abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 18 mei 2013 @ 18:49:10 #276
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126683377
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 15:43 schreef habitue het volgende:
Dag Piet,

Ik heb gisteren toegezegd om binnrnkort met een stel vrienden bij mij te BBQ'en.
Nu wil ik alleen niet de hoofdprijs betalen voor vlees.
Wat is nou een goed betaalbaar stuk vlees, maar wat wel heel smaakvol is
bereidingstijd is niet belangrijk.
Wat is je budget en met hoeveel mensen ben je?
pi_126686507
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 18:49 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat is je budget en met hoeveel mensen ben je?
12 personen. Liefst niet meer dan 40- 50 euro.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  † In Memoriam † zaterdag 18 mei 2013 @ 20:34:18 #278
91830 MaximusTG
pi_126687592
Wil je zo'n groot stuk heel lang en langzaam garen? Of meer de traditionele Nederlandse grill-bbqstijl? Anders zou ik de pulled pork zoals in het bbq topic eens bekijken. Dat vind ik persoonlijk altijd heerlijk, kan lekker lang en rustig garen, en moet volgens mij goed betaalbaar te krijgen zijn. Dat geldt volgens mij wel vaker voor dat soort stukken, met veel bindweefsel, waardoor het lang moet garen.
Is die 40-50 euro alleen voor het vlees?
pi_126718243
Iemand een goed idee voor paksoi, wat past bij vis en couscous. Misschien wokken en verder?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 19 mei 2013 @ 13:07:42 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126718879
Dit is mijn favoriete paksoi recept. Het maakt niet uit of je de paksoi in helften grillt, meestal stoom ik het (in stukjes) en soms roerbak ik het. Daar gaat dan een sausje over, geroosterde sesamzaadjes, klaar. (recept onder de klik)


Pak Choy Salade

Lekker met vis of kipgerechten.
pi_126719054
Piet, ik heb koolvisfilet en iemand die niet heel erg "vissig" is, heb jij een idee welke kruiden ik kan gebruiken in een paneerkorstje? Een sausje wordt ook niet echt gewaardeerd, jammergenoeg, anders had ik een lekker mosterdsausje gemaakt.
Ware liefde is niet elkaars hand maar elkaars hart vasthouden.
Love is for real, today!
"De laatste keer dat we zo slecht verdedigden, waren we vijf jaar ons land kwijt. ©Michiel Veenstra
  zondag 19 mei 2013 @ 13:14:58 #282
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126719112
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 20:34 schreef MaximusTG het volgende:
Wil je zo'n groot stuk heel lang en langzaam garen? Of meer de traditionele Nederlandse grill-bbqstijl? Anders zou ik de pulled pork zoals in het bbq topic eens bekijken. Dat vind ik persoonlijk altijd heerlijk, kan lekker lang en rustig garen, en moet volgens mij goed betaalbaar te krijgen zijn. Dat geldt volgens mij wel vaker voor dat soort stukken, met veel bindweefsel, waardoor het lang moet garen.
Is die 40-50 euro alleen voor het vlees?
Twee braadkuikens kunnen ook wel voor dat budget.
pi_126719194
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 mei 2013 20:11 schreef habitue het volgende:

[..]

12 personen. Liefst niet meer dan 40- 50 euro.
Heb je een turkse slager in de buurt? Ik zou daar eens gaan kijken, als ik jou was.
Ware liefde is niet elkaars hand maar elkaars hart vasthouden.
Love is for real, today!
"De laatste keer dat we zo slecht verdedigden, waren we vijf jaar ons land kwijt. ©Michiel Veenstra
  zondag 19 mei 2013 @ 15:42:22 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126724311
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Twee braadkuikens kunnen ook wel voor dat budget.
Oh, 1 kip voor 6 personen? :o
  zondag 19 mei 2013 @ 15:53:18 #285
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_126724706
Met een échte kip (niet die plofzooi uit de supermarkt) moet dat lukken. Dan zit je algauw op 2,5 kg voor een kip. :P Maar 'braadkuikens', nah.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator zondag 19 mei 2013 @ 15:54:10 #286
249559 crew  Lavenderr
pi_126724738
Piet, kun je bloemkool invriezen?
  zondag 19 mei 2013 @ 16:07:25 #287
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_126725176
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 15:54 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, kun je bloemkool invriezen?
ja
  Moderator zondag 19 mei 2013 @ 16:09:54 #288
249559 crew  Lavenderr
pi_126725272
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 16:07 schreef PureEvil het volgende:

[..]

ja
Ah, thanks!
  zondag 19 mei 2013 @ 16:12:47 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126725399
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 15:53 schreef Isegrim het volgende:
Met een échte kip (niet die plofzooi uit de supermarkt) moet dat lukken. Dan zit je algauw op 2,5 kg voor een kip. :P
Welnee, ook die komen meestal niet boven de 2kg uit...
Label rouge weegt doorgaans evenveel als een plofkip.
  zondag 19 mei 2013 @ 16:16:21 #290
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_126725530
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2013 16:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Welnee, ook die komen meestal niet boven de 2kg uit...
Label rouge weegt doorgaans evenveel als een plofkip.
Kemper Landhoen weegt zo'n 2,3 kg per stuk. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 19 mei 2013 @ 16:20:09 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126725672
Ja, die wel ja, taaie rotbeesten. Zou ik niet aanbevelen voor een bbq. :)
Maar een gewoon, gemiddeld biokipje weegt dat niet hoor.
  zondag 19 mei 2013 @ 16:26:40 #292
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_126725908
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 15:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, 1 kip voor 6 personen? :o
De kip is dan natuurlijk niet het enige vlees. Gezien het budget verwacht ik dat TS twee kippetjes van ¤3,50 per stuk koopt en dan heb je voor 7 euro flink wat kip.
  zondag 19 mei 2013 @ 18:53:24 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126731868
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2013 13:12 schreef Jannuk het volgende:
Piet, ik heb koolvisfilet en iemand die niet heel erg "vissig" is, heb jij een idee welke kruiden ik kan gebruiken in een paneerkorstje? Een sausje wordt ook niet echt gewaardeerd, jammergenoeg, anders had ik een lekker mosterdsausje gemaakt.
Zout, peper, bloem en dan gewoon bakken? En dan daarna wat citroen er op? Of wil je het frituren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126746289
quote:
1s.gif Op zondag 19 mei 2013 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zout, peper, bloem en dan gewoon bakken? En dan daarna wat citroen er op? Of wil je het frituren.
Neee, niet frituren. Ik zal het idd eerst maar eens simpel houden. Had eigenlijk bedacht om een soort curry te maken, maar wil eerst kijken of de structuur/het mondgevoel wel in de smaak valt.
Ware liefde is niet elkaars hand maar elkaars hart vasthouden.
Love is for real, today!
"De laatste keer dat we zo slecht verdedigden, waren we vijf jaar ons land kwijt. ©Michiel Veenstra
pi_126850212
Piet (of RobinOok misschien)
Heb je een idee hoe ik kipfilet lekker kan marineren voor in wraps? Beetje asia-style?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 22 mei 2013 @ 12:02:17 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126850619
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 11:50 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet (of RobinOok misschien)
Heb je een idee hoe ik kipfilet lekker kan marineren voor in wraps? Beetje asia-style?
Lime of citroensap of Tamarinde
Gember
Vissaus
Knoflook
Laos
Komijn
Chili
Foelie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126851089
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lime of citroensap of Tamarinde
Gember
Vissaus
Knoflook
Laos
Komijn
Chili
Foelie
Wow lekker! ^O^
Vind alleen die komijn er wel grappig tussen, lijkt er helemaal niet bij te passen.. Maar ik vertrouw je ;)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_126851840
Piet, weet jij een leuk tussengerecht dat ik kan serveren tussen een trio van zalm als voorgerecht en runderschenkel met rodewijn-mosterdsaus als hoofdgerecht. Ik zat te denken aan iets met groene lentegroente, maar mis nog een leuk idee.
  woensdag 22 mei 2013 @ 20:55:32 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126875535
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 12:35 schreef rhubarb het volgende:
Piet, weet jij een leuk tussengerecht dat ik kan serveren tussen een trio van zalm als voorgerecht en runderschenkel met rodewijn-mosterdsaus als hoofdgerecht. Ik zat te denken aan iets met groene lentegroente, maar mis nog een leuk idee.
Gegrillde groene asperges met wat olijfolie, peper en zout?
Rucola salade met groene appel en gebakken jacobsschelpen, met een dressing van citroensap en olijfolie?
Bloemkoolsoepje?
Wat gerookte kip aan dunne plakjes met een frambozen en walnotenolie dressing?
Gegrillde venkel met een pernod dressing?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126875580
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 12:35 schreef rhubarb het volgende:
Piet, weet jij een leuk tussengerecht dat ik kan serveren tussen een trio van zalm als voorgerecht en runderschenkel met rodewijn-mosterdsaus als hoofdgerecht. Ik zat te denken aan iets met groene lentegroente, maar mis nog een leuk idee.
Gewoon een ouderwets bakje rabarber compote? Niemand die ik ken lust rabarber of heeft het geproefd.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')