abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_125128937
registreer om deze reclame te verbergen
bitcoin.php
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.
Bekijk ook deze presentatie ^O^.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=1&p=0&

Lineair:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=O&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

3-maanden:
chart.png?width=940&m=mtgoxUSD&SubmitButton=Draw&r=90&i=&c=0&s=&e=&Prev=&Next=&t=S&b=&a1=&m1=10&a2=&m2=25&x=0&i1=&i2=&i3=&i4=&v=1&cv=0&ps=0&l=0&p=0&

Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
Though the truth may vary this ship will carry our bodies safe to shore.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
pi_125128997
Stats? :)
జ్ఞ‌ా
pi_125129004
Goed kom maar op met die coins, ik wil wel bijkopen nu (althans als de prijs nog steeds laag is, actuele prijs is sowieso een raadsel). Welke exchange doet het nog? Al die shit reageert niet :'(
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
pi_125129005
registreer om deze reclame te verbergen
$106 nu op mtg.ox (vertraagde koersen van http://bitcoin.clarkmoody.com/ )
pi_125129030
quote:
14s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:24 schreef µ het volgende:
Stats? :)
In a minute. :s)
Though the truth may vary this ship will carry our bodies safe to shore.
* * * Arcee's FOK!lijstjes * * *
pi_125129032
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:24 schreef pikinhand het volgende:
$106 nu op mtg.ox (vertraagde koersen van http://bitcoin.clarkmoody.com/ )
Bullshit. MtGox heeft lag.
జ్ఞ‌ా
  woensdag 10 april 2013 @ 21:25:02 #7
147511 Cyanide-
Extreem irriterend
pi_125129034
registreer om deze reclame te verbergen
kon net ff bij bitstamp, koers daar was nu 123$, Bitcoinity leek weer ietsjes bij te halen, geeft nu 125$ aan voor Mt.Gox, nog wel met mega-lag
pi_125129069
http://bitcoin.clarkmoody.com gaat nergens over, je ziet tegelijk honderden BCT worden verkocht voor $105 maar ook gekocht voor $150. :') Staat ook geen lag meer vermeld, maar die is er denk ik wel.
pi_125129082
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:24 schreef Jace_TBL het volgende:
Goed kom maar op met die coins, ik wil wel bijkopen nu (althans als de prijs nog steeds laag is, actuele prijs is sowieso een raadsel). Welke exchange doet het nog? Al die shit reageert niet :'(
https://script.google.com(...)JyeyOVQAsKSw4N4/exec maar blijft duur _O-
  woensdag 10 april 2013 @ 21:25:51 #10
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125129108
btc e doet het
pi_125129138
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:24 schreef Jace_TBL het volgende:
Goed kom maar op met die coins, ik wil wel bijkopen nu (althans als de prijs nog steeds laag is, actuele prijs is sowieso een raadsel). Welke exchange doet het nog? Al die shit reageert niet :'(
Als geen enkele exchange het nog doet, is er als het goed is geen prijs meer :D . Lukt het ook niet gewoon blind ergens 0.01BTC te kopen? Dan heb je iig weer een actuele prijs als er gelijk een bevestiging van komt?
Abre los ojos
pi_125129142
$1 000 000 000 weg.
జ్ఞ‌ా
  woensdag 10 april 2013 @ 21:26:32 #14
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125129148
Al iets over op de BBC geweest?
Breaking news.
pi_125129149
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:25 schreef Tourniquet het volgende:
http://bitcoin.clarkmoody.com gaat nergens over, je ziet tegelijk honderden BCT worden verkocht voor $105 maar ook gekocht voor $150. :') Staat ook geen lag meer vermeld, maar die is er denk ik wel.
staat onder naast de help&feedback, lag is nu 52 minuten
pi_125129161
quote:
3s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:26 schreef µ het volgende:
$1 000 000 000 weg.
Met welke prijs per BTC?
pi_125129191
quote:
7s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:26 schreef EugeneKrabs het volgende:
[..]
Met welke prijs per BTC?
Geen idee.
జ్ఞ‌ా
pi_125129242
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:26 schreef MrUnchained het volgende:

[..]

Als geen enkele exchange het nog doet, is er als het goed is geen prijs meer :D . Lukt het ook niet gewoon blind ergens 0.01BTC te kopen? Dan heb je iig weer een actuele prijs als er gelijk een bevestiging van komt?
Heb jij soms een eng touw.
Verstuur mij die, dan krijg jij mn bitcoins.
Ik ga morgen zelfmoordplegen
pi_125129246
Nou, de eerste echte crash, ben benieuwd waar t stopt :) helaas door mt.gox lag niet kunnen uitstappen maar maak me dr niet zo druk over, meeste is toch allang uitbetaald.
pi_125129253
quote:
7s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:26 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Met welke prijs per BTC?
Hij bedoelt (waarschijnlijk) dat er 1 miljard $ aan BTC is 'verdampt' (de totale waarde van BTC op z high - de waarde nu).
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_125129278
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:26 schreef pikinhand het volgende:

[..]

staat onder naast de help&feedback, lag is nu 52 minuten
Staat er bij mij niets waar het normaal wel staat.
pi_125129282
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:28 schreef Stokkie_ het volgende:
Nou, de eerste echte crash, ben benieuwd waar t stopt :) helaas door mt.gox lag niet kunnen uitstappen maar maak me dr niet zo druk over, meeste is toch allang uitbetaal.d
Vorig jaar crashde hij ook ..
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_125129362
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:28 schreef Zith het volgende:

[..]

Vorig jaar crashde hij ook ..
Mja maar geen 100$ :) relatief gezien wel gelijk maar wilde daytraden met wat ik over had, helaas niet gelukt. Weet wel dat ik dat niet meer bij mt.gox ga doen, te veel lag.
pi_125129366
quote:
Mtgox trading engine lag: 2808.59s
Wordt al minder.

:')
జ్ఞ‌ా
pi_125129378
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 21:27 schreef r0nr het volgende:

[..]

Heb jij soms een eng touw.
Verstuur mij die, dan krijg jij mn bitcoins.
Ik ga morgen zelfmoordplegen
Een gemiddeld geschikt touw kost toch al snel een paar dollar, dus ik weet niet of dat wel zo'n goede deal voor mij is.
Abre los ojos
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')