Wat is je budget en met hoeveel mensen ben je?quote:Op zaterdag 18 mei 2013 15:43 schreef habitue het volgende:
Dag Piet,
Ik heb gisteren toegezegd om binnrnkort met een stel vrienden bij mij te BBQ'en.
Nu wil ik alleen niet de hoofdprijs betalen voor vlees.
Wat is nou een goed betaalbaar stuk vlees, maar wat wel heel smaakvol is
bereidingstijd is niet belangrijk.
12 personen. Liefst niet meer dan 40- 50 euro.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 18:49 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat is je budget en met hoeveel mensen ben je?
Twee braadkuikens kunnen ook wel voor dat budget.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:34 schreef MaximusTG het volgende:
Wil je zo'n groot stuk heel lang en langzaam garen? Of meer de traditionele Nederlandse grill-bbqstijl? Anders zou ik de pulled pork zoals in het bbq topic eens bekijken. Dat vind ik persoonlijk altijd heerlijk, kan lekker lang en rustig garen, en moet volgens mij goed betaalbaar te krijgen zijn. Dat geldt volgens mij wel vaker voor dat soort stukken, met veel bindweefsel, waardoor het lang moet garen.
Is die 40-50 euro alleen voor het vlees?
Heb je een turkse slager in de buurt? Ik zou daar eens gaan kijken, als ik jou was.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:11 schreef habitue het volgende:
[..]
12 personen. Liefst niet meer dan 40- 50 euro.
Oh, 1 kip voor 6 personen?quote:Op zondag 19 mei 2013 13:14 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Twee braadkuikens kunnen ook wel voor dat budget.
Welnee, ook die komen meestal niet boven de 2kg uit...quote:Op zondag 19 mei 2013 15:53 schreef Isegrim het volgende:
Met een échte kip (niet die plofzooi uit de supermarkt) moet dat lukken. Dan zit je algauw op 2,5 kg voor een kip.
Kemper Landhoen weegt zo'n 2,3 kg per stuk.quote:Op zondag 19 mei 2013 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Welnee, ook die komen meestal niet boven de 2kg uit...
Label rouge weegt doorgaans evenveel als een plofkip.
De kip is dan natuurlijk niet het enige vlees. Gezien het budget verwacht ik dat TS twee kippetjes van ¤3,50 per stuk koopt en dan heb je voor 7 euro flink wat kip.quote:
Zout, peper, bloem en dan gewoon bakken? En dan daarna wat citroen er op? Of wil je het frituren.quote:Op zondag 19 mei 2013 13:12 schreef Jannuk het volgende:
Piet, ik heb koolvisfilet en iemand die niet heel erg "vissig" is, heb jij een idee welke kruiden ik kan gebruiken in een paneerkorstje? Een sausje wordt ook niet echt gewaardeerd, jammergenoeg, anders had ik een lekker mosterdsausje gemaakt.
Neee, niet frituren. Ik zal het idd eerst maar eens simpel houden. Had eigenlijk bedacht om een soort curry te maken, maar wil eerst kijken of de structuur/het mondgevoel wel in de smaak valt.quote:Op zondag 19 mei 2013 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zout, peper, bloem en dan gewoon bakken? En dan daarna wat citroen er op? Of wil je het frituren.
Lime of citroensap of Tamarindequote:Op woensdag 22 mei 2013 11:50 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet (of RobinOok misschien)
Heb je een idee hoe ik kipfilet lekker kan marineren voor in wraps? Beetje asia-style?
Wow lekker!quote:Op woensdag 22 mei 2013 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lime of citroensap of Tamarinde
Gember
Vissaus
Knoflook
Laos
Komijn
Chili
Foelie
Gegrillde groene asperges met wat olijfolie, peper en zout?quote:Op woensdag 22 mei 2013 12:35 schreef rhubarb het volgende:
Piet, weet jij een leuk tussengerecht dat ik kan serveren tussen een trio van zalm als voorgerecht en runderschenkel met rodewijn-mosterdsaus als hoofdgerecht. Ik zat te denken aan iets met groene lentegroente, maar mis nog een leuk idee.
Gewoon een ouderwets bakje rabarber compote? Niemand die ik ken lust rabarber of heeft het geproefd.quote:Op woensdag 22 mei 2013 12:35 schreef rhubarb het volgende:
Piet, weet jij een leuk tussengerecht dat ik kan serveren tussen een trio van zalm als voorgerecht en runderschenkel met rodewijn-mosterdsaus als hoofdgerecht. Ik zat te denken aan iets met groene lentegroente, maar mis nog een leuk idee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |