Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah, op die site ga ik even neuzen , ik zat al te googelen
en ik kreeg de link van deze site'squote:tomorrow I'll go to XXX and get the recipe from my mom, because she makes the best!!!!
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediënten, zoals linzen en bonenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.
Nee, het is al vaker tegen me gezegd, misschien dat ik dat boek dan toch maar moet kopenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariër is echt een ware kookbijbel aan boeken.
OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopicquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:19 schreef Vork het volgende:
[..]
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediënten, zoals linzen en bonen
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoorquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic
Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
ik lust geen olijven maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nuquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:22 schreef Vork het volgende:
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor
http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic
Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
IJs met slagroom! maar als je wilt afvallen is dat weer geen succesquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
Dat is misschien ook wel iets voor mijquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie
Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik lust geen olijven maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu
want ik heb er nu wel een zooitje
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaasquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is misschien ook wel iets voor mij
Niet zo moeilijk ook
Champignons en bulgur vind ik gelukkig erg lekker (tofu is niet echt mijn ding...), maar het is best lastig om er nu rekening mee te houden omdat ik ineens zoveel aan het sporten ben. Eet nu iedere avond dan ook maar een bak magere kwark met wat muesli (speltmuesli met noten) erdoor en soms voor de lekker snack ik ook nog wel eens wat gestoomde sojabonen.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Vork het volgende:
[..]
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.
Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
Mwah, laten we dat maar niet doen inderdaadquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
IJs met slagroom! maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes
Ik lust ook geen feta maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ikquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:31 schreef Vork het volgende:
[..]
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te kokenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:32 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas
Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
Kappertjes vind ik zelf een prima olijven-vervanger. Dit gaat niet altijd op, maar gerechten bijvoorbeeld een beetje olijfjes ingaan voor een zoute tegenhanger, daar kunnen kunnen kappertjes ook wel vaak in.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik lust ook geen feta maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.
Voorlopig ben ik wel zoet
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef Vork het volgende:
[..]
O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fetaquote:Originele feta wordt nog steeds gemaakt door schaapherders in de mediterrane bergen van ongepasteuriseerde melk. Binnen de Europese Unie is feta sinds juli 2002 een Beschermde Oorsprongsbenaming. Alleen kaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland (zie paragraaf Feta-besluit) en die gemaakt wordt van schapenmelk of een mengsel van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied mag de naam "feta" dragen.
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-receptquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken
Mijn favo recept is dan:
Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.
Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroniquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken
Mijn favo recept is dan:
Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.
Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariër gaquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:42 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept
En feta Maar nog beter: halloumi
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |