abonnement Unibet Coolblue
pi_130488288
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ah, op die site ga ik even neuzen :D , ik zat al te googelen :@
Ken je die site niet? :o wauw. De dikke vegetariėr is echt een ware kookbijbel aan boeken.

OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
pi_130488369
Ah, morgen krijg ik een Grieks recept toegestuurd, ik kreeg wel heel snel antwoord :o

quote:
tomorrow I'll go to XXX and get the recipe from my mom, because she makes the best!!!!
en ik kreeg de link van deze site's

http://www.lentils.ca/simple-nutrition/hidden-healthy-superstars

http://www.care2.com/gree(...)ittle-powerfood.html
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:19:24 #103
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488393
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:

Ken je die site niet? :o wauw. De dikke vegetariėr is echt een ware kookbijbel aan boeken.
Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediėnten, zoals linzen en bonen ;)
pi_130488481
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:17 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ken je die site niet? :o wauw. De dikke vegetariėr is echt een ware kookbijbel aan boeken.

OW en ik las nog wat over quinoa... dat koop je ook beter eerlijk dan van lassie.
http://www.joop.nl/groen/(...)zouden_moeten_weten/
Nee, het is al vaker tegen me gezegd, misschien dat ik dat boek dan toch maar moet kopen :@
Nee ik koop eigenlijk nooit van Lassie, maar ik gaf die link, omdat het wél bestaat, meestal koop ik
de biologische bij de Tuinen of bij EkoPlaza.
pi_130488484
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:19 schreef Vork het volgende:

[..]

Inderdaad. In het boek staat erg veel basisinformatie over typische ingrediėnten, zoals linzen en bonen ;)
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic :P

Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:22:14 #106
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488523
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
pi_130488574
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic :P

Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor :Y

http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
pi_130488652
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:22 schreef Vork het volgende:
O en hier nog een linzen-recept wat ik zelf nog wel eens maak. Dit is makkelijk, falen is onmogelijk: http://www.theppk.com/201(...)with-spinach-olives/ (Sowieso een website die de moeite waard is, mocht je interessante en goed uitvoerbare vega(nistische) recepten zoeken).
ik lust geen olijven :@ maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu :D
want ik heb er nu wel een zooitje :')
pi_130488680
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ah... je hebt best veel bronnen van eiwit hoor :Y

http://www.vegetariers.nl/voeding/voedingsrichtlijnen/eiwitten
Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... :+ ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
pi_130488806
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie

Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen :)
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:28:49 #111
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488826
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:21 schreef douche-eendje het volgende:
En Mark Bittman is ook fantastisch met brood bakken. Laat ik dat nou ook leuk vinden. Maar dat is redelijk offtopic :P

Even een vega-eten-gerelateerd vraagje: ik ben al een tijd bezig met afvallen (geen crashdieet, anders leven en sporten) maar moet wellicht wat meer eiwitten binnenkrijgen. Hoe passen jullie eiwit in het dagelijkse dieet in?
Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.

Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
pi_130488836
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:26 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik moet het eens consequent bij gaan houden aan wat ik eet en hoeveel eiwit ik binnen krijg...sport nu 3 uur per week redelijk intensief (jaja, van couchpotato naar... :+ ) en mn spieren zullen toch hun vulling nodig hebben.
IJs met slagroom! :D maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes :+
pi_130488935
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.okokorecepten.(...)nzen/linzen-spinazie

Deze ga ik maken! Ben wel benieuwd naar linzen :)
Dat is misschien ook wel iets voor mij :D

Niet zo moeilijk ook :P
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:31:10 #114
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130488949
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik lust geen olijven :@ maar ik ga de site wel even bekijken, ik sla alles gewoon even op nu :D
want ik heb er nu wel een zooitje :')
Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
pi_130489009
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat is misschien ook wel iets voor mij :D

Niet zo moeilijk ook :P
Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken :') http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas

Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
pi_130489041
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:28 schreef Vork het volgende:

[..]

Eiwitten kunnen geen kwaad. Zeker niet als je aan het sporten bent. Je hebt het nodig voor de opbouw van je spiermassa (waardoor sporten niet alleen beter gaat, maar je ook in rust meer zal verbranden) en het geeft je een voller, verzadigder gevoel. Minder snel honger na het eten dus.

Ik denk er zelf altijd wel over na om in elk geval een eiwitcomponent in mijn avondmaaltijd op te nemen, maar je kunt ook denken aan lunch of tussendoortjes met meer eiwitten. Dat is dus niet alleenmaar een vegaburger, maar ook tofu, tempeh, seitan, ei, noten, peulvruchten (linzen, bonen), zuivel. Daarnaast zijn er ook wel wat producten waar je misschien niet zo snel van zou verwachten dat er redelijk wat eiwitten inzitten, zoals champignons of bulgur.
Champignons en bulgur vind ik gelukkig erg lekker (tofu is niet echt mijn ding...), maar het is best lastig om er nu rekening mee te houden omdat ik ineens zoveel aan het sporten ben. Eet nu iedere avond dan ook maar een bak magere kwark met wat muesli (speltmuesli met noten) erdoor en soms voor de lekker snack ik ook nog wel eens wat gestoomde sojabonen.
Moet het nog eens een beetje in mijn systeem gaan krijgen en nog meer denk ik op gaan letten.

http://www.snijbiet.nl/ < dit is ook een leuke, voor de mensen die ook wat vaker koken met de minder voorkomende groenten. Bovenin staan nog linkjes naar de andere pagina's. Niet alles is vega, maar geeft wel veel leuke ideeėn.
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

IJs met slagroom! :D maar als je wilt afvallen is dat weer geen succes :+
Mwah, laten we dat maar niet doen inderdaad :+
pi_130489084
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:31 schreef Vork het volgende:

[..]

Die kun je wel weglaten, of vervangen. De olijfjes geven een beetje een zoute bite, daarvoor zou je bijvoorbeeld ook kappertjes kunnen gebruiken, of stukjes zongedroogde tomaat, of een beetje feta.
Ik lust ook geen feta :@ :') maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.

Voorlopig ben ik wel zoet :D
pi_130489286
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:32 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Net als macaroni met kaas! Zakje macaroni koken, en wat geraspte kaas er over heen. Nee hoor, heer Oliver weet er weer een uur werk + flink boodschappenlijstje van te maken :') http://www.okokorecepten.(...)oliver-macaroni-kaas

Wil je wel geloven dat ik alleen zout en tuinkruiden in huis heb? Ben totaal niet van al die kruiden en plantjes..
Ow, da's me teveel werk :@ Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken :')

Mijn favo recept is dan:

Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.

Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook :D
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:37:44 #119
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489304
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik lust ook geen feta :@ :') maar kappertjes en zongedroogde tomaat weer wel. dus dan kan ik
even experimenteren.

Voorlopig ben ik wel zoet :D
Kappertjes vind ik zelf een prima olijven-vervanger. Dit gaat niet altijd op, maar gerechten bijvoorbeeld een beetje olijfjes ingaan voor een zoute tegenhanger, daar kunnen kunnen kappertjes ook wel vaak in.

O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
pi_130489450
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef Vork het volgende:

[..]



O en wat betreft feta is er wel een verschil tussen echte feta en dat wat onder de noemer 'witte kaas' schuil gaat.
:Y

quote:
Originele feta wordt nog steeds gemaakt door schaapherders in de mediterrane bergen van ongepasteuriseerde melk. Binnen de Europese Unie is feta sinds juli 2002 een Beschermde Oorsprongsbenaming. Alleen kaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland (zie paragraaf Feta-besluit) en die gemaakt wordt van schapenmelk of een mengsel van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied mag de naam "feta" dragen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Feta

Is nog niet zo héél lang geleden een rel om geweest, omdat sommige fabrikanten er Feta op hadden
gezet, dat mag dus niet :P
pi_130489512
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ow, da's me teveel werk :@ Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken :')

Mijn favo recept is dan:

Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.

Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook :D
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept :+ :9

En feta :9 Maar nog beter: halloumi :9 :9
pi_130489596
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ow, da's me teveel werk :@ Ik maak macaroni juist als ik érg weinig zin heb om te koken :')

Mijn favo recept is dan:

Olijfolie in pan, lekker veel ui erbij, even fruiten, verse fijngesneden tomaten erbij, ook even
mee fruiten, dan de gekookte macaroni erbij, peper en zout.

Als het op je bord ligt een flinke zooi pastakaas erdoor, is nog harstikke lekker ook :D
Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroni :@

Elke keer als ik uitgebreid vers ga koken en zelf de groentes snij... hoeven ze het hier niet.. :{ Mijn man is zo'n pieperd die niets lust op zijn manier. Hij hoefde de kaas vanavond ook niet door de risotto.. En ja hoor, meneer vond het heerlijk :')
pi_130489600
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:42 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk dit is mijn lui-recept :+ :9

En feta :9 Maar nog beter: halloumi :9 :9
Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariėr ga
bestellen :D
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:44:23 #124
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489615
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
pi_130489714
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
:9~ :9~ :9~
Ik heb er geen geduld voor.. En ben zó niet creatief, vooral niet met eten.. Heb besloten om hier inspiratie op te doen, als het maar snel en makkelijke gerechten zijn. :7
pi_130489715
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Kant&klaar macaronipakket + macaroni + stroganoff saus uit een pakje + kant&klare geraspte kaas = macaroni :@

Elke keer als ik uitgebreid vers ga koken en zelf de groentes snij... hoeven ze het hier niet.. :{ Mijn man is zo'n pieperd die niets lust op zijn manier. Hij hoefde de kaas vanavond ook niet door de risotto.. En ja hoor, meneer vond het heerlijk :')
Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niks :@
probeer gewoon dat recept van mij, wie weet vindt ie het lekker, ben je snel klaar ook,
geef je hem 's avond nog een bakkie noten, ben je ook klaar :D
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:46:41 #127
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489717
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:40 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Feta

Is nog niet zo héél lang geleden een rel om geweest, omdat sommige fabrikanten er Feta op hadden
gezet, dat mag dus niet :P
Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.
pi_130489741
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Vork het volgende:

[..]

Dat klopt. Dat zag je ook terug in de reclames. Ze zogehete 'smakelijke' Apetina Feta werd ineens als Apetina Mmm-mmm uitgesproken.
_O-
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:47:47 #129
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130489762
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef Poesopstokje het volgende:
:9~ :9~ :9~
Ik heb er geen geduld voor.. En ben zó niet creatief, vooral niet met eten.. Heb besloten om hier inspiratie op te doen, als het maar snel en makkelijke gerechten zijn. :7
Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.
pi_130489764
quote:
11s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik gebruik zo min mogelijk van die pakjes en die macaronipakketten vind ik niks :@
probeer gewoon dat recept van mij, wie weet vindt ie het lekker, ben je snel klaar ook,
geef je hem 's avond nog een bakkie noten, ben je ook klaar :D
Hahaha dat komt er helemaal niet in :') Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker... :')
pi_130489781
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
_O_

Kijk dit is nou wél ;echt iets voor mij!
pi_130489840
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Vork het volgende:

[..]

Dit doe ik ook niet vlak voor dat ik wil gaan eten, maar nu bijvoorbeeld, net na het eten. Dat haalt ook de druk weg van hongerige mensen die graag willen eten.
Klopt, maar ik ben nu nog niet enthousiast genoeg om uren in de keuken te staan. Daarnaast is vers eten vaak duurder, ja klinkt idioot, maar moet een beetje op het budget letten. En mijn baby moet mee kunnen eten, dus dan worden grote stukken groente het ook alweer niet. Courgette kan hij niet wegkrijgen bijv, veelste taai..
pi_130489922
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:47 schreef Poesopstokje het volgende:

[..]

Hahaha dat komt er helemaal niet in :') Mijn man is wel een vleeseter trouwens. Schotel hem af en toe een ''kipschnitzel'' (lees; vegaburger) voor. Ohhh wat vindt hij het lekker... :')
Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....
Vegetarische slagers heeft wel een paar lekkere dingen als hij persé zoiets wil, of dat nepgehakt
van Goodbite, dat gebruik ik ook ''wel eens'' :P
pi_130490074
quote:
10s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Notenburgers van Goodbite zijn wel lekker voor een broodje hamburger, maar voor de rest....
Vegetarische slagers heeft wel een paar lekkere dingen als hij persé zoiets wil, of dat nepgehakt
van Goodbite, dat gebruik ik ook ''wel eens'' :P
Hij wist niet dat het een vegaburger was, want dat lust meneer ook niet. Maar hij heeft hem heerlijk opgegeten hoor :P Kijkt hij ook nog vies als ik hem na de tijd vertel dat het geen kip was. Sukkel..

Ik woon in Fryslān, dus hippe dingen zoals de vegaslager hebben we hier niet :') Ik eet regelmatig van die gevulde schnitzels/burgers van Valess :9 Maar ook niet altijd hoor. Moet wat vaker een vleesvervanger eten :@
pi_130490134
aH.. Grieks linzen recept krijg ik vrijdag.

quote:
she knows some tricks when cooking them,but it's very simple to cook
Friday when I return from XXX I'll send you the receipe
All I remember is that,when she boils them,she adds a bit garlic,chopped onions,tomatoes,salt,at the beginning,and adds some rice later,and some olive oil 5 minutes before they are ready.Wait till Friday to send you the exact procedure
klinkt wel goed :@
pi_130490145
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik ga even googelen want ik denk dat ik toch maar even dat boek van De dikke vegetariėr ga
bestellen :D
Goedzo!
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:44 schreef Vork het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten heeft wel wat tijd nodig, maar heel makkelijk te maken en een goddelijke basis voor een hoop. Het staat nu ook weer in de oven. Wat het is? Gewoon een braadslee vol met stukken tomaat, paprika, ui, knoflook en een beetje peper. Dat gaat met wat olie en balsamicoazijn een flinke (langer dan een uur) de oven in, tot het hele huis ernaar ruikt. Dan uiteindelijk laat ik het wat afkoelen, gaat er wat basilicum en oregano bij en in de blender. Beetje op smaak brengen met peper, zout en dan gaat het in porties de vriezer in, zodat ik het later kan gebruiken als basis voor sauzen en soepen :)
Zoiets moet ik idd ook eens gaan doen nu ik een vriezer heb.
Ik heb wel blokjes kokosmelk in de vriezer liggen, koop ik vaak teveel van, blokjes in de vriezer die ik dan later gewoon kan gebruiken bij koken.
  maandag 26 augustus 2013 @ 20:57:06 #137
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130490190
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediėnten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
pi_130490271
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediėnten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Logisch, een goede basis hoeft niet veel te kosten of heel complex te zijn, als de ingredienten maar goed zijn :)
pi_130490438
quote:
6s.gif Op maandag 26 augustus 2013 20:57 schreef Vork het volgende:
Ik ben deze sausbasis juist gaan maken, omdat ik bepaalde ingrediėnten (met name tomaten en paprika's) heel goedkoop kon krijgen. Soms bij Aldi of Lidl, vaak ook op de markt of bij de Turk om de hoek.
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste :Y

en nu ga ik even op zoek naar dat kookboek! :D
pi_130491293
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste :Y

en nu ga ik even op zoek naar dat kookboek! :D
Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijk :P
  maandag 26 augustus 2013 @ 21:18:52 #141
3878 Vork
Manisch creatief
pi_130491330
quote:
14s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Tomaten van Aldi of Lidl zijn volgens mij niet alleen de lekkerste, maar ook nog eens de goedkoopste :Y
Nouja, die standaard tomaten, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Ze hebben wel vaak de wat smakelijkere, vaak kleinere varianten voor een fractie van de doorsnee supermarktprijs.
  † In Memoriam † maandag 26 augustus 2013 @ 22:37:13 #142
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130495929
Een vegetarische Cordon Bleu? het is een filetlapje met ham en kaas gepaneerd...dus eigenlijk hou je dan de kaas over en zelfs die komt van een dier! ik moest lachen toen iemand het er ooit over had...het is een plak kaas met een of ander ding eromheen... vegetarische ham....gee
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
  † In Memoriam † maandag 26 augustus 2013 @ 22:42:32 #143
409449 Mo_Muffin
For the love of knobs...
pi_130496259
Ik zeg niet dat die vegaburgers vies en niet te eten zijn maar noem ze dan indd gewoon bij de naam en geen kip of Cordon Bleu...ben jaren met een vega getrouwd geweest en man ow man telkens moest ik weer lachen....en btw ik vind Falafel ook erg lekker en ik ben een rasvleeseter maar verzin er een naam voor ipv een surogaatnaam! daarom weet je bij falafel gewoon waar je aan toe bent --> kikkererwten dus, wel zo helder en toch erg lekker.
"Ik zal nooit bij een club gaan die mij als lid accepteert"
pi_130497361
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:18 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Via de linkjes van devegetarier zijn ze ook te bestellen natuurlijk :P
Ik heb een geheim adresje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_130497388
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik heb een geheim adresje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardag :+
pi_130497504
quote:
17s.gif Op maandag 26 augustus 2013 23:00 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik heb m een paar jaar geleden mezelf cadeau gedaan voor mn verjaardag :+
Komt goed uit ik ben ook binnenkort jarig :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_130550687
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariėr wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariėr te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariėr geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
pi_130551931
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariėr wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariėr te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariėr geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
Probeer dierlijke producten te eten zoals eieren en melk, zodat je aan je b12 komt. Ijzer kan een probleem zijn als je geen vleesvervangers eet, maar daar zijn ook andere bronnen voor.
pi_130555805
quote:
0s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 13:21 schreef Young_David het volgende:
Na het kijken van de docu Food, Inc. werd ik echt misselijk van de manier hoe vlees 'gefabriceerd' wordt. Niet dat ik gelijk voor de rest van mijn leven vegetariėr wil worden, maar ik denk wel dat het goed is om goed op te letten waar vlees vandaan komt. Naast vlees komen in die docu ook genoeg andere producten naar voren waar op een onnatuurlijke manier mee gesleuteld is.

Ik wil stukje voor stukje mijn eetgedrag gaan verbeteren en wil dat concreet gaan maken. Ik heb besloten om de hele maand september vegetariėr te gaan worden. Ik ben nog nooit vegetariėr geweest en heb geen idee waar ik op moet letten. Het gaat mij nu in ieder geval om vlees. Over vis twijfel ik nog omdat ik mijn vis meestal wel bij een goede visboer haal en me nog niet zo verdiept heb in vis.

Waar moet ik op letten? Zijn er bepaalde dingen die ik moet eten om toch de juiste dingen binnen te krijgen? En hoe kom ik aan nieuwe goede recepten?
In dit topic staan een helboel eenvoudige recepten maar ook links naar receptensite's,
Google doet ook wonderen :+

Deze site is ook handig voor je als je begint

http://www.vegetariers.nl(...)vegetarische-voeding

En vervang in al je gerechten met rijst de rijst met Quinoa, daar hebben we het ook al over gehad
in dit topic, moet je even teruglezen.

Dit is Quinoa

http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen

dit is misschien ook wel leuk voor je...

CUL / Blenderontbijt (smoothies, papjes e.d.) #2

Je hebt groene Smoothie's en FruitSmoothie's en je kan er van alles inflikkeren
om je vitamientjes te krijgen, dat helpt ook :P

Succes!
pi_130556860
quote:
14s.gif Op woensdag 28 augustus 2013 15:23 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

En vervang in al je gerechten met rijst de rijst met Quinoa, daar hebben we het ook al over gehad
in dit topic, moet je even teruglezen.

Ik eet eigenlijk bijna geen rijst, behalve risotto. Maar ik zal eens op zoek gaan
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')