abonnement Unibet Coolblue
pi_124002861
Een apart topic om klein nieuws te plaatsen. Nieuws dat je zou kunnen verwachten in Hart van Nederland. En in de Telegraaf natuurlijk.

quote:
Immens verdriet om vergiftigde Spikey



Boos en verdrietig zit André van Veen (35) uit Benthuizen naast het computerscherm met daarop de laatste foto van zijn hond Spikey. De 7-jarige jack russell overleed in de nacht van zondag op maandag, nadat hij van een in landbouwgif gedrenkte spons had gegeten die onbekenden over het tuinhek hadden gegooid.

„Had iemand dan zo’n hekel aan hem?” vraagt André zich af. „Spikey deed niemand kwaad en wij hebben met niemand ruzie; dus waarom?”

De politie heeft inmiddels een onderzoek gestart.

Voor André en zijn moeder Riek (61) is het dubbel triest dat de jack russell op deze wijze het leven liet. „Mijn man is twee weken geleden ook overleden. En nu moesten we onze Spikey ook nog naar het crematorium laten brengen.”
bron

quote:
Slagboom was dicht!

Een 20-jarige man uit Bergen op Zoom hoefde zaterdagnacht niet ver te rijden om zich te laten behandelen in het ziekenhuis na een botsing. De Brabander reed op zijn scooter namelijk tegen de slagboom van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal.

Agenten troffen de man om half twee bewusteloos aan bij de oprit van het ziekenhuis. Ondanks de korte afstand die afgelegd moest worden, kwam er een ambulance aan te pas om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Na controle bleek de man ongedeerd te zijn.
bron





  woensdag 13 maart 2013 @ 13:38:49 #2
256666 leeell
I know you're lonely
pi_124003031
TT-change naar Non-Nieuws ?
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  Spellchecker woensdag 13 maart 2013 @ 13:49:41 #3
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_124003501
Bredanaars nog steeds vast in Frankrijk: 'al het brood is op'

BREDA (UPDATE) - Anne van Driel en Søren van Dijnsen uit Breda staan nog steeds ingesneeuwd op de snelweg A1 tussen Parijs en Lille.
Sinds dinsdagochtend half vijf is er geen doorkomen meer aan. Het verkeer staat muurvast. De vooruitzichten zijn slecht, zegt Anne woensdagochtend. "Het is weer gaan sneeuwen. Het lijkt alleen maar erger te worden. Straks staan we hier nog dagen vast."
Het lijkt alleen maar erger te worden. Straks staan we hier nog dagen vast.
Het stel vertrok maandagochtend naar Parijs, waar Sören, die vrachtwagenchauffeur is, naar een klant moest. Aan het begin van de nacht van maandag op dinsdag vertrokken ze weer richting Nederland. Maar de hevige sneeuwval leidde tot een enorme verkeersopstopping. "Er is geen beweging, hoewel ik zie dat aan de andere kant, in de richting Parijs, het verkeer heel langzaam op gang komt."

Anne vertelt dat ze helikopters van het Rode Kruis heeft gezien. "Ze brengen eten voor mensen die op de snelweg zijn gestrand. Heel veel mensen zitten nog gewoon in hun auto. Wij staan op de parkeerplaats bij een benzinestation en hebben het geluk dat we een bed in de vrachtwagen hebben. In de winkel van het tankstation hier is vrijwel niets meer te krijgen. Al het brood bijvoorbeeld is op."

Anne en Søren doden de tijd met wat rondwandelen, televisie kijken in de vrachtwagen en foto's maken. "Het is heel vervelend. Ik had vandaag naar school gemoeten en ook nog moeten werken."

bron
pi_124003629
Drie bakvissen in katzwijm voor duiven

Het begon met Harrie…



ENTER, dinsdag

Ze vormen een kleurrijke verschijning in de wondere wereld der gevleugelde vrienden. Een wereld die vooral wordt gedomineerd door oudere mannen. Leonie (16), Wendy (13) en Jessica (11) Eertink uit het Twentse Wierden zijn dan ook bepaald geen grijze duiven…

Duif Harrie was Wendy’s eerste echte grote liefde. En zij deed het virus weer overslaan op haar zussen. De drie meiden staan nu te boek als talentvolle duivenmelksters. Met als voorlopige bekroning de nationale jeugdtitel die Wendy onlangs in de wacht sleepte op het zogenoemde ’nationaal hokkampioenschap, zelfstandig spelend’.

De liefdesvlam voor de duif werd bij toeval aangewakkerd. Wendy: „Hier op de boerderij hebben we kalveren die maïs te eten krijgen. Daar komen nogal wat duiven op af. Zwerfduiven, verdwaalde postduiven. Een man hier in het dorp vroeg of we ze voor hem wilden vangen. Kregen een kooitje van hem en gaven ze dan voer en water.”

Er was echter één duif in het bijzonder waarvoor Wendy warme gevoelens koesterde. „Harrie dus. Ik stopte een vrouwtje bij hem in zijn kooi. Die duivenkenner zei dat het nooit wat kon worden, maar een tijdje later waren er jonkies. En van het een kwam het ander.”

Harrie heeft intussen de benen genomen („al zien we ’m hier af en toe nog wel rondvliegen”), maar met zijn nazaten en andere duiven zijn de drie zussen dagelijks volop in de weer. Wendy en Leonie doen de wedstrijden, terwijl Jessica druk is met het verzorgen. „Maar ik heb ook duiven hoor”, zegt de jongste van ’t stel. „Ik hou vooral van bonte duiven. Nee, onze klasgenootjes vinden het maar niks. Die vinden het saai. Maar onlangs heb ik een spreekbeurt gehouden – ik had een 9 – en als je dan meer vertelt over je hobby, zie je dat ze er toch anders naar gaan kijken.” Een goedgevulde vitrine in een hoek van de kamer is de stille getuige van de successen van ’De Drie Musketiers’. Al ging dat met vallen en opstaan, erkent Wendy. „In 2010, mijn eerste jaar, had ik veertien duiven. Een hele dag heb ik op een stoel naast het hok zitten wachten. De volgende dag keerden er slechts vier terug. Wat bleek? Je moet die duiven trainen. Steeds verder met ze weg en ze dan weer loslaten waarna ze terugvliegen. Lappen heet dat. Dat hoorde ik dus later pas. ’Ja, hallo, hadden jullie dat niet even kunnen vertellen?’ zei ik tegen mijn collega-clubleden.”

Vooralsnog slokken de duiven al hun energie op. „Het is erg veel werk”, zegt Leonie. „’s Ochtends een half uur, ’s middags na school anderhalf uur. En we doen alles zelf: voeren, schoonmaken. Onze moeder is alleen maar de taxi. Wanneer we de duiven wegbrengen voor trainingsvluchten.”

Drie bakvissen die in katzwijm vallen voor een duif… Vooralsnog zien ze namelijk liever een fraai uitgedoste doffer dan een stoer opgedoft mannelijk leeftijdsgenootje. Vriendjes hebben ze dan ook nog niet. En als ze ooit voor de keus worden gesteld: het vriendje of de duif? Leonie twijfelt nog maar Wendy is heel resoluut. „Nou, als ik dan moet kiezen, is het niet zo moeilijk. Dan wordt het de duif!”

bron

O+
  Spellchecker woensdag 13 maart 2013 @ 14:00:08 #5
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_124003929
Eten ruilen via internet populair in Brabant

TILBURG - Een fles wijn tegen een pot augurken, of een overgebleven mango omwisselen voor een doosje eieren. Etenswaren ruilen via internet blijkt een populaire bezigheid. De Tilburgse Anne Marie Verkade-Diphoorn bedacht een website waarop mensen eten aanbieden in ruil voor ander eten.
De Tilburgse kwam op het idee door haar eigen kippen die veel eieren legden. Verkade-Diphoorn begon de eieren te ruilen met haar buren. Al snel begon de Tilburgse de website Proviandruil.nl. Die is inmiddels drukbezocht. "Het gaat eigenlijk om spullen die je in je voorraadkast hebt staan, maar waar je nooit iets mee doet", vertelt Anne Marie Verkade-Diphoorn. "Het is zonde om dat weg te gooien."
Onderling contact
Naast het ruilen van eten is onderling contact een belangrijke reden voor het opzetten van de site. "Zoals je vroeger niet alleen bij de buren suiker ging ruilen voor de suiker, maar ook om een praatje te maken." Op Facebook heeft het initiatief inmiddels rond de 400 likes. Brabantse ruilplekken zijn onder meer Tilburg, Den Bosch en Breda.

bron
pi_124056454
quote:
Rechtszaak moord Den Haag weer uitgesteld
Tube tandpasta valt verdachte zwaar

Een tube tandpasta ligt de verdachte van de moord op de 55-jarige Hector Monsalve Mejia uit Den Haag zwaar op de maag. De 28-jarige Belkacem D. uit Algerije slikt alles wat los en vast zit.

Tijdens de zaak tegen D., die gisteren pro forma voor de Haagse rechtbank diende, liet hij weten dat hij een tube tandpasta heeft ingeslikt, die met een operatie verwijderd moet worden.

„Ik loop er al sinds 23 oktober mee. Zo lang wacht ik al op een operatie. Ik heb niet de energie om dit te verdragen”, aldus de verdachte, die gisteren dit keer zonder dwangbuis verscheen.

Inmiddels heeft D., die momenteel in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum in Maastricht verblijft, via zijn advocaat mr. A. Boumanjal een zaak aangespannen voor de Commissie van Toezicht. Dit om een operatie zo snel mogelijk af te dwingen.

De rechtszaak zou gisteren eigenlijk inhoudelijk dienen, maar het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC) is nog niet af. Dat terwijl de verdachte al sinds januari uit het PBC is. Volgens de raadsman komt het zelden voor dat de onderzoekers meer tijd nodig hebben om hun rapport af te ronden. „Het is een ingewikkelde case.”

Vrijspraak

Voor de rechter lichtte Boumanjal al een tipje van de sluier op. Hij gaat wellicht voor vrijspraak van zijn cliënt omdat hij mogelijk geen opzet had bij het doden van de van oorsprong Colombiaanse Monsalve Mejia.

Het stoffelijk overschot van Hector Monsalve Mejia werd op 23 juni naakt gevonden in zijn woning. Hij bleek te zijn gewurgd met kabels en tape. Het wordt niet uitgesloten dat hij kort voor zijn dood homoseksueel contact heeft gehad. De mogelijke dader werd door de huisgenoot overlopen en er ontstond een worsteling. De man wist echter te ontsnappen.

De zaak staat nu op 15 mei inhoudelijk gepland. De advocaat liet echter weten mogelijk aanvullend onderzoek te willen als de rapportage van het PBC is afgerond.
bron

Damn, hoe krijg je dat voor elkaar? Je zou zeggen dat je dan stikt.
  Spellchecker donderdag 14 maart 2013 @ 19:24:41 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_124059004
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 18:08 schreef Mylene het volgende:

[..]

bron

Damn, hoe krijg je dat voor elkaar? Je zou zeggen dat je dan stikt.
ik zou zeggen: geef hem een fijne gastroscopie....
pi_124059188
Geniaal Topic dit.
  Moderator donderdag 14 maart 2013 @ 19:28:27 #9
9859 crew  Karina
Woman
pi_124059191
Woonmall Villa Arena gaat de grootste én ook nog eens de zwaarste cupcake ter wereld maken!

Het supergrote kleine gebakje moet een diameter van 145 cm krijgen en blijft er uit zien als een originele cupcake. Daar gaan verschillende bakkersspecialisten voor zorgen. Goed nieuws voor de voorbijganger: een hapje nemen uit de cake mag!

De megacake wordt 23 en 24 maart gebakken omdat de woonmall vanaf 16 maart tot en met de Paasdagen in het teken staat van koken en alles wat daarmee te maken heeft.
Bron

:9~
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_124059292
Kerk deelt 'seksdiploma' uit aan tieners



Kinderen op retraite hebben van een kerk in Zweden een 'seksdiploma' gekregen. De ouders van de 14-jarigen reageren geschokt. Ze vinden hun kinderen nog te jong voor het hebben van seks.

De tieners hadden de cursus 'Liefde en Seksualiteit' gevolgd in het plekje Rödeby. Na de cursus kregen ze een badge met het opschrift 'geschikt voor seks'. Volgens dominee Mats-Ola Nylen werd de cursus georganiseerd door een man van de Zweedse Vereniging voor Seksuele Opvoeding maar later werd pas duidelijk dat hij al jaren niet meer gewerkt had voor de organisatie.

De ouders fronsten de wenkbrauwen toen hun kinderen terugkwamen van de cursus en ze de badge opmerkten. Helemaal boos zijn ze omdat hun kinderen dingen verteld werd over het geven van blowjobs. 'Het kamp ging om de verschillende aspecten van vriendschappen en relaties', aldus Nylen die nog zegt dat hij zich 'verraden' voelt door de man die een T-shirt droeg van de vereniging tijdens de retraite.

De dominee had gevraagd om de sessie bij te wonen maar daar maakte de man bezwaar tegen. Volgens hem zou de aanwezigheid van de geestelijke 'een remmende' invloed hebben op de deelnemers. Het geven van een diploma voor seks aan jongeren van veertien noemt Nylen, 'het zenden van een gemengd signaal. De wet verbiedt immers het hebben van seks onder de leeftijd van vijftien'.

Josefin Morge van de Zweedse Vereniging voor Seksuele Opvoeding stipt alvast aan dat de organisatie sinds 2007 gestopt is met het uitdelen van 'seksdiploma's'. Hoewel hij niet meer werkt voor de vereniging werd hij al verschillende keren uitgenodigd door de congregatie, weet Pelle Ullholm. 'Jongeren die informatie kregen, gingen er nier niet noodzakelijk meteen mee aan de slag, dat gebeurde vaak op een latere leeftijd.' De man in kwestie was zelf niet bereikbaar voor commentaar

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)it-aan-tieners.dhtml
  Spellchecker donderdag 14 maart 2013 @ 19:37:04 #11
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_124059543
Scholieren dansen met hun opa's en oma's in Breda.

"Pfoe", roept opa Dirk Romijn (71). "Vroeger? Toen danste ik de sterren van de hemel." Maar goed, dat was toen.

Er zijn inmiddels een paar jaartjes en kilootjes bij gekomen. Maar toch. "Het gaat nog prima." Samen met echtgenote Conny van Helden (61) zit de Zevenbergenaar in een dansruimte van het Markenhage in Breda.Op uitnodiging van kleindochter Julie (14). Zij doet, met haar podiumklas, mee aan het project Jo! van het Bredase dansgezelschap De Stilte.

Dat project, zo vertelt Marinka Korff van De Stilte, wordt als proef gehouden op vier scholen. In Breda doet naast Markenhage, het Mencia de Mendozalyceum mee, in Oosterhout het Mgr. Frencken College en in Bergen op Zoom RSG 't Rijks.

bron
pi_124061529
quote:
Honden onder gekleurde douche



Directeur Erik Mulder van Dierenopvang Amsterdam heeft een droom. Hij wil van zijn opvang het meest toonaangevende asiel van heel Europa te maken. Een asiel met een voorbeeldfunctie voor de rest van de wereld en dat wil hij onder meer bekostigen met sponsorgeld van een wielertocht.

Zo wil Mulder de huidige speelveldjes voor honden aanpakken. „Honden komen vaak maar een uurtje per dag buiten en worden dan losgelaten op een veld zonder iets erop om mee te spelen. Daar raakt een hond heel gefrustreerd van. Zo’n beest moet met de juiste voorwerpen worden uitgedaagd. En dat kan vaak al op een heel gemakkelijke manier anders.”

Zelf heeft het asiel tekeningen liggen van een aantal prachtige speelvelden, waarvan er een al gerealiseerd is. In het midden van de velden moet een speciale sproei-installatie komen die op onverwachte momenten straaltjes licht gekleurd water op alle velden spuit. Mulder: „Daar krijg je ondanks het vervelende feit dat ze in het asiel zitten blije honden van. En blije honden worden weer veel eerder door mensen mee naar huis genomen.”

De medewerkers van het asiel zijn vervolgens van plan hun kennis op bijeenkomsten met asiels vanuit de hele wereld te delen. Maar eerst is Amsterdam aan de beurt. Daarom heeft de organisatie op 11 en 12 mei ’De ronde van DOA’ georganiseerd. Een tocht waarin iedere fietser de vreugde van bewegingsvrijheid beleeft in een rit van 70 kilometer rond Amsterdam. „Een goed, nieuw veld kost 25.000 euro. Dus we hopen dat er veel enthousiaste, gesponsorde mensen meerijden.”
bron
pi_124063950
















pi_124065806
Goed topic :D

Meisjes boos over gedumpte cavia's

ZAAMSLAG - Nienke Post uit Zaamslag is op zoek naar de voormalig eigenaar van twee cavia's die zij met een aantal vriendinnen heeft gevonden. De twee diertjes werden gevonden op het ijs in een sloot en leken gedumpt.

De kooi van de dieren stond in de buurt. De 12-jarige Nienke zoekt nu de publiciteit omdat ze vindt dat de vorige eigenaar schuldig is aan dierenmishandeling. Ze heeft ook de politie ingeschakeld.

Dader
Nienke fietste een paar weken geleden 's ochtends met twee vriendinnen over de parallelweg bij Zaamslag, op weg naar school. Daar zagen ze de dieren rondscharrelen, de kooi was opengegaan. Ze heeft de dieren naar huis gebracht en mag ze van haar ouders houden. Nienke en haar vriendinnen hopen dat de dierenpolitie de zaak hoog opneemt en dat de dader zicht meldt.

http://www.omroepzeeland.(...)-cavias#.UUI0gpg2bwo
Ich hock in meinem Bonker
pi_124099447


„Breien is gewoon hartstikke leuk. En wanneer je er dan ook nog arme kinderen of daklozen blij mee kunt maken, is het natuurlijk helemaal geweldig”, zegt Alie van den Nouland uit Voorhout. De 91-jarige breister komt samen met Jeanne van den Zanden (82) en vele andere dames wekelijks naar de koffiekamer van woonservicecentrum AgnesStaete in Voorhout om samen te werken aan de langste sjaal van Nederland.

„Voor de gezelligheid, maar natuurlijk ook voor het goede doel”, zegt Van den Nouland. „Hier brei ik voor de lol en thuis ga ik verder voor de meters. Want we willen natuurlijk wel in het Guinness Book of Record.”

„Het is een idee van onze teammanager”, vertelt Nanette Rader, medewerkster van de welzijnsdienst van AgnesStaete. „Breien is leuk om te doen, maar ook goed voor de saamhorigheid. We breien met bewoners van al onze acht huizen van ActiVite, personeel, familieleden, buren en vrijwilligers. En dat moet ook wel, want het is een hele klus. We gaan voor anderhalve kilometer. Het huidige record staat op naam van de Zonnebloem. Zij breiden 1250 meter aan elkaar. Daar willen wij natuurlijk boven uit komen.”

Het Guinness Book heeft wel een paar voorwaarden verbonden aan het project. Alles moet worden gebreid op pendikte vier, er mag alleen wol worden gebruikt en het werk moet een breedte hebben van precies 66 steken. De kleur maakt dan weer niet uit.

De breisters van ActiVite maken ieder lappen van 1.50 meter lang en 30.5 centimeter breed. Alle stukken worden vervolgens aan elkaar gehaakt tot een megasjaal. De klus moet rond oktober van dit jaar zijn geklaard. Volgens Nanette liggen de dames goed op schema. „We houden per huis alles bij. We zijn een maand bezig en zitten nu al op ruim 260 meter totaal. Dus dat gaat vast lukken.”

Jos Went (82) haakt alle lappen aan elkaar. „Haken is wel minder leuk dan breien, maar iemand moet dit toch doen. En zo kan het ook weer makkelijk uit elkaar worden gehaald.” Terwijl de pennen ritmisch tikken en de koffie rijkelijk vloeit, zit bewoonster Vronie Jansen (80) ’stiekem’ aan een spencer te werken. Een donkerblauwe op pen acht. „Zo’n dikke pen breit als de pieten, joh. Ik vind breien heerlijk, ik zou willen dat ik de hele dag niets anders hoefde te doen. Beter dan stoffen. Overdag werk ik aan mijn spencer en ’s avonds aan de sjaal. Breien is heerlijk als afleiding. Je kunt toch niet de hele dag achter het raam zitten te koekeloeren en naar andere mannen zitten kijken”, schatert ze.

bron

Die laatste zin :D.
pi_124107325
Basisscholen zetten massage in tegen pestgedrag

’We zien dat het werkt’



Voordat ze de klas binnenstapt, zegt de massagetherapeute: „Belangrijker dan ooit, deze harmonie. Spanningen tussen jongeren zijn zo toegenomen. Pesten heeft het zelfs tot de politieke agenda’s geschopt. Wie had dat gedacht? Het zijn drukke tijden voor me.”
Als Brenda Pelser-Bijleveld voor het schoolbord van groep zeven van basisschool De Kring staat, verandert een energieke kluwen kinderen binnen vijf minuten in een meditatieve groep. De ene helft ligt met de ogen dicht op het bureaublad terwijl de andere helft hun een massage geeft. Flauwe grappen lijken opgelost. Hier en daar klinkt het zachtjes: „Te hard?” of „Hard genoeg?” Vogelgetwitter fladdert uit de luidspreker van een cd-speler. Pelser loopt rond en geeft met zachte stem aanwijzingen. „En dan nu de rechterkabelbaan en raak de vingertoppen aan.” De masseurs strijken over de armen van hun klasgenootjes. „Nu de vlinder.”
Andere koek dan lezen en schrijven. „Het zijn eenvoudige technieken en strelingen, maar zeer belangrijk”, aldus de charmante vrouw, die als een marskramer door Nederland trekt om haar boodschap over te brengen en taboes te doorbreken. „In deze prestatiemaatschappij wordt te veel vanuit het hoofd gedacht. Aandacht voor je ademhaling en voor je lijf, voor je hart, is onderbelicht. Bij massage, dus ontspanning, komt de stof oxytocine vrij. Dat hormoon maakt ons sociaal en gul.” Het is een theorie die uit de koker komt van de Zweedse hoogleraar Kerstin Uvnäs-Moberg.
Ruzie
„In Zweden is het pesten op scholen tot onder de één procent gedaald. Ook wij zien dat het werkt”, zegt Gea Boschma. Ze coördineert alle naschoolse activiteiten en ook de massages die nu blijkbaar wonderen verrichten. „Er wordt bijna niet meer gepest hier op school. Iedere week maken we per groep tijd vrij voor deze ontspanningsoefeningen. Kinderen masseren niet alleen hun beste vriendje of vriendinnetje, maar ook degene met wie ze ruzie hebben of hadden. De aanrakingen smeden goede banden.”
De twee vrouwen benadrukken hoe de aanpak juist nu actueel is, met de recente stroom berichten over misbruik, schrijnende zelfmoorden als gevolg van pesten, kinderen die elkaar seksueel intimideren of erger. Berichten die ook goedbedoelde aanrakingen en contacten tussen ouderen en kinderen beladen hebben gemaakt.
Boschma: „We hebben natuurlijk alle ouders op de hoogte gesteld van onze massagemomenten hier op school. Gelukkig stond niemand er afwijzend tegenover.” Brenda Pelser vult aan: „In Friesland en op de Veluwe heb ik wel tegenwerking gehad. Daar hoefde het voor de ouders niet zo nodig. De Oude Pekelaverhalen van eind jaren tachtig waren nog steeds rond, helaas.”
Na de rugmassage volgt de waterval en strijken de handen van de masseurs vanaf het hoofd tot onder aan de rug. Dan lijken de kinderen uit een verre droom te ontwaken en wordt er van plaats gewisseld. De 10-jarige Laurens weet zeker dat dit wonderlijke wekelijkse moment werkt. „Voor de pauze had ik nog ruzie met hem. Na de massage waren we geen vrienden, maar was de ruzie bijgelegd.”

bron



Menig automobilist zal zich straks wel even achter de oren krabben bij het zien van de 20 (!) rijbanen brede Ringweg A10 West die een einde moet maken aan het jarenlange fileleed tussen de hoofdstad en de rest van Noord-Holland.
Momenteel wordt er keihard gewerkt aan de aansluitingen tussen de Westrandweg (A5) en de tweede Coentunnel. Zoals deze krant al eerder meldde, verwacht Rijkswaterstaat de nieuwe verbinding onder het Noordzeekanaal op zijn vroegst in mei of juni in gebruik te kunnen nemen. Voor de opening wordt de A10 echter vier dagen lang voor al het verkeer afgesloten.
Onmogelijk
Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is het onmogelijk om tijdens de laatste werkzaamheden het doorgaande verkeer voortgang te laten vinden. „We verwachten in vier dagen tijd alle noodzakelijke asfalteringswerkzaamheden af te kunnen ronden. Het verkeer zal in die periode zoveel mogelijk via de IJ- en Zeeburgertunnel worden geleid. Dat zal ongetwijfeld voor de nodige verkeersproblemen zorgen. We zijn nu nog aan het onderzoeken welke periode daar het beste voor in aanmerking komt”, aldus de woordvoerster.
Als beide Coentunnels in 2014 volledig operationeel zijn, telt de A10 tussen de Basisweg en de Nieuwe Hemweg liefst 20 rijstroken en moeten weggebruikers al ruim van tevoren de goede keus maken. Tijdens de ochtendspits zullen zoveel mogelijk banen in zuidelijke richting worden opengesteld terwijl ’s avonds de situatie wordt omgekeerd. Met de aansluitingen van de Westrandweg (A5) zal een groot deel van de A10 West worden ontlast.

bron



Delftse kattenbezitters zijn doodsbang, nadat verscheidene katten afgelopen week dood in het water zijn aangetroffen. De Dierenpolitie vermoedt dat de dieren ten prooi zijn gevallen aan een kattenhater en heeft alle baasjes dringend verzocht hun dier binnen te houden.
De kattenmepper gaat doortrapt te werk en slaat steeds toe bij het water. Inmiddels zijn twee dode katten uit het kanaal gehaald. Een derde kat, waarvan getuigen hebben gezien dat het dier in het water geschopt is, heeft de politie nog niet kunnen vinden. Een vierde slachtoffer werd in dezelfde buurt met zware verwondingen dood op straat aangetroffen. Geen van de katten bleek te zijn gechipt.
Kattenbezitters in de stad zijn radeloos en waarschuwen elkaar met briefjes en via Facebook. „Onze Goku is een echte buitenkat, maar voorlopig mag hij het huis niet uit”, huivert Kelly Bernert.
De Dierenbescherming Haaglanden neemt de zaak hoog op. „Het is van het grootste belang dat deze kattenhater wordt gevonden. Iemand die tot dergelijke verschrikkelijke dingen met dieren in staat is, is ook een gevaar voor mensen”, zegt woordvoerster Diana van der Lely. De Dierenbescherming waarschuwt eveneens de katten niet naar buiten te laten. „Ook niet nu ze tegen het voorjaar weer krols beginnen te worden.”
De Dierenambulance spreekt van een trieste zaak en pleit ervoor alle grachten uit te rusten met touwen, waardoor te water geraakte katten zelf op de kant kunnen klimmen.

bron
  Moderator zaterdag 16 maart 2013 @ 16:42:18 #17
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_124132981
quote:
11s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 16:20 schreef Misty_eyes het volgende:
16-03-2013

Koningin struikelt op rode loper in Groningen


Koningin Beatrix is bij een bezoek in Groningen onderuit gegaan. Bij de ingang van De Oosterpoort struikelde ze voor het oog van de camera's van de regionale zender RTV Noord. Ze kwam er met de schrik vanaf.

nos & rtvnoord
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_124141300
Droevig einde familiebedrijf

Na anderhalve eeuw verdwijnt de beroemde thee- en koffiewinkel Geels & Co. op de Warmoesstraat.
Trouwe klanten kunnen op 25, 26 en 27 april afscheid nemen van het personeel en Esther Geels, de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1864 door haar betovergrootvader Antonius Geels werd opgericht.
De winkel zat 150 jaar op de Warmoesstraat nummer 67, maar verkaste onlangs naar nummer 155. Het pand moest worden opgeknapt, maar Esther heeft na lang wikken en wegen besloten niet terug te keren naar de oude stek, noch op de nieuwe plek te blijven.
„De vaste lasten zijn bijna niet op te brengen, want de omzet is de afgelopen jaren enorm gekelderd. Er is veel concurrentie van Senseo en Nespresso. En horeca waar we aan leverden, maken steeds meer gebruik van totaalaanbieders, bedrijven die machines, koffie én kop en schotel leveren”, vertelt Esther Geels.




„Vorig jaar heb ik veel slapeloze nachten gehad omdat ik het heel moeilijk had met de beslissing om de winkel en het koffiemuseumpje Geels & Co. op de Warmoesstraat te moeten sluiten. En om vijf man personeel, van wie sommigen er al jaren werken, te moeten ontslaan. Maar ik probeer het positief te zien, want we gaan, heel modern, volop verder als webwinkel”, vertelt Esther Geels.
Ze drinkt espresso light met extra Kenia en zomers vaak een koffie uit Guatemala. Haar favoriete thee is ceylon. „Van losse thee uiteraard. Een voorgeproduceerd theezakje komt er bij ons niet in!” lacht ze in het magazijn achter de winkel; niet op Warmoesstraat 67, waar haar betovergrootvader Antonius Geels in 1864 een handeltje in ’koffie, thee en suikerwaren’ begon, maar op nummer 155.
„Dit was bedoeld als tijdelijke oplossing”, vervolgt ze. „Tien jaar geleden bleek dat panden op 67 en 69, beide in bezit van Geels & Co., drastisch aan restauratie toe waren. Het zou een megaproject worden om ze op te knappen. Daarnaast was het normale onderhoud ook al bijna niet meer op te brengen. Ik heb toen in overleg met de familie beide panden verkocht aan de NV Zeedijk (organisatie die panden in het Wallengebied opkoopt om verloedering tegen te gaan, DvD). Die is bezig er momenteel prachtige appartementen van te maken. Op de begane grond zou ik weer terug kunnen keren tegen een heel redelijke huur.”
„Maar ik durf een winkeltje niet meer aan in het huidige economische klimaat. Je huurt casco en moet er een hele nieuwe winkel in bouwen. De omzet is de afgelopen jaren dramatisch gekelderd. Ik merk dat er veel concurrentie is van de Senseo en de Nespresso. En veel horeca waar we aan leverden, maken tegenwoordig gebruik van totaal aanbieders, bedrijven die machines, koffie én kop-en-schotel leveren. En dan gaan er in Amsterdam óók nog enkele tientallen coffeeshops dicht. Dat waren nou net de zaken waar wij aan verkopen.”
Het is overigens niet de eerste keer dat Geels & Co. in zwaar weer verkeert. Vanaf de jaren twintig in de vorige eeuw ging het een stuk minder. Een medewerker van Theodorus Geels, Esthers overgrootvader, had hem opgelicht. En ook de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog hakten er in. Voor de oorlog waren er ongeveer 600 koffiebranderijen in Nederland, daarna nog maar een handjevol.
Ook in de jaren tachtig, toen Esther Geels vader Piet-Hein de zaak bestierde, ging het een tijdje minder. De stad verloederde in rap tempo. „In die tijd durfde er bijna niemand door de Warmoesstraat. Ik weet nog dat mijn vader oude klanten aan zijn arm persoonlijk naar het Centraal Station bracht. Mijn vader, die inmiddels is overleden, heeft toen op het punt gestaan de tent te sluiten.”
Gouden tijd
Maar voor Geels was die periode, waarin ze kind was, een gouden tijd. „Naast ons zat een seksshop, waar mijn zus Judith zich dan vergaapte aan een op en neer springende dildo. Niemand deed daar raar over. Het was er gewoon.”
„Judith en ik speelden vaak verstoppertje op zolder tussen de jutezakken met ruwe balen koffie van 60 kilo. Het was een hels karwei om die naar boven te takelen. Op zolder was een luikje waardoor je van het ene naar het andere pand kon kruipen. De koffiebonen werden toen overigens gewoon nog op de Warmoesstraat ambachtelijk gebrand. Daar moest in die periode mee gestopt worden. De gemeente vond het niet meer verantwoord vanwege het grote brandgevaar in zo’n oud pand in de binnenstad. Vanaf de jaren tachtig werd de koffie buiten de stad gebrand.”
De jaren negentig waren de leukste tijd, concludeert Geels nu. „Het was een stuk gezelliger en saamhoriger zonder de massa’s toeristen. Er waren nog allerlei buurtwinkeltjes en iedereen kende elkaar: Joep de wijkagent, Tante Mien, de temeier van het Oudekerksplein. De jongens van de Febo op de Wallen kwamen regelmatig kroketjes brengen als ze koffie kochten. Niet voor de klanten, hoor, maar voor zichzelf. Ik studeerde voor vertegenwoordiger en woonde boven de winkel. Op zaterdag rolde ik na een paar uur slaap naar beneden.”
Verhalen heeft Geels genoeg. „De film ’Keetje Tippel’ van Paul Verhoeven, met Monique van de Ven en Rutger Hauer, uit 1974, werd hier opgenomen. Er heeft ook wel eens iemand van hotel The Grand hier gestaan. Er was een belangrijke gast die hun koffie niet lekker vond. Bleek om Mick Jagger te gaan. Wij hebben espresso donker meegegeven. Geen idee of hij die wel lekker vond.”
Geheime recepten
Geels & Co. ging generaties lang over van vader op zoon – Esther was de eerste vrouw. In 2001 nam ze de zaak over. „Als kind hielp ik al in de winkel met het vullen van thee- en koffiezakjes voor de verkoop. Of maakte melanges; mijn vader had een handgeschreven boek met de geheime recepten. Hoewel mijn zus ook in de winkel hielp, is er eigenlijk nooit sprake van geweest dat zij het bedrijf zou overnemen. Zij werkt in het AMC”, vertelt Esther Geels, zelf moeder van twee zoontjes.
Van vaste klanten, tot politiek, iedereen vindt het vreselijk jammer dat Geels & Co. na 150 jaar uit de Warmoesstraat gaat verdwijnen. „Al moet ik zeggen dat ik de houding van het stadhuis wel lastig vind. Ik heb gehoord dat ze de sluiting unaniem verschrikkelijk vinden, maar ze schenken niet mijn koffie om daarmee een lokale ondernemer te steunen (in de automaten van de gemeente wordt fair trade Max Havelaar-koffie geschonken, DvD). De NV Zeedijk drinkt overigens wel onze koffie.”
Ondanks dat ze het een lange tijd heel moeilijk heeft gehad met de keuze de winkel te sluiten, kijkt Geels toch vol goede moed en positief naar de toekomst met de webwinkel. „Ik ga ook over koffie bloggen. En wie weet, kunnen we ooit weer een thee- en koffiewinkeltje beginnen in de binnenstad.”

bron
pi_124141563




Voor Nederlanders betekent een bezoek aan een bos- en recreatiegebied een moment van geluk. Het strand, de dierentuin, het attractiepark of het bezoek aan een evenement of festival maken de top 5 van uitjes die geluk brengen compleet.
Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder 14.000 landgenoten naar het beleven van geluksmomenten tijdens uitstapjes. Los zijn van de waan van de dag en het samen met anderen een uitje beleven, zijn onlosmakelijk verbonden met het geluksmoment.
Nederlanders hebben zich voorgenomen om dit jaar, naast de gratis uitjes, meer betaalde uitjes te ondernemen. Zo wil 28 procent dat vaker doen dan vorig jaar. Mensen willen vaker naar bos- en recreatiegebieden, zwembaden, strand en musea en dierentuinen. Ook speeltuinen en kinderboerderijen mogen op meer bezoek rekenen.
De prijs-kwaliteitverhouding is voor mensen het belangrijkste aspect bij de keuze van een uitje. Dit naast de sfeer en de gastvrijheid en deskundigheid van personeel.
Wat per persoon wordt uitgegeven, staat onder druk. Wilde 43 procent van de mensen vorig jaar maximaal ¤50 uitgeven per persoon, in 2013 daalt dat naar 32.
Zo daalt ook het percentage van mensen die meer willen besteden dan ¤50 (van 17 naar 11 procent in 2013). Het percentage van mensen die maximaal ¤20 per persoon willen uitgeven, stijgt van 34 naar 41 procent.

bron

Dierenpark Epe bezorgd over lot van diertjes

Apen op brutale wijze gestolen




Het personeel van Dierenpark Wissel in het Gelderse Epe is met stomheid geslagen. Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag twaalf bijzondere dwergapen gestolen.
Apenverzorgster Marijke Postel deed gisterochtend de verschrikkelijke ontdekking toen ze bij de dieren wilde gaan kijken. Al snel bleek dat ze een koppel gouden leeuwapen, zes zilveroeistities, drie dwergzijdeapen en een pinchéaap kwijt zijn. „Het zijn de meest bijzondere apen die we hier hebben”, treurt Sabine Boucherie, hoofdverantwoordelijke voor de dierencollectie in het park.
Volgens Boucherie hebben de dieven eerst een hek doorgeknipt en daarna de toegangsdeur tot het apenverblijf geforceerd. Omdat de apen bij gevoel van dreiging dicht tegen elkaar aan kruipen, was het vervolgens waarschijnlijk een koud kunstje om ze te vangen.
Aangeslagen
„We zijn zeer bezorgd over het lot van de apen”, aldus Boucherie. Dwergapen zijn moeilijk te verzorgen, omdat ze speciaal voedsel nodig hebben en hoge eisen stellen aan hun verblijf. Omdat de dieren uit warme landen komen, is ook de ijzige kou een bedreiging. De dieren zijn tussen de tien en dertig centimeter groot. „Iedereen hier reageert aangeslagen.”
Ze vreest dat de rovers al in het buitenland zijn en de apen daar in het illegale circuit worden gebracht. Dat zou betekenen dat de kans klein is dat de apen nog worden teruggevonden. Het park heeft nu nog zo’n dertig apen over en gaat in overleg met de andere parken om de collectie weer aan te vullen.
Het park heeft de beveiliging aangescherpt en alarm geslagen bij Nederlandse en Europese collega-dierentuinen, zodat ook zij maatregelen kunnen treffen. Ook is aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het park hoopt dat mensen die iets hebben gezien, zich bij de politie zullen melden.

bron

quote:
Grote hond eerder dood
Grote honden zoals labradors en sint-bernardshonden worden statistisch gezien minder oud dan kleinere, zoals chihuahua’s. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit in de Duitse stad Göttingen, dat gisteren in het vaktijdschrift American Naturalist is verschenen.
Gemiddeld worden grote honden 5 tot 8 jaar, terwijl kleinere soortgenoten 10 tot 14 jaar kunnen leven.
De wetenschappers hebben voor hun onderzoek een Amerikaanse databank geraadpleegd waarin meer dan 50.000 honden van 74 rassen waren geregistreerd.
bron

quote:
Barbecue-zege
De bewoners van de Zocherstraat aan het Vondelpark in stadsdeel West kunnen zich opmaken voor een feestje: op het veldje voor hun huis mag niet meer worden gebarbecued. Stadsdeel Zuid zal de plannen wijzigen. Het veld evenwijdig aan de Amstelveenseweg mag voorlopig nog wel worden gebruikt, maar ook hiervoor wordt naar een andere oplossing gezocht. In mei moet daarvoor een nieuw voorstel op tafel liggen. De bewoners kwamen in het geweer toen Zuid het veldje van de ’dure’ kant van het park verplaatste naar dat deel dat grenst aan West.
bron

quote:
Rechter walgt van horrorfilm met seksslavin
„Het is net een script van een horrorfilm. Het slachtoffer is als seksslavin gebruikt”, gruwde de rechter gisteren bij zijn vonnis tegen Gerrit van den H. (41) en Robbert P, (21), die drie maanden lang de dove en aan drugs verslaafde Freya Svasek op gruwelijke wijze mishandelden en meermaals verkrachtten.
De rechter achtte bewezen dat het duo in de woning van Van den H. in Hoevelaken de kwetsbare vrouw als seksslavin misbruikte, haar uitwerpselen lieten eten, vloeren, asbakken en voeten lieten likken en zwaar mishandelden. Toen Freya in februari 2012 eindelijk werd gevonden door de politie, was ze niet alleen zwaar vervuild, maar was haar kaak bovendien volledig verbrijzeld en miste ze diverse tanden.
Vanwege de gruwelijke feiten en het groot geachte gevaar op recidive besloot de rechter tot het opleggen van een hogere straf dan de officier van justitie had geëist. Van den H. verdwijnt negen jaar achter de tralies. Medeverdachte P. wacht zeven jaar celstraf. Beide mannen kregen bovendien tbs opgelegd.
bron

:{
pi_124141785
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 20:41 schreef Mylene het volgende:
Droevig einde familiebedrijf

Na anderhalve eeuw verdwijnt de beroemde thee- en koffiewinkel Geels & Co. op de Warmoesstraat.
Trouwe klanten kunnen op 25, 26 en 27 april afscheid nemen van het personeel en Esther Geels, de vijfde generatie van het familiebedrijf dat in 1864 door haar betovergrootvader Antonius Geels werd opgericht.
De winkel zat 150 jaar op de Warmoesstraat nummer 67, maar verkaste onlangs naar nummer 155. Het pand moest worden opgeknapt, maar Esther heeft na lang wikken en wegen besloten niet terug te keren naar de oude stek, noch op de nieuwe plek te blijven.
„De vaste lasten zijn bijna niet op te brengen, want de omzet is de afgelopen jaren enorm gekelderd. Er is veel concurrentie van Senseo en Nespresso. En horeca waar we aan leverden, maken steeds meer gebruik van totaalaanbieders, bedrijven die machines, koffie én kop en schotel leveren”, vertelt Esther Geels.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

„Vorig jaar heb ik veel slapeloze nachten gehad omdat ik het heel moeilijk had met de beslissing om de winkel en het koffiemuseumpje Geels & Co. op de Warmoesstraat te moeten sluiten. En om vijf man personeel, van wie sommigen er al jaren werken, te moeten ontslaan. Maar ik probeer het positief te zien, want we gaan, heel modern, volop verder als webwinkel”, vertelt Esther Geels.
Ze drinkt espresso light met extra Kenia en zomers vaak een koffie uit Guatemala. Haar favoriete thee is ceylon. „Van losse thee uiteraard. Een voorgeproduceerd theezakje komt er bij ons niet in!” lacht ze in het magazijn achter de winkel; niet op Warmoesstraat 67, waar haar betovergrootvader Antonius Geels in 1864 een handeltje in ’koffie, thee en suikerwaren’ begon, maar op nummer 155.
„Dit was bedoeld als tijdelijke oplossing”, vervolgt ze. „Tien jaar geleden bleek dat panden op 67 en 69, beide in bezit van Geels & Co., drastisch aan restauratie toe waren. Het zou een megaproject worden om ze op te knappen. Daarnaast was het normale onderhoud ook al bijna niet meer op te brengen. Ik heb toen in overleg met de familie beide panden verkocht aan de NV Zeedijk (organisatie die panden in het Wallengebied opkoopt om verloedering tegen te gaan, DvD). Die is bezig er momenteel prachtige appartementen van te maken. Op de begane grond zou ik weer terug kunnen keren tegen een heel redelijke huur.”
„Maar ik durf een winkeltje niet meer aan in het huidige economische klimaat. Je huurt casco en moet er een hele nieuwe winkel in bouwen. De omzet is de afgelopen jaren dramatisch gekelderd. Ik merk dat er veel concurrentie is van de Senseo en de Nespresso. En veel horeca waar we aan leverden, maken tegenwoordig gebruik van totaal aanbieders, bedrijven die machines, koffie én kop-en-schotel leveren. En dan gaan er in Amsterdam óók nog enkele tientallen coffeeshops dicht. Dat waren nou net de zaken waar wij aan verkopen.”
Het is overigens niet de eerste keer dat Geels & Co. in zwaar weer verkeert. Vanaf de jaren twintig in de vorige eeuw ging het een stuk minder. Een medewerker van Theodorus Geels, Esthers overgrootvader, had hem opgelicht. En ook de crisisjaren en de Tweede Wereldoorlog hakten er in. Voor de oorlog waren er ongeveer 600 koffiebranderijen in Nederland, daarna nog maar een handjevol.
Ook in de jaren tachtig, toen Esther Geels vader Piet-Hein de zaak bestierde, ging het een tijdje minder. De stad verloederde in rap tempo. „In die tijd durfde er bijna niemand door de Warmoesstraat. Ik weet nog dat mijn vader oude klanten aan zijn arm persoonlijk naar het Centraal Station bracht. Mijn vader, die inmiddels is overleden, heeft toen op het punt gestaan de tent te sluiten.”
Gouden tijd
Maar voor Geels was die periode, waarin ze kind was, een gouden tijd. „Naast ons zat een seksshop, waar mijn zus Judith zich dan vergaapte aan een op en neer springende dildo. Niemand deed daar raar over. Het was er gewoon.”
„Judith en ik speelden vaak verstoppertje op zolder tussen de jutezakken met ruwe balen koffie van 60 kilo. Het was een hels karwei om die naar boven te takelen. Op zolder was een luikje waardoor je van het ene naar het andere pand kon kruipen. De koffiebonen werden toen overigens gewoon nog op de Warmoesstraat ambachtelijk gebrand. Daar moest in die periode mee gestopt worden. De gemeente vond het niet meer verantwoord vanwege het grote brandgevaar in zo’n oud pand in de binnenstad. Vanaf de jaren tachtig werd de koffie buiten de stad gebrand.”
De jaren negentig waren de leukste tijd, concludeert Geels nu. „Het was een stuk gezelliger en saamhoriger zonder de massa’s toeristen. Er waren nog allerlei buurtwinkeltjes en iedereen kende elkaar: Joep de wijkagent, Tante Mien, de temeier van het Oudekerksplein. De jongens van de Febo op de Wallen kwamen regelmatig kroketjes brengen als ze koffie kochten. Niet voor de klanten, hoor, maar voor zichzelf. Ik studeerde voor vertegenwoordiger en woonde boven de winkel. Op zaterdag rolde ik na een paar uur slaap naar beneden.”
Verhalen heeft Geels genoeg. „De film ’Keetje Tippel’ van Paul Verhoeven, met Monique van de Ven en Rutger Hauer, uit 1974, werd hier opgenomen. Er heeft ook wel eens iemand van hotel The Grand hier gestaan. Er was een belangrijke gast die hun koffie niet lekker vond. Bleek om Mick Jagger te gaan. Wij hebben espresso donker meegegeven. Geen idee of hij die wel lekker vond.”
Geheime recepten
Geels & Co. ging generaties lang over van vader op zoon – Esther was de eerste vrouw. In 2001 nam ze de zaak over. „Als kind hielp ik al in de winkel met het vullen van thee- en koffiezakjes voor de verkoop. Of maakte melanges; mijn vader had een handgeschreven boek met de geheime recepten. Hoewel mijn zus ook in de winkel hielp, is er eigenlijk nooit sprake van geweest dat zij het bedrijf zou overnemen. Zij werkt in het AMC”, vertelt Esther Geels, zelf moeder van twee zoontjes.
Van vaste klanten, tot politiek, iedereen vindt het vreselijk jammer dat Geels & Co. na 150 jaar uit de Warmoesstraat gaat verdwijnen. „Al moet ik zeggen dat ik de houding van het stadhuis wel lastig vind. Ik heb gehoord dat ze de sluiting unaniem verschrikkelijk vinden, maar ze schenken niet mijn koffie om daarmee een lokale ondernemer te steunen (in de automaten van de gemeente wordt fair trade Max Havelaar-koffie geschonken, DvD). De NV Zeedijk drinkt overigens wel onze koffie.”
Ondanks dat ze het een lange tijd heel moeilijk heeft gehad met de keuze de winkel te sluiten, kijkt Geels toch vol goede moed en positief naar de toekomst met de webwinkel. „Ik ga ook over koffie bloggen. En wie weet, kunnen we ooit weer een thee- en koffiewinkeltje beginnen in de binnenstad.”

bron
Raar verhaal. ze had toch makkelijk de beneden verdieping kunnen terugkopen... en dan dat internetbedrijf vanuit de winkel kunnen runnen..
  zaterdag 16 maart 2013 @ 20:54:57 #21
93076 BaajGuardian
De echte BG, die tof is.
pi_124141881
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 19:24 schreef maily het volgende:

[..]

ik zou zeggen: geef hem een fijne gastroscopie....
gastroscopie is fijner dan colonoscopie, dus geef hem dat 2e maar :)
(heb ze beiden gehad)
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 07:48:13 #22
9859 crew  Karina
Woman
pi_124194642
Honden vergiftigd in het Amsterdamse Bos
De afgelopen tijd zijn er zeker twee honden vergiftigd in het Amsterdamse Bos. Één van deze honden is overleden.

Dit laat de Boswachterij aan AT5 weten. De laatste tijd zijn er twee verschillende meldingen binnengekomen van honden met vergiftigingsverschijnselen, meldt het Amsterdamse Bos. Beide honden zijn ziek geworden na een wandeling door het bos. Mogelijk zijn er in het bos vergiftigde worsten verstopt.

Een dierenarts heeft in beide gevallen geconstateerd dat het daadwerkelijk om vergiftiging gaat. De Boswachterij adviseert hondenbezitters alert te zijn tijdens een bezoek aan het bos. In het gebied rond de heuvel wordt geadviseerd om de viervoeter kort aan te lijnen. Boswachters houden de komende tijd extra toezicht.
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  maandag 18 maart 2013 @ 15:44:50 #23
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 15:57:22 #24
8781 crew  Frutsel
pi_124209027

quote:
'Standbeeld' verkoopt pestkop vuistslag
In de Australische badplaats Surfers Paradise heeft een straatartiest, met een levend standbeeld-act, een pestkop getrakteerd op een muilpeer. Moe van het getreiter van de man, gaf hij hem een rake vuistslag. Om vervolgens zijn bewegingsloze houding weer aan te nemen. Later gaf hij toe wellicht te ver te zijn gegaan.

David Mulder, al vijf jaar straatartiest in Surfers Paradise, had nog nooit problemen gehad. Tot deze opdringerige man zich aandiende, en David bleef aanraken en tikjes verkocht. Een aantal omstanders vroeg hem daarmee te stoppen.

Natte vinger
Toen de pestkop een natte vinger in Davids oor stopte en hem over zijn neus begon te wrijven, was de maat vol. De artiest verloor zijn zelfbeheersing en haalde uit. Een rechtse hoek maakte een onverwachts einde aan het gepest. Met bloedende mond blies de man de aftocht, en David pakte zijn act weer op.

Achteraf ziet hij in behoorlijk uit zijn rol te zijn gevallen. 'Hij ging in de fout, maar ik ook. Ik had niet zo mogen uithalen, geweld is nooit gerechtvaardigd", stelt hij berouwvol. 'Als ik de man zou tegenkomen, zou ik hem zeker mijn excuses aanbieden.'
pi_124221650
quote:
Nachtplasser overdag

Mensen die meerdere malen per nacht opstaan om te plassen (nycturie) ontwikkelen een slaapstoornis, zijn aanzienlijk minder productief op het werk en ook minder actief in de vrije tijd.

Door nycturie blijkt de productiviteit bij de werkende bevolking met bijna 25 procent af te nemen. Dat komt voort uit onderzoek dat gisteren is gepresenteerd op het Europese Urologie Congres (EAU) in Milaan. Een derde van de personen met nycturie blijft na het plassen wakker en lijdt aan slapeloosheid. De problemen bij deze aandoening zijn zelfs erger dan bij andere chronische aandoeningen zoals astma en COPD (chronische obstructieve longziekte). Bij die ziekten wordt een verlies van werkproductiviteit gemeten van 21 en 19 procent.
bron

quote:
Inbraakgolf Rotterdam

Het aantal inbraken is vorig jaar fors gestegen ten opzichte van 2011. Vooral het oosten en midden van het land en de regio-Rotterdam zijn volgens justitie koplopers.

Slechts 12 procent van de inbraken wordt opgelost. Door middel van buurtpreventie wordt geprobeerd het aantal inbraken verder in te dammen. In Rotterdam werd vorig jaar dagelijks 36 keer ingebroken. Er wordt een speciaal team ingezet om de inbraakgolf een halt toe te roepen.

In Harlingen en Almere zijn onbemande vliegtuigjes ingezet om inbrekers op te sporen.
bron

quote:
Metrobuis open voor wandelaars



Futuristisch wandelen onder de historische Amsterdamse binnenstad. Voor het eerst konden Amsterdammers op 25 meter diepte van het Damrak naar het Rokin lopen. De duizend toegangskaarten voor het unieke evenement waren binnen enkele uren weggegeven door de bouwers van de Noord/Zuidlijn. Bij de eerste groep waren vooral omwonenden en ondernemers vertegenwoordigd die jarenlang overlast hebben gehad van de aanleg. Tijdens de 800 meter lange voettocht door de geboorde metrotunnels gingen de over het algemeen enthousiaste deelnemers onder de Beurs van Berlage, De Bijenkorf en de Dam door naar het toekomstig station Rokin. Na jaren van tegenslag, vertragingen en een enorme kostenoverschrijding van anderhalf miljard euro gaat het project inmiddels met volle kracht voorwaarts. Het riskante boren is achter de rug, in het IJ zijn de tunneldelen voor de toekomstige metro tussen Amsterdam-Noord en de Zuidas veilig afgezonken. In de herfst van 2017 moet de metro gaan rijden.
bron

quote:
Zoet welkom





Langzaam maar zeker maakt Lage Vuursche zich op voor de komst van koningin Beatrix. De vorstin verhuist in de loop van dit jaar naar de prachtige locatie in de bossen nabij Baarn waar zij in kasteel Drakenstein gaat wonen. De bewoners van de Lage Vuursche zien deze weken vooral in de weekeinden al drommen mensen door de bossen trekken. Dat koningin Beatrix van harte welkom is, blijkt ook uit een bord dat de uitbater van restaurant Het Jagershuis aan de weg heeft geplaatst. Ook afbeeldingen van koningin Beatrix, zoals uit De Telegraaf, zijn te zien achter de ramen in de Lage Vuursche.
bron

pi_124221877




Eigenlijk kunnen we niet meer heen om de ruileconomie, die zich voornamelijk via internet afspeelt. In 2012 werden er meer kamers geregeld met het gesloten beurzensysteem dan hotelkamers geboekt. En wekelijks halen ruim 32.000 mensen een maaltijd af bij een kookwonder in de buurt. Tegen kostprijs! Uitvloeiseltje van de crisis. Maar dan wel een heel gezellige. Je leert er je buurtbewoners door kennen.

Leuke sites

Het delen van uw kookkunsten (thuisafgehaald.nl), auto (Snappcar.nl, WeGo.nu of MyWheels.nl), huis (Airbnb.nl), kinderkleertjes en kinderspeelgoed (krijgdekleertjes.nl) of de zaagmachine die toch maar eens per jaar wordt gebruikt (spullendelen.nl) is slechts één muisklik verder. Boek uit? Ruil ’m op ruilen.nl. Steeds meer creatievelingen springen in op de trend. Een totaal gestylde outfit voor een feestje kun je ’leasen’ op Le Tote (letote.com) en via Airbnb kunt u een overnachting regelen bij iemand thuis of een gast uitnodigen in uw logeerkamer. Irene van der Chijs (66) heeft vaak gasten in haar huis op deze manier. „Meestal toeristen, maar ook wel een man van 70 die in Afghanistan woont, maar hier nog wilde studeren. Ik vind het gezellig en verdien wat bij. Zelf ben ik ook via Airbnb op vakantie geweest naar Mallorca. Je kunt de prachtigste huizen vinden in allerlei prijscategorieën.” Overigens is niet iedereen positief. Op de site worden ook slechte ervaringen geplaatst. Tip: lees goed de recensies die bij een bepaalde host staan.

Ruilen

In bijna elke Nederlandse stad is wel een ruilclub te vinden. Letsers worden de ruilers genoemd. En Noppes is daarvan de bekendste organisatie. Het principe is klusjes voor elkaar doen met gesloten beurs: kun jij schilderen, dan doe ik jouw administratie. Buuv.nu in Haarlem is ook zo’n initiatief met 2000 deelnemers. Kirsten van Wieringen: „De categorie die gezelschap zoekt, is bij ons het grootst. Bij ons is het niet ’voor wat hoort wat’, je mag altijd vragen of iemand iets voor je doet.”

Met je eigen bakje een stukje lasagne halen bij de buren. Elske Algra doet het minstens een paar keer per week via thuisafgehaald.nl. „We zijn tweeverdieners met drukke banen, hebben vaak geen tijd om te koken. Buurbewoonster Kate is werkloos, ze houdt van koken, verdient wat bij en heeft aanspraak. Het mes snijdt aan twee kanten. En haar jachtschotels met cranberrycompote zijn weergaloos.” Elske heeft Kate gevonden via Thuisafgehaald.nl. „Ik doe het nu een half jaar en het bevalt me prima. Waar we eerst sneller soep uit een pakje, fastfood of pizza aten hebben we nu heerlijke verse maaltijden.”

Elskes route van werk naar huis loopt zo’n drie keer per week langs iemand die een lekkere maaltijd aanbiedt. „Bij Kate betaal ik 6 euro per persoon. En als ik iets te vroeg ben, krijg ik een wijntje en kletsen we wat. Ik weet van een man die verstandelijk beperkt is, die komt elke dag vanuit Delft op de brommer voor Kate’s kookkunsten.”

Oprichtster Marieke Hart hoort dit soort verhalen vaker, maar benadrukt dat de site in eerste instantie draait op lekker en gezond eten en het leren kennen van je buren en niet is opgezet met het idee van een ’sociale werkplaats’. „De meeste van onze 5000 koks zijn heel gewone mensen, die het leuk vinden om te koken. Daar zitten ook mannen bij ja, al is twee derde vrouw denk ik.”

Anouk van Duren alias Kokkie Anoukie uit Zutphen is zo’n hobbykok. In het dagelijks leven is ze relatietherapeut: „Ik werk veel ’s avonds. Overdag heb ik tijd. Dan vind ik het heerlijk om te koken. Altijd biologisch. De reacties zijn heel positief.”

Ook Jessie van der Linden kookt met veel passie voor buurtbewoners. „Ik heb samen met mijn nichtje Vera een cateringbedrijfje en we hebben vaak eten over. Ook vinden we het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Laatst had ik 25 liter uiensoep gemaakt. Dat heb ik gratis weggegeven. Mensen hebben daar zo lief op gereageerd. Er kwam zelfs een dame met een cadeautje aanzetten.”

Op vrouw.nl staan recepten van Kokkie Anoukie en Jessie van der Linden.

Auto delen

Mariëlle van Leeuwen leent via SnappCar haar auto uit aan buurtbewoners. „Ik voelde me er rot over dat hij zo vaak ongebruikt voor de deur stond”, vertelt ze. „Nu maak ik andere mensen blij, die misschien geen auto kunnen kopen. En ik haal mijn vaste kosten er uit. Het is een winwinsituatie. Als ik hem zelf nodig heb, blokkeer ik de uitleenoptie, dat gaat altijd soepel. Het botst nooit.”

Huurkeuken

Auto’s, huizen, wasmachines en zelfs keukengerei. Amerikanen delen steeds meer. In Washington staat de Union Kitchen, een gigantisch pakhuis met een enorme keuken, waarin je voor 500 dollar per maand je culinaire fantasieën kunt uitleven. Volgens de Amerikaanse ruileconomie jurist Janelle Orsi heeft het samen gebruiken van spullen een positief effect op criminaliteit. „De sociale samenhang in een buurt wordt groter.”

bron
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 20:31:12 #27
9859 crew  Karina
Woman
pi_124222023
1 april grap of niet?

Op maandag 1 april, Tweede Paasdag, wordt er een 14 karaats gouden ei verstopt in zwembad Het Marnix aan het Marnixplein.

Althans, zo beweert stadsdeel Centrum. Het ei is 1.420 euro waard en de vinder krijgt dit bedrag op zijn bankrekening gestort. Om het feest helemaal compleet te maken mag de eiervinder ook nog eens een zomer lang gratis zwemmen in het Brediusbad.

En daarin schuilt gelijk de reden van deze opvallende stunt. De actie is ter gelegenheid van de samenwerking tussen zwembad het Marnix en het openluchtzwembad Het Bredius. Maar goed, zoals gezegd, Tweede Paasdag valt natuurlijk wel op 1 april...
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 20:37:16 #28
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_124222394
ik denk het niet eigenlijk

1420 euro is voor zo'n reclamestunt niet zo'n gigantisch bedrag en als je de hele dag goudzoekers naar je tent lokt om s'avonds doodleuk 1 april te roepen dan krijg je klachten hoor

valse reclame enzo
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 20:41:26 #29
9859 crew  Karina
Woman
pi_124222699
Nou dan ga ik misschien wel zwemmen op 1 april :D
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_124222926
Update aapjes.

quote:
Dierenpark verwacht gestolen aapjes niet terug

Dierenpark Wissel in het Gelderse Epe denkt dat de kans klein is dat het park de zeldzame dwergapen terugziet die vorige week werden gestolen.

De dieren zijn vermoedelijk niet meer in Nederland, maar elders in Europa of Azië. Daar worden ze waarschijnlijk illegaal verhandeld aan mensen die ze willen hebben als huisdier, zegt een woordvoerder van het park maandag.

Van de aapjes ontbreekt nog ieder spoor, vertelt de zegsvrouw. De dieven hebben in de nacht van woensdag op donderdag dertien dieren meegenomen: een koppel gouden leeuwapen, zes zilveroeistities, drie dwergzijdeapen, een keizertamarin en een pinchéaap.

De diertjes zijn volgens de woordvoerder zo groot als een hand. Om hun vacht is het de dieven dus waarschijnlijk niet te doen, stelt ze.

Op de hoogte

Het park heeft andere dierentuinen in Nederland en Europa op de hoogte gebracht van de diefstal. De aapjes zijn gechipt. "Dus als ze daar worden aangeboden, is het snel duidelijk dat ze van ons zijn."

Apen mogen in Nederland niet worden gehouden door privépersonen. Elders in Europa en in Azië zijn de regels en de controle daarop echter minder strikt. Vermoedelijk zijn de dieren daarom naar het buitenland gebracht.

Hoeveel de aapjes waard zijn, weet de woordvoerder niet. "Wij handelen niet in die dieren voor geld, wij doen alleen aan uitwisseling met andere dierentuinen voor fokprogramma's."
bron

Er zal wel grof geld betaald worden voor zo'n aapje. Zo groot als hand, kun je eigenlijk niet voorstellen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mylene op 19-03-2013 17:01:09 ]
  maandag 18 maart 2013 @ 20:45:53 #31
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_124222957
schopje klb?
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 20:47:19 #32
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_124223051
nee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 21:06:22 #33
8781 crew  Frutsel
pi_124224241
quote:
Dikke uil wil niet uit boom komen
TILBURG - Al sinds maandagochtend proberen medewerkers van Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg een uil uit een boom te krijgen. De Europese oehoe Max die een beetje te dik is, heeft geen honger en vertikt het om naar beneden te komen.

"De uil heeft geen zin om in actie te komen omdat hij al genoeg gegeten heeft. Hij is een beetje aan de dikke kant", zegt een medewerkster van het dierenpark.

Voor het donker
Het dierenpark wilde Max voor het donker binnen hebben, maar dat is niet gelukt. Rond halfvijf werd de brandweer ingeschakeld. Max liet zich niet zomaar vangen, hij vloog naar een andere boom aan de Lage Witsiebaan. Dat is ongeveer honderd meter van het park.

Rond zeven uur werd de actie gestaakt voor de rest van de avond en nacht. "We laten Max eerst even uitrusten. Hopelijk krijgt hij nog honger", zegt een medewerker. Dinsdag om acht uur wagen de medewerkers een nieuwe poging om Max naar beneden te halen.
  Moderator maandag 18 maart 2013 @ 21:06:43 #34
8781 crew  Frutsel
pi_124224264
quote:
14s.gif Op maandag 18 maart 2013 20:45 schreef Life2.0 het volgende:
schopje klb?
shredder?
  Forum Admin maandag 18 maart 2013 @ 23:38:07 #35
232445 crew  Specularium
pi_124234040


Voor in de OP.
  Forum Admin maandag 18 maart 2013 @ 23:38:34 #36
232445 crew  Specularium
pi_124234065
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 21:06 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ik las dikke lul.
pi_124239881
quote:
9s.gif Op maandag 18 maart 2013 23:38 schreef Specularium het volgende:
[ afbeelding ]

Voor in de OP.
Dat mag vast weer niet van SBS
pi_124239898
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 21:06 schreef Frutsel het volgende:

[..]

:D
pi_124248498
Politie vindt negen ton in wieg
quote:
De politie heeft zaterdag ruim negen ton aan contant geld aangetroffen in een reiswieg en babyledikant in een woning in Amsterdam. Vier personen zijn aangehouden, meldt de politie dinsdag....[rest in bron te lezen]
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_124256072






quote:
Klokken voor Franciscus

Voorafgaand aan de inauguratie van paus Franciscus in Vaticaanstad luiden vanochtend veel parochies een kwartier lang de kerkklokken.

„Een half uur voor de dienst kunnen parochies een kwartier de klokken laten horen”, aldus een woordvoerder van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Dat is dus vanochtend tussen negen uur en kwart over negen.” Om half tien begint de dienst in de Sint Pieter in het Vaticaan.

Ook na de ’witte rook’ van afgelopen woensdag mochten parochies de klokken luiden, toen gedurende vijf minuten.
bron



De twee dode honden Lucy en Nadja die afgelopen week in het Amsterdam-Rijnkanaal zijn aangetroffen en door IJsselsteiner Frans K. om het leven zijn gebracht, zijn door hem geadopteerd om hier een beter bestaan te krijgen. Op internet circuleren berichten dat K. honden misbruikte en zich uitgaf als medewerker van een stichting waarvoor hij niet werkzaam was.

„Je haalt zo’n beestje uit Griekenland om hem hier een beter leven te gunnen en dan gebeurt dit”, huivert Ton den Ouden van de stichting Dog Rescue Greece. Bij zijn organisatie adopteerde K. hond Lucy.

„Wij wilden eerst ook een stille tocht voor de omgekomen beestjes houden, maar hebben daar toch maar van afgezien. Dit omdat de doodsbedreigingen richting die man te hevig waren. Wij wilden het wel veilig houden en zijn van plan om dit later dit jaar alsnog te doen.” Nadja zou uit Bulgarije zijn gehaald, maar het is niet duidelijk bij welke stichting K. deze hond heeft geadopteerd.

Naast de hardnekkige verwijten dat K. honden zou hebben misbruikt, zou hij zich hebben voorgedaan als medewerker van stichting BINX, die zich inzet voor Bulgaarse zwerfhonden. Zo zou hij de dieren gemakkelijker kunnen adopteren. „Hij deed zich voor als medewerker van onze stichting en benaderde zo diverse mensen. Als hij de honden dan niet kreeg, bleef hij ze stalken”, zegt Julia Raap van BINX.

Zaterdag werd de 40-jarige IJsselsteiner opgepakt. Medewerkers van de dierenambulance hadden de kadavers uit het water gevist, waarna K. aangaf de dieren van een brug te hebben gegooid. „De geruchten nemen we mee in het verhoor”, zegt politiewoordvoerder Hans Meuleman.

bron

Hartstikke erg natuurlijk, maar een stille tocht, kom nou toch. Arm beestje zit er ook verstijfd bij. Ik verwacht een nietszeggend taakstrafje.

quote:
Gijs en zieke Astrid vragen BN’ers geld voor verbouwing

Schooieren in 'T Gooi

„Wij zijn ten einde raad. De voorgevel van onze gekochte woonboerderij staat op instorten en we hebben dringend 40.000 euro nodig.” Gijs en Astrid van de Vrede uit Werkendam hopen dat niet alleen God hen wil helpen: in opperste wanhoop heeft het stel bij tweehonderd Bekende Nederlanders in ’t Gooi een bedelbrief bezorgd om geld in te zamelen. „We hadden geen andere keuze. ”

De tranen kan ze nauwelijks bedwingen. „We schamen ons diep, maar het is de laatste strohalm die we beetpakken”, vertelt Astrid emotioneel.

Het jonge echtpaar kocht vorig jaar een rustieke woonboerderij, omdat hun huidige woning voor Astrid ongeschikt is vanwege haar handicap.

„Ik ben tien jaar geleden met een ultralight vliegtuigje neergestort en er is een beschadiging in mijn ruggenmerg ontstaan. Hierdoor ben ik voor een groot deel aan bed gebonden en is ons huis mijn wereld. Het enige dat ik zie vanuit mijn bed is de muur van de woning van onze overburen. Zo’n uitzicht is bijna niet vol te houden. Daarom willen wij hier weg”, vertelt ze.

Om het leven nieuwe glans te leven, besloot het stel in het buitengebied van Werkendam een woonboerderij te kopen. „We waren er echt blij mee!”

Totdat het noodlot toesloeg: de voorgevel van hun nieuwe idyllische woonboerderij blijkt volgens het echtpaar in een abominabele staat te verkeren. Sterker nog: volgens de twee dertigers staat het huis op instorten.

„De makelaar zegt dat we de dupe zijn geworden van verborgen verbreken”, vertelt Astrid. „De bank heeft de geldkraan dichtgedraaid. Familie en vrienden hebben met ons te doen, maar kunnen ook niet helpen met een financiële bijdrage. Het is een complete nachtmerrie.”

Als wanhoopsdaad heeft het gelovige jonge stel in Laren, Naarden, Huizen en Blaricum in buurten bij bekende Nederlanders een paar honderd bedelbrieven bezorgd. „Misschien dat de tv-sterren ons willen helpen”, snift Astrid. Gijs van de Vrede: „Als we het geld binnen hebben, kunnen we zo snel mogelijk verhuizen zonder dat we bang hoeven te zijn dat ons huis instort.”

Het was volgens het echtpaar een moeilijke stap om de brieven te verspreiden. Daarin schrijft Gijs: ’Mochten jullie wat geld kunnen missen, willen jullie ons dan alsjeblieft helpen om de 40.000 euro bij elkaar te krijgen.’ En: ’Ook al zijn we voor jullie wildvreemden, wij zullen jullie echt vanuit ons hart dankbaar zijn.’

„We zijn geen oplichters”, zegt Astrid. „We hebben intussen al een beetje geld op onze bankrekening gestort gekregen, maar het is de moeite nog niet waard.”

Een van de Bekende Nederlanders die de bedelbrief ontving, laat weten niet gediend te zijn van de actie van het Werkendamse stel: „Dit is schaamteloos, zeuren om geld voor een verbouwing. En dat doen ze over onze de rug. Nee, ik wil niet dat bekend wordt wie van ons die brief allemaal heeft ontvangen, anders hebben we morgen de hele bus vol liggen.”
bron

Linda de Mol zal vast ook wel een brief hebben gekregen.





Nu steeds meer bankfilialen uit het dorpsbeeld moeten verdwijnen, worden de panden langzaam maar zeker leeggehaald. De inboedel wordt uiteindelijk ingeladen en afgevoerd, zoals gisteren in het dorp Ten Boer bij Groningen.

Daar sluit ING het postkantoor. Bijna de complete inventaris ging bij de ontmanteling de container in, inclusief gedemonteerde lichtbakken en de bekende oranje brievenbus. Een van de bibliotheekmedewerksters dumpte met een zuur gezicht handenvol nog goed bruikbare ordners in de grote container.

Een van de ontmantelaars zegt ook niet te snappen dat er zoveel wordt weggegooid. De lichtbakken verdwenen juist in de afvalbak. Ze waren bij het afschroeven beschadigd. „Het is eigenlijk toch sneu dat alles hier zo weg gaat”, zegt de man tijdens de urenlange klus. Een baliemedewerkster gaat met een diepe zucht en een „nou dat was het dan” op de fiets naar huis. In haar fietstassen zitten een aantal metalen postbakjes voor haar zoon.

Even verderop, in een kantoorboekhandel, wordt een servicepunt geopend waar dorpelingen nog pakketjes kunnen versturen of geldstortingen doen. Veel ouderen protesteren hiertegen, maar er lijkt geen houden aan. In vijf jaar tijd sloot liefst dertig procent van de bankfilialen in ons land.

Ouderenbond ANBO heeft gisteren wederom aandacht gevraagd voor het landelijke fenomeen. Vooral ouderen hebben problemen nu banken massaal sluiten, aldus de ANBO.

De laatste tijd verdwijnen er jaarlijks honderden bankfilialen en daarmee vaak ook geldautomaten uit het landelijk gebied. De ANBO vindt dat mensen binnen vijf kilometer afstand van huis moeten kunnen pinnen.

bron
  Spellchecker woensdag 20 maart 2013 @ 18:33:35 #41
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_124302364
Amerikaanse tiener mag zes maanden geen "bingo" zeggen.

Het leek de 18-jarige Austin Whaley en zijn kornuiten een leuk grapje om dit weekend in de Convington- bingozaal in Kentucky luidkeels 'Bingo' te roepen terwijl een spelletje bezig was. De aanwezige oudjes en opgetrommelde agenten vonden het mopje minder geslaagd. Nu heeft de rechter bepaald dat de jongeman zes maanden geen 'Bingo' mag zeggen.

Whaley was van mening dat alles gezegd kon worden in de openbare ruimte. De tientallen bejaarde speelsters van het spel reageerden eerst met ontzetting en ongeloof op de uitroep, die de winnaar van het spel aanduidt. Daarna werden de gemoederen oververhit en begonnen de aanwezige oma's te roepen en te schelden.

Agent Richard Webster was als eerste aanwezig en reageerde furieus. "Je gaat toch ook geen bioscoop binnen om daar 'brand!' te roepen?" Whaley weigerde zich te verontschuldigen en werd in hechtenis genomen. De rechter toonde zich van zijn milde kant en legde de jongeman deze opmerkelijke straf op. Bij overtreding van zijn 'Bingo'-verbod moet Whaley alsnog 250 dollar betalen. Daar bovenop zou hij dan een effectieve celstraf van 90 dagen moeten uitzitten.

bron
pi_124374316
quote:



Smeele Delicatessen is al ruim acht decennia een begrip in Rijswijk en omstreken. Begonnen als kruidenierswinkel in 1925 is de zaak van de familie Smeele inmiddels uitgegroeid tot een waar smulparadijs. Van Ibericoham tot Italiaanse pecorinokaas met truffel, tal van luxe verswaren zijn er te koop. Maar de wijnkoperij en speciaalzaak verloochent zijn achtergrond niet. „Als een klant binnenloopt en naar eieren vraagt, regelen we die ook.”

Aan het woord is eigenaar André Smeele. Hij is alweer de derde generatie die aan het roer staat van het kleine familiebedrijf. Het was zijn opa Bernhard die de zaak in de Rijswijkse Herenstraat begon. Een fotoalbum met daarin vergeelde zwart-witfoto’s laat zien hoe destijds nog graan, suiker, rijst en drop in de winkel geschept werd.

In 1957 werd Smeele de eerste zelfbedieningswinkel in Rijswijk. „De lokale bevolking stond ervoor in de rij”, zegt Smeele. „Zelf boodschappen doen met een mandje was echt een noviteit.” Met de opkomst van het grootwinkelbedrijf was verandering echter noodzakelijk. „Tegen de grote supermarktketens kan je als kleine buurtkruidenier niet op concurreren. Alleen door te specialiseren kun je overleven. Mijn vader is zich toen op luxeproducten gaan toeleggen, zoals bijzondere vleeswaren, speciale kazen, maar ook bonbons en versgebrande noten.”

„Kijk, hier is nog een oud winkelboekje”, wijst Smeele. „Mijn ouders hadden zeker 500 klanten die daarin hun bestellingen opschreven. We leverden destijds tot in Wateringen.” Smeele loopt al sinds zijn tiende in de winkel rond. „Als kind hielp ik mijn ouders met kleine karweitjes.” Het was al snel duidelijk dat hij hen zou opvolgen. „Andere ambities had ik niet. Ik vond de winkel hartstikke leuk. Ik heb dan ook de detailhandelsschool gevolgd. Dat was toen nog nodig om een eigen zaak te mogen beginnen. Na het behalen van mijn middenstandsdiploma ben ik naar de kruideniersvakschool gegaan om product- en warenkennis op te doen. Ook heb ik diverse delicatessen- en wijncursussen gevolgd.”

Inmiddels verkopen André en zijn vrouw Hetty meer dan 500 soorten wijn. „We organiseren ook regelmatig wijn- en spijsproeverijen in het Tollenshuis, het lokale museum van Rijswijk dat een paar deuren verderop zit.” Het echtpaar heeft zich aangesloten bij de coöperatieve inkoopvereniging Gastrovino. „Die verzorgt voor alle 37 deelnemende speciaalzaken niet alleen de inkoop maar ook de folders, zoals nu voor de paaslekkernijen.”

Terwijl André zich vooral richt op de wijn en de verswaren, heeft zijn echtgenote vooral de thee, koffie en luxe olijfoliesoorten onder haar hoede. „Daarnaast houdt zij onze website bij. Hierop kunnen klanten bijvoorbeeld ook tapasschotels bestellen.” Zelf is Smeele niet zo happig op internet en de sociale media. „Gelukkig zijn mijn zoons bereid om onze Facebookpagina te verzorgen. Nee, zij zullen ons niet opvolgen. Ze hebben andere carrières en willen de zaak niet overnemen. Jammer, maar ik begrijp het wel. Je moet dit echt leuk vinden. Want winkelier zijn, is geen 36-urige werkweek. Met minder dan 80 uur kom je er niet.”
bron

quote:
Bakker ligt lat hoog

Pal in het centrum van Scheveningen zit een zaak met een bijzondere naam. ’Het Hofje van Noman’ heet het bedrijf aan de Keizerstraat en hoewel het tegenwoordig een bakkerij met lunchroom is, verwijst de naam naar de vroegere eigenaar van het Op pand. de website zien we nog een fraaie foto van die oude eigenaar, W.F. Noman. Op de foto poseert hij trots bij zijn zaak, die toen nog een drogisterij was (en hofleverancier trouwens).

„Noman was een notabele op Scheveningen en behalve drogist was hij ook pandjesbaas. Waar nu mijn keuken staat, stonden vroeger vissershuisjes die ook van Noman waren”, vertelt Ed Freek. „In de volksmond werd het hier dan ook Hofje van Noman genoemd.”

Freek en zijn zus Annemieke besloten de herinnering aan de vroegere eigenaar van hun zaak in ere te houden. Al sinds 1983 zijn zij actief op Scheveningen en al een jaar of zestien zitten zij aan de Keizerstraat. In de bakkerij met lunchroom die zij daar runnen, zijn zelfgemaakte, ambachtelijke producten te verkrijgen. „We maken bijvoorbeeld onze eigen runder- en garnalenkroketten en erwtensoep en omdat we een open keuken hebben, kunnen klanten ook zien wat er gebeurt”, vertelt de 41-jarige Freek. „Ook het brood maken we zelf, want we leggen de lat hoger dan de supermarkt. Geen lopendebandgebeuren hier! Wij maken een ambachtelijk product dat kwalitatief beter is.

En er is veel vraag naar, hoor. Mensen willen toch wat goeds eten.”
bron












quote:
Vrouw scheurt, en ook nog door rood

Vrouwen achter het stuur rijden veel harder dan mannen en worden veel vaker beboet voor snelheidsovertredingen. Ook van rode verkeerslichten trekken vrouwelijke automobilisten zich opvallend weinig aan. Ze krijgen tweemaal zo vaak een bon voor door rood rijden als mannelijke verkeersdeelnemers.

Bestuurders van Porsches, Audi’s en BMW’s blijken overigens de grootste snelheidsduivels te zijn in het verkeer. Zo ontvangt een gemiddelde Porsche-bestuurder 6,2 boetes per 10.000 gereden kilometers.

Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek van Athlon Car Lease onder meer dan 120.000 leaseauto’s in ons land. Uit analyses is duidelijk dat vrouwen per gereden kilometer 30 procent meer snelheidsboetes krijgen dan mannen. Wanneer ze het gas te diep intrappen, doen ze dat wel minder hard, want als zij worden geflitst rijden ze gemiddeld 8,6 kilometer te hard, tegenover 8,9 kilometer bij mannen.

Folkert Ruiter, marketing manager bij Athlon, is verrast door de cijfers: „Vaak wordt gedacht dat juist mannen te hard rijden. Vrouwen rijden gemiddeld 13.000 kilometer minder per jaar, maar als we kijken naar het aantal snelheidsboetes per kilometer, blijkt toch dat zij vaker gepakt worden.”

In het onderzoek wordt wel een ander vooroordeel bevestigd. „Bestuurders van een Porsche, Audi en BMW ontvangen per gereden kilometer de meeste boetes. Op zich is dat niet opvallend, wel werden wij verrast dat op de vierde plek de Austin Mini opdook”, zegt Ruiter. „Dat is nu niet bepaald een wagen die het imago heeft van een snelle auto.”
bron

quote:


DierenPark Amersfoort is in diepe rouw gedompeld na het verlies van twee geliefde bewoners. Overleed dinsdag kameel Sneeuwwitje na een zware bevalling, gisteren besloot de dierenarts om olifant Mimi te laten inslapen.

Mimi werd 28 jaar en woonde al sinds 1990 in het dierenpark. Haar chronische pijnen, veroorzaakt door problemen aan haar poten, maakten het leven ondraaglijk. Ze kreeg gisteren een dodelijk spuitje. Volgens de verzorgers heeft de olifantenkudde afscheid kunnen nemen van Mimi.

„Toen Mimi in 1990 naar DierenPark Amersfoort kwam, had zij al een afwijking in de stand van haar poot. Wij vermoeden dat Mimi leed aan artrose, maar dit moet nog blijken uit de sectie”, vertelt bioloog Raymond van der Meer. „Door de pijn in haar rechterpoot verplaatste olifant Mimi haar gewicht van zo’n 3500 kilo veel op haar andere poot. Zij probeerde zo haar zere voet te ontzien. Hierdoor kreeg zij ook last van haar linkerpoot en ontstonden hier ontstekingen onder de nagels.”

Het park moest dinsdag al afscheid nemen van kameel Sneeuwwitje, die maandag nog voor de ogen van het publiek beviel van een kerngezond veulentje. Haar gezondheidstoestand verslechterde echter acuut na de bevalling waardoor ook voor de kameel, die al zeventien jaar in Amersfoort verbleef, niets anders restte dan een dodelijke injectie.

„Het is triest nieuws, maar het hoort er ook bij”, zegt Lize de Graaf van de dierentuin.
bron

quote:
Klappertje loopt goed af




Achteraf kan iedereen er gelukkig om lachen. Toch beleefde de bejaarde heer die door hulpverleners wordt ondersteund, een angstig avontuur toen hij gistermiddag op zijn scootmobiel werd geschept door een busje van vervoerder Connexxion. Wonderwel bleef hij ongedeerd. De man vloog na de botsing op de Zomervaart in Haarlem uit zijn karretje, dat flink beschadigd raakte en onder meer een wiel verloor (inzet). Nadat de bejaarde was opgevangen en in een politiebusje de formaliteiten waren afgewikkeld, werd de man thuis afgezet. Zijn scootmobiel kan worden opgeknapt.
bron
  Moderator zondag 24 maart 2013 @ 12:50:30 #43
9859 crew  Karina
Woman
pi_124438126
Beetje macaber eigenlijk wel dit bericht:
Bizarre brand in crematorium Noord
In het crematorium van begraafplaats De Nieuwe Noorder aan de Buikslotermeerdijk heeft een brand met een curieuze oorzaak gewoed.

De brand brak rond 17:45 uur uit door een probleem met de klep van één van de ovens. Hierdoor bleef een kist half buiten de oven hangen terwijl deze in brand vloog. De brandweer heeft het vuur niet hoeven blussen maar slaagde er wel in de kist de oven in te duwen. Hoe het probleem is ontstaan, is niet bekend.
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  Forum Admin zondag 24 maart 2013 @ 12:59:08 #44
232445 crew  Specularium
pi_124438418
Triest nieuws, jongens.

quote:
Veel te vroeg hebben we afscheid moeten nemen van de goudvis van Elflettering

Na een kort ziekbed verzopen in de vissenkom.

Stil is nu je stem
en stilte zal er zijn
Geen plaats meer naast ons
maar ook geen zorg en pijn

Sterkte, iedereen.
  zondag 24 maart 2013 @ 16:55:58 #45
16715 Mylene
*schatje*
pi_124448210







quote:
Vrouw scheurt, en ook nog door rood

Vrouwen achter het stuur rijden veel harder dan mannen en worden veel vaker beboet voor snelheidsovertredingen. Ook van rode verkeerslichten trekken vrouwelijke automobilisten zich opvallend weinig aan. Ze krijgen tweemaal zo vaak een bon voor door rood rijden als mannelijke verkeersdeelnemers.

Bestuurders van Porsches, Audi’s en BMW’s blijken overigens de grootste snelheidsduivels te zijn in het verkeer. Zo ontvangt een gemiddelde Porsche-bestuurder 6,2 boetes per 10.000 gereden kilometers.

Dat blijkt uit een grootscheeps onderzoek van Athlon Car Lease onder meer dan 120.000 leaseauto’s in ons land. Uit analyses is duidelijk dat vrouwen per gereden kilometer 30 procent meer snelheidsboetes krijgen dan mannen. Wanneer ze het gas te diep intrappen, doen ze dat wel minder hard, want als zij worden geflitst rijden ze gemiddeld 8,6 kilometer te hard, tegenover 8,9 kilometer bij mannen.

Folkert Ruiter, marketing manager bij Athlon, is verrast door de cijfers: „Vaak wordt gedacht dat juist mannen te hard rijden. Vrouwen rijden gemiddeld 13.000 kilometer minder per jaar, maar als we kijken naar het aantal snelheidsboetes per kilometer, blijkt toch dat zij vaker gepakt worden.”

In het onderzoek wordt wel een ander vooroordeel bevestigd. „Bestuurders van een Porsche, Audi en BMW ontvangen per gereden kilometer de meeste boetes. Op zich is dat niet opvallend, wel werden wij verrast dat op de vierde plek de Austin Mini opdook”, zegt Ruiter. „Dat is nu niet bepaald een wagen die het imago heeft van een snelle auto.”
bron

quote:
’Hardlopers haten honden’

De vergiftigingsaffaire in het Amsterdamse Bos is veel groter dan tot nu toe werd aangenomen. Bij puppytrainer en hondenspecialist Arnoud Busscher, die veel van zijn trainingen in het Amsterdamse Bos geeft, zijn tientallen meldingen binnengekomen over honden die iets verdachts hebben gegeten en ziek zijn geworden.

Gisteren bracht de boswachterij zelf al twee meldingen naar buiten.

Busscher: „Ik vraag me serieus af welke idioot tot zoiets in staat is? En ik denk dat ik wel een idee heb. Ik spreek namelijk dagelijks wandelaars, joggers die zich groen en geel ergeren aan honden die opspringen, ze opjagen of zelfs bijten als ze voorbij komen. Zij uiten hun frustratie naar de eigenaar, maar heel vaak trekt de eigenaar zich er niets van aan en is de kans groot dat ze dezelfde hond de dag erna weer tegenkomen. Ik vermoed dat bij een bepaalde persoon, die geen affiniteit heeft met honden, de stoppen dan doorslaan en hij of zij een dergelijke actie onderneemt. Ik roep personen, die zich ergeren aan het gedrag van een hond of honden, op zich te melden om dit probleem bespreekbaar te maken.”
bron

quote:


Boekenliefhebbers kunnen voor nieuw leesvoer tegenwoordig terecht op de Haagse Valkenboskade, waar Lieke Ploeger een minibibliotheekje begon.

Met haar ’vestiging’ van de Little Free Library, zoals dergelijke ’biebjes’ internationaal bekendstaan, sluit de 31-jarige Haagse aan bij een stroming die uit Amerika is overgewaaid. Het idee is dat op plekken in steden kastjes worden geplaatst met boeken die gratis meegenomen mogen worden. Particulieren die het initiatief een warm hart toedragen en zelf boeken over hebben, zorgen ervoor dat de kleine bibliotheek steeds wordt aangevuld.

„Ik had in Berlijn ook zo’n kastje gezien en het leek me wel wat om er in Den Haag ook een te plaatsen”, licht Ploeger toe. „De hoek van de Valkenboskade en de Mient was een goede locatie, onder andere omdat er veel mensen langskomen en er een bankje bij staat.”

Kookboeken

Ploeger kocht via internet een oud kastje, knapte dat op, voorzag het van een verse verflaag en maakte het waterdicht. Vervolgens vulde zij het met een collectie van zo’n dertig tot veertig romans, kookboeken, reisgidsen en andere uitgaven.

Het bibliotheekje is inmiddels al uitgegroeid tot een succes. Voorbijgangers en buurtbewoners grasduinen graag in het kastje, nemen titels mee, en zorgen er ook voor dat het aanbod op peil blijft.

„Het wordt nu als het ware door de buurt in stand gehouden en iedereen gaat er netjes mee om”, vertelt Ploeger. „Het is een makkelijke manier om met boeken in aanraking te komen en ik vind het leuk als mensen op deze manier boeken ontdekken. Zeker in deze crisistijd is het interessant om spullen te ruilen. Zóveel mensen hebben zóveel dingen in huis die ze niet meer gebruiken!”
bron

quote:
’Hondenkiller heeft meer op geweten’

Frans K., de 40-jarige IJsselsteiner die bekend heeft de twee honden Lucy en Nadja om het leven te hebben gebracht, wordt aan steeds meer verdwijningen van honden gelinkt. Vooral op internet worden steeds meer berichten naar buiten gebracht die K. in verband brengen met lugubere vondsten van hondenkadavers in de omgeving van Utrecht.

„Waar is Sharky?” vraagt Jolanda Hurkmans zich af. Zij heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop meldingen van verdwenen honden worden gezet. „Op een filmpje dat hij vorig jaar heeft geplaatst, is dit hondje nog te zien. Waar het diertje daarna is gebleven, is een groot raadsel”, aldus de aangedane dierenliefhebster.

Hurkmans legt een heel dossier aan om de handelingen van de dierenbeul in kaart te brengen. „Gelukkig is Sara wel terecht. Die hond zat al 48 uur in het huis van Frans, zonder eten en drinken. De politie heeft hem daar vandaan gehaald en zij maakt het naar omstandigheden goed.”

Inmiddels verschijnen op Facebook meer foto’s van dode honden die in de omgeving van Utrecht zijn gedumpt. Diverse mensen linken K. na zijn bekentenissen dan ook aan deze vondsten.

„Er wordt gezegd dat hij in de afgelopen jaren 23 honden heeft geadopteerd. Waar die allemaal zijn gebleven, zal hopelijk onderzocht worden", zegt Ton den Ouden van de stichting Dog Rescue Greece. Politiewoordvoerder Hans Meuleman zegt dat K. vooralsnog verdacht wordt van twee sterfgevallen. Morgen wordt duidelijk of de dierenbeul op vrije voeten wordt gesteld of langer in voorarrest blijft.
bron

quote:
Veelpleger geëerd om heldendaad

Een bekende Amsterdamse veelpleger heeft van de politie een erebeeldje en een VVV-bon ontvangen. De 44-jarige boef schoot op zaterdag 2 maart een hem welbekende agent in burger te hulp, toen hij hem zag worstelen in de Barndesteeg op de Wallen.

De agent was afgekomen op een melding van overlast en bedreiging bij een seksclub in de buurt van de Oudezijds Achterburgwal. Toen de verdachte doorhad dat de man een agent in burger was, vluchtte hij de zaak uit, sprong een binnentuin in en zocht zijn vluchtweg via een openstaande woning. Na een korte achtervolging zag de verdachte echter in dat wegrennen zinloos was, waarna hij omkeerde en de agent sloeg.

De veelpleger, voor wie geen enkele agent in burger nog een onbekende is, zag wat er gaande was en sprong te hulp. Al snel wist hij de verdachte naar de grond te werken. De politieman was hierdoor in staat versterking te roepen waarna deze kon worden ingerekend.

De politie noemt de man een ’dappere burger’. Het Amsterdamse korps is zelfs dusdanig onder de indruk dat de boef afgelopen woensdag een Pluim ontving; een beeldje dat voor ’heldendaden’ wordt uitgereikt.
bron
  zondag 24 maart 2013 @ 17:33:47 #46
16715 Mylene
*schatje*
pi_124449749


quote:
Wakker kroost kost ouder rust

Kinderen houden hun ouders massaal uit de slaap. Een derde van de ouders met kinderen tussen de nul en vijf jaar slaapt een tot twee uur te kort. Een kwart van dezelfde leeftijdsgroep slaapt bij de ouders op de slaapkamer.

Maar niet alleen jonge kinderen slapen nog in het ouderlijk bed; vier procent van de kinderen tot en met twaalf jaar blijkt ook nog bij de ouders in bed te slapen.

Dat blijkt uit een peiling van de Nederlandse Vereniging voor Slaap/Waak Onderzoek (NSWO), waarbij voor het eerst wetenschappelijk onderzoek in Nederland is gedaan naar de relatie tussen slaap en ouderschap. „Liefst een op de zes ouders met kinderen tot vijf jaar slaapt meer dan twee uur te kort en een op de zeven ouders geeft toe overdag veel beter te kunnen functioneren als het kind beter zou slapen”, stelt NSWO-voorzitter Hamburger.

Nachtmerries

Bij een groot aantal van de ouders (18 procent) wordt het kind twee keer of vaker wakker. Het meest gebeurt dat door nachtmerries, huilen en schreeuwen. Echte slaapziektes werden ook geconstateerd: 23 kinderen leden aan apneu of snurken, bij veertien kinderen werd insomnie of slapeloosheid vastgesteld en vijf kinderen hadden het rusteloze-benensyndroom.

Hamburger: „Het gebruik van internet, computerspelletjes, de sociale media of de mobiele telefoon blijkt een behoorlijke slaapverstoorder. In bed gaat een vijfde van de kinderen tussen de dertien en achttien jaar daar onverstoorbaar mee door.”
bron

quote:
Praxis kaapt kortingsacties

In de doe-het-zelfbranche staat een couponoorlog op stapel. In een poging om marktaandeel te winnen, gaat Praxis kortingsbonnen van alle concurrerende ketens als Karwei en Formido accepteren. Geeft bijvoorbeeld Gamma of Intratuin 20 procent korting op alle types boormachines of bistromeubilair, dan geldt die kortingsbon ook bij Praxis.

Het is zowel een wanhoopsdaad als een ludiek, creatief idee. De doe-het-zelfbranche moet alle registers opentrekken om te overleven. Vooral 2012 was een dramatisch jaar waarin de omzet met ruim zeven procent terugviel. Tuincentra verloren gemiddeld zelfs 15 procent van hun omzet. Dit jaar gaat het nog slechter, mede doordat Koning Winter maar blijft regeren.

„Met welke aanbiedingen de concurrentie volgende week komt, dat weten we natuurlijk niet”, zegt directeur Mark de Jonge van Praxis. „Maar we zullen alle aanbiedingen accepteren: van verf tot een tuinset.”

Doorgaans regent het in de week voor Pasen aanbiedingen voor tuinproducten. „Pasen is het moment waarop de lente formeel van start gaat, maar het weer werkt nog niet echt mee”, zegt de directeur. „Mensen zijn klaar met de winter, willen plantjes planten en de tuin op orde maken. Maar ik blijf hopen.”
bron
  Spellchecker maandag 25 maart 2013 @ 20:16:57 #47
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_124497773
Barbie begrijpt commotie niet.

Samantha 'Barbie' de Jong begrijpt niet waarom veel mensen woest zijn om de gepiercete oren van baby Angelina.

Barbie en haar man Michael lieten zondag in Life4You beelden zien uit hun serie Barbie's Baby waarin te zien is hoe de zes maanden oude Angelina oorbelletjes krijgt. Een storm van kritiek volgde op Twitter en er werd zelfs gesproken van kindermishandeling.
"Sommige moeders laten al oorbellen schieten bij hun dochters die acht weken oud zijn. Ik liet het pas doen toen Angelina zes maanden was", reageert Barbie in RTL Boulevard. "Ze moest harder huilen bij een hielprikje dan bij die oorbellen."
Wat Barbie betreft kunnen de boze kijkers zich beter bezighouden met andere dingen. "Kinderen in Afrika die geen eten hebben. Daar moeten ze zich druk om maken!"

bron

aan de foto te zien is het kind niet van hen... of wordt de kleine ook gauw onder de zonnebank gelegd?
pi_124515359
Ik vond deze toch wel opmerkelijk
Leger Noord-Korea maakt goede gitaren
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_124526949




quote:
Roeihelden redden leven

Ze zien zichzelf niet als helden, ook al hebben ze zaterdagavond laat het leven van een 18-jarige jongen gered. Erik Wieringa, Roel van der Zon en Vincent Looijen van roeivereniging Thêta uit Eindhoven trokken de onderkoelde jongen uit het ijskoude water van het Eindhovens kanaal, nadat hij daarin was getrapt door twee overvallers.

„We deden wat we moesten doen”, zegt een nuchtere Wieringa een dag na de heldendaad. Hij en Van der Zon waren in een auto op weg naar een afstudeerfeest in het clubgebouw van Thêta, toen ze ploeggenoot Looijen aan de waterkant naar het kanaal zagen turen. De twee stopten en hoorden noodkreten uit het kanaal komen. „We zagen een jongen in het water spartelen. Hij probeerde de kant op te klauteren, maar dat lukte niet. Hij was bevangen door de kou.”

Gezamenlijk trokken ze het slachtoffer op het droge en zetten hem achter in de auto. De redders in nood scheurden naar het clubgebouw en zetten hem twintig minuten onder een warme douche. De politie pikte hem later op.

Later bleek dat de jongen die avond door twee mannen op een scooter was beroofd van zijn portemonnee, waarna hij door het duo het kanaal in was getrapt. Daar schreeuwde hij zo’n tien minuten om hulp voordat hij werd gered.

„Te schandalig voor woorden”, benoemt Wieringa de laffe daad. „Ik ben blij dat we hem hebben kunnen helpen.”

Het slachtoffer doet vermoedelijk vandaag aangifte.
bron

quote:
Bloedbad in schapenstal

Hilbert Zinger (72) en zijn vrouw Ge uit het Drentse Dwingeloo zijn ontroostbaar. Onverlaten hebben afgelopen weekend hun zes lammetjes en drie schapen afgeslacht. „Het is gewoon afschuwelijk. In het hok ligt allemaal bloed”,

Toen Hilbert zaterdagochtend bij zijn beestjes ging kijken, was de deur van de schuur eruit gehaald en trof hij een bloedbad aan. Bij de lammetjes is de buik opengesneden. De ooien zijn met een steek in de hals gedood. Twee schapen hebben het overleefd, een lammetje is verdwenen.
bron

quote:
Bonte wensen voor nieuwe Dierenwet

De nieuwe Dierenwet die in de maak is, zorgt voor een bonte beestenboel in de Tweede Kamer. De VVD neemt het op voor de papegaai, GroenLinks voor schoothondjes en de Partij voor de Dieren voor schaaldieren.

Zo eist PvdD-fractievoorzitter Thieme een verbod op het levend koken van kreeften en krabben. GL constateert dat de Cavalier King Charles-spaniël zo ver is doorgefokt dat de meeste hondjes er helse hoofdpijnen aan overhouden. Kamerlid Klaver wil een eind aan deze dierenmishandeling.

De VVD baart opzien met een voorstel om jonge papegaaien eerder bij hun moeder weg te halen. Nu mogen ze pas uit hun ouderlijk nest als ze zelfstandig kunnen eten. Volgens Kamerlid Houwers zorgt dat voor dierenleed. Hij stelt dat het beter is om ze zo jong mogelijk naar hun baasje te laten gaan. Dan missen ze hun moeder niet zo erg en kunnen ze beter socialiseren, meent hij.

De Wet Dieren bundelt vijf bestaande wetten, waaronder de Diergeneesmiddelenwet en de Wet op de Dierenbescherming, om regels eenvoudiger te maken.
bron

quote:
Moeder levert autodief af

Een 19-jarige jongen uit Dordrecht is gisternacht door zijn moeder op het politiebureau afgeleverd.

De Dordtenaar was eerder in de nacht ontkomen nadat hij samen met een even oude plaatsgenoot door de politie was betrapt in een gestolen auto. Agenten zetten de achtervolging in toen zij de auto zagen rijden. Die eindigde aan de voorzijde van het CS. De gestolen wagen kwam tegen een incheckpaal tot stilstand.

Het tweetal vluchtte via de stationstunnel richting het Weizigtpark. Speurhond Robbie wist een van hen op te sporen. De andere jongen meldde zich korte tijd later met zijn moeder op het bureau.
bron
  Moderator woensdag 27 maart 2013 @ 07:50:21 #50
9859 crew  Karina
Woman
pi_124555730
Artis viert woensdag zijn 175-jarig bestaan. Om het feest te vieren, zal prinses Margriet een jubileumtulp dopen.

De 'Tulipa Natura Artis Magistra' is speciaal voor de gelegenheid gekweekt. Verder hebben studenten afkomstig van verschillende natuur- en milieuopleidingen er meer dan 175.000 bloemen en 36.000 planten geplant. Zo staat de oudste dierentuin van Nederland het hele jaar extra in bloei.

Margriet staat bekend om haar liefde voor de natuur en is sinds 2002 beschermvrouwe van Artis. Zij opende in 2005 al het Vlinderpaviljoen. Daarvoor opende prins Bernard in 1988 het olifantenverblijf en ook prinses Máxima mocht in 2003 het dierenverblijf de Pampa openen.

Naast het aanleggen van de bloementuin heeft Artis ook een website gemaakt waarop mensen hun herinneringen kunnen delen. Een selectie hiervan wordt verzameld in een boek dat in mei uitkomt. Ook presenteerde Artis eerder deze maand een kinderboek met verhalen over de dierentuin.
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')