Maakt niet zoveel uit als je ze toch allebei gaat proevenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 21:24 schreef morgane het volgende:
Ik heb nog nooit (pure) whisky gedronken en ik heb de volgende proefflesjes staan: glenlivet 15yr en 18yr en Jameson. Waarmee zal ik beginnen?
En die Jameson ook geprobeerd?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 22:04 schreef morgane het volgende:
Edit: net de 15yr Glenlivet geproefd. Toch wat te heftig voor mij, whisky dit groentje gaat maar weer snel weg uit dit topic
Zo reageert waarschijnlijk iedereen eerst, maar die smaak begint je toch nieuwsgierig te maken. Zo raar, maar zo gaat hetquote:Op zaterdag 25 mei 2013 22:04 schreef morgane het volgende:
Edit: net de 15yr Glenlivet geproefd. Toch wat te heftig voor mij, whisky dit groentje gaat maar weer snel weg uit dit topic
Drink je die ook op cask strenght, of verdun je hem toch zelf?quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:22 schreef golfer het volgende:
[..]
Die heb ik hier ook nog in de collectie staan. Stevig, qua alcohol.
Hmm, The Glenlivet 15 vind ik zelf niet veel heftiger dan een Jameson. Je zou misschien eens een glas Tulamore Dew kunnen proberen, die is wel wat zoeter.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 22:07 schreef morgane het volgende:
Nee nog niet. Wellicht wat minder heftig?
Tof, welkom!quote:Op donderdag 23 mei 2013 16:16 schreef MarkHerder het volgende:
Goedemiddag,
Al heel lang niet meer op fora geweest, en mijn oude ID stond op een mail adres die niet meer actief is dus heb ik een nieuw account aangemaakt.
Even in het kort:
Mark Herder, net 30 geworden en woonachtig in het altijd mooie Delfzijl (Grn).
Getrouwd, 2 kinderen (Aidan en Julian) en werkzaam als Accountmamanger in de ICT.
Drink nu ongeveer 2 jaar actief whisky, ben lid van een sociteit (Whisky&Wad) waar ik overigens de website ook voor bijhoud. en zit in het bestuur van het Damster Spirit Festival (Waar ik evens de site van bij houd en de socila media kant doe). Ik kwam toevallig dit topic tegen en vond het een aanleiding om weer eens actief te gaan worden.
Heb ik favorieten? Nee ik vind er heel veel lekker en ook heel veel niet. Favo streek, toch wel Hihglands of Speyside. Ben geen Islay drinker. Heb nu een Ardmore in de kast staan die erg fijn is, een old pulteny 12 die ook goed te doen is en net voor mijn verjaardag een Carn More Highlandpark 14 yrs individuele botteling (Welke nog niet open is geweest). Als snelle whisky koop in meestal the Naked Grouse.
Zo dat was een mooie "korte" intro.
Proost!
Prachtige fles ook, met dat gewei erop!quote:Op zaterdag 25 mei 2013 21:17 schreef kensei het volgende:
Zojuist deze open gemaakt:
[ afbeelding ]
Wat een heerlijke volle smaak zeg, sherry cask
Da's zeker geen vloeken in de kerk. Cask strength verdunnen is de gewoonste zaak van de wereld (al is het ook leuk om eens te kijken hoe hij op de oorsprongkelijke sterkte smaakt natuurlijk). Sterker nog, ook het toevoegen van een beetje water (een paar druppels tot een hele sloot naar smaak) aan niet cask-strength drams is heel normaal. Je zal merken dat met wat water de smaak van een whisky vaak verandert. Soms ten goede, soms ten slechtequote:Op zaterdag 25 mei 2013 22:17 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Drink je die ook op cask strenght, of verdun je hem toch zelf?
Niet dat ik in de kerk wil vloeken oid, maar ik heb wel eens vernomen dat cask strength verdunnen de smaak ten goede kan komen. Dus ik ben benieuwd
[..]
quote:Op zaterdag 25 mei 2013 22:45 schreef Atmosphere82 het volgende:
Niet ontopic maar vanavond ga ik maar eens aan de wodka i.p.v. de whisk(e)y!
Die paar druppels voeg ik zelf ook wel eens toe, maar op die ene collega van me na (die tevens wel een whisky liefhebber in hart en nieren is dus ik geloof hem wel wat de smaak ervaring na verdunnen betreft) heb ik nog geen andere mensen gehoord over het sterk verdunnen van whiskies dus vroeg ik me af hoe standaard het is. Thanks voor het bevestigenquote:Op zondag 26 mei 2013 10:40 schreef XmattX het volgende:
[..]
Da's zeker geen vloeken in de kerk. Cask strength verdunnen is de gewoonste zaak van de wereld (al is het ook leuk om eens te kijken hoe hij op de oorsprongkelijke sterkte smaakt natuurlijk). Sterker nog, ook het toevoegen van een beetje water (een paar druppels tot een hele sloot naar smaak) aan niet cask-strength drams is heel normaal. Je zal merken dat met wat water de smaak van een whisky vaak verandert. Soms ten goede, soms ten slechte
Ik viel in slaap in de stoel tijdens het kijken naar een film dus het feest ging niet door!quote:
quote:Op zondag 26 mei 2013 23:26 schreef Cynix ® het volgende:
Ik heb tijdens de film 'From Paris with Love' toch maar mooi enige Talisker 10yo weggezet, the only single malt form the Isle of Skye.
Ook groentjes zijn hier welkom hoor, zo zijn we allemaal begonnen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 22:04 schreef morgane het volgende:
Edit: net de 15yr Glenlivet geproefd. Toch wat te heftig voor mij, whisky dit groentje gaat maar weer snel weg uit dit topic
mwa, persoonlijk ben ik niet zo'n bourbon fan.quote:Op maandag 27 mei 2013 11:55 schreef morgane het volgende:
Haha dank je dit is iig een goede plek om me een beetje in te lezen binnenkort maar eens een wat zoetere/nog zachtere whisky proberen. Four Roses nog een idee?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |