niet van spinazie .quote:Op vrijdag 3 mei 2013 09:42 schreef Weltschmerz het volgende:
De mijne niet, maar dat is ook best een kleintje. Die van de markt moet wel erg uitgebreid gewassen.
Maakt niet uit. Voor rijst gebruik ik het liefst chipiron dat zijn kliene pijlstaartinkvisjes. Die worden lekker zacht in weinig tijd.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 08:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Moet je geen zeekat hebben dan? Er staat me iets van bij dat die meer bekend staat om zijn inkt dan de gewone pijlstaart.
Waar in Zuid-Frankrijk?quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Mooi braadstuk uit de oven?quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:21 schreef rhubarb het volgende:
Piet, nog tips qua gerechten om voor 5 personen klaar te maken in Zuid-Frankrijk? Slager, bakker en supermarkt zitten om de hoek.
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi braadstuk uit de oven?
Lamskoteletjes van de grill?
Een lamsbout? Of een stuk varkensschouder, nek? Kalfsborst? Of doe eens gek, een geitbokje? Volspieken met rozemarijn en knoflook, op peen en ui stukken in de oven laten garen, zou geen vloeistof toevoegen.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 16:27 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Klinkt goed, die lamskoteletjes moeten wel lukken, met wat geplukte rozemarijn uit de tuin.
Wat raad je aan qua vlees om voor het braadstuk te gebruiken, en wat raad je qua vloeistof aan om het in gaar te laten worden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |