OK, mijn pizzabodem is dus niet helemaal gelukt, maar al met al is mijn pizza toch wel een voldoende waard (voor mij dan, smaakte goed)
Voorbereidingen gingen goed, doordat het aanrecht goed met bloem bestrooid was plakte het deeg niet aan het aanrecht. Als enige niet aan het aanrecht
Gist ging goed, maar eigenwijs als ik ben heb ik deze keer bruine suiker gebruikt. Gewoon, omdat ik het in huis heb.
Alvast verdeeld in 2 ballen, ik dacht dat de schaal wel groot genoeg zou zijn, weinig knoeizooi.
Beetje tomatenpuree uit een blikje, beetje basilicum gehakt, beetje koriander, beetje tabasco...
Rise rise baby
Mooi gerezen deeg, maar hierna ontbreekt een foto omdat het een enorme plakbende was. Kauwgom is er niets bij. Een goede pizzabodemsmijter zal er vast wel een mooie ronde bodem uit kunnen gooien (was er stevig genoeg voor), maar volgens mij zat er een halve cm op mijn handen geplakt. Niet op het aanrecht, want daar lag bloem genoeg op
Helder licht als ik dacht: laat ik de bodem van de bakplaat ook maar bestrooien met bloem (in plaats van olie). Laat ik zeggen: ze lieten heel makkelijk los, daarna heel wat langer bezig geweest dan de bodem te ontdoen van overbodig bloem.
Kortom: over een paar maanden ga ik toch weer een poging wagen, was wel lekker.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.