Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariėr is echt een ware kookbijbel aan boeken.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah, op die site ga ik even neuzen , ik zat al te googelen
en ik kreeg de link van deze site'squote:tomorrow I'll go to XXX and get the recipe from my mom, because she makes the best!!!!
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediėnten, zoals linzen en bonenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariėr is echt een ware kookbijbel aan boeken.
Nee, het is al vaker tegen me gezegd, misschien dat ik dat boek dan toch maar moet kopenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ken je die site niet? wauw. De dikke vegetariėr is echt een ware kookbijbel aan boeken.
OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopicquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:19 schreef Vork het volgende:
[..]
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediėnten, zoals linzen en bonen
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoorquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic
Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
ik lust geen olijven maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nuquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:22 schreef Vork het volgende:
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor
http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic
Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
IJs met slagroom! maar als je wilt afvallen is dat weer geen succesquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:26 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
Dat is misschien ook wel iets voor mijquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie
Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik lust geen olijven maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu
want ik heb er nu wel een zooitje
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaasquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat is misschien ook wel iets voor mij
Niet zo moeilijk ook
Champignons en bulgur vind ik gelukkig erg lekker (tofu is niet echt mijn ding...), maar het is best lastig om er nu rekening mee te houden omdat ik ineens zoveel aan het sporten ben. Eet nu iedere avond dan ook maar een bak magere kwark met wat muesli (speltmuesli met noten) erdoor en soms voor de lekker snack ik ook nog wel eens wat gestoomde sojabonen.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Vork het volgende:
[..]
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.
Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
Mwah, laten we dat maar niet doen inderdaadquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
IJs met slagroom! maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes
Ik lust ook geen feta maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ikquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:31 schreef Vork het volgende:
[..]
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te kokenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:32 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas
Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
Kappertjes vind ik zelf een prima olijven-vervanger. Dit gaat niet altijd op, maar gerechten bijvoorbeeld een beetje olijfjes ingaan voor een zoute tegenhanger, daar kunnen kunnen kappertjes ook wel vaak in.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik lust ook geen feta maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.
Voorlopig ben ik wel zoet
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef Vork het volgende:
[..]
O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fetaquote:Originele feta wordt nog steeds gemaakt door schaapherders in de mediterrane bergen van ongepasteuriseerde melk. Binnen de Europese Unie is feta sinds juli 2002 een Beschermde Oorsprongsbenaming. Alleen kaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland (zie paragraaf Feta-besluit) en die gemaakt wordt van schapenmelk of een mengsel van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied mag de naam "feta" dragen.
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-receptquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken
Mijn favo recept is dan:
Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.
Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroniquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ow, da's me teveel werk Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken
Mijn favo recept is dan:
Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.
Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariėr gaquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:42 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept
En feta Maar nog beter: halloumi
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niksquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroni
Elke keer als ik uitgebreid vers ga koken en zelf de groentes snij... hoeven ze het hier niet.. Mijn man is zo'n pieperd die niets lust op zijn manier. Hij hoefde de kaas vanavond ook niet door de risotto.. En ja hoor, meneer vond het heerlijk
Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Feta
Is nog niet zo héél lang geleden een rel om geweest, omdat sommige fabrikanten er Feta op hadden
gezet, dat mag dus niet
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Vork het volgende:
[..]
Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.
Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Poesopstokje het volgende:
Ik heb er geen geduld voor.. En ben zó niet creatief, vooral niet met eten.. Heb besloten om hier inspiratie op te doen, als het maar snel en makkelijke gerechten zijn.
Hahaha dat komt er helemaal niet in Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker...quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niks
probeer gewoon dat recept van mij, wie weet vindt ie het lekker, ben je snel klaar ook,
geef je hem 's avond nog een bakkie noten, ben je ook klaar
quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Klopt, maar ik ben nu nog niet enthousiast genoeg om uren in de keuken te staan. Daarnaast is vers eten vaak duurder, ja klinkt idioot, maar moet een beetje op het budget letten. En mijn baby moet mee kunnen eten, dus dan worden grote stukken groente het ook alweer niet. Courgette kan hij niet wegkrijgen bijv, veelste taai..quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Vork het volgende:
[..]
Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.
Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Hahaha dat komt er helemaal niet in Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker...
Hij wist niet dat het een vegaburger was, want dat lust meneer ook niet. Maar hij heeft hem heerlijk opgegeten hoor Kijkt hij ook nog vies als ik hem na de tijd vertel dat het geen kip was. Sukkel..quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....
Vegetarische slagers heeft wel een paar lekkere dingen als hij persé zoiets wil, of dat nepgehakt
van Goodbite, dat gebruik ik ook ''wel eens''
klinkt wel goedquote:she knows some tricks when cooking them,but it's very simple to cook
Friday when I return from XXX I'll send you the receipe
All I remember is that,when she boils them,she adds a bit garlic,chopped onions,tomatoes,salt,at the beginning,and adds some rice later,and some olive oil 5 minutes before they are ready.Wait till Friday to send you the exact procedure
Goedzo!quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariėr ga
bestellen
Zoiets moet ik idd ook eens gaan doen nu ik een vriezer heb.quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen
Logisch, een goede basis hoeft niet veel te kosten of heel complex te zijn, als de ingredienten maar goed zijnquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediėnten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopstequote:Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediėnten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijkquote:Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste
en nu ga ik even op zoek naar dat kookboek!
Nouja, die standaard tomaten, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Ze hebben wel vaak de wat smakelijkere, vaak kleinere varianten voor een fractie van de doorsnee supermarktprijs.quote:Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste
Ik heb een geheim adresjequote:Op maandag 26 augustus 2013 21:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijk
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op maandag 26 augustus 2013 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb een geheim adresjeIk heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardagSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Komt goed uit ik ben ook binnenkort jarigquote:Op maandag 26 augustus 2013 23:00 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardag
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Probeer dierlijke producten te eten zoals eieren en melk, zodat je aan je b12 komt. Ijzer kan een probleem zijn als je geen vleesvervangers eet, maar daar zijn ook andere bronnen voor.quote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariėr wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.
Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariėr te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariėr geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.
Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
In dit topic staan een helboel eenvoudige recepten maar ook links naar receptensite's,quote:Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariėr wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.
Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariėr te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariėr geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.
Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaanquote:Op woensdag 28 augustus 2013 15:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En vervang in al je gerechten met rijst de rijst met Quinoa, daar hebben we het ook al over gehad
in dit topic, moet je even teruglezen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |