abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 18 maart 2013 @ 15:09:59 #26
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124207308
Regio Twente even 'oorlogsgebied'

DEN HAAG - De regio Twente is de komende 11 dagen even „oorlogsgebied.” Militairen van de land-en de luchtmacht moeten de voormalige vliegbasis Twente bij Enschede veroveren op de 'vijand'.

Als dat is gelukt richten ze op het vliegveld een tijdelijke basis in. In Losser en Oldenzaal worden vooruitgeschoven buitenposten ingericht. Vanuit die bases voeren de militairen acties uit op objecten in vijf Twentse gemeenten. Onder meer in het FC Twente-stadion Grolschveste en in recreatiepark Het Hulsbeek zijn invallen te verwachten.

Dat heeft het ministerie van Defensie maandag bekendgemaakt. De oefening Cerberus Guard begint maandag en duurt tot volgende week vrijdag.

De verovering van het vliegveld heeft woensdag plaats. Vanuit de lucht is een grote aanval gepland, terwijl over de weg grondtroepen worden aangevoerd. De gemeente Enschede verwacht veel belangstelling voor de vliegtuigen en helikopters, maar waarschuwt dat de omgeving van het vliegveld alleen per fiets en te voet bereikbaar is.

Voor gemotoriseerd verkeer is volgens de gemeente nauwelijks plaats, want onder andere de spotterslocatie wordt afgesloten. De marechaussee zal controleren op automobilisten die sluipweggetjes proberen te gebruiken en op foutparkeerders.

Cerberus Guard is volgens Defensie belangrijk, omdat er niet vaak wordt geoefend in stedelijk gebied. Maar tijdens missies in Bosnië, Irak en Afghanistan voeren Nederlandse militairen het grootste deel van hun taken uit tussen de bevolking. Door in een stedelijke omgeving te oefenen kan de werkelijkheid van een militaire inzet in het buitenland worden benaderd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nte_in_oorlog__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124227250
Dat verklaart de helicopters boven Enschede-Hengelo vanavond
A mind with a heart of it's own
  woensdag 20 maart 2013 @ 08:34:36 #28
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_124281785
quote:
wo 20 mrt 2013, 05:30| lees voor
Beerput elitemilitairen open

door Charles Sanders
ARNHEM -
Na recherchewerk van de Koninklijke Marechaussee naar de elitemilitairen van de Luchtmobiele Brigade op de Oranjekazerne in Schaarsbergen is een beerput aan drugscriminaliteit opengegaan.
Ze maken zich op grote schaal schuldig aan drugshandel en drugsgebruik, zo is gebleken. Afgelopen maanden werden tien personen aangehouden. Het onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie bijna afgerond.
De arrestatie vorig jaar juli van twee neven, beiden onderofficier bij het 11 Infanterie Bataljon, bleek slechts het topje van de ijsberg.CocaïneKlokkenluiders meldden dat leidinggevenden op de hoogte zijn en soms zelf gebruiken. „Op feestjes wordt gehandeld in cocaïne, xtc en ghb”, aldus een korporaal. „Het gaat veelal om veteranen die met psychische problemen uit Uruzgan terugkeerden.”
http://www.telegraaf.nl/b(...)itemilitairen__.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 20 maart 2013 @ 09:31:29 #29
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_124282823
quote:
Is dit telegraafstijl of beschouwen we LMB echt als elite.
ot: (y) trek die beerput maar open! Grote schoonmaak houden en meteen maar weer een lesje eruit trekken over nazorg.
Curiousity is a curse...
  woensdag 20 maart 2013 @ 10:47:55 #30
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124284645
Onderzoek naar drugshandel bij Luchtmobiele Brigade

Militairen van de Luchtmobiele Brigade, de elite-eenheid van de Koninklijke Landmacht, hebben mogelijk op grote schaal drugs gedeald en gebruikt.

Er loopt een onderzoek naar de handel op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Dat bevestigen de landmacht en het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Volgens het OM zijn er tien verdachten. Het gaat om zes militairen en vier burgers. Of het tot een proces komt, is nog niet besloten. Advocaat Michael Ruperti, die drie militairen bijstaat, zegt dat het gaat om sergeanten en korporaals.

Volgens de raadsman lopen er meer onderzoeken naar de Luchtmobiele Brigade, maar het OM wil daar niets over kwijt.

"Op feestjes wordt gehandeld in cocaïne, xtc en ghb", aldus een anonieme korporaal tegen De Telegraaf.

Trauma's

Ruperti zegt dat het drugsgebruik het gevolg is van trauma's uit Uruzgan. In die Afghaanse provincie waren van 2006 tot 2010 Nederlandse militairen gelegerd.

''De meeste veteranen kunnen niet omgaan met de ervaringen. Het leven gaat door als je terug in Nederland bent, je hebt geen tijd om het te verwerken. 's Avonds, als je droomt, uit het zich. Dan ligt drugsgebruik op de loer. Sommigen hebben drugs gebruikt om te kunnen slapen'', aldus Ruperti.

Nazorg

Volgens de advocaat schort er veel aan de nazorg van Defensie. ''Vanuit Afghanistan worden de militairen teruggevlogen naar Kreta. Daar kunnen ze na aankomst drinken en feesten, voor het eerst in maanden. De ochtend erna vraagt een psycholoog of ze problemen hebben. Maar dan dringt nog niet door wat ze hebben meegemaakt.''

Terug in Nederland moeten de veteranen vragenlijsten invullen. ''Als je aangeeft dat je problemen hebt, krijg je een vervolgafspraak met een psycholoog. Maar je wilt niet dat collega's dat weten. Dit zijn stoere mensen, je wilt niet als watje worden weggezet.''

Militairen kunnen op staande voet worden ontslagen als ze soft- of harddrugs gebruiken. Volgens Ruperti zullen zijn cliënten dat echter niet accepteren. Ruperti: ''Een goede werkgever hoort zulke mensen niet te ontslaan. Misschien moeten ze straf krijgen, maar ook hulp.''

nu.nl
  woensdag 20 maart 2013 @ 10:50:43 #31
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124284738
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
  woensdag 20 maart 2013 @ 14:43:30 #32
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_124292877
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
Dat klopt.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_124295462
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
kmar brengt waarschijnlijk feiten waar ruperti het waarschijnlijk weer downplayed.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 20 maart 2013 @ 15:52:04 #34
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124295705
Minidrone leger stond tijdelijk aan de grond

DEN HAAG - De minidrones van het leger hebben na een aantal incidenten bijna een maand aan de grond gestaan. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag in reactie op berichtgeving in NRC Handelsblad.

Het gaat om de Raven, een klein onbemand vliegtuigje dat met de hand wordt gelanceerd. Er waren in korte tijd 9 incidenten met het 2,1 kilo wegende toestel. Er was geen samenhang tussen de gebeurtenissen. „Een stomme samenloop van toevalligheden”, zei de woordvoerder.

De incidenten werden veroorzaakt door windvlagen, technische mankementen of foute bediening waardoor één vliegtuigje in het water belandde. Er is geen structureel probleem gevonden en de Ravens worden inmiddels weer ingezet. Het leger beschikt over 25 sets van 3 Ravens.

Ze worden bijvoorbeeld ingezet in Afghanistan, maar ook in ons land onder meer bij de opsporing van verdachten of vermisten. De drones hebben verschillende camera's, zodat ook 's nachts kan worden gefilmd. Op het grondstation kunnen de beelden rechtstreeks worden bekeken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ond_aan_grond__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 20 maart 2013 @ 19:20:58 #35
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124304372
Oud-staatssecretaris Van Houwelingen overleden

Jan van Houwelingen, 4-voudig staatssecretaris van Defensie, is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. De CDA-politicus was al enige tijd ziek.

Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft Van Houwelingen zich in het bijzonder sterk gemaakt voor de modernisering van de krijgsmacht. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de aanschaf van het Patriot-luchtverdedigingssysteem en van het anti-raketsysteem Goalkeeper op de schepen van de Koninklijke Marine. “Zijn inbreng is voor de Defensieorganisatie van blijvende toegevoegde waarde geweest. We zullen hem herinneren als een principieel en bekwaam bewindspersoon met een warm hart voor Defensie”, aldus Hennis.

Landmacht

Van Houwelingen, van 8 december 1939, raakte al in zijn jeugd betrokken bij de jongerenorganisatie van de Anti Revolutionaire Partij (ARP), die later opging in het CDA. Na zijn dienstplicht, Van Houwelingen was reserve-tweede luitenant der intendance bij de Koninklijke Landmacht, kwam hij via Provinciale Staten in de Tweede Kamer terecht. In 1981 werd Van Houwelingen in het kabinet-Van Agt II staatssecretaris van Defensie, met eerst alleen personeelszaken in zijn portefeuille. Ook in de kabinetten Van Agt III, Lubbers I en Lubbers II vervulde hij deze functie, nu met materieel erbij. Jan van Houwelingen wordt zaterdag begraven in Hoofddorp.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ouwelingen_overleden
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124304658
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
wat dacht je van alles, gebruik en handel ;) maar goed, niks nieuws eigenlijk.

Ik heb t idee dat er wel erg makkelijk naar ptss etc gegrepen word om misstanden onder te schuiven....
  donderdag 21 maart 2013 @ 18:15:14 #37
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124343032
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
Vandaag het een en ander erover gehoord op de kazerne.
Blijkt dat maar 2 figuren van die groep in Afghanistan zijn geweest.. de rest is er nooit heengeweest.
Meest idiote capriolen hebben ze uitgehaald. Verdiend ontslag.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124346507
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:15 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Vandaag het een en ander erover gehoord op de kazerne.
Blijkt dat maar 2 figuren van die groep in Afghanistan zijn geweest.. de rest is er nooit heengeweest.
Meest idiote capriolen hebben ze uitgehaald. Verdiend ontslag.
Al waren ze wel in A'stan geweest. Durf hulp te zoeken als stoere vent.
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:49:07 #39
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124346654
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:46 schreef KHmer het volgende:

[..]

Al waren ze wel in A'stan geweest. Durf hulp te zoeken als stoere vent.
Je snapt het niet :') Ik leg het wel even uit : .. ze verklaren allemaal last te hebben van trauma's en daardoor naar de drugs te grijpen, terwijl er maar 2 van die groep uitgezonden zijn geweest. Waar heb je dan een trauma van? Van een oefening in Beverloo?

Snap je het nu wel?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124346778
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:49 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Je snapt het niet :') Ik leg het wel even uit : .. ze verklaren allemaal last te hebben van trauma's en daardoor naar de drugs te grijpen, terwijl er maar 2 van die groep uitgezonden zijn geweest. Waar heb je dan een trauma van? Van een oefening in Beverloo?

Snap je het nu wel?
Leer lezen. Al waren ze wel *met andere woorden, wat zal het uberhaupt boeien*.

Edit: Pot verwijt...
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:55:13 #41
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124346904
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:51 schreef KHmer het volgende:

[..]

Leer lezen. Al waren ze wel *met andere woorden, wat zal het uberhaupt boeien*.

Edit: Pot verwijt...
O god zeg... Natuurlijk maakt dat wat uit. Een beroep gaan doen op een trauma terwijl je er geen hebt is gay. En al helemaal daar een beroep op doen als poep de ventilator raakt. Ze verklaren allemaal dolgraag bij defensie te willen blijven werken, want ze hebben het zo fijn, bladiebla, ze hebben geen begeleiding gekregen, etc. En door de stress zijn ze maar gaan handelen en gaan gebruiken van drugs. Ah joh.. denk ff na. Een beroep op een trauma, ja bij twee van die lui zou dat van toepassing kunnen zijn, er is helaas de grote meerderheid van die groep ( 7 man ) die niet eens op uitzending zijn geweest.

Maargoed, ik heb wel meer gehoord over deze kwestie die ik niet op internet ga zetten. In ieder geval is het een zielig zooitje geweest zover ik weet. En jammer maar goededag.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124346976
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:55 schreef Pumatje het volgende:

[..]

O god zeg... Natuurlijk maakt dat wat uit. Een beroep gaan doen op een trauma terwijl je er geen hebt is gay. En al helemaal daar een beroep op doen als poep de ventilator raakt. Ze verklaren allemaal dolgraag bij defensie te willen blijven werken, want ze hebben het zo fijn, bladiebla, ze hebben geen begeleiding gekregen, etc. En door de stress zijn ze maar gaan handelen en gaan gebruiken van drugs. Ah joh.. denk ff na. Een beroep op een trauma, ja bij twee van die lui zou dat van toepassing kunnen zijn, er is helaas de grote meerderheid van die groep ( 7 man ) die niet eens op uitzending zijn geweest.

Maargoed, ik heb wel meer gehoord over deze kwestie die ik niet op internet ga zetten. In ieder geval is het een zielig zooitje geweest zover ik weet. En jammer maar goededag.
Och durft niet te delen?

Maar terugkomend op het leer lezen: Ontslag is hoe dan ook gegrond. Dus nogmaals...
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:57:41 #43
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124347035
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef KHmer het volgende:

[..]

Och durft niet te delen?

Maar terugkomend op het leer lezen: Ontslag is hoe dan ook gegrond. Dus nogmaals...
:')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124347136
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:57 schreef Pumatje het volgende:

[..]

:')
ja anders kon je mijn eerste reactie al niet opvatten. maar deel je kennis
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:01:09 #45
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124347212
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:59 schreef KHmer het volgende:

[..]

ja anders kon je mijn eerste reactie al niet opvatten. maar deel je kennis
Ik denk dat je toch echt even een cursus begrijpend lezen moet gaan volgen snuitje, ik heb een post of twee geleden al aangegeven dit om nogal logische redenen niet te gaan doen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124347390
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:01 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik denk dat je toch echt even een cursus begrijpend lezen moet gaan volgen snuitje, ik heb een post of twee geleden al aangegeven dit om nogal logische redenen niet te gaan doen.
ga dan ook niet stoer doen met je kennis pokonklont
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:15:27 #47
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124348085
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:04 schreef KHmer het volgende:

[..]

ga dan ook niet stoer doen met je kennis pokonklont
Je interpreteert elke post echt verkeerd. Als je nu eens rustig ademhaalt en alles nog een keer doorleest dan zie je dat ik goed onderbouw waarom ik het debiel vind dat ze aanspraak doen op trauma's. Ik laat het hierbij, en wens je succes hier :')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124348376
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:15 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Je interpreteert elke post echt verkeerd. Als je nu eens rustig ademhaalt en alles nog een keer doorleest dan zie je dat ik goed onderbouw waarom ik het debiel vind dat ze aanspraak doen op trauma's. Ik laat het hierbij, en wens je succes hier :')
Mijn eerste reactie ging niet om jouw interpretatie van de debieliteit van hun excuus. Geen enkele interpretatie die jij van mijn posts maakt is juist. Het ging mij erom dat zelfs MET trauma's het een gegrond ontslag zal moeten zijn. Dat je dat niet snapt, zegt wat over jouw begrijpend lezen.

Vervolgens scherm jij met het feit dat jij "achtergrond informatie" hebt. Nou, deel het. Deel je het niet? Ga er dan niet stoer mee doen. Stoer doen, en hulpverlening weigeren, kost je, je baan lees ik net.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 maart 2013 @ 20:22:31 #49
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124348523
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 21:51 schreef DrMarten het volgende:
Dat verklaart de helicopters boven Enschede-Hengelo vanavond
Luchtmobiel knokt om vliegveld Twente

21 maart 2013, 13.54 uur
Transporthelikopters en een C-130 Hercules transportvliegtuig hebben gisteren 400 infanteristen aan de grond gezet voor een eerste aanval op de voormalige Vliegbasis Twenthe. De air-assault-operatie is een van de belangrijkste onderdelen van de oefening Cerberus Guard, waaraan in totaal 1100 militairen van land- en luchtmacht meedoen.



Het waren de zogenoemde pathfinders die voor het eerst zelfstandig vanuit de verkeerstoren het vliegtuig en de Chinook- en Cougar-transporthelikopters naar de landingsplaats begeleidden. Vanwege de strenge luchtvaartregels in Nederland is dat normaliter voorbehouden aan luchtverkeersleiders. Als wijze van proef en vanwege de unieke trainingskans op de voormalige militaire vliegbasis konden de pathfinders onder supervisie van luchtverkeersleiders van de luchtmacht de toestellen naar de grond praten.

Versterking

De luchtlanding op Twente kon rekenen op veel belangstelling van omwonenden. Vanaf de spotterlocaties hadden zij prima overzicht op de luchtmobiele operatie. De militairen stuitten geregeld op zwaarbewapende tegenstanders wat resulteerde in vuurcontact op en rond de start- en landingsbaan. Bij de actie werden de landingstroepen ondersteund door 4 Apache-gevechtshelikopters.



Vanmorgen waren de militairen nog volop bezig met overwicht krijgen op de rebellen. In de loop van de dag krijgen zij versterking van het Ground Attack Convoy, dat onder meer met bushmaster-infanterievoertuigen via de openbare weg naar Twente rijdt. Als laatste sluiten de logistieke wagens aan en kan de opbouw van een tijdelijke basis beginnen.

Luchtbrug

De C-130 Hercules zorgt gedurende de hele oefening voor logistieke opvoer van mensen en materieel. Dagelijks vliegt er een ‘lijndienst’ tussen Eindhoven en Twente. Het vrachtvliegtuig heeft niet alleen een ondersteunende rol, maar is van de planning tot en met de uitvoering volledig opgenomen in de luchtmobiele operaties.
Sociale Media

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)_om_vliegveld_Twente
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 21 maart 2013 @ 21:09:27 #50
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_124351023
Hoeveel wapens zijn er dit keer achtergebleven? :)
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')