Als je stopt met roken is het qua smaak na een week of 4-6 alsof je de watten uit de oren vallen. Doffe muziek klinkt ineens helder, zuiver, je hoort de individuele violisten in een orkest. Maar dan qua smaak.quote:Op dinsdag 23 april 2013 22:06 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik heb nog een hoop te leren.
En ik vraag me af. Ligt het aan mij? Ik rook. Ik zou niet zoveel kunnen proeven.
Ja, dat denk ik wel. Maar toen mijn pa stopte met roken, proefde hij veel minder.quote:Op dinsdag 23 april 2013 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je stopt met roken is het qua smaak na een week of 4-6 alsof je de watten uit de oren vallen. Doffe muziek klinkt ineens helder, zuiver, je hoort de individuele violisten in een orkest. Maar dan qua smaak.
Je hebt dat vast al opgeslagen, de garnalen in pernod.quote:Op dinsdag 23 april 2013 22:15 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ja, dat denk ik wel. Maar toen mijn pa stopte met roken, proefde hij veel minder.
En gek genoeg is het wel zo dat ik een gerecht proef en dat ik het dan na 7 jaar gewoon kan namaken. Zonder recept.
Dit heb ik ooit gespeeld.....quote:
Je kan het zo eten op wat brood, erg lekkerquote:Op vrijdag 26 april 2013 17:06 schreef Iemand91 het volgende:
We hebben zo'n 200 gram gerookte zalm gekregen. Nou eten wij eigenlijk nooit zalm.
Wat is nou dé manier om hier een lekker gerecht van te maken?
quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
Zo, dat klinkt wel goed.quote:Op vrijdag 26 april 2013 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan het zo eten op wat brood, erg lekker
Of deze
[..]
wow wat leuk!! daar kom ik elke zomer, och heerlijk eten!!quote:Op maandag 15 april 2013 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb nergens zo goede vis gegeten als in (Trogir in) Kroatië. Vissers die met kleine bootjes snachts de zee op gaan en die met een handkar naar de markt brachten. Staan ze achter drie vier kistjes meer of minder gesorteerde vis. De een heeft octopus, de ander pijlstaart, een derde een zonnevis en wat horsmakrelen. Zie je in al die Kroatische kustplaatsen. Heel kleinschalig
De lijkstijfheid zat er nog geeneens in, dat kwam pas later op de dag.
Eigenlijk iedere dag vis van de markt op de grill.quote:Op vrijdag 26 april 2013 22:48 schreef new_moon het volgende:
[..]
wow wat leuk!! daar kom ik elke zomer, och heerlijk eten!!
Mijn moeder komt er vandaan
waar heb je gegeten? misschien ken ik het ook
oh heerlijk! ja er gaat niks boven een vers gegrild visjequote:Op vrijdag 26 april 2013 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eigenlijk iedere dag vis van de markt op de grill.
mee eens.quote:Op zaterdag 27 april 2013 11:29 schreef habitue het volgende:
Kroatie
Heerlijk eten daar. Erg ondergewaardeerde keuken.
quote:Op zaterdag 27 april 2013 11:35 schreef new_moon het volgende:
[..]
mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..)
Absoluut!quote:
Wat is er nou weer mis met koolvis? Ik geef eerlijk toe dat ik geen kabeljauwliefhebber ben, maar los daarvan is koolvis echt een hele lekkere vis. Het is niet erg bekend of 'in' en kennelijk zwemt er nogal veel van, maar het enige nadeel daarvan is dat je ervoor moet bukken in de supermarkt.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
In een grotere pot zetten op een zonnige plaats.quote:Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele
Staat in een vrij grote pot, had ze alleen in de keuken gezet.. Zal hem volgende keer op het balkon zettenquote:Op zaterdag 27 april 2013 16:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
In een grotere pot zetten op een zonnige plaats.
Koop bieslook.quote:Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele
Dat is een lekker dwaasbestendige plant, doet het bij mij al een half jaar met incidenteel water geven.quote:
Warme zonnige plek uitzoeken (maar neit te warm) en niet al teveel water gevenquote:Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele
Bedoel overpotten in de aarde trouwens voor het geval je dat kleine potje alleen in een grote pot had gezetquote:Op zaterdag 27 april 2013 16:04 schreef roos85 het volgende:
[..]
Staat in een vrij grote pot, had ze alleen in de keuken gezet.. Zal hem volgende keer op het balkon zetten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |