quote:Op dinsdag 23 april 2013 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Als hij zo aanvoelt als je wang, is hij rood, als je bovenlip medium rood, als je kinpuntje, medium, als puntje van je neus, wel done. Als je voorhoofd, volledig doorbakken en verpest
Voor sousvide heb je noch een vacumeerapparaat, noch een sousvide-apparaat nodig. Met goeie ziplockzakjes, een thermometer en een pan water kom je al een heel eind.quote:Op dinsdag 23 april 2013 16:34 schreef Perruche het volgende:
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
ja was mobiel en kon even niet zoeken, maar dat lijkt me een goed idee!quote:Op dinsdag 23 april 2013 18:04 schreef SiGNe het volgende:
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Geen idee. Ik ben alleen en ik vind sjalotten vooral een handig formaat voor 1 persoon hebben.quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:29 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
Een echte remoulade?quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:37 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
[..]
Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een echte remoulade?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Remoulade
Oh en dus ook 2 eetlepels zelfgemaakte dragonazijn. Dat geeft echt iets extra's.quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:46 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Pas maar op, je wilt nooit meer potjesquote:Op dinsdag 23 april 2013 21:55 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto)
Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.quote:nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Dat weet ik nu wel zekerquote:Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pas maar op, je wilt nooit meer potjes
Oh dat klinkt goed! Ga ik zeker een keer proberen.quote:[..]
Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Ja. Dat geldt voor noten en ook voor specerijen.quote:Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Ik heb nog een hoop te leren.quote:Op dinsdag 23 april 2013 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |