abonnement Unibet Coolblue
  maandag 8 april 2013 @ 13:33:10 #51
130803 Gripper
Get a grip
pi_125027697
quote:
0s.gif Op maandag 8 april 2013 12:12 schreef MaximusTG het volgende:
Oeh, spannend :P. Ff oefenen dan nog woensdag, en zorg voor extra bollen deeg!
Oefenen met bakken was ik niet speciaal van plan, maar wel woensdagavond alvast mn deeg maken, en zorgen dat we er tenminste 6-7 kunnen bakken.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_125193600
Zijn er hier nu nog veel mensen die hun G3 Ferrari hebben gemod? Ik wil het al een hele tijd, maar ik heb geen goede how-to om de thermostaat weg te halen zodat de bovenste spiraal niet wordt uitgezet.. Misschien kan ik nog beter een extra aan/uit schakelaartje er tussendoen of zo, als safety switch.
  † In Memoriam † vrijdag 12 april 2013 @ 13:52:20 #53
91830 MaximusTG
pi_125194911
Ik weet niet of je de G3 makkelijk open kunt maken, maar als dat een beetje hetzelfde werkt als in de Bestron is het doodeenvoudig. Er lopen twee draden naar het element, eentje direct, de ander via een bimetaal schakelaar. Je kunt die schakelaar er gewoon tussenuit halen. Maar je zou ook de minimale afstand tussen het bimetaal en het stukje metaal waarmee ie contact maakt kunnen vergroten. Dan slaat ie pas bij een hogere temperatuur af.
Pas iig op, en let op dat de thermische zekering niet kapot gaat. Dan doet ie het niet meer.
pi_125208178
Top! Ja, er zit ook zo'n tang-schakelaar. Maar ik ben ben qua elektra niet zo'n ster en wist niet hoe dat precies werkte. Dan is het inderdaad simpel.

Ik zag op een andere forum dat jij hebt gekozen om de thermostaat met een fan te koelen?
http://www.pizzamaking.com/forum/index.php?topic=17658.0
pi_125208400
Ik denk dat het niet erg veilig is om in de G3 de thermostaat weg te halen. Tenminste niet in m'n Napoli. De draden van de elementen moeten ergens ondersteuning hebben. Er is weinig ruimte voor een schakelaar, heb ik maar niet gedaan. De kans dat er 230 volt op de behuizing zou komen vond ik te groot. Ik heb de bovenste spiraal aan de "voorkant" van de thermostaat gezet en brandt nu continu. Bakprocedure: thermostaat hoog draaien, 10 min. opwarmen, pizza erin, na 4 à 5 min. klaar, pizza eruit, deksel dicht, 3 min. wachten, volgende pizza erin.
Groeten, Rudolf
  zondag 14 april 2013 @ 15:01:31 #56
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_125266504
Ik kon bij de Jumbo alleen een blokje gist (vierkant, blauw papiertje eromheen) voor 30 cent vinden, geen instant gist.
Hoeveel moet ik daarvan gebruiken? Ik zie staan dat je van de verse 2,5x zoveel moet gebruiken, klopt dat?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:16:25 #57
91830 MaximusTG
pi_125267011
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:

pi_125267137
Vanavond weer pizza :9 gisteravond al deeg gemaakt, daarnet uit de koelkast gehaald, nog even opnieuw gekneed en nu in twee porties aan de laatste rijs.

Heb je trouwens wel eens pizza gemaakt met zuurdesemstarter, Maximus?
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:37:04 #59
91830 MaximusTG
pi_125267820
Ja, toevallig heb ik dat wel eens gedaan ja :). Is lekker hoor!
pi_125267986
Volgende keer eens proberen :9 heb EIN-DE-LIJK mijn starter eens aangemaakt :')_! Althans, vanochtend dus, daarnet tweede voer gegeven, straks nog en dan de rest van de week elke avond wat bijvoeren. Ben benieuwd! :o
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 14 april 2013 @ 15:43:09 #61
91830 MaximusTG
pi_125268066
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
pi_125268130
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 15:43 schreef MaximusTG het volgende:
Jij had er een besteld toch, van een webshop of zo? Hoop dat ie aanslaat!
Yup. Ben ook zeer benieuwd :o
Ja doei.
pi_125268212
Zo, die pizza's hier zien er een stuk beter uit dan de pizza's die ik tot nu toe heb gemaakt! :o

Onze Combi-stoomoven kan helaas niet warmer dan 230 graden... Misschien toch onze oude grill-oven eens afstoffen.

Mijn best effort:
  zondag 14 april 2013 @ 16:23:35 #64
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_125269784
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 15:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, ongeveer. 3x wordt ook wel aangehouden. Een zakje gist van 7 gram = 21 gram verse gist. En dat zal wel de hoeveelheid zijn die jij gekocht hebt?
Maar het lijkt mij heel sterk dat ze geen instant gist hebben, dat hebben ze werkelijk overal. Die van dr. Oetker iig:

[ afbeelding ]
Ik heb serieus 10 minuten staan kijken bij het cakemix-vak, vol met Dr. Oetker-producten maar geen gist gevonden, naast de bloem en andere dingen ook niet, vervolgens bij de kaas die blokjes verse gist gevonden :')
Ik ga wel naar de Albert Heijn de volgende keer, had nu geen zin meer.
Ben dat ouderwetse "in de winkel dingen kopen" ook niet meer gewend, ik doe normaal gewoon control+F :+

Heb net deeg gemaakt, 350g bloem+230ml water+17g verse gist (dacht 7x2,5, maar oke), werd wel fijn, elastisch deeg. Ligt nu te rijzen in een kom onder vochtige theedoek, over een uur weer wat kneden en dan de koelkast in tot morgen. Hoop dat het goed is gegaan O-)

Edit: Deeg is na een uur al flink gerezen, dus de basis is in ieder geval goed gegaan :D
Edit2: Van een klein stukje deeg zo'n 1-hap-pizzaatje gemaakt met alleen een stukje kaas erop, op een heet schoteltje in mini-oventje, en het is echt lekker :D
Ben benieuwd naar de volledige pizza morgen, deeg heb ik nu onder folie op een bord in de koelkast, goed toch?

[ Bericht 4% gewijzigd door MacorgaZ op 14-04-2013 18:31:48 ]
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  † In Memoriam † dinsdag 16 april 2013 @ 11:45:44 #65
91830 MaximusTG
pi_125347423
Dit is de pizza die ik 7 april heb voorgebakken met alleen saus en heb ingevroren:
Belegd met salami, groene paprika, bosui, rode peper, cherrytomaatjes en mozzarella.

pi_125347593
bezorg je ook?
  † In Memoriam † dinsdag 16 april 2013 @ 11:59:13 #67
91830 MaximusTG
pi_125347872
Nee, nog niet :P. Zou het iets zijn voor thuisafgehaald.nl :P?
pi_125355388
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven :)

zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.
pi_125411468
Wow, Maximus, wat zien die van jou er toch altijd prachtig uit!

Hier vanavond voor het eerst in lange tijd weer eens pizza gegeten. Gisteravond al deeg gemaakt, in de koelkast laten rijzen. Dochter vindt pizza helaas nog steeds niet lekker; voor zoon was het zijn eerste, en bij hem viel het wel in de smaak!

Verder een vraag: heeft iemand ervaring met een rvs-pizzaschuif? Mijn houten is heel erg aan vervanging toe, en rvs lijkt me een stuk beter schoon te houden, maar is het handig?
  † In Memoriam † woensdag 17 april 2013 @ 21:03:34 #70
91830 MaximusTG
pi_125413896
Dankjewel voor het compliment, Bleie!
Ik heb geen ervaring met RVS-schieters. Maar ik zou denken dat het wat meer plakt?
pi_125470546
Een tijd geleden pizza gemaakt. In plaats van een een pizza steen heb ik de gladde achterkant van een gietijzeren grillplaat gebruikt. Metaal heeft een veel hogere warmtegeleidingscoëfficiënt dan steen. Ik probeer zo de pizza zo snel mogelijk te bakken.

Ik begin met het voorverwarmen van de oven en grillplaat op 250C. Vervolgens doe ik de broiler van de oven aan. Als alles gloeiend heet is, dan schuif ik de de pizza tussen de grillplaat en de broiler. Dit is het resultaat na 6 min. btw, ik hou van een donkere korsts. :P



In de toekomst ga ik kijken of het beter is de plaat op het fornuis voor te verwarmen. Misschien dat ik het zo heter kan krijgen. Probleem is wel dat de plaat 10 kg weegt.
Noodles
  vrijdag 19 april 2013 @ 10:32:41 #72
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_125471170
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 15:27 schreef Deeltjesversneller het volgende:
lijkt me van wel, zelf toppings doorgeven :)

zie dat mijn oven ook geschikt is om zelf pizza's te bakken, maar eens een keer proberen.
Of van die voorgebakken units verkopen zodat mensen die thuis kunnen beleggen. De bodem echt goed krijgen hebben de meeste mensen moeite mee.
pi_125528912
mijn eerste poging



iets te klein/dik en te veel kruiden, op advies van iemand... maar verder was ie lekker ^O^
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 18:26:03 #74
91830 MaximusTG
pi_125607405
Goeie eerste poging Deeltjesversneller!

Pizza:



Tomatensaus, rode peper, ham, groene paprika, ui en gorgonzola
Hmmmm...
pi_125610683
Bak je je pizza's altijd zo licht maximus?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')