abonnement Unibet Coolblue
pi_125031462

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.
Bekijk ook deze presentatie ^O^.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?
  maandag 8 april 2013 @ 15:14:15 #2
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125031688
En ik maar denken dat het topic in DIG het enige topic was over bitcoin. :')
pi_125031742
Waaat? Die is goed gestegen! Had ik nu vorige maand maar BTC geaccepteerd :')
pi_125031763
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:15 schreef Sowieso. het volgende:
Waaat? Die is goed gestegen! Had ik nu vorige maand maar BTC geaccepteerd :')
Dat zeg je over een maand weer. :)
pi_125031785
quote:
2s.gif Op maandag 8 april 2013 15:16 schreef Ravarian het volgende:

[..]

Dat zeg je over een maand weer. :)
Ik had gewoon ook moeten inslaan toen ze een paar cent waren :')
  maandag 8 april 2013 @ 15:19:47 #6
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_125031885
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:17 schreef Sowieso. het volgende:

[..]

Ik had gewoon ook moeten inslaan toen ze een paar cent waren :')
"Had ik maar"
"Ik had beter"
"Ik moest eigenlijk"
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
pi_125032182
Iemand al rijk geworden hier?:D
Surely you can't be serious
I am serious... and don't call me Shirley
pi_125032194
ik vind hget maar een raar fenomeen. Nieuwe bubble in de maak?
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  maandag 8 april 2013 @ 15:28:58 #9
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125032249
quote:
7s.gif Op maandag 8 april 2013 15:27 schreef imanidiot het volgende:
Iemand al rijk geworden hier?:D
Ik heb al bijna 1 euro netto verdiend :') afschrijving niet meegerekend :')
pi_125032303
M'n voorspelling gaat voorspoedig. Amerikanen ook zo wakker....laat de 200 maar komen!

Afgelopen weken wilde ik nog wel eens betten met hele BTC's per hand, dat laat ik nu maar mooi zitten :D
pi_125032437
quote:
1s.gif Op maandag 8 april 2013 15:28 schreef DeGemaskerdeMuchacho het volgende:

[..]

Ik heb al bijna 1 euro netto verdiend :') afschrijving niet meegerekend :')
Mn pc staat al een tijdje te pruttelen, lijkt er ook niet veel harder op te gaan :'(
Surely you can't be serious
I am serious... and don't call me Shirley
  maandag 8 april 2013 @ 15:36:42 #12
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125032614
7.gif nvm
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  maandag 8 april 2013 @ 15:37:39 #13
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125032656
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:33 schreef imanidiot het volgende:

[..]

Mn pc staat al een tijdje te pruttelen, lijkt er ook niet veel harder op te gaan :'(
Ach, geduld hebben. Ben zelf nog maar net begonnen eigenlijk. Haal 440 Mh/s uit m'n 2 HD6850's. Wat voor systeem heb je? Welk programma gebruik je? Is je GPU overklokt?
pi_125032718
quote:
1s.gif Op maandag 8 april 2013 15:37 schreef DeGemaskerdeMuchacho het volgende:
Ben zelf nog maar net begonnen eigenlijk. Haal 440 Mh/s uit m'n 2 HD6850's. Wat voor systeem heb je? Welk programma gebruik je? Is je GPU overklokt?
1x 6870 :) haal iets meer dan 270 er uit. (ik gebruik bitminter)
Surely you can't be serious
I am serious... and don't call me Shirley
  maandag 8 april 2013 @ 15:41:04 #15
150083 Barcaconia
ºº [[[[] []]]] ºº
pi_125032807
quote:
3s.gif Op maandag 8 april 2013 15:27 schreef Deetch het volgende:
ik vind hget maar een raar fenomeen. Nieuwe bubble in de maak?
Ik vind het ook maar vreemd. Dat het een bubble is lijkt me vrij duidelijk. Maar het is een experimentje wanneer die gaat klappen.

Ik heb een tijdje terug 500 euro aan de kant gezet hiervoor, een aantal BTC gekocht en nu maar even afwachten. Koersverloop is leuk in ieder geval.
[b]Op vrijdag 24 augustus 2007 09:50 schreef PretKroket het volgende:[/b]
dude? :') ik hoop voor je dat je niet serieus bent
Even voor jou: 2x1/2 = 1/2 x 1/2
[b]Neem mij niet tè serieus, dat doe ik zelf ook niet[/b]
  maandag 8 april 2013 @ 15:41:27 #16
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125032820
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:38 schreef imanidiot het volgende:

[..]

1x 6870 :) haal iets meer dan 270 er uit. (ik gebruik bitminter)
Ah dat is toch al heel netjes. Is waarschijnlijk nog wel iets te winnen, maar veel zal het niet zijn.
pi_125032877
quote:
1s.gif Op maandag 8 april 2013 15:41 schreef DeGemaskerdeMuchacho het volgende:

[..]

