abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_125644591
Thanks! Niet niet nagaren in de oven!
pi_125645140
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

Als hij zo aanvoelt als je wang, is hij rood, als je bovenlip medium rood, als je kinpuntje, medium, als puntje van je neus, wel done. Als je voorhoofd, volledig doorbakken en verpest
:D
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:04:24 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125647113
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:33:58 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125647833
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:34 schreef Perruche het volgende:
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
Voor sousvide heb je noch een vacumeerapparaat, noch een sousvide-apparaat nodig. Met goeie ziplockzakjes, een thermometer en een pan water kom je al een heel eind. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125655946
Isegrim, wat ontbreekt is een thermometer :P

Maar hij was echt superlekker!!!
pi_125656021
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 18:04 schreef SiGNe het volgende:
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
ja was mobiel en kon even niet zoeken, maar dat lijkt me een goed idee!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:22:15 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125656305
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:27:20 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125656684
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125656708
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Geen idee. Ik ben alleen en ik vind sjalotten vooral een handig formaat voor 1 persoon hebben.
Oke, ik vind sjalotten heel lekker, ik vind ze iets lekkerder dan gewone uien. Maar vooral als je ze rauw gebruikt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125656869
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
_O-
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:31:08 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125656948
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:29 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

_O-
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
:Y
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657097
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:34:12 #63
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125657174
Piet en Krakke: dank voor de tips! Daar kan ik zeker wat mee. :)
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:35:44 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125657282
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657399
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:37:50 #66
256666 leeell
I know you're lonely
pi_125657403
Rauwe tartaar op een zacht bolletje met rauw gesnipperd sjalotje en peper en zout
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:42:46 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125657768
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:37 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

[..]

Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Een echte remoulade?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Remoulade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657942
quote:
Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125658080
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:46 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Oh en dus ook 2 eetlepels zelfgemaakte dragonazijn. Dat geeft echt iets extra's.
Een beetje dragon azijn maakt een vinaigrette ook veel eh, franser. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125658594
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto) nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:56:48 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125658703
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:55 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto)
Pas maar op, je wilt nooit meer potjes

quote:
nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125658748
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pas maar op, je wilt nooit meer potjes
Dat weet ik nu wel zeker :)
quote:
[..]

Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Oh dat klinkt goed! Ga ik zeker een keer proberen.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125658884
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Ja. Dat geldt voor noten en ook voor specerijen.
Ik houdt niet van rauwe nootmuskaat, maar ik vind het lekker als ik het fruit, met de ui.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 22:03:50 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125659133
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125659310
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
Ik heb nog een hoop te leren.
En ik vraag me af. Ligt het aan mij? Ik rook. Ik zou niet zoveel kunnen proeven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')