Het recept van de linzensoep ga ik ook aanpassen hoor, ik koop gewoon kant en klare linzenquote:Op maandag 2 september 2013 10:55 schreef Poesopstokje het volgende:
Het ziet er allemaal wel heel lekker uit! Voor voor mevrouw-ongeduld is het teveel werk
Lekker eten alvast! Gaat zeker lukken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het wordt dus nu.
Doe het water, de tomaten, laurierblaadjes, uien en knoflook in een pan.
Breng langzaam aan de kook en de olijfolie erbij.
Laat alles een half uurtje pruttelen,
Doe de linzen erbij, laat nog eventjes doorpruttelen.
Haal de laurierblaadjes eruit en voeg zout en peper naar smaak toe..
Als je wil kan je er een beetje rode wijnazijn bijdoen.
Is toch een stuk sneller en je weet zeker dat de linzen gaar zijn
edit:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 6% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 02-09-2013 22:09:38 ]
maar Subway broodjes zijn ook niet zo goedkoop denk ik?quote:Op maandag 2 september 2013 22:27 schreef Poesopstokje het volgende:
Lekker Fann!!
Ik ga het binnenkort eens proberen, we zijn nu blut
Vandaag geen Subway, was zo beroerd toen we uit het ziekenhuis kwamen dat we gelijk naar huis zijn gereden. ''Lustikniet!'' heeft pizzabroodjes gehaald
Subway is stervens duur.. we zijn voor twee broodjes plusminus 13,- kwijt.quote:Op maandag 2 september 2013 22:36 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
maar Subway broodjes zijn ook niet zo goedkoop denk ik?
Kan je beter een keer goed boodschappen doen en een aantal gezonde dingen koken,
alles wat teveel is kan de vriezer in, als je die hebt tenminste
Tuurlijk moet dat kunnen, gelukkig heb je een vriezerquote:Op dinsdag 3 september 2013 10:55 schreef Poesopstokje het volgende:
[..]
Subway is stervens duur.. we zijn voor twee broodjes plusminus 13,- kwijt.
Maar af en toe moet het kunnen vind ik, maar het is inderdaad niet verstandig als je krap zit
Vriezer hebben we, wordt ook volop gebruikt. Ik gooi praktisch nooit wat weg, alles gaat in bakjes voor het geval mijn man eens laat thuis is en nog moet eten.
Ik heb eigenlijk geen idee maar de witte bonensoep hem ik toch ook meestalquote:Op dinsdag 3 september 2013 14:31 schreef GimmeGore het volgende:
is die linzen soep een maaltijdsoep?
kan ik eindelijk eens linzen proberen. Heb ze nog nooit gegeten
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Even een fotootje van de aardappelsalade, ik heb het inmiddels al op, met stokbrood en
een biertje
Niks bijzonders dus, maar wel snel, makkelijk, lekker en vrij gezond denk ik toch,
kan ook als lunch natuurlijk...
[ Bericht 19% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 03-09-2013 18:43:53 ]
zal ik doen, als ik het gemaakt heb zal ik een foto makenquote:Op donderdag 5 september 2013 12:25 schreef Jula123 het volgende:
Laat maar weten hoe het smaakte!
Ik ben ook dol op aardappelsalade, deze 2 maak ik vaak:
'Russische' aardappelsalade
10 aardappelen (vastkokend)
2 eieren
pot half doperwten/wortels
potje zilveruitjes
potje augurkjes
2 flinke eetlepels mayonaise
1 zoetzure appel
sla en peterselie (garnering)
Bereiding: Alles door elkaar mikken (aardappel en ei wel eerst koken ).
Knoflook aardappeltjes
http://www.ah.nl/allerhan(...)inSource=vegetarisch
Linzen zijn de bomba Ik ben er echt fan van.quote:Op maandag 26 augustus 2013 19:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik ben ook van de makkelijke recepten hoor ik zal de prei dan even een beetje beter uitleggen
Flink wat prei, zeg een vergiet vol (als het gesneden is) en dan twee handjes rijst (of Quinoa) erbij
je kan de Quinoa ook eerst ''voorkoken'' zodat die klaar is, en dan erbij doen als de prei gaar
is, dan kan je beter doseren, het moet niet zo nat zijn dat het net soep is, maar ongeveer zo nattig
als de prei die jij gemaakt hebt.
Ik weet dat linzen heel gezond zijn, maar om héél eerlijk te zijn heb ik ze nog nooit gegeten
Dus misschien kan iemand anders ons helpen aan een makkelijk receptje, want ik wil het
ook weleens proberen
Dan gaan we even googelen op dahl.quote:Op vrijdag 6 september 2013 04:06 schreef rijsttafel het volgende:
[quote]Linzen zijn de bomba Ik ben er echt fan van.
Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.
Recept alsjeblieftquote:Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. (recept op aanvraag )
Zodra die hitte voorbij is ga ik de Linzensoep proberen, ik moet er nu niet aan denkenquote:Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.
Ik kan het recept niet kopieeren maar de pagina wel printen. zeggen ze tenminste maar ik ben alquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://surinaams-eten.blo(...)n-dahl-met-oker.html
Of google op "dal". Ik weet niet wat de meest voorkomende spelling is, je komt van alles tegen.quote:Op vrijdag 6 september 2013 07:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dan gaan we even googelen op dahl.
[..]
Recept alsjeblieft
[..]
Zodra die hitte voorbij is ga ik de Linzensoep proberen, ik moet er nu niet aan denken
ik ben een slechte eter als het zo warm is
Ik zei hier venkel maar bij het typen van het recept in m'n vorige post realiseerde ik dat het gember moet zijn, duh.quote:Op vrijdag 6 september 2013 04:06 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Linzen zijn de bomba Ik ben er echt fan van.
Dahl is al genoemd, dat is wel hét linzengerecht. Er zijn duizenden versies van maar mijn basis is altijd trio van de Indiaase keuken: ui, knoflook en venkel. En dan afhankelijk van hoe ik me voel kruiden: kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, komijn, cardamon etc. Ingeweekte, gekookte linzen erbij en klaar. Google vertelt je alles want dit zit in vrijwel elke dahl.
Daarnaast is super lekker elk gerecht wat spinazie en linzen heeft. Spinazie-linzen curry maak ik vaak met geitenkaas (ipv Indiaase kaas). Een van m'n favorieten. (recept op aanvraag )
Elke soep met linzen wordt automatisch een linzensoep... Daar kan je ook eindeloos mee varieren. En "falafel" maar dan met linzen ipv kikkererwten is ook lekker.
Ik had gegoogeld op dahl en ik wil dit recept!quote:Op vrijdag 6 september 2013 08:14 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Of google op "dal". Ik weet niet wat de meest voorkomende spelling is, je komt van alles tegen.
Receptje uit m'n hoofd. Hoe ik het van de week nog maakte voor 1 persoon. (ik maak het elke keer een beetje anders soms expres, maar meestal doordat ik dingen vergeet )
- Ik heb liefst bruine linzen bij spinazie. Linzen paar uur weken, even omspoelen en dan koken. Kan van redelijk kort tot heel lang, dat het bijna uit elkaar valt, maakt niet zoveel uit. Wat je zelf wil.
- In een andere pan gesnipperde ui in olie bakken tot bruinig. Gehakte knoflook teentjes en evt. gehakte gember erbij. (evt chilipeper, cardamon)
- Kruiden erbij, hoeveelheid wissel ik altijd mee, maar niet zuinig aan doen want curries draaien om de kruiden: Kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, nootmuskaat, zout. Heel kort nog doorbakken zodat de kruiden in de olie komen.
- Spinazie erbij en wat water, kan je even voorkoken maar zelf hou ik van heel kort gekookte groenten.
- Linzen erdoor. Geitenkaas erdoor laten smelten.
Voila. Kan ook nog tomatenpasta erdoor doen na de kruiden, doe ik zelf eigenlijk nooit.
En als je toch googled, eigenlijk is het een variatie op Saag Paneer (spinazie met indiase kaas curry). Maar dan dus met geitenkaas ipv paneer en met linzen erbij.
Al was het ooit m'n eigen idee om een curry (of noem het een dahl, wat je wil) van spinazie en linzen te maken, het is niets nieuws. Ter assistentie voor de google:
Saag = spinazie
Dahl = linzen(gerecht)
Paneer = Indiase kaas
Linzensoep kan ook licht zijn, boillion achtig.
Dat is lastig We zullen er rekening mee houdenquote:Op vrijdag 6 september 2013 08:21 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ik zei hier venkel maar bij het typen van het recept in m'n vorige post realiseerde ik dat het gember moet zijn, duh.
Om 1 of andere reden zijn de woorden venkel en gember in mijn brein uitwisselbaar. (maar ik heb nog nooit het verkeerde in een recept gebruikt )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |