abonnement Unibet Coolblue
pi_124283675
Hallo.

Heb je zelf een persoonlijkheidsstoornis of ken je iemand met een persoonlijkheidsstoornis?
Of heb je vermoedens dat je er een hebt?
Hier kun je het allemaal kwijt.

Beknopte omschrijving van een persoonlijkheidsstoornis:
Een persoonlijkheidsstoornis is een langdurig patroon van afwijkende emoties en opvattingen.
Veel persoonlijkheidsstoornissen komen tot ontwikkeling door traumatische ervaringen in combinatie met erfelijke gevoeligheid.

Korte omschrijving van de verschillende persoonlijkheidsstoornissen (deze informatie komt van trimbos.nl, mens-en-samenleving.infonu.nl, psyonline.nl en psyq.nl):

.

Cluster A (vreemd en/of excentriek):

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
Paranoïde persoonlijkheidsstoornis (PPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een paranoïde persoonlijkheidsstoornis zijn wantrouwend. Ze hebben een vastomlijnde manier van denken en handleen op basis van achterdochtige ideeën over anderen. Ze zijn ervan overtuigd dat hun visie op de wereld de juiste is en voelen zich bedreigd als anderen het anders zien. Ze zijn vaak koppig, ook als hun standpunt onjuist is. Dit kan soms op een waanidee lijken.
Verder voelen zij zich vaak kwetsbaar. Dit roept angst op. Die angst proberen ze te verminderen door te zoeken naar een oorzaak buiten zichzelf. De dreiging die zij voelen zetten zij om in woede om hun angst te verminderen.
Schizoïde persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizoïde persoonlijkheidsstoornis (SPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis gedragen zich afstandelijk en hebben moeite om emoties te uiten. Ze leggen moeilijk contact en zijn vaak verlegen, teruggetrokken en stil. Ook doen zij veel dingen alleen en wonen vaak alleen.
Mensen met een schizoïde persoonlijkheidsstoornis halen weinig plezier uit activiteiten. Soms compenseren ze een gebrek aan contact met een rijke fantasiewereld. Over het algemeen is er geen sprake van verlies van contact met de werkelijkheid.
Schizotypische persoonlijkheidsstoornis
quote:
De schizotypische persoonlijkheidsstoornis (STPS) is een stoornis uit het cluster A.
Mensen met een schizotypische persoonlijkheidsstoornis gedragen zich in de ogen van anderen vaak bizar. Abnormale oogbewegingen en motorisch disfunctioneren zijn kenmerkend. Zij voelen zich ongemakkelijk in aanwezigheid van anderen en zijn wantrouwend. Zij hebben merkwaardige ideeën en overtuigingen.
.

Cluster B (dramatisch, emotioneel en/of impulsief):

Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis
quote:
De antisociale persoonlijkheidsstoornis is een persoonlijkheidsstoornis met als belangrijkste kenmerk instabiliteit in denken, voelen en gedrag.
Hierdoor kan iemand stemmingswisselingen krijgen, instabiele relaties met anderen hebben, zich impulsief en antisociaal gedragen en snelle behoeftenbevrediging najagen.
De antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) is één van de 10 persoonlijkheidsstoornissen en hoort tot de Cluster B persoonlijkheidsstoornissen.
Borderline persoonlijkheidsstoornis
quote:
Borderline persoonlijkheidsstoornis (kortweg: borderline) kenmerkt zich door sterke wisselingen in stemmingen, gedachten en gedrag.
Mensen met borderline zijn enorm impulsief, denken vaak zwart-wit, reageren extreem. Relaties zijn moeilijk te onderhouden, en wisselen ook sterk.
Er worden geen verschillende typen borderline persoonlijkheidsstoornissen onderscheiden.
Mensen met borderline kunnen echter wel verschillen in de mate waarin ze bepaald gedrag vertonen (zoals extraversie, neuroticisme).
Theatrale persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis vallen op door hun kleurrijk, extravert en dramatisch gedrag. Het zijn zeer emotionele mensen, die moeite hebben om lange diepgaande relaties aan te gaan. Zij staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ook hebben ze de neiging om door middel van uiterlijk vertoon te verleiden of de aandacht op te eisen.
Vragen om aandacht is het centrale thema van deze ziekte. Wanneer een lijder aan de stoornis niet in het middelpunt van de belangstelling staat, voelt hij zich al gauw ongemakkelijk. Hij gaat dan opvallend of seksueel uitdagend gedrag vertonen. Zijn gevoelsuitingen maken een oppervlakkige indruk, maar worden op een hoogdravende manier gebracht. Door vage bewoordingen en overdrijvingen doet de patiënt zich interessanter voor dan hij in feite is. Hij kan makkelijk in huilen uitbarsten of kwaad worden wanneer hij niet de aandacht en complimentjes krijgt waarop hij denkt recht te hebben. Zo'n woedeaanval duurt meestal niet lang.
Narcistische persoonlijkheidsstoornis
quote:
Deze mensen vinden zichzelf veel beter dan andere mensen. Ze vinden alleen zichzelf belangrijk en interesseren zich weinig in het lot van anderen. Wel willen ze graag dat andere mensen hen goed en belangrijk vinden.Deze mensen willen graag de macht hebben. Vaak kom je ze tegen in hoge posities in bijvoorbeeld het bedrijfsleven of de politiek. Hier is deze karaktertrek op een bepaalde manier handig. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld honderden mensen zonder schuldgevoel ontslaan.
.

Cluster C (angstig en/of gespannen):

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis
quote:
De ontwijkende persoonlijkheidsstoornis (OPS) wordt gekenmerkt door extreme verlegenheid en buitensporige angst voor afwijzing, vernedering of kritiek. Veel mensen vinden het eng om iemand aan te spreken of voelen zich onzeker in onbekende situaties. Wanneer deze angst zo extreem wordt dat iemand zich geheel terugtrekt en nergens aan meedoet zou er sprake kunnen zijn van een ontwijkende of vermijdende persoonlijkheidsstoornis.
Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis
quote:
De afhankelijke persoonlijkheidsstoornis (APS) wordt gekenmerkt door een buitengewone afhankelijkheid ten opzichte van anderen. Iedereen vindt het wel eens fijn verzorgd te worden of hulp te krijgen bij moeilijke beslissingen. Wanneer iemand altijd maar bevestiging nodig heeft, niet alleen kan zijn en altijd hulp en geruststelling nodig heeft om een besluit te nemen, zou er wel eens sprake kunnen zijn van een afhankelijke persoonlijkheidsstoornis.
Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis
quote:
Mensen met deze stoornis houden van orde en regelmaat. Vaak willen ze alles op hun eigen manier doen. Ze zijn willen alles zo goed mogelijk doen, hierdoor kunnen ze moeilijk beslissen maken. Dit perfectionisme gaat zover dat er veel te veel tijd in hun werk gaat zitten. Ze kunnen zo de deadline niet altijd halen. Bovendien hebben deze mensen moeite met het tonen en uiten van hun emoties.
Deze stoornis is iets anders dan de obsessief-compulsieve stoornis.
Vaak denken deze mensen ook dat hun manier de enige is; ze kunnen moeilijk een advies van iemand anders aannemen.
.

P.S.: liever geen reacties over de zogenaamde labeltjescultuur, want met die reacties ben ik nu wel een beetje klaar en ze zijn bovendien beledigend tegenover psychiatrisch patienten.
Twiddel
pi_124284748
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:17 schreef brojo het volgende:

[..]

Niks mis met neurologisch onderzoek :)
Nee, natuurlijk. Mijn punt was dat hij ook weer praat over 'psychopaten', en nog erger: de term tevens weer gebruikt op de 'verkeerde' manier.

:)
  woensdag 20 maart 2013 @ 10:56:23 #3
262 Re
Kiss & Swallow
pi_124284916
en gereekst ook nog :Y)
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_124285264
^O^
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:51 schreef lateralize het volgende:

[..]

Nee, natuurlijk. Mijn punt was dat hij ook weer praat over 'psychopaten', en nog erger: de term tevens weer gebruikt op de 'verkeerde' manier.

:)
Dat snap ik, maar nu de PCL-R en de PCL-SV in het leven geroepen zijn komen we daar voorlopig niet meer vanaf ;) Het woord psychopathie of sociopathie komt steeds vaker voor in wetenschappelijke onderzoeken.
  roze woensdag 20 maart 2013 @ 11:49:43 #5
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_124286779
Ik vroeg me af hoe het bij jullie gaat binnen een relatie. Merk dat ik neiging heb om shit te verneuken telkens met mijn rare gedrag af en toe
Your beauty never ever scared me.
pi_124290933
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 11:49 schreef Amarantha het volgende:
Ik vroeg me af hoe het bij jullie gaat binnen een relatie. Merk dat ik neiging heb om shit te verneuken telkens met mijn rare gedrag af en toe
Hoe lang heb je al een relatie dan? En word je vriend/man ook bij de behandeling betrokken? Heb je relatietherapie gehad? Of heeft hij een cursus voor naastbetrokkenen gevolgd? Kunnen jullie er goed over praten wat jouw gedrag voor hem/jullie relatie betekent en daar proberen oplossingen voor te bedenken als dat mogelijk is? Ik ken je verder niet, maar dat is denk ik wel belangrijk, dat hij WEET waarom je je zo gedraagt en dat hij daar mee leert omgaan. En dat jullie er over blijven praten en dat hij daarin ook zijn gevoelens en grenzen aangeeft.

Ik heb 6 jaar een relatie met mijn verloofde. We hebben door mijn psychiatrische problemen veel ups en downs gehad. Maar wij zijn er juist sterker uitgekomen steeds. Al hebben wij ook hele moeilijke tijden gehad, helemaal toen ik ook nog eens ernstig depressief was. Dan lag ik de hele dag in bed en als mijn vriend dat uit zijn werk kwam dan moest hij mij uit bed halen. En dan had ik niks in het huishouden gedaan, had ik nergens zin in, beleefde ik nergens plezier aan. Dat is voor hem natuurlijk ook niet leuk.

Of toen ik nog zo suïcidaal was, dat hij met angst en beven de deur opende als hij thuis kwam. Omdat hij bang was hoe hij mij thuis zou aantreffen en of ik wel thuis was en niet vermist was. Want ik ben een dag vermist geweest, daarna 2 maanden opgenomen geweest en dat was natuurlijk helemaal een lastige tijd. Als ik nu bij Scelta in opname ga dan kun je je erop voorbereiden, weet je allebei waar je aan toe bent. Maar dat waren we toen niet. En dan is de klap natuurlijk veel heftiger.

En naast die grote dingen heb je idd ook gewoon de "kleine" gedragingen in je relatie. Het emotioneel reageren, of juist terugtrekken, bang zijn om verlaten te worden (al is dat bij mij nu een stuk minder nu we gewoon echt al jaren bij elkaar zijn en alle moeilijke momenten samen overwonnen hebben) de automutilatie etc. Daarin moet je partner ook zijn grenzen aangeven, soms toch tegen je ingaan, omdat hij er anders zelf aan onderdoor gaat.

Maar net als het voor jezelf lastig is, is het voor je partner ook ontzettend lastig. En daar zul je samen mee moeten dealen als je met elkaar verder wilt. En daar kun je ook genoeg hulp bij krijgen als je dat wilt. Succes ermee iig :*

[ Bericht 24% gewijzigd door _Hestia_ op 20-03-2013 14:09:35 ]
pi_124294379
Wanneer hoor je meer Sylvana, over de opnamedatum enzo? En de wachtlijst?
Sterkte ermee iig.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_124295039
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 15:21 schreef Ewelina het volgende:
Wanneer hoor je meer Sylvana, over de opnamedatum enzo? En de wachtlijst?
Sterkte ermee iig.
Ik word morgen besproken in de intakecommissie. Als het idd programma1 wordt, dan word ik volgende week dinsdag gebeld. Ook krijg ik dan meteen een brief thuis voor een oriëntatiedag. Dan kan ik dus een dagje meedoen op de groep, blijf ik mee-eten en krijg ik die dag 2 "buddies" waar ik mijn vragen aan kan stellen. Wachtlijst is maar een paar weken, dus valt heel erg mee!

Dankjewel :)
pi_124295129
Maar een wachtlijst van een paar weken? Dat valt echt heel erg mee!
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_124316259
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 15:38 schreef Ewelina het volgende:
Maar een wachtlijst van een paar weken? Dat valt echt heel erg mee!
Ja idd! Ik ga zelf in april nog weekendje weg vanwege 6-jarig jubileum van vriendlief en mij. Maar verwacht dat als ik idd P1 ga doen ik de week erna kan beginnen! Want wat ik van anderen heb gehoord is dat na intakegesprek ze met 2-3 weken konden starten in groep. Dus dat zou echt mooi zijn :Y

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En vorig jaar moest ik nog 200 euro eigen bijdrage betalen toen ik was opgenomen op PAAZ, maar dat is inmiddels weer afgeschaft lees ik ^O^

quote:
Vergoeding en eigen bijdrage bij behandeling in de tweedelijns ggz

Voor een behandeling (diagnosebehandelcombinatie of dbc) door een hulpverlener in de tweedelijns ggz geldt:

U krijgt de behandeling vergoed vanuit het basispakket.Wanneer u langer dan een jaar klinische zorg nodig heeft, wordt deze vergoed vanuit de AWBZ.
pi_124318427
Awbz heeft ook een eigen risico/eigen bijdrage van ongeveer 150 p/m.
Heb dat toen uitgezocht op de site, maar hoorde later dat mijn opname geen awbz-instelling meer is.
'What doesn't kill you, makes you stranger' © Heith Ledger/The Joker
pi_124319425
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:18 schreef LovingGabbertje het volgende:
Awbz heeft ook een eigen risico/eigen bijdrage van ongeveer 150 p/m.
Heb dat toen uitgezocht op de site, maar hoorde later dat mijn opname geen awbz-instelling meer is.
Scelta is ook geen AWBZ-instelling. Pas na 1 jaar klinische behandeling wordt het betaald vanuit AWBZ en dan moet je idd wel eigen bijdrage betalen. Maar bij Scelta duurt opname ook maximaal 12 maanden.
  † In Memoriam † zaterdag 23 maart 2013 @ 07:11:27 #13
380655 Salmannassar
Heliumcooled Hothead
pi_124399836
Nee

[ Bericht 98% gewijzigd door Re op 23-03-2013 08:54:41 ]
The King is dead! All hail the King!!
"Salmannassar verkondigt de waarheid"-Spongeboss.
Braindraininsanesmartstarthartfirstthenthinkfeelurway.
Deadprez 4 ( KLB) Modgod !
  zaterdag 23 maart 2013 @ 08:59:37 #14
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_124400422
Oquote]0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 13:48 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hoe lang heb je al een relatie dan? En word je vriend/man ook bij de behandeling betrokken? Heb je relatietherapie gehad? Of heeft hij een cursus voor naastbetrokkenen gevolgd? Kunnen jullie er goed over praten wat jouw gedrag voor hem/jullie relatie betekent en daar proberen oplossingen voor te bedenken als dat mogelijk is? Ik ken je verder niet, maar dat is denk ik wel belangrijk, dat hij WEET waarom je je zo gedraagt en dat hij daar mee leert omgaan. En dat jullie er over blijven praten en dat hij daarin ook zijn gevoelens en grenzen aangeeft.

Ik heb 6 jaar een relatie met mijn verloofde. We hebben door mijn psychiatrische problemen veel ups en downs gehad. Maar wij zijn er juist sterker uitgekomen steeds. Al hebben wij ook hele moeilijke tijden gehad, helemaal toen ik ook nog eens ernstig depressief was. Dan lag ik de hele dag in bed en als mijn vriend dat uit zijn werk kwam dan moest hij mij uit bed halen. En dan had ik niks in het huishouden gedaan, had ik nergens zin in, beleefde ik nergens plezier aan. Dat is voor hem natuurlijk ook niet leuk.

Of toen ik nog zo suïcidaal was, dat hij met angst en beven de deur opende als hij thuis kwam. Omdat hij bang was hoe hij mij thuis zou aantreffen en of ik wel thuis was en niet vermist was. Want ik ben een dag vermist geweest, daarna 2 maanden opgenomen geweest en dat was natuurlijk helemaal een lastige tijd. Als ik nu bij Scelta in opname ga dan kun je je erop voorbereiden, weet je allebei waar je aan toe bent. Maar dat waren we toen niet. En dan is de klap natuurlijk veel heftiger.

En naast die grote dingen heb je idd ook gewoon de "kleine" gedragingen in je relatie. Het emotioneel reageren, of juist terugtrekken, bang zijn om verlaten te worden (al is dat bij mij nu een stuk minder nu we gewoon echt al jaren bij elkaar zijn en alle moeilijke momenten samen overwonnen hebben) de automutilatie etc. Daarin moet je partner ook zijn grenzen aangeven, soms toch tegen je ingaan, omdat hij er anders zelf aan onderdoor gaat.

Maar net als het voor jezelf lastig is, is het voor je partner ook ontzettend lastig. En daar zul je samen mee moeten dealen als je met elkaar verder wilt. En daar kun je ook genoeg hulp bij krijgen als je dat wilt. Succes ermee iig :*
[/quote]
M

Ik denk wel dat jij een uitzonderlijk goede/lieve/sterke man hebt getroffen meis.
Hij heeft echt al veel doorstaan in jullie relatie en dat vind ik echt knap van hem.
Al zal jij er natuurlijk ook je positieve aandeel in hebben natuurlijk, want anders had het niet gewerkt natuurlijk.

Ik heb zelf nog nooit iemand gevonden met zoveel geduld in ieder geval, altijd vriendjes die zelf nog veeeel labieler zijn dan ik. Of ik verloor gewoon het vertrouwen in iemand omdat ik vond dat ie zijn best niet deed. Dus ik weet niet of het nog wat wordt met mij en relaties.
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zaterdag 23 maart 2013 @ 09:00:23 #15
233895 Murmeli
buiten spelen
pi_124400427
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 08:59 schreef Murmeli het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op woensdag 20 maart 2013 13:48 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Hoe lang heb je al een relatie dan? En word je vriend/man ook bij de behandeling betrokken? Heb je relatietherapie gehad? Of heeft hij een cursus voor naastbetrokkenen gevolgd? Kunnen jullie er goed over praten wat jouw gedrag voor hem/jullie relatie betekent en daar proberen oplossingen voor te bedenken als dat mogelijk is? Ik ken je verder niet, maar dat is denk ik wel belangrijk, dat hij WEET waarom je je zo gedraagt en dat hij daar mee leert omgaan. En dat jullie er over blijven praten en dat hij daarin ook zijn gevoelens en grenzen aangeeft.

Ik heb 6 jaar een relatie met mijn verloofde. We hebben door mijn psychiatrische problemen veel ups en downs gehad. Maar wij zijn er juist sterker uitgekomen steeds. Al hebben wij ook hele moeilijke tijden gehad, helemaal toen ik ook nog eens ernstig depressief was. Dan lag ik de hele dag in bed en als mijn vriend dat uit zijn werk kwam dan moest hij mij uit bed halen. En dan had ik niks in het huishouden gedaan, had ik nergens zin in, beleefde ik nergens plezier aan. Dat is voor hem natuurlijk ook niet leuk.

Of toen ik nog zo suïcidaal was, dat hij met angst en beven de deur opende als hij thuis kwam. Omdat hij bang was hoe hij mij thuis zou aantreffen en of ik wel thuis was en niet vermist was. Want ik ben een dag vermist geweest, daarna 2 maanden opgenomen geweest en dat was natuurlijk helemaal een lastige tijd. Als ik nu bij Scelta in opname ga dan kun je je erop voorbereiden, weet je allebei waar je aan toe bent. Maar dat waren we toen niet. En dan is de klap natuurlijk veel heftiger.

En naast die grote dingen heb je idd ook gewoon de "kleine" gedragingen in je relatie. Het emotioneel reageren, of juist terugtrekken, bang zijn om verlaten te worden (al is dat bij mij nu een stuk minder nu we gewoon echt al jaren bij elkaar zijn en alle moeilijke momenten samen overwonnen hebben) de automutilatie etc. Daarin moet je partner ook zijn grenzen aangeven, soms toch tegen je ingaan, omdat hij er anders zelf aan onderdoor gaat.

Maar net als het voor jezelf lastig is, is het voor je partner ook ontzettend lastig. En daar zul je samen mee moeten dealen als je met elkaar verder wilt. En daar kun je ook genoeg hulp bij krijgen als je dat wilt. Succes ermee iig :*
M

Ik denk wel dat jij een uitzonderlijk goede/lieve/sterke man hebt getroffen meis.
Hij heeft echt al veel doorstaan in jullie relatie en dat vind ik echt knap van hem.
Al zal jij er natuurlijk ook je positieve aandeel in hebben natuurlijk, want anders had het niet gewerkt natuurlijk.

Ik heb zelf nog nooit iemand gevonden met zoveel geduld in ieder geval, altijd vriendjes die zelf nog veeeel labieler zijn dan ik. Of ik verloor gewoon het vertrouwen in iemand omdat ik vond dat ie zijn best niet deed. Dus ik weet niet of het nog wat wordt met mij en relaties.
[/quote]
Spelende vrouw, wat heeft u nu geleerd?
  zaterdag 23 maart 2013 @ 09:02:54 #16
370366 smitjew
mijn onderschrift is speciaal
pi_124400452
Ik hoor bij geen enkele, maar vind mezelf nog steeds niet normaal.
Mijn naam is betsy, wil jij ook een vrouw met net zoveel haar als jezelf bel me dan op :
0906-090SEX
pi_124660946
Volgende week vrijdag tweede intakegesprek bij Scelta ^O^
pi_125448779
Nou, ik moet eerst nog het Kortdurende Behandelings- en Trainingsprogramma en Advies (KBTA) doen voordat ik eventueel aan Programma1 kan beginnen. Schiet niet op dus ;( Maar ik weet nu iig wel waar ik aan toe ben. Dat scheelt wel. Maar nu wordt het dus op zijn vroegst na de zomervakantie voordat ik met Programma1 kan beginnen. En dat KBTA is maar 1 dag in de week, op vrijdag. Dus ga toch maar proberen om dan weer een paar dagdelen in de week te gaan werken, want om nou nog 4 dagen in de week alleen thuis te zitten gaat niet goed :N
pi_125714976
Waarom is dat niet eerder gezegd ? Of is dat een soort voorbereidend programma?
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_125715217
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 12:51 schreef Ewelina het volgende:
Waarom is dat niet eerder gezegd ? Of is dat een soort voorbereidend programma?
Nee, het is geen pre-programma, maar een diagnostisch programma. Omdat ik dus last heb van kenmerken van meerdere persoonlijkheidsstoornissen willen ze daar eerst meer duidelijkheid over hebben. Dus je krijgt wel 1 dag in de week groepstherapie, je kunt wel een beetje aan doelen werken, maar het is vooral bedoeld voor hun om een beter beeld te krijgen van je.

En die 2 intakers van eerste intakegesprek waren achteraf gewoon te voorbarig geweest met hun "het is wel duidelijk, je krijgt uitnodiging voor oriëntatiedag voor P1 en dan kun je beginnen" Tijdens teamvergadering zijn ze dus teruggefloten dat ze eerst een beter beeld willen hebben. Dus vandaar toen nog tweede intakegesprek en nu dus eerst KBTA.
pi_125715578
Pffffff, je treft het niet echt....
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_125716971
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 13:08 schreef Ewelina het volgende:
Pffffff, je treft het niet echt....
Nope, en morgen is dus eerste keer, en daarna is het gelijk alweer 2 weken vakantie :')
Terwijl het eigenlijk heel mooi klopte als ze gewoon door zouden gaan. Want dan zou ik in week 30 klaar zijn en in week 31 zouden we op vakantie gaan (vriendlief is week 31+32 vrij)
Maarja, in de zomer hebben ze ook 3 weken vakantie, alleen ze wisten nog niet wanneer. Maar zul je zien dat dat de bouwvak is, terwijl week 31+32 net daarna is zeg maar. Nouja, ik moest me er maar niet te druk om maken zei ze. Dus ik ga gewoon die 2 weken op vakantie en als dat niet kan, jammer voor hun dan.

Owja, het werkboek van 71 pagina's krijg je dus gewoon via de mail en moet je zelf maar uitprinten :7
pi_125985888
Helaas, ben een borderliner :P
Net 2 maanden klaar met Klinische Psycho Therapie van een jaar lang.
Was echt mijn redding!
I Don't Have a Dirty Mind...
I Just Have a Sexy Imagination...
pi_126237147
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2013 17:01 schreef MissMascotte het volgende:
Helaas, ben een borderliner :P
Net 2 maanden klaar met Klinische Psycho Therapie van een jaar lang.
Was echt mijn redding!
Fijn dat die klinische opname je zo goed geholpen heeft! Wil je er wat meer over vertellen?

Ik heb pas dus mijn eerste keer KBTA gehad bij Scelta. Ik weet alleen nog niet zo goed wat ik er van moet vinden. Het is toch vooral praten, praten, praten en dat heb ik de afgelopen jaren al zoveel gedaan. En er zit 1 man in de groep die volgens mij narcistisch is, maar ik kan hem gewoon echt niet uitstaan. En tijdens het kennismakingspraatje waar we in tweetallen uit elkaar moesten stelde hij nogal vervelende vragen die je normaal niet tijdens zo'n kennismakingsgesprekje zou stellen. En gedeelte van de groep zit er dus al 7 weken en gaan al heel hecht met elkaar om. En dat vind ik moeilijk, want ik ben vroeger 2 keer van school gewisseld (na groep 6 en na de tweede klas) en toen kwam ik dus ook in nieuwe groepen waar iedereen al groepjes had gevormd en waardoor ik buiten de boot viel en gepest en buitengesloten werd. En de mensen met wie ik ben begonnen kan ik niet echt mee opschieten, dus heb daar niet echt een fijn gevoel over.

En van die vragen van die man ben ik ook een paar dagen van slag geweest, en dan geef ik mezelf weer de schuld dat ik mijn grens niet heb aangegeven naar hem en heb gezegd dat ik het daar niet over wilde hebben. Maarja, daarom zit ik daar juist :') Heb nu heel erg de neiging om te gaan vermijden, maarja, daar schiet ik ook niks mee op natuurlijk. En zou ook wel raar zijn na al die moeite die ik gedaan heb om daar binnen te komen. Dat het nu 2 weken vakantie is vind ik echt kut, want wil die dingen die ik hier zeg ook wel aangeven bij ze, maar moet dus nog 1.5 week wachten. Het is ook wel erg vermoeiend, want therapie is dus van half 10 tot half 5, maar heb 3 uur reistijd (1.5 uur heen en 1.5 uur terug) Dus dat maakt het wel extra zwaar ook. En ze willen weer een psychologisch onderzoek doen (vorige was in 2011) maar omdat ik er dus al een keer 1 gedaan heb en zelf een SPH-achtergrond heb, weet ik niet of dat wel zin heeft. Want ik kan die testen zo invullen dat ik zelf de uitslag bepaal zeg maar. Omdat ik weet wat waarbij hoort en waar ze op letten. Maargoed, man had vorige week gebeld en zou terugbellen om datum te plannen, maar heb nog niks gehoord. Dus schiet ook niet echt op zo allemaal :N
pi_129257077
Ik heb een Schizotypische persoonlijkheidsstoornis. Meer hier?
Nosce te ipsum.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')