ghehehehe zo heet het nu eenmaalquote:Op woensdag 21 augustus 2013 13:53 schreef Noek het volgende:
Lekkersimpel, the horror!
Leuke site, Fann. Ga het bekijken. Eet de Griek wel vlees? Hier thuis eten ze wel vlees maar wel veel minder dan de gemiddelde beer, zeg maar.
Gekke Grieken.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 14:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ghehehehe zo heet het nu eenmaal
Nee, die Griek was al veel eerder Vegetariër maar wel een hele rare, hij heeft in zijn hele leven
nog nooit een stuk vlees (of vis) gegeten, maat at wel gerechten met gehakt erdoor of gehaktballetjes
en van de Mac of Burger King was ie ook niet vies, o jah en van die gore worstjes uit blik
Maar nu niet meer, vandaar dat we soms het ''nep'' gehakt gebruiken, zeker voor sommige
Griekse gerechten, en een notenburger voor een hamburger
Tja ik weet het, rare jongen die Grieken
Ah, ja en in sommige gerechten zoals gevulde paprika hebben we de rijst inmiddels vervangen
voor Quinoa, werk prima!
Zo is dat. care/ ik lust zelf geen sushi maar ik denk dat dat ook wel prima zal werkenquote:Op woensdag 21 augustus 2013 14:50 schreef Noek het volgende:
[..]
Gekke Grieken.
Ik maak sushi met quinoa. Hier gaat elke Japan-freak van over de flos. /care
Vind het erg lekker met avocado, omelet, komkommer, etc.
Mijn baby mag geen bierquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 17:32 schreef thabit het volgende:
Ik weet dat je er bier van kunt maken, maar verder weet ik er eigenlijk ook niks van.
[ afbeelding ]
Ach misschien met oud&nieuw, hoort er een beetje bij hè, kunnen ze niet vroeg genoeg leren!quote:
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Ik weet alleen dat het gezond is en ik heb het eens gegeten ipv rijst, met wokgroenten. Je hoeft er niet echt op te kauwen zoals bij rijst wel het geval is en er zitten meer vitaminen of mineralen in dan in rijst. Maar ik vind zelf de structuur niet zo fijn eten, omdat het redelijk fijn is.
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:34 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Is het al gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt? C1000 bijv? Wil het wel eens proberen. Ben niet zo gek op rijst, dus misschien is dit een lekker alternatief.
Ik ga straks eens even zoeken!quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 18:36 schreef -Strawberry- het volgende:
[..]
Wel bij de jumbo, maar C1000 weet ik niet zeker.
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 15:32 schreef Poesopstokje het volgende:
Hey! Hier een vegetariër + vega baby (9mnd).
Hoor de laatste tijd veel over quinoa, maar heb geen idee wat het is.. Is het trouwens geschikt voor baby's om te eten? Vleesvervangers krijgt hij nog niet, iets met teveel zout en zulke zaken. Af en toe een paar falaffel's door het eten, maar dat is het ook wel.
Ik ga het gewoon eens proberen De C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik had laatst een potje van Biobim met quinoa erin, voor vanaf 8mnd. Nou zegt dat niet alles, maar het lijkt wel te kunnen dus. Goed wassen dat spul in ieder geval.
Ik ben een groot fan, maar mini heeft het nog niet gehad vreemd genoeg.
AH heeft het ook, gewoon van Lassiequote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:05 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Ik ga het gewoon eens proberen De C1000 heeft het ook, in pakjes, net als rijst/risotto. Heb het niet meegenomen, ga eerst nog even lekkere recepten zoeken.
Ja dat pak bedoelde ikquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
AH heeft het ook, gewoon van Lassie
http://www.ah.nl/appie/pr(...)ah%20quinoa&ns_fee=0
[ afbeelding ]
Ik had ergens een link neergezet wat quinoa precies is, goed spul hoor
http://www.naturecrops.nl(...)taminen-en-mineralen
Hier is nog een fijne receptensite voor Quinoa
http://vegetarian.about.c(...)tp/quinoarecipes.htm
Succes!
Ja denk je? Ik vond het wel logisch klinken, vooral van die aardbeienquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Biologische aardbeien worden zo gekweekt, afrikaantjes (de plantjes dan) i.p.v. bestrijdingsmiddelenquote:Op zondag 25 augustus 2013 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Godsodeju, dat ga je toch niet serieus nemen? Die vent moeten ze gedwongen opnemen, die is gevaarlijker voor de mensheid dan die aardbei. Ik kan hier zo verdrietig van worden.
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.quote:Op woensdag 21 augustus 2013 10:52 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dit is mijn favoriete receptensite, hij heeft dan ook Lekker Simpel
Snelle Vegetarische gerechten, komt geen vleesvervanger aan te pas...
http://www.lekkerensimpel(...)isch-hoofdgerechten/
Er staan ook wel recepten met vlees bij, maar die sla ik over of pas ik aanquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:14 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Leuke site! Staan echt veel gevarieerde en makkelijke recepten op.
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan lettenquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:12 schreef Njosnavelin het volgende:
Hm, vooral lokale producten halen dus.. Dat probeerde ik al wegens minder transport en dus beter voor het milieu, maar die gifstoffen zijn dan nog een extra reden.
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De hollandse aardbeien vond ik sowieso altijd al het lekkerste, op de rest zal ik nu extra gaan letten
al zal het moeilijk worden om álle groente en fruit te krijgen, want volgens mij worden sommige
soorten gewoon niet in Nederland gekweekt, maar dat moet ik even bekijken en als het niet
anders kan dan maar Biologische, vooral de aardbeien zit me niet lekker
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:25 schreef Vork het volgende:
[..]
