abonnement Unibet Coolblue
pi_124061742
Gisteren heb ik van mijn oma een mooie ouderwetse camera gekregen. Ze had helaas het bonnetje niet meer ;) Een Zeiss Ikonta 521/16 *) Mooi zo'n oud stukje techniek.

Wat plaatjes van het toestel:


Camera nog in z'n lederen hoes


Camera uit z'n hoes


Camera volledig uitgeklapt


Detail van de lens


Scherp gesteld op de bijgeleverde wata meter


Achterkant + wata meter

Toch wel een leuk cadeautje om te krijgen ^O^
Zijn er nog meer mensen met een mooie oude camera?
Weet eigenlijk niet of het een beetje goeie is (boeit niet heel erg, vind hem vooral erg mooi). Heb geen rolletjes die erin passen. Weet ook niet of ze nog verkrijgbaar zijn voor een normale prijs.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 14 maart 2013 @ 22:05:00 #2
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_124067321
Da's een fraai exemplaar :Y , meestal hebben ze meer gevechtsschade. Mooi compleet ook met die afstandmeter en zo.

Voor zover ik weet loopt ie op gewone 120-spoelen en die zijn nog gewoon te koop, dus als je een keer echt oldskool wilt...

Belangrijk voor je zo'n balgcamera'tje op leeftijd weer in gebruik neemt is om te weten of de balg helemaal lichtdicht is, er willen met het klimmen der jaren nogal eens gaatjes in komen al lijkt me die kans bij dit exemplaar niet bijzonder groot als ie altijd keurig in zijn tasje heeft gezeten.
Mocht je hem gaan uitproberen, dan zou de kwaliteit die eruit komt wel eens een positieve verrassing kunnen zijn, ik heb van dit soort camera's al aardige spektakelstukjes gezien en meestal zat daar nog niet een Zeiss Tessar in zoals bij deze.
Als je dan toevallig de gelukkige eigenaar bent van een scanner waarop middenformaatfilm kan, dan kun je met zo'n 'folder' en wat films nog best een hoop pret hebben. Fuller dan fullframe als het ware.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_124081476
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 20:23 schreef geelkuikentje het volgende:
...
Weet eigenlijk niet of het een beetje goeie is (boeit niet heel erg, vind hem vooral erg mooi). Heb geen rolletjes die erin passen. Weet ook niet of ze nog verkrijgbaar zijn voor een normale prijs.
Prima camera, was toen 'ie nieuw was geen goedkoop cameraatje (maar ook weer geen professioneel spul). Test eerst even of de balg nog goed is. Kan je vrij eenvoudig doen door de achterkant te openen en de lens in het licht te houden. Als je kleine speldeprikjes licht ziet moet je eerst aan de slag.. Als de balg nog goed is, kijk dan of de sluiter nog werkt. Gewoon even op alle snelheden proberen. Kijk of 1 seconde inderdaad ongeveer 1 seconde is, en of de opvolgende snelheden sneller zijn dan de vorige. Sluiter eerst een keer of 50 bedienen, van stilzitten wordt 'ie onnauwkeurig. Daarna: filmpje kopen (formaat 120). Of 2 als er nu geen spoel meer inzit. Die zijn gewoon verkrijgbaar bij de betere fotozaak, ook niet heel duur. Veel plezier!
pi_124099470
Zo, dat is een mooie camera!
Ik heb zelf o.a een Zeiss Ikon Nettar.
120 mm film is bij de betere fotozaak idd goed verkrijgbaar van meerdere fabrikanten, en anders is er online nog genoeg te krijgen. :)
pi_124102296
mooi ding, ik zal het in een vitrine zetten... of verkopen :p.. op ebay lopen die dingen wel goed als je het wereldwijd shipping zet
Als ik last van keelpijn heb, eet ik egels ! :P
pi_127181397
Kick. Wat ongelofelijk vet :~
  FOK!fotograaf donderdag 30 mei 2013 @ 00:42:16 #7
372645 spreading
pi_127187621
Ik heb meerdere oude camera`s, waaronder een vergelijkbaar exemplaar, zonder watameter.
Verder een Mamiya 645 en wat 35mm spul, allemaal heel vet om mee te fotograferen. Je moet er namelijk echt moeite voor doen.
Tof toestel en veel plezier ermee!
pi_127223935
Heb afgelopen week een Mamiya RB67 op de kop kunnen tikken, erg blij mee. Verder heb ik nog een Olympus OM-4 en een Minolta AF-2.. Komend weekend krijg ik een doos vol oude camera's van een kennis, hopen dat er wat tussen zit..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')