abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 31 mei 2013 @ 06:56:43 #201
374892 bobbee
Bob's House
pi_127238100
Die ventilator op de 9070 zou ik er zeker opzetten. Het oventje kan zo veel heter worden. En met die hetere temp kun je ook de steen schoon krijgen. Gewoon door hem op de hoogste temperatuur aan te zetten, de steen brand dan weer vanzelf schoon en wordt als nieuw.
Dr oetker pizza heeft geen nut. Gewoon zelf aan de slaag met deeg en toppings, lekker klooien. Je wordt er vanzelf handiger in door het te doen. En dan...... is het echt genieten!
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  vrijdag 31 mei 2013 @ 18:55:03 #202
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_127258426
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_127258583
Kijk eens in FHF of er iemand is die daar in de buurt woont en die hem voor je op wil halen en hem een keer op een centraler punt kan afdroppen? :)
Ja doei.
pi_127259555
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.

quote:
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
Tenzij ie bevalt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127260395
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:55 schreef MacorgaZ het volgende:
Staat nog een paar keer gebruikte Bestron op Marktplaats, had 30 euro geboden maar moet per se opgehaald worden in Delfzijl en dat lukt me niet. Verkoper wil absoluut niet verzenden raar genoeg, lijkt op een 45-jarige huisvrouw die dat niet aandurft ofzo (no offense mocht iemand zich opeens herkennen :+ )
Misschien voor iemand die daar in de buurt woont een leuke aanbieding.
Of koop hem en verstuur hem naar mij :D
waar woon je? Ik woon in Delfzijl en ben wel eens inGroningen en bij hoogeveen ...
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
  vrijdag 31 mei 2013 @ 20:45:11 #206
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_127263216
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:59 schreef motorbloempje het volgende:
Kijk eens in FHF of er iemand is die daar in de buurt woont en die hem voor je op wil halen en hem een keer op een centraler punt kan afdroppen? :)
Ik was nog niet echt bekend met FHF, maar dat is wel een goede tip.
Vind het alleen voor een pizza-oven van 30 euro ook weer zo overdreven :P
quote:
0s.gif Op

vrijdag 31 mei 2013 19:22 schreef Weltschmerz het volgende:


[..]

Is het nog zo'n oude die 400 graden wordt? Dan ga ik misschien nog wel even op en neer.

[..]

Tenzij ie bevalt.
Weet ik niet precies, maar zocht toevallig op Bestron en zag zo'n oven voor een lage prijs staan.
Als je erop zoekt vind je hem wel, de doos staat wel op het plaatje, maar niet echt duidelijk welk "bouwjaar", wel type DLD9016, de nieuwe is DLD9070 ofzo?
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 19:43 schreef Marco001 het volgende:

[..]

waar woon je? Ik woon in Delfzijl en ben wel eens inGroningen en bij hoogeveen ...
Ik woon in de buurt van Enschede, Overijssel, dus niet echt in de buurt helaas.
Zou jij hem anders kunnen kopen en via pakketpost naar mij kunnen sturen?
Dan kan ik nog wel qua verkoopprijs proberen te onderhandelen en jij bijv. 5 euro voor de moeite overhoudt, of is dat weer een lullig bedrag? :P
DM/PM me anders.

Bedankt voor alle snelle aardige reacties trouwens :)
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
pi_127288825
Zie ik dat nou goed en heeft die Marktplaats Bestron 2 elementen in het bovenste gedeelte zitten?
Of is dit al een gemodde? lijkt ook of er een steen achter de bovenste elementen zit.

Tijdje geleden pizza gemaakt in m'n houtoven mbv een Chamotte plaat, alleen jammer dat de bovenkant van de pizza niet erg kleurt, misschien een constructie maken met 2 chamotte platen waar de pizza tussen komt....

Toch maar paar dagen geleden de Bestron DLD9070 besteld op de webshop van de Kijkshop, goedkoopste prijs, eindelijk na lange tijd weer leverbaar.

Fan is ook besteld, s'kijken hoe dat gaat.
Standaard is de steen van een niet gemodde DLD9070 trouwens rond de 300 graden bij max. instelling, gechecked met IR- thermometer.
  dinsdag 4 juni 2013 @ 17:14:35 #208
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_127407805
Ik zie jullie veel over van die pizza-oventjes praten. Kun je ook een normale oven hebben en een goed resultaat krijgen?
  † In Memoriam † dinsdag 4 juni 2013 @ 17:24:49 #209
91830 MaximusTG
pi_127408114
Tuurlijk kan dat. Zo speciaal zijn die dingen niet hoor. Ik heb mooiere/lekkerdere pizza's in de gewone oven gebakken dan in zo'n oventje. Als je nu alleen zo'n combimagnetron hebt die tot 230 gaat als oven; tja, dán is zo'n oventje een goed alternatief. Verder.. heb het al vaker gezegd, ze hebben gewoon een vreselijke warmteverdeling. De onderkant heeft een steen en wordt idd goed heet. Maar het bovenste element moet het alleen doen, waardoor die snel afkoelt als je de deksel open doet om de pizza erin te doen. Vervolgens blijft de rand/korst heel licht, behalve op plekken die te dicht bij dat element komen. Die worden zwart.
Wat voor oven heb je dan? Een goede ovensteen zou ik wel aanraden.
pi_127555122
Tja, had er inderdaad wel wat meer van verwacht met die Bestron oven, heb hem gemod met een ventilator en op 450 C afgesteld maar de bovenkant blijft vrij wit terwijl de onderkant wel goed is, gaat eigenlijk zelfs nog wat te snel die onderkant.
Moet het nog eens proberen met een natte doek over de steen voor de pizza erin gaat, (niet gevaarlijk (knappen) voor die steen?) dan alleen bovenverwarming aan en wachten tot de thermostaat aanslaat, s'kijken hoe de pizza dan wordt.....

Door al dat uitgeprobeer gaat het werken met het pizzadeeg in ieder geval een stuk beter.... -:)
pi_127587532
Wat je met die Bestron kunt doen is het bovenelement (450W) verwisselen met de onderste (550W).
Verder heeft het kunnen verwarmen tot 450 C imho weinig zin als daarmee alleen de bodem gaat verbranden terwijl de bovenkant wit blijft. Het monteren van een ventilator voorkomt dat de thermostaat te vroeg uitslaat zodat de bovenste gloeispiraal door kan blijven branden.
Mijn ervaring is een goed evenwicht zien te vinden tussen de temperatuur van de steen op het moment dat je de pizza erin doet en de tijd die nodig is om de bovenkant goed te krijgen. Dat duurt toch wel zo'n 4 tot 5 minuten. De steen koelt ook nog behoorlijk af tijdens het bakken van de pizza. Na 14 minuten alles aan is de steen ca. 350 C. Na 5 minuten pizza bakken is de steen ca. 270 C.
Deksel weer dicht doen en met alles aan de steen 2 minuten opwarmen tot weer zo'n 350 C.
Overigens is het deegrecept van MTG een lust om mee te werken. Met relatief weinig inspanning een perfecte pizzabodem.
pi_127626790
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

pi_127626920
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

[ afbeelding ]
Miss dan leuk om te vermelden welke tomaten je hebt gebruikt.
Ziet er goed uit :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127627307
Klopt, dat is een goeie haha. Ik was in de Makro en had daar de gepelde tomaten gekocht van Mutti. Hiervoor kocht ik altijd de Cirio uir de Vomar maar deze vind ik nog smaakvoller. Helaas zijn de Mutti vrij duur bij de Makro maar ik vond ze al erg goedkoop bij Amazon.de. Dus binnenkort maar tomaten bestellen naast mijn favo fishermans. :P

  maandag 10 juni 2013 @ 18:38:14 #215
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_127627319
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 17:24 schreef MaximusTG het volgende:
Tuurlijk kan dat. Zo speciaal zijn die dingen niet hoor. Ik heb mooiere/lekkerdere pizza's in de gewone oven gebakken dan in zo'n oventje. Als je nu alleen zo'n combimagnetron hebt die tot 230 gaat als oven; tja, dán is zo'n oventje een goed alternatief. Verder.. heb het al vaker gezegd, ze hebben gewoon een vreselijke warmteverdeling. De onderkant heeft een steen en wordt idd goed heet. Maar het bovenste element moet het alleen doen, waardoor die snel afkoelt als je de deksel open doet om de pizza erin te doen. Vervolgens blijft de rand/korst heel licht, behalve op plekken die te dicht bij dat element komen. Die worden zwart.
Wat voor oven heb je dan? Een goede ovensteen zou ik wel aanraden.
We hebben hier een Pelgrim type 190 uit 1984. Er is vrij weinig over te vinden op internet maar het is een gasfornuis met elektrische oven. De oven gaat tot 275 graden met boven en onder verwarming.
Na al die jaren duurt het voorverwarmen wat langer, maar hij komt nog steeds prima op temperatuur :) .
pi_128281964


Vond het deeg uit de diepvries nog best goed handelbaar. Maar net gemaakt is het wel een stuk lekkerder om mee te werken.
pi_128354848
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
  † In Memoriam † vrijdag 28 juni 2013 @ 11:52:36 #218
91830 MaximusTG
pi_128354998
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:47 schreef Dragonberry het volgende:
Tijd om het toch maar weer eens te proberen! Ik heb tipo 00 bloem staan en die moet gebruikt worden!
Recept uit de pdf in de OP ziet er goed uit. Die kan ik vanavond maken om morgen te gebruiken als ik het goed heb gezien?
Is er trouwens nog een bepaald soort kaas die ik het beste kan gebruiken?
Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.

Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.

Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
pi_128378437
Kun je niet een alinea ergens op puntgrootte 0.1 invoegen die copy-pasters zo meekrijgen? :D
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 23:16:46 #220
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_128378486
Ik heb eerder deze week De Perfecte Korst bereikt. Helaas geen foto genomen. :'(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 30 juni 2013 @ 12:49:42 #221
374892 bobbee
Bob's House
pi_128416973
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 11:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, dat klopt! Wel ff goed lezen he, je moet bij tipo 00 bloem wat minder water gebruiken. Staat bij de inleiding van receptformule 1 in de PDF.

Edit: wat betreft kaas, net wat je zelf lekker vindt. Mozzarella is een logische keuze, maar een NLse gewone goudse kaas kan ook, of bv gorgonzola.
Ik zou niet snel voor een drogere kaas als parmezaan kiezen, omdat je die sneller verbranden. Als je dat wil gebruiken zou ik het wat later toevoegen.

Overigens kom ik er nu net achter dat iemand gewoon bijna die volledige tekst op zn eigen site gebruikt heeft, zonder bronvermelding..
Serieus, heb je een link?
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
  † In Memoriam † zondag 30 juni 2013 @ 13:13:27 #222
91830 MaximusTG
pi_128417976
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2013 18:21 schreef Terpentin07 het volgende:
Gister de lekkerste margherita sinds lange tijden gegeten. Vooral de tomatensaus was nu subliem, het hangt echt ervan af welke tomaten je gebruikt.

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit! mooi om te zien deze pizza's hier met verse ingrediënten. Meeste Nederlanders eten pizza's om van te huilen.
pi_128418171
Tellen pizzette wel?

laatst nog gemaakt.
  zondag 30 juni 2013 @ 17:05:09 #225
374892 bobbee
Bob's House
pi_128425099
quote:
Tsss, dat is natuurlijk wel heel triest....Dit staat er wel bij de saus:
"Met dank aan Joostg van het BBQforum voor het delen van dit recept !"
"When the moon hits your eye like a big pizza pie - that's amore"
“My idea of feng shui is to have them arrange the pepperoni in a circle on my pizza”
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')