Er zijn zat goede redenen aan te dragen om je voedsel zo lokaal mogelijk te halen. En met de seizoenen mee eten helpt ook heel erg. Dat houdt wel in dat je niet het hele jaar door aardbeien eet, maar alleen op het moment dat ze ook echt lekker zijn. Kijk ook vooral eens buiten de supermarkt om. daar vind je meer variatie, zoals andere rassen en andere soorten groente.
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.quote:Op zondag 25 augustus 2013 10:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ja ik koop ook vaak in de Turkse winkeltjes maar geen idee waarmee de pepers, auergines e.d.
daar mee bespoten worden eigenlijk
Voor de rest koop ik eigenlijk alles wel van Nederlandse bodem, maar de Mango en Advocado's komen toch écht elders vandaan, blauwe besjes (even snel op het doosje gekeken) staat Beverwijk
op, dus zal wel goed zijn...
nee dat denk ik ook niet, het is alleen een stuk goedkoperquote:Op zondag 25 augustus 2013 10:35 schreef Vork het volgende:
[..]
Je hoeft ook niet roomser dan de paus te zijn op dat gebied. Er is genoeg van niet-Nederlandse bodem wat we ook vooral moeten blijven eten. De Turk om de hoek kan je wrs. wel vertellen waar hij z'n spullen vandaan heeft, maar ik verwacht niet dat het qua productie-omstandigheden heel erg veel verschilt van de supermarkt. Ze hebben wat minder eisen aangaande de uiterlijke kenmerken. De komkommers mogen gewoon krom zijn, de aardbeien wat kleiner, de paprika's gekker van vorm. Dat maakt voor de smaak uiteindelijk niet uit, maar wel voor de prijs.
Ja, was het lekker? Mooi zo!quote:Op maandag 26 augustus 2013 17:51 schreef Poesopstokje het volgende:
http://www.lekkerensimpel(...)-prei-en-geitenkaas/
Het was godsgruwelijk lekker!!! Zelfs mijn piepert (euhh lust ik niet!) van een man wou nog een tweede bord vol..
Heb de geitenkaas (bah..) vervangen door gewone witte kaas.. nomnomnom
Foto is overbodig, ik heb nu al hongerquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ja, was het lekker? Mooi zo!
Ik heb mijn eigen recept voor prei, dat maak ik al járen zo, ik heb alleen de rijst inmiddels
vervangen voor Quinoa
Prei in stukjes snijden, olijfolie in de pan, prei even in de hete olijfolie omscheppen,
kokend water erbij totdat de prei ''drijft'', Quinoa erbij, zout en een theelepel tomatenpuree,
(die ga ik vervangen voor een scheut gezeefde tomaten uit zo'n kartonnetje) net zo lang laten
pruttelen totdat alles gaar is.
Voordat je gaat eten besprenkelen met vers citroensap.
Je eet er lekker vers stokbrood bij, al eet ik er tegenwoordig volkoren brood bij.
Is een héél oud recept van Griekse Grootmoeder
edit: volgende keer dat ik het maak, maak ik wel even een fotootje als ik het niet vergeet
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggenquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Foto is overbodig, ik heb nu al honger
Zal je recept onthouden, ga ik van de week ook eens maken.
Ik ben echt een hele slechte kok.. Maak vaak maar wat makkelijks, maar niet altijd goed en gezond dus. Nu mijn zoon wat ouder wordt wil ik toch wat meer experimenteren met vegetarisch voedsel. Er is zó veel gezonds, maar ik maak het gewoon nooit Mijn beeb heeft de laatste paar keren gezellig bij mij in de keuken gezeten, maakt het koken toch wat leuker
Vraagje; linzen schijnen ook heel gezond te zijn voor vegetariërs. Heb alleen geen idee wat het is, hoe het er uitziet en hoe het proeft Jij nog lekkere makkelijke recepten?
Dankje! Ik ga het een dezer dagen eens proberen. Ben benieuwd of quinoa ook zo lekker is. Ben uitgegeten op gewone rijst, en de risotto was zó'n gruwelijk succes.. Mijn zoon wist zonet niet hoe snel hij z'n mond weer moest opendoenquote:Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.
Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen
Ik heb wel nog een héél makkelijk receptje voor Aardappelsalade (ook van Griekse Grootmoeder)quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:42 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Jij nog lekkere makkelijke recepten?
Wel bonen! Bruine en Wittequote:Op maandag 26 augustus 2013 20:10 schreef Vork het volgende:
Nog nooit linzen gegeten? Wat zijn jullie voor vegetariërs? Wel bonen toch?
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)quote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn. Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Staat nog op mijn to-do lijst. Zo wil ik als ik in Nepal ben daar ook een echte dahl leren makenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:13 schreef Vork het volgende:
[..]
Maar dat kan ook op basis van linzen (of bonen)
Ah, op die site ga ik even neuzen , ik zat al te googelenquote:Op maandag 26 augustus 2013 20:12 schreef douche-eendje het volgende:
Voor linzen vind ik Dahl echt fantastisch om te maken, kun je veel variëren met ingredienten en kruiden alhoewel de basis ook simpel kan zijn (ik maak zelf deze graag: http://www.devegetarier.n(...)of-dal-met-bloemkool ). Salades met linzen, linzensoep...
Ik ben dan weer de vega die nog nooit een eigen vegaburger heeft gemaakt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |