abonnement Unibet Coolblue
pi_124250861
Helaas gaat het soms, na een positieve test, na een mooie echo, of soms nog wel veel later in de zwangerschap mis.
In dit topic kan je je verhalen, je ervaringen en eventuele vragen kwijt.

Hier weer verder na Zwanger... en dan gaat het mis #14...
  woensdag 20 maart 2013 @ 14:22:43 #2
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_124292105
lIk schuif er weer op ben ik bang. Na een aantal - langzaam donkerder wordende - positieve testen na een cryo terugplaatsing ben ik afgelopen zondag gaan vloeien (goed 6 weken zwanger). En vandaag ook een flink aantal grotere stolsels verloren. Nu geen buikpijn meer en ik vloei alweer minder dan vanmorgen...
pi_124292383
fuk, hobbesje. -O-
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_124292480
Noooo Hobbesje, niet weer... ;( -O-.
Wanneer weet je meer? :*.
  woensdag 20 maart 2013 @ 14:42:10 #5
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_124292820
DJMomo: je verwoord het exact ;)

Na die traag donker wordende streepjes had ik er al een hard hoofd in. Zo traag, dat kan haast niet goed gaan (kans op een miskraam na een cryoterugplaatsing is zowiezo veel groter). En dat blijkt dus wel.
Volgende week woensdag, de 27e, hebben we een echo. Maar als het bloedverlies gewoon minder wordt, wil ik deze graag verzetten naar nog een week later zodat we bij onze eigen gyn terug kunnen komen. Bovendien is mijn moeder de 27e dan jarig en is mijn vader net gekatheteriseerd (mag dan niet autorijden en tillen) en dan vind ik het toch al niet handig dat zij oppassen op onze oudste die van school moet worden gehaald en onze jongste die nog in de luiers loopt...
pi_124293900
ja, was erg ongenuanceerd, maar ik schrok er gewoon echt van. Wéér een waar het niet goed bij gaat. Deze week eerst happy, nu jij. Echt verdorie zeg.

Dat het bij een TP een hogere kans op MK is, dat wist ik niet. Sja, mss ergens wel logisch, omdat je de boel toch wat forceert, en anders is als het lichaam op natuurlijke wijze een embryo een warm nestje biedt.

Herken overigens wel je opmerkingen over (te) langzaam donker wordende strepen. Goh, nooit gerealiseerd, maar denk dat ik daardoor ook al zo extreem nerveus was voor eerste echo (iig veel meer dan bij Sjaak).

Nouja, al met al, hele dikke :* meis.
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_124294117
Shit shit shit, Hobbesje -O-
Heel veel sterkte :*
pi_124372540
Hier gaat de rollercoaster door.
Vanochtend was ik in het plaatselijke ziekenhuis van onze Franse woonplaats.

Ik had een walgelijke bruut van een kerel als gynaecoloog, van origine van een Frans eiland denk ik, want ik verstond de helft niet, terwijl mijn Frans vloeiend is. ik raak nog in paniek als ik aan hem denk. Mijn O+ was niet bij me, want ik dacht, even een controle, en dan zeggen ze dat het waarschijnlijk mijn 1e menstruatie was na de miskraam, en dan kan ik weer naar huis.

Niets bleek minder waar. Nadat hij met allerlei instrumenten in mijn doos had gezeten, wat al zeer onprettig was, ging hij met het echoapparaat naar binnen. Er zat een vruchtzakje van 0,5 mm, helemaal leeg, en hij beweerde dat het van binnen ontstoken was en dat ik gestofzuigd moest worden (zijn letterlijke woorden). Toen brak ik :'( Hij ging met het echoapparaat naar mijn neus en zei dat ik maar moest ruiken. Ik rook echter niets verrots of ontstoken, maargoed, ik ben dan ook geen gynaecoloog.

Ik vertelde hem dat ik in NL een behandeling heb gehad met cytotec en dat er na 5 dagen, bij de nacontrole geen vruchtzakje meer te vinden was, enkel nog wat restweefsel.

Nu is het dus zijn woord tegen het woord van het zkh in Nederland.

Dat ziekenhuis heb ik net gebeld en gevraagd of er een rapport is van mijn miskraam daar. Dat was er zeker, en daar staat letterlijk ingeschreven dat er GEEN vruchtzakje meer zat. De secretaresse van de gyn afdeling gaat nu vragen aan de gynaecoloog wat het kan zijn. Ik moet haar straks terugbellen.

De kans dat het een nieuwe zwangerschap is, bestaat volgens het ziekenhuis in Nederland, al is het onwaarschijnlijk. Volgens die eikel kan het niet, die beweert dat het ontstoken is. Maar de miskraam is nog maar ruim 5 weken geleden en ik heb in tussentijd veel gebloed, dus de kans dat het een nieuwe zwangerschap is, is heel klein.

Maar hoe kan het dan dat er een vruchtzakje zit?? Ik weet niet meet wat ik moet denken :'( :'(
pi_124373427
Jeetje Musique, wat een onzekerheid... -O-.
Als het een nieuwe zwangerschap zou zijn, zou het dan al zichtbaar kunnen zijn op een echo?
Hoe laat moet je terugbellen? Ik duim voor je... :*
pi_124373570
Ach musique wat een slager! Heel veel sterkte. Ik zou met je vent even een second opinion halen. :*
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_124373682
Ja dit is killing :'(
O+ heeft vrijgenomen vanmiddag dus gelukkig zijn we samen.

Ik heb net het ziekenhuis in NL teruggebeld. De gynaecoloog zegt dat het zeker wel een hele recente nieuwe zwangerschap kan zijn. En dat ik zeker niet moet laten curreteren. Ook al is het ontstoken en een oud vruchtzakje, dan nog is er geen man overboord als ik een week of 2 wacht.

Moet hier om 3 uur weer in het zkh zijn voor de uitslag van de bloedtest die ik net heb moeten doen en een eventueel vervolg. Lief gaat gelukkig mee, want ik wil niet meer in mijn eentje naar die bruut. En desnoods rijden we naar Parijs of Dijon voor een second opinion.
pi_124373773
Van een ontsteking zou je flink wat pijn moeten hebben, dus dat zou je merken, dunkt me.
Heb je al een zwangerschapstest gedaan? Zou dat zin hebben?
Hopelijk heb je snel uitsluitsel :*.
Fijn dat je O+ er bij is :Y.
pi_124374033
Ja ik heb net een test gedaan. Er is, als je buiten gaat staan in de zon, een mini-schaduw van een schaduw van een schaduw van een streepje te zien. Maar alleen als je hem in een bepaalde hoek houdt. Eigenlijk dus hetzelfde als geen streep. Mijn vriend ziet hem dan ook niet.

En idd Zand, bij een ontsteking heb je pijn, dat dacht ik ook altijd. Maar ik heb helemaal niets gevoeld qua fysieke pijn de afgelopen dagen/weken.

Hoe dan ook, ze hebben hier mijn HCG net getest in een bloedtest, en CRP, wat kan duiden op een ontsteking. Jezus, ik dacht dat ik de mk net een beetje verwerkt had... Komt nu allemaal in alle hevigheid terug.

Mocht het wel een hele recente zwangerschap zijn, dan hoop ik dat het vruchtje blijft zitten na al dat gewroet vanochtend. Hij heeft ook nog weefsel weggehaald voor een uitstrijkje.
pi_124375990
Jeetje Musique, wat een bruut. Dat is toch niet normaal hoe hij doet.
Ik zou zeker naar een ander ziekenhuis gaan, want zo kun je toch niet echt vertrouwen in die man krijgen. Het is toch al een achtbaan waar je nu weer instapt en fijn die tegenstrijdige reacties van NL en die man :X .
Heel veel sterkte en ben erg benieuwd wat eruit komt met de bloedtest :*
pi_124377086
Wat traumatisch Musique! Vooral dat onder je neus duwen vind ik heel erg akelig :( Wat een flapdrol.
pi_124378592
Nou idd, zeg, wat een mafketel :(

Fijn dat je lief bij je is! Hoop dat je snel bij een dokter terecht kan waar je wel een goed gevoel bij hebt (merk dat dat hier heel veel scheelt).. :*
pi_124379217
Babbel hoe is het met jou dan?
  vrijdag 22 maart 2013 @ 16:59:42 #18
344364 ProjSkippy
Meestal ongevaarlijk.
pi_124379355
Jeetje Musique, wat een idioot. En wat een onzekerheid allemaal zo. Bah.

Knuffel :*.
pi_124381849
Hobbes, wat erg... -O-

En Musique, niet te geloven, wat een bruut! |:( Ik zou het zeker melden bij het ziekenhuis waar je geweest bent, dat je niet op zo'n manier behandeld hoort te worden. Kunnen ze uit het NL ziekenhuis je gegevens niet doorsturen, dat je ze laat vertalen als ze je niet geloven?
Home is where the O+ is...
pi_124382271
Heb je sex gehad dan in de tussentijd? Vlak na je curretage?
  vrijdag 22 maart 2013 @ 18:57:19 #21
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_124382681
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:44 schreef Kleurdoos het volgende:
Heb je sex gehad dan in de tussentijd? Vlak na je curretage?
die vraag kwam ook meteen in mij op; jij stelt 'm :P
pi_124382765
Nouja, t zou een hoop misverstandden oplossen. Ook bij een vruchtzakje zou je toch al wel een positieve test moeten hebben.

heb je zelf beelden gezien?
pi_124382942
Ik moet even kwijt dat ik die gyneacoloog echt een ongelijke klootviool vind Musique. Je ook nog aan dat echoding laten ruiken 8)7 In welke eeuw is die gast blijven hangen?! :r En dat met alle emoties e.d. waar je mee zit, dat snapt die hork toch ook wel? Ik zou een klacht indienen, zekersteweten, ook al heb je daar misschien nu geen zin in. Sterkte in ieder geval met de hele situatie :*
Sarcasme. Herken het.
pi_124383144
Ik ben niet gecuretteerd, maar heb een behandeling gehad met pillen op 9 februari. We hebben eind februari, begin maart, toen het vloeien even opgehouden was, sex gehad. De dag erna ben ik weer gaan bloeden, voor een dag. Daarna was ik 2 weken bloedvrij en hebben we nog een keer sex gehad. Afgelopen dinsdag ben ik echter weer gaan vloeien, dus toen heb ik het zkh gebeld voor een controle. Dus ja, in theorie zou het kunnen.

Maarrrrr. Vanmiddag terug naar dat ziekenhuis. Bloeduitslagen waren binnen. Ik heb helemaal geen ontsteking, bloedwaarden waren helemaal prima. En ik ben ook niet zwanger, HCG is te verwaarlozen.

Dus het was een waardeloze paniekaanval voor niets. Hetgeen hij gezien heeft, was waarschijnlijk een klein restje wat is blijven zitten na de mk. Of tóch een vruchtzakje, wat net sinds 1 of 2 dagen ingenesteld is (misschien daardoor de bloeding deze week) waardoor er nog geen HCG waarneembaar is. Ik heb het gezien op de echo, en het had de vorm van een mini vruchtzakje. Maar het zou net zo goed een klein stolseltje kunnen zijn.

Dus, dat hij riep dat ik met spoed geopereerd moest worden, niet op vakantie mocht (morgen vertrekken we een weekje op wintersport), dat ik een enorme ontsteking had en dat de vruchtzak er nog inzat, was nergens op gebaseerd. Hij heeft er vanmiddag een beetje omheen gedraaid, maar na de vakantie gaat er een grote klacht naar zowel het ziekenhuis als het Franse genootschap van gynaecologen. Ik kots op hem.

Oja, ik heb ook nog allerlei antibiotica en wee-opwekkers voorgeschreven gekregen van hem, die ik komende week maar moet innemen. Antibiotica lijkt me niet nodig gezien er geen ontsteking zit, en wee-opwekkers begin ik ook even niet aan.
pi_124383847
Ach musique, wat een verhaal. Ik hoop dat je een beetje gerust geteld bent, en gewoon lekker van je vakantie kunt genieten! :*
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')