Ah dat is toch al heel netjes. Is waarschijnlijk nog wel iets te winnen, maar veel zal het niet zijn.
Ja zal inderdaad nog wel iets te winnen zijn maar mn videokaartje moet niet gaan koken door het avontuurtje :D
Surely you can't be serious
I am serious... and don't call me Shirley
  maandag 8 april 2013 @ 15:48:00 #18
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125033127
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:42 schreef imanidiot het volgende:

[..]

Ja zal inderdaad nog wel iets te winnen zijn maar mn videokaartje moet niet gaan koken door het avontuurtje :D
Zal wel meevallen. Het gemakkelijkste is om afterburner te downloaden, je memclock flink naar beneden te gooien, je coreclock een stuk omhoog. Als het te warm wordt kan je je voltage wat verlagen, of je core clock. Dan moet je geen scrypt minen, masr dat doe je bij bitminter volgens mij ook niet.

*Ik aanvaard geen enkele aansprakelijkheid ;)
pi_125033377
Kan iemand mij vertellen hoe het nou precies werkt? Ik snap dat je dus bitcoins kan in- en verkopen en dat de prijs de afgelopen periode enorm is gestegen. Maar klopt het nou dat je middels (pooled) mining dus 'gratis' bitcoins kan krijgen? En hoe werkt dit mining dan precies?
Makkelijk online geld verdienen, iedereen wilt dat wel! Nu is er eindelijk een site waar dat makkelijk en relatief snel kan. Kijk eens op: http://mytrafficvalue.com/ref/colasander .
pi_125033393
ik neem aan dat de waarde van de geminede bitcoin nog wel opweegt tegen de extra slijtage van je hardware en de electriciteit?
Ik kan me herinneren dat SETI ook op de electriciteitsrekening was te zien, maar dan vooral omdat ik mijn PC's 24-7 aan liet om maar zoveel mogelijk data te everwerken.
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
  maandag 8 april 2013 @ 15:55:03 #21
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125033408
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:53 schreef ramosfanforlife het volgende:
Kan iemand mij vertellen hoe het nou precies werkt? Ik snap dat je dus bitcoins kan in- en verkopen en dat de prijs de afgelopen periode enorm is gestegen. Maar klopt het nou dat je middels (pooled) mining dus 'gratis' bitcoins kan krijgen? En hoe werkt dit mining dan precies?
Ja dat klopt, en het is niet zo snel uit te leggen. Zal ff een link voor je zoeken, moment.

EDit gevonden:
  maandag 8 april 2013 @ 15:55:49 #22
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125033432
quote:
3s.gif Op maandag 8 april 2013 15:54 schreef Deetch het volgende:
ik neem aan dat de waarde van de geminede bitcoin nog wel opweegt tegen de extra slijtage van je hardware en de electriciteit?
Ik kan me herinneren dat SETI ook op de electriciteitsrekening was te zien, maar dan vooral omdat ik mijn PC's 24-7 aan liet om maar zoveel mogelijk data te everwerken.
Dat hangt van je hardware en de koers van de munt af.
pi_125033538
quote:
1s.gif Op maandag 8 april 2013 15:55 schreef DeGemaskerdeMuchacho het volgende:

[..]

Ja dat klopt, en het is niet zo snel uit te leggen. Zal ff een link voor je zoeken, moment.
Dat zou top zijn. Omdat ik de prijs nu redelijk hoog vind, ben ik vooral wel geïnteresseerd in het pooled mining. Daar zou je namelijk weinig risico oplopen volgens mij. Helemaal omdat je dus inderdaad rekening moet houden met elektriciteitskosten lees ik overal. Echter, hier heb ik wel wat op gevonden.. Ik werk namelijk vooral 's nachts in mijn eentje, waar ik dan mijn laptop kan aansluiten zodat deze lekker kan gaan minen. Kan iemand mij wellicht ook vertellen hoe snel dat minen gaat?
Makkelijk online geld verdienen, iedereen wilt dat wel! Nu is er eindelijk een site waar dat makkelijk en relatief snel kan. Kijk eens op: http://mytrafficvalue.com/ref/colasander .
pi_125033570
9.1k bitcoins aan buys nodig voor de $200.
  maandag 8 april 2013 @ 16:00:03 #25
384187 DeGemaskerdeMuchacho
Blinde paniek zij met ons.
pi_125033599
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 15:58 schreef ramosfanforlife het volgende:

[..]

Dat zou top zijn. Omdat ik de prijs nu redelijk hoog vind, ben ik vooral wel geïnteresseerd in het pooled mining. Daar zou je namelijk weinig risico oplopen volgens mij. Helemaal omdat je dus inderdaad rekening moet houden met elektriciteitskosten lees ik overal. Echter, hier heb ik wel wat op gevonden.. Ik werk namelijk vooral 's nachts in mijn eentje, waar ik dan mijn laptop kan aansluiten zodat deze lekker kan gaan minen. Kan iemand mij wellicht ook vertellen hoe snel dat minen gaat?
Dat hangt van je hardware (gpu) af. Een laptop ga je het waarschijnlijk niet mee redden. Tenzij die echt high-end is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')