Ah, nou ja, mocht je toevallig nieuwe recepten tegenkomen met rijst, dan zou jequote:Op woensdag 28 augustus 2013 15:49 schreef Young_David het volgende:
[..]
Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaan
Pictures en recept!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 15:57 schreef douche-eendje het volgende:
Vanavond linzenburgers maken..
Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast, voor morgenquote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van Die rommel is nieteens lekker
Ziet er lekker uit! Eet Smakelijk!quote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:25 schreef douche-eendje het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor 4-6 burgers:
250 g linzen (ik heb een mix gebruikt van gedroogde rode linzen, gekookt en een portie zwarte bonen uit blik omdat mn linzen een prutje was geworden )
1 ui
40 g havermout
1 tl chilipoeder
knoflook (geperst)
zout, peper
ei
Pureer dit met keukenmachine/staafmixer tot een niet-gladde puree. Laat enkele minuten rusten. Vorm burgers en laat weer enkele minuten rusten. Doe een laagje olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag of gietijzer is wel handig, het plakt ). Leg de burgers er na 1 minuut in. Bak 5 minuten, draai voorzichtig om en bak nogmaals 5 minuten.
Aangepaste versie uit dat kookboek wat jij wilt gaan kopen.
ghehehehe...quote:Op woensdag 28 augustus 2013 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
Oh ik kwam tot deze conclusie toen ik gisteren de vriezer bij vriend opendeed en het vol lag met karbonades, speklappen, kipkrokantschnitzels en slavinken. Ik werd er gewoon onpasselijk van Die rommel is nieteens lekker
Ik hou ervan! Heb ook een hele voorraad aan gedroogde linzen,quote:
Op woensdag 28
augustus 2013 19:46 schreef
douche-eendje het
volgende:
[..]
Hier liggen er nu 3 zelfgemaakte vegaburgers in. En 1 in de koelkast,
voor morgen
Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staatquote:
Uit welk jaar komt ie?quote:Op woensdag 28 augustus 2013 20:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Wat nog erger is, is dat hij verwacht dat ik het ook nog voor hem klaarmaak en dat het om 5 uur op tafel staat
Sorry hoor maar ik hou van lekker eten, sta graag uren in de keuken ook, heerlijk om met voedsel bezig te zijn
Halloumiverslaving hierquote:Op woensdag 28 augustus 2013 21:28 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik ben verslaafd aan kaas Ik lust geen melk of eieren, maar kaas.. Anders was ik denk ik veganist geweest. Ben ook anti leer/bont
Ik moest googlenquote:
Ja, kan je ook doen er zijn best veel manieren, als ik er ''ontbijt'' van maak kook ik het alleen in water, ergens in het topic staat een you toepje dat is ook een lekkere manier en op deze manierquote:Op woensdag 28 augustus 2013 21:14 schreef Poesopstokje het volgende:
Heuy Fann! Ik ga morgen quinoa maken met wokgroenten. Is het een idee om de quinoa te koken in bouillon? Of trekt de smaak er niet zo in.. Vond het met de risotto wel erg lekker namelijk..
Het is echt lekker. Kaas die je kunt bakken Hij maakt een squeek-geluidje als je hem eet, is ietwat zoutig... bohquote:Op woensdag 28 augustus 2013 21:31 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik moest googlen
Hier roomkaas, oude kaas, brie en geraspte kaas. Hoe ouder hoe beter..
-edit- en feta en witte kaas!
Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren?quote:
Ik zat even in één van kookboeken te bladeren en toen moest ik aan jou denkenquote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariër wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.
Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariër te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariër geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.
Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets of olijven en nogquote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:10 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ook al niet? De "lustiknieeeeee"-fase duurt toch normaal tot je tienerjaren?
Eeuwig jong dusquote:Op woensdag 28 augustus 2013 23:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
sommige dingen lust ik gewoon niet, zuurkool is ook zoiets of olijven en nog
wel een paar dingen
Worteltjes vind ik dan weer lekker Spruitjes, vroeger niet hoe mijn moeder diequote:Op donderdag 29 augustus 2013 09:58 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik lus geen wortel.. Alleen rauw, maar niet die gore stukjes uit groentepakketten. Of gekookte wortel, nóg erger En tuinbonen en spruitjes.
Voor de rest vreet ik alles
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 09:59 schreef Poesopstokje het volgende:
Even iets stoms hè.. Missen jullie bepaalde vleessoorten ook?
Ik lustte in het algemeen geen vlees, alleen wat er niet op leek. Gepaneerd en zulks.
Maar waar ik écht verslaafd aan was was salami Ik moet nog altijd even aan m'n man z'n pizza ruiken voordat ie hem mag opeten.. Salami
Salami heb ik nooit gelustquote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:05 schreef douche-eendje het volgende:
Salami is waarschijnlijk wel het enige wat ik mis. Ter compensatie dan maar zo af en toe een goede aioli...
Goh. Wat vreemd fannvanlustikniequote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
[..]
[..]
Salami heb ik nooit gelust
Biefstuk ook niet van die sudderlappies vond ik dan wel weer wél lekkerquote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:49 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Goh. Wat vreemd fannvanlustiknie
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:31 schreef douche-eendje het volgende:
Maar wat als er een vv van salami is?
quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:31 schreef douche-eendje het volgende:
Maar wat als er een vv van salami is?
Waar is dat te krijgen?quote:
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Frikandel speciaal
''ril'' nooit gegeten nooit gelezen wat er in zat
bij Super de Boer zeggen ze hier..quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:55 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
[..]
Waar is dat te krijgen?
Kaaskroketten!quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:56 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!
Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker
Van de Jumbooooooo!!!!!!quote:
10 euro verzendkosten? Dat is wel héél veel...quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:58 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Van de Jumbooooooo!!!!!!
Zit hier 20km verderop, maar af en toe als ik in de buurt ben sla ik ze in. Evenals de VV boterhamworst en smeerworst.
http://www.veggiedeli.nl/(...)search&action=search Webwinkel, helaas 10 euro verz.kosten..
Ow.. enne ik durf het bijna niet te zeggen maar ik lustte al nooit vleeswaren op broodquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
10 euro verzendkosten? Dat is wel héél veel...
Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
Deze zijn ook héél lekkerquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:03 schreef Selestha het volgende:
Kaaskroketten kan je ook gewoon bij de AH kopen hoor, vriesvak Zijn lekker ook.
Verkeerde kant van Fryslânquote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
10 euro verzendkosten? Dat is wel héél veel...
Kaaskroketten haal ik tegenwoordig bij een winkeltje, ambachtelijk gemaakt maar winkeltje
is in Amsterdam en ik weet niet waar jij woont...
Frikandellen zijn super lekker. Vind ik.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 13:56 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Dat wil je bij slachtafval producten ook écht niet weten!
Ik kan het ook niet meer hè, vlees eten.. Het idee alleen al maakt me misselijk. Laatst een nachtmerrie gehad waarin ik een broodje kroket aan het eten was. Ik werd beroerd wakker
Ja Maar ik zou ze niet meer kunnen eten.. het idee alleen al..quote:Op donderdag 29 augustus 2013 14:35 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Frikandellen zijn super lekker. Vind ik.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |