abonnement Unibet Coolblue
pi_125814634
quote:
14s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:58 schreef Lonewolf2003 het volgende:

[..]

Ben Stiller's eigen films zijn idd een stuk beter en grappiger dan die met Ben Stiller in die van anderen. Zoolander en Trophic Thunder zijn twee uitstekend komedies.
Tropic thunder is superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
maar zoolander is baggerzooi
  zondag 28 april 2013 @ 01:45:41 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125819147
Telefilm van vanavond bekeken met allemaal zo leuke oude acteurs:
Nooit te oud
Prachtige rollen van Aart Staartjes, Kitty Courbois, Bram van der Vlugt _O_ ,Petra Laseur, Ad van Kempen, Frits Lambrecht en vele anderen waaronder Hero Muller. Georgina Verbaan, Kasper van Kooten en Caro Lenssen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_125820993
Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem (2003)
Japanse animatiefilm op de muziek van Daft Punk's album Discovery. De film gaat over een viertal aliens die succes in de muziek hebben op hun thuisplaneet. Helaas worden ze gekidnapt, gebrainwasht en naar de aarde gebracht om daar een succesvolle band te worden. De man die hier allemaal achter zit is een malefide wezen die onsterfelijk kan zijn door gouden platen, hij doet dit al eeuwen om zo zijn dood te kunnen uitstellen. Het hele verhaal past perfect in de muziek, er wordt niet gesproken maar men heeft geen moeite dit redelijk simpele verhaal te volgen.
7.5/10

Stoker (2013)
Film van Chan-wook Park die internationaal doorbrak met zijn bizarre film Oldboy. Net zo bizar is Stoker, over een sociaal geïsoleerd intelligent meisje die in een mooi landhuis met haar ouders woont. Op een dag sterft haar vader en komt haar oom (de broer van haar vader) in het huis wonen, op deze manier onstaat er een rare sfeer en al snel komen we erachter dat de oom iets kwaads in de geest heeft. Het verhaal is goed, de symboliek misschien wat oppervlakkig maar de cinematografie is geweldig, sommige shots doen sterk aan Terrence Malick denken, wat natuurlijk iets goeds is.
7.0/10

Le Havre (2011)
Eerste film van Aki Kaurismaki die ik heb gezien en het smaakt zeker naar meer. Komisch drama over een oude, arme man die schoenenpoetser is in het Franse havenstadje Le Havre. Op een dag wordt er een container met een Afrikaans gezin gevonden in de haven, het hele gezin wordt gearresteerd maar een jongetje weet te ontsnappen. De oude schoenenpoetser laat het ventje onderduiken in zijn huis terwijl zijn vrouw in het ziekenhuis ligt. Prachtige film over de goedheid van de arbeidersklasse en de mens in het algemeen, over de problemen van vluchtelingen en de kracht van de gemeenschap, de film is hierdoor wat marxistisch getint (de hoofdrol heet immers Marx) en mocht het zo zijn dat je VVD-sympathieën dan sterk beginnen op te borrelen, dan zou ik hem niet aanbevelen. Verwacht geen zoet-sappige feel good film met een lieve relatie tussen de oude man en het negerventje a la Intouchables, anders is het een geweldige film
8.0/10

Jungfrukällan (The Virgin Spring) (1960)
Weer een meesterwerk van Ingmar 'oppergod van de filmkunst' Bergman. Een meisje wordt gruwelijk verkracht en vermoord door twee mannen, terwijl de derde, een jongetje die eigenlijk onschuldig is, toekijkt. Vervolgens komt het gezelschap terecht als gasten in het huis van de ouders van het meisje, zonder dat de ouders weten wat deze schuldig zijn aan de dood van hun dochter. Zoals te verwachten bij een Bergman-film gaat het over de afwezigheid van God en over de worsteling tussen mens en het geloof. Zoals ik al zei: een meesterwerk.
9.0/10
pi_125824609
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 april 2013 19:25 schreef FireFox1 het volgende:

[..]

Omdat de kwaliteit mijlenver achter loopt op landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje. Ook Scandinavië levert al geruime tijd pareltjes.

Wij moeten het doen met "toppers" als Alles is liefde met 3e rangs acteurs :')
Kijk Angie eens, vond ik persoonlijk 1 van de betere Nederlandse films.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 28 april 2013 @ 17:20:34 #230
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_125832407
13 Assassins
Een film van Takashi Miike, die ik vooral ken van de arthouse film Ichi The Killer en nog absurder Zebraman. Een samurai Shimzaemon wordt gevraagd om de sadistische halfbroer van de shogun te elimineren. Met zo'n titel moet ik gelijk denken aan de klassieker The 7 Samurai. Het is inderdaad naar mijn mening een slap aftreksel ervan. Het climax van het film bevat veel geweld en actie, maar is helaas redelijk flauw en inspiratieloos. Evenaart niet de klassieker; die heeft meer diepgang en interessante karakters. Toch redelijk mee vermaakt. 6.5/10. Het verbaast mij dat de film zulke hoge ratings heeft gehaald.

[ Bericht 9% gewijzigd door Zihuatanejo op 28-04-2013 17:27:54 ]
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
pi_125848393
Movie 43 (2013) - IMDb

Film die goeddeels bestaat uit een aaneenschakeling van sketches die internetfilmpjes moeten voorstellen en die stappen zijn in de zoektocht naar de mytische "Movie 43". Dat verhaal is kolderiek in zichzelf en nou niet echt hoogstaand. De film moet het hebben van de sketches. En die zijn bij vlagen van hoog niveau (supermarktsketch) en echt hilarisch (verjaardagskadosketch), maar meestal zijn ze van het niveau poep en plas humor. Een niveau dat Amerikanen maar moeilijk los schijnen te kunnen laten. Veel verschillende bekende koppen, van Hale Berry tot Emma Watson Stone en van Richard Gere tot Johnny Knoxville. Hoewel het met de sketches afwisselend blijft is dat ook de zwakte, het wordt nooit een geheel, het blijft een samenraapsel van een paar hoogtepunten en vooral veel dieptepunten. Jammer want dit had het wel in zich om een klassieker te worden.
IMDB 4,4
Ik 4

[ Bericht 1% gewijzigd door Karstman op 29-04-2013 10:37:05 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 28 april 2013 @ 23:05:29 #232
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_125848397
Seven Psychopaths (2012) - IMDb
Kleine teleurstelling was dit. In potentie is dit een betere en leukere film, dan ik hem werkelijk uiteindelijk vind geworden. Het is nog zeker amusant, maar van een film van Martin McDonagh, de schrijver en regisseur van In Bruges, en met o.a. Sam Rockwell, Christopher Walken en Tom Waits had ik toch meer verwacht.
cijfer: 7.2

Czlowiek z marmuru (1977) - IMDb
Een zeer gedreven jonge regisseuse wil voor haar afstudeerfilm een documentaire maken over een metselaar die een arbeidersheld werd in de jaren '50, Mateusz Birkut. Het eerste wat we van hem te zien krijgen is een typische propaganda film, waarin zijn daden en die van het communisme worden opgehemeld. Ook krijgen we een geheime opname te zien, waarin zijn grote portret van een gebouw gehaald wordt. Door interviews komen we steeds meer te weten over de ware geschiedenis van Birkut. Wat deze verhalen vooral ook onthullen zijn alle leugens achter de socialistische heilstaat. Zo krijgen we in het eerste interview met een de nu gerenommeerde regisseur van de propagandafilm te zien, hoe hij de recordpoging van Birkut, waarme hij bekend werd, in scène heeft gezet om deze zo heldhaftig mogelijk over te laten komen. Deze onthullingen gaan hand in hand met de ontwikkeling die Birkut zelf doormaakt als zijn onverbiddelijk naïeve idealisme langzaam afbrokkelt door zijn ervaringen. Wat een mooie spiegel is van de ontwikkeling van het land zelf van de idealistisch jaren '50 naar de opkomst van de Solidariteitsbeweging eind jaren '70.
Hiermee is de film een voortreffelijke geschiedenisles. De keerzijde hiervan is echter dat het te weinig gaat over het persoonlijk lief en leed van de karakters, waardoor het allemaal wat koud en afstandelijk is.
Dat de jonge regisseuse heel irritant gestrest en agressief overkomt, helpt hier ook niet bij. Birkut zelf leren we dus te weinig persoonlijk kennen.
cijfer: 8.2

[ Bericht 0% gewijzigd door Lonewolf2003 op 28-04-2013 23:11:22 ]
pi_125852011
THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN



Erg sterke drama film, zonder meer de sterkste NL/belgische drama film die ik gezien heb..
Toch had er NET wat meer in gezeten... Doordat het verhaal vooral in het begin in flashbacks werd vertelt duurde het even voordat ik een band begon te voelen met de hoofdpersonages en voordat ik mee kon leven met de dingen die zei meemaakten..
Tot halferwege de film vond ik het een ''goeie'' film.. en toen wist de film me pas helemaal te pakken en op te sleuren... (er werd toen ook meer in het ''heden'' geleeft zeg maar met minder flashbacks) en eindigde de film echt overdonderend sterk....
Dus dat was opzich wel jammer dat het begin me niet zo wist te pakken,

Verder waren de acteerprestaties uitstekent, en ook de muziek tussendoor was mooi en was een pluspunt voor de film..
Omdat het begin me toch niet helemaal pakte geef ik de film een dikke 8
had het begin me wel weten te pakken dan had ik de film een 9 gegeven (want ik bleef door het einde echt zitten met een WOOOOOOOOOOOOOOOOW gevoel)
maar wat zonder meer blijft, deze film is een giga aanrader!
pi_125852749
quote:
2s.gif Op zondag 28 april 2013 23:05 schreef Karstman het volgende:
Movie 43 (2013) - IMDb
[ afbeelding ]
Veel verschillende bekende koppen, van Hale Berry tot Emma Watson
Emma Watson niet gezien in deze film hoor. Emma Stone bedoel je?

quote:
0s.gif Op zondag 28 april 2013 17:20 schreef Zihuatanejo het volgende:
13 Assassins
Een film van Takashi Miike, die ik vooral ken van de arthouse film Ichi The Killer en nog absurder Zebraman. Een samurai Shimzaemon wordt gevraagd om de sadistische halfbroer van de shogun te elimineren. Met zo'n titel moet ik gelijk denken aan de klassieker The 7 Samurai. Het is inderdaad naar mijn mening een slap aftreksel ervan. Het climax van het film bevat veel geweld en actie, maar is helaas redelijk flauw en inspiratieloos. Evenaart niet de klassieker; die heeft meer diepgang en interessante karakters. Toch redelijk mee vermaakt. 6.5/10. Het verbaast mij dat de film zulke hoge ratings heeft gehaald.
Het is een remake van de gelijknamige film uit 1963.
pi_125857367
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 00:51 schreef Mint_Clansell het volgende:

[..]

Emma Watson niet gezien in deze film hoor. Emma Stone bedoel je?

Hmm ja die bedoel ik, haal die twee altijd door elkaar qua naam...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_125857399
quote:
2s.gif Op maandag 29 april 2013 10:36 schreef Karstman het volgende:

[..]

Hmm ja die bedoel ik, haal die twee altijd door elkaar qua naam...
Dan maak je er Emma Watstone van.
  maandag 29 april 2013 @ 11:22:13 #237
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_125858635
van de week de complete Paradise Lost films/ docu's gezien


en ik moet zeggen, ik vond het een verdomd goede film

quote:
Regisseurs Joe Berlinger en Bruce Sinofsky onderzoeken een gruwelijke moord, waarvan drie tieners, die volgens het gerecht in de ban waren van satanisme en hekserij, worden beschuldigd. Bij nader onderzoek blijkt echter dat er heel wat meer aan de hand is dan politie, rechters en advocaten in eerste instantie dachten.
je hebt het idee dat je naar een goede aflevering van een rechtbank serie aan het kijken bent,
alleen is dit dus waar gebeurd ( ik wist van te voren nog helemaal nix van dit gebeuren, dus ging totaal blanco de film in)
in het begin weet je zeker dat die 3 het gedaan hebben,
maar later ga je toch twijfelen

4.5*/5*
mee bekant vangde gin haas.
  maandag 29 april 2013 @ 11:28:16 #238
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_125858839
quote:
2s.gif Op maandag 29 april 2013 11:22 schreef kawa4 het volgende:
van de week de complete Paradise Lost films/ docu's gezien
[ afbeelding ]

en ik moet zeggen, ik vond het een verdomd goede film

[..]

je hebt het idee dat je naar een goede aflevering van een rechtbank serie aan het kijken bent,
alleen is dit dus waar gebeurd ( ik wist van te voren nog helemaal nix van dit gebeuren, dus ging totaal blanco de film in)
in het begin weet je zeker dat die 3 het gedaan hebben,
maar later ga je toch twijfelen

4.5*/5*
Die jongens waren echt op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Toch had die Damian z'n woorden vaak wat beter kunnen kiezen. Door zijn overdreven nonchalance heeft ie z'n eigen graf gegraven. Desalniettemin is het vreselijk dat die jongens zo berecht zijn, maar het was ook in een periode uit de geschiedenis waarin we waarschijnlijk allemaal hetzelfde dachten over zulke gastjes.
  maandag 29 april 2013 @ 11:37:00 #239
310170 kawa4
gratis is goed!!!!
pi_125859152
quote:
0s.gif Op maandag 29 april 2013 11:28 schreef ArtistA het volgende:

[..]

Die jongens waren echt op de verkeerde plek op het verkeerde moment. Toch had die Damian z'n woorden vaak wat beter kunnen kiezen. Door zijn overdreven nonchalance heeft ie z'n eigen graf gegraven. Desalniettemin is het vreselijk dat die jongens zo berecht zijn, maar het was ook in een periode uit de geschiedenis waarin we waarschijnlijk allemaal hetzelfde dachten over zulke gastjes.
of hij was zo nonchelant, omdat hij zeker wist dat hij er toch nix mee te maken had,
en de bewijzen die de aanklagers hadden stelde eigenlijk ook geen drol voor

die jongens, hadden het niet gedaan, dus hoe kan iemand dan ooit bewijzen dat je het wel gedaan hebt.
wat 1 van die jongens ook zegt,
innocent til proven guilty is normaal, maar bij hun was het guilty til proven innocent
en elke aflevering verdenk je wel iemand anders
en het lulligste vond ik nog wel,
dat ze uiteindelijk wel vrij konden komen door schuld te bekennen :? :?
mee bekant vangde gin haas.
  maandag 29 april 2013 @ 11:41:29 #240
357776 ArtistA
Wandelen door het park
pi_125859302
quote:
2s.gif Op maandag 29 april 2013 11:37 schreef kawa4 het volgende:

[..]

of hij was zo nonchelant, omdat hij zeker wist dat hij er toch nix mee te maken had,
en de bewijzen die de aanklagers hadden stelde eigenlijk ook geen drol voor

die jongens, hadden het niet gedaan, dus hoe kan iemand dan ooit bewijzen dat je het wel gedaan hebt.
wat 1 van die jongens ook zegt,
innocent til proven guilty is normaal, maar bij hun was het guilty til proven innocent
en elke aflevering verdenk je wel iemand anders
en het lulligste vond ik nog wel,
dat ze uiteindelijk wel vrij konden komen door schuld te bekennen :? :?
Jaren later inderdaad, maar als je berecht wordt voor een veelvuldige moord en verkrachting ga je toch niet de grens opzoeken? Dat is gewoon dom. Damian was ook een voorbeeld voor een hele groep jongeren en daarom wilde hij natuurlijk geen gezichtsverlies leiden, helaas ging dat laatste ten koste van zijn vrijheid. Die andere jongen met een IQ van 72 (of hoeveel was het?) is gewoon gemanipuleerd door de politie. Ze hadden natuurlijk ook te kampen met de maatschappelijke druk en moesten mensen opsluiten. Voor de overheid waren die jongens een uitkomst voor een probleem waar ze geen antwoord op hadden. Heel sneu, maar het schetst een heel goed beeld van de onvolwassenheid van het Amerikaans rechtssysteem, destijds althans.
pi_125878600
Quartet (2012) - IMDb

De titel doet al meteen terugdenken aan A Late Quartet, dus de film ontkomt er niet aan daarmee vergeleken te worden. Het gaat over een bejaardentehuis voor muzikanten, die een jaarlijkse muzikale opvoering moeten doen om hun tehuis in stand te houden, maar zoals dat gaat bij ouderen: ze vallen weg, dus dan is er vervanging nodig. Gelukkig is er een nieuwkomer in het tehuis, maar helaas heeft zij haar zangcarriëre definitef vaarwel gezegd en zijn er ook de nodige complicaties op het gebied van voormalige relaties.

In tegenstelling tot A Late Quartet, dat vooral zwaar van karakter was, is dit een luchtige komedie. Het concept is op zich origineel, maar de factoren van dit drama zijn ook wel weer vrij voorspelbaar. Ook leuk om al die oude acteurs bij elkaar te zien. Eigenlijk doet het wel een beetje denken aan Stand Up Guys, aangezien dat ook al zo'n ouwelullenverzameling was. Zoals te verwachten zijn de acteerprestaties goed, met een plusje voor de humoristische karakters van Cissy en Wilf. Ook een plusje voor het gesprek over opera versus rap, bevat een kern van waarheid.

Al met al is dit een lekkere wegkijkkomedie, wat een 7 uit 10 verdiend.
Een zinnig woord is nimmer zinnig zonder woorden eromheen.
Een zinnige zin is dus ook nooit helemaal alleen.
pi_125880231
The Bourne Legacy (2012)



Ondanks de typische Bourne verhaallijn en sfeer miste ik Jason Bourne himself.
Het eerste gedeelte van de film is prima maar daarna wordt wat voorspelbaar.

7/10
pi_125882634

http://www.moviemeter.nl/film/80202

Noorwegen / Zweden
Actie / Oorlog
100 minuten

geregisseerd door Petter Næss
met Florian Lukas, Rupert Grint en David Kross

Hoog boven de barre Noorse wildernis schieten Duitse en Engelse piloten elkaar neer tijdens een toevallige gewelddadige ontmoeting. Geïsoleerd in de Noorse wildernis moeten ze de strenge winter zien te overleven. Hoewel de oorlog hen tot vijanden heeft gemaakt, is het moeilijk om deze vijandschap te handhaven naarmate de dagen vorderen. Vanwege wederzijdse behoeften ontstaat er een ongeëvenaarde vriendschap en worden ze zelfs kameraden.

Ik vond het een prachtige en ontroerende film!
  maandag 29 april 2013 @ 23:11:13 #244
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_125885445
The 4400 - Season 1
Had dit seizoen al eens eerder gezien maar de rest van de serie nog niet. Nu dus overnieuw begonnen.
Leuk begin (het eerste seizoen is maar vijf afleveringen lang) van een opzich best originele serie. Je ziet wel dat zowel acteurs als makers in het begin nog een beetje hun draai moeten vinden maar dat gaat hoe langer hoe beter, het overacting van de pilot bijvoorbeeld wordt gelukkig steeds minder. Ziet er goed uit en de verhaallijnen zijn redelijk interessant.
Wordt interessant om te zien waar de komende drie seizoenen heen gaan...

7,3/10
  dinsdag 30 april 2013 @ 10:11:49 #245
123341 penny-wise
Cliniclown-aspirant
pi_125893530
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 13:21 schreef fonkeymonkey het volgende:

[..]

wel
Robert downey is grappenmaker
mediakoe :6

EVIL DEAD

[ afbeelding ]

De remake , nou nou wat een film.
Was wel leuk, maar toch blijft de oude leuker _O_
Misschien doordat het toen eng was (lees: ik was 6 toen mijn lieftallige moeder heerlijk in de nacht nog even Evil Dead ging kijken en ik binnen kwam en tegelijkertijd die heks "we're gonna get you" hoor zingen ;( )
Alsnog 8 omdat ik vond dat ze het redelijk wel goed hebben gedaan en vind hem persoonlijk wel leuk.
Zonder hem was Evil Dead nooit zo`n succes geworden


Ash _O_
pi_125895996
JAGARNA 2



Wat een tegenvallende film helaas,
De sfeer en het acteer werk in de film is prima..
Alleen is het erg jammer dat na 15min je al een hoog vermoeden heb wie de moordenaar is en als halverwege de film dat nog eens zwart-op-wit bevestigd word haalt dat helemaal de spanning uit de film (die een thriller moet zijn!) - en ook al zit er dan een nog iets dieper verhaal omheen.. als de kern zeg maar al helemaal bekent is kan de rest niet genoeg boeien om dan NOG een dik uur te gaan kijken...
jammer, had echt meer ingezeten
5-
pi_125897250
Le clan des Siciliens (1969)



Franse misdaadfilm over juwelendief die door Siciliaanse familie geholpen wordt om te ontsnappen en vervolgens samen het criminele pad op gaan.

7/10
pi_125899359

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een Tweede Wereldoorlog veteraan en familieman die verandert in een bankovervaller. Gedesillusioneerd door zijn naoorlogse omstandigheden zit Eddie Boyd gevangen tussen de noodzaak om voor zijn gezin te zorgen en en het najagen van zijn onvervulde droom om naar Hollywood te vertrekken en een ster te worden. Hij ontdekt echter een manier om beide te doen door banken te beroven, in Hollywood-stijl.

Best wel een aardige film al krijgt hij weer een heel laag cijfer op Movie Meter :P

http://www.moviemeter.nl/film/78920
pi_125930393
NOOIT TE OUD



Geweldige NL film! heb echt van de film genoten van het begin tot het einde. De film heeft een hele leuke humor, en heb meerdere keren echt moeten lachen, het is geen geforceerde maar echt leuke humor!
Ook de acteerprestaties zijn erg goed (zelfs die van Georgina!)
Heb me er ontzettend mee vermaakt en een dikke aanrader
8.5
  woensdag 1 mei 2013 @ 01:14:43 #250
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_125931346
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2013 00:25 schreef casper019 het volgende:
NOOIT TE OUD

[ afbeelding ]

Geweldige NL film! heb echt van de film genoten van het begin tot het einde. De film heeft een hele leuke humor, en heb meerdere keren echt moeten lachen, het is geen geforceerde maar echt leuke humor!
Ook de acteerprestaties zijn erg goed (zelfs die van Georgina!)
Heb me er ontzettend mee vermaakt en een dikke aanrader
8.5
Leuk he?
quote:
14s.gif Op zondag 28 april 2013 01:45 schreef golfer het volgende:
Telefilm van vanavond bekeken met allemaal zo leuke oude acteurs:
Nooit te oud
Prachtige rollen van Aart Staartjes, Kitty Courbois, Bram van der Vlugt _O_ ,Petra Laseur, Ad van Kempen, Frits Lambrecht en vele anderen waaronder Hero Muller. Georgina Verbaan, Kasper van Kooten en Caro Lenssen. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')