Een kaneelsuiker swirl hmm. Die ga ik ook eens proberen.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op
edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!
[ afbeelding ]
Voor de hoogte van de taart en de garing wel iets, maar het heeft er geen enkele invloed op of de taart schuin afloopt danwel of het glazuur veel te zoet isquote:Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
Brownie... okee ga ik daar wat op zoeken, thanksquote:Op zondag 19 mei 2013 23:30 schreef Dragonberry het volgende:
Brownies of choco cake? Brownies zijn niet moeilijk
Neuken?quote:Op zondag 19 mei 2013 23:33 schreef uniekhoorn het volgende:
PureEvil, jij bent ook vrouw toch? soms heb je zin om dingen te doen in de keuken
Kan niet, moet bakkenquote:
quote:Op zondag 19 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Afgelopen vrijdag samen met de kok van het restaurant waar ik werk lekker de hele middag taarten staan bakken, super leuk en heel lekker, echt een hele smakelijke torta limone gemaakt met lemoncurd vulling en meringue toefjes bovenop, twee sachr taarten en een gigantisch prachtige aardbeien slagroom taart met rozenblaadjes jam en mascarponeslagroom en citroen siroop en heerlijkheden, binnenkort hopelijk weer!
Persoonlijk smelt ik niets in de magnetron (het kookt/het klont/het koekt aan). Gewoon langzaam op het fornuis (chocolade boven een pannetje water) en niet overmatig roeren. Daarnaast meng en klop ik alles zeer ouderwets met de garde en niet met het snijmes van een staafmixer. Ook doe ik liever eerst de bloem door het recept en niet om en om met de eiwitten. De bloem gaat er niet altijd even mooi egaal door en de opgeklopte eiwitten gaan stuk. Wat de eiwitten betreft eerst even familie maken met een klein beetje en dan de rest er met een ijzeren lepel door vouwen.quote:Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Wow wat een reacties haha , dit is de link : http://www.24kitchen.nl/recepten/sachertorte. Uiteindelijk hadden we dus niks bij de koffie niet dat iemand dat echt erg vond , er was ook echt geen supermarkt open maar had ook niet echt tijd want er stond ook nog een 3 gangen diner op de planning die veel voorbereiding nodig had. Voorlopig laat ik deze taart ook links liggen. Had de poedersuiker en bloem gezeefd Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.quote:Op maandag 20 mei 2013 15:32 schreef Etcetera het volgende:
Ik ben nog niet overtuigd van de mascarpone appeltaart naar mijn mening: te veel mascarpone, te weinig appel - de volgende keer ga ik de verhoudingen even veranderen
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord hebquote:Op maandag 20 mei 2013 20:01 schreef Adnap het volgende:
waarom geen wellant. appels? die zijn vergelijkbaar met goudreinet en bij deen te koop.
dat verklaardquote:Op maandag 20 mei 2013 20:03 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord heb
en ten tweede omdat we hier geen deen hebben (waardoor ik dus nog nooit van wellant appels gehoord heb
maar goed, elstars overleven we wel
4 appels, ook elstars. Ik vraag me af of het wil om een onderlaag appel te doen, dan mascarpone en dan weer appel.quote:Op maandag 20 mei 2013 19:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.
hoeveel appels heb jij erin gepropt gekregen?
ik heb nu een vorm van 28 dia en daar heb ik met enig duw- en trekwerk 4,5 elstar ingekregen.
dat is 1 appel meer dan de vorige keer. ik ben benieuwd of het te proeven is.
maar ik vond de taart vorige keer ook goed en ik ben geen appeltaart fan.
Die vind ik altijd wat lafjes van smaakquote:
quote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:16 schreef EnemyRock het volgende:
Nu een redelijk simpel appeltaart deegje met citroen in de oven voor een lekkere lemon curd taart en straks de mascarpone appeltaart proberen te maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |