abonnement Unibet Coolblue
pi_125210556

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
pi_125210695
quote:
Vet :D
Straks kunnen we een FOK! BTC exchange beginnen :D
  vrijdag 12 april 2013 @ 21:12:30 #3
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125210733
Buttercoin exchange initiatief:

http://www.reddit.com/r/B(...)performance_bitcoin/

https://www.hipchat.com/gVtxlAV2t

https://buttercoin.hackpad.com/Design-from-Day-1-ca4mJq0LbYw

1McqPj92jvWfFg5F24dwyDSUptjTosH2EY


:)

[ Bericht 21% gewijzigd door Wouter_Drucker op 12-04-2013 21:17:47 ]
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 april 2013 @ 21:14:00 #4
862 Arcee
Look closer
pi_125212827
Ben ik weer. Samenvatting van vandaag?
జ్ఞ‌ా
pi_125212842
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 21:14 schreef Arcee het volgende:
$86.2. 8-)
Not sure if aftershock or rise..
pi_125212876
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 april 2013 21:51 schreef µ het volgende:
Ben ik weer. Samenvatting van vandaag?
Bitcoin-24 kapot, lage koers, open source exchange op github, jongen verliest vriendin door grote investering, AMA op reddit met Mt. Gox
pi_125212989
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 21:52 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Bitcoin-24 kapot, lage koers, open source exchange op github, jongen verliest vriendin door grote investering, AMA op reddit met Mt. Gox
Cool. Thanks.

AMA maar even opzoeken.
జ్ఞ‌ా
pi_125213692
Arise, Chikun, Arise!!!
pi_125213984
$92. Bull trap?
pi_125214160
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:10 schreef Tourniquet het volgende:
$92. Bull trap?
Bijna $95. Keert het vertrouwen nu al terug en gaan we weer boven de $100?
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:14:17 #13
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125214204
Heb zojuist (35 min geleden) 4 btc gekocht voor ¤67,85 per stuk :)

(via bitcoin.de)
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:20:42 #14
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125214611
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:14 schreef Mender het volgende:
Heb zojuist (35 min geleden) 4 btc gekocht voor ¤67,85 per stuk :)

(via bitcoin.de)
mijn handen jeuken ook om meer te kopen. Puur om op de volgende bubbel mee te kunnen liften :')
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
pi_125214695
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:20 schreef Matty___ het volgende:

[..]

mijn handen jeuken ook om meer te kopen. Puur om op de volgende bubbel mee te kunnen liften :')
:r.

De speculators verneuken het hele idee er achter.
జ్ఞ‌ా
pi_125214698
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:20 schreef Matty___ het volgende:

[..]

mijn handen jeuken ook om meer te kopen. Puur om op de volgende bubbel mee te kunnen liften :')
Sowieso niet meer dan je bereid bent om te verliezen.
pi_125214786
Ik wacht even totdat Mt. Gox geen grote rol meer speelt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_125214835
Wie heeft er hier nog meer dan 20 bitcoins?
pi_125214864
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:24 schreef Ravarian het volgende:
Wie heeft er hier nog meer dan 20 bitcoins?
Dat weet ik pas als bitcoin-24 weer up is :D
pi_125214904
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:24 schreef Ravarian het volgende:
Wie heeft er hier nog meer dan 20 bitcoins?
45 BTC + 2800 LTC +1100 PPC + 68000 BQC + 6 NVC + 13000 IXC + 80 TRC + 300 NMC

[ Bericht 1% gewijzigd door TheFreshPrince op 12-04-2013 22:32:37 ]
pi_125215230
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:25 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Dat weet ik pas als bitcoin-24 weer up is :D
Damn, las het net pas. Ik heb mijn laatste coin daar gisteren afgehaald. Heb zelf niks meer, alles verkocht voor $210 USD per stuk, behalve 5 coins op andere exchanges ofzo.
pi_125215514
Haha, banner op Bitcoinity:

pi_125215544
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:37 schreef Tourniquet het volgende:
Haha, banner op Bitcoinity:

[ afbeelding ]
Your request (#726XX) has been received, and will be reviewed by our support staff shortly.
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:44:28 #24
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:46:41 #25
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:51:46 #26
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125216148
Ze zijn de prijs weer aan het verhogen om dadelijjk weer een DDOS attack uit te voeren en keihard te cashen.
pi_125216239
quote:
Gezien het falen van MtGox is het natuurlijk een logische (en goede) ontwikkeling. Was natuurlijk al curieus dat ze zo'n beetje 80% van de markt in handen hadden van zo'n gedecentraliseerde munt.
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:56:18 #28
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125216387
quote:
3s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:21 schreef µ het volgende:

[..]

:r.

De speculators verneuken het hele idee er achter.
wat moet ik er voor kopen als tijdens het uitzoeken in een webshop het al 10 euro kan schommelen.

in dat opzicht is het totaal waardeloos als betaalmiddel...
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  vrijdag 12 april 2013 @ 22:58:33 #29
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125216507
Het is een casino momenteel.

Komt wel iemand met een antwoord.
pi_125216551
Ja, er is echt behoefte aan een paar goede, stabiele en vooral professionele exchanges. Over Mt.Gox is al genoeg gezegd en veel van de andere exchanges heb ik ook niet echt vertrouwen meer in (wat er vandaag bij Bitcoin-24 gebeurde spreekt boekdelen, blijkt nu dat die werd gerund door 1 gozer van 23/24 jaar. :{ )
  vrijdag 12 april 2013 @ 23:00:47 #31
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125216613
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:59 schreef Tourniquet het volgende:
Ja, er is echt behoefte aan een paar goede, stabiele en vooral professionele exchanges. Over Mt.Gox is al genoeg gezegd en veel van de andere exchanges heb ik ook niet echt vertrouwen meer in (wat er vandaag bij Bitcoin-24 gebeurde spreekt boekdelen, blijkt nu dat die werd gerund door 1 gozer van 23/24 jaar. :{ )
Ze schieten dadelijk als paddestoelen uit de grond.

Blijft het casino probleem.
  vrijdag 12 april 2013 @ 23:02:58 #32
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125216733
Waarop ik hoop is dat de kleine groep 'Bitcoin martelaren' die niet verkopen ook al kunnen ze duizenden dollars krijgen, uiteindelijk een groter en groter deel van de Bitcoins in bezit krijgt, terwijl ondertussen de vele speculanten het met minder en minder moeten doen.
pi_125216741
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:51 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Ze zijn de prijs weer aan het verhogen om dadelijjk weer een DDOS attack uit te voeren en keihard te cashen.
Valt nu best mee toch? Oké, wel een paar 0.05 bids maar niet zo extreem als woensdag met honderden 0.01 bids op een rij.

  vrijdag 12 april 2013 @ 23:06:26 #34
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125216920
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 22:59 schreef Tourniquet het volgende:
Ja, er is echt behoefte aan een paar goede, stabiele en vooral professionele exchanges. Over Mt.Gox is al genoeg gezegd en veel van de andere exchanges heb ik ook niet echt vertrouwen meer in (wat er vandaag bij Bitcoin-24 gebeurde spreekt boekdelen, blijkt nu dat die werd gerund door 1 gozer van 23/24 jaar. :{ )
tsja opzich niks mis met die leeftijd hoor in deze ICT wereld. Het zijn vaak de jonge mensen die dit snel in hun vingers hebben.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_125217044
Facts don't care about your feelings
pi_125217515
quote:
2s.gif Op vrijdag 12 april 2013 23:06 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

tsja opzich niks mis met die leeftijd hoor in deze ICT wereld. Het zijn vaak de jonge mensen die dit snel in hun vingers hebben.
Hij is vast een kei in het bouwen van een website, maar op jonge leeftijd zo'n soort bedrijf runnen en verantwoordelijkheid hebben over grote sommen geld van je gebruikers is andere koek. Het regende in de chatbox en op bitcointalk al klachten de laatste tijd. Vragen werden niet meer beantwoord, deposits en withdrawals kwamen niet meer of pas heel laat aan etc. ect. Nadat de site vanmiddag uit de lucht ging duurde het nog 6 uur voor de info die er nu op staat erop kwam. Mensen stonden al op het punt aangifte te doen tegen hem: https://bitcointalk.org/index.php?topic=174600.0

De grote bug van vanmiddag was blijkbaar ook al meer dan week bekend:
Hier is men ook "not amused": https://www.facebook.com/bitcoin.24
pi_125217995
Hoe kan het dat er zo'n grote verschillen zitten tussen Mt.Gox en BTC-E? Is het dan niet gewoon simpel om op de hoogste van de twee je bitcoins te verkopen en op de andere in te kopen?
pi_125218027
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 23:27 schreef FZN05 het volgende:
Hoe kan het dat er zo'n grote verschillen zitten tussen Mt.Gox en BTC-E? Is het dan niet gewoon simpel om op de hoogste van de twee je bitcoins te verkopen en op de andere in te kopen?
Het scheelt 2 dollar?
pi_125218110
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 23:28 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Het scheelt 2 dollar?
Oh, laat maar! Hij stond bij mij nog op 65 dollar bij BTC-E, dacht dat ik al gerfreshed had, niet dus. :+
pi_125218724
Op bitcoinstore is de bitcoin nu $98 waard, stimuleert vast om uit te geven :)
https://www.bitcoinstore.com/
pi_125219125
99,50$ op MtGox :P
pi_125219211
Bitcoinstore $101.16 $103.00
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 april 2013 @ 23:55:47 #44
862 Arcee
Look closer
pi_125219345
Ja, van $54 vanmiddag naar $100 nu.
pi_125219384
Wow, wie had een jaar geleden gedacht dat de Bitcoin binnen een jaar over de $100-grens zou komen? :o
pi_125219397
Wel weer 1,5 minuut lag. :{
  vrijdag 12 april 2013 @ 23:57:26 #47
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125219788
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2013 23:56 schreef FZN05 het volgende:
Wow, wie had een jaar geleden gedacht dat de Bitcoin binnen een jaar over de $100-grens zou komen? :o
_O-
quote:
Wow nice :)
MaGNeT 4e bij hashrates
pi_125219875
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:05 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

_O-

[..]

Wow nice :)
MaGNeT 4e bij hashrates
Gaat nog omhoog, denk dat ik zo eerste sta :P

LAST 5 BLOCKS FOUND
103,868 0 MaGNeT 2013-04-12 10:00:01 PM

edit: vaag, ik zak in de top 10 terwijl m'n hashrate 2600Khash/s is :P

[ Bericht 6% gewijzigd door TheFreshPrince op 13-04-2013 00:14:43 ]
pi_125220340
Wie nog goedkope LTC wil scoren moet het nu doen, over een paar weekjes gaan ze op MtGox en dan koop je ze niet meer onder de 10$ per stuk.

(zegt mijn glazen bol, tenminste)
  † In Memoriam † zaterdag 13 april 2013 @ 00:38:57 #52
230491 Zith
pls tip
pi_125221257
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 23:02 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Waarop ik hoop is dat de kleine groep 'Bitcoin martelaren' die niet verkopen ook al kunnen ze duizenden dollars krijgen, uiteindelijk een groter en groter deel van de Bitcoins in bezit krijgt, terwijl ondertussen de vele speculanten het met minder en minder moeten doen.
Dit zorgt voor hogere prijzen. Dit zorgt ervvoor dat de 0.01% xx% van het geld bezit. Dit zorgt ervoor dat er minder handel is.

Is dat nou goed?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_125221653
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 23:02 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Waarop ik hoop is dat de kleine groep 'Bitcoin martelaren' die niet verkopen ook al kunnen ze duizenden dollars krijgen, uiteindelijk een groter en groter deel van de Bitcoins in bezit krijgt, terwijl ondertussen de vele speculanten het met minder en minder moeten doen.
Wat is er mis met speculatie?

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:38 schreef Zith het volgende:

[..]

Dit zorgt voor hogere prijzen. Dit zorgt ervvoor dat de 0.01% xx% van het geld bezit. Dit zorgt ervoor dat er minder handel is.

Is dat nou goed?
Het zal er vooral voor zorgen dat bitcoin irrelevant wordt.
pi_125221779
Huidig orderboek Mt.Gox, gegroepeerd per dollar:

pi_125221896
Kunnen die Yanks niet een keer met komma's gaan werken :P
pi_125222075
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:17 schreef MaGNeT het volgende:
Wie nog goedkope LTC wil scoren moet het nu doen, over een paar weekjes gaan ze op MtGox en dan koop je ze niet meer onder de 10$ per stuk.

(zegt mijn glazen bol, tenminste)
Dat lees ik al twee weken. Wanneer staat dat gepland dan?
  zaterdag 13 april 2013 @ 00:58:06 #57
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125222087
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:47 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Wat is er mis met speculatie?

Zorgt ervoor dat de prijs gaat fluctueren (behalve als het echt gebaseerd is op fundamentele kennis). Wordt het gewoon een Ponzi scheme.
pi_125222095
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:57 schreef Faazz het volgende:

[..]

Dat lees ik al twee weken. Wanneer staat dat gepland dan?
Eigenlijk was dat gepland voor deze week, maar door bepaalde omstandigheden *kuch* crash, gebeurt het over 1-2 weken
pi_125222158
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:57 schreef Faazz het volgende:

[..]

Dat lees ik al twee weken. Wanneer staat dat gepland dan?
http://www.reddit.com/r/B(...)h/we_are_mt_gox_ama/

quote:
WeAreMtGox[S] 34 punten 9 uur geleden
When will you bring online support for the other cryptocurrencies?
We were scheduled to launch a new cryptocurrency this week, but recent events have taken precedent. We're looking at 1~2 weeks now, but it will happen.
Don't say I didn't warn you ;)
pi_125222585
proudhon had toch een beetje gelijk, maar een kapotte klok heeft natuurlijk ook 2 per dag gelijk
(als je het al sinds $1, $5, roept..)
  zaterdag 13 april 2013 @ 01:28:31 #61
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125223141
De hoeveelheid activiteit die er achter de schermen gaande is is echt overweldigend.
pi_125223313
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 april 2013 01:28 schreef Wouter_Drucker het volgende:
De hoeveelheid activiteit die er achter de schermen gaande is is echt overweldigend.
Achter de schermen?
  zaterdag 13 april 2013 @ 01:49:02 #63
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125223782
Mocht de bitcoin weer gaan crashen dan koop ik voor iedereen als troost een happy meal ! :o
pi_125224338
quote:
10s.gif Op zaterdag 13 april 2013 01:49 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Ja.
Wat bedoel je?
Personeel van exchanges die aan verbeteringen werken?
Bedrijven die de bitcoin koers willen laten crashen?
Bots die de koers manipuleren?
Overheden die wetten voorbereiden?
pi_125225898
జ్ఞ‌ా
pi_125226038
300Mhash/s USB stick ASIC :D

https://bitcointalk.org/index.php?topic=175226.0

Ik wil er een stuk of 100 importeren en dan op MP zetten :D
pi_125226102
300 mh schiet toch niet op? Dit werkt beter: https://products.butterfl(...)h-bitcoin-miner.html
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 13 april 2013 @ 10:15:59 #69
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_125226156
Bitonic.nl is ook ter ziele? Ze hebben 0 bitcoins beschikbaar voor verkoop, en ze kunnen ook niet inkopen. Handig, als handelsbedrijf :').
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_125226173
Weer een extra sloot gehaald bij bitstamp voor USD100! Doet op mtgox voor USD122 _O- Gisteren ook nog een partij ingeslagen op USD76 :)
pi_125226193
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 10:12 schreef YoshiBignose het volgende:
300 mh schiet toch niet op? Dit werkt beter: https://products.butterfl(...)h-bitcoin-miner.html
Scam.
pi_125226209
Ach die shit is sowieso zinloos, levert geen fuck op :') behalve hoge rekening van de nuon.

Wat gebruiken jullie als betaalmiddel dan?

[ Bericht 9% gewijzigd door YoshiBignose op 13-04-2013 10:25:27 ]
Facts don't care about your feelings
pi_125226362
Yoshi, gewoon een SEPA overboeking.

Gisteren meldde ik nog "game-over", nu begin ik te twijfelen. Indien de community de techniek op orde krijgt, houd ik een eventueel herstel nog voor ogen. Ik houd nu de retracement naar ~USD150 in de gaten. Daar gaat de boel of weer in elkaar klappen of we gaan er doorheen voor bevestiging herstel. (glazen bol)

Blijft te volatiel anyway.
pi_125226430
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 09:53 schreef µ het volgende:
[ afbeelding ]
_O-
Beneath the gold, the bitter steel
pi_125226464
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 10:12 schreef YoshiBignose het volgende:
300 mh schiet toch niet op? Dit werkt beter: https://products.butterfl(...)h-bitcoin-miner.html
Je moet altijd kijken naar de Mhash / Watt verhouding.

HD5850 - 350 Mhash / 170 Watt
USB Miner - 300 Mhash / 4 Watt
pi_125227122
Kom op guys, arbitreren als een malle! Verschil tussen bitstamp en mtgox is nu $25! (90-115).
pi_125227630
Ik heb een sell ordertje liggen voor rond de 200$ op Bitstamp, denk dat ik die maar lekker laat liggen, hopelijk tikt hij dat ff aan en kan ik verkopen. Denk dat de markt nog wel ff volatiel blijft, dus ongetwijfeld kan ik dan binnen een week 2, 3 of 4 bitcoins kopen voor die 200 :')

Spread is wel weer flink wijd trouwens, 102 op bitstamp, 115 op mt.gox.

Als het wat makkelijker was om bitcoins heen en weer te schuiven en je had wat kapitaal kon je alleen daar al flink wat knaken aan verdienen.
pi_125228440
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 00:58 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Zorgt ervoor dat de prijs gaat fluctueren (behalve als het echt gebaseerd is op fundamentele kennis). Wordt het gewoon een Ponzi scheme.
Curieus dat je eigenlijk pleit voor een soort handelsbeperking. Speculatie is een fundamenteel onderdeel van handel
pi_125228445
Op bitcoin.de lijken ze het dollarteken te vervangen door ¤
pi_125229366
-SPAM-

[ Bericht 98% gewijzigd door sitting_elfling op 13-04-2013 14:13:53 ]
  zaterdag 13 april 2013 @ 14:38:42 #81
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125230950
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 12:43 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Curieus dat je eigenlijk pleit voor een soort handelsbeperking. Speculatie is een fundamenteel onderdeel van handel
Nee ik pleit niet voor een handelsbeperking. Ik verdeel speculanten onder in gokkers en mensen met inzicht. De gokkers zijn schadelijk en verdienen per saldo geen geld. De mensen met inzicht zijn nuttig en verdienen wel geld. Als je een handelsbeperking zou instellen zou je ook de mensen met inzicht treffen. Uiteindelijk zou je dan de economie schaden.

Voorbeeldje (mens met inzicht). Er wordt een brug opgeleverd en ik weet dat hij niet goed is gebouwd en dadelijk instort. Ik ga short op de aandelen van de brug en de waarde van de brug gaat omlaag. Nu kan iedereen aan de prijs zien dat het een slechte brug is.

Voorbeeldje (gokker). Iemand zonder verstand van bruggen koopt aandelen in de brug hopend op winst. Iemand anders ziet de prijs omhoog gaan, denkt dat het een goede brug is een koopt ook aandelen hopend op winst. Nu kan niemand meer aan de prijs zien dat het een slechte brug is.

De eerste gaat wel geld verdienen en de laatste niet.

[ Bericht 7% gewijzigd door Wouter_Drucker op 13-04-2013 14:45:52 ]
pi_125231134

quote:
The only working product in this video is the laser engraver...
quote:
Call central casting, we need some people who can look busy! :p
quote:
Again empty boxes, Fans, and machines for making chips,... :)
But this time they added some Mexicans.
OH and for 2 seconds the showed some chips, that no one could tell exactly what they are :D
:P
pi_125231430
LTC gaat ook lekker omhoog.
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
  zaterdag 13 april 2013 @ 15:08:55 #85
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125232296
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 14:38 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Nee ik pleit niet voor een handelsbeperking. Ik verdeel speculanten onder in gokkers en mensen met inzicht. De gokkers zijn schadelijk en verdienen per saldo geen geld. De mensen met inzicht zijn nuttig en verdienen wel geld. Als je een handelsbeperking zou instellen zou je ook de mensen met inzicht treffen. Uiteindelijk zou je dan de economie schaden.

Voorbeeldje (mens met inzicht). Er wordt een brug opgeleverd en ik weet dat hij niet goed is gebouwd en dadelijk instort. Ik ga short op de aandelen van de brug en de waarde van de brug gaat omlaag. Nu kan iedereen aan de prijs zien dat het een slechte brug is.

Voorbeeldje (gokker). Iemand zonder verstand van bruggen koopt aandelen in de brug hopend op winst. Iemand anders ziet de prijs omhoog gaan, denkt dat het een goede brug is een koopt ook aandelen hopend op winst. Nu kan niemand meer aan de prijs zien dat het een slechte brug is.

De eerste gaat wel geld verdienen en de laatste niet.
Maar wat is het probleem dan? Iedereen moet nog steeds z'n eigen onderzoek doen, als het in een uptrend zit en iemand stapt blind in is dat toch vooral z'n eigen probleem. Prijs =/= waarde. De markt is het meest gebaat bij zo min mogelijk handelsbeperkingen.

Grappig dat je jezelf (onbewust) indeelt in de groep met inzicht :)

Wat is de waarde van een bitcoin?

[ Bericht 1% gewijzigd door tjoptjop op 13-04-2013 15:35:56 ]
pi_125232657
quote:
Wat is de waarde van een bitcoin?
USD 116.5 ;) :z

95% van de mensen die in BTC zitten, zitten er puur voor het geld. Ik zie de eventuele lange termijn potentie heus wel, maar voor nu.....nee sorry. Ik zit er puur voor het geld. Ik ga niet hardcore idealistisch zitten doen, alsof geld verliezen mij niet deert, want "ik steun bitcoin".

Wat dat betreft behandel ik de BTC handel gelijk als de aandelenhandel. You loose some, you win some. Tot nu toe gelukkig altijd aan de goede zijde gestaan. :)
  zaterdag 13 april 2013 @ 15:51:08 #88
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125232823
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 15:44 schreef Bowny het volgende:

[..]

USD 116.5 ;) :z

95% van de mensen die in BTC zitten, zitten er puur voor het geld. Ik zie de eventuele lange termijn potentie heus wel, maar voor nu.....nee sorry. Ik zit er puur voor het geld. Ik ga niet hardcore idealistisch zitten doen, alsof geld verliezen mij niet deert, want "ik steun bitcoin".

Wat dat betreft behandel ik de BTC handel gelijk als de aandelenhandel. You loose some, you win some. Tot nu toe gelukkig altijd aan de goede zijde gestaan. :)
Ik ben wel hardcore idealistisch. Er zijn te veel dingen die voor mij heilig zijn die bedreigd worden.
pi_125232871
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 15:51 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Ik ben wel hardcore idealistisch. Er zijn te veel dingen die voor mij heilig zijn die bedreigd worden.
Wat voor dingen?

Ben je nog aan het kopen trouwens?

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 15:44 schreef Bowny het volgende:

[..]

USD 116.5 ;) :z
Dat is de prijs ;)
  zaterdag 13 april 2013 @ 15:58:37 #90
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  zaterdag 13 april 2013 @ 16:01:23 #91
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125233059
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 15:53 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Wat voor dingen?

Ben je nog aan het kopen trouwens?

[..]

Dat is de prijs ;)
Iets waar ik veel waarde aan hecht is natuur. Je hebt van die indianen die zich letterlijk doodvechten als hun leefgebied wordt bedreigd. Zo ben ik ook een beetje. Fiets vaak ik in de natuur en voor mij heeft het een hogere betekenis.

Ben geen Bitcoins aan het kopen. Heb ook bijna geen geld. Als ze onder de 5 dollar komen leg ik er 100 euro in.
pi_125233161
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:01 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Iets waar ik veel waarde aan hecht is natuur. Je hebt van die indianen die zich letterlijk doodvechten als hun leefgebied wordt bedreigd. Zo ben ik ook een beetje. Fiets vaak ik in de natuur en voor mij heeft het een hogere betekenis.
Ah ok, dacht dat het met betrekking tot een munt was. Daarnaast wat doe je dan nu binnen, hup lekker wandelen ~O> . Lente is begonnen, de hormonen gieren weer door de vogeltjes heen momenteel, vanochtend nog baltsende futen gezien in de sloot. Heerlijk wandelen in deze tijd van het jaar, zoveel te zien.

quote:
Ben geen Bitcoins aan het kopen. Heb ook bijna geen geld. Als ze onder de 5 dollar komen leg ik er 100 euro in.
Dan is het nogal makkelijk roepen niet van die 'martelaars' ;)
  zaterdag 13 april 2013 @ 16:13:10 #93
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125233387
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:04 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ah ok, dacht dat het met betrekking tot een munt was. Daarnaast wat doe je dan nu binnen, hup lekker wandelen ~O> . Lente is begonnen, de hormonen gieren weer door de vogeltjes heen momenteel, vanochtend nog baltsende futen gezien in de sloot. Heerlijk wandelen in deze tijd van het jaar, zoveel te zien.

[..]

Dan is het nogal makkelijk roepen niet van die 'martelaars' ;)
Ben helaas te moe. Anders zat ik nu inderdaad op de fiets! Heb een soort rare chronische vermoeidheid. Duurt een paar jaartjes al...

Ik heb 1 Bitcoin, met 'martelaar' bedoelde ik dat ik die niet zou verkopen als de marktprijs heel hoog zou zijn (zeg een miljoen). Ook al zou de koers daarna naar 0,5 gaan.
pi_125233389
You has been banned. 3936 min left

;(
pi_125233427
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:13 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Ben helaas te moe. Anders zat ik nu inderdaad op de fiets! Heb een soort rare chronische vermoeidheid. Duurt een paar jaartjes al...

Ik heb 1 Bitcoin, met 'martelaar' bedoelde ik dat ik die niet zou verkopen als de marktprijs heel hoog zou zijn (zeg een miljoen). Ook al zou de koers daarna naar 0,5 gaan.
Maar als je die dan verkoopt en dat geld steekt in de koop van coins daarna bereik je veel meer ;)

Niks mis met het uitmelken van speculanten, omgekeerd doen ze het net zo makkelijk ;)
  zaterdag 13 april 2013 @ 16:17:22 #96
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125233517
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:14 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Maar als je die dan verkoopt en dat geld steekt in de koop van coins daarna bereik je veel meer ;)

Niks mis met het uitmelken van speculanten, omgekeerd doen ze het net zo makkelijk ;)
Ja, maar dan moet je wel van te voren weten dat hij gaat dalen. Het kan ook dat hij doorgaat naar 10 miljoen en dan is het game over.

Daarom zeg ik, de enige manier om zeker te weten dat je mee blijft doen, is gewoon nooit verkopen. Het zou kunnen dat de speculanten uiteindelijk 1 voor 1 eruit vallen (beetje wishful thinking wel hoor).
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 13 april 2013 @ 16:42:03 #97
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125234092
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:01 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Iets waar ik veel waarde aan hecht is natuur.
Dit is wel strijdig met BTC, want het genereren van BTC vernietigt het milieu door het energieverbruik.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 13 april 2013 @ 16:43:23 #98
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125234124
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:04 schreef tjoptjop het volgende:
Lente is begonnen, de hormonen gieren weer door de vogeltjes heen momenteel, vanochtend nog baltsende futen gezien in de sloot. Heerlijk wandelen in deze tijd van het jaar, zoveel te zien.

^O^

Hier is het de hele dag hard aan het regenen. Het is nu iets warmer maar de beloofde lente is nog nergens te bekennen kwa weer...
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125234371
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:43 schreef SeLang het volgende:

[..]

^O^

Hier is het de hele dag hard aan het regenen. Het is nu iets warmer maar de beloofde lente is nog nergens te bekennen kwa weer...
Hier ook pas net hoor :') , en qua temp is het vrij fris maar daar lijken de meeste diertjes zich niet zoveel van aan te trekken. Eenden zwemmen ook alweer als koppeltjes rond, eerste lammetjes vorige week gezien O+
pi_125236405
Saaie dag tot nu toe.

Bitcoins gaan klein beetje omhoog maar lopen tegen het plafond aan van, pak em beet, 118 dollar.

Litecoins gaan, op een sprongetje vanochtend na, zijwaarts.
  zaterdag 13 april 2013 @ 18:02:37 #101
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125236674
quote:
6s.gif Op zaterdag 13 april 2013 16:42 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit is wel strijdig met BTC, want het genereren van BTC vernietigt het milieu door het energieverbruik.
Niet zoveel als staten gebruiken in hun illegale oorlogsvoering.
  zaterdag 13 april 2013 @ 18:18:14 #102
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_125237092
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 15:51 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Ik ben wel hardcore idealistisch. Er zijn te veel dingen die voor mij heilig zijn die bedreigd worden.
Je bent een jaar of 14, 15?
Overal verstand van.
pi_125237543
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:18 schreef macondo het volgende:

[..]

Je bent een jaar of 14, 15?
Want mensen ouder dan 14 mogen geen idealen hebben en vragen kantoorartikelen voor hun verjaardag
Saai he
pi_125237803
quote:
Bitcoin user: "tax me if you can!"
bron
  zaterdag 13 april 2013 @ 18:42:03 #105
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_125237805
quote:
9s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:32 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Want mensen ouder dan 14 mogen geen idealen hebben en vragen kantoorartikelen voor hun verjaardag
Saai he
Radicaal zwart/wit denken tref je onder volwassenen een stuk minder aan. Daar is meestal meer sprake van nuance.
Overal verstand van.
pi_125237826
Er gebeurt geen hol vandaag zeg. Gister nog 20% gewonnen of zo, nu de hele dag niks... Misschien vanavond weer een beetje rellen..
pi_125237846
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:42 schreef Faazz het volgende:
Er gebeurt geen hol vandaag zeg. Gister nog 20% gewonnen of zo, nu de hele dag niks... Misschien vanavond weer een beetje rellen..
Maar er is ook geen weekenddip, het stijgt alleen niet
  zaterdag 13 april 2013 @ 18:54:10 #108
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125238164
Bitcoin is geboren uit idealisme. Waarom denk je anders dat de code open source is gemaakt? Dat is nou juist zo mooi. Het bevindt zich op een zeldzaam raakpunt van economie, techniek en idealisme (wat een vage term is, ik zou ook politiek, ideologie, empathie, of engagement kunnen zeggen).
pi_125238187
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:42 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

bron
Tja, is gewoon beleggen, dus 30% over een rendement van 4% (dus 1,2%) afdragen over je totale vermogen aan bitcoins op 1 januari (met daarbij natuurlijk de koers op 1 januari).

quote:
3s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:54 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Bitcoin is geboren uit idealisme. Waarom denk je anders dat de code open source is gemaakt? Dat is nou juist zo mooi. Het bevindt zich op een zeldzaam raakpunt van economie, techniek en idealisme (wat een vage term is, ik zou ook politiek, ideologie, empathie, of engagement kunnen zeggen).
Je zou ook niet zo veel kunnen ouwe hoeren :')
Facts don't care about your feelings
pi_125238203
W_D ^O^.
జ్ఞ‌ా
pi_125238215
quote:
9s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:32 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Want mensen ouder dan 14 mogen geen idealen hebben en vragen kantoorartikelen voor hun verjaardag
Saai he
_O-.
జ్ఞ‌ా
pi_125238885
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 18:42 schreef macondo het volgende:

[..]

Radicaal zwart/wit denken tref je onder volwassenen een stuk minder aan. Daar is meestal meer sprake van nuance.
Oorlogen worden anders niet door 14 á 15 jarigen gevoerd.
Daar is weinig nuance te vinden, behalve bij degene die niet aan de frontlinies staan.
pi_125239949




[ Bericht 36% gewijzigd door EugeneKrabs op 13-04-2013 20:33:42 ]
pi_125240945
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 19:14 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Oorlogen worden anders niet door 14 á 15 jarigen gevoerd.
Daar is weinig nuance te vinden, behalve bij degene die niet aan de frontlinies staan.
Je vergeet de kindsoldaten >:)
pi_125245295
Gaat weer lekker. :')

Mtgox trading engine lag: 31m 36s
pi_125245380
je ziet goed hoe die koers zwaar gemanipuleerd word.

honderden 0.04 trade orders achter elkaar, steeds net een tikje lager dan voorheen.
Je kan het geen Ddos aanval noemen, maar het komt er wel op neer.

Gox kan het niet aan, de boel vertraagd enorm en het enige wat mensen zien is een langzaam dalende prijs.

2 birds with 1 stone.
  zaterdag 13 april 2013 @ 21:45:22 #117
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125245549
dacht dat bitcoins belastingvrij waren. natuurlijk had ik het mis. ;( :P (volgens mijn accountant dan)
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_125245700
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 april 2013 21:45 schreef Curlbrah het volgende:
dacht dat bitcoins belastingvrij waren. natuurlijk had ik het mis. ;( :P (volgens mijn accountant dan)
box 3
pi_125246003
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 april 2013 21:45 schreef Curlbrah het volgende:
dacht dat bitcoins belastingvrij waren. natuurlijk had ik het mis. ;( :P (volgens mijn accountant dan)
Zolang ze in m'n wallet staan, geef ik ze niet op.
pi_125246052
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 21:41 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
je ziet goed hoe die koers zwaar gemanipuleerd word.

honderden 0.04 trade orders achter elkaar, steeds net een tikje lager dan voorheen.
Je kan het geen Ddos aanval noemen, maar het komt er wel op neer.

Gox kan het niet aan, de boel vertraagd enorm en het enige wat mensen zien is een langzaam dalende prijs.

2 birds with 1 stone.
Ja inderdaad, ik snap het ook niet dat er geen limiet is aan het aantal transacties per minuut oid. Deze transactie spam moeten ze toch makkelijk kunnen voorkomen lijkt mij.
pi_125248164
En weer zie je het gebeuren, de andere exchanges (die nog real-time functioneren) volgen gewoon de Mt.Gox prijs, zelfs als die 45 minuten lag heeft. |:(
pi_125248849
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 22:49 schreef Tourniquet het volgende:
En weer zie je het gebeuren, de andere exchanges (die nog real-time functioneren) volgen gewoon de Mt.Gox prijs, zelfs als die 45 minuten lag heeft. |:(
Het is toch gewoon vraag/aanbod?
  zaterdag 13 april 2013 @ 23:25:44 #123
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_125249403
H
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 23:10 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Het is toch gewoon vraag/aanbod?
Ja, maar er zijn wel truuks om een markt omlaag te brengen. Stel, wij hebben samen 100 BTC. Jij verkoopt ze tegen een steeds iets lagere koers aan mij. Als ik ze allemaal heb ga ik ze weer bij jou dumpen. En zo voort. Natuurlijk zijn er andere mensen die ook meespelen in de markt, maar die spelers (kopers/verkopers) heffen elkaar op.
Met aan elkaar (of aan jezelf) verkopen verlies je in principe niets. Zo kun je een koers drukken.

Met gewone aandelen of dollars is dit op zeker moment lastig. Je komt dan op koersen waarvoor het aandeel objectief beschouwd gewoon te goedkoop is. Dan stappen er op zeker moment zoveel mensen in, dat de koers stijgt of tenminste blijft liggen. Met BTC is dat anders. Je kunt niet zeggen wanneer een BTC te duur of te goedkoop is. Er is geen enkele andere referentie van de waarde dan de marktprijs. Dus is BTC erg gevoelig voor manipulatie.

Het is ook onzin om op een bepaalde koers 'in te stappen'. Want iedere koers is net zo goed als iedere andere.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_125249790
Het gaat mij erom dat Mt.Gox veel te veel invloed heeft. Vanavond was de prijs op Mt.Gox, btc-e en Bitcoin-central vrijwel identiek, tot Mt.Gox ging laggen. Op 45 minuten lag zakte de prijs van ongeveer ¤85 naar ¤75 euro (wat dus 45 minuten oude informatie is) en tegelijk zag je de prijs op btc-e en Bitcoin-central ook ¤10 dalen, de prijs op andere exchanges volgt dus die van Mt.Gox, zelfs als die gebaseerd is op informatie van 45 minuten oud.
  zaterdag 13 april 2013 @ 23:40:22 #125
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_125250024
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 23:34 schreef Tourniquet het volgende:
Het gaat mij erom dat Mt.Gox veel te veel invloed heeft. Vanavond was de prijs op Mt.Gox, btc-e en Bitcoin-central vrijwel identiek, tot Mt.Gox ging laggen. Op 45 minuten lag zakte de prijs van ongeveer ¤85 naar ¤75 euro (wat dus 45 minuten oude informatie is) en tegelijk zag je de prijs op btc-e en Bitcoin-central ook ¤10 dalen, de prijs op andere exchanges volgt dus die van Mt.Gox, zelfs als die gebaseerd is op informatie van 45 minuten oud.
Bedenk iets om daarvan te profiteren. Dat heet arbitrage.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_125250152
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 23:40 schreef LXIV het volgende:

[..]

Bedenk iets om daarvan te profiteren. Dat heet arbitrage.
Dat is het enige wat ik nu nog doe met bitcoins, maar de exchanges werken niet echt mee. ;)
  zaterdag 13 april 2013 @ 23:43:37 #127
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125250155
Wat gebeurt er als een exchange besluit geen kleine transacties meer te accepteren? Gaan mensen de prijs van de exchange dan serieuzer nemen?
  zondag 14 april 2013 @ 00:13:31 #128
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125251264
Zouden winkeliers eigenlijk niet aan prijsbepaling kunnen doen? Wat als een winkelier zegt: ik vind dat Bitcoins 50 dollar waard zijn. Als genoeg winkeliers dat doen, wordt de prijs dan niet 50 dollar?

(als ik iets idioots zeg komt het door de moeheid)
  zondag 14 april 2013 @ 00:14:19 #129
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_125251299
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 23:43 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Wat gebeurt er als een exchange besluit geen kleine transacties meer te accepteren? Gaan mensen de prijs van de exchange dan serieuzer nemen?
Beste Wouter, dan droogt de liquiditeit op. En zonder liquiditeit valt er niet te handelen. Als je beurs wil zijn moet je deze orderflow gewoon aankunnen.
Overal verstand van.
pi_125251439
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2013 21:56 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Zolang ze in m'n wallet staan, geef ik ze niet op.
Dan fraudeer je ;) maar goed, je hoeft alleen het saldo op 01-01 op te geven dus het doet er nu allemaal niet toe hoeveel winst of verlies je maakt :P
Facts don't care about your feelings
pi_125251898
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 00:17 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dan fraudeer je ;) maar goed, je hoeft alleen het saldo op 01-01 op te geven dus het doet er nu allemaal niet toe hoeveel winst of verlies je maakt :P
Ik was altijd in de onderstelling dat je pas getaxed kunt worden als je je BTC in keiharde valuta hebt gewisseld?

Ik koop van m'n geld toch iets "waardeloos", want een Bitcoin heeft op het moment toch nog geen status?

Correct me if I'm wrong. :)
pi_125252039
You are wrong... als je geld in aandelen of opties of whatever hebt, is het toch ook geen "echt" geld? Toch moet je je beleggingen gewoon opgeven. Het heeft immers een waarde, het is vermogen. Dat is datgene wat je op moet geven in box 3, of het nou euro's, bitcoins of een vijf huizen zijn...
Facts don't care about your feelings
pi_125252538
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 00:33 schreef YoshiBignose het volgende:
You are wrong... als je geld in aandelen of opties of whatever hebt, is het toch ook geen "echt" geld? Toch moet je je beleggingen gewoon opgeven. Het heeft immers een waarde, het is vermogen. Dat is datgene wat je op moet geven in box 3, of het nou euro's, bitcoins of een vijf huizen zijn...
Ok :)

HU4rollz? :D
  zondag 14 april 2013 @ 01:01:10 #135
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  zondag 14 april 2013 @ 01:12:44 #136
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125253304
Als ik het goed begrijp is volatiliteit uit te bannen als je met een grote groep gaat besluiten de prijs op een vast punt te forceren. Prijs afspreken en kopen onder en verkopen boven de prijs.
pi_125253309
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2013 00:47 schreef Bowny het volgende:

[..]

Ok :)

HU4rollz? :D
Haha ik heb al heel lang niet meer gepokerd...
Facts don't care about your feelings
pi_125257614
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 00:33 schreef YoshiBignose het volgende:
You are wrong... als je geld in aandelen of opties of whatever hebt, is het toch ook geen "echt" geld? Toch moet je je beleggingen gewoon opgeven. Het heeft immers een waarde, het is vermogen. Dat is datgene wat je op moet geven in box 3, of het nou euro's, bitcoins of een vijf huizen zijn...
En welke waarde moet je daar dan voor hanteren?
pi_125259260
De koers op 01-01 hé. Dus als je 100 bitcoins hebt en op 01-01 zijn ze ¤150 waard, dan heb je dus een vermogen van ¤15.000.
Facts don't care about your feelings
  zondag 14 april 2013 @ 10:47:52 #140
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_125259283
quote:
10s.gif Op zondag 14 april 2013 01:12 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Als ik het goed begrijp is volatiliteit uit te bannen als je met een grote groep gaat besluiten de prijs op een vast punt te forceren. Prijs afspreken en kopen onder en verkopen boven de prijs.
Op het moment dat een marktpartij dat kan, voldoe je niet meer aan de definitie van vrije markt.
censuur :O
  zondag 14 april 2013 @ 10:53:56 #141
332574 µ
alt-m
pi_125259443
జ్ఞ‌ా
pi_125260379
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 10:46 schreef YoshiBignose het volgende:
De koers op 01-01 hé. Dus als je 100 bitcoins hebt en op 01-01 zijn ze ¤150 waard, dan heb je dus een vermogen van ¤15.000.
Stel dat ik in 2012 begon met bitcoins handelen. Moet ik dan voor m'n aangifte van 2012 de koers van 01-01-2013 nemen? Das namelijk wel wat vreemd aangezien die bitcoins in 2012 misschien nooit die koers hebben gehad (als de koers op 01-01-2013 opeens omhoog piekt of keldert).
pi_125262066
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 11:34 schreef Morphs het volgende:

[..]

Stel dat ik in 2012 begon met bitcoins handelen. Moet ik dan voor m'n aangifte van 2012 de koers van 01-01-2013 nemen? Das namelijk wel wat vreemd aangezien die bitcoins in 2012 misschien nooit die koers hebben gehad (als de koers op 01-01-2013 opeens omhoog piekt of keldert).
2012 is 1-1-12
pi_125262932
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 11:34 schreef Morphs het volgende:

[..]

Stel dat ik in 2012 begon met bitcoins handelen. Moet ik dan voor m'n aangifte van 2012 de koers van 01-01-2013 nemen? Das namelijk wel wat vreemd aangezien die bitcoins in 2012 misschien nooit die koers hebben gehad (als de koers op 01-01-2013 opeens omhoog piekt of keldert).
Je moet elk jaar aan de belastingdienst je vermogen op 1 januari van dat jaar opgeven, wat het op 31 december,op 2 januari of op 28 juli is maakt verder niks uit. Het maakt ook niet uit of je vermogen nou op een spaarrekening staat, in aandelen zit, in vreemde valuta (waaronder ook Bitcoins) of bewaard in een kluis.
pi_125264205
Dat zeg ik toch net :')
Facts don't care about your feelings
pi_125264698
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 13:51 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat zeg ik toch net :')
Jij noemde geen jaartal. Dat was juist waar het me om ging.
pi_125264917
Tja, dat was daarna al beantwoord. Heb het over MrBadGuy die mijn tekst herhaalt :')
Facts don't care about your feelings
  zondag 14 april 2013 @ 16:17:10 #149
332574 µ
alt-m
pi_125269461
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 16:14 schreef MaGNeT het volgende:
Van de FrontPage:

Bitcoins kosten enorm veel stroom
Dat is flink watt.
జ్ఞ‌ా
pi_125269514
quote:
14s.gif Op zondag 14 april 2013 16:17 schreef µ het volgende:

[..]

Dat is flink watt.
Watt zeg je?

Ik dacht al, waar blijft ie nou :P Moet altijd alles alleen opknappen op de FP.
pi_125270781
quote:
http://www.therefinedgeek(...)lternate-currencies/

<blockquote cite="#commentbody-12345">
<a href="#comment-12345">anon</a>
a href="#comment-12296">@David Klemke

A pyramid scheme is a phony investment that only benefits the people who got in early. They get rich at the expense of everyone who comes after them. Eventually they run out of new suckers, everyone who joined last loses their investment, and the scheme falls apart.
Bitcoin is a currency, not an investment scheme. It doesn’t rely on a constant stream of new users to provide returns to older users. It doesn’t claim to deliver a return to anyone. It’s for moving value around, not earning interest.
Now it’s true that people who got a lot of bitcoins when the system was small and unknown have seen them gain in value. But that’s true of everything that gets traded and experiences a growth in demand. People who bought seemingly worthless land decades ago have seen it become more valuable. If you bought Apple or Microsoft stock in the 80s, it’s worth a lot more now. Does that mean real estate and stocks are pyramid schemes too?
Yes, people who’ve mined since the early days have gotten a massive return on what they paid for hardware and electricity. And people who worked at Google or eBay when they were startups got a massive return on their time: they took a gamble on something unproven that might have been a total failure. You won’t get the same windfall if you join those established companies today, but that’s the wrong reason to do it anyway.

pi_125273748
Mazzeltje :D
Had net 1500 NMC gekocht voor ± 0.051 BTC, schiet de prijs ineens omhoog als een gek :D

Net weer een deel verkocht voor 0.0655 BTC
Misschien is er meer uit te halen maar dat weet je toch nooit, winst is winst :P

edit: Whehe, net op tijd alles verkocht, zakt weer in :P Nu weer terugkopen :D

[ Bericht 21% gewijzigd door TheFreshPrince op 14-04-2013 17:50:38 ]
pi_125273862
Die tweeling uit The Social Network zijn ook in Bitcoin gestapt en zouden bijna 1% van alle coins bezitten :D
pi_125274012
quote:
1s.gif Op zondag 14 april 2013 17:47 schreef WammesWaggel het volgende:
Die tweeling uit The Social Network zijn ook in Bitcoin gestapt en zouden bijna 1% van alle coins bezitten :D
11 Miljoen Dollar aan BTC idd.
Weet alleen niet op welk moment ze gekocht hebben, dus ergens tussen de 0,5 en 2% van het totaal.
pi_125276453
Die trollbox is echt fantastisch, zonder ook maar een Bitcoin te hebben op de BTC-E exchange toch de PPCoin omhoog weten te krijgen :D

_O-



Daar kan toch geen TV tegen op?

[ Bericht 21% gewijzigd door TheFreshPrince op 14-04-2013 18:57:10 ]
pi_125277369
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 18:43 schreef MaGNeT het volgende:
Die trollbox is echt fantastisch, zonder ook maar een Bitcoin te hebben op de BTC-E exchange toch de PPCoin omhoog weten te krijgen :D

_O-

[ afbeelding ]

Daar kan toch geen TV tegen op?
Ik zie je bezig, haha, die had ik niet verwacht, heerlijke stunt.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125277463
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 19:06 schreef mike-amersfoort het volgende:

[..]

Ik zie je bezig, haha, die had ik niet verwacht, heerlijke stunt.
Je moet toch wat op zondag :P
pi_125277588
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 19:09 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Je moet toch wat op zondag :P
Ja, ik zie nog wel een NMC-rally komen.
Loop 10% te pakken op de schommelingen en heb er nog wat hoger in de verkoop staan.
Het gaat maar om tientallen, maar als dit zo doorgaat is hier net zoveel mee te verdienen als een normale werkdag.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125277697
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 19:12 schreef mike-amersfoort het volgende:

[..]

Ja, ik zie nog wel een NMC-rally komen.
Loop 10% te pakken op de schommelingen en heb er nog wat hoger in de verkoop staan.
Het gaat maar om tientallen, maar als dit zo doorgaat is hier net zoveel mee te verdienen als een normale werkdag.
Ja :P
  zondag 14 april 2013 @ 21:03:21 #160
332574 µ
alt-m
pi_125288190
Toch niet gek, voor de gein voor 14 BTC aan Terracoins gekocht en nu voor 15,8 BTC verkocht :D

Die trollbox is fantastisch!

1,8 BTC winst op met alleen maar wat trollen :)
En iedereen gelooft me, krijg allemaal bedankjes in m'n msg box :')
pi_125288817
ik zag het ja.

Die ppc, ik moet er altijd weer om lachen als mensen "arise chickun ppc!" roepen.
pi_125289334
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 22:22 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
ik zag het ja.

Die ppc, ik moet er altijd weer om lachen als mensen "arise chickun ppc!" roepen.
Heb er nu al 16,16 BTC van gemaakt :D
200 Dollar winst op 1 avond door wat flauw te chatten in de trollbox :D
pi_125290997
Wat een heerlijk gelul :') Als ik ze zou vertellen dat m'n broertje Justin Bieber heet zouden ze het nog geloven.
  zondag 14 april 2013 @ 22:51:44 #166
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125291126
Ik poog via de Trollbox ook de LTC-waarde wat omhoog te krijgen, maar op een korte flamewar na nog weinig resultaat :+
pi_125292738
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 22:51 schreef MissionPhailed het volgende:
Ik poog via de Trollbox ook de LTC-waarde wat omhoog te krijgen
Vraag me toch af hoe jullie dat doen.. ben erg benieuwd! :7
pi_125294563
Ik zit de hele tijd te handelen tussen BTC/LTC en mwa.. ben er niet bijster goed in maar het gaat gestaag. Wat ik niet snap is dat je tussen de orders telkens bedragen ziet staan van 0.04LTC of 0.1LTC.

Ik weet ook niet of ik me er aan moet irriteren, maar is er een tactiek om dat te doen? De waarde van BTC of LTC lijkt mij niet te kunnen beinvloeden met dit gedrag, dat hangt toch weer van de BTC/USD koers af?
  maandag 15 april 2013 @ 00:30:17 #169
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  maandag 15 april 2013 @ 00:55:54 #172
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125297255
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 00:50 schreef Faazz het volgende:

[..]

Samenvatting?
Bitcoin 'add on' om Bitcoin helemaal anoniem te maken. Soort van al het geld in een hoed stoppen en het er weer uit halen. Kost wel veel ruimte in de Blockchain. Erg hoog academisch niveau. Ik geloof dat ze wel ruimte laten voor bepaalde autoriteiten.

Nog een artikel: http://blog.cryptographye(...)tcoin-anonymous.html
pi_125297546
Ja ik zat me namelijk al te bedenken hoe het zo anoniem kan zijn. Aangezien er ergens een transactie bekend is dat je BTC's gekocht heb. Uiteindelijk is er via die blockchain te achterhalen waar al die coins naartoe zijn gegaan, right?
  maandag 15 april 2013 @ 01:16:44 #174
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125297709
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 01:07 schreef Faazz het volgende:
Ja ik zat me namelijk al te bedenken hoe het zo anoniem kan zijn. Aangezien er ergens een transactie bekend is dat je BTC's gekocht heb. Uiteindelijk is er via die blockchain te achterhalen waar al die coins naartoe zijn gegaan, right?
Ja. Op dit moment kun je alleen je adres zien en niet je naam. Maar ze verwachten dat academici op het gebied van data mining in de toekomst nog veel verder kunnen gaan.

Ik geloof trouwens dat ze je naam wel kunnen achterhalen als je een bank hebt gebruikt om in te stappen.
pi_125302889
Behalve dan natuurlijk dat je instapt met een bitcoin adres en voor elke transactie een nieuw bitcoin adres kan aanmaken.

Het eerste adres waar je dan op gestort hebt zit dan gekoppeld. Die andere enkel indirect.
pi_125303226
Zometeen bitcoin op RTL z
pi_125303925
Haha, ze noemen het wat nerderigs, en ze noemen mensen die meedoen mensen die erin zijn getrapt.
pi_125304591
Om vervolgens te melden dat mensen die een poos geleden zijn ingestapt een flinke winst hebben geboekt. Datzelfde is met het gemiddelde Nederlandse aandeel niet het geval.

De koers is redelijk stabiel nu zo lijkt het. :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 15 april 2013 @ 12:03:55 #179
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125305080
Het is wel een negatief teken dat BTC niet scherp is hersteld na de crash. Dat belooft weinig goeds...
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125305678
Ik denk dat dit redelijk logisch is, want zoals ze zeggen, mensen die pas geleden zijn ingestapt en daarmee de koers zo omhoog dreven die kijken nu wat meer uit natuurlijk.

Naar mijn mening zal buttercoin een sleutel tot succes kunnen zijn voor de bitcoins.
pi_125305698
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:03 schreef SeLang het volgende:
Het is wel een negatief teken dat BTC niet scherp is hersteld na de crash. Dat belooft weinig goeds...
Hoezo niet scherp is hersteld? Vorige keer bleef die na de crash vanaf 30 constant rond de 10 dollar hangen, nu blijft die na de crash vanaf 250 netjes op 100 hangen. Ik zou het vreemder vinden als die gelijk weer naar 250 zou gaan.
pi_125306263
Het echte vertrouwen is weg.

De bots doen het meeste werk nu.

als mtgox nu eens de minimale trade order verhoogd.
Die 0.01 tot 0.04 nep trade orders, puur om de prijs steeds naar beneden te stuwen.. valt enorm op als je het volgt via bitcoinity bijv.
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 15 april 2013 @ 12:38:39 #183
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125306414
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:19 schreef _superboer_ het volgende:

[..]

Hoezo niet scherp is hersteld? Vorige keer bleef die na de crash vanaf 30 constant rond de 10 dollar hangen, nu blijft die na de crash vanaf 250 netjes op 100 hangen. Ik zou het vreemder vinden als die gelijk weer naar 250 zou gaan.
Ik vergelijk het met andere financiële markten zoals aandelen etc. Van de beweging van top naar bodem werd in de eerste instantie ongeveer 35% gecorrigeerd en met de huidige koers is dat nog maar zo'n 20%. Dergelijke ondiepe correcties zijn vaak een teken dat de beweging verder gaat.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125307846
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:34 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Het echte vertrouwen is weg.

Als het vertrouwen weg was zouden bitcoins niet nog steeds 100 dollar per stuk waard zijn.
  maandag 15 april 2013 @ 16:05:49 #185
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125313682
Winkeliers houden prijzen in dollars aan en rekenen om naar Bitcoin.

Daarom is Bitcoin op dit moment niets meer dan een alternatieve manier om dollars te versturen. Daarbij worden de lage transactiekosten teniet gedaan door de kosten van twee keer currency exchange. Door de koppeling worden alle overige voordelen (geen inflatie) van Bitcoin ook nog eens teniet gedaan. Daarbij komt nog eens het grote nadeel van flinke volatiliteit. Bitcoin kan pas succes hebben als het niet meer aan de dollar gekoppeld is. Ik zie dat niet zo snel gebeuren vanwege de enorme voorsprong van de dollar (zowel de economie als het 'fiat' van de overheid).

Een crash van de dollar en van het financiële stelsel zou Bitcoin kunnen helpen. Een realistischer optie zou zijn als het niches op zou gaan vullen in bijvoorbeeld derde wereld landen, waar de huidige munt zwakker is. Door niches op te gaan vullen kan er op een organische manier een economie ontstaan.
pi_125315619
Ik stel mijn ontslaggesprek nog heel even uit met m'n 0,1 BC. ;(
pi_125315683
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 10:47 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Op het moment dat een marktpartij dat kan, voldoe je niet meer aan de definitie van vrije markt.
Grappig eigenlijk dat ik steeds meer tussen regels door een wens tot regulatie lees :D

Nu weer een grote pool met mensen die een prijs prikken en het daar op moeten houden (Bank of England was daar erg succesvol mee :') ), dan weer een orderminimum voor de exchange (lekker vrij), dan weer het idee dat winkeliers maar de prijsbepaling moeten gaan regelen (wut? )

etc. etc.
pi_125317532
Wat gaat er de 22e gebeuren met bitcoin?
జ్ఞ‌ా
pi_125318021
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 17:56 schreef µ het volgende:
Wat gaat er de 22e gebeuren met bitcoin?
Ik weet niet?

Vanwaar specifiek 22ste?
  maandag 15 april 2013 @ 18:27:42 #190
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125318590
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 16:58 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Grappig eigenlijk dat ik steeds meer tussen regels door een wens tot regulatie lees :D

Nu weer een grote pool met mensen die een prijs prikken en het daar op moeten houden (Bank of England was daar erg succesvol mee :') ), dan weer een orderminimum voor de exchange (lekker vrij), dan weer het idee dat winkeliers maar de prijsbepaling moeten gaan regelen (wut? )

etc. etc.
Prijsbepaling gebeurt toch overal waar handel is? Bij handel van goederen en diensten vindt ook prijsbepaling plaats, niet alleen op de currency exchange. Op dit moment volgen handelaren in goederen en diensten slaafs de exchange en de reguliere economie door hun prijs hier exact gelijk aan te trekken. Volgens mij schiet je dan niks op. Je bent gewoon een kopie aan het maken van de reguliere economie.

Gebruikers van Bitcoin moeten het lef hebben om gewoon helemaal niet naar dollar prijzen te kijken en gewoon (op goed geluk eigenlijk) prijzen in Bitcoin te bereken. Een aansteker zou bijvoorbeeld 1 Bitcoin kunnen worden, en misschien is een trui wel 40 aanstekers waard. Puur op consensus. Zoals je zou verwachten dat geld ontstaat.
pi_125318768
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:38 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik vergelijk het met andere financiële markten zoals aandelen etc. Van de beweging van top naar bodem werd in de eerste instantie ongeveer 35% gecorrigeerd en met de huidige koers is dat nog maar zo'n 20%. Dergelijke ondiepe correcties zijn vaak een teken dat de beweging verder gaat.
Wat lees ik nou? Stiekem is SeLang gewoon believer van technisch analyse geworden!
Abre los ojos
pi_125320346
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 18:11 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Ik weet niet?

Vanwaar specifiek 22ste?
Lees iets over de 22e op fora.
జ్ఞ‌ా
pi_125320480
Hmm en zojuist zowel btc als ltc verloren op btc-e.

Er was een probleem met hun server.
ik had net iets verkocht, plaats het terug op de markt om voor lager te kopen, maar poef verdwenen.
order history laat niets zien.

Trade werd gestopt op de server, rollback, maar nog steeds foetsie.
pi_125320582
* Is iedereen geupdate? *
http://bitcoin.org/may15.html
జ్ఞ‌ా
pi_125321285
MagNet mag op btce wel meer duidelijk zijn wat hij probeert te bereiken :P

nep pump voor eigengewin, i want in goddamnit.
  maandag 15 april 2013 @ 19:27:21 #196
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_125321410
quote:
biotech85: MaGNeT, what's your favorite today? Yesterday you were excellent predictor!
Geweldig _O-
De trollbox is weer geniaal met de LTC rally

[ Bericht 8% gewijzigd door Revolution-NL op 15-04-2013 19:41:16 ]
  maandag 15 april 2013 @ 19:43:43 #197
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125322144
0.3 LTC verkocht en heb zowaar 0.01 BTC op BTC-e nu :+
pi_125322295
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:43 schreef MissionPhailed het volgende:
0.3 LTC verkocht en heb zowaar 0.01 BTC op BTC-e nu :+
klein beetje qua btc erop vooruit gegaan, nu weer proberen meer ltc te krijgen.
pi_125322367
142,7 LTC verkocht, heb een buy order voor 153 @0.02485 klaarstaan. :P
  maandag 15 april 2013 @ 19:49:12 #200
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125322381
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:47 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

klein beetje qua btc erop vooruit gegaan, nu weer proberen meer ltc te krijgen.
Ja precies, ik ga voor een duizelingwekkende 0,4 LTC.
pi_125322424
Net 14 LTC verkocht @ 2,64, dadelijk weer 15,3 inkopen. Leuk spelletje
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125323990
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:24 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
MagNet mag op btce wel meer duidelijk zijn wat hij probeert te bereiken :P

nep pump voor eigengewin, i want in goddamnit.
De price omhoog geluld en toen 1000 LTC met winst verkocht :P
33 BTC staan nu te wachten tot de prijs weer zakt :)
pi_125324160
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:17 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

De price omhoog geluld en toen 1000 LTC met winst verkocht :P
33 BTC staan nu te wachten tot de prijs weer zakt :)
Ja ik heb nu ook ltc verkocht, wacht tot de prijs zakt, nu pumped niemand echt meer volgens mij.

Helaas geen enorme getallen in mijn geval. :')

0.3 btc :P
pi_125324198
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:17 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

De price omhoog geluld en toen 1000 LTC met winst verkocht :P
33 BTC staan nu te wachten tot de prijs weer zakt :)
Ze willen je Twitter! :')
pi_125324252
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:21 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Ja ik heb nu ook ltc verkocht, wacht tot de prijs zakt, nu pumped niemand echt meer volgens mij.

Helaas geen enorme getallen in mijn geval. :')

0.3 btc :P
Het leuke is dat ik geen LTC gekocht heb, alleen verkocht :P
pi_125324306
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:23 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Het leuke is dat ik geen LTC gekocht heb, alleen verkocht :P
Ja dat had ik allang door xDD
Volgende keer wel ff melden hier. :'(

Maar goed ben er klein beetje op vooruit gegaan.
Voel je vrij mij een bitcoin te doneren. :P
pi_125324362
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:25 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Ja dat had ik allang door xDD
Volgende keer wel ff melden hier. :'(

Maar goed ben er klein beetje op vooruit gegaan.
Voel je vrij mij een bitcoin te doneren. :P
Die fontas speelt precies hetzelfde spelletje, ik aap hem gewoon na. Hij doet zelfs mee :P
pi_125324418
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:26 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Die fontas speelt precies hetzelfde spelletje, ik aap hem gewoon na. Hij doet zelfs mee :P
Ja maar hij heeft geloof ik zowaar echt geld.
Tenminste, denk ik.

Maar overrated die persoon, dat wel.
Dat overdreven gedoe in de trollbox over fontas.

Kan zelfs jouw naam niet eens noemen zonder "just look at twitter /fontas" in prive berichten.
pi_125324432
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:26 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Die fontas speelt precies hetzelfde spelletje, ik aap hem gewoon na. Hij doet zelfs mee :P
Je bent een levende legende in de Trollbox. _O_

"MaGNeT controls a lot of BTC"
pi_125324711
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:27 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Je bent een levende legende in de Trollbox. _O_

"MaGNeT controls a lot of BTC"
Ja :P
Volgende keer hoef ik maar "boe" te roepen en de coins vliegen omhoog :')

"MaGNeT: Sorry guys... Can't hold it up any longer... No funds..."
En poef... daar zakt de koers :D
pi_125325150
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 20:33 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ja :P
Volgende keer hoef ik maar "boe" te roepen en de coins vliegen omhoog :')

"MaGNeT: Sorry guys... Can't hold it up any longer... No funds..."
En poef... daar zakt de koers :D
_O-
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 15 april 2013 @ 21:14:51 #212
862 Arcee
Look closer
pi_125327310
Geen reet mee aan, hè? Die koers.
pi_125327878
Zo wat gebeurde er net? Ik ging van 0.72btc naar 0.89btc in een half uurtje _O-
pi_125328527
Magnet, je eigen skypegroep nu? :')

vergeet niet te zeggen wanneer je de prijs weer laat kelderen.
pi_125328661
fontase twitterde op maandag 15-04-2013 om 19:29:42 Magnet's pumping LTC too, awh yeah reageer retweet
hahaha
pi_125330328
Nah, ik verkoop de zooi :P
pi_125332002
Leuk avondje weer :) Gisteren 2 BTC winst, vandaag ruim 3 :)
  maandag 15 april 2013 @ 22:29:25 #218
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_125332357
Laat even weten als je weer wil pumpen in de trollbox, heb wel zin om wat te rellen
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
  maandag 15 april 2013 @ 23:24:26 #219
177779 GeintegreerdePool
Space... The Final Frontier
pi_125335905
Wel een beetje stil hier als de koers zakt ;) :P

3-day low, gaat nu best hard.
Divide et impera
pi_125335976
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 22:29 schreef Maxbet het volgende:
Laat even weten als je weer wil pumpen in de trollbox, heb wel zin om wat te rellen
  maandag 15 april 2013 @ 23:34:28 #221
347415 r8v2
Relbie.
pi_125336477
Dude wtf :').

Maar mooi dat die LTC koers omhoog gaat.
pi_125339828
Maar ff ingestapt op LTC vandaag @ 0.026, nu al wat winst, kan vast wel weer wat dalen maar verwacht toch wel wat van de acceptatie door Mt.Gox
  dinsdag 16 april 2013 @ 01:30:03 #223
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125340807
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 23:25 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Haha Arjan, heb hem niet in dit topic gezien of wel? Normaal post ie wel veel maar vooral in NWS
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_125340934
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 00:48 schreef Stokkie_ het volgende:
Maar ff ingestapt op LTC vandaag @ 0.026, nu al wat winst, kan vast wel weer wat dalen maar verwacht toch wel wat van de acceptatie door Mt.Gox
Wanneer is dat?
  dinsdag 16 april 2013 @ 03:56:52 #225
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125341606
Eindelijk mijn mtgox geverifieerd, maar ik blijf er even vanaf. Volgens mij kan de boel nog verder omlaag.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_125341987
Er wordt flink verkocht dus de prijs daalt lekker :P
Straks maar wat bijkopen :)

Iedere verkoop is ook een aankoop, denk ik altijd maar.
pi_125342275
MetArt accepteert bitcoin, gaan meer pr0nsites volgen?
pi_125342719


[ Bericht 51% gewijzigd door YoshiBignose op 16-04-2013 08:50:41 ]
Facts don't care about your feelings
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 16 april 2013 @ 08:56:55 #229
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125343029
quote:
1s.gif Op maandag 15 april 2013 18:32 schreef MrUnchained het volgende:

[..]

Wat lees ik nou? Stiekem is SeLang gewoon believer van technisch analyse geworden!
Heheh!

Maar serieus, je ziet dat vaak. De vraag is dan: kun je daar je voordeel mee doen? Ik heb recentelijk een backtest gedaan hierop bij 5 currencyparen (correlatie tussen correctiediepte en daarop volgende beweging) en het resultaat was.....
Niets -O- (niet anders dan random)

Misschien moet ik het nog met een aantal andere factoren combineren (momentum had ik al ingebracht en ook dat leverde niets op) of toch iets anders definiëren.

Meestal als iets op het oog evident lijkt te zijn dan blijkt het in een test toch niks te zijn. Dus vooralsnog blijft mijn conclusie dat technische analyse één grote mindfuck is...

Maar goed, hier in dit Bitcoin geval werkt het dus wel weer feilloos en bij de goudcrash ook *O*
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 april 2013 @ 09:05:43 #230
862 Arcee
Look closer
pi_125343185
quote:
7s.gif Op maandag 15 april 2013 21:14 schreef Arcee het volgende:
Geen reet mee aan, hè? Die koers.
Urenlang rond de 100 en vervolgens zakt het ineens in een paar uur van 100 naar 53!
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 16 april 2013 @ 09:08:23 #231
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125343227
Ik zit er aan te denken om in te stappen....

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125344409
onder de 50 dollar gaan, zal er 15k bitcoins (ongeveer) moeten verkocht worden zo vanaf de 51 dollar.

Dat gaat niet zo snel gebeuren denk ik.
pi_125344754
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 april 2013 08:56 schreef SeLang het volgende:
Dus vooralsnog blijft mijn conclusie dat technische analyse één grote mindfuck is...
+1 geheel mee eens. Die gasten uit de technische analyse hoek weten maar één ding heel goed te verkopen, en dat is hun eigen volslagen kletskoek.

quote:
Maar goed, hier in dit Bitcoin geval werkt het dus wel weer feilloos en bij de goudcrash ook *O*
Ja, nu misschien. Ik heb vanmorgen een muntje opgegooid om te bepalen of ik zou kopen of verkopen en dat werkte ook feilloos!

Toen ik destijds begon met Bitcoin was het omdat ik gecharmeerd was (en nog steeds ben) van het concept, en ik zit er dan ook voor de lange termijn in. Oneindig liefst, d.w.z. ik hoop mijn coins nooit meer te hoeven verkopen maar er later mijn normale lasten mee te betalen.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 16 april 2013 @ 10:11:00 #234
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_125344836
Is de Bitcoin-koers ook beïnvloed door het incident in Boston?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_125344869
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:07 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

+1 geheel mee eens. Die gasten uit de technische analyse hoek weten maar één ding heel goed te verkopen, en dat is hun eigen volslagen kletskoek.

[..]

Ja, nu misschien. Ik heb vanmorgen een muntje opgegooid om te bepalen of ik zou kopen of verkopen en dat werkte ook feilloos!

Toen ik destijds begon met Bitcoin was het omdat ik gecharmeerd was (en nog steeds ben) van het concept, en ik zit er dan ook voor de lange termijn in. Oneindig liefst, d.w.z. ik hoop mijn coins nooit meer te hoeven verkopen maar er later mijn normale lasten mee te betalen.
Daar is bitcoin nou juist niet goed voor gemaakt.

hoe meer mensen het bezitten des te kleiner de aantallen worden.

Betaal jij je huur maar dan met 0.0000532 bitcoins.

Te onhandig.
Litecoins zijn in dat opzicht veel beter gemaakt, hogere "cap" en betere/snellere infrastructuur.

Maar goed vooralsnog worden die 2 als goud en zilver gezien.
pi_125344910
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:11 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Daar is bitcoin nou juist niet goed voor gemaakt.

hoe meer mensen het bezitten des te kleiner de aantallen worden.

Betaal jij je huur maar dan met 0.0000532 bitcoins.

Te onhandig.
Litecoins zijn in dat opzicht veel beter gemaakt, hogere "cap" en betere/snellere infrastructuur.

Maar goed vooralsnog worden die 2 als goud en zilver gezien.
Dan schuiven we de komma gewoon een paar plekken op, kan prima.
pi_125344930
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:14 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Dan schuiven we de komma gewoon een paar plekken op, kan prima.
Ja maar je onderschat het psychologische effect van zoiets.

Dat gaat niet aanslaan.
Bitcoins was/is meer bedoeld als goud, een manier van waardegarantie.

Maar daarin heeft het flink gefaald, mede door mtgox dat wel.
  dinsdag 16 april 2013 @ 10:16:54 #238
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_125344974
Als Magnet weer LTC gaat lopen trollen wil ik er bij zijn.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_125345185
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:11 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Daar is bitcoin nou juist niet goed voor gemaakt.

hoe meer mensen het bezitten des te kleiner de aantallen worden.

Betaal jij je huur maar dan met 0.0000532 bitcoins.

Te onhandig.
Quatsch! Bitcoin is digitaal dus met exact hetzelfde gemak verhandelbaar in iedere orde van grootte.

Dat je dan in de praktijk niet spreekt van een bedrag van 0.0000532 bitcoins maar van 5.32 microCoins (of een andere handige unit voor alledaags gebruik, noem het Kredits of bitPennies of whatever) doet daar verder niks aan af. Dat is alleen omwille van de leesbaarheid, als zulke bedragen gemeengoed worden wordt dat vanzelf de conventie.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125345233
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:26 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Quatsch! Bitcoin is digitaal dus met exact hetzelfde gemak verhandelbaar in iedere orde van grootte.

Dat je dan in de praktijk niet spreekt van een bedrag van 0.0000532 bitcoins maar van 5.32 microCoins (of een andere handige unit voor alledaags gebruik, noem het Kredits of bitPennies of whatever) doet daar verder niks aan af. Dat is alleen omwille van de leesbaarheid, als zulke bedragen gemeengoed worden wordt dat vanzelf de conventie.
Dat zou kunnen natuurlijk, maar onzin is het zeker niet.

Het is heel moeilijk mensen aan nieuwe dingen te laten wennen.
Daar is bitcoins te klein voor en staat het, zeker nu, niet om bekend.

Daar komt bij dat de markt qua bitcoins veel verspreider moet raken.
Alles, of 80%, via mtgox werkt bitcoins juist tegen. (als je het concept ervan moet geloven)
pi_125345393
BUY BUY BUY BUY BUY >:)
Facts don't care about your feelings
pi_125345839
Gisteren was er op radio 1 een discussie tussen een gast van bitbank.nl en een oldskool ex-bankier. Dat gastje van bitbank werd te hard onder de tafel geluld, echt heel spijtig. De bankier stelde hem goede kritische vragen zoals "wat maakt bitcoin nou eigenlijk anders dan gewoon geld?" en dat gastje kon gewoon geen antwoord geven. Het bleef bij "dan kun je met je smartphone betalen". Over zaken als decentralisatie van het systeem, verifieerbaarheid van transacties, etc. zei hij gewoon niks.

Ik was benieuwd of het item een positieve indruk van bitcoin zou geven, maar die knaap (hij kwam over als een broekie) verknoeide het.
pi_125345844
Wat is nou een makkelijke manier om geld op MtGox te krijgen? 'Vroeger' kon het nog gewoon via PayPal, nu zou ik eerst mijn account moeten verifiëren door kopieën van mijn paspoort en bankafschriften te versturen 8)7
pi_125345890
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:51 schreef GuitarJJ het volgende:
Wat is nou een makkelijke manier om geld op MtGox te krijgen? 'Vroeger' kon het nog gewoon via PayPal, nu zou ik eerst mijn account moeten verrifiëren door kopieën van mijn paspoort en bankafschriften te versturen 8)7
Heb ik ook gedaan. Scan van ID kaart en rekening internet aansluiting. Uiteindelijk duurt het zo'n tien werkdagen voordat je door de queue heen bent. Ik heb er daarna nog niks mee gedaan, je moet dan een internationale banktransactie uitvoeren om het op hun rekening te krijgen. Ze hanteren een poolse rekening geloof ik, en om naar hun geld over te maken moet je ook nog ¤2,50 extra betalen.

Het laten uitbetalen van geld kost ook enige moeite en is bovendien aan limieten gekoppeld (max ¤1000,- per dag of zoiets)... das wel erg nadelig als je voor een behoorlijk bedrag hebt verhandeld.
pi_125346089
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:51 schreef GuitarJJ het volgende:
Wat is nou een makkelijke manier om geld op MtGox te krijgen? 'Vroeger' kon het nog gewoon via PayPal, nu zou ik eerst mijn account moeten verifiëren door kopieën van mijn paspoort en bankafschriften te versturen 8)7
PayPal moet je sowieso nooit gebruiken natuurlijk. En al helemaal niet voor Bitcoin-gereleteerde zaken. Onbetrouwbare schijt, en als ze Bitcoin ruiken gaan die ratten random transacties blokkeren en je account bevriezen.

Waarom trouwens MtGox in plaats van Bitstamp? Naar Bitstamp kun je direct geld overmaken (onder de ¤10K geen verificatie nodig), en om er grote bedragen in euro vanaf te halen moet je wel geverifieerd worden maar da's in 1 a 2 dagen gedaan. En ze zijn goedkoper dan MtGox. En ik vind het systeem daar veel fijner werken. En je kunt een normaal orderbook zien (huidige bied- en vraagprijzen). En je draagt bij aan meer concurrentie in plaats van de monopoliepositie van MtGox te versterken.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125346214
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:53 schreef Morphs het volgende:

[..]

Heb ik ook gedaan. Scan van ID kaart en rekening internet aansluiting. Uiteindelijk duurt het zo'n tien werkdagen voordat je door de queue heen bent. Ik heb er daarna nog niks mee gedaan, je moet dan een internationale banktransactie uitvoeren om het op hun rekening te krijgen. Ze hanteren een poolse rekening geloof ik, en om naar hun geld over te maken moet je ook nog ¤2,50 extra betalen.

Het laten uitbetalen van geld kost ook enige moeite en is bovendien aan limieten gekoppeld (max ¤1000,- per dag of zoiets)... das wel erg nadelig als je voor een behoorlijk bedrag hebt verhandeld.
10 dagen, serieus?

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:59 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

PayPal moet je sowieso nooit gebruiken natuurlijk. En al helemaal niet voor Bitcoin-gereleteerde zaken. Onbetrouwbare schijt, en als ze Bitcoin ruiken gaan die ratten random transacties blokkeren en je account bevriezen.

Waarom trouwens MtGox in plaats van Bitstamp? Naar Bitstamp kun je direct geld overmaken (onder de ¤10K geen verificatie nodig), en om er grote bedragen in euro vanaf te halen moet je wel geverifieerd worden maar da's in 1 a 2 dagen gedaan. En ze zijn goedkoper dan MtGox. En ik vind het systeem daar veel fijner werken. En je kunt een normaal orderbook zien (huidige bied- en vraagprijzen). En je draagt bij aan meer concurrentie in plaats van de monopoliepositie van MtGox te versterken.
Ik zal eens naar Bitstamp kijken. ^O^
Ik ben in het begin (toen de koers nog op 3 dollar stond) begonnen via MtGox en heb daarna eigenlijk zelden naar andere exchanges gekeken.
pi_125346386
Kom op, nu weer naar de ¤100 :P
Facts don't care about your feelings
  dinsdag 16 april 2013 @ 11:17:34 #248
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125346588
BTC-waarde is in de afgelopen 24 uur langzaam maar gestaag achteruitgegaan; op MTGox nu grofweg 55 dollar, Bitonic biedt BTC aan voor 46,91 euro per stuk.
pi_125346716
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 11:03 schreef GuitarJJ het volgende:
Ik zal eens naar Bitstamp kijken. ^O^
Ik ben in het begin (toen de koers nog op 3 dollar stond) begonnen via MtGox en heb daarna eigenlijk zelden naar andere exchanges gekeken.
Ook wel interessant is bitcoin.de, je maakt daar geen geld over naar de exchange alvorens te kunnen kopen, maar kunt direct orders plaatsen en betaalt dan rechtstreeks aan de verkoper.

Nadeel: als koper moet je er dan op kunnen vertrouwen dat de verkoper in kwestie het bevestigt wanneer jouw geld binnen is, zodat jij zijn bitcoins ontvangt. Maar ze werken met een rating systeem en ik heb hier echt nog nooit problemen mee gehad (toch aardig wat gekocht daar al).
En als verkoper moet je er op vertrouwen dat de koper in kwestie het geld overmaakt. Als de koers rap daalt wil iemand zich nog wel eens bedenken (hierdoor gaat ook hun rating aan puin). Dit helaas wel meegemaakt in een paar gevallen vorige week (al gingen de meesten toen alsnog goed). Je loopt daarmee verder geen risico want je bitcoins gaan pas naar die ander nadat jij bevestigt diens geld te hebben ontvangen, maar toch lullig als iemand op die manier onder een deal uit wezelt.

Al met al vind ik bitcoin.de wel een aanrader.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125346726
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 10:59 schreef Jace_TBL het volgende:
Waarom trouwens MtGox in plaats van Bitstamp?
Omdat MtGox het populairst is en mensen weinig/geen alternatieve kennen. Misschien een idee om een lijstje van exchanges te maken (aanvullen aub)?

MtGox
Bitonic (NL, vaak aan de dure kant met kopen)
Bitstamp
BTC-E
-----

Net een bitcoin gekocht bij bitonic voor ¤45,68. Hij stond toen op MtGox iets van ¤42 maar ik heb nog geen zin om met internationale transacties bezig te gaan. Op dit moment staat ie op MtGox op ¤45,84 dus das wel nice.

Mijn eerste stap in de beleggingswereld :P

[ Bericht 11% gewijzigd door Morphs op 16-04-2013 12:25:34 ]
pi_125350542
Het begint wel erg te kriebelen nu.
pi_125350606
quote:
11s.gif Op dinsdag 16 april 2013 13:20 schreef robin007bond het volgende:
Het begint wel erg te kriebelen nu.
Dan kun je beter even wachten tot het niet meer kriebelt en je een rationele beslissing kunt maken :)
pi_125350636
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 13:21 schreef Skint het volgende:

[..]

Dan kun je beter even wachten tot het niet meer kriebelt en je een rationele beslissing kunt maken :)
Precies. :)
pi_125350821
Voor mijn gevoel gaat het nog wel verder dalen... die LTC's zijn wel vrij stabiel.
Facts don't care about your feelings
pi_125350926
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 11:22 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ook wel interessant is bitcoin.de, je maakt daar geen geld over naar de exchange alvorens te kunnen kopen, maar kunt direct orders plaatsen en betaalt dan rechtstreeks aan de verkoper.

Nadeel: als koper moet je er dan op kunnen vertrouwen dat de verkoper in kwestie het bevestigt wanneer jouw geld binnen is, zodat jij zijn bitcoins ontvangt. Maar ze werken met een rating systeem en ik heb hier echt nog nooit problemen mee gehad (toch aardig wat gekocht daar al).
En als verkoper moet je er op vertrouwen dat de koper in kwestie het geld overmaakt. Als de koers rap daalt wil iemand zich nog wel eens bedenken (hierdoor gaat ook hun rating aan puin). Dit helaas wel meegemaakt in een paar gevallen vorige week (al gingen de meesten toen alsnog goed). Je loopt daarmee verder geen risico want je bitcoins gaan pas naar die ander nadat jij bevestigt diens geld te hebben ontvangen, maar toch lullig als iemand op die manier onder een deal uit wezelt.

Al met al vind ik bitcoin.de wel een aanrader.
Heb je gehad dat iemand aangegeven had dat ie het had overgemaakt, maar het niet had overgemaakt?
Ik heb wel gehad dat iemand niet betaalde, en zei dat ie het 'per ongeluk' had gekocht :')
(De prijs was iets gedaald)
Die heeft nu een ban :P

Ik snap niet dat het nog steeds daalt terwijl er meer kopers dan ooit zijn..

[ Bericht 1% gewijzigd door EugeneKrabs op 16-04-2013 13:34:30 ]
pi_125354256
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 13:29 schreef EugeneKrabs het volgende:
Heb je gehad dat iemand aangegeven had dat ie het had overgemaakt, maar het niet had overgemaakt?
Yep. Of het moet alsnog komen, maar dat lijkt me stug na 5 dagen (sepa van DE naar NL).

quote:
Ik heb wel gehad dat iemand niet betaalde, en zei dat ie het 'per ongeluk' had gekocht :')
(De prijs was iets gedaald)
Die heeft nu een ban :P
Ja precies, dat soort laffe zakken. Ik heb er ook een paar gehad met werkelijk de meest trieste smoesjes. Crap zoals "is bij nader inzien niet meer verantwoord in de huidige markt", ja dan had je het godverredomme niet moeten kopen. Eentje presteerde het zelfs om te zeggen "Ik heb onverwacht een boete gekregen voor illegaal downloaden en nu moet ik een advocaat inschakelen en nu kan ik je coins niet meer betalen" :')
Flikker op met die smoesjes. Ik kan ze niet dwingen, maar ik reject al die cancel requests, en als ze dan alsnog uitwezelen krijgen ze in ieder geval een slechte rating of ban.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125354371
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 14:59 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Yep. Of het moet alsnog komen, maar dat lijkt me stug na 5 dagen (sepa van DE naar NL).

[..]

Eentje presteerde het zelfs om te zeggen "Ik heb onverwacht een boete gekregen voor illegaal downloaden en nu moet ik een advocaat inschakelen en nu kan ik je coins niet meer betalen" :')
_O- :D pff wat een slecht excuus.
Bij mij is het tot nu toe goed gegaan als ze zeiden dat ze betaald hadden :@, zelfs een screenshot heb ik meteen bevestigd en dat ging ook goed.
Wel stom dat je nu verkoopt en dat het de volgende dag minder waard is, ik heb daarom liever dat het stijgt, uit medelijden met de kopers.
  dinsdag 16 april 2013 @ 15:32:13 #258
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125355560
Gek idee, maar waarom zou het niet mogelijk zijn om bitcoins van willekeurige adressen te stelen? Dit doe je volgens mij als volgt:

- Genereer een willekeurige private key
- Genereer hieruit het bijbehorende bitcoin adres (mogelijk; omgekeerd is praktisch onmogelijk)
- Check in the blockchain exporer of er bitcoins bij dit adres horen
-> nee? Volgende
-> ja? Private key opslaan en importeren in je favoriete wallet. Voila, je kunt nu de bitcoins uitgeven.

Met een beetje rekenkracht moet je toch prima heel veel adressen kunnen testen lijkt me :?

Gericht stelen is heel moeilijk, maar met een beetje geluk moet je toch een bitcoin adres kunnen generen met een balance.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  dinsdag 16 april 2013 @ 15:35:46 #259
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_125355698
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:32 schreef star_gazer het volgende:
Gek idee, maar waarom zou het niet mogelijk zijn om bitcoins van willekeurige adressen te stelen? Dit doe je volgens mij als volgt:

- Genereer een willekeurige private key
- Genereer hieruit het bijbehorende bitcoin adres (mogelijk; omgekeerd is praktisch onmogelijk)
- Check in the blockchain exporer of er bitcoins bij dit adres horen
-> nee? Volgende
-> ja? Private key opslaan en importeren in je favoriete wallet. Voila, je kunt nu de bitcoins uitgeven.

Met een beetje rekenkracht moet je toch prima heel veel adressen kunnen testen lijkt me :?

Gericht stelen is heel moeilijk, maar met een beetje geluk moet je toch een bitcoin adres kunnen generen met een balance.
Dan moet je toch nog steeds de wallet.dat hebben of hoe zie ik dat?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_125355816
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:32 schreef star_gazer het volgende:
Met een beetje rekenkracht moet je toch prima heel veel adressen kunnen testen lijkt me :?
Zeker. Enkele miljoenen per seconde moet je al gauw halen.

Dat staat echter totaal niet in verhouding tot het astronomische aantal mogelijkheden. Er zijn 2256 mogelijke private keys en dat zijn er echt HEEL erg veel (veel meer dan er atomen in het universum zijn, bijvoorbeeld).

Met alle huidige computerkracht ter wereld zou je in het meest efficiënte geval naar verwachting vele malen langer moeten proberen dan de huidige leeftijd van het universum, alvorens je de eerste match vindt.

Als je denkt dat bovenstaande strategie werkt, kun je beter gewoon internetbankiergegevens proberen te raden. De kans dat dat lukt EN dat je tegelijk de lotto wint, is vele malen groter.

Ter illustratie:

(click=groot)
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125355854
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:35 schreef Maxbet het volgende:
Dan moet je toch nog steeds de wallet.dat hebben of hoe zie ik dat?
Nee, wallet.dat = private keys (en nog wat onbelangrijke data voor je eigen boekhouding, zoals je transactiegeschiedenis en het huidige saldo van je adressen, wat je ook uit de block chain zou kunnen plukken).
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125355919
Wat is de makkelijkste site om bitcoins te kopen?
pi_125355975
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:40 schreef PaulieWalnuts het volgende:
Wat is de makkelijkste site om bitcoins te kopen?
Ik prefereer bitstamp.net, maar bitcoin.de werkt ook prima (zeker omdat je daar gelijk orders kunt plaatsen en niet eerst geld naar de exchange hoeft over te maken wat weer een dag duurt).

Of eventueel bitonic.nl of happycoins.nl als je graag veel te veel betaalt.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125356018
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:41 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ik prefereer bitstamp.net, maar bitcoin.de werkt ook prima (zeker omdat je daar gelijk orders kunt plaatsen en niet eerst geld naar de exchange hoeft over te maken wat weer een dag duurt).

Of eventueel bitonic.nl of happycoins.nl als je graag veel te veel betaalt.
Happycoins is wel te doen als je meteen voor 500 euro koopt :+
Edit: niet mogelijk om daar te kopen nu
  dinsdag 16 april 2013 @ 15:45:11 #265
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125356113
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:38 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Zeker. Enkele miljoenen per seconde moet je al gauw halen.

Dat staat echter totaal niet in verhouding tot het astronomische aantal mogelijkheden. Er zijn 2256 mogelijke private keys en dat zijn er echt HEEL erg veel (veel meer dan er atomen in het universum zijn, bijvoorbeeld).

Met alle huidige computerkracht ter wereld zou je in het meest efficiënte geval naar verwachting vele malen langer moeten proberen dan de huidige leeftijd van het universum, alvorens je de eerste match vindt.

Als je denkt dat bovenstaande strategie werkt, kun je beter gewoon internetbankiergegevens proberen te raden. De kans dat dat lukt EN dat je tegelijk de lotto wint, is vele malen groter.

Ter illustratie:

[ link | afbeelding ] (click=groot)
Maar als bitcoin geaccepteerd raakt, zou het aantal in gebruik zijnde adressen zomaar behoorlijk kunnen toenemen. Dan neemt je kans op een 'hit' toe. Een ander probleem is quantum computing. Hoewel dat nog wel een paar decennia kan duren, is dan de hele boel ineens makkelijker te kraken.

[ Bericht 0% gewijzigd door star_gazer op 16-04-2013 15:51:40 ]
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  dinsdag 16 april 2013 @ 15:51:06 #266
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_125356356
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:38 schreef Jace_TBL het volgende:
Dat staat echter totaal niet in verhouding tot het astronomische aantal mogelijkheden. Er zijn 2256 (=1077) mogelijke private keys en dat zijn er echt HEEL erg veel (veel meer dan er atomen in het universum zijn, bijvoorbeeld).
Incorrect als ik de 1e Google hit mag geloven:
quote:
The number of atoms in the entire observable universe is estimated to be within the range of 1078 to 1082.
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:45 schreef star_gazer het volgende:
Maar als bitcoin geaccepteerd raakt, zou het aantal in gebruik zijnde adressen zomaar behoorlijk kunnen toenemen. Dan neemt je kans op een 'hit' toe.
Als iedere aardbewoner meedoet heb je 1010 mogelijkheden. Dan is de kans 1 op 1067... In ieder geval is Bitcoin in de paar jaar dat het bestaat nog niet principieel gekraakt.
censuur :O
pi_125356379
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:45 schreef star_gazer het volgende:
Maar als bitcoin geaccepteerd raakt, zou het aantal in gebruik zijnde adressen zomaar behoorlijk kunnen toenemen. Dan neemt je kans op een 'hit' toe.
Gerommel in de marge. Dan neemt de kans op een hit toe van 10-120 procent naar 10-110 procent per jaar. Hoef je nog maar gedurende 3 miljoen keer de leeftijd van het heelal te rekenen in plaats van 3 miljard.

quote:
Een ander probleem is quantum computing. Hoewel dat nog wel een paar decennia kan duren, is dan de hele boel heel makkelijk te kraken.
Dat is ten zeerste de vraag, door de aard van quantumcomputers kun je niet ieder algoritme zomaar omzetten naar een quantumvariant. Zelfs wanneer de eerste concrete quantumcomputers in de praktijk werken zal het nog een hele fikse kluif (understatement) worden om ook een sha256 quantumfunctie te bouwen. Bitcoin werkt bovendien met dubbele sha256 hashes, dus ook al zou je sha256 kunnen brute forcen, dan ben je er nog geenszins.

Bovendien, ruim voordat dit alles ooit werkelijkheid wordt kunnen we dat al lang en breed zien aankomen. En kan het bitcoin protocol worden aangepast om bijvoorbeeld sha512 of sha3 te gebruiken.

Als quantumcomputers je grootste zorg zijn zou ik me eerder druk maken om je bankrekening, en je paypal account en je credit card en zo ongeveer ALLE andere betalingssystemen, dan om je bitcoins :)
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125356549
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:51 schreef RemcoDelft het volgende:
Incorrect als ik de 1e Google hit mag geloven:
Oh, ik dacht dat die ±1078 sloeg op het aantal elementaire deeltjes (waarvan er een veelvoud nodig zijn om 1 atoom te vormen).

Desalniettemin is dit echt een totaal verwaarloosbaar risico. Zoals dat plaatje al aangeeft, er zit bij lange na niet eens genoeg energie in de zon (en de zon bestaat ook niet lang genoeg meer) om zelfs in het theoretisch meest efficiënte geval (dus het thermodynamisch maximaal haalbare) tot 2^256 te tellen. Laat staan een significante fractie van al die keys te genereren, laat staan hun saldo te checken.

Nogmaals, als je denkt dat dit een goede strategie is, richt je je beter op het raden van internetbankiergegevens of het winnen van lotto's. De kans dat dat lukt is echt ontzagwekkend veel groter.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 16 april 2013 @ 16:04:31 #269
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_125356973
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:55 schreef Jace_TBL het volgende:
Desalniettemin is dit echt een totaal verwaarloosbaar risico. Zoals dat plaatje al aangeeft, er zit bij lange na niet eens genoeg energie in de zon (en de zon bestaat ook niet lang genoeg meer) om zelfs in het theoretisch meest efficiënte geval (dus het thermodynamisch maximaal haalbare) tot 2^256 te tellen. Laat staan een significante fractie van al die keys te genereren, laat staan hun saldo te checken.
En als je eens gewoon "opnieuw" begint, vanaf het eerste block?

quote:
Nogmaals, als je denkt dat dit een goede strategie is, richt je je beter op het raden van internetbankiergegevens of het winnen van lotto's. De kans dat dat lukt is echt ontzagwekkend veel groter.
Internetbankieren kan je natuurlijk niet brute-force proberen, omdat dat daar gedetecteerd wordt.
censuur :O
pi_125358013
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 16:04 schreef RemcoDelft het volgende:
En als je eens gewoon "opnieuw" begint, vanaf het eerste block?
Hoe, wat? In de blockchain staan public adressen, geen private keys.

quote:
Internetbankieren kan je natuurlijk niet brute-force proberen, omdat dat daar gedetecteerd wordt.
Kun je nagaan, zelfs ondanks dat heb je nog meer kans dat het bij internetbankieren lukt, dan bij Bitcoin.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  dinsdag 16 april 2013 @ 16:51:58 #271
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125358979
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:38 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Zeker. Enkele miljoenen per seconde moet je al gauw halen.

Dat staat echter totaal niet in verhouding tot het astronomische aantal mogelijkheden. Er zijn 2256 mogelijke private keys en dat zijn er echt HEEL erg veel (veel meer dan er atomen in het universum zijn, bijvoorbeeld).

Met alle huidige computerkracht ter wereld zou je in het meest efficiënte geval naar verwachting vele malen langer moeten proberen dan de huidige leeftijd van het universum, alvorens je de eerste match vindt.

Als je denkt dat bovenstaande strategie werkt, kun je beter gewoon internetbankiergegevens proberen te raden. De kans dat dat lukt EN dat je tegelijk de lotto wint, is vele malen groter.

Ter illustratie:

[ link | afbeelding ] (click=groot)
Grappig, want de laatste alinea is er eigenlijk al. Quantum computers. Niemand weet precies hoe quantum mechanica werkt maar wel dat de 'deeltjes' zich niet houden aan de regels van onze 'ruimte' en tijd. (deeltjes die op meerdere plekken tegelijk zijn, deeltjes die instant verspringen, etc)
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 16 april 2013 @ 16:57:00 #272
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_125359129
Magnet doe eens LTC promoten _O_
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  dinsdag 16 april 2013 @ 17:04:03 #273
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_125359373
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 april 2013 16:51 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Grappig, want de laatste alinea is er eigenlijk al. Quantum computers. Niemand weet precies hoe quantum mechanica werkt maar wel dat de 'deeltjes' zich niet houden aan de regels van onze 'ruimte' en tijd. (deeltjes die op meerdere plekken tegelijk zijn, deeltjes die instant verspringen, etc)
Elk deeltje houdt zich aan "de regels". Hooguit kloppen de regels niet :P
censuur :O
  dinsdag 16 april 2013 @ 17:13:57 #274
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125359751
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:04 schreef RemcoDelft het volgende:

[..]

Elk deeltje houdt zich aan "de regels". Hooguit kloppen de regels niet :P
True :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_125360335
van 50 naar 60 euro opeens..
pi_125360371
:o
Facts don't care about your feelings
pi_125360507
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 13:26 schreef YoshiBignose het volgende:
Voor mijn gevoel gaat het nog wel verder dalen...
Verklaar u nader?

Voor mijn gevoel zitten we eind van deze week namelijk op de ¤ 350, maar ja, dat gelooft ook bijna niemand.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125360554
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 april 2013 16:51 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Grappig, want de laatste alinea is er eigenlijk al. Quantum computers. Niemand weet precies hoe quantum mechanica werkt maar wel dat de 'deeltjes' zich niet houden aan de regels van onze 'ruimte' en tijd. (deeltjes die op meerdere plekken tegelijk zijn, deeltjes die instant verspringen, etc)
Nou ja, "zijn er", het is niet alsof er kant en klare werkende quantumcomputers zijn.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125360636
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:34 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Verklaar u nader?

Voor mijn gevoel zitten we eind van deze week namelijk op de ¤ 350, maar ja, dat gelooft ook bijna niemand.
We zien wel wie het bij rechte eind krijgt :P nu schommelt het nog teveel om er wat zinnigs over te zeggen.
Facts don't care about your feelings
pi_125360691
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:37 schreef YoshiBignose het volgende:
We zien wel wie het bij rechte eind krijgt :P nu schommelt het nog teveel om er wat zinnigs over te zeggen.
Ja nee ik lul maar wat uiteraard.. Alleen ik vroeg me af waarom iemand denkt dat we verder zouden zakken. Of lulde je ook maar wat :)
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125360695
Het is weer dinsdagavond! Zet de BTC rollercoaster maar weer aan! :D
pi_125360827
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:39 schreef Jace_TBL het volgende:

[..]

Ja nee ik lul maar wat uiteraard.. Alleen ik vroeg me af waarom iemand denkt dat we verder zouden zakken. Of lulde je ook maar wat :)
Lul ook maar wat, als je met zekerheid hier iets van kon zeggen dan kun je goed verdienen iig.
Facts don't care about your feelings
  Moderator dinsdag 16 april 2013 @ 17:56:56 #283
257132 crew  Awsom
pi_125361365
quote:
Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.
Wat zijn momenteel de beste sites om snel geld op te krijgen en in BTC te investeren? Op mtgox ben ik nog niet gevalideerd, en kan dus geen geld overmaken :')
pi_125361438
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:56 schreef Awsom het volgende:

[..]

Wat zijn momenteel de beste sites om snel geld op te krijgen en in BTC te investeren? Op mtgox ben ik nog niet gevalideerd, en kan dus geen geld overmaken :')
Ik zou wachten tot de prijs wat stabieler is, anders baal je morgen dat het weer 20 euro minder is
  Moderator dinsdag 16 april 2013 @ 18:00:27 #285
257132 crew  Awsom
pi_125361486
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:58 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Ik zou wachten tot de prijs wat stabieler is, anders baal je morgen dat het weer 20 euro minder is
Dat was ik sowieso niet van plan. Vanmiddag kon je inkopen voor ¤45, nu is het alweer ¤54.. Gaat me er meer om hoe ik 'snel' geld op bijv. mtgox kan krijgen.. Paypal en iDeal kunnen jammer genoeg niet.
pi_125361589
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:00 schreef Awsom het volgende:

[..]

Dat was ik sowieso niet van plan. Vanmiddag kon je inkopen voor ¤45, nu is het alweer ¤54.. Gaat me er meer om hoe ik 'snel' geld op bijv. mtgox kan krijgen.. Paypal en iDeal kunnen jammer genoeg niet.
Gister was het nog ¤75 :P
iDeal kan alleen op bitonic.nl en happycoins.nl, maar daar betaal je ook meer.
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:31:54 #288
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125362611
quote:
Kannie wel wat van gebruiken ja.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:37:12 #290
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125362761
quote:
2s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:33 schreef µ het volgende:

[..]

Kannie wel wat van gebruiken ja.
Ook wel irritant als je gesprekspartner zijn feiten niet kent: 'reguliere geldvoorraad ligt vast', 'bitcoin is minder veilig dan een reguliere bank'. Plus nog een straw man fallacy: 'bitcoin is op dit moment bedoeld als een bellegingsproduct'. En dan vooral alle drie in een zin.

Maar goed, je moet je dus focussen op 'waarom Bitcoin', en 'waarom ik en Bitcoin'.
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:45:59 #291
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125363088
Een beetje als mensen die in 1900 om een verbrandingsmotor heen staan en zeggen: 'daar kun je niks mee'.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 16 april 2013 @ 18:52:46 #292
862 Arcee
Look closer
pi_125363377
Wie hebben er allemaal op 50 (bij)gekocht? *O*
pi_125364588
quote:
14s.gif Op dinsdag 16 april 2013 08:56 schreef SeLang het volgende:

[..]

Heheh!

Maar serieus, je ziet dat vaak. De vraag is dan: kun je daar je voordeel mee doen? Ik heb recentelijk een backtest gedaan hierop bij 5 currencyparen (correlatie tussen correctiediepte en daarop volgende beweging) en het resultaat was.....
Niets -O- (niet anders dan random)

Misschien moet ik het nog met een aantal andere factoren combineren (momentum had ik al ingebracht en ook dat leverde niets op) of toch iets anders definiëren.

Meestal als iets op het oog evident lijkt te zijn dan blijkt het in een test toch niks te zijn. Dus vooralsnog blijft mijn conclusie dat technische analyse één grote mindfuck is...

Maar goed, hier in dit Bitcoin geval werkt het dus wel weer feilloos en bij de goudcrash ook *O*
Als factoren waardoor lijkt dat technische analyse werkt op basis van behavioral finance worden veroorzaakt, dan zou je kunnen zeggen dat de valutamarkt efficient genoeg is om dat weg te arbitreren, maar dat bij een van de meest inefficiente markten ter wereld, Bitcoin, dit niet het geval is en TA daar dus duidelijk werkt. Waarschijnlijk is een simpele market making strategie al winstgevend te krijgen in de Bitcoin wereld. Ik vertrouw alleen niks van al die exchanges om daar geld te hebben staan.
Abre los ojos
  dinsdag 16 april 2013 @ 19:47:05 #294
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125365940
quote:
11s.gif Op zondag 14 april 2013 00:13 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Zouden winkeliers eigenlijk niet aan prijsbepaling kunnen doen? Wat als een winkelier zegt: ik vind dat Bitcoins 50 dollar waard zijn. Als genoeg winkeliers dat doen, wordt de prijs dan niet 50 dollar?

(als ik iets idioots zeg komt het door de moeheid)
Als ik het goed begrijp lijkt dit op een futures contract. Kan iemand mij uitleg geven?
  dinsdag 16 april 2013 @ 19:57:43 #295
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125366504


http://www.forbes.com/sit(...)ll-his-black-market/

[ Bericht 39% gewijzigd door Wouter_Drucker op 16-04-2013 20:06:10 ]
pi_125366528
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:45 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Een beetje als mensen die in 1900 om een verbrandingsmotor heen staan en zeggen: 'daar kun je niks mee'.
En in 2135 kregen ze gelijk :P
pi_125366796
quote:
Alles staat er op ja :P
PSN: Duuc-nl
  dinsdag 16 april 2013 @ 20:05:45 #298
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125366969
quote:
What keeps [Silk Road's] business afloat in this deflationary period is the large percentage of irrational actors in the drug community. I think they fall into two categories:

1. Ignorant/uninformed people. These are people who just want drugs and don’t follow bitcoin. They buy when they need coins and spend immediately.

2. Addicts. People who need their drugs and will pay for them, despite knowing that they could buy twice as much for the same money in a week.
:+
pi_125367319
Your Position in the Verification Queue 28540

;(
PSN: Duuc-nl
pi_125367516
quote:
19s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:11 schreef Duuc-nl het volgende:
Your Position in the Verification Queue 28540

;(
Alleen maar positief, hoe langer je wacht hoe minder je betaalt voor bitcoins :P
pi_125367619
quote:
7s.gif Op dinsdag 16 april 2013 20:14 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Alleen maar positief, hoe langer je wacht hoe minder je betaalt voor bitcoins :P
Probleem is dat die de afgelopen 2 uur al op dat getal staat ;(
PSN: Duuc-nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')