abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 april 2013 @ 19:34:27 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125321700
Volgens mij kun je in de meeste recepten meestal gerust gewone room gebruiken, maar dat moet Piet maar even bevestigen of tegenspreken. Ik zou in ieder geval nooit room gaan inkoken.
  maandag 15 april 2013 @ 19:36:57 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125321828
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 17:40 schreef habitue het volgende:
Ik moet voor een recept double cream gebruiken. Ik las ergens dat dit niet in NL te verkrijgen is. Kan ik dit door iets vervangen? Is het ook geen idee om gewoon slagroom in te koken om zo een hoger vetpercentage te krijgen? Of werkt dat zo niet.
Mascarpone komt het dichtst in de buurt, eventueel wat verdunt met room, en is eenvoudiger dan room inkoken, hoewel je zowel clotted cream kan maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 19:48:10 #28
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125322332
Bij engelse "toko's"is het soms nog weleens te krijgen zoals http://www.jacbostelaar.nl/ in Utrecht.
Die hebben alleen niet altijd double cream, wel clotted...
  maandag 15 april 2013 @ 19:53:29 #29
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125322595
Jumbo heeft het, in het verse-kaas-vak! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125324585
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:53 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft het, in het verse-kaas-vak! :)
Dat is makkelijk! Thanks!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 15 april 2013 @ 20:54:11 #31
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125325999
Weet natuurlijk niet of alle Jumbo's het hebben, maar de mijne in elk geval wel. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 15 april 2013 @ 20:56:40 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125326148
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:53 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft het, in het verse-kaas-vak! :)
Double cream of clotted cream?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 15 april 2013 @ 20:59:59 #33
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125326393
quote:
1s.gif Op maandag 15 april 2013 20:56 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Double cream of clotted cream?
Dat weet ik dus niet 100% zeker meer. :D Volgens mij double cream. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125332379
Als je die potjes met groen label en goudkleurig deksel bedoelt bij Jumbo, dat is clotted cream. Makro verkopt het ook, goed spul.
Spoilers!
  donderdag 18 april 2013 @ 22:29:15 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125460300
Voor Piet


(vast al wel bekend, maar toch)
  vrijdag 19 april 2013 @ 08:12:11 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125468430
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2013 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Voor Piet


(vast al wel bekend, maar toch)
is bekend, maar toch lief, mooie versie van Nouvelle Vague
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125591969
Piet, ik heb vanavond vis op het menu, en ben aan het kijken wat het gaat worden. Ik vind de smaak van sardientjes heerlijk alleen die gruwelijke graatjes erin... :X

Al googelend kwam ik deze quote tegen:

quote:
1s.gif Op woensdag 20 oktober 2004 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Whahahaha
Zie de visboer al kijken,
kun je ze fileren
Waahahahahaaha
_O_ _O_ _O_ _O_
Maar Schmidt lijkt gefileerde sardines te hebben: http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/index.php?hoofdcat=1 (Even tot halverwege scrollen of CTRL-F sardines). Het lijkt mij ook een hels karwei, maar als zij het voor 25 cent per sardine doen dan vind ik dat prima :D

Wat zou ik daar het beste mee kunnen doen? Bbq? Gril? Met veel olie en knoflook bakken in een hete pan?
pi_125592988
quote:
2s.gif Op maandag 22 april 2013 11:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, ik heb vanavond vis op het menu, en ben aan het kijken wat het gaat worden. Ik vind de smaak van sardientjes heerlijk alleen die gruwelijke graatjes erin... :X

Al googelend kwam ik deze quote tegen:

[..]

Maar Schmidt lijkt gefileerde sardines te hebben: http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/index.php?hoofdcat=1 (Even tot halverwege scrollen of CTRL-F sardines). Het lijkt mij ook een hels karwei, maar als zij het voor 25 cent per sardine doen dan vind ik dat prima :D

Wat zou ik daar het beste mee kunnen doen? Bbq? Gril? Met veel olie en knoflook bakken in een hete pan?
Bij mijn visboer ook gefileerd! Niet in 2 losse filets, maar als een vlinder, zeg maar. Ik weet dan alleen niet of je wel helemaal van de graatjes af bent, laatst ook bij mijn makreelfilets nog wat graten eruit moeten plukken. Sardientjes van de bbq :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  maandag 22 april 2013 @ 12:00:31 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125592993
Die zijn juist leuk om je knife skills mee te oefenen man!
pi_125593177
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Die zijn juist leuk om je knife skills mee te oefenen man!
:D Nou, feest :D Maar als je wilt oefenen dan ben je welkom hoor, dan koop ik ze heel :P
pi_125598569
Sardines waren er niet ivm recente kou. Gevraagd om forel, wat hij stond te fileren leek meer op zalmforel (maar goed, dat is toch hetzelfde dus ik vergeef het ze dat de verkeerde vis uit het bakje met ijs gepakt is), en op de sticker staat 'Roodbaarsfilet'. Roodbaars is volgens mij niet rood-rose van binnen, maar wit met roze-rode lijnen. Erg benieuwd wat ik nou gekocht heb :P
  maandag 22 april 2013 @ 17:44:07 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125605793
Sardientjes vind ik het lekkerste van de grill
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125610029
Als je sardines gaat fileren zou ik ze persoonlijk komen uitzoeken bij de visboer. Of regelen dat ze speciaal een hoeveelheid voor jou bestellen die je diezelfde dag meeneemt. Ze worden namelijk met de dag kutter om te fileren, op een gegeven moment druk je ze gewoon tot moes (vooral de buikwandjes die dan slap zijn geworden).
pi_125636102
Hoi Piet!

Ik heb net een appeltaart gebakken en ik vind hem iets te zoet uitgevallen, ondanks het feit dat ik de suiker in het recept al een stuk heb verminderd.. Het is niet compleet oneetbaar, maar ik zou graag willen weten hoe ik het iets minder zoet kan maken. Ik had al bedacht om er ongesuikerde room bij te serveren, maar heb jij nog andere ideeën?
pi_125637060
Ik heb een doosje venkelzaadjes gekocht. Weet jij leuke dingen om het in te gebruiken?

Vanavond wil ik een moussaka maken, zou het daar goed bij passen?
  dinsdag 23 april 2013 @ 13:46:49 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125637417
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:08 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet!

Ik heb net een appeltaart gebakken en ik vind hem iets te zoet uitgevallen, ondanks het feit dat ik de suiker in het recept al een stuk heb verminderd.. Het is niet compleet oneetbaar, maar ik zou graag willen weten hoe ik het iets minder zoet kan maken. Ik had al bedacht om er ongesuikerde room bij te serveren, maar heb jij nog andere ideeën?
Serveer een zoet drankje vooraf, de taart zal minder zoet smaken.
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 april 2013 @ 13:51:09 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125637566
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:35 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb een doosje venkelzaadjes gekocht. Weet jij leuke dingen om het in te gebruiken?

Vanavond wil ik een moussaka maken, zou het daar goed bij passen?
Ik ken het vooral uit wildzwijnworst uit Italië. Of op bv bladerdeeg stengels, brood, maar ook gebraden vlees, vijfkruidenpoeder. Of het in Moussaka smaakt, geen idee. Ook lekker in een kruidenthee trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125637745
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:35 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb een doosje venkelzaadjes gekocht. Weet jij leuke dingen om het in te gebruiken?

Vanavond wil ik een moussaka maken, zou het daar goed bij passen?
http://www.jamieoliver.co(...)st-voor-echte-kerels
pi_125643985
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
  dinsdag 23 april 2013 @ 16:43:30 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125644353
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:34 schreef Perruche het volgende:
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
uur of twee drie voor het bakken uit de koelkast halen, grillpan goed heet laten worden en gaan grillen. na een minuut omdraaien. Duw er regelmatig met een vinger op. Als hij zo aanvoelt als je wang, is hij rood, als je bovenlip medium rood, als je kinpuntje, medium, als puntje van je neus, wel done. Als je voorhoofd, volledig doorbakken en verpest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')