abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_124219959
Welkom bij het Fitness topic! Een topic voor mensen die beginnen met fitness alsook mensen die gevorderd zijn!



Wat houdt fitness in?
Met fitness wordt het geheel van sporten en activiteiten die bedreven worden in sportscholen of thuis bedoeld. Het uiteindelijke doel van het beoefenen van fitness kan zijn:

• Gericht op algehele conditieverbeteringen.

• Gericht op vetverbranding en afslanken (Spinning, Aerobics, Cardiofitness etc.)

• Gericht op groei (hypertrofie) of versterking van spiermassa
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/fitness)

Waarom een fitness topic?
Veel mensen die beginnen met fitness hebben soms een verkeerd beeld van hoe men het beste vet kan verliezen, hun conditie moet verbeteren of hoe ze het beste krachttrainingen kunnen ondergaan. Daarom zijn er hier zowel beginners als gevorderden die kunnen discussiëren over wat de optimale middelen zijn om een zo optimaal mogelijke werking te krijgen van het doel dat je wil bereiken!
Er is ook een bodybuild reeks op FOK!, dat is voor de mensen die puur op krachttraining gefocused zijn, een aanrader voor als je spiermassa / spierkracht wil trainen, in dit topic staan veel handige feiten en weetjes en ervaringen!

BOVENAL: Schroom niet om in dit fitness topic van alles te vragen!!! Iedereen moet ergens beginnen, schaam je ook niet in de sportschool zelf voor oefeningen! Je doet het voor jezelf. Als je het goed doet, zul je alleen maar beter resultaat zien. Voor de gevorderden bij dezen gevraagd om constructieve antwoorden! Sommige zaken zullen als 'dom' en 'ontwetend' worden ontvangen, maar leg dan begripvol uit waarom diegene incorrect bezig is.

Handige sites

Starting Strength
Een Nederlandse site dat haarfijn de visie van Mark Rippetoe over het zogenaamde 'Starting Strength” principe uitlegt. Hier staan oefeningen bij om voor beginners zo snel mogelijk sterk te worden! Zorg ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert!

Voedingswaardetabel!
Je kan hier per voedsel bekijken wat de voedingswaarde is! Zo zit er veel eiwit in tonijn / zalm en rosbief! Weet je wat, bekijk het zelf maar even! De site is overzichtelijk en simpel!

Basisinformatie Voeding!
Een topic van het fitnessforum.nl waar belangrijke informatie op staat voor, je raadt het al, de voeding in combinatie met het fitnessen! Er staan voedingsschema's in van mensen die dat forum bezoeken, handig ter vergelijking of om ideeën op te doen!

Basisinformatie Training!
Informatie over -jawel- hoe je bijvoorbeeld je persoonlijke trainingsschema bij elkaar stelt. Een overzicht van alle spieren in je lichaam, de verschillende stijlen van trainen (fullbody / split etc.)!

Wat is jouw caloriebehoefte?
Zoals wel duidelijk is, is een goede voeding essentieel om tot een goed resultaat te komen qua afvallen / conditie verbetering / spiermassa kweken. Dit betekent dat je vooral niet minder moet gaan eten! Maar hoe weet je nu hoeveel jij nu verbrand? Daar zijn richtlijnen voor, die op deze site staan aangegeven op een drietal formules. Lees goed door wat er staat, zo moeilijk is het niet te begrijpen!

De do's en dont's van krachttraining voor beginners!
The title says it all! Een simpel maar overzichtelijk overzicht (hihi) van zaken die je goed in het achterhoofd moet houden!

Filmpjes van ScoobyDoo zijn ook informatief! Hij heeft misschien wel een gek hoofdjen!




Tips!

• Voer cardio altijd ná krachttraining uit! Tien minuten cardio is genoeg voor de warming up!

• Cardio voor de cooling down na krachttraining is belangrijk, zo zal je minder spierpijn krijgen omdat de verzuring beter uit je lichaam treedt!

• Zorg dat je genoeg eet! Eet niet te weinig, dan komt je lichaam in een spaarstand, en doe je al je werk voor niets!

• Als je spieren wil kweken, zorg dan dat je compound oefeningen doet, geen geïsoleerde oefeningen (compound= oefening met meerdere spiergroepen tegelijk, vb: bench press isolatie oefening is dat je één spier per oefening traint, vb: bicep curl)

• Zorg voor voldoende nachtrust! Je spieren bouwen zich pas op als je rust!

• Als je vet wil kwijtraken, zorg dan dat je qua voedsel om de 2 uur iets eet! Het beste is om zoveel mogelijk eiwitten per dag binnen wil krijgen als je krachttraining doet! Suiker is één van de slechtste dingen die je lichaam wil opnemen, dus let ook op frisdranken!

Tip van Weissman: Een werkstuk over Conditie!
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bron

Bovenal! Blijf gedisciplineerd! Zet jezelf over mogelijke smoesjes heen en houd dat lichaam lekker in beweging! Hoewel het puur fysieke en mentale krachten opslokt, zou het ook handig te zijn om je goed voor te bereiden op hetgeen wat komen gaat, lezen dus! Het voorkomt nare blessures en tijdverspilling!
pi_124220188
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 15:31 schreef El.Wulfo het volgende:

[..]

Nou dit waren wel mannetjes die hun bovenlijf al goed getraind hadden en dat ook maar al te graag wilden laten zien. Maar zelf dus niet aan het sporten. Ik denk dat ze gehoopt hadden op veel knappe vrouwen om zichzelf te laten zien maar dat viel ook zwaar tegen.
In de gym hoef je vaak niet te rekenen op aandacht van vrouwen. Daar kom je voor de mannen. :) :)

quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 19:53 schreef Mixende_match het volgende:

[...]

Op dit moment ben ik 2x geweest, en heb ik zomaar wat apparaten gebruikt, maar welke kan ik het beste gebruiken, en ik las in de OP al van de cardio, is het t beste om van te voren de crosstrainer te doen en dan de apparaten en daarna op de hardloopband?
Mwah, zou die crosstrainer alleen even als warming up doen. Paar leuke stretches kan ook geen kwaad. Zou je energie hoofdzakelijk bewaren voor krachttraining. 45 minuten doen en dan gaan met die cardio. :)

Barbell squats kun je ook mee beginnen, is leuk, je wordt er snel sterker van, traint vrijwel alle belangrijke spiergroepen en je verbrandt er ook relatief veel energie mee. ;)
pi_124220444
@mixende match: doe de linkjes in het op even klikken, http://www.giantpt.com/vo(...)jouw-caloriebehoefte dan als allereerste.

Op zich maakt het niet zoveel uit hoelaat je eet, wat en hoeveel je eet is belangrijker.
Plaatselijk trainen kan natuurlijk wel, plaatselijk vetverbranden niet, ook niet door te trainen.

Verder: wel oppassen met stretches, dat is niet tof als je niet goed opgewarmd bent!
pi_124256836
Het trainingsschema ligt dicht bij wat ik van plan was, paar kleine aanpassingen;

Zondag wordt Borst&triceps:
Benchpress
Incline dumbbell press
Triceps push down
French press liggend (triceps extension dus gewoon)
en mijn buikspierenrondje

Maandag benen:
squat
deadlift
legpress
leg curl
calves staand

dinsdag schouders
zijwaarts heffen, cable
dumbbell schouderpress
shrug
en rondje buikspieren

Woensdag rug+biceps
lower back
lat pull wide grip
cable row
barbell curl
incline dumbbell curl

En dan dus donderdag bodypump

Vandaag heb ik ervoor gekozen om de benensessie te doen, morgen doe ik gewoon de rug+biceps en vanaf dan gaat deze routine in. Eerste week/ 2 weken zal het vooral ook aftasten zijn watvoor gewicht ik kan hebben en oefenen op techniek voordat ik de series nog wat korter en hoger in gewicht maak.

Het wenrondje van vandaag ging zo:

Deadlift 4x12 x 30kg
Squat 4x12 x 30kg
legpress: 2x12 x 90kg 1x12 x 100kg, zat nog wel meer in, volgende keer begin ik gelijk bij 100
leg curl 4x12 x 35kg
calves staand 4x12 x 30kg

heb er ook nog een rondje buikspieren aanvast geplakt:
crunch 3x15 x 35 kg
rotary 3x15 x 27.5 kg
total abs 3x15 x 50 kg
Daar wil ik niet per sé meer massa, gaat hard zat.

En dan nog kwartiertje loopband, 5.5 kmpu gemiddelde helling 10%
Oh en 10 minuten loopband om op te warmen, na erheen fietsen eerst een half uur stilgestaan om dat schema in de computer te zetten, dus dat leek me wel handig.
pi_124257654
Hey,

Even een vraagje, hopelijk zit ik goed in dit topic. Ik ben nu al een tijdje bezig om geleidelijk aan gewicht te verliezen en dat vergaat me, na jaren aankloten, prima. Ik doe dat met 3x in de week hardlopen (ook om conditie op te bouwen) en daarnaast doe ik pilates / upperbody schema / lowerbody schema (ben een vrouw).

Nou heb ik een vraag over voeding, ik ben daar nu veel over aan het lezen. Als je wil afvallen is het nodig dat je een caloriedeficit creeërt maar hoe voorkom je nu dat je lichaam in een spaarstand geraakt door dat calorietekort?
Is het een goede aanpak om de ene dag dan je 'normale' inname te eten en de andere dag een tekort te creeëren? Of verlies je dan uiteindelijk helemaal niks? Kan je beter alle dagen een tekort hebben?
Dus eigenlijk; hoe denken jullie over de balans tussen een calorietekort om af te vallen maar tegelijkertijd niet je metabolisme om zeep helpen?
  dinsdag 19 maart 2013 @ 17:53:25 #6
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124257900
Dat is een goede vraag. Waar geen eenduidig antwoord op te geven valt. :P In hoofdlijnen van zaken die effect hebben:

- Meestal wordt een energiereductie van 20% op je TDEE (alles wat je verbruikt op een dag incl. alle activiteiten) voorgesteld. Als jij op een dag 2000 kcal verbruikt, ga dan 400 kcal hieronder zitten.

- Als je een paar keer in de week je inspant door middel van krachttraining of cardio, minimaliseer je de kans dat je 'op spaarstand' gaat.

- Mocht je gewichtsverlies een plateau bereiken, dan kan dit vaak opgelost worden door een paar daagjes op of iets boven onderhoud te eten, met veel koolhydraten. Je plateau is een symptoom van verminderde leptinesignallering. Leptine is net als insuline gekoppeld aan glucoseinname, dus als je een paar flinke maaltijden met zetmeel (pasta, brood, aardappels) naar binnen werkt, kun je door een plateau breken.

In mijn ervaring is 'spaarstand' een vaakgebruikt excuus van mensen om 1) niet exact te hoeven uitrekenen wat ze eten, 1a) hun denkfouten of rekenfouten te compenseren, 2) stiekem snoepen te verbergen of 3) te klagen dat 'zij niet kunnen afvallen, want <insert stom excuus>.

Iedereen kan afvallen, je moet alleen de juiste gewoontes proberen aan te nemen, en te focussen op realistische vetverliezen die consistent zijn, ipv zoveel mogelijk in een zo kort mogelijk tijd te verliezen.
Confidence through competence
pi_124258091
http://www.giantpt.com/vo(...)jouw-caloriebehoefte eerst eens je behoefte goed uitrekenen, wat heel belangrijk is, is dat je NIET onder je BMR gaat zitten. Ergens tussen je BRM en je onderhoud is prettig, hou er wel rekening mee dat die berekeningen gemiddelden zijn en er vaak wel een beetje naast zitten, dus je onderhoud kan best 100 kcal hoger of lager zitten
Wat ook belangrijk is, is de verdeling tussen je eiwitten, koolhydraten en vetten.

Vaak kan je al mooie resultaten halen door kleine aanpassingen en mede om je metabolisme in tact te houden moet je niet te snel willen.
Ook wil je niet dat het gewicht wat je verliest spierverlies gaat zijn, goed op je eiwitinname letten dus.
pi_124258157
Mwah, je metabolisme verkloten kan heus Stereo :) gelukkig kan je dat in de meeste gevallen ook weer herstellen door je inname langzaam op te bouwen.
Ons primitieve lijf is nogsteeds gebouwd op zo snel mogelijk vet verzamelen en zo veel mogelijk vet vasthouden, mochten we in een strenge hongerwinter terecht komen... Achterstandje in de evolutie.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 18:01:33 #9
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124258178
Dat 'niet onder je BMR zitten want anders kom je in spaarstand' is een beetje een hardnekkige mythe zonder wetenschappelijke basis.

Het is wel zo dat als je verder geen cardio of ander soortige training doet, en wat langer -20% van je TDEE zit, dat je dan automatisch langere tijd onder je BMR zit, en dat langs die weg je metabolisme vertraagt.

Dus ja, het is onverstandig, maar nee, het komt niet doordat het zo speciaal is dat er iets fysiologisch gebeurt als je onder BMR gaat zitten.
Confidence through competence
  dinsdag 19 maart 2013 @ 18:03:33 #10
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124258248
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:01 schreef MarMar het volgende:
Mwah, je metabolisme verkloten kan heus Stereo :)
Nee. Hardnekkige mythe van Viva-huisvrouwen. T3 en T4 zijn voornamelijk gerelateerd aan leptinesignallering. Leptine weer gerelateerd aan insulineniveaus. Ik heb nog nooit een wetenschappelijk stuk gelezen over zogenaamde 'verklote metabolisme' dat niet relatief eenvoudig uit het slop is te trekken.

Zoals ik al zei, als je een redelijk niveau onder je TDEE zit ipv zoveel mogelijk in zo'n kort mogelijke tijd afvallen, en consistent de juiste gewoontes aanhoudt, dan 'verneuk' je je metabolisme niet.
Confidence through competence
pi_124258288
Ik zeg toch ook dat het te herstellen is :)
pi_124259620
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 17:53 schreef Stereotomy het volgende:
Dat is een goede vraag. Waar geen eenduidig antwoord op te geven valt. :P In hoofdlijnen van zaken die effect hebben:

- Meestal wordt een energiereductie van 20% op je TDEE (alles wat je verbruikt op een dag incl. alle activiteiten) voorgesteld. Als jij op een dag 2000 kcal verbruikt, ga dan 400 kcal hieronder zitten.

- Als je een paar keer in de week je inspant door middel van krachttraining of cardio, minimaliseer je de kans dat je 'op spaarstand' gaat.

Is het TDEE hetzelfde als je BMR? Want dan zeg jij 400 kcal onder je BMR, terwijl MarMar zegt niet onder je BMR..

quote:
- Mocht je gewichtsverlies een plateau bereiken, dan kan dit vaak opgelost worden door een paar daagjes op of iets boven onderhoud te eten, met veel koolhydraten. Je plateau is een symptoom van verminderde leptinesignallering. Leptine is net als insuline gekoppeld aan glucoseinname, dus als je een paar flinke maaltijden met zetmeel (pasta, brood, aardappels) naar binnen werkt, kun je door een plateau breken.

In mijn ervaring is 'spaarstand' een vaakgebruikt excuus van mensen om 1) niet exact te hoeven uitrekenen wat ze eten, 1a) hun denkfouten of rekenfouten te compenseren, 2) stiekem snoepen te verbergen of 3) te klagen dat 'zij niet kunnen afvallen, want <insert stom excuus>.

Iedereen kan afvallen, je moet alleen de juiste gewoontes proberen aan te nemen, en te focussen op realistische vetverliezen die consistent zijn, ipv zoveel mogelijk in een zo kort mogelijk tijd te verliezen.
Die tip van het plateau is echt heel handig. Veel mensen beweren dat je dan 'gewoon door moet gaan' of vooral nog minder gaan eten.

Ik heb in het verleden namelijk echt m'n metabolisme vrijwel stil gelegd denk ik met weinig eten/maaltijdvervangende shakes (en dan geen whey maar echt vrij lege zooi). Ontzettend zonde van m'n tijd en ik probeer ook echt iedereen zo veel mogelijk ervoor te behoeden.
pi_124259751
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 17:59 schreef MarMar het volgende:
http://www.giantpt.com/vo(...)jouw-caloriebehoefte eerst eens je behoefte goed uitrekenen, wat heel belangrijk is, is dat je NIET onder je BMR gaat zitten. Ergens tussen je BRM en je onderhoud is prettig, hou er wel rekening mee dat die berekeningen gemiddelden zijn en er vaak wel een beetje naast zitten, dus je onderhoud kan best 100 kcal hoger of lager zitten
Wat ook belangrijk is, is de verdeling tussen je eiwitten, koolhydraten en vetten.

Vaak kan je al mooie resultaten halen door kleine aanpassingen en mede om je metabolisme in tact te houden moet je niet te snel willen.
Ook wil je niet dat het gewicht wat je verliest spierverlies gaat zijn, goed op je eiwitinname letten dus.
Verdeling tussen de eiwitten, koolhydraten en vetten probeer ik inderdaad op te letten. Vind het soms nog wel moeilijk om goede bronnen voor eiwitten te vinden voor de lunchpauze op het werk bijvoorbeeld.
En heb soms van die bizarre koolhydraatcravings :')

Mijn probleem met het eetpatroon aanpassen is dat ik al niet heel 'slecht' eet. Ik eet geen frituur, dagelijks groente en fruit, snoep vrijwel niet, drink geen frisdrank. Dus de beginnerstips die zeggen dat je daarop moet gaan beperken en dat dat al een groot verschil maakt gelden helaas niet voor mij.
pi_124260112
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:40 schreef Ethylaminelle het volgende:

[..]

Is het TDEE hetzelfde als je BMR? Want dan zeg jij 400 kcal onder je BMR, terwijl MarMar zegt niet onder je BMR..

[..]

Die tip van het plateau is echt heel handig. Veel mensen beweren dat je dan 'gewoon door moet gaan' of vooral nog minder gaan eten.

Ik heb in het verleden namelijk echt m'n metabolisme vrijwel stil gelegd denk ik met weinig eten/maaltijdvervangende shakes (en dan geen whey maar echt vrij lege zooi). Ontzettend zonde van m'n tijd en ik probeer ook echt iedereen zo veel mogelijk ervoor te behoeden.
TDEE is onderhoud, BMR is wat je nodig hebt zonder de activiteiten, je basisverbranding.
Je verbruikt namelijk (sporten niet meegerekend) ongeveer drie kwart van je energie voor hersenactiviteit, hartslag, ademhaling, temperatuurregulatie ed.

Als tijdens de lunch meer eiwitten lastig is, dan ontbijten met kwark of havermout? Koud gekookt eitje op je brood, vleesbeleg..
Overigens is "kleine aanpassingen" niet alleen maar van toepassing op junkfood/drinks hoor :)
Ik heb nu 2 glazen melk uit mijn menu geschrapt (een daarvan uit de cappuccino's die ik dronk en geen melk meer bij de lunch) en dat was alles wat ik nodig had om een beetje af te vallen ism 1 keer meer sporten in de week. (dat worden straks 2 keer meer, dan moet ik mijn eetpatroon weer een beetje aanpassen denk ik, ff kijken wattie doet)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 18:54:32 #15
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124260118
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:40 schreef Ethylaminelle het volgende:

[..]

Is het TDEE hetzelfde als je BMR? Want dan zeg jij 400 kcal onder je BMR, terwijl MarMar zegt niet onder je BMR..
Nee, Totdal Daily Energy Expenditure is je netto energiebehoefte op een dag. Inclusief alles. BMR is je Basal Metabolic Rate, je energiebehoefte (vast) minus alle activiteit (variabel) op een dag.
Confidence through competence
  dinsdag 19 maart 2013 @ 18:57:42 #16
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124260244
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:44 schreef Ethylaminelle het volgende:

[..]

Verdeling tussen de eiwitten, koolhydraten en vetten probeer ik inderdaad op te letten. Vind het soms nog wel moeilijk om goede bronnen voor eiwitten te vinden voor de lunchpauze op het werk bijvoorbeeld.
En heb soms van die bizarre koolhydraatcravings :')

Mijn probleem met het eetpatroon aanpassen is dat ik al niet heel 'slecht' eet. Ik eet geen frituur, dagelijks groente en fruit, snoep vrijwel niet, drink geen frisdrank. Dus de beginnerstips die zeggen dat je daarop moet gaan beperken en dat dat al een groot verschil maakt gelden helaas niet voor mij.
Ja, maar iedereen denkt dat hij/zij gezond eet, ook degenen met een bierbuik die ze maar niet weg kunnen krijgen. :D Dus op zich hecht ik daar weinig waarde aan als mensen dat zonder concreet te worden gaan roepen.

Bierbuik --> ja maar ik krijg genoeg vitamines / mineralen binnen
Ja, maar je hebt een energieoverschot op je buik hangen wat voor insulineresistentie kan / gaat zorgen --> ja maar ik krijg genoeg vitamines...
Diabetes en hart- en vaatziektes komen niet door vitaminegebrek, maar met name door effecten van visceraal vet bij overgewicht --> ja maar...

etc. etc. etc.

Je energiehuishouding in orde krijgen is voor het vermijden van welvaartziektes bijna even belangrijk, zo niet nog belangrijker, als/dan netjes je micronutrienten binnen krijgen. Veel mensen die denken gezond te eten bagetalliseren dit.
Confidence through competence
pi_124260448
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:54 schreef MarMar het volgende:

[..]

TDEE is onderhoud, BMR is wat je nodig hebt zonder de activiteiten, je basisverbranding.
Je verbruikt namelijk (sporten niet meegerekend) ongeveer drie kwart van je energie voor hersenactiviteit, hartslag, ademhaling, temperatuurregulatie ed.

Als tijdens de lunch meer eiwitten lastig is, dan ontbijten met kwark of havermout? Koud gekookt eitje op je brood, vleesbeleg..
Overigens is "kleine aanpassingen" niet alleen maar van toepassing op junkfood/drinks hoor :)
Ik heb nu 2 glazen melk uit mijn menu geschrapt (een daarvan uit de cappuccino's die ik dronk en geen melk meer bij de lunch) en dat was alles wat ik nodig had om een beetje af te vallen ism 1 keer meer sporten in de week. (dat worden straks 2 keer meer, dan moet ik mijn eetpatroon weer een beetje aanpassen denk ik, ff kijken wattie doet)
Aah oke, ik snap het.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:57 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ja, maar iedereen denkt dat hij/zij gezond eet, ook degenen met een bierbuik die ze maar niet weg kunnen krijgen. :D Dus op zich hecht ik daar weinig waarde aan als mensen dat zonder concreet te worden gaan roepen.

Bierbuik --> ja maar ik krijg genoeg vitamines / mineralen binnen
Ja, maar je hebt een energieoverschot op je buik hangen --> ja maar ik krijg genoeg vitamines...
Diabetes en hart- en vaatziektes komen niet door vitaminegebrek, maar met name door effecten van visceraal vet bij overgewicht --> ja maar...

etc. etc. etc.

Je energiehuishouding in orde krijgen is voor het vermijden van welvaartziektes bijna even belangrijk, zo niet nog belangrijker, als/dan netjes je micronutrienten binnen krijgen. Veel mensen die denken gezond te eten bagetalliseren dit.
Ik ontbijt al met kwark of een whey shake met havermout en fruit erdoorheen op trainingsdagen.
Lunch een salade en een boterham met pindakaas of alleen maar boterhammen met pindakaas/kipfilet.
Alleen avondeten heb ik weinig controle over doordat ik gewoon met de pot mee eet thuis. Ik denk dat daar nog veel te behalen valt maar dat is echt lastig voor elkaar te krijgen. Zoals ik al zei het is geen frituur oid, maar ook niet erg voedzaam denk ik.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:03:55 #18
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124260508
Nouja, zolang je geen hoeveelheden erbij noemt, blijft het gissen naar hoeveel energie je binnen krijgt, versus wat je verbrandt. Daarom kan ik altijd weinig met de OTLTDT-lijstjes als ik ze zie. Zoek dat dus goed voor jezelf uit. :)
Confidence through competence
pi_124260898
Oke als ik nou heel concreet zeg dat dit ongeveer mijn dag is:

Ontbijt: whey + (30 g havermout) + sojamelk + handje diepvriesaardbeien
Tussendoor: Mandarijn + 1 snee brood met hummus
Lunch: salade (gemengde sla, avocado, gerookte kipfilet, komkommer, tomaat) + 1 snee brood met pindakaas
Tussendoor: Banaan/mandarijn/appel + 1-2 snee brood met chocoladepasta en pindakaas
Avondeten: rijst + rundergehaktballen in tomatensaus + spinazie à la creme

Later op de avond meestal nog ~2 glazen aanmaaklimonade van karvan cevitam of een vruchtensapje (na het eten vaak trek in zoet :@).

Hebben jullie dan op- of aanmerkingen of tips waar ik betere keuzes zou kunnen maken? Avondeten kan ik helaas niet veel aan doen, hooguit bijvoorbeeld geen rijst opscheppen oid :P maar een hele maaltijd ernaast maken lukt hier thuis niet.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:21:33 #20
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124261354
Lastig om dit conreet te zetten, aangezien ook veel persoonsafhankelijk is, en ik niet voor je kan denken.

In grote lijnen raad ik je aan onbewerkte producten te eten met een hoog gehalte aan vitamines en mineralen. Ik zeg duidelijk grote lijnen, want ik vind zelf brood en pasta bijvoorbeeld hier niet onder vallen, maar juist twee van de meest overschatte producten wat betreft micronutrientdichtheden voor het aantal kcals dat ze geven aan zetmeel. Ik geef de voorkeur aan meer groente en vers vlees en vis op dat gebied, waarbij ik vet vlees en vis niet schuw. Maar dit is persoonlijk.

tot grote verbazing van mijn huisarts 'jouw cholesterolwaardes zijn beter dan die van mij, en ik ben vegetariër!' zucht....

Ik zie dat je een zoetekauw bent. Er is geen reden voor mensen om fructose / sucrose in te nemen, zeker niet bij fabrieksproducten. :) Je trek in zoet is iets psychologisch, net als trek in cocaïne. Het heeft niks/weinig met energiebehoefte te maken. Reken maar hoeveel kcals je hieraan uitgeeft of wil uitgeven.

En whey bij je ontbijt is alleen maar slecht voor je portemonnee ;) Kan ook kwark worden bijvoorbeeld. Caseïne in kwark verteert veel en veel langzamer dan whey. Whey is binnen 3 uur geoxideerd. Dure acetyl Co-A :D

[ Bericht 6% gewijzigd door Stereotomy op 19-03-2013 19:26:57 ]
Confidence through competence
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:24:59 #21
356099 Awesome_
UNSTOPPABLE.
pi_124261554
Dit is nu precies het schoolvoorbeeld van een OTLTDT-lijstje. De enige SI-eenheid die ik kan vinden is de 30g havermout.

Tip:
Download een app waarin je je kcals bij kan houden, investeer in een keukenweegschaaltje en tel je kcals zodat je structureel een tekort hebt in je onderhoud. Easypeasy. Fatloss gegarandeerd. ^O^
BEASTMODE
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:31:57 #22
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_124262033
Wat Awesome_ zegt. Houd met zo'n app bij hoeveel kcal's je ongeveer inneemt, en houd eventueel ook andere noodzakelijke voedingsstoffen bij als je denkt dat je daarvan te weinig/veel inneemt. Je leert vanzelf redelijk goed inschatten hoeveel kcal je inneemt met bepaalde voedingswaren, ook zonder app. Dan heb je meteen een nuttige vaardigheid geleerd om de rest van je leven gezond(er) te kunnen blijven.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:32:40 #23
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_124262073
^O^
Confidence through competence
pi_124262330
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:21 schreef Stereotomy het volgende:
Lastig om dit conreet te zetten, aangezien ook veel persoonsafhankelijk is, en ik niet voor je kan denken.

In grote lijnen raad ik je aan onbewerkte producten te eten met een hoog gehalte aan vitamines en mineralen. Ik zeg duidelijk grote lijnen, want ik vind zelf brood en pasta bijvoorbeeld hier niet onder vallen, maar juist twee van de meest overschatte producten wat betreft micronutrientdichtheden voor het aantal kcals dat ze geven aan zetmeel. Ik geef de voorkeur aan meer groente en vers vlees en vis op dat gebied, waarbij ik vet vlees en vis niet schuw. Maar dit is persoonlijk.

tot grote verbazing van mijn huisarts 'jouw cholesterolwaardes zijn beter dan die van mij, en ik ben vegetariër!' zucht....

Ik zie dat je een zoetekauw bent. Er is geen reden voor mensen om fructose / sucrose in te nemen, zeker niet bij fabrieksproducten. :) Je trek in zoet is iets psychologisch, net als trek in cocaïne. Het heeft niks/weinig met energiebehoefte te maken. Reken maar hoeveel kcals je hieraan uitgeeft of wil uitgeven.

En whey bij je ontbijt is alleen maar slecht voor je portemonnee ;) Kan ook kwark worden bijvoorbeeld. Caseïne in kwark verteert veel en veel langzamer dan whey. Whey is binnen 3 uur geoxideerd. Dure acetyl Co-A :D
Oke! Wanneer heeft whey dan wel zin? Alleen na een training?

quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:24 schreef Awesome_ het volgende:
Dit is nu precies het schoolvoorbeeld van een OTLTDT-lijstje. De enige SI-eenheid die ik kan vinden is de 30g havermout.

Tip:
Download een app waarin je je kcals bij kan houden, investeer in een keukenweegschaaltje en tel je kcals zodat je structureel een tekort hebt in je onderhoud. Easypeasy. Fatloss gegarandeerd. ^O^
Leuk afkorting hoor dat OTL blabla. :). Maar wat betekent het?

En alleen maar kcal tellen en onder onderhoud gaan zitten is toch niet voldoende? De voedingsstoffen die je binnenkrijgt tellen toch ook? Het maakt toch uit of je je kcal's uit bijvoorbeeld heel vet voedsel haalt?
pi_124262507
Negeer die laatste opmerking aub :P . Jullie bedoelen vanzelfsprekend de kcal's tellen van 'goed' eten.

Ik ga in ieder geval m'n keukenweegschaal maar weer afstoffen dan en op zoek naar die app.
Thanks!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')