Sap uitpersen en invriezen om later te gebruiken. Of in partjes snijden en invriezen voor in drankjes?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:36 schreef lady-wrb het volgende:
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil.
blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt.
hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen?
Zit er veel smaakverschil tussen zo'n potje en het origineel? Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan maar het uiterlijk trekt mij toch niet over de streep.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:37 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Hmm. Ik ben nogal van het gezond verstand, lijkt me dat je met heet water, een borstel en wat geduld een eind komt. Maar goed, daar staat tegenover dat ik ook een potje citroenrasp van Dr. Oetker heb
[..]
Die heb ik dan weer niet
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken makenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.
En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
oeh lekker en is daar ook een recept van?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:50 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken maken
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...quote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:12 schreef lady-wrb het volgende:
o maar ik kan heel goed wachten!
dan heb ik alleen maar meer eieren straks
lekker belangrijk ik heb eieren van echte scharrelkippen.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:25 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...
Ja daar ben ik dan weer jaloers op. Ik woon boven een kinderboerderij, maar weet eigenlijk niet of ik daar eieren vandaan kan trekken. Lijkt me heerlijk, een eigen eierenfabriek!quote:Op dinsdag 14 mei 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
lekker belangrijk ik heb eieren van echte scharrelkippen.
(scharreleieren vind ik zo'n stom woord. die eieren scharrelen echt niet )
De citroenrasp van Dr. Oetker is met een heleboel suiker volgens mij, Ik heb ook de ervaring dat ik het maar zoete meuk vind .quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.
En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken . Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee makenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:36 schreef lady-wrb het volgende:
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil.
blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt.
hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen?
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers overquote:Op woensdag 15 mei 2013 09:05 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken . Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee maken
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?quote:Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.
[ afbeelding ]
Dit is nu gewoon een principe kwestie en ik zal niet rusten voor ik een goede chocolade-munt taart heb gecreëerd. Ik moet alleen nog even nadenken hoe ik dit in deel III ga verwezenlijken, misschien moet ik een munt crème vulling (mascarpone?) maken i.p.v. een munt slagroom vulling en ik wil proberen een luchtigere (denk aan slagroomtaart) cake te bakken waar ik dus mee kan werken.
*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima.
Ik mis een been.quote:Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.
[ afbeelding ]
*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima.
Oh prima . Ik heb het overblijven van dooiers ook al eens aangegrepen om zelf mayonaise te makenquote:Op woensdag 15 mei 2013 09:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers over
Ja nou ik experimenteer graag, maar misschien moet ik inderdaad eerst beter leren bakken voordat ik daadwerkelijk ga experimenteren met smaken en combinaties. Eerst even de basics onder de knie krijgen.quote:Op woensdag 15 mei 2013 13:48 schreef Noek het volgende:
[..]
Een recept van internet is not done? Denk dat je het jezelf te lastig maakt.
Ja ik had 'm gelezen maar ik was toch niet echt van plan om die vulling te maken, het staat me eigenlijk totaal niet aan om after eight chocolaatjes te gebruiken en eigenlijk wil ik gewoon de frisse smaak uit muntblaadjes halen en in de taart te zien te verwerken.quote:Op woensdag 15 mei 2013 13:43 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?
Heb m zelf nl eens 'op verzoek' gemaakt, ik hou zelf niet van munt dus niet geproeft maar hij viel bij anderen heel erg in de smaak!
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |