Het is ook zoooo lekkerquote:Op zondag 7 april 2013 18:38 schreef Mirjam het volgende:
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer?quote:Op zondag 7 april 2013 16:57 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik heb nieuwe bakspullen binnen Een set van 24 spuitmondjes, een suikerthermometer en een set bakblikken inclusief ring voor het maken van een checkerboard cake
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
Amazon.co.uk. Dat was vooral handig voor die spuitmondjes, want daar kostte een set van 24 verschillende slechts 7 pond. Het is geen superkwaliteit, maar ik heb nu een mooi assortiment. Mocht er eentje door veelvuldig gebruik kapot gaan, dan vervang ik die t.z.t. wel voor een beter exemplaar.quote:Op maandag 8 april 2013 13:56 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
waar heb je besteld en wat kostte de suikerthermometer?
quote:Op maandag 8 april 2013 15:06 schreef Bleie het volgende:
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing .Gewoon maken wat je lekker vind, alleen er kleurstof bij gooien?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
quote:Op maandag 8 april 2013 15:06 schreef Bleie het volgende:
Mijn man is vlak voor Koninginnedag jarig, dus het leek me wel geinig om een taart te maken zoals hieronder (onder spoiler, want nogal groot plaatje), maar dan rood-wit-blauw, met oranje icing .Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maar wat voor taart bak je daarvoor? In dit recept is het geloof ik red velvet cake. Heb ik ooit gemaakt, maar vond ik niet geweldig, vooral enorm machtig. Heeft iemand suggesties? En wellicht ook voor de icing?
Dat heb ik nog nooit gemaakt . Recept?quote:Op dinsdag 9 april 2013 16:49 schreef Ooi86 het volgende:
[..]
Ik zou gewoon voor biscuit gaan. Makkelijk te maken en goed te combineren met lagen.
Bij ons in de supermarkt staat het op de bovenste plank, bij de chocomel en houdbare melk/koffiemelk.quote:Op dinsdag 9 april 2013 19:38 schreef lady-wrb het volgende:
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij
als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken
Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH.quote:Op dinsdag 9 april 2013 19:38 schreef lady-wrb het volgende:
in het taartentopic staan ook wel recepten volgens mij
als ik nou eens een blik gecondenseerde melk kan scoren, kan ik eindelijk eens oreschki bakken
gevonden idd bij conimex naast de kokosmelkquote:Op dinsdag 9 april 2013 19:58 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Bij de conimex producten en kokosmelk ed van Friese Vlag bij de AH.
Er staan echt heel veel dingen niet in appie.quote:Op dinsdag 9 april 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
gevonden idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie
bedankt
Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingenquote:Op dinsdag 9 april 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
gevonden idd bij conimex naast de kokosmelk
het stond dus echt niet op appie
bedankt
zal wel komen omdat we uit dezelfde buurt komen....quote:Op dinsdag 9 april 2013 20:37 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Mooi! Het is een wonder dat je het gevonden hebt naar aanleiding van die zin. Lees hem nu terug: een onlogische opsomming van merken, producten en afkortingen
ik had het een tijdje terug wel gevonden bij een toko, maar daar vroegen ze er zoveel voor dat ik dacht: dat moet toch goedkoper kunnen? (3,75 per blikje als ik me goed herinner) hoewel mijn buurman altijd zegt: beter duur dan niet te koop, ging me dat echt te ver.quote:Op woensdag 10 april 2013 07:59 schreef Spuuglokje het volgende:
Bij mijn Ah staat het ook bij de Conimex naast de kokosmelk.
Niemand?quote:Op maandag 8 april 2013 13:30 schreef kRiZzZiZ het volgende:
Waar kan ik het recept vinden van het bakdinges van de bovenste foto? WAUW!
Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden..quote:Op woensdag 10 april 2013 15:27 schreef lady-wrb het volgende:
oké hier zijn ze dan. oreschki gevuld met dolce de leche
[ afbeelding ]
omnomnom!
het is ook een duits recept.quote:Op woensdag 10 april 2013 16:00 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Oeiii dit zit er lekker uit. Wil je het recept delen? Kan via google alleen maar buitenlandse recepten vinden..
ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! Jammer alleen dat ik geen wafelijzer heb met die vormpjes.quote:Op woensdag 10 april 2013 17:42 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
het is ook een duits recept.
http://www.chefkoch.de/rezepte/605971160396757/Oreschki.html
maar het is best een eenvoudig recept hoor. speisestarke is gewoon maizena en ipv bloem en bakpoeder heb ik zelfrijzend bakmeel gebruikt.
ik heb m van ebay duitsland.quote:Op woensdag 10 april 2013 17:46 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
ahaa, ja daar kom ik zelfs nog wel uit! Jammer alleen dat ik geen wafelijzer heb met die vormpjes.
receptje, please?quote:Op zaterdag 13 april 2013 17:04 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Ze kunnen aan decoratie/uiterlijk nog wat beter, maar ow wat waren ze weer goed. Boven oreoballs, onder wat meer richting cookiedough door fourrebiscuitjes te gebruiken
En nu maar eens een receptje zoeken voor goed Iers sodabrood want ik mis het...
Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat.quote:Op vrijdag 1 maart 2013 20:08 schreef Mirjam het volgende:
recept bananenbrood dat ik gebruikt heb:
[..]
en mijn additionele omreken-notities:
[..]
quote:Op zaterdag 13 april 2013 18:46 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb dit recept geprobeerd maar het is helaas niet zo goed gelukt, de binnenkant wilde om de een of andere reden echt niet gaar worden. Ik heb de broden uiteindelijk uit de oven gehaald omdat de korst tegen verbranding aanzat, en dan nog is de binnenkant vrij nat.
Best zonde, want ik heb het net geproefd en het lijkt eigenlijk heel erg lekker te zijn. Heb jij dit probleem wel eens gehad en heb je enig idee waar het aan kan liggen?
Meerdere malen jaquote:Op zondag 7 april 2013 18:38 schreef Mirjam het volgende:
Bananenbrood blijft toch een bewerkelijk iets, nu is hij weer te nat waardoor het niet aan te snijden is. jammer, want het is een perfect ontbijt voor als je haast hebt.
Jammer!quote:Op zaterdag 13 april 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
[..]
Meerdere malen ja
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
Hmmm dat is best balen ja. Weet ook niet zo snel een oplossing om de vulling zo te krijgen...quote:Op zaterdag 13 april 2013 19:08 schreef kwakz0r het volgende:
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
Proef je echt niks vanquote:Op zaterdag 13 april 2013 19:08 schreef kwakz0r het volgende:
ieuwl. creamcheese... zo jammer vind ik dat altijd.. ik lust het écht niet...
mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheesequote:
Ik gebruik dit recept Banana Bread volgens Laura in the Kitchen en het komt steeds goed uit de oven. De smaak is de dag erna nog lekkerderquote:Op zaterdag 13 april 2013 18:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
[..]
Meerdere malen ja
Meer bloem gebruiken denk ik, maar ik hou het voorlopig voor gezien denk ik
Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter..quote:Op zaterdag 13 april 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
mja, dat zeggen ze van wel meer dingen... ik pik het er tot nu toe altijd feilloos uit als een topping o.b.v. cream cheese is helaas... no worries, in mn blondies hoefde geen creamcheese
mascarpone is eigenlijk ook een soort roomkaas, qua smaak dan, vind ik.quote:Op zaterdag 13 april 2013 21:04 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Misschien is cream cheese vervangen door mascarpone een optie? Of boter..
Bedoel je misschien harde wener deeg?quote:Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.
Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Linzendeeg:quote:Op zondag 14 april 2013 19:08 schreef icloud het volgende:
Vroeger maakte ik wel eens Limburgse rijste vlaai met slagroom en advocaat.
Nu maakte ik dat altijd met een hard en bros deeg, echter ben ik hier de naam van kwijt, wie kan me helpen?
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.quote:Op maandag 15 april 2013 11:34 schreef robuust89 het volgende:
Huuuu, de vriendin van m'n broer bakt alles met margarine Toch maar even uitgelegd dat ze beter boter kan gebruiken
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.quote:Op dinsdag 16 april 2013 18:53 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
Zie hier het resultaat van de honing-mangotaart die ik vanmiddag heb gemaakt, ik had wel problemen met het deeg, het bleef plakken aan het blad toen ik het nog moest uitrollen en dit was verder niet te verhelpen, ook niet met bloem, dus heb uiteindelijk de deegbal opnieuw moeten kneden en in de vorm zelf de bodem moeten vormen, ook had de bodem iets langer in de oven gemoeten, deze was niet stevig genoeg en dus voelde de taart af en toe wat papperig aan, maar de smaak was zeker goed!
Mijn moeder vond de vulling dus ook naar cakebeslag smaken.. Vreemd...quote:Op woensdag 17 april 2013 21:23 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb deze ook gemaakt en had dezelfde problemen met het deeg en de gaarheid. Ik heb hem uiteindelijk 20 minuten langer erin gehad en toen smaakte de vulling alsnog naar cakebeslag met teveel kardemom. Vond het geen succes.
After eight-vulling ipv glazuur?quote:Op zaterdag 20 april 2013 14:51 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb een soort taart idee in m'n hoofd en ik weet nog niet helemaal hoe ik het ga verwezenlijken maar wat ik dus van plan ben aankomende week te maken is een chocolade-munt taart.
Een dikke chocolade cake maken in een ronde bakvorm en deze dus door midden snijden en hier tussen een boter/crème/slagroom laag te doen en een laag (munt?) glazuur bovenop te doen.
Ik weet nog niet wat heel praktisch is en wat ik het beste kan doen, en of muntglazuur dan niet iets te veel van het goede gaat worden, ik dacht ook aan citroen, maar munt-citroen is wel een goede combinatie, en chocolade-munt ook, maar misschien dat munt-citroen-chocolade wederom te veel van het goede is.
Heeft een van jullie wellicht suggesties of ideeën of tips?
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet.quote:Op zaterdag 20 april 2013 16:58 schreef Diconnected het volgende:
Heb zojuist gluten vrije brownies gebakken, hopelijk smaken ze goed
Dat klinkt best goed, maar heeft after eight niet een beetje een te sterke, overheersende smaak? Ik dacht er zelf aan om gewoon munt blaadjes te gebruiken.quote:Op zaterdag 20 april 2013 16:47 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
After eight-vulling ipv glazuur?
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/27/After-eightvulling/
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22quote:Op zaterdag 20 april 2013 17:00 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Zou je dat recept willen delen? Ik ben daar wel benieuwd naar namelijk.. Overigens ook of ze smaken of niet.
En?quote:Op zaterdag 20 april 2013 17:04 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Recept is hier: http://www.nigella.com/re(...)t-chocolate-sauce-22
Heb vaker brownies van Nigella gemaakt en die waren ook zo goddelijk dus denk dat deze ook wel lekker zullen zijn . Ik ga ze pas vanavond proeven want dan heb ik bezoek, maar zal m'n bevindingen zeker hier plaatsen
Die slagroomtaart... *instant honger*quote:Op maandag 22 april 2013 11:01 schreef MissHobje het volgende:
Mijn succes taartje en zin in de lente enzo :
Aardbeien slagroomtaart.
[ link | afbeelding ]
en mijn appeltaart van gisteravond:
[ link | afbeelding ]
ik heb laatst een vriend die met regelmaat van mijn baksels smult en een zelfverklaarde margarinehater is nog verbaasd met de mededeling dat ik soms ook bak met margarine - maar net wat er in huis is. gewoon, een pakje zeeuws meisje door de cake, hij proefde het echt niet hoor.quote:Op maandag 15 april 2013 12:43 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik bak ook wel eens met margarine omdat ik mensen met koemelkallergie in de familie heb. Ik vind het gruwelgehalte best meevallen eigenlijk, zoveel proef je er niet van.
Die citroencakejes zien er goed uit
Die zien er heel goed uit, ik ben van plan die binnenkort ook eens te maken!quote:Op woensdag 24 april 2013 15:49 schreef lady-wrb het volgende:
ik heb van de week brownies met dulce de leche gebakken.
ik ben niet echt een zoetekauw, maar ze waren echt verrukkelijk
het was dit recept
dit recept gebruik ik altijdquote:Op woensdag 24 april 2013 19:43 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Die slagroomtaart... *instant honger*
Recept?
Beetje laat, maar zat een week in de UK Maar brownies waren érg lekker smaken net zo goed als normale brownies vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met mequote:
Was al aan het wachten ja, een vriendin van me probeert ook zoveel mogelijk glutenvrij te eten maar ik heb een slechte invloed op haar door haar elke keer een stuk taart of iets te brengen, dus dit is een mooie afwisseling! Bedankt.quote:Op maandag 29 april 2013 17:18 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Beetje laat, maar zat een week in de UK Maar brownies waren érg lekker smaken net zo goed als normale brownies vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me
Wow, wat een mooie cake zeg!quote:Op zaterdag 27 april 2013 14:09 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Deze week samen met een vriendin gebakken voor een jarige vriend van ons, samen met nog twee anderen gedecoreerd met roze fondant en de pigs in the mud cake veranderde in een uit de hand gelopen klei partij.
http://www.24kitchen.nl/s(...)en/cappuccinocakejesquote:Op donderdag 2 mei 2013 17:22 schreef Skaai het volgende:
Daar wil ik wel het recept van!!! Klinkt lekker!
Die ben ik ook nog van plan eens te maken!quote:Op vrijdag 3 mei 2013 15:40 schreef honeyblack het volgende:
[ afbeelding ]
Tarta impossible recept van Rudolph's bakery
Ik heb ze net uit de oven, in de comments las ik al hier en daar over mensen die zich zorgen maakte dat de brownies te zacht zouden blijven, was dit bij jou ook het geval? Moet ik het gewoon een nacht laten staan of moet het per se in de koelkast? Hoe heb jij dit opgelost?quote:Op maandag 29 april 2013 17:18 schreef Diconnected het volgende:
[..]
Beetje laat, maar zat een week in de UK Maar brownies waren érg lekker smaken net zo goed als normale brownies vriendin die glutenvrij eet was ook erg blij met me
Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34?quote:Op zondag 5 mei 2013 08:09 schreef Tinuviel het volgende:
Kan niemand hier iets over zeggen:
Ik wil volgende week de verjaardagscake voor mijn zoon versieren met een teddybear, die ik met spuitzak wil spuiten en twijfel of ik die met slagroom of botercreme moet maken. Wat denken de ervaren bakkers hier? Botercreme wordt dan ook een primeur, heb ik nog niet eerder gemaakt. Slagroom met versteviger is ook nog een optie zag ik.
Wat zijn dan de verschillen tussen botercreme en slagroom.
Bedankt, dat topic herinnerde ik me idd en toen kon ik het niet zo snel vinden.quote:Op maandag 6 mei 2013 07:28 schreef RunForrestRun het volgende:
[..]
Misschien even hier vragen: Taarten en cupcakes decoreren #34?
Daar zitten volgens mij de echte versierders
http://uitdekeukenvanarde(...)-leche-brownies.htmlquote:Op woensdag 8 mei 2013 15:18 schreef Perruche het volgende:
Oeh die dulce de leche brownies zien er goed uit! Welk recept heb je gebruikt?
My thoughts exactly.. Snap er geen been van.. Die brownies zijn er opeens minder lekker uit..quote:Op woensdag 8 mei 2013 16:57 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik zit steeds naar die fascinerende foto van dat been in de koelkast te kijken. Waarom is die foto gemaakt en waarom staat ie er tussen?
lekker zijn die he?quote:Op woensdag 8 mei 2013 16:49 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
http://uitdekeukenvanarde(...)-leche-brownies.html
Eerder gepost in dit topic.
Wat voor cake is het?quote:Op donderdag 9 mei 2013 20:31 schreef Tinuviel het volgende:
Vind het leuk om mijn cake hier ook even te komen presenteren:
[ afbeelding ]
Mooie koekenquote:Op donderdag 9 mei 2013 12:16 schreef sjanette het volgende:
Vanochtend om 07:15 stonden deze al in de oven
[ link | afbeelding ]
Het recept is van Rudolf van Veen
Ze zijn goedgekeurd!
Een hele simpele: licht beslag, vulling is slagroom & Jam.quote:
Die zien er lekker uit!!!quote:Op woensdag 8 mei 2013 15:44 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb net ook de dulche de leche brownies gemaakt met hazelnootjes
[ afbeelding ]
Ik zou willen zeggen de mijne, maar ik maak het met behulp van een pak mix dus er zullen nu veel mensen beledigd zijnquote:Op zaterdag 11 mei 2013 17:51 schreef Adelante het volgende:
Dames, wat is het recept voor de beste appeltaart ooit?
Ik merk dat het vooral lekker is als je goudreinetten gebruikt, ikzelf doe er graag een flinke hand walnoten in stukken door, en de rasp van een citroen. let wel op dat je enkel het gele raspt en niet het witte, da's bitter.quote:Op zaterdag 11 mei 2013 18:01 schreef Adelante het volgende:
Had het advies gekregen om die van Holtkamp eens te proberen, maar ik heb nog nooit een Holtkamp appeltaart gegeten, dus kan ook niet zeggen of die heel goed zijn
http://www.okokorecepten.(...)holtkamps-appeltaart
Dus met name ervaringen en hoe je hem maakt zijn welkom.
is ook heel lekker hoor en lukt altijd!quote:Op zaterdag 11 mei 2013 17:57 schreef Mirjam het volgende:
[..]
Ik zou willen zeggen de mijne, maar ik maak het met behulp van een pak mix dus er zullen nu veel mensen beledigd zijn
die voor dudok appeltaart, zeggen zequote:Op zaterdag 11 mei 2013 17:51 schreef Adelante het volgende:
Dames, wat is het recept voor de beste appeltaart ooit?
Ik woon in Arnhem, scoor wel ff een taart daarquote:Op zaterdag 11 mei 2013 20:11 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
die voor dudok appeltaart, zeggen ze
Wil je een traditionele appeltaart of een variatie? Ikzelf vind een mascarpone appeltaart en een appeltaart met cream cheese vulling erg lekkerquote:Op zaterdag 11 mei 2013 17:51 schreef Adelante het volgende:
Dames, wat is het recept voor de beste appeltaart ooit?
ja en? je vroeg toch om het beste recept voor een appeltaart? wat heeft dat met arnhem te maken?quote:Op zaterdag 11 mei 2013 20:18 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ik woon in Arnhem, scoor wel ff een taart daar
Ik dacht het Arnhems dudok, dat die taart daar ontstaan wasquote:Op zaterdag 11 mei 2013 20:33 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ja en? je vroeg toch om het beste recept voor een appeltaart? wat heeft dat met arnhem te maken?
http://www.kookse.tv/recept/dudok-appeltaart
Nee liefst wel traditioneel, maar misschien maak ik er twee. Dan ziet die cream cheese variant er wel top uitquote:Op zaterdag 11 mei 2013 20:22 schreef sjanette het volgende:
[..]
Wil je een traditionele appeltaart of een variatie? Ikzelf vind een mascarpone appeltaart en een appeltaart met cream cheese vulling erg lekker
o ik ken alleen dudok in rotterdamquote:Op zaterdag 11 mei 2013 20:36 schreef Adelante het volgende:
[..]
Ik dacht het Arnhems dudok, dat die taart daar ontstaan was
wat is er zo magic aan die cake?quote:Op zaterdag 11 mei 2013 21:01 schreef Dragonberry het volgende:
Ik heb een magic custard cake gemaakt, maar nu moet ik wachtten tot hij koud is en ik kan gaan snijden en proeven. Geduld is niet mijn sterkste punt..
Het is 1 beslag en na het bakken zijn er 3 lagen. Die wil ik zien, maar ik durf niet te snijden tot hij koud is Volgens het recept moet hij namelijk eerst helemaal afkoelen.quote:
Enemy Rock, mag ik het recept daarvan svp? Alleen nog iets bedenken voor de bosbessen.quote:Op donderdag 9 mei 2013 12:36 schreef EnemyRock het volgende:
Blueberry Cheesecake ook van Rudolph's Bakery gemaakt gisteren en deze heeft heerlijk gesmaakt, opgesnoept tijdens een taart- en filmnacht. De textuur is heel erg lekker, de bodem was net een soort boterkoek, de (diepvries) bosbessen zagen er alleen niet heel erg mooi uit in de taart.
[ afbeelding ]
Zie de foto die ik eerder plaatse Bij mij was hij niet helemaal goed gelukt. Wel lekker!quote:Op zaterdag 11 mei 2013 21:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Het is 1 beslag en na het bakken zijn er 3 lagen. Die wil ik zien, maar ik durf niet te snijden tot hij koud is Volgens het recept moet hij namelijk eerst helemaal afkoelen.
Lekkerquote:Op zaterdag 11 mei 2013 22:54 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Zie de foto die ik eerder plaatse Bij mij was hij niet helemaal goed gelukt. Wel lekker!
Vanavond een zoute karamel-taartje met ganache en pinda's gemaakt. Een Snickertaartje! De laagjes waren nog iets te zacht, maar het karamel hoort er wel uit te lopen.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yummie!!!quote:Op zondag 12 mei 2013 13:34 schreef djkoelkast het volgende:
Tompoucen gemaakt voor moederdag
[ afbeelding ]
Alles zelf gemaakt: bladerdeeg, banketbakkersroom, glazuur en aardbeienslagroom.
Ziet er lekker uit!quote:Op zondag 12 mei 2013 13:34 schreef djkoelkast het volgende:
Tompoucen gemaakt voor moederdag
[ afbeelding ]
Alles zelf gemaakt: bladerdeeg, banketbakkersroom, glazuur en aardbeienslagroom.
quote:Op zondag 12 mei 2013 15:35 schreef bloempje-moi het volgende:
Een nachtje in de koelkast heeft mijn zoute karameltaartjes goed gedaan. God wat zijn ze lekker!
[ afbeelding ]
Mag ik het recept? Of lees ik daar gewoon overheen?quote:Op zondag 12 mei 2013 15:35 schreef bloempje-moi het volgende:
Een nachtje in de koelkast heeft mijn zoute karameltaartjes goed gedaan. God wat zijn ze lekker!
[ afbeelding ]
Het is van Masterchef Australia 2011. Hier is het recept. Ik vond het wel fijn om de aflevering erbij te hebben, ook al is de Fransoos die het maakt moeilijk te verstaan. Vooral het maken van het karamel ging niet in een keer goed.quote:Op zondag 12 mei 2013 15:55 schreef Noek het volgende:
[..]
Mag ik het recept? Of lees ik daar gewoon overheen?
Wat voor deeg heb je gebruikt? Ik zie ij het recept namelijk kant en klaar deeg staan. Maar volgens mij is het enige kant en klaar deeg in Nederland bladerdeeg.quote:Op zondag 12 mei 2013 13:23 schreef sjanette het volgende:
[..]
Lekker
Vanochtend 12 Mini Sweetie Pies gemaakt in een mini muffinpan.
[ link | afbeelding ]
Ik heb van haar dit deeg gebruikt. Kan je 2 bodems van maken. Je hebt wel veel deeg nodig. Meer dan je denkt.quote:Op zondag 12 mei 2013 18:16 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Wat voor deeg heb je gebruikt? Ik zie ij het recept namelijk kant en klaar deeg staan. Maar volgens mij is het enige kant en klaar deeg in Nederland bladerdeeg.
Die ga ik een keer makenquote:Op zondag 12 mei 2013 16:01 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Het is van Masterchef Australia 2011. Hier is het recept. Ik vond het wel fijn om de aflevering erbij te hebben, ook al is de Fransoos die het maakt moeilijk te verstaan. Vooral het maken van het karamel ging niet in een keer goed.
Ziet er goed uit! Beter dan die van mij Ik maak hem binnenkort ook nog een keer, want hij smaakte goed. Enjoy!quote:Op zondag 12 mei 2013 19:46 schreef Dragonberry het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn magic custard cake, inderdaad met de foto van bloempje-moi als inspiratie. Het klonk gewoon zo interessant! Ben heel blij dat ik hem heb gemaakt. Het is erg lekker!
http://www.cupcakesenmuff(...)je-amandel-cupcakes/quote:Op zondag 12 mei 2013 21:56 schreef Adnap het volgende:
wie oh wie kan mij helpen aan een goed recept voor glutenvrije cupcakes?
met de standaard recepten worden ze droog en niet lekker. ( zo wel met glutafin meel als andere.)
wil mijn zusje graag verrassen met een lekkere cupc ake
Dat is apart, amandelcupcakes zonder amandel...quote:Op zondag 12 mei 2013 21:59 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
http://www.cupcakesenmuff(...)je-amandel-cupcakes/
vond ik ook. ik verwachtte ook amandelmeel en geen spul met amandelsmaak.quote:Op zondag 12 mei 2013 22:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is apart, amandelcupcakes zonder amandel...
Amandelmeel is toch ook glutenvrij...
Zoek eens naar cupcakes met tapiocameel, dat is volgens mij erg lekker.quote:Op zondag 12 mei 2013 22:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
vond ik ook. ik verwachtte ook amandelmeel en geen spul met amandelsmaak.
maar het recept ziet er volgens mij wel oke uit.
Sorry beetje late reactie again maar was dit topic vergeten maar leuk om te lezen dat de brownies zo in de smaak vielen, vriendin van mij heeft de helft van zo'n schaal binnen een uur op zitten eten haha Maar over dat zachte, ik heb ze echt een halve dag laten afkoelen in de schaal en daarna in stukken gesneden en in bakjes gedaan, en ze waren dus beetje hard van buiten en smeuig van binnen, heerlijkquote:Op woensdag 8 mei 2013 01:48 schreef EnemyRock het volgende:
[ afbeelding ]
De gluten vrije brownies, ik heb nu zelf dolche de leche brownies in de oven staan die ik er zo uit kan halen, ik ben benieuwd!
*edit; sorry van het beenhaar.
Uiteraard!quote:Op zondag 12 mei 2013 19:03 schreef Tinuviel het volgende:
Mag ik svp nog het blueberry cheesecake recept?
Die ziet er heel erg smakelijk uit, snel maar eens maken!quote:Op maandag 13 mei 2013 16:25 schreef Spuuglokje het volgende:
En klaar! Zo zag ie er uit voor het bakken:
[ afbeelding ]
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! Die appelpartjes zijn echt leuk zoquote:Op maandag 13 mei 2013 16:25 schreef Spuuglokje het volgende:
En klaar! Zo zag ie er uit voor het bakken:
[ afbeelding ]
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
en wat voor appels had je gebruikt?quote:Op maandag 13 mei 2013 17:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Dank jullie wel! Hij is echt verrukkelijk!
Elstar.quote:Op maandag 13 mei 2013 17:53 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
en wat voor appels had je gebruikt?
(ik scrol straks even terug voor het recept. mijn interesse is weer gewekt )
Ja. Stevig en zoetzuur. Goudreinetten zijn ook lekker.quote:Op maandag 13 mei 2013 18:21 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
blijft die een beetje stevig?
ik ben zelf meer van de goudreinetten
Mooi!!! Lekker hè! Die mascarpone vulling is zo lekker!quote:Op maandag 13 mei 2013 16:25 schreef Spuuglokje het volgende:
En klaar! Zo zag ie er uit voor het bakken:
[ afbeelding ]
En dit is het eindresultaat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
jij hebt vast boodschappen gedaan bij de appiequote:Op maandag 13 mei 2013 18:24 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ja. Stevig en zoetzuur. Goudreinetten zijn ook lekker.
Ik maakte 'm in een 24, maar een grotere is juist beter! Dat ga ik de volgende keer ook doen. Dan wordt ie wat minder hoog en kunnen er meer appels in. Nu pasten er maar 3 appels in ipv 5.quote:Op maandag 13 mei 2013 20:59 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
jij hebt vast boodschappen gedaan bij de appie
geen goudreinet te bekennen, dus elstars meegenomen.
wat is de diameter van je springvorm?
ik heb er hier van 26 dia is dat te groot?
(ik moet ergens nog een kleinere hebben, maar dan moet ik goed zoeken )
goed dat je het zegt. ik kreeg er ook geen 5 appels in ik kwam tot 4.quote:Op maandag 13 mei 2013 21:39 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Ik maakte 'm in een 24, maar een grotere is juist beter! Dat ga ik de volgende keer ook doen. Dan wordt ie wat minder hoog en kunnen er meer appels in. Nu pasten er maar 3 appels in ipv 5.
een rechte vorm deelt wel makkelijker, vind ik.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 01:05 schreef EnemyRock het volgende:
Ik vind de ronde vorm er op de een of andere manier wel smakelijker uitzien dan de cake vorm van het recept.
Is dat die met mascarpone?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 08:30 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
een rechte vorm deelt wel makkelijker, vind ik.
appeltaart is wel mooi geworden. zal er zo eens een fotootje bijzetten.
edit: voila!
[ afbeelding ]
Wat valt er niet aan te lusten dan?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 08:48 schreef lady-wrb het volgende:
ik durf niet te proeven ik ben bang dat ik het niet lust.
zal ik mijn buurman op de koffie vragen om te proeven?
ik ben al niet zo van de appeltaartquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:01 schreef Noek het volgende:
[..]
Wat valt er niet aan te lusten dan?
De taart lijkt me heerlijk. Misschien dat ik vandaag een poging waag.
Wat euh..bijzonder. En wat jammer want ik wil nog een mening over de taart voordat ik aan de slag ga.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:20 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben al niet zo van de appeltaart
en ik heb er dit keer dus wel citroenrasp ingedaan (stond in het recept) en het staat me zo tegen om schillen te eten (al zie je ze niet in de korst terug overigens, het idee alleen al dat het er in zit houdt me tegen)
aha, jij hebt dat dus ookquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:26 schreef Spuuglokje het volgende:
Mooi lady-wrb! Ik heb er kant en klare citroenrasp uit zo'n potje van dr. Oetker in gedaan, dat vond ik wat minder schillerig aandoen dan echte rasp.
Als je er al rasp in doet moet je vooral even de moeite nemen om biologische citroenen te halen. Citroenen van de gewone supermarkt zijn gecoat met een goedje waar je niet erg vrolijk van kunt wordenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:20 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik ben al niet zo van de appeltaart
en ik heb er dit keer dus wel citroenrasp ingedaan (stond in het recept) en het staat me zo tegen om schillen te eten (al zie je ze niet in de korst terug overigens, het idee alleen al dat het er in zit houdt me tegen)
albert heijn heeft ook biologische citroenenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:31 schreef Dot. het volgende:
[..]
Als je er al rasp in doet moet je vooral even de moeite nemen om biologische citroenen te halen. Citroenen van de gewone supermarkt zijn gecoat met een goedje waar je niet erg vrolijk van kunt worden
http://www.wijproefdieren.nl/in-de-was/
Ah, de mijne niet Ik ga altijd naar de Ekoplaza, waar ik dan veel te veel andere leuke dingen koopquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:32 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
albert heijn heeft ook biologische citroenen
Ze hebben dat toen ook getest bij de Keuringsdienst van Waarde en dat was niet voldoende...quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:33 schreef Etcetera het volgende:
Gewoon je citroen goed boenen, zou ik zeggen.
rondje vaatwasser geven!quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:33 schreef Etcetera het volgende:
Gewoon je citroen goed boenen, zou ik zeggen.
Hmm. Ik ben nogal van het gezond verstand, lijkt me dat je met heet water, een borstel en wat geduld een eind komt. Maar goed, daar staat tegenover dat ik ook een potje citroenrasp van Dr. Oetker hebquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:34 schreef Dot. het volgende:
Ze hebben dat toen ook getest bij de Keuringsdienst van Waarde en dat was niet voldoende...
Die heb ik dan weer nietquote:
Sap uitpersen en invriezen om later te gebruiken. Of in partjes snijden en invriezen voor in drankjes?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:36 schreef lady-wrb het volgende:
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil.
blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt.
hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen?
Zit er veel smaakverschil tussen zo'n potje en het origineel? Ik heb er vaak mee in mijn handen gestaan maar het uiterlijk trekt mij toch niet over de streep.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:37 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Hmm. Ik ben nogal van het gezond verstand, lijkt me dat je met heet water, een borstel en wat geduld een eind komt. Maar goed, daar staat tegenover dat ik ook een potje citroenrasp van Dr. Oetker heb
[..]
Die heb ik dan weer niet
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken makenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.
En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
oeh lekker en is daar ook een recept van?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:50 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Nou smaakt citroenrasp niet zuur maar ook iets zoeter. Maar volgens mij zite r ook behoorlijk was zooi doorheen om het houdbaar te maken. Toch maar weer een citroen kopen. Ga ik eierkoeken maken
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...quote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:12 schreef lady-wrb het volgende:
o maar ik kan heel goed wachten!
dan heb ik alleen maar meer eieren straks
lekker belangrijk ik heb eieren van echte scharrelkippen.quote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:25 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik weet alleen niet of ze Sonja Bakker verantwoord zijn...
Ja daar ben ik dan weer jaloers op. Ik woon boven een kinderboerderij, maar weet eigenlijk niet of ik daar eieren vandaan kan trekken. Lijkt me heerlijk, een eigen eierenfabriek!quote:Op dinsdag 14 mei 2013 13:02 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
lekker belangrijk ik heb eieren van echte scharrelkippen.
(scharreleieren vind ik zo'n stom woord. die eieren scharrelen echt niet )
De citroenrasp van Dr. Oetker is met een heleboel suiker volgens mij, Ik heb ook de ervaring dat ik het maar zoete meuk vind .quote:Op dinsdag 14 mei 2013 11:45 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb nog geen ervaring met het origineel Maar mijn ervaring met de citroenrasp van Dr. Oetker: ik vind het te zoet. Er zit wel wat zurigs in, maar als ik in een cake doe dan proef ik de citroen nauwelijks terug als de cake klaar is.
En ik hoop echt dat dat met citroenrasp die ik zelf gemaakt heb anders is.
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken . Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee makenquote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:36 schreef lady-wrb het volgende:
maar goed, nu zit ik met een citroen zonder gele schil.
blijkt dat er voor de rest niets citroenigs in voorkomt.
hoe lang blijft zoiets goed en wat kan ik er nu nog mee doen?
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers overquote:Op woensdag 15 mei 2013 09:05 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Paar citroenen erbij halen en lemon curd maken . Heeft wel weer als nadeel dat je dan eiwitten overhoudt, dus als je daar dan ook van af wilt kan je er meringues mee maken
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?quote:Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.
[ afbeelding ]
Dit is nu gewoon een principe kwestie en ik zal niet rusten voor ik een goede chocolade-munt taart heb gecreëerd. Ik moet alleen nog even nadenken hoe ik dit in deel III ga verwezenlijken, misschien moet ik een munt crème vulling (mascarpone?) maken i.p.v. een munt slagroom vulling en ik wil proberen een luchtigere (denk aan slagroomtaart) cake te bakken waar ik dus mee kan werken.
*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima.
Ik mis een been.quote:Op woensdag 15 mei 2013 02:55 schreef EnemyRock het volgende:
Wederom probeerde ik een chocolade-munt taart neer te zetten en wederom is deze niet goed gelukt, totaal andere aanpak deze keer, namelijk een soort munt-siroop geprobeerd te maken en deze door de slagroom spatelen om deze smaak te geven, witte chocolade ganache en een biscuitdeeg. Wat is er allemaal fout gegaan? De munt slagroom vond ik persoonlijk wel lekker maar is misschien een tikkeltje licht van smaak waardoor de witte chocolade erg overheerst, de slagroom had schijnbaar wat steviger gemogen (klop fix vergeten) de cake is veel te compact en droog geworden, echt heel zonde, weet ook niet precies wat er mis ging. Niet alle witte chocolade is evengoed gesmolten (wat ik op zich niet zo erg vind) en wat ik dus eerder beschreef niet goed in balans met de munt omdat deze overheerst.
[ afbeelding ]
*edit, visueel ben ik er wel redelijk tevreden over, ik vond het een mooi geheel, niet super netjes en gelikt maar voor mijn doen prima.
Oh prima . Ik heb het overblijven van dooiers ook al eens aangegrepen om zelf mayonaise te makenquote:Op woensdag 15 mei 2013 09:06 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat is dan weer geen probleem, aangezien ik ook regelmatig macarons bak, daar hou ik de dooiers over
Ja nou ik experimenteer graag, maar misschien moet ik inderdaad eerst beter leren bakken voordat ik daadwerkelijk ga experimenteren met smaken en combinaties. Eerst even de basics onder de knie krijgen.quote:Op woensdag 15 mei 2013 13:48 schreef Noek het volgende:
[..]
Een recept van internet is not done? Denk dat je het jezelf te lastig maakt.
Ja ik had 'm gelezen maar ik was toch niet echt van plan om die vulling te maken, het staat me eigenlijk totaal niet aan om after eight chocolaatjes te gebruiken en eigenlijk wil ik gewoon de frisse smaak uit muntblaadjes halen en in de taart te zien te verwerken.quote:Op woensdag 15 mei 2013 13:43 schreef Bakkerd het volgende:
[..]
Had het al eerder gepost... maar misschien toch een keer die after-eightvulling uitproberen?
Heb m zelf nl eens 'op verzoek' gemaakt, ik hou zelf niet van munt dus niet geproeft maar hij viel bij anderen heel erg in de smaak!
quote:
Meng het 50/50 met maizenaquote:Op zaterdag 18 mei 2013 00:02 schreef honeyblack het volgende:
Ik ga zondag een Sachertorte maken nou staat er in het recept bloem, kan ik dan ook patent tarwebloem van de AH gebruiken? Of wordt dat een ramp..
Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op
edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!
[ afbeelding ]
dat bedacht ik me later ook. maar mijn hemel wat is die cake lekker. volgende keer maak ik hem in een brownievorm, met bakpapier eronder, dan kan ik er gewoon vierkantjes van snijdenquote:Op zaterdag 18 mei 2013 23:54 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Ziet er een beetje uit alsof er iemand overheen heeft gekwakz0rd.
Wat vervelend!quote:Op zondag 19 mei 2013 12:17 schreef honeyblack het volgende:
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
Nee, een heel enkele maar. Het is Pinksteren.quote:Op zondag 19 mei 2013 12:52 schreef Tinuviel het volgende:
Honeyblack, dat is echt een ramp dan. Volgens mij zijn de meeste Jumbo supermarkten vandaag open. Heb jedie niet in de buurt? De chocoladeglazuur hoort wel mierzoet. Bij mij klonterde die de vorige keer wel, lag aan de poedersuikerklonters, die niet netjes oplosten.
Hier in het dorp zijn ze open van 11.00-17.00 (ah-C1000 en jan linders) en ik woon echt in een dorpquote:Op zondag 19 mei 2013 13:39 schreef Bleie het volgende:
Wat rot Honeyblack! Hier zijn zowel AH als Jumbo open, maar goed, Amsterdam natuurlijk...
Ik heb gisteren brownies met cream cheese gemaakt voor een klusdag van de buurt vandaag. Was binnen no time op, dus ze vielen wel in de smaak. Ik vond zelf de verhouding brownie - cream cheese niet geweldig, dus zou een volgende keer twee keer zo veel browniebeslag maken, denk ik. Maar de smaak was uitstekend! (recept van Nigella Lawson)
Filmpje? Was het die van 24Kitchen? Die heb ik ook een keer gemaakt en gelukkig gewoon gelukt. Het moet bij jou de volgende keer vast ook gewoon lukkenquote:Op zondag 19 mei 2013 12:17 schreef honeyblack het volgende:
naja de sachertaart is zwaar mislukt. Hij loopt schuin af als een helling , bijsnijden heeft hem ook niet gered en het recept voor de chocolade glazuur was veels te zoet. Vind het echt raar allemaal en snap ook niet wat er allemaal is misgegaan. Heb wel 40x het filmpje van die gozer afgespeeld. Geen supermarkt open natuurlijk en was een verjaardags taart wat een rampenochtend.
Een kaneelsuiker swirl hmm. Die ga ik ook eens proberen.quote:Op zaterdag 18 mei 2013 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
Ik heb net een tulband gemaakt van cake, met een swirl van kaneelsuiker. beetje jammer dat ik teveel swirl had en de vorm te snel keerde toen knalde hij uit elkaar. nu hebben we kaneelcake-brokjes. smaakt nog steeds lekker. ik maak zo wel even een foto. moet nog glazuur op
edit: met dun suikerglazuur, hij ziet er niet uit maar is echt heel erg lekker!
[ afbeelding ]
Voor de hoogte van de taart en de garing wel iets, maar het heeft er geen enkele invloed op of de taart schuin afloopt danwel of het glazuur veel te zoet isquote:Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
Brownie... okee ga ik daar wat op zoeken, thanksquote:Op zondag 19 mei 2013 23:30 schreef Dragonberry het volgende:
Brownies of choco cake? Brownies zijn niet moeilijk
Neuken?quote:Op zondag 19 mei 2013 23:33 schreef uniekhoorn het volgende:
PureEvil, jij bent ook vrouw toch? soms heb je zin om dingen te doen in de keuken
Kan niet, moet bakkenquote:
quote:Op zondag 19 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Afgelopen vrijdag samen met de kok van het restaurant waar ik werk lekker de hele middag taarten staan bakken, super leuk en heel lekker, echt een hele smakelijke torta limone gemaakt met lemoncurd vulling en meringue toefjes bovenop, twee sachr taarten en een gigantisch prachtige aardbeien slagroom taart met rozenblaadjes jam en mascarponeslagroom en citroen siroop en heerlijkheden, binnenkort hopelijk weer!
Persoonlijk smelt ik niets in de magnetron (het kookt/het klont/het koekt aan). Gewoon langzaam op het fornuis (chocolade boven een pannetje water) en niet overmatig roeren. Daarnaast meng en klop ik alles zeer ouderwets met de garde en niet met het snijmes van een staafmixer. Ook doe ik liever eerst de bloem door het recept en niet om en om met de eiwitten. De bloem gaat er niet altijd even mooi egaal door en de opgeklopte eiwitten gaan stuk. Wat de eiwitten betreft eerst even familie maken met een klein beetje en dan de rest er met een ijzeren lepel door vouwen.quote:Op zondag 19 mei 2013 22:28 schreef honeyblack het volgende:
Wow wat een reacties haha , dit is de link : http://www.24kitchen.nl/recepten/sachertorte. Uiteindelijk hadden we dus niks bij de koffie niet dat iemand dat echt erg vond , er was ook echt geen supermarkt open maar had ook niet echt tijd want er stond ook nog een 3 gangen diner op de planning die veel voorbereiding nodig had. Voorlopig laat ik deze taart ook links liggen. Had de poedersuiker en bloem gezeefd Had wel een andere diameter vorm gebruikt maar of die 2cm nou echt veel uitmaakt?
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.quote:Op maandag 20 mei 2013 15:32 schreef Etcetera het volgende:
Ik ben nog niet overtuigd van de mascarpone appeltaart naar mijn mening: te veel mascarpone, te weinig appel - de volgende keer ga ik de verhoudingen even veranderen
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord hebquote:Op maandag 20 mei 2013 20:01 schreef Adnap het volgende:
waarom geen wellant. appels? die zijn vergelijkbaar met goudreinet en bij deen te koop.
dat verklaardquote:Op maandag 20 mei 2013 20:03 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
nou ten eerste omdat ik nog nooit van wellant appels gehoord heb
en ten tweede omdat we hier geen deen hebben (waardoor ik dus nog nooit van wellant appels gehoord heb
maar goed, elstars overleven we wel
4 appels, ook elstars. Ik vraag me af of het wil om een onderlaag appel te doen, dan mascarpone en dan weer appel.quote:Op maandag 20 mei 2013 19:05 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
ik snap wat je bedoelt. ik had er het liefst goudreinetten in verwerkt omdat ik die lekker fris en beloorlijk appelig van smaak vind. helaas zijn die er niet, dus ik moest weer elstars gebruiken.
hoeveel appels heb jij erin gepropt gekregen?
ik heb nu een vorm van 28 dia en daar heb ik met enig duw- en trekwerk 4,5 elstar ingekregen.
dat is 1 appel meer dan de vorige keer. ik ben benieuwd of het te proeven is.
maar ik vond de taart vorige keer ook goed en ik ben geen appeltaart fan.
Die vind ik altijd wat lafjes van smaakquote:
quote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:16 schreef EnemyRock het volgende:
Nu een redelijk simpel appeltaart deegje met citroen in de oven voor een lekkere lemon curd taart en straks de mascarpone appeltaart proberen te maken
quote:Op maandag 13 mei 2013 00:25 schreef EnemyRock het volgende:
Ik heb afgelopen vrijdag een van m'n mooiste creaties ooit neergezet, ben er heel erg over te spreken, de smaak was gewoon WOW, de vorm was SUPERB, ik heb alleen geen foto's van het eindresultaat.
Nee maar serieus, echt een aanrader om te proberen; Frambozen cheesecake brownies.
[ afbeelding ]
via dit recept;
http://www.kayotic.nl/blog/raspberry-cheesecake-brownies
en hier de ingrediënten in het Nederlands; http://www.smulweb.nl/rec(...)frambozen-cheesecake
*edit
De bakvorm was een CARS auto vorm, spuuglelijk maar het geheel (incl brownies) waren een verjaardagscadeautje voor een vriendin van me die ook heel erg van bakken houdt.
Natuurlijk;quote:Op zondag 26 mei 2013 15:34 schreef Tinuviel het volgende:
ER mag ik het recept van de Chocolade- citroentaart, die wil weleens proberen.
hé top!quote:Op zondag 26 mei 2013 18:41 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Natuurlijk;
http://www.belgischechoco(...)troen-chocoladetaart
Als je nog een keer citroenen over hebt kan ik een lemon drizzle cake aanbevelen . Vrij simpel om te maken, maar soms is dat wel zo prettig. Ik heb afgelopen weekend eerst een zebracheesecake gemaakt en daarna de drizzle cake. Wat een verademing was datquote:Op zondag 26 mei 2013 19:37 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
hé top!
daar kunnen precies die twee citroenen in die ik overhield na die mascarpone-appeltaart!
Ze smaken prima, gelukkig!quote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:31 schreef Spuuglokje het volgende:
Ziet er erg lekker uit RunForrestRun. Heb je zonet al geproefd?
staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik?quote:Op donderdag 2 mei 2013 08:36 schreef bloempje-moi het volgende:
Gisteren het Nederlandse Bakboek gekocht. Stond al een tijdje op mijn verlanglijstje maar nu was er opheffingsuitverkoop bij de boekenwinkel. Met 30% korting laat ik hem natuurlijk niet liggen.
Binnenkort maar eens Amsterdamse korstjes maken, Friese kruidkoek, of Bossche bollen
Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak?quote:Op zaterdag 1 juni 2013 18:45 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
staat daar ook een recept in voor ketelkoek of broeder in broederblik?
OHHHH.....die Hoornse Broeder...dat at ik vroeger op woensdagmiddag....in bolvorm zo groot als een grote krentenbol van de AH...maar dan van de plaatstelijke bakker...krijg er meteen zin in hahahaquote:Op zaterdag 1 juni 2013 18:53 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ketelkoek als in poffert / Jan-in-de-zak?
In het boek staat en recept voor poffen / poffert
http://nl.wikipedia.org/wiki/Poffert
en Hoornse broeder in een springvorm, zoiets
[ afbeelding ]
Wat overigens weer in niets lijkt op de broeder die wij thuis wel aten met deeg in een kussensloop gekookt in water.
[ afbeelding ]
Zo makkelijk ook. Het verbaasde mij zelfs.quote:Op zondag 2 juni 2013 19:56 schreef Dragonberry het volgende:
Tarta impossible
Staat nog op mijn to-do list mooi gelukt!
dat ziet er lekker uit zegquote:Op maandag 3 juni 2013 09:28 schreef MonkNL het volgende:
Cheesecake, recept van Nigella alleen deze keer geen zure room topping maar vers gepureerde aardbeien met wat gelatine.
[ afbeelding ]
http://www.nigella.com/recipes/view/london-cheesecake-147quote:Op maandag 3 juni 2013 09:31 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
dat ziet er lekker uit zeg
stond het recept al ergens?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |