abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 15 april 2013 @ 09:31:56 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125301013
Hier verder dus, deel 32 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 09:39:34 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125301200
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 22:27 schreef rhubarb het volgende:
Piet, wat is het verschil tussen de verse rode tonijn (¤35) en de verse bruinkleurige tonijn (¤27,50) van de visboer?
Behalve dat de rode dus behandeld is met koolmonoxide, ze zijn beide niet "vers" maar diepgevroren en ontdooit.
Je kan net zo goed diepgevroren kopen, of eigenlijk beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 10:17:58 #3
283159 pl4kkie
Het is FOK!
pi_125302096
Hallo :W.

Mijn vriendin is a.s zondag jarig en ik wil voor haar een appel(kruimel)taart bakken. Maar dan niet gewoon een standaard taart. Maar met wat extra's. B.v noten erbij doen enzo. Alleen ik ben een complete leek op dat gebied :@.

Hebben jullie tips/ideeën hoe ik dit het beste kan aanpakken ?

Alvast bedankt.

[ Bericht 9% gewijzigd door pl4kkie op 15-04-2013 10:29:23 ]
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
  † In Memoriam † maandag 15 april 2013 @ 10:25:34 #4
91830 MaximusTG
pi_125302242
Je zou gewoon een standaard appeltaart kunnen maken (persoonlijk vind ik niet-kruimel, met een ruitjespatroon bovenop mooier) en dan de vulling maken van appels met suiker en kaneel en grof gehakte pecannoten?
Zou het jezelf niet te moeilijk maken als je dit soort dingen niet zo vaak doet.
  maandag 15 april 2013 @ 10:55:54 #5
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125302931
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Behalve dat de rode dus behandeld is met koolmonoxide, ze zijn beide niet "vers" maar diepgevroren en ontdooit.
Je kan net zo goed diepgevroren kopen, of eigenlijk beter.
Bedoelt hij niet yellowfin/bluefin t.o.v. skipjack/albacore? Dan is het verschil dat de eerste twee met uitsterven bedreigd worden en de laatste niet. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 15 april 2013 @ 10:57:37 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125302975
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 10:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bedoelt hij niet yellowfin/bluefin t.o.v. skipjack/albacore? Dan is het verschil dat de eerste twee met uitsterven bedreigd worden en de laatste niet. :P
Nee, het ging om de behandelde rode tonijn versus de onbehandelde bruine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125305283
quote:
1s.gif Op maandag 15 april 2013 10:17 schreef pl4kkie het volgende:
Hallo :W.

Mijn vriendin is a.s zondag jarig en ik wil voor haar een appel(kruimel)taart bakken. Maar dan niet gewoon een standaard taart. Maar met wat extra's. B.v noten erbij doen enzo. Alleen ik ben een complete leek op dat gebied :@.

Hebben jullie tips/ideeën hoe ik dit het beste kan aanpakken ?

Alvast bedankt.
Van taarten bakken heb ik geen verstand, maar ik zou zeggen begin eens met het loslaten van de gedachte dat je iets moet toevoegen om het beter te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 15 april 2013 @ 12:10:54 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125305345
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Van taarten bakken heb ik geen verstand, maar ik zou zeggen begin eens met het loslaten van de gedachte dat je iets moet toevoegen om het beter te maken.
Less is more.
Een appeltaart met gewoon appels, zonder noten of rozijnen is gewoon erg lekker.
KISS, Keep It Simple, Stupid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125310373
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Behalve dat de rode dus behandeld is met koolmonoxide, ze zijn beide niet "vers" maar diepgevroren en ontdooit.
Je kan net zo goed diepgevroren kopen, of eigenlijk beter.
Thanks, zo leer je nog eens wat. Zou een leuk item zijn voor de keuringsdienst van waren.
Visboer had een mooi stuk donkerbruine tonijn van ongeveer 250 gram, diepgevroren voor ¤1,80 die de hete grillpan in is gegaan..
  maandag 15 april 2013 @ 14:37:00 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125310499
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:33 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Thanks, zo leer je nog eens wat. Zou een leuk item zijn voor de keuringsdienst van waren.
Visboer had een mooi stuk donkerbruine tonijn van ongeveer 250 gram, diepgevroren voor ¤1,80 die de hete grillpan in is gegaan..
Keuringsdienst van waarden.
Maar idd, ik koop dus ook gewoon diepvriesvis, tenzij het dagvangst is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 14:43:55 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125310759
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 10:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, het ging om de behandelde rode tonijn versus de onbehandelde bruine
Dat vraag ik me af, de rode was ¤35 en de bruine ¤27
Alleen het kleurtje zou het prijsverschil niet moeten uitmaken, als dat wel het geval zou zijn dan kan de visboer beter wat minder tonijn bestellen want ¤8,- korting omdat het wat langer ligt is niet slim.
  maandag 15 april 2013 @ 14:46:03 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125310831
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:43 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af, de rode was ¤35 en de bruine ¤27
Alleen het kleurtje zou het prijsverschil niet moeten uitmaken, als dat wel het geval zou zijn dan kan de visboer beter wat minder tonijn bestellen want ¤8,- korting omdat het wat langer ligt is niet slim.
Volg je niet helemaal. Hij koopt het behandeld in, dat doet ie niet zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 15 april 2013 @ 14:48:16 #13
91830 MaximusTG
pi_125310906
En die behandeling is verder niet slecht voor die vis, je kunt als consument alleen niet meer er vanuit gaan dat ie echt vers is aan de hand van de kleur. Maar die rode vis kan alsnog van betere kwaliteit zijn dan die bruine natuurlijk. De vraag is een beetje hoe goed je je visboer vertrouwt.
  maandag 15 april 2013 @ 14:50:13 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125310980
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
En die behandeling is verder niet slecht voor die vis, je kunt als consument alleen niet meer er vanuit gaan dat ie echt vers is aan de hand van de kleur. Maar die rode vis kan alsnog van betere kwaliteit zijn dan die bruine natuurlijk. De vraag is een beetje hoe goed je je visboer vertrouwt.
Echt verse tonijn? Die zal je zelf moeten gaan vangen in de Middellandse zee. En gezien de parasieten eet ik die liever als hij diepgevroren is geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 14:51:58 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125311037
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volg je niet helemaal. Hij koopt het behandeld in, dat doet ie niet zelf
Maar dan hadden beide stukken rood moeten blijven.

Ik denk dat het om verschillende delen van de tonijn gaat (vettere stukken die het erg goed als sahsimi doen en minder vette stukken waar je mooie steaks van kan bakken) óf dat het inderdaad om verschillende soorten zijn (skipjack of blue-/yelowfin tonijn)

Ik heb overigens begrepen dat je kan zien of de tonijn vers is doordat er een soort regenbooglaagje over het vlees zit.
Alleen verse tonijn heeft dat (relatief vers dan.. diepgevroren tonijn dat nog niet zo lang ontdooit is heeft het ook)
  † In Memoriam † maandag 15 april 2013 @ 14:53:29 #16
91830 MaximusTG
pi_125311113
Hij kan toch meerdere leveranciers hebben?
  maandag 15 april 2013 @ 14:54:53 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125311173
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:51 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar dan hadden beide stukken rood moeten blijven.

Ik denk dat het om verschillende delen van de tonijn gaat (vettere stukken die het erg goed als sahsimi doen en minder vette stukken waar je mooie steaks van kan bakken) óf dat het inderdaad om verschillende soorten zijn (skipjack of blue-/yelowfin tonijn)

Ik heb overigens begrepen dat je kan zien of de tonijn vers is doordat er een soort regenbooglaagje over het vlees zit.
Alleen verse tonijn heeft dat (relatief vers dan.. diepgevroren tonijn dat nog niet zo lang ontdooit is heeft het ook)
Nee, niet alle tonijn die je inkoopt is behandeld. Ik koop bij de groothandel onbehandelde (bruine) stukken in, geportioneerd ingevroren.
Ook de vette stukken van de tonijn worden binnen enkele uren na het doden van de tonijn bruin.
En geloof me, je kan in Nederland geen verse tonijn kopen, het is allemaal diepgevroren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 15:08:50 #18
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_125311617
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Keuringsdienst van waarde.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 15 april 2013 @ 15:18:26 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125311902
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet alle tonijn die je inkoopt is behandeld. Ik koop bij de groothandel onbehandelde (bruine) stukken in, geportioneerd ingevroren.
Ook de vette stukken van de tonijn worden binnen enkele uren na het doden van de tonijn bruin.
En geloof me, je kan in Nederland geen verse tonijn kopen, het is allemaal diepgevroren.
Dat laatste geloof ik zeker, ik vraag me af of je überhaupt nog niet-ingevroren vis kan krijgen.
Sowieso wordt vis op de boot al op ijs gelegd/ingevroren, pas als de consument het krijgt ligt het niet meer op ijs.
  maandag 15 april 2013 @ 15:28:12 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125312268
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat laatste geloof ik zeker, ik vraag me af of je überhaupt nog niet-ingevroren vis kan krijgen.
Sowieso wordt vis op de boot al op ijs gelegd/ingevroren, pas als de consument het krijgt ligt het niet meer op ijs.
Heb nergens zo goede vis gegeten als in (Trogir in) Kroatië. Vissers die met kleine bootjes snachts de zee op gaan en die met een handkar naar de markt brachten. Staan ze achter drie vier kistjes meer of minder gesorteerde vis. De een heeft octopus, de ander pijlstaart, een derde een zonnevis en wat horsmakrelen. Zie je in al die Kroatische kustplaatsen. Heel kleinschalig
De lijkstijfheid zat er nog geeneens in, dat kwam pas later op de dag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125312624
Vraagje.

Ik heb een tijdje geleden een pot honing gekocht, beetje goedkopie merk. Het was eerst vloeibaar, maar lijkt nu meer creme geworden te zijn. Hoe komt dat? En is het dan nog wel goed?
  maandag 15 april 2013 @ 15:42:21 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125312683
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:40 schreef Young_David het volgende:
Vraagje.

Ik heb een tijdje geleden een pot honing gekocht, beetje goedkopie merk. Het was eerst vloeibaar, maar lijkt nu meer creme geworden te zijn. Hoe komt dat? En is het dan nog wel goed?
Suikers kristalliseren, volkomen normaal. Je kan het weer vloeibaar maken door de pot in een pan heet water te zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125314918
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat laatste geloof ik zeker, ik vraag me af of je überhaupt nog niet-ingevroren vis kan krijgen.
Jawel hoor, bij dagvissers is het jammer om die in te vriezen.

quote:
Sowieso wordt vis op de boot al op ijs gelegd/ingevroren, pas als de consument het krijgt ligt het niet meer op ijs.
Op ijs leggen is niks mis mee, dat is echt wat anders dan invriezen.

quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suikers kristalliseren, volkomen normaal. Je kan het weer vloeibaar maken door de pot in een pan heet water te zetten.
Acaciahoning kristalliseert niet, die is het handigst voor mensen die meerdere jaren met een pot doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125315859
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Van taarten bakken heb ik geen verstand, maar ik zou zeggen begin eens met het loslaten van de gedachte dat je iets moet toevoegen om het beter te maken.
volledig mee eens. Eerst de basis snappen. Dan experimenteren. Net wat piet zegt, lekker simpel houden. ;)
pi_125317048
Ik moet voor een recept double cream gebruiken. Ik las ergens dat dit niet in NL te verkrijgen is. Kan ik dit door iets vervangen? Is het ook geen idee om gewoon slagroom in te koken om zo een hoger vetpercentage te krijgen? Of werkt dat zo niet.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')