abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 7 maart 2013 @ 10:20:38 #1
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123736949
Laatste post van het vorige deel:

Nederland wil risico's uitsluiten met Patriot

BRUSSEL - Het risico dat Nederland betrokken raakt bij een oorlog tegen Syrië door de inzet van zijn Patriot-raketten in Turkije is „echt wel uitgesloten”. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans dinsdag in Brussel.

Samen met zijn collega's van de andere NAVO-lidstaten besloot de bewindsman te voldoen aan het verzoek van NAVO-partner Turkije om Patriots te sturen. Volgens Timmermans gelden voor de stationering van de Patriots heel strenge criteria. Ze worden puur als verdediging ingezet, ze mogen niet dienen om een eventueel vliegverbod boven Syrië af te dwingen en ze mogen niet leiden tot betrokkenheid bij een of ander conflict in Syrië.

„Het is heel simpel. We hebben daarover goede afspraken gemaakt met de NAVO-landen, met Turkije, met de Verenigde Staten”, aldus de minister.

Timmermans benadrukte dat hij en de minister van Defensie nu eerst alles op een rijtje gaan zetten: „We doen dit stap voor stap, ook om misverstanden te vermijden”. Het is de bedoeling dat de ministerraad vrijdag een besluit neemt, waarna de Tweede Kamer zich erover kan buigen.

De minister wilde nog niets zeggen over de kosten. Ook is nog onduidelijk wanneer de Patriots ter plekke kunnen zijn. „Ik moet precies zien wat aan militaire kant in de planning mogelijk is en uitvoerbaar is. Het is logistiek niet eenvoudig”, aldus Timmermans.

„Nederland kan altijd nog nee zeggen. Maar als een NAVO-partner zijn grenzen en burgerbevolking bedreigd ziet, en een beroep doet op zijn partners, dan moet je wel van heel goede huize komen om niet aan dat verzoek te voldoen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)g_tegen_Syrie__.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  donderdag 7 maart 2013 @ 10:21:01 #2
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123736964
quote:
Koning krijgt nieuwe militaire status
Prins Willem-Alexander doet als aanstaand staatshoofd, na bijna 28 jaar, afstand van zijn huidige actieve militaire status. Voor zijn inhuldiging als Koning der Nederlanden wordt hem op verzoek eervol ontslag verleend.

Foto: ANP
Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag meegedeeld. ''Ik ben trots op onze krijgsmacht en haar militairen'', stelt de prins in de Defensiekrant van donderdag.
Als staatshoofd en lid van de regering kan de koning geen actieve militaire functie meer vervullen binnen de Krijgsmacht. In de Defensiekrant legt de prins zijn positie uit aan medewerkers van het ministerie van Defensie.
Commandeur
De Prins van Oranje is nu nog militair in de rang van commandeur bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een overeenkomstige opperofficiersrang bij de andere krijgsmachtdelen. De koning mag wel zijn uniform blijven dragen bij gelegenheden, zonder rangonderscheidingstekens.
''Als koning zal ik mijn waardering voor defensie onverminderd tonen, in woord, daad en militair ceremonieel'', stelt de prins.
Volgens de krant is het voor het eerst sinds 1849 dat we weer een koning krijgen die als militair heeft gediend. ''Aangezien de koning behoort tot de Nederlandse regering, kan ik geen actief dienend militair meer zijn. Ik neem daarom ontslag, maar blijf straks als koning mijn trots voor en verbondenheid met de Nederlandse krijgsmacht uitdragen.''
Alles over de troonswisseling in ons dossier
Door: ANP
http://www.nu.nl/binnenla(...)ilitaire-status.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_123740912
Geen vervolging oud-commandant Dutchbat Karremans

Oud-commandant van Dutchbat, Thom karremans, zal niet strafrechtelijk vervolgd worden voor zijn rol in het drama van Srebrenica.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem maakte donderdag bekend af te zien van strafvervolging omdat hij volgens het strafrecht ''niet verwijtbaar heeft gehandeld''.

De aangifte tegen Karremans is gedaan door Hasan Nuhanovic, toen tolk van Dutchbat, en de nabestaanden van Rizo Mustafic (elektricien van Dutchbat).

Nederlandse militairen hebben in juli 1995 hun familieleden overgedragen aan de Bosnische Serviërs, die hen vermoordden.

Behalve tegen Karremans was aangifte gedaan tegen zijn plaatsvervanger Franken en tegen personeelsfunctionaris Oosterveen. Ook zij worden niet vervolgd.

Karremans was commandant van de Nederlandse VN-eenheid in Srebrenica.

Gevreesde generaal

Thom Karremans was 46 toen hij de scepter zwaaide over de Nederlandse blauwhelmen in de Bosnische moslimenclave Srebrenica. In juli namen de troepen van de gevreesde generaal Ratko Mladic de enclave in.

Karremans zegt enkele weken daarvoor al gewaarschuwd te hebben dat de VN-missie niet langer uitvoerbaar was. Vervolgens voltrok zich de grootste genocide op Europese bodem van na de Tweede Wereldoorlog. Duizenden moslims waren naar de VN-compound gevlucht. De Serviërs scheidden ruim 7000 mannen van vrouwen en kinderen; zij zijn vermoord.

nu.nl
  donderdag 7 maart 2013 @ 12:48:14 #5
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 7 maart 2013 @ 15:26:09 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123748158
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2013 12:25 schreef AchJa het volgende:
Mooi, kan dit eindelijk eens een keer afgesloten worden.
Volgens Zegveld niet.... :')
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 8 maart 2013 @ 20:33:06 #8
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123805335
Marine brengt meer water naar Saba

DEN HAAG -
Het marineschip Hr. Ms. Pelikaan levert zaterdag opnieuw water af op Saba. Dat heeft Defensie vrijdag gemeld. Het eiland kampt met een tekort aan drinkwater, omdat het er al lang droog is en de waterfabriek kapot is.

De Pelikaan bracht donderdag al 70.000 liter water en enkele pallets flessen naar Saba. Vooral ziekenhuizen, bejaardencentra en scholen hebben dringend water nodig.

In 2009 was er eenzelfde waterprobleem op Saba. Toen bracht de Pelikaan 60.000 liter drinkwater naar het eiland, waar 2000 mensen wonen. De Pelikaan is een ondersteuningsvaartuig van de marine in het Caraïbisch gebied.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ter_naar_Saba__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 11 maart 2013 @ 20:10:53 #9
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123926876
Nederlandse luchtmacht bewaakt Baltisch luchtruim in 2017

11 maart 2013, 13.00 uur
Nederlandse F-16-jachtvliegtuigen gaan het eerste kwartaal van 2017 het luchtruim van de 3 Baltische staten, Estland, Letland en Litouwen bewaken. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft dat vanmorgen bekendgemaakt.

De ambassadeurs van de Baltische staten in Den Haag zijn zojuist bij de minister op het departement geweest. Hier kondigde ze officieel aan dat Nederland deze taak van januari tot april op zich neemt onder de noemer Baltic Air Policing. Het is de tweede keer dat Nederland deze NAVO-inzet voor zijn rekening neemt.

Toerbeurt

Bij de toetreding van de 3 Baltische staten tot de NAVO in 2004 is afgesproken dat ze geen eigen jachtvliegtuigen aanschaffen. In ruil voor de toezegging zouden andere NAVO-lidstaten bij toerbeurt de luchtruimbewaking op zich nemen. Nederland deed dit al eens van april tot en met juni 2005, toen met 4 F-16’s en ongeveer 100 militairen. Het luchtmachtdetachement opereerde destijds vanaf het militaire vliegveld Siauliai in Litouwen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ch_luchtruim_in_2017
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 12 maart 2013 @ 11:34:03 #10
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_123950989
China investing in destabilising UAV capabilities: report

A report by the Project 2049 Institute contends that Beijing has made considerable strides in its development of unmanned air vehicles (UAVs).

"The Chinese People's Liberation Army (PLA) appears to be fielding operational UAV capabilities that could have significant future regional security implications," says the 15-page report.

"In order to support China's efforts to become a world-class leader in unmanned technology, the PLA has developed an extensive and organisationally complex UAV infrastructure over the past decade."

It estimates that China fields 280 UAVs, with this number to "increase significantly" in the coming years.

The authors sourced information for the report mainly from materials that are publicly available in Chinese. Aside from detailing the various organisations involved in China's development of UAVs, the report forecasts possible UAV tactics, particularly the future role of UAVs in a conflict with the USA.

"This should be of particular concern to the US Navy because according to several military-technical materials reviewed for this study, PLA operational thinkers and scientists envision attacking US aircraft carrier battle groups with swarms of multi-mission UAVs in the event of conflict," says the report.

Chinese thinkers see long-range UAVs serving a number of roles in any anti-access/aerial denial campaign against the USA. Early in the conflict, decoy UAVs would be deployed, tricking US fighters and warships into expending valuable anti-aircraft missiles. This would be followed by waves of UAVs equipped for electronic warfare, jamming communications and radar. Simultaneously, other UAVs would mount kinetic attacks against both US airborne early warning & control aircraft and warships.

UAVs would play an integral role in guiding cruise missiles and anti-ship ballistic missile (ASBM) attacks against US naval assets. Although the status of China's DF-21D ASBM is unclear, it is a source of serious concern for US defence planners. The DF-21D would theoretically be able to strike a carrier (or other major warship) directly, or shower them with bomblets. A rain of high-explosive bomblets would be catastrophic on an aircraft carrier's deck.

At the Airshow China in Zhuhai in 2010 and 2012, the China Aerospace Science and Industrial Corp stand showed a model of a large UAV designated the WJ-600. A mural in 2010 showed a WJ-600 attacking US Navy Arleigh Burke destroyers with anti-ship missiles, as well as guiding missiles from shore-based batteries.

"The PLA has developed one of the largest and most organisationally complex UAV programmes in the world," says the report.

"This programme includes national-level organisations tasked with developing joint UAV mission requirements; a massive military-industrial design, research and development, and production infrastructure; and a growing number of operational UAV units spread across every service branch of the Chinese armed forces."

FlightGlobal.com
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 13 maart 2013 @ 20:12:27 #11
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124020667
Meer militaire samenwerking met Duitsers

AMSTERDAM - Nederland en Duitsland gaan de samenwerking op militair gebied verder uitbreiden. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in de Tweede Kamer. Ze tekent hiervoor volgende maand een intentieverklaring.

Beide landen werken onder meer al samen in het Duits-Nederlandse Legerkorps. Ook in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz hebben beide landen de handen ineen geslagen. De Duitsers zorgen daar voor bescherming van de Nederlandse politietrainingsmissie.

Hennis verklaarde al eerder dat ze de komende jaren wil inzetten op verbreding en verdieping van de internationale samenwerking. Maar het staat nog in de kinderschoenen en zal een proces van jaren zijn, aldus de bewindsvrouw. Ons land loopt op dit terrein ver voor andere landen uit, maar die willen volgens haar hierover nu wel een debat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)atie_Duitsers__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 14 maart 2013 @ 13:57:55 #12
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_124047725
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 20:12 schreef Cobra4 het volgende:
Meer militaire samenwerking met Duitsers

AMSTERDAM - Nederland en Duitsland gaan de samenwerking op militair gebied verder uitbreiden. Dat zei minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag in de Tweede Kamer. Ze tekent hiervoor volgende maand een intentieverklaring.

Beide landen werken onder meer al samen in het Duits-Nederlandse Legerkorps. Ook in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz hebben beide landen de handen ineen geslagen. De Duitsers zorgen daar voor bescherming van de Nederlandse politietrainingsmissie.

Hennis verklaarde al eerder dat ze de komende jaren wil inzetten op verbreding en verdieping van de internationale samenwerking. Maar het staat nog in de kinderschoenen en zal een proces van jaren zijn, aldus de bewindsvrouw. Ons land loopt op dit terrein ver voor andere landen uit, maar die willen volgens haar hierover nu wel een debat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)atie_Duitsers__.html
Samenwerking op besluitvorming is hierbij het belangrijkste. Al die samenwerkingsverbanden zijn leuk, maar als de verschillende overheden het niet eens zijn over inzet/militaire interventie in het buitenland dan wordt zo'n eenheid ook niet snel ingezet.
Gelukkig zijn er voorbeelden dat het wél werkt, maar toch.
Curiousity is a curse...
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 14 maart 2013 @ 19:58:22 #13
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124060438
Militair krijgt 3 jaar voor diefstal wapens

WILLEMSTAD - Een 21-jarige Curaçaose militair die twee wapens heeft gestolen op de Marinebasis Parera op het Antilliaanse eiland, is tot 3 jaar cel veroordeeld, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk. Dat heeft de militaire kamer op Curaçao bepaald, zo meldde de marechaussee donderdag.

De vuurwapens van het merk Glock lagen in een kluis op de basis. De militair heeft altijd ontkend dat hij de wapens heeft gestolen. Maar op zijn telefoon en op het mobieltje van een medeverdachte werden berichten gevonden waarin over de gestolen wapens werd gesproken. Ook zou de militair een verkoopprijs hebben genoemd.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De militair zit sinds november vast.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)efstal_wapens__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator donderdag 14 maart 2013 @ 20:01:51 #14
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_124060595
kijk ... dat zijn straffen ^O^
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_124062864
Op RTL zetten ze nu een MP'er voor schut :P
Jaja marresjeuseejer kan niet klussen volgens zijn wief :Y

Zover dit nieuws.
  donderdag 14 maart 2013 @ 20:51:12 #16
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124063303
ik dacht iemand van de KM?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_124063523
Oh ja marine, klopt!
Hij staat wel morgen met een bek vol tanden bij zijn maten :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 15 maart 2013 @ 19:53:28 #18
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124104879
Nederlanders gaan Somalische troepen trainen

AMSTERDAM - Nederland gaat een jaar lang Somalische veiligheidstroepen trainen. De eerste twee militairen zijn vrijdag vertrokken naar Oeganda, om daar deel te nemen aan de Europese trainingsmissie (EUTM). Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag laten weten.

In totaal stuurt Nederland maximaal 15 militairen naar Oeganda. In de hoofdstad Kampala zit het hoofdkwartier van de missie. De trainingen worden gehouden in het 200 kilometer westelijker gelegen Bihanga. Door de onrust in Somalië is het nog niet mogelijk om de troepen daar te trainen.

Volgend jaar bekijkt Defensie of de Nederlandse hulp langer nodig is. Mocht de missie verplaatst worden naar de Somalische hoofdstad Mogadishu, dan maakt Defensie ook een nieuwe afweging

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)raint_Somalie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124106606
VS versterkt raketafweer westkust

http://nos.nl/artikel/485(...)afweer-westkust.html

Zijn dat van die patriot of ander raketafweer?
Ik zwaai naar dieren.
  vrijdag 15 maart 2013 @ 20:30:16 #20
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124106679
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:29 schreef Geerd het volgende:
VS versterkt raketafweer westkust

http://nos.nl/artikel/485(...)afweer-westkust.html

Zijn dat van die patriot of ander raketafweer?
Patriot
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_124106900
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:30 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Patriot
De Vs heeft er daar als je het mij vraagt nog wel tig dozijn van op zolder staan.
Paar mannetjes erbij plus accommodatie kost de kop ook niet natuurlijk.
Ik zwaai naar dieren.
pi_124153890
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:30 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Patriot
Hoorde er vandaag toevallig een heel stuk over op de radio hier. Als wat daar verteld werd klopt gaat het niet om Patriots, maar om een specifiek ABM systeem dat ballistic missiles buiten de atmosfeer uit zou moeten kunnen schakelen. Ze hadden het over "Exo-atmospheric Kill Vehicles" van Raytheon, die door middel van 2-stage raketten uit silo's gelanceerd worden, en vervolgens de inkomende raket vernietigen door een direct impact (geen explosieve lading).

Edit: http://www.mda.mil/system/gmd.html

[ Bericht 6% gewijzigd door Royyy op 17-03-2013 05:22:35 ]
  zondag 17 maart 2013 @ 10:41:14 #23
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 17 maart 2013 @ 11:23:07 #24
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124157215
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 10:41 schreef AchJa het volgende:
Gaat dat niet over de THAAD?

http://en.m.wikipedia.org(...)ltitude_Area_Defense
Zou kunnen. Ik was in de veronderstelling dat die nog niet operationeel was, maar blijkbaar wel. Overigens werkt de volledige site beter dan de mobiele: http://en.wikipedia.org/wiki/Terminal_High_Altitude_Area_Defense
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_124171783
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 10:41 schreef AchJa het volgende:
Gaat dat niet over de THAAD?

http://en.m.wikipedia.org(...)ltitude_Area_Defense
Volgens mij niet, THAAD is zo te zien een mobiel systeem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ground-Based_Midcourse_Defense
Dit is het systeem dat ze nu willen gaan uitbreiden.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 18 maart 2013 @ 15:09:59 #26
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124207308
Regio Twente even 'oorlogsgebied'

DEN HAAG - De regio Twente is de komende 11 dagen even „oorlogsgebied.” Militairen van de land-en de luchtmacht moeten de voormalige vliegbasis Twente bij Enschede veroveren op de 'vijand'.

Als dat is gelukt richten ze op het vliegveld een tijdelijke basis in. In Losser en Oldenzaal worden vooruitgeschoven buitenposten ingericht. Vanuit die bases voeren de militairen acties uit op objecten in vijf Twentse gemeenten. Onder meer in het FC Twente-stadion Grolschveste en in recreatiepark Het Hulsbeek zijn invallen te verwachten.

Dat heeft het ministerie van Defensie maandag bekendgemaakt. De oefening Cerberus Guard begint maandag en duurt tot volgende week vrijdag.

De verovering van het vliegveld heeft woensdag plaats. Vanuit de lucht is een grote aanval gepland, terwijl over de weg grondtroepen worden aangevoerd. De gemeente Enschede verwacht veel belangstelling voor de vliegtuigen en helikopters, maar waarschuwt dat de omgeving van het vliegveld alleen per fiets en te voet bereikbaar is.

Voor gemotoriseerd verkeer is volgens de gemeente nauwelijks plaats, want onder andere de spotterslocatie wordt afgesloten. De marechaussee zal controleren op automobilisten die sluipweggetjes proberen te gebruiken en op foutparkeerders.

Cerberus Guard is volgens Defensie belangrijk, omdat er niet vaak wordt geoefend in stedelijk gebied. Maar tijdens missies in Bosnië, Irak en Afghanistan voeren Nederlandse militairen het grootste deel van hun taken uit tussen de bevolking. Door in een stedelijke omgeving te oefenen kan de werkelijkheid van een militaire inzet in het buitenland worden benaderd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nte_in_oorlog__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124227250
Dat verklaart de helicopters boven Enschede-Hengelo vanavond
A mind with a heart of it's own
  woensdag 20 maart 2013 @ 08:34:36 #28
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_124281785
quote:
wo 20 mrt 2013, 05:30| lees voor
Beerput elitemilitairen open

door Charles Sanders
ARNHEM -
Na recherchewerk van de Koninklijke Marechaussee naar de elitemilitairen van de Luchtmobiele Brigade op de Oranjekazerne in Schaarsbergen is een beerput aan drugscriminaliteit opengegaan.
Ze maken zich op grote schaal schuldig aan drugshandel en drugsgebruik, zo is gebleken. Afgelopen maanden werden tien personen aangehouden. Het onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie bijna afgerond.
De arrestatie vorig jaar juli van twee neven, beiden onderofficier bij het 11 Infanterie Bataljon, bleek slechts het topje van de ijsberg.CocaïneKlokkenluiders meldden dat leidinggevenden op de hoogte zijn en soms zelf gebruiken. „Op feestjes wordt gehandeld in cocaïne, xtc en ghb”, aldus een korporaal. „Het gaat veelal om veteranen die met psychische problemen uit Uruzgan terugkeerden.”
http://www.telegraaf.nl/b(...)itemilitairen__.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  woensdag 20 maart 2013 @ 09:31:29 #29
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_124282823
quote:
Is dit telegraafstijl of beschouwen we LMB echt als elite.
ot: (y) trek die beerput maar open! Grote schoonmaak houden en meteen maar weer een lesje eruit trekken over nazorg.
Curiousity is a curse...
  woensdag 20 maart 2013 @ 10:47:55 #30
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124284645
Onderzoek naar drugshandel bij Luchtmobiele Brigade

Militairen van de Luchtmobiele Brigade, de elite-eenheid van de Koninklijke Landmacht, hebben mogelijk op grote schaal drugs gedeald en gebruikt.

Er loopt een onderzoek naar de handel op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Dat bevestigen de landmacht en het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

Volgens het OM zijn er tien verdachten. Het gaat om zes militairen en vier burgers. Of het tot een proces komt, is nog niet besloten. Advocaat Michael Ruperti, die drie militairen bijstaat, zegt dat het gaat om sergeanten en korporaals.

Volgens de raadsman lopen er meer onderzoeken naar de Luchtmobiele Brigade, maar het OM wil daar niets over kwijt.

"Op feestjes wordt gehandeld in cocaïne, xtc en ghb", aldus een anonieme korporaal tegen De Telegraaf.

Trauma's

Ruperti zegt dat het drugsgebruik het gevolg is van trauma's uit Uruzgan. In die Afghaanse provincie waren van 2006 tot 2010 Nederlandse militairen gelegerd.

''De meeste veteranen kunnen niet omgaan met de ervaringen. Het leven gaat door als je terug in Nederland bent, je hebt geen tijd om het te verwerken. 's Avonds, als je droomt, uit het zich. Dan ligt drugsgebruik op de loer. Sommigen hebben drugs gebruikt om te kunnen slapen'', aldus Ruperti.

Nazorg

Volgens de advocaat schort er veel aan de nazorg van Defensie. ''Vanuit Afghanistan worden de militairen teruggevlogen naar Kreta. Daar kunnen ze na aankomst drinken en feesten, voor het eerst in maanden. De ochtend erna vraagt een psycholoog of ze problemen hebben. Maar dan dringt nog niet door wat ze hebben meegemaakt.''

Terug in Nederland moeten de veteranen vragenlijsten invullen. ''Als je aangeeft dat je problemen hebt, krijg je een vervolgafspraak met een psycholoog. Maar je wilt niet dat collega's dat weten. Dit zijn stoere mensen, je wilt niet als watje worden weggezet.''

Militairen kunnen op staande voet worden ontslagen als ze soft- of harddrugs gebruiken. Volgens Ruperti zullen zijn cliënten dat echter niet accepteren. Ruperti: ''Een goede werkgever hoort zulke mensen niet te ontslaan. Misschien moeten ze straf krijgen, maar ook hulp.''

nu.nl
  woensdag 20 maart 2013 @ 10:50:43 #31
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124284738
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
  woensdag 20 maart 2013 @ 14:43:30 #32
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_124292877
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
Dat klopt.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_124295462
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
kmar brengt waarschijnlijk feiten waar ruperti het waarschijnlijk weer downplayed.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 20 maart 2013 @ 15:52:04 #34
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124295705
Minidrone leger stond tijdelijk aan de grond

DEN HAAG - De minidrones van het leger hebben na een aantal incidenten bijna een maand aan de grond gestaan. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag in reactie op berichtgeving in NRC Handelsblad.

Het gaat om de Raven, een klein onbemand vliegtuigje dat met de hand wordt gelanceerd. Er waren in korte tijd 9 incidenten met het 2,1 kilo wegende toestel. Er was geen samenhang tussen de gebeurtenissen. „Een stomme samenloop van toevalligheden”, zei de woordvoerder.

De incidenten werden veroorzaakt door windvlagen, technische mankementen of foute bediening waardoor één vliegtuigje in het water belandde. Er is geen structureel probleem gevonden en de Ravens worden inmiddels weer ingezet. Het leger beschikt over 25 sets van 3 Ravens.

Ze worden bijvoorbeeld ingezet in Afghanistan, maar ook in ons land onder meer bij de opsporing van verdachten of vermisten. De drones hebben verschillende camera's, zodat ook 's nachts kan worden gefilmd. Op het grondstation kunnen de beelden rechtstreeks worden bekeken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ond_aan_grond__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 20 maart 2013 @ 19:20:58 #35
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124304372
Oud-staatssecretaris Van Houwelingen overleden

Jan van Houwelingen, 4-voudig staatssecretaris van Defensie, is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. De CDA-politicus was al enige tijd ziek.

Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft Van Houwelingen zich in het bijzonder sterk gemaakt voor de modernisering van de krijgsmacht. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de aanschaf van het Patriot-luchtverdedigingssysteem en van het anti-raketsysteem Goalkeeper op de schepen van de Koninklijke Marine. “Zijn inbreng is voor de Defensieorganisatie van blijvende toegevoegde waarde geweest. We zullen hem herinneren als een principieel en bekwaam bewindspersoon met een warm hart voor Defensie”, aldus Hennis.

Landmacht

Van Houwelingen, van 8 december 1939, raakte al in zijn jeugd betrokken bij de jongerenorganisatie van de Anti Revolutionaire Partij (ARP), die later opging in het CDA. Na zijn dienstplicht, Van Houwelingen was reserve-tweede luitenant der intendance bij de Koninklijke Landmacht, kwam hij via Provinciale Staten in de Tweede Kamer terecht. In 1981 werd Van Houwelingen in het kabinet-Van Agt II staatssecretaris van Defensie, met eerst alleen personeelszaken in zijn portefeuille. Ook in de kabinetten Van Agt III, Lubbers I en Lubbers II vervulde hij deze functie, nu met materieel erbij. Jan van Houwelingen wordt zaterdag begraven in Hoofddorp.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ouwelingen_overleden
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124304658
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
wat dacht je van alles, gebruik en handel ;) maar goed, niks nieuws eigenlijk.

Ik heb t idee dat er wel erg makkelijk naar ptss etc gegrepen word om misstanden onder te schuiven....
  donderdag 21 maart 2013 @ 18:15:14 #37
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124343032
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 10:50 schreef AchJa het volgende:
Gebruik, handel, wat is het nou?

Gebruik als gevolg van psychische problemen zou een verzachtende omstandigheid kunnen zijn, maar voor de rest, het hek over met die lui.

En smoesjes over gebrekkige nazorg wil ik niet horen, wat dat betreft heeft defensie zijn lessen wel geleerd uit het verleden.
Vandaag het een en ander erover gehoord op de kazerne.
Blijkt dat maar 2 figuren van die groep in Afghanistan zijn geweest.. de rest is er nooit heengeweest.
Meest idiote capriolen hebben ze uitgehaald. Verdiend ontslag.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124346507
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:15 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Vandaag het een en ander erover gehoord op de kazerne.
Blijkt dat maar 2 figuren van die groep in Afghanistan zijn geweest.. de rest is er nooit heengeweest.
Meest idiote capriolen hebben ze uitgehaald. Verdiend ontslag.
Al waren ze wel in A'stan geweest. Durf hulp te zoeken als stoere vent.
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:49:07 #39
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124346654
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:46 schreef KHmer het volgende:

[..]

Al waren ze wel in A'stan geweest. Durf hulp te zoeken als stoere vent.
Je snapt het niet :') Ik leg het wel even uit : .. ze verklaren allemaal last te hebben van trauma's en daardoor naar de drugs te grijpen, terwijl er maar 2 van die groep uitgezonden zijn geweest. Waar heb je dan een trauma van? Van een oefening in Beverloo?

Snap je het nu wel?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124346778
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:49 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Je snapt het niet :') Ik leg het wel even uit : .. ze verklaren allemaal last te hebben van trauma's en daardoor naar de drugs te grijpen, terwijl er maar 2 van die groep uitgezonden zijn geweest. Waar heb je dan een trauma van? Van een oefening in Beverloo?

Snap je het nu wel?
Leer lezen. Al waren ze wel *met andere woorden, wat zal het uberhaupt boeien*.

Edit: Pot verwijt...
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:55:13 #41
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124346904
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:51 schreef KHmer het volgende:

[..]

Leer lezen. Al waren ze wel *met andere woorden, wat zal het uberhaupt boeien*.

Edit: Pot verwijt...
O god zeg... Natuurlijk maakt dat wat uit. Een beroep gaan doen op een trauma terwijl je er geen hebt is gay. En al helemaal daar een beroep op doen als poep de ventilator raakt. Ze verklaren allemaal dolgraag bij defensie te willen blijven werken, want ze hebben het zo fijn, bladiebla, ze hebben geen begeleiding gekregen, etc. En door de stress zijn ze maar gaan handelen en gaan gebruiken van drugs. Ah joh.. denk ff na. Een beroep op een trauma, ja bij twee van die lui zou dat van toepassing kunnen zijn, er is helaas de grote meerderheid van die groep ( 7 man ) die niet eens op uitzending zijn geweest.

Maargoed, ik heb wel meer gehoord over deze kwestie die ik niet op internet ga zetten. In ieder geval is het een zielig zooitje geweest zover ik weet. En jammer maar goededag.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124346976
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:55 schreef Pumatje het volgende:

[..]

O god zeg... Natuurlijk maakt dat wat uit. Een beroep gaan doen op een trauma terwijl je er geen hebt is gay. En al helemaal daar een beroep op doen als poep de ventilator raakt. Ze verklaren allemaal dolgraag bij defensie te willen blijven werken, want ze hebben het zo fijn, bladiebla, ze hebben geen begeleiding gekregen, etc. En door de stress zijn ze maar gaan handelen en gaan gebruiken van drugs. Ah joh.. denk ff na. Een beroep op een trauma, ja bij twee van die lui zou dat van toepassing kunnen zijn, er is helaas de grote meerderheid van die groep ( 7 man ) die niet eens op uitzending zijn geweest.

Maargoed, ik heb wel meer gehoord over deze kwestie die ik niet op internet ga zetten. In ieder geval is het een zielig zooitje geweest zover ik weet. En jammer maar goededag.
Och durft niet te delen?

Maar terugkomend op het leer lezen: Ontslag is hoe dan ook gegrond. Dus nogmaals...
  donderdag 21 maart 2013 @ 19:57:41 #43
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124347035
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:56 schreef KHmer het volgende:

[..]

Och durft niet te delen?

Maar terugkomend op het leer lezen: Ontslag is hoe dan ook gegrond. Dus nogmaals...
:')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124347136
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:57 schreef Pumatje het volgende:

[..]

:')
ja anders kon je mijn eerste reactie al niet opvatten. maar deel je kennis
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:01:09 #45
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124347212
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:59 schreef KHmer het volgende:

[..]

ja anders kon je mijn eerste reactie al niet opvatten. maar deel je kennis
Ik denk dat je toch echt even een cursus begrijpend lezen moet gaan volgen snuitje, ik heb een post of twee geleden al aangegeven dit om nogal logische redenen niet te gaan doen.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124347390
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:01 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik denk dat je toch echt even een cursus begrijpend lezen moet gaan volgen snuitje, ik heb een post of twee geleden al aangegeven dit om nogal logische redenen niet te gaan doen.
ga dan ook niet stoer doen met je kennis pokonklont
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:15:27 #47
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_124348085
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:04 schreef KHmer het volgende:

[..]

ga dan ook niet stoer doen met je kennis pokonklont
Je interpreteert elke post echt verkeerd. Als je nu eens rustig ademhaalt en alles nog een keer doorleest dan zie je dat ik goed onderbouw waarom ik het debiel vind dat ze aanspraak doen op trauma's. Ik laat het hierbij, en wens je succes hier :')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_124348376
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:15 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Je interpreteert elke post echt verkeerd. Als je nu eens rustig ademhaalt en alles nog een keer doorleest dan zie je dat ik goed onderbouw waarom ik het debiel vind dat ze aanspraak doen op trauma's. Ik laat het hierbij, en wens je succes hier :')
Mijn eerste reactie ging niet om jouw interpretatie van de debieliteit van hun excuus. Geen enkele interpretatie die jij van mijn posts maakt is juist. Het ging mij erom dat zelfs MET trauma's het een gegrond ontslag zal moeten zijn. Dat je dat niet snapt, zegt wat over jouw begrijpend lezen.

Vervolgens scherm jij met het feit dat jij "achtergrond informatie" hebt. Nou, deel het. Deel je het niet? Ga er dan niet stoer mee doen. Stoer doen, en hulpverlening weigeren, kost je, je baan lees ik net.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 maart 2013 @ 20:22:31 #49
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124348523
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 21:51 schreef DrMarten het volgende:
Dat verklaart de helicopters boven Enschede-Hengelo vanavond
Luchtmobiel knokt om vliegveld Twente

21 maart 2013, 13.54 uur
Transporthelikopters en een C-130 Hercules transportvliegtuig hebben gisteren 400 infanteristen aan de grond gezet voor een eerste aanval op de voormalige Vliegbasis Twenthe. De air-assault-operatie is een van de belangrijkste onderdelen van de oefening Cerberus Guard, waaraan in totaal 1100 militairen van land- en luchtmacht meedoen.



Het waren de zogenoemde pathfinders die voor het eerst zelfstandig vanuit de verkeerstoren het vliegtuig en de Chinook- en Cougar-transporthelikopters naar de landingsplaats begeleidden. Vanwege de strenge luchtvaartregels in Nederland is dat normaliter voorbehouden aan luchtverkeersleiders. Als wijze van proef en vanwege de unieke trainingskans op de voormalige militaire vliegbasis konden de pathfinders onder supervisie van luchtverkeersleiders van de luchtmacht de toestellen naar de grond praten.

Versterking

De luchtlanding op Twente kon rekenen op veel belangstelling van omwonenden. Vanaf de spotterlocaties hadden zij prima overzicht op de luchtmobiele operatie. De militairen stuitten geregeld op zwaarbewapende tegenstanders wat resulteerde in vuurcontact op en rond de start- en landingsbaan. Bij de actie werden de landingstroepen ondersteund door 4 Apache-gevechtshelikopters.



Vanmorgen waren de militairen nog volop bezig met overwicht krijgen op de rebellen. In de loop van de dag krijgen zij versterking van het Ground Attack Convoy, dat onder meer met bushmaster-infanterievoertuigen via de openbare weg naar Twente rijdt. Als laatste sluiten de logistieke wagens aan en kan de opbouw van een tijdelijke basis beginnen.

Luchtbrug

De C-130 Hercules zorgt gedurende de hele oefening voor logistieke opvoer van mensen en materieel. Dagelijks vliegt er een ‘lijndienst’ tussen Eindhoven en Twente. Het vrachtvliegtuig heeft niet alleen een ondersteunende rol, maar is van de planning tot en met de uitvoering volledig opgenomen in de luchtmobiele operaties.
Sociale Media

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)_om_vliegveld_Twente
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 21 maart 2013 @ 21:09:27 #50
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_124351023
Hoeveel wapens zijn er dit keer achtergebleven? :)
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_124351064
quote:
7s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:09 schreef Rave_NL het volgende:
Hoeveel wapens zijn er dit keer achtergebleven? :)
Na afloop van de oefening zal ik ze voor je tellen. ;)
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 maart 2013 @ 21:11:47 #52
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124351156
quote:
7s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:09 schreef Rave_NL het volgende:
Hoeveel wapens zijn er dit keer achtergebleven? :)
_O-
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 maart 2013 @ 22:19:22 #53
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124354564
Militairen helpen bij zoekactie vermiste vrouw Wierden

Een aantal militairen dat meedoet aan de grote oefening in Twente is vanavond betrokken bij een opsporingsactie van een vermiste vrouw uit Wierden.

Rond 20.30 uur begon de brandweer met een zoektocht bij het water aan de Stouweweg. Een half uur later werd gevraagd om een boot. Een woordvoerder van de politie meldt dat ook militairen die in Twente op oefening zijn, zijn betrokken bij de zoektocht. De vrees bestaat dat de vrouw zichzelf iets aandoet.

Bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=160879
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 22 maart 2013 @ 19:03:19 #54
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124382898
Luchtmacht krijgt decoratie deelname Kosovo

DEN HAAG - De Koninklijke Luchtmacht krijgt een bijzondere erkenning voor de bijdrage die geleverd is tijdens de NAVO-luchtcampagne tijdens de Kosovocrisis in 1999. Het is een decoratie die aangebracht aan het vaandel van de luchtmacht. Koningin Beatrix zal dat woensdag doen tijdens een speciale ceremonie op de Nederlandse Defensie Academie in Breda.

De wimpeldecoratie (een cravate) luidt: Kosovo 1999. Op het vaandel staan al een aantal andere wapenfeiten van de luchtmacht vermeld, het kreeg door de jaren heen de volgende opschriften: Nederland 1940, Nederlands-Indië / Malakka 1941 - 1942, Engeland / West-Europa 1941 - 1945 en Australië / Indische Archipel 1942 - 1945.

Het Ministerie van Defensie heeft dat vrijdag laten weten.

Volgens traditie kan de regerende vorst de banieren opsieren met bijzondere wapenfeiten. Deze opschriften kunnen op het doek staan of op een cravate, een lint dat aan het vaandel is bevestigd. Iedere luchtmachtmilitair legt na zijn aanstelling de eed of belofte af op het vaandel.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)jgt_decoratie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 22 maart 2013 @ 20:27:12 #55
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_124386312
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 19:03 schreef Cobra4 het volgende:
Luchtmacht krijgt decoratie deelname Kosovo

<knip
Meer lezen op http://www.defensie.nl/luchtmacht/uitgelicht
Onderaan staat een linkje naar een PDF met daarin de motivatie. De luchtmacht krijgt de decoratie vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan de eerste oorlog die geheel door het luchtwapen gewonnen is.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 22 maart 2013 @ 20:35:24 #56
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124386723
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 20:27 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Meer lezen op http://www.defensie.nl/luchtmacht/uitgelicht
Onderaan staat een linkje naar een PDF met daarin de motivatie. De luchtmacht krijgt de decoratie vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan de eerste oorlog die geheel door het luchtwapen gewonnen is.
Dank voor de link.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 23 maart 2013 @ 19:05:12 #57
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124415617
'Defensie zet veteraan met trauma in de kou'

Honderden getraumatiseerde ex-militairen worden financieel uitgekleed door Defensie. Dat zeggen bonden en advocaten die namens hen naar de rechter stappen. De veteranen zijn flink gekort op hun invaliditeitspensioen, terwijl de psychische klachten onveranderd zijn. Dat schrijft het AD.

De BNMO, een belangenvereniging voor gewonde militairen, heeft de Nationale Ombudsman ingeschakeld. De bond wil voor 220 veteranen een collectieve oplossing om te voorkomen dat ze jarenlang procederen tegen pensioenkortingen en ontslagen.

Veteranen met een posttraumatische stressstoornis hebben recht op een militair invaliditeitspensioen. Sinds 2008 stellen verzekeringsartsen het invaliditeitspercentage vast. Vorig jaar kregen veel militairen na herkeuring een lager percentage, waardoor sommige militairen honderden euro's per maand verliezen. Het percentage bepaalt ook de hoogte van de ereschuld (schadevergoeding).

Defensie ontkent dat er sprake is van een bezuinigingsmaatregel.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)auma-in-de-kou.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_124415728
dat is bij alle invaliditeitsuitkeringen zo...
  maandag 25 maart 2013 @ 12:42:51 #59
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_124479660
Staat moet betalen voor trauma oud-Dutchbatter
quote:
Oud-dutchbatter Dave Maat krijgt een schadevergoeding voor het trauma dat hij heeft opgelopen bij de val van de Srebrenica-enclave in 1995. Er is onvoldoende nazorg geweest voor de man, zegt het Centrale Raad van Beroep.

Dave Maat had een jaar na terugkomst van de missie last van angstaanvallen, sliep slecht en werd prikkelbaar. Bij de maatschappelijk dienst Defensie heeft hij verschillende keren zijn verhaal verteld, maar werd niet begrepen. Een forensisch psychiater heeft later de diagnose PTSS (posttraumatische stress-stoornis) gesteld.
Onvoldoende nazorg

Volgens de Raad heeft het toenmalige ministerie van Defensie inderdaad gefaald: er zijn onvoldoende maatregelen genomen om een blijvende (PTSS) te voorkomen. De hoogte van de schadevergoeding die Maat krijgt voor het oplopen van een trauma is nog niet bekend.

Maat: "Ik verwijt Defensie dat ze geen goede opvang en nazorg hebben geboden en dat ze ons met onvoldoende middelen op pad hebben gestuurd en geen rekening gehouden met een mogelijke aanval op de enclave."
Weg vrij voor andere oud-militairen

De uitspraak maakt de weg vrij voor voor meerdere oud-militairen om schadevergoeding te eisen. "Jongens lopen nog steeds met grote problemen", zegt Geert-Jan Knoops, advocaat van Dave Maat. "Er was geen psychologische debriefing. Het gaat in eerste instantie om erkenning en daarna om financiële genoegdoening."

Volgens Knoops is de uitspraak baanbrekend voor Nederland. "We zijn hier al jaren mee bezig. Het zal jurisprudentie gaan creëren voor toekomstige crisisbeheersoperaties. Er zullen criteria worden opgesteld hoe je als Staat omgaat met nazorg. Nederlandse Staat heeft schromelijk gefaald."

Op 11 juli 1995 viel de moslimenclave Srebrenica in Oost-Bosnië. Bosnisch-Servische troepen onder generaal Ratko Mladic veroverden het door Dutchbat beschermde Srebrenica - één van de veilige gebieden die VN-troepen moesten beveiligen. De Nederlanders kunnen niets tegen oprukkende Bosnische Serviërs doen en rond de 8.000 moslimmannen worden gescheiden van vrouw en kinderen en gedood.
Curiousity is a curse...
  maandag 25 maart 2013 @ 13:10:41 #60
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_124480520
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 19:07 schreef KHmer het volgende:
dat is bij alle invaliditeitsuitkeringen zo...
Mijn MiP is niet veranderd en heb er ook geen bericht over ontvangen dat dat gaat veranderen.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_124489761
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 13:10 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Mijn MiP is niet veranderd en heb er ook geen bericht over ontvangen dat dat gaat veranderen.
Waarschijnlijk ook geen herkeuring gehad.
  maandag 25 maart 2013 @ 17:35:41 #62
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_124490530
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:10 schreef KHmer het volgende:

[..]

Waarschijnlijk ook geen herkeuring gehad.
Klopt.
Ik heb een paar jaar geleden al de definitieve beschikking gekregen dat ik voor 40% afgekeurd ben, en mijn MIP daarop is gebaseerd. Eerst moest ik elke 2 jaar op herkeuring, nu hoeft dat niet meer.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_124493473
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:35 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Klopt.
Ik heb een paar jaar geleden al de definitieve beschikking gekregen dat ik voor 40% afgekeurd ben, en mijn MIP daarop is gebaseerd. Eerst moest ik elke 2 jaar op herkeuring, nu hoeft dat niet meer.
En daarom heb je er dus geen last van, definitieve beschikking.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 26 maart 2013 @ 06:57:31 #64
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124513328
Defensie tevreden met uitspraak ex-Dutchbatter

DEN HAAG -
Het ministerie van Defensie is „tevreden” met de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) over een voormalige Dutchbatter die onvoldoende nazorg zou hebben gekregen. Dat liet een woordvoerder van het ministerie maandag weten.

De hoogste rechter op militair ambtenarenrecht oordeelde dat de man recht heeft op schadevergoeding. Hij heeft volgens de CRvB direct na de missie in Srebrenica in 1995 te weinig nazorg gekregen waardoor zijn trauma verergerde.

Het ministerie bestudeert de gevolgen van de uitspraak nog, maar zal een schadevergoeding betalen. Hoeveel dat wordt, is nog niet bekend. Volgens de woordvoerder van Defensie betekent de uitspraak niet dat andere veteranen met klachten nu automatisch in aanmerking komen voor een schadevergoeding. „We gaan dat van geval tot geval bekijken en daarbij alle factoren in ogenschouw nemen.”

In de uitspraak zitten voor Defensie enkele belangrijke punten, aldus de woordvoerder. Het eerste is dat de rechter zich niet uitspreekt over het primaat van de politiek bij de uitzending. Verder is voor Defensie belangrijk dat de CRvB zich niet uitspreekt over de operationele inzet ter plaatse en dat de voorbereiding van de missie in Srebrenica voldoende was. Ook het feit dat de nazorg volgens de rechter na '96 wel op orde was, stemt het ministerie tevreden.

Volgens de zegsman is de nazorg „behoorlijk veranderd” sinds Srebrenica. „We hebben lessen getrokken uit onze ervaringen.” Zo wordt er al aan preventie gedaan in de voorbereiding naar de missie toe. Een van de „belangrijkste verbeteringen” is dat uitgezonden militairen na het einde van de missie, maar voor terugkeer naar Nederland, twee dagen naar Kreta gaan voor eerste nazorg.

De militair in kwestie maakte in de eerste helft van 1995 deel uit van Dutchbat 3 in Srebrenica in het voormalige Joegoslavië. Doordat onder meer een mortiergranaat vlakbij hem insloeg, liep hij een trauma op. Hij lijdt nu aan een blijvende posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nsie_tevreden__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 27 maart 2013 @ 13:24:12 #65
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124563537
Vanaf 13.45 uur live beelden van de Cravate-uitreiking op de KMA:

http://cravate.portal.uni(...)er&view=player&id=41
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 28 maart 2013 @ 17:54:30 #66
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124614934
HDP Defensie Van de Water per direct opgestapt

De Hoofddirecteur Personeel (HDP) bij het ministerie van Defensie, luitenant-generaal Willem van de Water, is per direct opgestapt. Dat bevestigde een Defensiewoordvoerder donderdag (28-03-13).

Van de Water zei zijn functie neer te leggen "in het belang van het personeel en de organisatie".

De HDP kon niet veel potten breken bij de vakbonden. De verhoudingen verslechterden aanzienlijk door de perikelen rondom de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL).

Van de Water werd onder meer verweten te hebben zitten slapen bij de invoering vorig jaar van de regeling die voor duizenden militairen negatief uitpakte in het loonzakje.

Dit kwam bovenop de onrust binnen Defensie door de reorganisatie waardoor 12.000 functies verdwijnen.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert respecteert het besluit van de hoofddirecteur. "Het belang van het Defensiepersoneel stond bij generaal Van de Water altijd voorop", liet ze weten.

ACOM

*O*
  donderdag 28 maart 2013 @ 18:06:05 #67
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124615257
„Krijgsmacht was tot 1990 geoliede machine, daarna kwam het verval”

Uitslag Stelling: Politiek is verantwoordelijk

AMSTERDAM -

„Nederland wordt helemaal kapot bezuinigd en dat geldt ook voor het ministerie van Defensie.” Dat vinden veel deelnemers aan de Stelling van de Dag. „Als je als Defensie niet de benodigde financiële middelen krijgt, kun je je taken niet optimaal uitvoeren”, zo is een simpele conclusie. Het merendeel van de respondenten (86 procent) onderschrijft de Stelling dat het beleid van Defensie rampzalig is. „Onze overheid vormt de grootste bedreiging van onze eigen verdediging”, zo vat iemand zijn mening kort samen.

Begin deze week liet minister Hennis-Plasschaert van Defensie weten dat er een groot tekort is aan technisch personeel. Gisteren ondertekende zij een convenant met Shell dat bij de volgende ontslagronde militair personeel aan de slag kan bij de oliegigant. Kan er gesproken worden van een zwalkend beleid? Enerzijds technici ontslaan en anderzijds nieuwe mensen in dienst moeten nemen omdat er te weinig mankracht is. Velen van u vinden inderdaad dat sprake is van een zwalkend beleid en 89 procent van de deelnemers begrijpt volkomen dat Defensie door steeds meer mensen een onbetrouwbare werkgever wordt genoemd.

„Wat nu gebeurt, is contraproductief”, weet u te melden. „Ervaren mensen ontslaan en nieuwe mensen aannemen die bovendien moeten worden opgeleid. Dat kost handen vol geld.” Sommigen van u spreken uit eigen ervaring. „Ik werk al 34 jaar bij Defensie en word nu als overbodig bestempeld en dus ontslagen. Maar op dezelfde functie worden wel nieuwe mensen aangetrokken.” Een andere respondent meldt: „Ik heb ruim 42 jaar bij Defensie gewerkt en heb ervaren dat de organisatie tot 1990 een geoliede machine was. Daarna raakte de krijgsmacht in verval.”

De schuld wordt echter niet bij de krijgsmacht zelf neergelegd maar bij de politiek. „Defensie bepaalt niet het beleid maar het ministerie en dus de politiek. Politici zijn onverantwoord bezig.” Iemand anders onderstreept deze visie, maar voegt daar nog iets aan toe: „De politiek is verantwoordelijk, maar politici worden gekozen. Dus ligt de uiteindelijke verantwoordelijkheid bij de kiezer.”

Door de bezuinigingen zullen veel banen definitief verdwijnen bij Defensie. Van de deelnemers zegt 31 procent dat dit terecht is. Er moet nu eenmaal bij alle ministeries worden bezuinigd, zo luidt uw mening. Twee derde vindt dat het leger op de huidige sterkte moet blijven.
Begrip

Naast veel kritiek is er toch ook begrip voor de weg die het ministerie bewandelt. „Defensie probeert goed voor haar personeel te zorgen. Begeleiding naar de arbeidsmarkt hoort daarbij”, zegt één van u. „Bovendien is het terecht dat Defensie jonge technische talenten een kans en een opleiding wil geven.” Veel animo om zelf voor Defensie te gaan werken is er onder u niet. Slechts 20 procent van u lijkt het wel een spannende baan en denkt dat het een organisatie is waar je een prima boterham kunt verdienen.

Bijna alle deelnemers zijn ervan op de hoogte dat Nederland voor het eerst een vrouwelijke minister van Defensie heeft. Of ze haar werk goed doet, kan niet iedereen goed beoordelen. Zeventien procent van de respondenten zegt dat niet te weten. Ruim de helft is van mening dat ze niet goed functioneert omdat ze nog steeds niets heeft gedaan aan het zwalkende beleid van het ministerie. De overige 28 procent zegt het te waarderen dat ze veel in het veld is.

Jeanine Hennis-Plasschaert benadrukte deze week dat de werving van nieuw personeel in 2010 te rigoureus is gestopt en dat het daarom momenteel moeilijk is om technisch personeel aan te trekken. Bijna 80 procent van u noemt het stopzetten van de werving niet erg slim: „Defensie had moeten weten dat op de lange termijn nieuwe technici nodig zouden zijn.”

U heeft een advies dat waarschijnlijk niet alleen voor deze bewindsvrouw bedoeld is: „Regeren is vooruitzien. Maar nu is het iedere keer: met de kennis van nu, had het toen anders gemoeten.”

Telegraaf



[ Bericht 1% gewijzigd door AchJa op 28-03-2013 18:11:26 ]
  donderdag 28 maart 2013 @ 19:16:43 #68
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_124617635
Goh, dus ná de val van de muur en het verdwijnen van het rode gevaar verdween alle prioriteit?

Je verwacht het niet.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 28 maart 2013 @ 19:21:39 #69
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_124617840
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 19:16 schreef Rave_NL het volgende:
Goh, dus ná de val van de muur en het verdwijnen van het rode gevaar verdween alle prioriteit?

Je verwacht het niet.
Dat was idd de periode dat iedereen hand in hand met bloemen in het haar door de wereld huppelde en er geen oorlog meer bestond...

Oh wacht...
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 april 2013 @ 11:10:27 #70
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124868837
Fors minder geluidsoverlast door AWACS

De geluidsoverlast in Zuid-Limburg door AWACS-vliegtuigen van de NAVO-basis in het Duitse Geilenkirchen in Zuid-Limburg is met 35% gereduceerd, zo blijkt uit geluidmetingen. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert en staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld hebben dit resultaat vandaag aan de Tweede Kamer gemeld.

Op 13 van de 16 meetpunten werd vorig jaar ruim 35% minder geluid gemeten dan in 2008. Ook de geluidoverlast zou voor veel omwonenden van de NAVO-basis zijn verminderd. Begin 2012 meldde de toenmalige Defensieminister Hans Hillen al dat de vliegende commandocentra 35% minder geluidsoverlast veroorzaakten. Dat kwam door meer simulators in te zetten voor trainingsvluchten, de wijziging van aanvliegroutes en door gebruik te maken van andere vliegvelden.

Klachten

Vorig jaar daalde het aantal klachten over AWACS-toestellen overigens al met 23% ten opzichte van 2011. In 2012 klaagden 287 mensen gezamenlijk 14.861 keer over onder meer herrie, stank, kerosine-uitstoot en laagvliegen.

Inzet

De AWACS-toestellen bewaken het NAVO-luchtruim, maar ze zijn bijvoorbeeld ook in Libië ingezet. Momenteel vliegen ze boven Afghanistan ter bescherming van de grondtroepen en het luchtruim. Met de inzet wordt de reactietijd tijdens incidenten in Afghanistan aanzienlijk verkort.
AWACS-toestellen worden overigens ook regelmatig ingezet om het luchtruim te bewaken bij bijzondere evenementen, zoals in 2012 tijdens het Europees Kampioenschap voetbal.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)soverlast_door_AWACS
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 april 2013 @ 17:04:21 #71
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124881727
OM eist 4 jaar cel tegen voormalig F-16-piloot

DEN HAAG -
Tegen voormalig F-16-piloot Chris V., die staatsgeheime informatie zou hebben willen verkopen aan een Russische diplomaat, heeft justitie in hoger beroep 4 jaar celstraf geëist. V. kampte met grote schulden en daarin lag volgens het Openbaar Ministerie ook het motief.

De zaak diende donderdag bij het gerechtshof in Den Haag. De rechtbank had V. eerder veroordeeld tot 5 jaar celstraf. V. heeft altijd ontkend staatsgeheimen naar de Russen te hebben gelekt. Hij zou met de diplomaat contacten hebben onderhouden over een crash van een straaljager tijdens een vliegshow enkele jaren daarvoor, waarbij 2 inzittenden omkwamen.

V. werd 2 jaar geleden aangehouden, nadat hij een afspraak met de diplomaat had gehad. Als het gerechtshof de eis volgt, komt V. nog dit jaar weer op vrije voeten.

http://www.telegraaf.nl/b(...)d_F-16-piloot__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 6 april 2013 @ 21:09:38 #72
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_124964831
Rutte bezoekt antipiraterijmissie

Premier Mark Rutte (VVD) heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de antipiraterijmissie in de Golf van Aden bij Somalië. Samen met het minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en commandant der strijdkrachten generaal Tom Middendorp waren mee, meldt het ministerie van Defensie zaterdag.

130406_112339_novum.6-4-2013.0096_450_338.jpg

Rutte, Hennis-Plasschaert en Middendorp bezichten het luchtverdedigings- en commandofregat Hr. Ms. De Ruyter, dat momenteel op volle zee bij Oost-Afrika vaart.

In het gebied was sprake van veel kapingen en ontvoeringen door piraten. Zo telde de hoeveelheid kapingen tot en met 2010 nog zo'n veertig schepen, sinds mei vorig jaar is dat er geen een meer.

Volgens Rutte plukt iedereen de vruchten van die resultaten. "Elk jaar passeren tussen de twintig- en dertigduizend grote handelsschepen de Golf van Aden, waarvan een groot deel op weg is naar de Rotterdamse haven. Ongeveer 450 schepen varen onder Nederlandse vlag. Door piraten aan te pakken en vaartuigen te begeleiden, beschermen we niet alleen de opvarenden, maar stellen we ook het internationale economische handelsverkeer veilig."

Hennis-Plasschaert stelt dat de aanpak de Nederlander geld scheelt. "Producten als kleding, mobieltjes of televisies die over zee naar Nederland komen, zouden zeker duurder zijn als ze een veel langere route moeten afleggen omdat die wel veilig is."

Bron: Rutte bezoekt antipiraterijmissie
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 9 april 2013 @ 00:35:01 #73
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125057183
OM wil cel marinier voor fataal ongeval Aruba

ARNHEM -
Een 25-jarige marinier die zijn rijbewijs nog niet eens binnen had, is volgens het Openbaar Ministerie (OM) schuldig aan een ongeluk op Aruba waarbij twee collega's omkwamen. Het OM wil dat hij 4 jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk opgelegd krijgt, naast een rijverbod voor 5 jaar. Dat eiste de aanklager maandag voor de rechtbank in Arnhem.

De marinier had acht biertjes op en reed 125 kilometer per uur waar je 80 mag. Er zaten drie andere mariniers in de auto die hij bestuurde. Voor een kruising haalde hij in, terwijl dat verboden was. Toen een tegenligger al te dichtbij kwam, schoot hij tussen zijn twee voorliggers door en knalde tegen het hekwerk van een brug.

Casper Hendrikse (24) uit Den Helder overleed direct, op 9 maart 2012. Zijn collega Frank Kerpel (19) uit Vlaardingen overleed 3 dagen later. Nog een collega raakte zwaargewond. De twee overleden mariniers kwamen voor negen maanden naar het eiland en waren er net een paar maanden.

Voor de aanklager van het OM weegt het onverantwoordelijke gedrag van de militair erg zwaar. Niet alleen haalde hij met een slok op veel te hard in waar dat niet mocht, ook was de auto waarin hij reed onverzekerd en reed hij zonder rijbewijs.

De militairen kwamen van een afscheidsfeestje, waar de 25-jarige drie bier op had. Eerder had hij op het strand al zeker vijf bier op, verklaarde hij. Geen van de inzittenden droeg een gordel.

De strafeis is echter te hoog, vindt advocaat Michael Ruperti. „Roekeloosheid is niet bewezen. Hij heeft een inschattingsfout gemaakt. Dat de berm juist daar dat harde hek was, is ook domme pech. Hij gaat zelf gebukt onder het verlies van zijn vrienden en heeft hun hulp verleend terwijl omstanders toekeken.”

De rechtbank doet 22 april uitspraak.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_cel_marinier__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 9 april 2013 @ 09:53:49 #74
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_125061026

'VVD wil meer geld voor defensie'


Fractieleider Halbe Zijlstra wil het het defensiebudget verhogen. Dit omdat er minder Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten zijn wegens afnemende energiebelangen van het land.

Dat zei hij maandagavond op een partijbijeenkomst in Goes volgens NOS.nl.

"Onze veiligheid komt daarom meer op onze eigen schouders terecht", zegt Zijlstra. "Als de Amerikanen zich terugtrekken, moeten we Europa-breed, dus ook in Nederland, nadenken of we onze veiligheid op orde hebben."

Zijlstra denkt daarom dat er meer geld moet vrijkomen voor defensie. "Wat heb je aan goede zorg en onderwijs als de veiligheid in het geding is?", zei hij.

Olie

De Verenigde Staten produceren steeds meer eigen energie. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorspelde vorig jaar dat de VS Saoedi-Arabië gaan inhalen als grootste olieproducent ter wereld."Energie-ontwikkelingen in de VS zijn uitgesproken en hun effect zal worden gevoeld ver buiten Noord-Amerika en de energiesector'', schrijft het IEA.

Ook bouwen de VS veel zonne-energie-installaties.

Zijlstra denkt dat de VS steeds minder in gaan grijpen in andere landen als ze niet meer van andere landen afhankelijk zijn voor hun energie.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 9 april 2013 @ 12:13:45 #75
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 9 april 2013 @ 18:44:24 #76
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125078336
Het zou geloofwaardiger zijn als Groenlinks dit had gezegd. De VVD heeft zich met de afgelopen bezuinigingsronde wel zo belachelijk gemaakt omtrend defensie, dat dit niet serieus te nemen is. Die man weet zeker dat hij in de VVD zit? Die partij die de krijgsmacht de nek om heeft gedraaid?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 9 april 2013 @ 19:08:49 #77
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 april 2013 @ 00:33:08 #78
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125098937
Werving Defensie gaat nog niet goed

DEN HAAG -
De werving van nieuw personeel door het ministerie van Defensie loopt nog steeds niet goed. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Ze neemt maatregelen om de werving te verbeteren.

Het departement kampt al langer met een tekort aan personeel, onder meer op technisch en medisch vlak. Jaarlijks kunnen zeker 4000 tot 5000 schoolverlaters instromen bij Defensie. Maar onder meer de bezuinigingen schrikken veel jongeren af. Ook door de hoge fysieke en psychologische eisen die door Defensie worden gesteld, stroomt slechts een beperkt aantal sollicitanten in. De eisen zijn onlangs onder de loep genomen en waar mogelijk aangepast.

Een belangrijke rol krijgen de commandanten van operationele eenheden in de regio. Zij moeten als „ambassadeurs van Defensie” actief worden op voorlichtingsdagen, evenementen en banendagen in de regio. De hoop is dat door een intensiever persoonlijk contact meer mensen zullen kiezen voor Defensie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)nog_niet_goed__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 april 2013 @ 00:33:50 #79
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125098961
De eisen zijn onlangs onder de loep genomen en waar mogelijk aangepast.

:|W
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 april 2013 @ 00:37:27 #80
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125099062
Samsom tegen extra geld voor Defensie

DEN HAAG -
PvdA-leider Diederik Samsom voelt er niets voor het regeerakkoord open te breken om het budget van Defensie te verhogen. Samsom zei dat dinsdag in reactie op uitspraken van zijn VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra.

Volgens Zijlstra is er meer geld nodig voor Defensie omdat de Amerikanen hun troepen uit Europa beginnen terug te trekken. Omdat ze zelf op grote schaal over schaliegas beschikken, zijn ze minder afhankelijk van olie uit het Midden-Oosten. „We moeten onze ogen daar niet voor sluiten”, zegt de VVD'er. Hij wil nadenken over het versterken van het Nederlandse defensiebeleid.

Zijstra koppelde zijn pleidooi overigens niet aan een verzoek om extra geld. Hij liet ook in het midden op welke termijn hij de defensie wil versterken.

Samsom begrijpt de analyse van Zijlstra wel, maar wijst erop dat er ook andere zaken zijn die geld vragen, zoals zorg en onderwijs. „Onze prioriteiten liggen iets anders.”

Zijlstra deed zijn oproep voor een versterking van de defensie tijdens een partijbijeenkomst in Goes. Hij had zijn uitspraken niet vooraf met coalitiepartner PvdA afgestemd. Maar daar heeft Samsom geen probleem mee. „Zijlstra gaf antwoord op een vraag uit het publiek. Dat doe ik ook wel eens.”

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat Zijlstra „een makkelijk praatje“ verkoopt door nu op meer geld aan te dringen voor Defensie terwijl het kabinet eerder fors heeft bezuinigd. Ook Buma is van mening dat Nederland op termijn zijn defensiebeleid moet bijstellen omdat de wereld verandert. „Maar wat Zijlstra doet, is me te makkelijk.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)geld_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 10 april 2013 @ 00:38:57 #81
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_125099098
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 00:33 schreef Cobra4 het volgende:
Ook door de hoge fysieke en psychologische eisen die door Defensie worden gesteld, stroomt slechts een beperkt aantal sollicitanten in.

---

De eisen zijn onlangs onder de loep genomen en waar mogelijk aangepast.
_O- _O- _O-
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 april 2013 @ 00:39:33 #82
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125099112
quote:
15s.gif Op woensdag 10 april 2013 00:38 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

_O- _O- _O-
Defensie gaat van zesjes naar drietjes?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 10 april 2013 @ 00:43:04 #83
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_125099204
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 00:39 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Defensie gaat van zesjes naar drietjes?
Van
Je moet het maar kunnen.
naar
Wie wil een poging wagen? Altijd prijs!
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 april 2013 @ 07:39:52 #84
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125101517
Wapendepot op volle zee
door Roy Klopper

De krijgsmacht betaalt nu nog torenhoge administratiekosten zodra de zwaarbewapende mariniers van de Vessel Protection Detachements (VDP’s) aan boord van beschermde Nederlandse koopvaardijschepen havens binnenvaren. „De aankomst met wapens en munitie vergt het nodige papierwerk bij de autoriteiten, met alle kosten van dien”, aldus Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp.

Om dit probleem te ondervangen, wordt gepraat met firma’s die de wapens in speciale kluizen van zeeschepen bewaren. Deze ’geschutsvlotten’ blijven buiten de territoriale wateren. Hierdoor worden dure en tijdrovende douaneprocedures omzeild zodra de piraterijgevoelige regio’s zijn verlaten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_op_volle_zee__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 10 april 2013 @ 07:42:08 #85
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_125101528
Ter aanvulling op het eerdere bericht van C4, de Personeelrapportage 2012.

Edit: Aardige grafiek uit die brief, dat vat het wel een beetje samen:



[ Bericht 15% gewijzigd door AchJa op 10-04-2013 07:50:39 ]
pi_125192458
Ouch! The wealthier the Dutch became, the less they have spent on defense: "Dutch hard power: Choosing decline"
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:51:13 #87
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125196931
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 07:42 schreef AchJa het volgende:
Ter aanvulling op het eerdere bericht van C4, de Personeelrapportage 2012.

Edit: Aardige grafiek uit die brief, dat vat het wel een beetje samen:

[ afbeelding ]
Heb paar pagina's terug ook al rapport neergezet van ADP top consultants. Betreft defensie, werving, materieelaankoop etc.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 17 april 2013 @ 15:50:00 #88
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_125400100
Militairen onderscheiden voor optreden in Uruzgan

quote:
Acht militairen worden woensdag door minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) onderscheiden voor hun heldhaftige optreden tijdens de missie in Afghanistan. Zes van hen krijgen het Bronzen Kruis, twee anderen een Kruis van Verdienste.

De groep van zes militairen was getuige van de dood van Kevin van de Rijdt in september 2009. De commando's en mariniers zochten destijds te voet naar vijandelijke strijders in Uruzgan, waarna ze werden aangevallen met mitrailleurvuur, mortieren en raketwerpers. Van de Rijdt werd getroffen voordat hij een veilige plek bereikte, waarna de groep hem met gevaar voor eigen leven besloot te halen.

De twee Kruizen van Verdiensten gaan naar een korporaal en sergeant die afzonderlijk betrokken waren bij twee bomaanslagen in 2007 en 2009. Op eigen initiatief en bewust van de risico's boden ze hulp en schepten ze orde in de chaos die was ontstaan, aldus defensie.

De uitreiking vindt plaats op de Koninklijke Militaire Academie in Breda. De bijeenkomst is besloten.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Moderator vrijdag 19 april 2013 @ 18:57:28 #89
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_125491185
quote:
Pantservoertuig maakt einde aan dollemansrit

3 landmachtmilitairen hebben met hun gepantserde YPR-infanterievoertuig een verwarde man in een landbouwvoertuig weten te stoppen in Ede.

Tijdens een testrit met de YPR buiten de Prins Maurits Kazerne hield een politieauto met zwaailichten het landmachtvoertuig aan. De agenten vroegen de bemanning of ze konden helpen een verwarde man te stoppen die in een landbouwvoertuig op de vlucht was geslagen.

Frontale botsing
Doordat de man een zwaar uitgevoerde heftruck bestuurde, kon de politie de man niet staande houden. Onder begeleiding van de politie reed de YPR naar industriegebied H2O. Daar wist YPR-bestuurder sergeant Ricardo Raciti de man te stoppen door frontaal tegen hem aan te botsen.

De politie overmeesterde de chauffeur vervolgens met pepperspray. De YPR hield slechts lichte beschadigingen over aan de actie.

  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 19 april 2013 @ 19:04:16 #90
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125491425
:D ^O^

En nu maar weer wachten op de berichten dat dit een te zware inzet van middelen is. :')
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 20 april 2013 @ 00:22:12 #91
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125509209
ik wacht op de SP.
Dit hadden ook militairen op de fiets kunnen doen...

kwestie van tijd.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  † In Memoriam † maandag 22 april 2013 @ 18:53:43 #92
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_125608634
Marinier de cel in om fataal ongeval Aruba

Een 25-jarige marinier uit Soest is maandag door de militaire rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een jaar cel voor het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk op Aruba.

Ook kreeg hij een rijverbod van vijf jaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie had naast vijf jaar rijontzegging een celstraf van drie jaar geëist.
De marinier was maart vorig jaar betrokken bij een verkeersongeval op Aruba waarbij twee doden en een zwaargewonde vielen. De straf van de rechtbank viel lager uit dan geëist omdat volgens de rechters geen sprake was van roekeloos rijden, zoals door justitie betoogd.
Wel reed de 25-jarige volens de rechter zeer onvoorzichtig. Daarnaast hield de rechter er rekening mee met dat de man gebukt gaat onder het ongeval dat hij veroorzaakte.

Onder invloed
De man reed maart vorig jaar onder invloed van alcohol met 125 kilometer per uur over Aruba terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. Tijdens een inhaalmanoeuvre verloor de marinier de controle over het stuur. De auto kwam tegen een hekwerk tot stilstand. Twee inzittenden overleefden het ongeluk niet. Een derde raakte zwaargewond.
De marinier was weliswaar geslaagd voor zijn rijexamen, maar zijn rijbewijs had hij nog niet binnen. Ook was de auto onverzekerd.

bron: http://www.nu.nl/binnenla(...)l-ongeval-aruba.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  dinsdag 23 april 2013 @ 00:18:32 #93
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125626564
Een jaar maar..veel te weinig.
Niet bepaald des korps dit.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 23 april 2013 @ 09:24:27 #94
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_125630010
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 april 2013 18:57 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
schade is wel rekening man..
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Moderator dinsdag 23 april 2013 @ 09:27:10 #95
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
  dinsdag 23 april 2013 @ 10:08:08 #96
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_125630885
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 07:42 schreef AchJa het volgende:
Ter aanvulling op het eerdere bericht van C4, de Personeelrapportage 2012.

Edit: Aardige grafiek uit die brief, dat vat het wel een beetje samen:

[ afbeelding ]
kanttekening is dat veel vacatures bewust niet worden ingevuld ivm de reorganisaties, als de FTE's straks wegvallen wordt de vullingsgraad vanzelf weer hoger.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 23 april 2013 @ 12:48:57 #97
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_125635485
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 10:08 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

kanttekening is dat veel vacatures bewust niet worden ingevuld ivm de reorganisaties, als de FTE's straks wegvallen wordt de vullingsgraad vanzelf weer hoger.
In je dromen. Ik heb het in de jaren '90 bij de hand gehad. In verband met reorganisaties, verbouwingen en wat je nog meer aan excuses kon bedenken had de onderdeelsleiding besloten vanaf midden '93 maar even geen nieuw personeel meer in te kopen.Midden 95 waren we klaar met reorganiseren, verbouwen etc. In '96 gaf men toe een fout te hebben gemaakt, we zaten op nog maar 60% van de sterkte, een jaar later zelfs nog lager. Niet gek voor een onderdeel dat 24/7/365 als enige fully ops was.
De rekenfout: je moet niet pas weer je werving op niveau brengen als je alles hebt afgerond. Dat moet je doen als je daar nog een jaar vanaf bent. Ook als dat het riscio met zich mee brengt dat je een paar stoelen te veel vult. Zware onderbezetting is namelijk veel erger voor je bedrijf, dan moet je te vaak "nee" verkopen. En te vaak "nee" verkopen betekent dat je bezuinigingskandidaat wordt. Je bent namelijk toch nooit beschikbaar als het nodig is.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 23 april 2013 @ 14:18:13 #98
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_125638612
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:48 schreef RonaldV het volgende:

[..]

In je dromen. Ik heb het in de jaren '90 bij de hand gehad. In verband met reorganisaties, verbouwingen en wat je nog meer aan excuses kon bedenken had de onderdeelsleiding besloten vanaf midden '93 maar even geen nieuw personeel meer in te kopen.Midden 95 waren we klaar met reorganiseren, verbouwen etc. In '96 gaf men toe een fout te hebben gemaakt, we zaten op nog maar 60% van de sterkte, een jaar later zelfs nog lager. Niet gek voor een onderdeel dat 24/7/365 als enige fully ops was.
De rekenfout: je moet niet pas weer je werving op niveau brengen als je alles hebt afgerond. Dat moet je doen als je daar nog een jaar vanaf bent. Ook als dat het riscio met zich mee brengt dat je een paar stoelen te veel vult. Zware onderbezetting is namelijk veel erger voor je bedrijf, dan moet je te vaak "nee" verkopen. En te vaak "nee" verkopen betekent dat je bezuinigingskandidaat wordt. Je bent namelijk toch nooit beschikbaar als het nodig is.
Dus de huidige vulling van alle vacatures voor defensie is op dit moment ongeveer 78%!? Dat is wel extreem laag. Wist dat er bij de luchtmacht veel man nodig is, had niet verwacht dat het over de hele breedte zo dramatisch was.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 23 april 2013 @ 14:19:47 #99
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_125638683
Beetje laat maar voor de mensen die in Leeuwarden en omstreken wonen en helemaal gek worden van de herrie zoals ik:

http://www.defensie.nl/lu(...)Frisian_Flag_gestart

quote:
Internationale oefening Frisian Flag gestart

15 april 2013, 10.33 uur
Vanaf vandaag is het druk in de lucht boven Leeuwarden. De vliegbasis is tot en met 26 april opnieuw gastheer van Frisian Flag, een van de grootste internationale (jacht)vliegoefeningen. 2 weken lang trainen jachtvliegtuigen uit verschillende landen in het vliegen van offensieve en defensieve missies.
De nadruk ligt tijdens de oefening op internationale samenwerking: zowel op het gebied van de jachtvliegerij als van de internationale gevechtsleiding en luchtverkeersleiding. Internationaal trainen is nodig om luchtverdedigingstaken en missies zoals in Afghanistan en onlangs boven Libië in de toekomst te kunnen blijven uitvoeren.

Deelnemers

Op de vliegbasis staan meer dan 55 vliegtuigen. Naast de Nederlandse (afkomstig van zowel Leeuwarden als Vliegbasis Volkel), Belgische en Poolse F-16’s zijn er ook Duitse Eurofighters en de Zweedse JAS-39 Gripens. Na een aantal jaren doet de Franse luchtmacht er weer mee met de Mirage-2000C’s en Mirage F1CR’s. Als ondersteuning zijn tijdens de oefening ook een Nederlandse (K)DC-10 en de AWACS van de NAVO in de lucht. Bij het plannen van de verschillende missies werken de deelnemers eveneens intensief samen.
Realistisch

De oefenscenario’s van Frisian Flag zijn realistisch. Ervaring opgedaan in Afghanistan en boven Libië is in de oefening verwerkt.
Frisian Flag vindt plaats in het luchtruim van Nederland, Duitsland en Denemarken. De oefening wordt ondersteund door Forward Air Controllers van de landmacht en het Nationaal Datalink Management Cell (NDMC).
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 23 april 2013 @ 14:35:35 #100
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_125639361
Helemaal gek van de herrie? Stel je lekker even aan, zeg! Er gebeurt eindelijk weer eens wat op Leeuwarden. Het lijkt eindelijk weer op vroeger!



8-) B-) *) ^O^ w/
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 23 april 2013 @ 14:36:44 #101
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_125639399
quote:
16s.gif Op dinsdag 23 april 2013 14:35 schreef RonaldV het volgende:
Helemaal gek van de herrie? Stel je lekker even aan, zeg! Er gebeurt eindelijk weer eens wat op Leeuwarden. Het lijkt eindelijk weer op vroeger!

[ afbeelding ]

8-) B-) *) ^O^ w/
Is waar, maar het minder als je ze alleen hard hoort en nooit ziet. ;(
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 23 april 2013 @ 15:15:18 #102
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_125640882
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 14:36 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Is waar, maar het minder als je ze alleen hard hoort en nooit ziet. ;(
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 23 april 2013 @ 15:23:28 #103
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_125641210
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2013 15:15 schreef RonaldV het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Werk, eh. Toevallig met een oud-luchtmachtofficier met mooie verhalen dus ik vermaak me wel. ^O^
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:50:22 #104
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_125648420
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 12:48 schreef RonaldV het volgende:

[..]

In je dromen. Ik heb het in de jaren '90 bij de hand gehad. In verband met reorganisaties, verbouwingen en wat je nog meer aan excuses kon bedenken had de onderdeelsleiding besloten vanaf midden '93 maar even geen nieuw personeel meer in te kopen.Midden 95 waren we klaar met reorganiseren, verbouwen etc. In '96 gaf men toe een fout te hebben gemaakt, we zaten op nog maar 60% van de sterkte, een jaar later zelfs nog lager. Niet gek voor een onderdeel dat 24/7/365 als enige fully ops was.
De rekenfout: je moet niet pas weer je werving op niveau brengen als je alles hebt afgerond. Dat moet je doen als je daar nog een jaar vanaf bent. Ook als dat het riscio met zich mee brengt dat je een paar stoelen te veel vult. Zware onderbezetting is namelijk veel erger voor je bedrijf, dan moet je te vaak "nee" verkopen. En te vaak "nee" verkopen betekent dat je bezuinigingskandidaat wordt. Je bent namelijk toch nooit beschikbaar als het nodig is.
Het klopt wel, maar je hebt gelijk dat deze fout keer op keer wordt gemaakt, bij de vorige reorganisatie in 2004 gebeurde precies hetzelfde. Alle vactures worden nu ook weer open gehouden en niet ingevuld omdat de functies wel eens weg zouden kunnen vallen. met als gevolg een sterk dalende bezettingsgraad. Een deel zal wel opgevangen worden doordat functies daadwerkelijk wegvallen, maar een deel ook niet. Met name de ervaren BBT en FPS2 gaan weg (20ers en begin 30ers) nu ze nog een goede kans in de burgermaatschappij hebben en terecht. Defensie kan ze immers niets bieden. doordat ook de verwing was stopgezet worden deze leegtes niet opgevuld. Alleen het oudere FPS3/BOT personeel blijft zitten.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 23 april 2013 @ 19:01:39 #105
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_125648801
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 18:50 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

Het klopt wel, maar je hebt gelijk dat deze fout keer op keer wordt gemaakt, bij de vorige reorganisatie in 2004 gebeurde precies hetzelfde. Alle vactures worden nu ook weer open gehouden en niet ingevuld omdat de functies wel eens weg zouden kunnen vallen. met als gevolg een sterk dalende bezettingsgraad. Een deel zal wel opgevangen worden doordat functies daadwerkelijk wegvallen, maar een deel ook niet.
Alle functies die geschrapt "konden" worden zijn al geschrapt, de functies die nu op papier bestaan zijn conform de opgelegde NF. Daarom is er nu een hele kliek zwevend of zitten al thuis, hun functie bestaat simpelweg niet meer.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:36:43 #106
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_125657338
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 19:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Alle functies die geschrapt "konden" worden zijn al geschrapt, de functies die nu op papier bestaan zijn conform de opgelegde NF. Daarom is er nu een hele kliek zwevend of zitten al thuis, hun functie bestaat simpelweg niet meer.
die kunnen toch makkelijk op de andere functies gezet worden, beetje omscholing en klaar.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:41:30 #107
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_125657679
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:36 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

die kunnen toch makkelijk op de andere functies gezet worden, beetje omscholing en klaar.
Dan gaan we een overste van de cavalerie omscholen tot boordschutter op de CV-90?

We hebben niet teveel mensen, we hebben te veel dure mensen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 23 april 2013 @ 23:15:18 #108
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_125664350
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:36 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

die kunnen toch makkelijk op de andere functies gezet worden, beetje omscholing en klaar.
Dus als de Albert Heijn noodgedwongen filialen moet sluiten geven we de filiaalmanager gewoon een kassacursus?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 24 april 2013 @ 08:47:48 #109
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_125670084
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:41 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan gaan we een overste van de cavalerie omscholen tot boordschutter op de CV-90?

We hebben niet teveel mensen, we hebben te veel dure mensen.
dat is maar een hele beperkte groep, als je kijkt naar beschikbare functies op hetzelfde rangsniveau kun je best omscholing aanbieden, ook al zijn het totaal andere functies.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  woensdag 24 april 2013 @ 09:23:47 #110
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_125670675
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 08:47 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

dat is maar een hele beperkte groep, als je kijkt naar beschikbare functies op hetzelfde rangsniveau kun je best omscholing aanbieden, ook al zijn het totaal andere functies.
Ook daar is het beperkt.
Enige waar nog functies in redelijke overvloed zijn is op manschapniveau.

Maar als jij een vent na 5 jaar opnieuw moet gaan opleiden wat evenlang duurt als een verse rekruut, maar dan veel duurder, dan is het natuurlijk veel goedkoper en aantrekkelijker om een jongen van 18 voor die functie aan te nemen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 26 april 2013 @ 09:36:08 #111
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125749798
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:41 schreef LXIV het volgende:

[..]

Dan gaan we een overste van de cavalerie omscholen tot boordschutter op de CV-90?

We hebben niet teveel mensen, we hebben te veel dure mensen.
Of zoals mijn situatie :') .

Na jaren leo2, omgeschoold naar cv90 , vervolgens teruggekomen van opleiding en krijg meteen te horen dat ik van de functie cv90 afmoet, nu .50 boordschutter op een ypert. :')

Moneyy money moneyyy

Ik denk dat er aan mij meer dan 3 ton aan opleidingen is uitgegeven _O-
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 26 april 2013 @ 09:59:24 #112
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_125750424
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 09:36 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Of zoals mijn situatie :') .

Na jaren leo2, omgeschoold naar cv90 , vervolgens teruggekomen van opleiding en krijg meteen te horen dat ik van de functie cv90 afmoet, nu .50 boordschutter op een ypert. :')

Moneyy money moneyyy

Ik denk dat er aan mij meer dan 3 ton aan opleidingen is uitgegeven _O-
En dan straks van ypr naar de boxer?
Curiousity is a curse...
  vrijdag 26 april 2013 @ 13:46:20 #113
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125758218
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 09:59 schreef Amootje het volgende:

[..]

En dan straks van ypr naar de boxer?
yes, maar die zien we pas over een jaar of drie.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 26 april 2013 @ 16:26:20 #114
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_125765755
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 13:46 schreef Pumatje het volgende:

[..]

yes, maar die zien we pas over een jaar of drie.
En tegen die tijd worden de .50 en Mag ook vernieuwd :P jij blijft leren!
Curiousity is a curse...
  vrijdag 26 april 2013 @ 17:14:00 #115
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_125767428
Het leukste speelgoed is met de grootste boem.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 19:16:21 #116
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_125771896
Oud-F-16-piloot krijgt in hoger beroep 4 jaar

Voormalig F-16-piloot Chris V. heeft donderdag 4 jaar celstraf gekregen omdat hij staatsgeheimen wilde verkopen aan een Russische diplomaat.

Dat heeft het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep bepaald.

V. kampte met financiële problemen en had twee ontmoetingen met de diplomaat. In diens koffertje werd een briefje gevonden met daarop 500.000 gevolgd door een euro-teken.

''We weten allemaal wat dat teken betekent.'' Het hof wees ook op een afgeluisterd telefoongesprek en sms-berichten. Het Openbaar Ministerie had ook 4 jaar celstraf geëist. Bij de rechtbank kreeg V. nog 5 jaar celstraf.

Staatsgeheimen
V. heeft altijd ontkend staatsgeheimen naar de Russen te hebben gelekt. Hij zou met de diplomaat contacten hebben onderhouden over een crash van een straaljager tijdens een vliegshow enkele jaren daarvoor, waarbij twee inzittenden omkwamen. V. was bij die vliegshow aanwezig.

V. werd 2 jaar geleden aangehouden, nadat hij in maart 2011 een afspraak met de diplomaat had gehad. De staatsgeheime informatie bestond onder meer uit briefings met informatie over de wapencapaciteit van Nederlandse F-16's en het boordgeschut van deze toestellen.

Eerder deze week deed de rechtbank al uitspraak in een soortgelijke zaak. Raymond P. kreeg 12 jaar celstraf omdat hij staatsgeheime informatie verkocht aan de Russische veiligheidsdienst SVR. Hij speelde honderden documenten door over politieke en militaire aangelegenheden van de NAVO en de EU, zeiden de rechters.

bron: http://www.nu.nl/binnenla(...)r-beroep-4-jaar.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † vrijdag 26 april 2013 @ 19:17:55 #117
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_125771954
Kabinet gaat beveiligers op schepen toestaan
Het wordt onder strikte voorwaarden mogelijk om particuliere beveiligers in te zetten op koopvaardijschepen die varen in gebieden waar piraten actief zijn.

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) van Defensie gaat een wet opstellen om dit mogelijk te maken, meldde zij vrijdag na de ministerraad.

De wet gaat gelden voor ''bepaalde categorieën koopvaardijschepen''. Eerder zei Hennis al dat het kabinet ''het standpunt over de inzet van bewapende particuliere beveiligers wellicht moet heroverwegen'', omdat de mogelijkheden van Defensie beperkt zijn.

Duur
Defensie levert zogeheten VPD's voor de bescherming van schepen. Volgens reders zijn die echter te duur en niet flexibel genoeg. Mede daarom dringen de reders er al tijden op aan dat ze zelf beveiligers mogen inhuren.

Onlangs is voor de 50e keer een VPD ingezet. Defensie heeft jaarlijks 175 van deze teams beschikbaar. Volgens het kabinet is piraterij een grote bedreiging van het goederenvervoer van en naar Nederlandse havens. Daarom doet Nederland ook mee aan twee antipiraterijmissies.

Erkenning
Reders zijn blij dat het kabinet eindelijk gehoor geeft aan hun pleidooi om particuliere beveiligers op schepen toe te staan. Dat liet voorzitter Tineke Netelenbos van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) vrijdag weten.

De oud-minister is ''zeer te spreken'' dat het kabinet erkent dat alleen de inzet van militairen niet volstaat om koopvaardijschepen tegen piraten te beveiligen. ''Het is fijn dat het kabinet naar een oplossing zoekt en dat nu een principebesluit is genomen'', stelt ze.

Netelenbos is wel benieuwd onder welke voorwaarden en welk type schepen straks door particulieren verdedigd mogen worden. Ook hoopt ze dat de beveiligers al ingezet mogen worden, voordat de nieuwe wetgeving volledig is ingevoerd. In het Verenigd Koninkrijk, België en Duitsland is daar volgens haar ook voor gekozen.

Bron: http://www.nu.nl/politiek(...)chepen-toestaan.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_125820920
Er is een Amerikaanse soldaat, een groene baret, gevonden in Vietnam! na 46 jaar vermist te zijn blijkt hij gewoon nog te leven :)

Lees hier het verhaal, ik zie uit naar de docu die gemaakt is :)
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 2 mei 2013 @ 15:33:55 #119
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_125982416
quote:
7s.gif Op zondag 28 april 2013 04:10 schreef WammesWaggel het volgende:
Er is een Amerikaanse soldaat, een groene baret, gevonden in Vietnam! na 46 jaar vermist te zijn blijkt hij gewoon nog te leven :)

Lees hier het verhaal, ik zie uit naar de docu die gemaakt is :)
'Missing' US soldier story exposed as fraud
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 5 mei 2013 @ 15:01:47 #121
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_126092301
Relatief weinig militairen NL op VN-missie

RIJSWIJK -
Nederland levert relatief gezien een heel kleine personele bijdrage aan vredesmissies van de Verenigde Naties (VN). Dat blijkt uit cijfers van de Britse krant The Guardian. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie stuurt Nederland veel meer manschappen op missies onder de vlag van de NAVO en de Europese Unie (EU).

Uit de cijfers van The Guardian blijkt dat Nederland weliswaar 1,65 procent levert van het budget van de VN-vredesmachten voor 2013 tot 2015, maar dat er nauwelijks manschappen worden ingezet. In Sudan zijn 26 mensen actief, in het Midden-Oosten 11 en in Afghanistan 2. In totaal dus 39 mensen. Dat steekt schril af bij landen als Brazilië, India, Frankrijk, maar ook Nepal en Nigeria, die stuk voor stuk duizenden militairen uitgezonden hebben onder een VN-vlag.

„We dragen inderdaad niet in groten getale bij”, bevestigt een woordvoerder van Defensie. Volgens de woordvoerder zijn er in Afghanistan wel veel meer Nederlanders actief, maar dan onder de vlag van de NAVO. Hetzelfde geldt voor de missie aan de Turks-Syrische grens en voor de kust van Somalië, waar piraterij wordt tegengegaan. Ook neemt Nederland deel aan een aantal kleinere missies, vooral onder de vlag van de NAVO en de EU.

„Er worden afwegingen en afspraken gemaakt over de militaire bijdragen. Waar kunnen we onze bijdrage leveren?”, legt de woordvoerder uit. De behoefte aan een Nederlandse bijdrage hangt vaak ook af van de locatie van het conflict. „In Afrika zijn veel VN-missies waar veel Afrikaanse landen aan deelnemen.”

Het land dat de meeste militairen levert aan VN-vredesmissies is overigens Pakistan. Liefst 8251 Pakistani's zijn actief voor de VN, vooral in Congo (3755), Liberia (2018) en Ivoorkust (1548).

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_op_VN-missie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 13 mei 2013 @ 11:22:55 #122
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_126422699
Kapiteins willen rol Defensie bij beveiliging

DEN HAAG -
Particuliere beveiligers die Nederlandse koopvaardijschepen moeten beschermen tegen piraterij zouden onder toezicht van Defensie moeten staan. De Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij wil niet dat kapiteins het bevel tot gewapend optreden moeten gaan geven. Dat zei NVKK-voorzitter Alex van Binsbergen maandag.

Er is wetgeving in voorbereiding die de inzet van gewapende particuliere beveiligers op schepen mogelijk moet maken. Nu is dat nog niet toegestaan en is de bescherming in handen van Defensie die deelneemt aan antipiraterijmissies van de EU en de NAVO.

„We hebben vertrouwen in Defensie”, zegt Van Binsbergen. De NVKK is heel tevreden met de inzet van de zogenoemde Vessel Protection Detachments (VPD's) die bestaan uit zwaarbewapende mariniers.

Mochten de VPD's worden vervangen door gewapende particuliere beveiligers, dan wil de NVKK de uiteindelijke verantwoordelijkheid niet bij de kapitein leggen, maar bij iemand van Defensie. Of die persoon mee zal varen of op afstand het commando voert, moet nog worden uitgezocht.

De rederijen zijn voorstander van beveiligingsbedrijven op koopvaardijschepen. Die zouden goedkoper zijn dan militairen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_beveiliging___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 13 mei 2013 @ 11:31:54 #123
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_126422968
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2013 11:22 schreef Cobra4 het volgende:
Kapiteins willen rol Defensie bij beveiliging
:{

Dus de kapiteins willen wél goedkope bescherming die mogelijk wordt gemaakt doordat defensie niet meer de hoge kwaliteit waarborgt. Maar willen niet de verantwoordelijkheid dragen.

Met als gevolg dat de defensiemedwerker wél de eindverantwoordelijkheid heeft, zonder dat hij invloed heeft op de kwaliteit van de geboden bescherming.

Zou defensie echt zo stom zijn om hiermee in te stemmen, puur om de kosten te drukken?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 21 mei 2013 @ 11:44:20 #124
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_126803603
“Op de Dam voelde ik de druk op mijn schouders”

Het verhaal van:

Peter van Uhm

Op 4 mei sprak generaal b.d. Van Uhm op de Dam tijdens Dodenherdenking over saamhorigheid. Zijn speech zorgde voor veel positieve reacties. Op het blog van Veteranendag staan we deze maand stil bij het verhaal van Van Uhm. Hoe bereidde hij zich voor op zijn speech? En welke reacties kreeg hij van andere veteranen? Met Van Uhm kijken we ook vooruit naar Veteranendag op 29 juni in Den Haag.

“Het applaus op de Dam na mijn speech drong niet direct tot mij door. Ik was heel erg geconcentreerd. Ik wilde dat alles goed zou gaan. Ik ben teruggelopen naar mijn plek en met een diepe zucht constateerde ik dat alles goed was gegaan. Iemand naast mij attendeerde mij op het applaus. Dat schijnt heel bijzonder te zijn. Het eerste applaus op de Dam was voor Koningin Beatrix, omdat ze terugkwam nadat de Damschreeuwer voor paniek had gezorgd. De tweede keer was na mijn speech.

Voor mij was het een moeilijke speech. Er stonden duizenden mensen op de Dam. En miljoenen mensen keken mee op de televisie. Het was mijn persoonlijke verhaal over het verlies van mijn zoon. Ik voelde de druk op mijn schouders en het was niet gemakkelijk om te spreken. De speech ging over mijn gezin, maar ik wilde ook dat elke Nederlander er zich in zou herkennen. Respect tonen voor de Nederlandse slachtoffers was natuurlijk ook een belangrijk element uit de speech. Ik heb daarbij geprobeerd om iedereen recht te doen.

Het mooiste compliment kreeg ik van een oude heer van het Nederlands Auschwitz comité. Naar aanleiding van mijn stuk over de Tweede Wereldoorlog, zei hij: “Mag ik u bedanken. U heeft ons gevoel zo mooi verwoord’. Na die woorden kreeg ik overal kippenvel. Dat compliment zal ik niet snel vergeten.

Voor mij betekent het ook veel dat ik veteraan ben. Dat gevoel verandert niet nu ik mijn uniform heb uitgetrokken. Aan de jonge veteranen van nu wil ik meegeven om goed voor elkaar te zorgen. Wees trots op het goede werk dat je gedaan hebt en zorg ook dat je in contact blijft met je maten. Bij een klein percentage gaat het bij terugkomst na een missie mis. Blijf daarom aan je maten vragen hoe het met ze gaat. Een mooie en makkelijke manier om elkaar te blijven ontmoeten is bijvoorbeeld op Veteranendag.

Veteranendag is fantastisch en een echt fenomeen geworden. Ik kan me nog herinneren dat ik voor beroepsmoordenaar werd uitgemaakt als ik in uniform over straat liep. Die tijden zijn voorbij. Extra speciaal is dit jaar natuurlijk het feit dat koning Willem-Alexander aanwezig is. Hij heeft een goede band met veteranen. Toen ik in 2011 met hem samen op Veteranendag stond zag ik dat hij met plezier in contact komt met veteranen.

Nu ik niet meer bij Defensie werk zet ik me op andere manieren in. Zo ben ik ambassadeur voor Stichting Hulphond. Ook zit ik in de Raad van Toezicht van natuurpark de Hoge Veluwe. Ik verveel me absoluut niet, maar ik mis sommige dingen natuurlijk wel. Ik mis vooral de mensen. Bij Defensie werken fantastische mensen. De loyaliteit is groot en de kameraadschap is goed. Je maakt samen heftige dingen mee en dat zorgt voor een goede band.”

Bron: http://www.veteranendag.nl/verhaal/peter-van-uhm/
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 21 mei 2013 @ 18:55:21 #125
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_126821442
Nieuwe commandant voor Patriot-missie

DEN HAAG -
De Nederlandse Patriot-missie in Zuid-Turkije krijgt deze week een nieuwe commandant, meldde het ministerie van Defensie dinsdag. Kolonel Peter Koning vervangt kolonel Marcel Buis, die leiding gaf aan de missie sinds die eind januari operationeel werd.

De nieuwe bevelhebber vliegt donderdag met ruim honderd militairen vanaf vliegbasis Eindhoven naar Adana waar de Nederlandse militairen op twee locaties gestationeerd zijn. Met de commandant wordt de hele staf en ondersteunende dienst vervangen.

Eind vorige maand werden al 115 militairen vervangen die de wapensystemen bedienen. De Patriots moeten de Turken beschermen tegen aanvallen met Scud-raketten uit Syrië. Naast Nederland hebben ook Duitsland en de Verenigde Staten Patriots naar Turkije gestuurd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ndant_Patriot__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_126824731
Hennis bijgepraat over JSF in VS

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie laat zich dinsdag in het Amerikaanse Texas bijpraten over de Joint Strike Fighter (JSF ofwel F-35) dat Defensie ziet als beoogd opvolger van de F-16.


Bij vliegtuigfabrikant Lockheed Martin zal het onder meer gaan over de productie van de vliegtuigen en de status van beide Nederlandse testtoestellen.
Hennis neemt dit jaar een beslissing over de opvolger van de F-16. Nederland heeft al meer dan 1 miljard in de ontwikkeling van de F-35 gestoken.
Het eerste gekochte testtoestel is al overgedragen en de tweede volgt deze zomer. De toestellen worden gestald zolang Hennis geen besluit heeft genomen.

Oplossing
Over de kosten van de stalling ( 9 ton voor 6 maanden) was regeringspartij PvdA gepikeerd. Er wordt inmiddels gekeken naar een oplossing waarbij de testtoestellen zouden worden gebruikt voor technische tests die nog voor de JSF moeten worden uitgevoerd.
De opvolging van de F-16 is een gevoelig dossier in de coalitie. De PvdA wilde vorige zomer nog uit het JSF-programma stappen, terwijl de VVD altijd een voorkeur heeft gehad voor dit toestel.
De JSF heeft veel last gehad van kostenoverschrijdingen en technische problemen. Drie concurrenten van Lockheed Martin mochten vorige maand in de Tweede Kamer hun vliegtuigen nog aanprijzen.

Washington
Na het bezoek aan de JSF-fabriek in Fort Worth reist Hennis door naar de hoofdstad Washington voor overleg in het Pentagon. Daar spreekt ze woensdag met minister Chuck Hagel van Defensie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn Afghanistan, Syrië en de NAVO-top van begin volgende maand.
  dinsdag 21 mei 2013 @ 22:15:27 #127
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_126833792
Het verhaal is niet helemaal compleet. De Amerikaanse bezuinigingen hebben ook gevolgen voor de tests, die zijn ook een reden om de toestellen tijdelijk aan de kant te zetten. Frankrijk heeft ook problemen met die bezuiningingen: hun AWACS upgrade is afhankelijk van Amerikaanse investeringen op dat gebied, maar die mogen door de bezuinigingen niet uitgevoerd worden. Daardoor moet de Franse staat nu Boeing geld voorschieten dat eigenlijk door de VS betaald had moeten worden.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 22 mei 2013 @ 17:14:23 #128
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_126864057
Armeen arbeiten zusammen

Hollands Fallschirmjäger verstärken Bundeswehr
VON HELMUT MICHELIS - zuletzt aktualisiert: 22.05.2013 - 08:04

Stadtallendorf (RP). Die deutsche Bundeswehr bekommt niederländische Fallschirmjäger. Das wurde bei einem Kommandowechsel im hessischen Stadtallendorf bekannt. Erstmals in der Geschichte der Bundesrepublik wird ein Kampfverband der Niederlande in die deutschen Streitkräfte integriert: Die 11. Luftbewegliche Brigade (4500 Mann) wird Teil der neuen deutschen Division Schnelle Kräfte, die am 1. Januar 2014 in Stadtallendorf offiziell in Dienst gestellt wird.

Die neue Truppe mit 8600 deutschen Soldaten umfasst auch alle Heeresflieger der Bundeswehr, die unter anderem mit dem neuen Kampfhubschrauber "Tiger" und dem Transporthubschrauber "NH-90" ausgestattet sind. Gemeinsam mit den Niederländern entsteht nun ein autarker, weltweit einsatzfähiger bi-nationaler Großverband mit Fallschirmjägern und Spezialkräften. Nur die USA und Großbritannien haben militärische Großverbände vergleichbarer Struktur.

Von der Zusammenarbeit profitieren beide Seiten: Die Niederländer können unter anderem deutsche Ausbildungseinrichtungen nutzen, die Bundeswehr erhält für ihre neue Division bislang nicht vorgesehene Unterstützungskräfte wie Pioniere und Flugabwehrtruppen.

Die Luftbewegliche Brigade ist in Schaarsbergen bei Arnheim und Assen bei Groningen stationiert. Bei der Übergabe von General Volker Bescht (62) an Reinhardt Zudrop (55) waren die Niederländer unter ihrem Kommandeur Nico Geerts bereits mit angetreten, über dem Appellplatz wehten erstmals die niederländische und die deutsche Flagge Seite an Seite.

Der ausscheidende Brigadegeneral Bescht führte auch den schnellen Eingreifverband der Bundeswehr, der speziell im Ausland in Gefahr geratene deutsche Staatsbürger retten soll. Bescht wurde von Generalleutnant Reinhard Kammerer als "Mister Luftlandetruppe" gelobt. "Evakuierungsoperationen sind hochsensibel und risikoreich", sagte Kammerer, als stellvertretender Inspekteur der zweithöchste Soldat des Heeres. Der Generalleutnant erinnerte daran, dass Beschts fliegendes Kommando im März 2011 während des Bürgerkriegs in Libyen 262 Menschen in Sicherheit brachte, davon 125 Deutsche. Speziell die Flüge nach Nafura ins Landesinnere galten als kritisch, weil man nicht sicher war, wie Muammar al Gaddafis Luftwaffe oder bewaffnete Gruppen am Flughafen reagieren würden. Doch kein Schuss fiel, alles lief glatt.

Bescht, in Bad Bevensen bei Lüneburg geboren, war für diesen kniffligen Einsatz genau der Richtige: Der Vater dreier Kinder sitzt nicht gern am Schreibtisch, sondern teilt lieber mit seinen Soldaten Entbehrungen und Gefahren – wie 2006 im Kongo, wo Beschts Truppe die Wahlen abzusichern half. Kammerer berichtete, dass Bescht zur Erprobung neuer Fallschirmsysteme einmal mit einem Trupp aus über vier Kilometern Höhe über der Zugspitze abgesprungen und punktgenau oben auf Deutschlands höchstem Berg gelandet sei.

Mehr als 2500 Mal ist Bescht in seiner fast 42-jährigen Dienstzeit am Fallschirm zu Boden gependelt. Zum Abschied sprang der General jetzt noch einmal aus einem Hubschrauber und landete unter Beifall exakt vor den Gästen. Das sei eine Premiere gewesen, sagte Bescht anschließend. Denn erstmals habe er dabei den großen Dienstanzug angehabt – "mit Krawatte".

Rheinische Post
  woensdag 22 mei 2013 @ 17:15:55 #129
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_126864203
quote:
Erstmals in der Geschichte der Bundesrepublik wird ein Kampfverband der Niederlande in die deutschen Streitkräfte integriert
SS :P
Beneath the gold, the bitter steel
  woensdag 22 mei 2013 @ 17:22:03 #131
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_126864412
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 17:17 schreef Kirov het volgende:

[..]

SS :P
Dat was niet de Bondsrepubliek.
  woensdag 22 mei 2013 @ 18:10:59 #132
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_126866640
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 17:17 schreef Kirov het volgende:

[..]

SS :P
:')

1(GE/NL)Corps.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 22 mei 2013 @ 22:17:26 #133
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_126880497
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 17:15 schreef AchJa het volgende:
Ik heb nog niks over dit plan gehoord... Iemand anders meer info?

Daarbij "Flugabwehrtruppen" uhu, laten we 11 luverdcie nou net wegbezuinigd hebben... :')
"nicht vorgesehene Unterstützungskräfte wie Pioniere und Flugabwehrtruppen" Nederlanders die zich op ondersteunings- en pionierstaken richten, Duitsers de luchtverdediging? :?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  woensdag 22 mei 2013 @ 23:43:07 #134
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_126885633
Klinkt toch wel dreigend altijd nog he, zo'n Duits sfeertje.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 23 mei 2013 @ 11:45:29 #135
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_126896930
Luchtmobiele Brigade onder Duits commando
Van onze verslaggevers

BERLIJN -
De 11e Luchtmobiele Brigade komt volgend jaar onder Duits commando. Nederland zal de samenwerking met de oosterburen uitbreiden, ook vanwege ingrijpende bezuinigingen.

Minister Hennis (Defensie) tekent volgende week in Berlijn een intentieverklaring over de samenwerking.Volgens ingewijden is het samenvoegen van de wereldwijd inzetbare 11 Air Manoeuvre Brigade, internationaal aangeduid als AMB, met de Duitse parachutisten van de Luftlandebrigade 1, op termijn goedkoper. Het gaat om de gezamenlijke aanschaf van transport- en gevechtshelikopters, de uitwisseling van personeel, gemeenschappelijke oefeningen en het samen volgen van opleidingen. Het betekent echter niet dat de AMB haar bases in Arnhem en in Assen verlaat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_Duits_bevel__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 23 mei 2013 @ 12:05:56 #136
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_126897633
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 11:45 schreef Cobra4 het volgende:
Luchtmobiele Brigade onder Duits commando
Van onze verslaggevers

BERLIJN -
De 11e Luchtmobiele Brigade komt volgend jaar onder Duits commando. Nederland zal de samenwerking met de oosterburen uitbreiden, ook vanwege ingrijpende bezuinigingen.

Minister Hennis (Defensie) tekent volgende week in Berlijn een intentieverklaring over de samenwerking.Volgens ingewijden is het samenvoegen van de wereldwijd inzetbare 11 Air Manoeuvre Brigade, internationaal aangeduid als AMB, met de Duitse parachutisten van de Luftlandebrigade 1, op termijn goedkoper. Het gaat om de gezamenlijke aanschaf van transport- en gevechtshelikopters, de uitwisseling van personeel, gemeenschappelijke oefeningen en het samen volgen van opleidingen. Het betekent echter niet dat de AMB haar bases in Arnhem en in Assen verlaat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_Duits_bevel__.html
Tja :X
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  donderdag 23 mei 2013 @ 12:07:37 #137
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_126897690
Ze moeten wel om bestaansrecht te houden in deze tijd.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_126897737
Als leek zijnde vraag ik mij af of dit goed of slecht is en waarom, iemand die mij kan inlichten?
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende: Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 23 mei 2013 @ 12:09:09 #139
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_126897742
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 12:07 schreef Rave_NL het volgende:
Ze moeten wel om bestaansrecht te houden in deze tijd.
Ik ben benieuwd hoe eea afgetimmerd gaat worden, of krijgen we hetzelfde geouwehoer als destijds met de KM/ Kmarns mbt de Falklands?
  donderdag 23 mei 2013 @ 12:12:41 #140
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_126897879
Doet me zeer om Defensie zo te zien afkalven -O-
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  donderdag 23 mei 2013 @ 12:35:35 #141
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_126898726
Inzetbaarheid blijft een probleem met twee overheden die onafhankelijk van elkaar beslissen wel of niet te participeren in een conflict.
Om diezelfde reden is die amfibische eenheid met de Engelsen ook leuk op papier en verder niet....
Curiousity is a curse...
pi_126901066
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 12:35 schreef Amootje het volgende:
Inzetbaarheid blijft een probleem met twee overheden die onafhankelijk van elkaar beslissen wel of niet te participeren in een conflict.
Om diezelfde reden is die amfibische eenheid met de Engelsen ook leuk op papier en verder niet....
3. Commando brigade, op het Nederlandse component na is anders vaak genoeg operationeel ingezet de laatste jaren. Ik snap niet dat de Nederlandse overheid niet via de constructie van de UK/NL landing force deel heeft genomen aan de missie in Afghanistan.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  donderdag 23 mei 2013 @ 13:46:15 #143
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_126901358
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 12:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd hoe eea afgetimmerd gaat worden, of krijgen we hetzelfde geouwehoer als destijds met de KM/ Kmarns mbt de Falklands?
Tja, dit lijkt me in de praktijk niet echt goed uitpakken. Duitsland die bijvoorbeeld toch weer militairen wil sturen van deze samenwerking en Nederland die dit niet wil. Toch Nederlanders die kant op? Of zijn het dan ineens toch 2 verschillende landen/brigades?
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 23 mei 2013 @ 22:49:20 #144
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_126928747
Wat is onder commando? Daar zijn nog wel wat mogelijkheden van. Ik denk niet dat een Duitse politicus over de inzet van Nederlandse militairen kan gaan beslissen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_126931537
Gezamenlijk gevechts- en transporthelikopters aanschaffen? We hebben gvd net nieuw spul aangeschaft in de vorm van NH90's en Chinooks, en die Apache's hebben ook net een dure update gekregen, bovendien heeft de Apache zich al prima bewezen, wat niet gezegd kan worden van de Tiger, die NL zelfs heeft afgewezen en voor de Apache is gegaan.

Het uitwisselen van personeel, gemeenschappelijke oefeningen en samen volgen van opleidingen kan (lees: mogelijk) een positief effect hebben en beide onderdelen veelzijdiger maken. Het is echter gewoon een domme bezuinigingsmaatregel, dus zal er wel genoeg geleden worden.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 06:56:53 #146
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_126936527
Onder Duits commando, oftewel wezettenzenooitin.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  † In Memoriam † dinsdag 28 mei 2013 @ 18:17:36 #147
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_127115589
Vergaande samenwerking Duitse en Nederlandse krijgsmacht

Nederland en Duitsland gaan de bestaande militaire samenwerking verder uitbreiden. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert en haar Duitse ambtsgenoot Thomas de Maizière tekenden vandaag in Duitsland een intentieverklaring met dit voornemen.

Integratie 11 Luchtmobiele Brigade
Het meest in het oog sprekende voorbeeld van intensievere samenwerking is de integratie van 11 Luchtmobiele Brigade en de Duitse Division Schnelle Kräfte (DSK). Laatstgenoemde eenheid wordt in 2014 in Duitsland opgericht. Het is de bedoeling de Nederlandse en Duitse eenheden te integreren om zo onder meer te komen tot dezelfde werkwijze en gemakkelijker inzet. Een gemeenschappelijk stafelement gaat de eenheid vanuit Duitsland aansturen. Wel blijven de troepen gelegerd op hun huidige locaties.

Cruciaal belang
Tijdens de Berlin Strategy Conference, een initiatief van een belangen organisatie voor de Duitse defensie-industrie, sprak Hennis over het grote belang van meer Europese militaire samenwerking. "Niet alleen laat de financiële crisis ook de komende jaren zijn sporen na. Maar ook om te voorkomen dat Europa irrelevant wordt en om de Verenigde Staten als onmisbare veiligheidspartner te behouden. Om al deze redenen is het zaak dat we meer verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen veiligheid. We moeten ons deel bijdragen, inclusief de risico’s, en dat kan alleen door samenwerking."

Moed, leiderschap en betrokkenheid
Ze hield haar publiek voor dat er geen Europese krijgsmacht of NAVO-leger komt. "Wat we wel nodig hebben is moed, leiderschap en betrokkenheid op de lange termijn. Dit vraagt om politieke én militaire samenwerking. Je hebt legers nodig die volgens dezelfde standaarden opereren en militaire leiders die elkaar kennen. Ik moet zeggen dat onze krijgsmacht zich hier al opvallend goed bewust van is. De meeste obstakels vinden we op politiek niveau. Daarom ook beschouw ik deze intentieverklaring van het allergrootste belang."

Grondgebonden lucht- en raketverdediging
Naast de integratie van de luchtmobiele brigade met de Duitse DSK, breiden ook de zogenoemde grondgebonden lucht- en raketverdedigingseenheden de samenwerking uit. De bestaande initiatieven bestaan al jaren en vloeien voort uit het gebruik van hetzelfde (Patriot)systeem en de gezamenlijke inzet daarvan, bijvoorbeeld nu in Turkije. Ook hier komt op termijn een gezamenlijke staf die de verdedigingseenheden aanstuurt.

Samenwerking Onderzeedienst
Vanwege schaalvoordelen en het behoud van schaarse kennis op het gebied van onderzeebootbouw zoeken Nederland en Duitsland op tot gebied toenadering tot elkaar. En zowel voor laatstgenoemde initiatief als de andere voorbeelden geldt dat samenwerking leidt tot effectievere inzet van schaarse en dure capaciteiten en middelen. Opleidingen en trainingen worden gezamenlijk gevolgd en de landen gaan elkaars opleidingsfaciliteiten gebruiken.

Tijdens het werkbezoek spraken De Maizière en Hennis ook over de situatie in Syrië en de gezamenlijke operaties in Turkije en Afghanistan, de Patriot-missie en de politietrainingsmissie in Kunduz.

Toespraak Minister Berlin Strategy Conference - English (pdf)
Kamerbrief Minister Declaration of Intent intensivering defensiesamenwerking Nederland-Duitsland
Bijlage Kamerbrief intensivering defensiesamenwerking Nederland-Duitsland: Declaration of Intent

bron: http://www.defensie.nl/ac(...)erlandse_krijgsmacht
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_127180489
DEN HAAG -
Defensie wil het aantal reservisten de komende jaren uitbreiden. Dat heeft minister
Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie woensdag aan de Tweede Kamer
geschreven.
De minister ziet een reeks voordelen hiervan. Zo kunnen reservisten een
„piekbelasting” opvangen en zorgen ze ervoor dat er voldoende mensen zijn om
langdurige operaties voort te zetten. Bovendien versterken ze de band van het leger
met de samenleving. De reservist is de „ideale ambassadeur“ voor de krijgsmacht.
De minister komt met een aantal plannen om de uitbreiding te realiseren. Zo wil ze
militairen die het leger verlaten aan zich binden als reservist. Verder wordt de reservist
een „volwaardige partner” van de beroepsmilitair en worden meer functies en
opleidingen voor ze opengesteld.
Verder moet de meerwaarde van de reservist beter voor het licht worden gebracht. Het
moet iemands kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Ook voor werkgevers moet het
aantrekkelijk worden. Een uitzending als reservist moet „minimaal dezelfde waarde”
hebben als „een cursus of managementtraining”. Ze neemt tot 2020 om de plannen
voor elkaar te krijgen
http://www.telegraaf.nl/b(...)r_reservisten__.html
  woensdag 29 mei 2013 @ 23:23:24 #149
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 30 mei 2013 @ 00:12:52 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127186408
De reservist wordt gewoon de nieuwe flexwerker van Defensie.
  donderdag 30 mei 2013 @ 00:48:02 #151
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 30 mei 2013 @ 09:28:59 #152
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_127192227
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2013 00:48 schreef AchJa het volgende:

[..]

Uitzendbureau defensie...
Letterlijk ja. Lekker makkelijk dit. Alle vaste krachten eruit flikkeren en vervangen met goedkope parttimers die je alleen oproept als ze nodig zijn. Training? Boeie.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 30 mei 2013 @ 09:45:21 #153
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127192762
Ben benieuwd hoeveel mensen daadwerkelijk als reservist terugkeren als ze eruit getrapt zijn.
  donderdag 30 mei 2013 @ 10:18:15 #154
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127193745
Dus we minimaliseren de krijgsmacht tot een trainingskader en kinderen. Mocht er een uitzending komen dan roepen we ervaren personeel op die we net uit de organisatie hebben geflikkerd, om de na afloop weer te bedanken voor de bewezen diensten.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 30 mei 2013 @ 10:26:46 #155
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_127194009
Wat een ellende :')
  donderdag 30 mei 2013 @ 10:33:22 #156
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 30 mei 2013 @ 10:34:58 #157
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_127194289
je werkgever ziet je je aankomen, ja ik moet even 6 maanden als reservist op uitzending om uit te helpen, dan mag je meteen je ontslagbrief tekenen. Ze kunnen beter de krijgsmacht open stellen voor buitenlanders, bv polen en roemenen (net als in de knil tijd) Dan kunnen de salarissen ook flink omlaag. Je maakt een soort huurlingenleger.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  donderdag 30 mei 2013 @ 10:46:49 #158
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_127194682
Maar goed, is dit dan Hennis' langverwachte visie op de krijgsmacht?
pi_127198689
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 10:34 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
je werkgever ziet je je aankomen, ja ik moet even 6 maanden als reservist op uitzending om uit te helpen, dan mag je meteen je ontslagbrief tekenen. Ze kunnen beter de krijgsmacht open stellen voor buitenlanders, bv polen en roemenen (net als in de knil tijd) Dan kunnen de salarissen ook flink omlaag. Je maakt een soort huurlingenleger.
Reservisten mogen niet uitgezonden worden. Alleen op individuele basis worden mondjesmaat reservisten uitgezonden omdat zij bijzondere kennis van zaken hebben, maar dan heb je het over onderofficieren en officieren.
Blood Sugar Sex Magik
  donderdag 30 mei 2013 @ 14:24:49 #160
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127203382
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 12:30 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Reservisten mogen niet uitgezonden worden. Alleen op individuele basis worden mondjesmaat reservisten uitgezonden omdat zij bijzondere kennis van zaken hebben, maar dan heb je het over onderofficieren en officieren.
Gelul, tegenwoordig worden ook reservisten uitgezonden voor wachtfuncties.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_127203456
quote:
15s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:24 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Gelul, tegenwoordig worden ook reservisten uitgezonden voor wachtfuncties.
Waar?
Blood Sugar Sex Magik
  donderdag 30 mei 2013 @ 14:46:37 #162
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_127204447
quote:
15s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:24 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Gelul, tegenwoordig worden ook reservisten uitgezonden voor wachtfuncties.
Maar misschien zijn die "vrijwillig" uitgezonden en niet verplicht op uitzending gestuurd?

quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:26 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Waar?
Er zijn, zoals Rave al aangaf, reservisten uitgezonden geweest om de politiemissie in Afghanistan te ondersteunen door het uitvoeren van bewakingstaken.
  donderdag 30 mei 2013 @ 14:49:27 #163
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127204616
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:46 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Maar misschien zijn die "vrijwillig" uitgezonden en niet verplicht op uitzending gestuurd?
Niemand wordt 'onvrijwillig' op uitzending gestuurd aangezien elke beroeps vrijwillig in dienst is getreden.

quote:
[..]

Er zijn, zoals Rave al aangaf, reservisten uitgezonden geweest om de politiemissie in Afghanistan te ondersteunen door het uitvoeren van bewakingstaken.
Met die verstande dat ze enkel op de compound wacht mochten lopen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 30 mei 2013 @ 14:52:04 #164
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127204747
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 12:30 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Reservisten mogen niet uitgezonden worden. Alleen op individuele basis worden mondjesmaat reservisten uitgezonden omdat zij bijzondere kennis van zaken hebben, maar dan heb je het over onderofficieren en officieren.
Toen ik in Bosnië zat was meer dan een kwart reservist.
  donderdag 30 mei 2013 @ 15:01:11 #165
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_127205196
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:52 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Toen ik in Bosnië zat was meer dan een kwart reservist.
Reservisten uit de Nationale Reserve of uit mobilisabele eenheden?
  donderdag 30 mei 2013 @ 15:51:34 #166
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_127207679
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 15:01 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Reservisten uit de Nationale Reserve of uit mobilisabele eenheden?
Reservist is niet alleen Natres. En ja, reservisten kunnen uitgezonden worden maar wel met een hoop mitsen en maren. In Uruzgan liepen bv ook reservisten rond maar dat waren specialisten.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 30 mei 2013 @ 21:54:33 #167
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127224802
Militairen nemen brug Dokkumer Nw Zijlen in

ENGWIERUM - De brug van Dokkumer Nieuwe Zijlen is dinsdagmiddag ingenomen door 125 militairen van de landmacht. Het ging hierbij om een oefening waaraan de afgelopen maand totaal 500 militairen, 30 voertuigen en enkele helikopters en gevechtsvliegtuigen deelnemen.

Aan het begin van de middag werden ongeveer 30 militairen gedropt door een chinook transporthelikopter op een grasveld naast de brug. In de omgeving van de brug waren diverse voertuigen en militairen te zien. Rondom de brug zaten overal militairen verstopt om de brug te bewaken.

De militairen overnachten vannacht in slaapzakken op Dokkumer Nieuwe Zijlen. De bewoner die onderaan de brug woont heeft zijn tuin vol met militairen en vertelde dat hij vannacht met een veilig gevoel naar bed gaat.

Bron: http://waldnet.nl/wn/nieu(...)er_Nw_Zijlen_in.html

Foto's
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † donderdag 30 mei 2013 @ 23:19:28 #168
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_127230563
quote:
De bewoner die onderaan de brug woont heeft zijn tuin vol met militairen en vertelde dat hij vannacht met een veilig gevoel naar bed gaat.
Zou mijn eerste reaktie ook zijn, ik ga er tenminste van uit dat de oefening met goedwerkend materieel en wapens is uitgevoerd.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  zaterdag 1 juni 2013 @ 09:46:23 #169
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127280049
quote:
Treinkapers De Punt geliquideerd'

DE PUNT -
Mariniers die bij de bevrijdingsactie in de ochtend van 11 juni 1977 de gekaapte trein bij De Punt binnenstormden, hebben nog levende en gewonde Zuid-Molukse kapers geëxecuteerd. Zeker drie en mogelijk vier kapers werden door de mariniers doodgeschoten. Dat blijkt uit onderzoek van freelance-journalist Jan Beckers, meldt het Dagblad van het Noorden.

De bij bestorming omgekomen gijzelaar Rien van Baarsel werd tevens dodelijk getroffen door vuur van de mariniers, niet door een kogel uit een Moluks wapen. Dat zijn de voornaamste conclusies die Beckers trekt op basis van zijn onderzoek.
Beckers' bevindingen wijken sterk af van de officiële lezing dat alle gedode kapers omkwamen bij het spervuur op de trein, dat voorafging aan de bestorming.
http://www.telegraaf.nl/b(...)geliquideerd___.html
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zaterdag 1 juni 2013 @ 09:56:59 #170
13456 AchJa
Shut up!!!
  zaterdag 1 juni 2013 @ 10:23:25 #171
388724 JaqenHghar
Valar morghulis
pi_127280537
quote:
Heb het hele stuk net gelezen in de krant. Anders haal je even oude koeien uit de sloot zeg.

Vooral het stukje van: de mariniers droegen wapens met hollow point kogels, gemaakt om te moorden. Alsof ze met gewone kogels niet gedood/verwond waren. :')
  zaterdag 1 juni 2013 @ 12:59:44 #172
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  zaterdag 1 juni 2013 @ 13:03:31 #173
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127283932
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 12:59 schreef Nibb-it het volgende:
Het hele verhaal staat hier: http://www.dvhn.nl/treink(...)Ririmasse-en-Beckers
Lees ik nu goed dat een van de twee onderzoekers zelf een van de kapers was?

Tot zover het wc-eendonderzoek.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_127283934
Ja een kaper en een zus van kapers. Zelf dus gewoon fanatieke RMS'ers. Dus die gaan algauw klagen dat het agressief en te moordlustig was.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 13:04:58 #175
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_127283981
quote:
15s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 13:03 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Lees ik nu goed dat een van de twee onderzoekers zelf een van de kapers was?

Tot zover het wc-eendonderzoek.
Ja. Stond wel in het originele bericht, maar de Telegraaf heeft dat kennelijk niet overgenomen.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 13:06:43 #176
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127284038
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 13:04 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Ja. Stond wel in het originele bericht, maar de Telegraaf heeft dat kennelijk niet overgenomen.
Suggereer jij nu dat de Telegraaf weinig diepgang of nuance heeft?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zaterdag 1 juni 2013 @ 13:08:31 #177
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_127284093
quote:
10s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 13:06 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Suggereer jij nu dat de Telegraaf weinig diepgang of nuance heeft?
Welnee.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 13:15:01 #178
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127284304
Volgende maand in het dagblad van het Noorden:
- Pyromaan klaagt over waterschade.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 1 juni 2013 @ 14:58:41 #179
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127287226
Vrouw wordt voorzitter militaire vakbond

RIJSWIJK -
Anne-Marie Snels is vrijdag benoemd tot nieuwe voorzitter van de militaire vakbond AFMP. Hiermee heeft de AFMP als eerste militaire vakbond een vrouw de voorzittershamer gegeven, stelde de bond vrijdag.

Snels (57) zegt „ongelooflijk veel zin in deze fantastische uitdaging te hebben: leiding geven aan de AFMP, een organisatie die in beweging is.”

Snels werkte eerder als penningmeester bij FNV Bouw, bij Vervoersbond FNV en als projectmanager bij FNV Bondgenoten. In 2007 trad ze toe tot het bondsbestuur van FNV Bouw.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)taire_vakbond__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 1 juni 2013 @ 21:58:08 #180
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_127302248
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 14:58 schreef Cobra4 het volgende:
Vrouw wordt voorzitter militaire vakbond

RIJSWIJK -
Anne-Marie Snels is vrijdag benoemd tot nieuwe voorzitter van de militaire vakbond AFMP. Hiermee heeft de AFMP als eerste militaire vakbond een vrouw de voorzittershamer gegeven, stelde de bond vrijdag.

Snels (57) zegt „ongelooflijk veel zin in deze fantastische uitdaging te hebben: leiding geven aan de AFMP, een organisatie die in beweging is.”

Snels werkte eerder als penningmeester bij FNV Bouw, bij Vervoersbond FNV en als projectmanager bij FNV Bondgenoten. In 2007 trad ze toe tot het bondsbestuur van FNV Bouw.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)taire_vakbond__.html
Dus zelfs bij de militaire vakbonden is het belangrijker om een vrouw neer te zetten, dan iemand die begrijpt waar het militaire vak over gaat.
Nou, dan kunnen jullie militairen wel inpakken.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:43:17 #181
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_127392139
'Eén Europees leger komt er nooit'

EINDHOVEN - Verregaande samenwerking op onderdelen: ja. Maar één Europees leger komt er nooit.

'Besluiten over vrede, veiligheid, leven en dood zullen altijd genomen worden door de nationale parlementen'. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van defensie was het tijdens het politiek café van de Eindhovense VVD maandagavond helemaal niet eens met organisator en presentator Ferry van den Broek. Die zei ('als oud-landmachtman met pijn in het hart') juist dat Nederland op termijn zijn landmacht zou moeten afschaffen.

"Als opmaat naar één Europees leger. Niet ieder land moet alles willen doen op het terrein van de krijgsmacht. We zouden België bijvoorbeeld Nederland kunnen laten verdedigen", aldus het VVD-raadslid.

Minister Hennis-Plasschaert was gast tijdens het eerste politiek café van de VVD in het achterzaaltje van de gerestaureerde Oude Rechtbank aan het Stratumseind. De bijeenkomst was levendig en zeer goed bezocht.

De minister zegde onder meer toe binnenkort terug te komen naar Eindhoven voor een bezoek aan het veteranenhuis.

ED
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:44:29 #182
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 4 juni 2013 @ 09:48:42 #183
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_127392270
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 09:43 schreef AchJa het volgende:
'Eén Europees leger komt er nooit'

EINDHOVEN - Verregaande samenwerking op onderdelen: ja. Maar één Europees leger komt er nooit.

'Besluiten over vrede, veiligheid, leven en dood zullen altijd genomen worden door de nationale parlementen'. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van defensie was het tijdens het politiek café van de Eindhovense VVD maandagavond helemaal niet eens met organisator en presentator Ferry van den Broek. Die zei ('als oud-landmachtman met pijn in het hart') juist dat Nederland op termijn zijn landmacht zou moeten afschaffen.

"Als opmaat naar één Europees leger. Niet ieder land moet alles willen doen op het terrein van de krijgsmacht. We zouden België bijvoorbeeld Nederland kunnen laten verdedigen", aldus het VVD-raadslid.

Minister Hennis-Plasschaert was gast tijdens het eerste politiek café van de VVD in het achterzaaltje van de gerestaureerde Oude Rechtbank aan het Stratumseind. De bijeenkomst was levendig en zeer goed bezocht.

De minister zegde onder meer toe binnenkort terug te komen naar Eindhoven voor een bezoek aan het veteranenhuis.

ED
GVD :D
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 4 juni 2013 @ 12:31:47 #184
302657 Wasmachinu
cleaning your mess
pi_127397257
Schijnt redelijk uit het verband getrokken te zijn, aldus Hennis zelf (zie haar twitter-reacties). Het ging erover dat het in haar ambtstermijn zeker niet ging gebeuren.
pi_127398393
"We zouden België bijvoorbeeld Nederland kunnen laten verdedigen"

:'(
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende: Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  dinsdag 4 juni 2013 @ 13:24:20 #186
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_127398910
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 12:31 schreef Wasmachinu het volgende:
Schijnt redelijk uit het verband getrokken te zijn, aldus Hennis zelf (zie haar twitter-reacties). Het ging erover dat het in haar ambtstermijn zeker niet ging gebeuren.
Het gaat mij om de opmerkingen van Ferry vd Broek...
  dinsdag 4 juni 2013 @ 14:48:02 #187
302657 Wasmachinu
cleaning your mess
pi_127402166
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 13:24 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het gaat mij om de opmerkingen van Ferry vd Broek...
Sorry, was niet helemaal duidelijk, mijn commentaar was gericht op de titel van het artikel. Ben het met je eens ;)
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 juni 2013 @ 22:40:59 #188
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127422519
Nederlandse militairen helpen in Duitsland

FRANKENBERG -
185 Nederlandse Landmachtmilitairen helpen sinds dinsdag mee in de strijd tegen het hoge water van de Elbe in Duitsland. De Duitse autoriteiten hebben hun hulp ingeroepen, vertelde kapitein Marleen Flierman dinsdag vanuit het gebied.

Het geniebataljon van de legerplaats in Wezep was op zijn jaarlijkse oefening in Ohrdruf, zo'n 190 kilometer van het inzetgebied. Het definitieve verzoek om hulp kwam dinsdagmiddag. Met 54 voertuigen zijn de militairen meteen bepakt en bezakt vertrokken naar het oosten. Ze brengen de nacht vooralsnog door in de open lucht, aldus hun kapitein.

De militairen gaan de komende dagen zandzakken vullen, dijken versterken en zo nodig beginnen met herstelwerkzaamheden. De Nederlandse militairen werken samen met een Duits verkennersbataljon en waarschijnlijk zijn ze zeker 5 dagen bezig.

De genisten zijn de bouwvakkers van het leger. Ze kunnen infrastructuur aanleggen maar zijn bijvoorbeeld ook thuis in installatie- en elektrotechniek.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)lpt_Duitsland__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 juni 2013 @ 22:43:43 #189
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127422679
Kabinet akkoord met wapens voor Indonesië

DEN HAAG -
Het kabinet geeft het groene licht voor de levering van militair materieel aan Indonesië. Hiermee is een bedrag van 345 miljoen euro gemoeid, meldde het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het gaat om delen, toebehoren, training en technologie voor fregatten.

De fregatten worden gebouwd in Roemenië en Indonesië. Maar de levering staat geheel onder supervisie van een Nederlands bedrijf. De levering is niet in strijd met de acht criteria voor wapenexport van de Europese Unie, liet het ministerie weten.

Vorig jaar ging de verkoop van 80 overtollige tanks van Defensie aan Indonesië niet door. Een meerderheid in de Tweede Kamer was toen tegen de export van de gevechtstanks van het type Leopard 2A6 wegens mensenrechtenschendingen in de voormalige kolonie.

Vooral de situatie in Papua baarde veel partijen zorgen. Ook de PvdA - in de persoon van toen nog Kamerlid Frans Timmermans - stemde tegen de leverantie. Timmermans bracht eerder dit jaar als minister van Buitenlandse Zaken een bezoek aan Indonesië.

Volgens de brief van het ministerie zijn er nog steeds „interne spanningen” op Papua en doen zich „af en toe gewelddadige incidenten voor”. Maar „het ligt niet voor de hand” dat het te leveren militair materieel zal „bijdragen aan het toenemen van interne spanningen”.

De oppositiepartijen SP en D66 zijn verbaasd over de opstelling van Timmermans. Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma sprak in het NOS-journaal van „een draai”. Jasper van Dijk van de SP wil opheldering van de minister.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ens_Indonesie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_127473450
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2013 22:40 schreef Cobra4 het volgende:

De genisten zijn de bouwvakkers van het leger. Ze kunnen infrastructuur aanleggen maar zijn bijvoorbeeld ook thuis in installatie- en elektrotechniek.

En dingen opblazen! Woopwoop
  † In Memoriam † donderdag 6 juni 2013 @ 20:26:26 #191
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_127493389
Kabinet wil tientallen militairen naar Mali sturen

Het kabinet wil Nederlandse soldaten naar Mali sturen. De militairen gaan daar meedoen aan een EU-trainingsmissie. Het zou gaan om minder dan vijftig man.

Volgende week besluit het kabinet of de plannen doorgaan.

Missies

De EU-missie in Mali is bedoeld om zo’n 2600 militairen uit het Malinese leger op te leiden voor de strijd tegen islamitische opstandelingen. De EU stuurt 200 trainers naar Mali, en nog eens 250 soldaten om de trainers te beschermen.

De PvdA wilde al langer een bijdrage aan de missie leveren. Nu de Nederlandse politietrainers per 1 juli uit Afghanistan verlaten zullen hebben, is de VVD ook voor een trainingsmissie in Mali.

Het zou niet de enige bijdrage van Nederland aan het West-Afrikaanse land zijn. Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking trok in december 4 miljoen euro uit voor noodhulp aan het land. Oud-minister Bert Koenders (PvdA) is vanaf half juli chef van een VN-vredesmissie in Mali.

Bron: http://www.elsevier.nl/Ne(...)ali-sturen-1277354W/
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 10 juni 2013 @ 11:23:53 #192
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127613293
Rechtstreeks vliegen van Schiphol naar het Zuiden

Vliegtuigen kunnen nu vaker rechtstreeks vanuit Schiphol naar het Zuiden vliegen. Zo kan een groot aantal Zuid-Europese bestemmingen sneller worden bereikt. Vliegtuigen volgen nu geregeld routes via Bonn of Antwerpen om het militaire oefengebied boven de Nederlands/Belgische grens te mijden. Ook als militaire luchtruimgebruikers niet oefenen. Vliegtuigen vliegen hierdoor korter, verbruiken gemiddeld 45 kilo minder brandstof per vlucht en stoten minder schadelijke emissies uit.

Luchtverkeersleidingorganisaties het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) en de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hebben intensief samengewerkt om dit mogelijk te maken in afstemming met KLM. Luchtvaartmaatschappijen plannen nu vaker de rechtstreekse route van Schiphol richting Luxemburg ((U)N852).De (U)N852 is de eerste route waarvan de beschikbaarheid wordt vergroot door het luchtruim op de genoemde tijdstippen flexibel in te zetten. De civiele en militaire luchtverkeersleiding onderzoeken nu of luchtvaartmaatschappijen ook andere routes die door militair oefengebied lopen vaker kunnen vliegen. CLSK en LVNL streven naar een integratie van de dienstverlening.

Dat luchtvaartmaatschappijen vaker gebruik maken van een route door militair oefengebied, is een mooi resultaat van intensievere civiel-militaire samenwerking tussen CLSK en LVNL. Deze samenwerking wordt in de komende jaren versterkt, zo beschrijft de Luchtruimvisie van de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Defensie. Zij zijn overeen gekomen het luchtruim beter te benutten door het flexibel en dynamisch te gebruiken. Dit betekent dat op doordeweekse dagen militaire luchtruimgebruikers in principe niet voor acht uur in de ochtend vliegen en uiterlijk een dag van te voren kenbaar maken of ze het oefengebied niet langer gebruiken na half vijf in de middag. De Luchtruimvisie voorziet ook in een nieuwe indeling van het luchtruim. Dit is van groot belang om aan de veranderende behoefte van de luchtruimgebruikers te voldoen en de sterke positie van de Nederlandse luchtvaartsector en handelspositie te behouden. Ook op Europees niveau wordt gekeken hoe het luchtruim efficiënter kan worden ingezet door te werken naar één Europees luchtruim – de Single European Sky.

LEGENDA

Stippellijn: UN852 korte route
Groen/geel: alternatieve routes als militairen actief zijn



Bron: http://www.lvnl.nl/nl/nie(...)naar-het-zuiden.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 juni 2013 @ 11:00:16 #193
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127655493
Peter van Uhm krijgt in 2014 eigen biografie

NIJMEGEN - Volgend voorjaar komt er een biografie uit over de voormalig Commandant der Strijdkrachten, Peter van Uhm (57). Freelancejournalist Sander Koenen schrijft dit boek samen met Van Uhm. In deze biografie staat het leven van de Nijmegenaar centraal.

Hij groeide op als bakkerszoon in de Tooropstraat. Na het Canisius College ging hij naar de KNMA. Hij schopte het tot hoogste bevelhebber. Koenen schreef eerder een biografie over André Kuipers.

Bron: http://www.gelderlander.n(...)-biografie-1.3855405
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 11 juni 2013 @ 11:04:40 #194
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_127655639
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 11:00 schreef Cobra4 het volgende:
Peter van Uhm krijgt in 2014 eigen biografie

NIJMEGEN - Volgend voorjaar komt er een biografie uit over de voormalig Commandant der Strijdkrachten, Peter van Uhm (57). Freelancejournalist Sander Koenen schrijft dit boek samen met Van Uhm. In deze biografie staat het leven van de Nijmegenaar centraal.

Hij groeide op als bakkerszoon in de Tooropstraat. Na het Canisius College ging hij naar de KNMA. Hij schopte het tot hoogste bevelhebber. Koenen schreef eerder een biografie over André Kuipers.

Bron: http://www.gelderlander.n(...)-biografie-1.3855405
Die moet ik kopen :)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 12:03:47 #195
13456 AchJa
Shut up!!!
  † In Memoriam † donderdag 13 juni 2013 @ 13:00:31 #196
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_127747205
Militair in Kunduz gewond door schot uit wapen

Een Nederlandse militair is vandaag in Kunduz (Afghanistan) op het kamp gewond geraakt door een schot in zijn been met een dienstwapen. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het ongeval.

De toestand van de gewonde is stabiel, hij heeft zijn thuisfront zelf kunnen informeren per telefoon. Op Kamp Kunduz verblijven circa 300 militairen en burgers voor de politietrainingsmissie.

Basis
Nederland stopt op 1 juli 2013 met deze missie. Het werk gaat tot die datum onverminderd voort. Personeel en materieel hebben uiterlijk 1 november de Duitse basis in Kunduz verlaten.

De Nederlandse geïntegreerde politietrainingsmissie heeft sinds de zomer van 2011 een stevige basis gelegd voor de hele justitieketen in Kunduz. De Afghanen zijn eerder dan gepland klaar om zelf de verantwoordelijkheid voor politietrainingen te dragen in Kunduz.

Ondersteunen
Nederland blijft in Kunduz militair betrokken met de inzet van de 4 F-16’s vanaf Mazar-e-Sharif. De jachtvliegtuigen voeren de taken uit onder het huidige mandaat en ondersteunen daarnaast de terugverplaatsing van de Nederlandse eenheden. Ook de politie en marechaussee blijven en bijdrage leveren aan de EUPOL in Kabul voor de versterking van de politie- en justitiesector op nationaal niveau.

Bron: http://www.defensie.nl/missies/actueel/isaf/2013/06/13/46206444/Militair_in_Kunduz_gewond_door_schot_uit_wapen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  donderdag 13 juni 2013 @ 17:46:50 #197
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127757351
quote:
'Defensie kiest definitief voor JSF'


Gepubliceerd: Don 13 jun 2013
Minister Hennis van Defensie kiest definitief voor de aankoop van JSF-toestellen. Dat staat in de toekomstvisie op de krijgsmacht van de minister.


Dat meldt RTL Nieuws. De kosten van het project bedragen ruim vier miljard euro.

Hoeveel JSF-toestellen worden gekocht, is afhankelijk van de prijs per toestel. Het kabinet wil niet meer uitgeven dan het gereserveerde bedrag van ruim vier miljard euro.

Daar worden twee eenheidn met vliegtuigen gekocht; een in Volkel, een in Leeuwarden.

Wanneer de beslissing officieel bekend wordt gemaakt, is nog onduidelijk.
http://mobiel.nu.nl/polit(...)-definitief-jsf.html
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 13 juni 2013 @ 17:48:07 #198
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_127757400
quote:
Nou laat die 20 vliegtuigen maar komen dan. ;( :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  donderdag 13 juni 2013 @ 17:49:52 #199
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127757459
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 17:48 schreef IkStampOpTacos het volgende:

[..]

Nou laat die 20 vliegtuigen maar komen dan. ;( :')
Het is iig een belangrijk politiek signaal.
Ik vraag me alleen af wat er voor wordt opgeofferd.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_127759282
quote:
15s.gif Op donderdag 13 juni 2013 17:49 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Het is iig een belangrijk politiek signaal.
Ik vraag me alleen af wat er voor wordt opgeofferd.
Er wordt gedacht aan ca. 30....
Ik denk dat het er toch 40/50 worden. Als de (voorspelde)plannen doorgaan,
wordt de onderzeedienst opgeheven.... ;(
Ook iets wat we niet echt kwijt willen.........
pi_127759312
Kleine kans op EU-missie Nederland in Mali

Het aanbod van het kabinet om tientallen Nederlandse militairen naar Mali te sturen voor de EU trainingsmissie wordt mogelijk afgewezen. Door overaanbod van deelnemende landen is het echter onzeker of Nederland aan de missie mee kan doen. Dat zeggen bronnen in Brussel en Den Haag.
Het kabinet wil gevechtstroepen leveren voor de bescherming van de trainers, force protection. Toen de missie in februari begon, was het kabinet door onenigheid tussen de VVD en PvdA niet in staat een bijdrage te leveren. De vraag is of dat nu de troepen worden afgewisseld wel lukt, of dat Nederland als een van de weinige EU-landen afwezig blijft.

'IN JULI BEGINNEN, ZONDER NEDERLAND'
Brussel waardeert het nieuwe aanbod, maar "omdat Frans de voertaal is in de missie is het niet voor de hand liggend om Nederland verantwoordelijk te maken voor de bescherming van de troepen", zegt een bron die in Brussel betrokken is bij de missie. De EU zou graag zien dat Nederland samen met België en Luxemburg tot een gezamenlijke inzet komt.

Op het Belgische ministerie van Defensie is dit idee bekend, maar het wordt niet op korte termijn uitgewerkt. "Wij willen al in juli beginnen met force protection, zonder Nederland”, zegt een woordvoerder.

PLAN LUCHTMACHT NIET IN BRUSSEL AANGEBODEN
Opvallend genoeg is een plan van de luchtmacht om aan de missie bij te dragen met een medische evacuatie eenheid niet in Brussel aangeboden, terwijl daar juist behoefte aan is. De luchtmacht zou twee Chinook-helikopters en zestig man kunnen leveren om gewonden te vervoeren. Dat voorstel is echter niet verder gekomen dan het Nederlandse ministerie van Defensie.

Bron : NRC
  donderdag 13 juni 2013 @ 21:47:08 #202
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_127767600
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 18:43 schreef Conclusion het volgende:

[..]

Er wordt gedacht aan ca. 30....
Ik denk dat het er toch 40/50 worden. Als de (voorspelde)plannen doorgaan,
wordt de onderzeedienst opgeheven.... ;(
Ook iets wat we niet echt kwijt willen.........
Oh serieus? 40/50 maar? :')
Jammer dat de onderzeedienst dan wegbezuinigd wordt. Wilden ze defensie sowieso niet verder laten krimpen? Meende dat ze naar 17.000 wilden voor de KL ipv 25.000 nu. :{
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 15:21:43 #203
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127792226
quote:
Pentagon Study Finds Beards Directly Related To Combat Effectiveness

TAMPA, FL — Forget new gear, weapons, or sophisticated targeting systems. The newest tool coming to combat troops is low-tech: beards. In a report released yesterday, research think-tank Xegis Solutions noted that beards have a direct correlation to combat effectiveness.


Jonathon Burns was the lead researcher in the study.

“We took 100 soldiers. 25 were Special Forces qualified and had beards, 25 were Special Forces qualified without beards, 25 were regular Army allowed to grow beards for the study, and the last 25 were regular Army without beards. All 100 of these subjects were in direct combat in Afghanistan during the study.”

He continued, “Xegis Solutions had several teams of researchers embedded with these troops to make observations on their combat effectiveness. The results were overwhelming, out of the 50 soldiers with beards, zero were wounded or killed and they had a significantly higher accuracy of fire than the soldiers without beards. The soldiers lacking beards had a higher rate of weapons malfunctions and basically, shit went wrong most of the time.”

CENTCOM wasted no time establishing a new rule forcing males to grow beards.

Commander General James Mattis issued a statement to all troops in combat zones.

“The time has come for the Armed Forces to accept the facts, and the facts are that beards save lives. All this time it was speculated that Green Berets were better because of their superior and intensive training while in fact, most of it had to do with beards.”

There’s no doubt that many in the Special Forces community will be angered, but General Mattis is convinced.

“It’s settled science. In light of this information we will enforce a rule requiring all males to wear at least one inch of facial hair at all times. Furthermore, any females able to grow facial hair are encouraged to do so as well.”


Read more: http://www.duffelblog.com(...)eness/#ixzz2WCEoNSR0
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 14 juni 2013 @ 15:24:52 #204
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_127792342
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 15:21 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Die is al een tijdje oud toch? Staat ook een bazenfoto bij van een vent met rode vikingbaard toch?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_127792439
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 18:44 schreef Conclusion het volgende:
'IN JULI BEGINNEN, ZONDER NEDERLAND'
Brussel waardeert het nieuwe aanbod, maar "omdat Frans de voertaal is in de missie is het niet voor de hand liggend om Nederland verant
Als dit de reden is dan zou ik niet meer omkijken als Frankrijk de volgende keer hulp nodig heeft.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 15:31:30 #206
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127792567
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 15:24 schreef fathank het volgende:

[..]

Die is al een tijdje oud toch? Staat ook een bazenfoto bij van een vent met rode vikingbaard toch?
Bijna een jaar zie ik net... _O-

Ik zag hem net pas voorbij komen.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_127792837
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 15:24 schreef fathank het volgende:

[..]

Die is al een tijdje oud toch? Staat ook een bazenfoto bij van een vent met rode vikingbaard toch?
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  vrijdag 14 juni 2013 @ 22:01:34 #208
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127807834
quote:
Dienstplicht voor Noorse vrouwen
Het parlementsgebouw van Noorwegen Het parlementsgebouw van Noorwegen Wikimedia CC
Toegevoegd: vrijdag 14 jun 2013, 21:29
Update: vrijdag 14 jun 2013, 21:35

Het parlement van Noorwegen heeft ingestemd met een wetsvoorstel om de dienstplicht voor vrouwen in te voeren. Het Scandinavische land wordt het eerste Europese land dat de verplichte militaire dienst voor iedereen gelijk trekt.

Vrijwel alle partijen stemden in met de dienstplicht voor vrouwen, alleen de christen-democraten waren ertegen. De minister van Buitenlandse Zaken zei trots te zijn dat Noorwegen het eerste land is met een "geslachtsneutrale dienstplicht". Hij verwacht dat meer landen zullen volgen.

Voorstanders zeggen dat de nieuwe wet niet bedoeld is om vrouwen te dwingen het leger in te gaan, maar om de beste mensen op de juiste posities in het leger te krijgen.

De nieuwe wet gaat in 2015 in.
http://nos.nl/artikel/518(...)-noorse-vrouwen.html
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 15 juni 2013 @ 07:22:02 #209
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_127818325
Nederlanders samen met Belgen tegen piraterij

DEN HAAG -
Nederland en België trekken samen ten strijde tegen piraterij in de Hoorn van Afrika. In de tweede helft van het jaar vertrekt een Nederlands marinefregat met aan boord zowel Nederlandse als Belgische militairen.

Onze zuiderburen leveren in totaal twaalf soldaten, melden Belgische media.

Op 6 augustus zullen de militairen aan boord gaan van het Nederlandse schip Zr. Ms. Johan de Witt. Tot 6 december strijden ze tegen de piraten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)en_met_Belgen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_127823466
quote:
mooi, gelijke rechten dan ook gelijke plichten.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 13:30:29 #211
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127823489
Zekers, mag van mij hier ook wel.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 14:10:23 #212
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_127824510
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 07:22 schreef Cobra4 het volgende:
Nederlanders samen met Belgen tegen piraterij
Aardig gek, dan houden ze nog maar 50% van hun strijdkrachten paraat in België.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 24 juni 2013 @ 08:04:31 #213
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_128182697
Veteranenombudsman vanaf 1 juli

http://nos.nl/l/521737

(kan helaas tekst niet kopiëren vanaf mobiel)
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  † In Memoriam † maandag 24 juni 2013 @ 13:11:50 #214
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_128190203
Vanaf juli ombudsman veteranen

De Nationale ombudsman wil vanaf volgende week ook gaan werken als Veteranenombudsman.

Die functie is geregeld in de Veteranenwet. De wet is twee jaar geleden al door de Tweede Kamer aangenomen en ook door de Eerste Kamer goedgekeurd, maar nog steeds niet in werking getreden.

"Duurt lang"
Ombudsman Brenninkmeijer vindt dat het allemaal te lang duurt. Ook veteranen vinden dat; zij hebben bij hem aan de bel getrokken. Daarom begint Brenninkmeijer op 1 juli al als Veteranenombudsman, schrijft hij in een brief aan minister Hennis-Plasschaert van Defensie.

Veteranen moeten volgens hem "niet de dupe worden van een langlopend wetgevingsproces en bij mij voor een gesloten deur komen te staan''.

De Veteranenwet regelt de erkenning, waardering en zorg voor veteranen.

Bron: http://nos.nl/l/521737
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 24 juni 2013 @ 22:44:57 #215
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128218665
Hennis juicht Veteranenombudsman toe

DEN HAAG -
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) heeft positief gereageerd op de aankondiging van de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer om vanaf 1 juli te gaan optreden als Veteranenombudsman. Ze zei dat maandag tijdens een overleg over de veteranennota in de Tweede Kamer.

De Veteranenombudsman „kan direct aan de slag. Handen uit de mouwen, zou ik zeggen”, aldus Hennis.

Brenninkmeijer schreef maandag in een brief aan de minister dat hij wil voorkomen dat veteranen de „dupe worden van een langlopend wetgevingsproces en bij mij voor een gesloten deur komen te staan”. Die zorg probeerde de minister weg te nemen. „Niets staat hem in de weg“ direct aan de slag te gaan, „ook niet het feit dat de Veteranenwet nog niet in werking is getreden”.

De wet werd ongeveer twee jaar geleden door de Tweede Kamer aangenomen en ook door de Eerste Kamer al goedgekeurd, maar een aantal zaken moet nog nader worden uitgewerkt. De wet regelt de erkenning, waardering en (na)zorg voor veteranen.

De Veteranenombudsman zal vanaf 1 juli klachten behandelen van veteranen over (overheids)instanties, advies geven aan de regering en het parlement en de klachtenbehandeling bij 'veteraneninstanties' in de gaten houden.

De minister sprak met de Kamerleden af dat ze eind september een aangepaste veteranennota zal sturen. De nota die maandag werd besproken was onvolledig, vonden de Kamerleden. Zo ontbrak er een hoofdstuk over de missie in Afghanistan en kregen onder meer het veteranenloket en de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ) te weinig aandacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ombudsman_toe__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 25 juni 2013 @ 04:12:02 #216
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128226337
Defensie neemt nieuwe drone in gebruik

Defensie neemt woensdag een nieuw onbemand vliegtuig in gebruik. Op het vliegveld Deelen bij Arnhem maakt de ScanEagle zijn eerste vlucht in Nederland. Het toestel werd al ingezet voor de antipiraterijmissie voor de kust van Somalië, maar mocht tot op heden niet boven Nederlands grondgebied vliegen.

Het toestel vervangt de verouderde Sperwer, die tot 2011 dienst deed. De Sperwer voerde in totaal 285 vluchten uit, met name in de Afghaanse provincie Uruzgan. De Unmanned Aerial Vehicles (UAV's) zoals de drones officieel heten, zijn een belangrijke aanvulling op de mogelijkheid om informatie te verzamelen. De krijgsmacht maakt er sinds 1998 gebruik van. In totaal zijn twaalf ScanEagles aangeschaft.

Het grote voordeel van onbemande toestellen is dat zij lange tijd in de lucht kunnen blijven, en daardoor het commando op de grond van een onbeperkte informatiestroom kunnen voorzien. Ook zijn ze gemiddeld genomen goedkoper dan de inzet van F-16's. Nadeel is dat de drones langzamer zijn dan jachtvliegtuigen en vaak minder goed vliegen in slechtere weersomstandigheden.

Behalve de inzet in conflictgebieden zoals Afghanistan en antipiraterijmissies worden de onbemande vliegtuigen ook gebruikt voor binnenlandse doeleinden. In het verleden werden drones van het type Raven ingezet bij de opsporing van wietplantages. De toestellen kunnen niet zomaar worden ingezet. Zo gaat er een uitgebreid proces van certificering aan vooraf en bovendien moet het luchtruim dicht op de plek waar de drones worden ingezet.

Op termijn wil de krijgsmacht ook een grotere, meer geavanceerde drone aanschaffen die hoger vliegt en grotere gebieden bestrijkt. De aanschaf daarvan wordt momenteel onderzocht en het toestel zou niet voor 2016 vliegen. Het leger heeft uitsluitend de beschikking over onbewapende vliegtuigen. Aan bewapende drones bestaat momenteel geen behoefte bij defensie.

Bron: Defensie neemt nieuwe drone in gebruik
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 25 juni 2013 @ 11:40:15 #217
387675 Harde_Mepper
Als 't moet.
pi_128231890
Het doek valt voor 45 RIOG? :{
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 25 juni 2013 @ 11:44:05 #218
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128232037
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 11:40 schreef Harde_Mepper het volgende:
Het doek valt voor 45 RIOG? :{
?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 25 juni 2013 @ 11:49:15 #219
387675 Harde_Mepper
Als 't moet.
pi_128232218
Hoorde net dat deze opgedoekt gaat worden?
  dinsdag 25 juni 2013 @ 11:50:17 #220
185584 von_Preussen
Quia Opportet
pi_128232266
Misschien is het handig als je even aangeeft waar je het hebt gehoord. ;)
  dinsdag 25 juni 2013 @ 12:03:36 #221
387675 Harde_Mepper
Als 't moet.
pi_128232793
Van een collega uit Ermelo. Zou allemaal nog vaag en onduidelijk zijn, maar waren flink veel geruchten hierover kon die vertellen.
pi_128238330
45 gaat verhuizen naar Havelte, word dus niet opgeheven.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 14:41:58 #223
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_128238571
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 14:34 schreef Bouke-p het volgende:
45 gaat verhuizen naar Havelte, word dus niet opgeheven.
De geruchten zweven al een week rond... De commandanten zouden vandaag nieuws krijgen en de ondercommandanten worden daarna ingelicht...
pi_128238654
ah ok, dacht dat verhuizen een feit was. Heb een hoop kennissen bij 400 en van hen heb ik gehoord dat 45 weg gaat naar Havelte en dat Ermelo een GNK only kazerne word. Hollandsche rading gaat dicht en verhuisd naar Ermelo en dat ook 13 en 43 gnk weer op zouden gaan in 400.
  dinsdag 25 juni 2013 @ 14:49:53 #225
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_128238841
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 14:44 schreef Bouke-p het volgende:
ah ok, dacht dat verhuizen een feit was. Heb een hoop kennissen bij 400 en van hen heb ik gehoord dat 45 weg gaat naar Havelte en dat Ermelo een GNK only kazerne word. Hollandsche rading gaat dicht en verhuisd naar Ermelo en dat ook 13 en 43 gnk weer op zouden gaan in 400.
Dat 45 zou verhuizen is al een hele tijd bekend, maar dit is weer een nieuw verwarmingsbuizen verhaal...

Net zoals Volkel, Apaches, JSS en OPV's...

Ik kreeg vandaag ook te lezen in de mail dat de visie van Hennis na vandaag naar buiten komt... Maar ja, dat is nog een ruim begrip... :')
pi_128238956
tsja daar heb je idd een punt. Ben benieuwd naar hoe t gaat lopen, feit is wel dat defensie leeg stroomt en alle ervaring weg rent. Zometeen heb je nog ervaren oudere onderofficieren(sm/aoo) en wat ervaren officieren maar de manschappen met ervaring rennen weg omdat dr geen toekomst in zit. Mogen de veva jongetjes laten zien wat ze kunnen.

En dan komt er weer een bezuinigingsronde :X Kan de complete KL op 1 kazerne gehuisvest worden :X
  dinsdag 25 juni 2013 @ 15:06:29 #227
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_128239394
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 14:52 schreef Bouke-p het volgende:
tsja daar heb je idd een punt. Ben benieuwd naar hoe t gaat lopen, feit is wel dat defensie leeg stroomt en alle ervaring weg rent. Zometeen heb je nog ervaren oudere onderofficieren(sm/aoo) en wat ervaren officieren maar de manschappen met ervaring rennen weg omdat dr geen toekomst in zit. Mogen de veva jongetjes laten zien wat ze kunnen.

En dan komt er weer een bezuinigingsronde :X Kan de complete KL op 1 kazerne gehuisvest worden :X
We wachten het wel weer af... Ik heb iig weinig vertrouwen in de nieuwe visie...
  dinsdag 25 juni 2013 @ 16:13:10 #228
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 25 juni 2013 @ 16:40:33 #229
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_128243077
'Financiële problematiek' Defensie: 330 miljoen euro

Brief van de minister.

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin alvast op hoofdlijnen wordt ingegaan op de Defensie-begroting van 2014. In die brief wordt duidelijk dat de financiële problematiek bij Defensie enorm is. In totaal gaat het om een bedrag van maar liefst 330 miljoen euro (!).

Dat bedrag bestaat uit een combinatie van onder andere bezuinigingen, oplopende exploitatiekosten en het niet toekennen van de prijsbijstelling. Het CDA-Kamerlid Raymond Knops laat in een eerste reactie aan De Dagelijkse Standaard weten: "Dit is een doffe dreun voor Defensie, waarmee de VVD opnieuw, ook ná de verkiezingen, haar beloften gebroken heeft."

De vraag is nu natuurlijk: wat is de reactie van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra op de brief van zijn eigen VVD-minister? Zijlstra heeft toch echt in april gezegd dat er niet minder, maar juist meer geld naar Defensie zou moeten.

DDS
  dinsdag 25 juni 2013 @ 16:42:10 #230
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_128243129
Tja.
pi_128243222
ach ze konden ook zonder gevolgen de tanks opheffen en 12000 man t hek over trappen, wat houd ze tegen om nog eens een bataljon(idd 45e) of een paar boten van de marine weg te doen? Beetje laf protest van binnen de organisatie en verder niks.

Maar gelukkig is defensie dringend opzoek naar personeel en is de werving weer druk aan de gang!
  dinsdag 25 juni 2013 @ 16:48:48 #232
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_128243360
Leonard Kok nieuwe commandant CDC

Leonard Kok (49) is benoemd tot commandant van het Commando DienstenCentra. Hij volgt vice-admiraal Erik Kopp op die met functioneel leeftijdsontslag gaat. Kok begint op maandag 16 september. De commando-overdracht volgt in oktober.De nieuwe commandant CDC werkte de afgelopen jaren voor de gemeente Den Haag als algemeen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling. Eerder was hij onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal bij het Ministerie van Justitie en directeur van de Directie Begrotingszaken van het Ministerie van Financiën.

Kok is niet onbekend met Defensie, hij vervulde in de periode 1988-1989 zijn militaire dienstplicht als aspirant-reserve officier bij de Koninklijke Marechaussee.

Leonard Kok is getrouwd en vader van 3 dochters.

Defensie
  dinsdag 25 juni 2013 @ 16:49:03 #233
13456 AchJa
Shut up!!!
  † In Memoriam † dinsdag 25 juni 2013 @ 20:24:41 #234
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_128251875
Hoofdlijnen toekomstnota naar Kamer

Om inzicht te geven in de voortgang van de Nota over de toekomst van de Krijgsmacht, heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de Tweede Kamer vandaag geïnformeerd over de hoofdlijnen van deze nota. Die vormt het kader voor de concrete maatregelen die zij vóór de begrotingsbehandeling in de nota presenteert.

In de brief aan de Kamer staat dat de krijgsmacht, gelet op de aanhoudend onzekere veiligheidssituatie in de wereld, onverminderd van groot belang blijft. Ook wordt gemeld dat Nederland in de toekomst een krijgsmacht nodig heeft, die inzetbaar is op alle geweldsniveaus en voor alle strategische functies.

De minister schrijft dat twee uitgangspunten ten grondslag liggen aan de Nota over de toekomst van de Krijgsmacht. Ten eerste moet de Nederlandse krijgsmacht, ook in de toekomst, zo goed mogelijk omgaan met diffuse dreigingen en risico's. Ten tweede moet de krijgsmacht niet alleen nu, maar ook op langere termijn betaalbaar zijn. Beide uitgangspunten worden met elkaar verenigd door zowel in operationeel als in financieel opzicht te streven naar duurzaamheid.

Vervanging F-16
De vervanging van de F-16 vraagt volgens Hennis om een zorgvuldige afweging. Het nieuwe jachtvliegtuig, dat weer zo’n veertig jaar dienst moet doen, is namelijk tevens van invloed op het politieke handelingsvermogen van toekomstige regeringen. De vervanging van de F-16 gaat in elk geval niet ten koste van andere capaciteiten van de krijgsmacht. Besloten is de vervanging volledig uit te voeren. Dit gebeurt binnen het, reeds door de vorige minister van Defensie, gereserveerde investeringsbudget van 4,5 miljard euro (uit te geven in een tijdsbestek van meer dan tien jaar) en het exploitatiebudget van de F-16 dat 270 miljoen euro per jaar bedraagt. Van verdringing binnen het defensiebudget, of een verhoging van het totale budget, is geen sprake.

Geen eenvoudige boodschap
Hoewel Defensie bij bezuinigingen in dit Regeerakkoord is ontzien, wordt zij wel geraakt. Denk aan het Lenteakkoord, de BTW-verhoging, rijksbrede taakstellingen en interne herschikkingen. Het vergt ingrepen die oplopen tot 333 miljoen euro per jaar in 2018. De Nota over de toekomst van de krijgsmacht gaat in op de benodigde maatregelen om deze problemen aan te pakken.
Minister Hennis zegt verder dat “het geen eenvoudige boodschap is.” Zij beseft dat er opnieuw een beroep wordt gedaan op het geduld en de loyaliteit van de defensiemedewerkers, militair en burger. “De inzet is een krijgsmacht die in zowel operationeel als financieel opzicht duurzaam is. Robuust, relevant en betaalbaar. Dit is ons aller belang."

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)komstnota_naar_Kamer
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  dinsdag 25 juni 2013 @ 20:33:07 #235
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_128252291
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 16:49 schreef AchJa het volgende:
Ervaring vereist bij het 1 na grootste defensieonderdeel: Dienstplicht vervuld hebben.... :r :r
Dat is meer dan die Miep van de KMar.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 26 juni 2013 @ 00:43:47 #236
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_128265204
quote:
15s.gif Op dinsdag 25 juni 2013 20:33 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Dat is meer dan die Miep van de KMar.
Of het kutje van de vakbond.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 27 juni 2013 @ 14:43:55 #237
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128322395
Hoge Duitse onderscheiding voor generaal Van Uhm

27 juni 2013, 14.34 uur
Generaal b.d. Peter van Uhm ontving deze week in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag het Grootkruis voor Verdienste met de ster. De versierselen werden hem namens de Duitse Bondspresident Joachim Gauck omgehangen door ambassadeur Franz Josef Kremp.



Van Uhm kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inspanningen als Commandant der Strijdkrachten om de relaties met de Duitse strijdkrachten verder te verbeteren en uit te bouwen. De onderscheiding werd hem ook toegekend voor de manier waarop hij bij de NAVO duidelijk heeft gemaakt dat de Duitse hulp bij de politietrainingsmissie in Kunduz onontbeerlijk was. "Generaal Van Uhm heeft daarmee ook het aanzien van Duitsland binnen het Atlantisch bondgenootschap en bij de internationale gemeenschap in zijn totaliteit versterkt", aldus ambassadeur Kremp.

De ceremonie werd bijgewoond door onder anderen Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp, voormalig minister van Defensie Hans Hillen en de plaatsvervangend inspecteur-generaal van de Bundeswehr luitenant-generaal Peter Schelzig.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)oor_generaal_Van_Uhm
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 27 juni 2013 @ 15:21:34 #238
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_128323897
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 00:43 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Of het kutje van de vakbond.
Laat staan de grote bazin.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 28 juni 2013 @ 09:07:30 #239
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_128351196
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 15:39 schreef Stephen_Dedalus het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Dat is een Nederlander btw.. KCT
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 juni 2013 @ 16:43:15 #240
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128363947
Zoektocht naar 1500 militairen in Rotterdam

ROTTERDAM -
De komende 3 jaar kunnen zo'n 1500 jongeren in Rotterdam aan de slag bij Defensie. Met deze banenmachine wil het gemeentebestuur de jeugdwerkloosheid in de stad te lijf gaan. Daarvoor gaven burgemeester Ahmed Aboutaleb en onderwijswethouder Hugo de Jonge vrijdag het startsein op vmbo-school Slinge in Rotterdam-Zuid.

De burgemeester en wethouder kwamen vrijdag bij de school aan in een defensiehelikopter. Ook generaal-majoor Bart Hoitink was daarbij aanwezig. De scholenkoepel LMC vmbo Zuid neemt actief deel aan de langdurige samenwerking met Defensie en de gemeente.

Mede als gevolg van de crisis stijgt de werkloosheid in Rotterdam met een relatief jonge bevolking. „Er is daarom behoefte aan goede loopbaanmogelijkheden voor jongeren met een vmbo- of mbo-diploma”, aldus Aboutaleb. Defensie biedt, ondanks bezuinigingen, jaarlijks enkele duizenden vacatures om de krijgsmacht op peil te houden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ar_militairen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 28 juni 2013 @ 17:04:13 #241
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_128364615
Antmil 2.0... _O-
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 28 juni 2013 @ 18:25:42 #242
13456 AchJa
Shut up!!!
  vrijdag 28 juni 2013 @ 18:36:12 #243
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_128367470
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 18:25 schreef AchJa het volgende:

[..]

Hoe kom je daar bij?
Ik kreeg foto's doorgespeeld.
Deze zat daartussen. lang verhaal kort.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 28 juni 2013 @ 18:46:59 #244
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_128367836
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 18:36 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik kreeg foto's doorgespeeld.
Deze zat daartussen. lang verhaal kort.
Bij mijn weten is het gewoon een US SF Harry... Nickname Cowboy en is die foto ergens uit 2002 ofzo. En oh ja, Medal of Honor dat spel.
  vrijdag 28 juni 2013 @ 18:48:37 #245
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_128367880
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 18:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Bij mijn weten is het gewoon een US SF Harry... Nickname Cowboy en is die foto ergens uit 2002 ofzo. En oh ja, Medal of Honor dat spel.
Meen je...
ik zit nu tegen die foto aan te kijken. Vond hem weer terug op mijn oude harde schijf.
Genaamd NL kct. :')

Meneer cowboy dus, ok. (8>
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_128394966
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 juni 2013 18:48 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Meen je...
ik zit nu tegen die foto aan te kijken. Vond hem weer terug op mijn oude harde schijf.
Genaamd NL kct. :')

Meneer cowboy dus, ok. (8>
http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/army-special-forces-soldier-nicknamed-cowboy-keeps-a-nieuwsfotos/1373470
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  zondag 30 juni 2013 @ 12:31:37 #247
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_128416643
Goh, puma klonk anders als een betrouwbare bron.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_128437180
quote:
15s.gif Op zondag 30 juni 2013 12:31 schreef Rave_NL het volgende:
Goh, puma klonk anders als een betrouwbare bron.
_O- trololol
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende: Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  zondag 30 juni 2013 @ 22:35:07 #249
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_128438315
quote:
0s.gif Op woensdag 26 juni 2013 00:43 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Of het kutje van de vakbond.
of de mindef zelf
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 1 juli 2013 @ 03:25:22 #250
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128448090
André Rieu en Maastricht onthalen veteranen

30 juni 2013, 19.25 uur

Walsende militairen op en rond het Vrijthof in Maastricht. Het is bepaald geen alledaags gezicht. Uniformen vormen überhaupt een zeldzaam verschijnsel in de Zuid-Limburgse stad. Gisteravond werden er echter honderden massaal toegejuicht onder toeziend oog van André Rieu. Hij had 3.500 veteranen met een partner of begeleider uitgenodigd op Veteranendag naar zijn concert te komen.

Warm hart

De oude en jonge militairen, onder wie ook Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif, genoten. Ze waren niet weggestopt in de uithoeken van het Vrijthof, maar zaten op prominente plekken midden op het plein. Rieu liet op genereuze wijze blijken de Nederlandse veteranen een warm hart toe te dragen. En die maakten een dansje of zongen mee.

Groot respect

“Veteranen hebben zolang ik me kan herinneren, een rol gespeeld in mijn leven”, verklaarde Rieu via grote schermen in het stadscentrum. “Als naoorlogs kind hoorde ik de verhalen van mijn ouders, veel over de oorlog, maar nog meer over de bevrijding.” Dat gold ook voor zijn vrouw Marjorie, wiens Joodse vader, grootvader en andere familie moesten onderduiken. Haar moeder werkte bij het verzet. Vanaf haar vroegste jeugd ervoer Marjorie de grote dankbaarheid die haar ouders koesterden jegens de bevrijders. Rieu: “Veteranen hadden altijd een speciale plek in het gezin. Zowel bij haar als bij ons werd altijd met groot respect over hen gesproken.” Bij de familie Rieu zijn de jaarlijkse herdenkingen dan ook bewust in ere gehouden.

Iets terug doen

En nu op Veteranendag gaf hij militairen, die zich wereldwijd hebben ingezet voor vrede en veiligheid, ten overstaan van veel publiek wat extra aandacht. Dit gebeurde niet alleen via een soort van defilé, maar ook door muziek voor hen te spelen. “Ik ben heel blij dat ik dit jaar op het Vrijthof in de gelegenheid ben iets terug te doen voor al die mensen die hun leven op het spel hebben gezet om anderen te bevrijden”, aldus de violist.

Telefoontje van Pierre

Het veteranenconcertballetje begon te rollen na een telefoontje naar de landmacht, begin deze maand. Pierre Rieu aan de lijn. Hij vertelde dat zijn vader kaarten beschikbaar stelde voor 3.500 veteranen en een partner of begeleider. De landmacht maakte samen met Rieu van het idee een plan en legde contacten. In slechts 3 weken was alles in kannen en kruiken. Bij het Veteraneninstituut konden de voor Rieukaarten in aanmerking komende oud- en actief dienende militairen zich vervolgens aanmelden. Dat gebeurde massaal. “10 dagen geleden waren alle kaarten weg”, weet communicatieadviseur Charlene Cloo van het Veteraneninstituut. “We hebben daarna helaas ook heel wat mensen moeten teleurstellen.”

Mooie plaatsen

Zij die wel kaarten wisten te bemachtigen, hadden in elk geval geen spijt van de reis naar Maastricht. Cloo: “Dit is dan ook echt een heel mooi gebaar van André Rieu richting onze veteranen.” Ze weet dat de organisatie van Rieu zich uit de naad heeft gewerkt om de veteranen een zo goed mogelijke avond te bieden. “Het zijn niet alleen hele mooie plaatsen die gratis werden weggegeven, maar er was ook een box met lekkere dingen voor iedere veteraan en er lagen poncho’s klaar voor het geval dat…”.

Charlene Cloo kan alleen maar hopen dat goed voorbeeld, goed doet volgen. “Wij als Veteraneninstituut zullen initiatieven als deze met alle plezier ondersteunen.” Ook vanavond staat Rieu weer met zijn orkest op het Vrijthof, maar nu alleen voor het ‘gewone volk’.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)t_onthalen_veteranen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † maandag 1 juli 2013 @ 13:12:27 #251
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_128456227
Luchtmacht viert 100e verjaardag
Na de marine viert maandag ook de luchtmacht zijn verjaardag. Precies 100 jaar geleden gingen de eerste legervliegtuigen de lucht in.

Dat was als afdeling van de landmacht. Sinds 1953, 60 jaar geleden, is de Koninklijke Luchtmacht zelfstandig. De dubbele verjaardag wordt gevierd op de voormalige vliegbasis Soesterberg, de geboortegrond van de luchtmacht.
De dag begint met een herdenking van de overledenen. Daarvoor vliegen vier F16-straaljagers in formatie laag over. 's Middags wordt een replica van het allereerste militaire vliegtuig van Nederland, de Brik, onthuld. Daarvoor vliegt een Spitfire langs, een legendarisch Brits toestel uit de Tweede Wereldoorlog.

Museum
De dag eindigt met de sluiting van het Militaire Luchtvaart Museum op Soesterberg. Dat gaat een jaar dicht voor verbouwing, omdat het museum fuseert met het Legermuseum uit Delft. Volgend jaar opent het Nationaal Militair Museum zijn deuren op de voormalige vliegbasis.
De Koninklijke Marine bestaat dit jaar 525 jaar. Dat werd onlangs gevierd op de Marinedagen in Den Helder. In 1488 werd de zogeheten Admiraliteit in het leven geroepen. Die is sinds 1813 koninklijk.

http://www.nu.nl/binnenla(...)100e-verjaardag.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 1 juli 2013 @ 23:53:50 #252
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_128484844
quote:
15s.gif Op zondag 30 juni 2013 12:31 schreef Rave_NL het volgende:
Goh, puma klonk anders als een betrouwbare bron.
Ja, ging er eigenlijk van uit dat betrokkene niet zat te zwammen.
Gast was altijd wel correct.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 3 juli 2013 @ 00:41:43 #253
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128523410
Wandeltocht voor veteranen rond Bronbeek

ARNHEM -
Nederlandse veteranen kunnen zaterdag meedoen aan de eerste Dutch Militairy Veteran Walk, die rond het Koninklijk Militair Tehuis Bronbeek in Arnhem is georganiseerd. De wandeltocht eindigt bij het KNIL-monument op landgoed Bronbeek, waar zaterdag ook een show van militaire voertuigen en militaire uitrustingen is.

De wandeltocht is georganiseerd door DMV, een organisatie voor veteranen van alle krijgsmachtonderdelen en alle missies. Om deelname aan de wandeltocht voor iedereen mogelijk te maken zijn parcoursen uitgezet variërend van 1 tot 20 kilometer. Familieleden van veteranen mogen ook meelopen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oor_veteranen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_128531222
Een voormalig lid van Nirvana en Soundgarden is tegenwoordig groene baret :D


http://www.nytimes.com/20(...)agewanted=1&_r=1&hp&
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 juli 2013 @ 23:01:17 #255
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128601868
PvdA wil nog niet aan beveiligers op schepen

DEN HAAG -
De PvdA blijft grote moeite houden met particuliere beveiligers aan boord van schepen tegen piraterij. De partij vindt dat het kabinet veel te hard van stapel loopt, zei het PvdA-Kamerlid Sultan Günal-Gezer in de Tweede Kamer donderdag.

Het voornemen van het kabinet om wetgeving te gaan voorbereiden die particuliere beveiligers op koopvaardijschepen mogelijk moet maken, gaat Günal-Gezer veel te snel. Dit besluit „verbaast” haar. „Het proces gaat te snel in een bepaalde richting.”

Nederlandse reders die schepen willen beveiligen bij de kust van Somalië kunnen nu een beroep doen op het ministerie van Defensie. Die stuurt dan een team mariniers mee, een zogenoemde VPD. Maar de reders vinden deze oplossing te duur en te inflexibel. Zij pleiten al lang voor particuliere bewapende beveiligers.

„Als het niet nodig was, zou ik het niet doen”, erkende minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Maar het feit dat alle landen om ons heen het wel doen, dwingt het kabinet tot deze keuze. „Grote economische schade” zou het gevolg zijn als deze stap niet wordt genomen. Schepen zouden gaan varen onder de vlag van een ander land.

D66 ziet onvoldoende onderbouwing van dit laatste argument. „Je kan toch niet varen op alleen de cijfers van de reders?”, aldus Wassila Hachchi. Zij pleitte voor een onderzoek. De SP'er Jasper van Dijk ziet een „koerswijziging alleen ingegeven door concurrentie”. De VVD en PVV steunen het kabinetsbesluit.

Volgens minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie is geen sprake van een koerswijziging; het gaat om een „beleidsaanvulling”. Ze benadrukte dat de VPD's blijven en dat particuliere beveiligers slechts de uitzondering zullen zijn.

Ook het CDA toonde zich niet overtuigd. Het concept van de VPD's is zijn inziens nog lang niet uitgewerkt, stelde Raymond Knops. Er kan gekeken worden naar de omvang van de VPD's. Hennis wil hier niets van weten. Een VPD-team bestaat uit 11 mariniers.

Eind dit jaar moet het wetsvoorstel klaar zijn. Dan wordt het met de sector besproken, waarna het naar de Kamer gaat. De bewindslieden beloofden zolang het wetgevingstraject loopt geen onomkeerbare stappen te nemen. Günal-Gezer van de PvdA zei hier voorlopig genoegen mee te nemen, maar waarschuwde alvast de kwestie „zeer kritisch” te zullen blijven volgen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)ers_aan_boord__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 juli 2013 @ 23:02:06 #256
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128601911
Defensie steunt Vierdaagse tot en met 2017

NIJMEGEN -
Het ministerie van Defensie blijft de Vierdaagse in Nijmegen in ieder geval tot en met 2017 steunen. Dat maakte voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE donderdag bekend.

Het ministerie heeft te maken met een flink teruggeschroefd budget voor het wandelevenement dat dit jaar van 16 tot en met 19 juli plaatsvindt. Zo neemt Defensie de medische verzorgingsposten dit jaar niet meer voor zijn rekening. Maar minister Jeanine Hennis-Plasschaert had het „buitengewoon pijnlijk” gevonden als de steun door bezuinigingsmaatregelen helemaal geschrapt zou moeten worden.

Willemstein is opgelucht over de toegezegde steun. „De militaire participatie is van oudsher een van de krenten in de pap. Tijdens de wandeltochten trekken burgers en militairen broederlijk met elkaar op. Als de militairen niet meer zouden meedoen, tast dat ook het imago van het evenement aan.” De partijen tekenen op 17 juli de overeenkomst voor de samenwerking.

In 2016 is het 100 jaar geleden dat de Vierdaagse begon als een militaire prestatietocht, waar ook enkele burgers aan meededen. De band met Defensie is altijd gebleven.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)agse_tot_2017__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_128601981
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2013 23:02 schreef Cobra4 het volgende:
Defensie steunt Vierdaagse tot en met 2017

NIJMEGEN -
Het ministerie van Defensie blijft de Vierdaagse in Nijmegen in ieder geval tot en met 2017 steunen. Dat maakte voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE donderdag bekend.

Het ministerie heeft te maken met een flink teruggeschroefd budget voor het wandelevenement dat dit jaar van 16 tot en met 19 juli plaatsvindt. Zo neemt Defensie de medische verzorgingsposten dit jaar niet meer voor zijn rekening. Maar minister Jeanine Hennis-Plasschaert had het „buitengewoon pijnlijk” gevonden als de steun door bezuinigingsmaatregelen helemaal geschrapt zou moeten worden.

Willemstein is opgelucht over de toegezegde steun. „De militaire participatie is van oudsher een van de krenten in de pap. Tijdens de wandeltochten trekken burgers en militairen broederlijk met elkaar op. Als de militairen niet meer zouden meedoen, tast dat ook het imago van het evenement aan.” De partijen tekenen op 17 juli de overeenkomst voor de samenwerking.

In 2016 is het 100 jaar geleden dat de Vierdaagse begon als een militaire prestatietocht, waar ook enkele burgers aan meededen. De band met Defensie is altijd gebleven.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)agse_tot_2017__.html
^O^
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 4 juli 2013 @ 23:08:47 #258
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128602356
Nieuwe voertuigen voor Korps Commando Troepen

Het Korps Commando Troepen krijgt 50 nieuwe voertuigen, zogenoemde Air Transportable Tactical Vehicles. Hiermee kunnen de commando’s onder meer beter uit de voeten in zwaar terrein. De Defensie Materieel Organisatie tekende hiervoor vandaag een contract met de Nederlandse firma Defenture.

Meer laadvermogen
Behalve betere terreinvaardigheid hebben de nieuwe special forces-voertuigen meer laadvermogen dan de huidige Mercedes Benz-terreinwagens. Dit is essentieel met het oog op het takenpakket van het Korps Commando Troepen (KCT). Zo moeten verkenningen en aanvallen op vijandelijke doelen eventueel diep in vijandelijk gebied worden uitgevoerd. Dit onder de zwaarste geografische en klimatologische omstandigheden en zonder logistieke steun van buitenaf. De commando’s moeten dus al hun benodigdheden, zoals munitie, voedings- en andere middelen, zelf kunnen meenemen.

Luchtmobiel
Omdat commando’s ook door helikopters worden gedropt, zijn de voertuigen te vervoeren in en onder Chinook-transporthelikopters. Het Air Transportable Tactical Vehicle vervangt een deel van de huidige Mercedessen, de MB290GD.

Missie-ervaring

In het nieuwe voertuig zijn de ervaringen van recente en minder recente missies verwerkt. In 1995 gebruikte het KCT een MB290. De lange patrouilles tijdens de missies in Bosnië brachten de noodzaak van extra bagageruimte met zich mee. Het bagagerek achterop was geboren. De inzet in Afghanistan en Irak vergrootte de vraag naar vuurkracht. Dit leverde een extra (ring)affuit op, een (draaibare) houder voor de zware .50 mitrailleur. Ook stoorzenders en extra radio’s vonden hun weg naar het voertuig.

Geen rekening gehouden
Met al deze extra voorzieningen was oorspronkelijk geen rekening gehouden. De eerste Medercedes, de 7,5 kN-versie, werd vervangen door een 11 kN, met een zwaardere motor, betere remmen, assen en vering. Maar ook deze werd al snel tot het uiterste belast, ondanks aanpassingen. Zo werd het laadvermogen vergroot, maar dit kwam de mobiliteit weer niet ten goede. Met het bereiken van de opgerekte grenzen, werd de aanschaf van nieuwe voertuigen onvermijdelijk.

Extra bepantsering
Het nieuwe Air Transportable Tactical Vehicle kan ook worden uitgerust van extra bepantsering van Ten Cate. De wagen is verder voorzien van de modernste communicatiemiddelen, een lanceerinrichting voor rookgranaten, een lier en 2 houders voor machinegeweren.

Dakar Rally
Defenture is een Nederlands samenwerkingsverband met jarenlange ervaring op het gebied van off road autosport. Gerard Rond, VDL en X-motion hebben onder meer jarenlange ervaring in de Dakar Rally. De voertuigen moeten vanaf begin 2015 instromen bij het KCT.

Kenmerken:
Lengte: 4950 mm
Breedte: 1800 mm
Hoogte: 1830 mm
Maximale gewicht inclusief lading: 4500 kilo
Laadvermogen: 1800 kilo (in de Chinook maximaal 1200 kilo)
Motor: 3,2 liter, 5 cilinder, met 200 pk

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)rps_Commando_Troepen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 10 juli 2013 @ 12:54:24 #259
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128793095
Marine voert bevel over antipiraterijmissie

DEN HAAG -
Het amfibisch transportschip Zr. Ms. Johan de Witt vertrekt zondag vanuit Den Helder naar de wateren voor Somalië om daar vanaf augustus tot december het commando te voeren over de EU-antipiraterijmissie Atalanta. Commandeur Peter Lenselink voert het bevel over de missie.

De Koninklijke Marine bestrijdt de piraterij voor de Hoorn van Afrika al sinds 2009. Ze neemt deel aan zowel de antipiraterijmissie van de EU als van de NAVO (Ocean Shield). De piraterij is hierdoor de afgelopen jaren drastisch afgenomen.

Met het transportschip gaan twee Cougar-helikopters, een onbemand vliegtuig van het type Scan Eagle en een eenheid mariniers mee. De Zr. Ms. Johan de Witt vertrekt met meer dan 400 mensen aan boord uit zijn thuishaven.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)raterijmissie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 10 juli 2013 @ 15:17:15 #260
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_128797990
Topic opgeschoond, ' the system'. Voortaan in het juiste topic posten :).
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 12 juli 2013 @ 11:08:10 #261
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_128864275
Nog niet helemaal relevant misschien, maar het lijkt mij in ieder geval een goed plan.


'Ontwikkelingsgeld ook naar militaire missies'

Ontwikkelingsgeld mag binnenkort ook worden ingezet om militaire missies en soldaten van te betalen.

Vanaf volgend jaar wordt jaarlijks 250 miljoen euro beschikbaar gesteld uit de begroting van minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) voor onder meer vredesmissies en anti-piraterijoperaties in Afrika. Dat meldt de Volkskrant, die in het bezit is van een conceptbrief van het kabinet aan de Tweede Kamer.

Het zou verder gaan om missies zoals de ISAF-missie in Afghanistan en 'internationale terrorisme- en criminaliteitsbestrijding'. Het plan wordt naar verwachting vrijdag voorgelegd aan de Ministerraad.

Een week geleden zou het echter al zijn afgestemd tussen minister Ploumen en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA).

BIV

In het regeerakkoord werd al gemeld dat Ploumens departement het zogeheten 'Budget Internationale Veiligheid (BIV) gaat beheren. De exacte bestemming was tot nu toe echter onderwerp van discussie.

De VVD vindt dat het geld kan worden gebruikt voor vredesmissies en de inzet van Patriots in Turkije. De PvdA gaf tot dusverre de voorkeur aan 'ontwikkelingsrelevantie'.

Burgerbevolking

Het geld is bedoeld voor de 'bescherming van de burgerbevolking, het voorkomen of beheersen van humanitaire crises en het bevorderen van duurzame veiligheid en stabiliteit', valt volgens de krant in de brief te lezen. In veel gevallen is daarvoor 'de inzet van zowel civiele als militaire capaciteiten vereist', schrijft het kabinet.

Ook mogelijke vredesmissies in Afrika zouden uit het budget betaald kunnen worden. Momenteel bekijk het kabinet de 'mogelijkheid en wenselijkheid' van een bijdrage aan de VN-missie in Mali.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 14 juli 2013 @ 20:30:05 #262
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128947136
Marineschip vaart uit naar Hoorn van Afrika

DEN HELDER -
Het marineschip Zr.Ms. Johan de Witt is zondagmiddag uit de thuishaven Den Helder gevaren voor een missie tegen piraterij bij de Hoorn van Afrika. Het schip zal de komende 4 maanden dienst doen als stafschip. Aan boord bevindt zich internationale staf onder Nederlandse leiding.

Zr.Ms. Johan de Witt wordt ingezet voor de EU-missie voor het terugdringen van piraterij voor de kust van Somalië. Het schip lost het fregat Zr.Ms Van Speijk af dat nu in het missiegebied onder de NAVO-vlag vaart.

Nederland zet zich sinds 2009 in voor bestrijding van piraterij. Het is de tweede keer dat Zr.Ms. Johan de Witt uitvaart daarvoor, de eerste keer was in 2010.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rn_van_Afrika__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 15 juli 2013 @ 16:31:59 #263
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128974156
quote:
Grote order voor wapenleverancier
Toegevoegd: maandag 15 jul 2013, 16:21

Een Nederlandse leverancier van militair materieel heeft een order binnengesleept van ruim 50 miljoen euro. Het bedrijf gaat radarsystemen leveren aan de marine van Singapore. Om welk bedrijf het gaat, is niet bekendgemaakt.

De Nederlandse regering heeft toestemming gegeven voor de deal, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken in een Kamerbrief.

Volgens het ministerie zijn er geen bezwaren om de vergunning te weigeren. "Singapore is een belangrijke, gerespecteerde partner van Nederland en een stabiele democratie, waar vrije en eerlijke verkiezingen plaatsvinden." Ook spelen er in het land geen interne conflicten waarbij het militair materieel ingezet zou kunnen worden, aldus het ministerie.

Nederland exporteert jaarlijks voor ruim een miljard euro aan wapens aan het buitenland. Vorige maand werd bekend dat Nederland voor 345 miljoen euro aan militair materieel gaat leveren aan Indonesië.
http://nos.nl/artikel/529(...)apenleverancier.html

Goh welk bedrijf zou dat toch zijn :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 16 juli 2013 @ 06:55:34 #264
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128995543
Walvis mag worden opgeblazen

Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG -

Gestrande walvissen zullen in het uiterste geval – maar niet eerder – met behulp van een gepaste hoeveelheid explosieven uit hun lijden worden verlost door het leger. Dat staat in het langverwachte protocol voor gestrande walvissen.

Deze handleiding was afgelopen winter gevraagd door de Tweede Kamer, die zich onder aanvoering van PVV’er Graus druk maakte over bultrug Johannes. Dit dier, dat later een vrouwtje bleek te zijn, kwam op 12 december vorig jaar vast te zitten voor de kust van Texel.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)en_opgeblazen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 16 juli 2013 @ 06:57:23 #265
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_128995547
Meer militaire samenwerking met China

15 juli 2013, 12.28 uur
De erewacht op het Plein wordt geïnspecteerd. Foto: Ministerie van DefensieGeneraal Hou ShuSen, een van China’s belangrijkste militairen, en Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp praten over verdere militaire samenwerking. Vandaag kreeg Hou een ceremoniële ontvangst op het Haagse departement. Militaire muziek en 2 militaire eredetachementen luisterden het hoge bezoek op.

Uitwisselen informatie
China is actief in de bestrijding van piraten in de regio rond de Hoorn van Afrika. Beide krijgsmachten wisselen tijdens antipiraterijoperaties in de Somalische wateren dan ook al veel informatie uit, maar willen die maritieme contacten graag uitbreiden. Zo nodigt Defensie in november een Chinese taakgroep voor een aantal dagen uit aan boord van Zr. Ms. Johan de Witt te verblijven. Het amfibisch transportschip, dat gisteren voor 4 maanden naar Somalië vertrok, neemt dan als stafschip deel aan de EU-antipiraterijmissie Atalanta.

Hydrografische data
Beeld van het overleg in het ministerie in Den Haag. Foto: Ministerie van Defensie
Een overeenkomst voor data-uitwisseling tussen de hydrografische diensten behoort ook tot mogelijkheden voor verdergaande samenwerking. Het bevordert de veiligheid op bijvoorbeeld de Noordzee, waar veel Chinese schepen varen.

Het bezoek van de Chinese delegatie staat verder in het teken van het bestendigen van de goede verhoudingen tussen beide krijgsmachten.

Medische delegatie
Ook bezocht een medische delegatie van het fregat Zr. Ms. Van Speijk de Chinese Peace Ark. Dit hospitaalschip is op een reis van 5 maanden in het verre oosten en de regio van de Indische Oceaan. Op dit moment bevindt de Peace Ark zich in de Golf van Aden om samen te werken met de antipiratijeenheden in de regio. De delegatie kreeg een uitleg over de medische capaciteiten, waaronder een demonstratie van traditionele Chinese geneeskunst.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)menwerking_met_China
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 16 juli 2013 @ 09:07:25 #266
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_128996635
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 06:55 schreef Cobra4 het volgende:
Gestrande walvissen zullen in het uiterste geval – maar niet eerder – met behulp van een gepaste hoeveelheid explosieven uit hun lijden worden verlost door het leger.
Dat werd normaal gesproken toch altijd gedaan? Beetje kneed bij de hersenstam?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 16 juli 2013 @ 09:31:49 #267
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_128997043
Ik kan me nog wel een filmpje herinneren waarin ze zoiets probeerden, het liep niet goed af :P

  dinsdag 16 juli 2013 @ 10:13:39 #268
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_128997919
20 kistjes TNT... _O-
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 16 juli 2013 @ 10:49:11 #269
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_128998715
echt weer 'merican.. het beste idee is er om dan maar alles op te blazen met een halve ton tnt.... niemand was bereid het beest in stukken te zagen. :')
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  † In Memoriam † dinsdag 16 juli 2013 @ 13:09:52 #270
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_129003009
Vierdaagse 'zielsblij' met steun krijgsmacht

De krijgsmacht zal als grootste sponsor van de Nijmeegse Vierdaagse in elk geval het eeuwfeest van Nederlands grootste wandelevenement in 2016 meebeleven.

Woensdag 17 juli wordt op het militaire kamp Heumensoord een nieuwe meerjarenovereenkomst ondertekend tussen Defensie en de organiserende stichting, die tot en met 2017 loopt.
Daarmee ontloopt de Vierdaagse voorlopig de draconische bezuinigingen van een miljard euro op het defensieapparaat. ''En daar komen nog eens 333 miljoen euro bovenop in het kader van aanvullende besparingen’’, vult defensiewoordvoerder majoor Ruud de Jong aan.

De steun aan de mars rond Nijmegen zou aanvankelijk ook het slachtoffer van bezuinigingsdrift zijn geworden, maar door creatieve ideeën blijft de militaire presentie voorlopig overeind.

Overeenkomst
Over de inhoud van de sponsorovereenkomst wil De Jong nog niets zeggen, in afwachting van de ondertekening.
Veel in de media circulerende berichten, zoals het terugbrengen van de overheidsbijdrage aan de Vierdaagse met 800.000 euro, schaart hij onder de noemer 'creatieve berichtgeving’.
Wel beaamt De Jong dat Defensie zelf ook de bijdragen heeft heroverwogen en creatief heeft ingevuld. Zo is de aanleg van de pontonbrug over de Maas bij Cuijk ditmaal geadministreerd als 'oefening’, waaraan trouwens ook Duitse en Belgische militairen deelnemen.
''Al onze mensen moeten regelmatig oefenen hoe zo’n brug wordt gelegd’’, aldus De Jong. ''Vroeger deden dat als een extraatje, nu is het een serieuze oefening."
Ook het kamp Heumensoord, waar 5000 wandelende militairen uit 30 landen en 1000 man ondersteuning worden gelegerd, wordt nu door Defensie zelf opgebouwd. De Jong: ''Vroeger huurden we daarvoor uitzendkrachten in, nu doen we het met eigen personeel.’’

'Zielsblij'
De Stichting 4Daagse zegt 'zielsblij’ te zijn met de rugdekking van de krijgsmacht. ''Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en de steun van Defensie is voor ons onbetaalbaar’’, zegt woordvoerder André Sonneville.
Een poging bij de gemeenten langs de route aan te kloppen voor financiële steun voor het behoud van kamp Heumensoord, leed schipbreuk. Sonneville erkent dat de gemeenten niet wilden meebetalen aan de huisvesting van de militairen.
''De gemeentebesturen stellen dat zij net zo hard moeten bezuinigen als het ministerie van Defensie", verduidelijkt Sonneville.

Militairen
Dat desondanks 5000 militairen tot en met 2017 blijven meemarcheren, sommigen wel met tien kilo bepakking, stemt de organiserende stichting tevreden.
De Vierdaagse werd tijdens de eerste editie in 1909 immers volledig door militairen gewandeld, met uitzondering van één burger.
Sindsdien groeide de Vierdaagse uit tot een wandelevenement, waaraan zowel wandelaars als militairen deelnemen.
Volgens Sonneville heeft de aanwezigheid van de soldaten alleen eind jaren zestig en begin jaren zeventig tot rumoer geleid. ''Toen waren hier actievoerders zeer rumoerig in de weer met spandoeken waarop stond: 'Is het hier oorlog?'."
​Die stemming is volgens hem volledig verdwenen. Sonneville: ''De Vierdaagse en het militaire apparaat zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Hopelijk blijft dat tot in lengte van jaren zo, bezuiniging of geen bezuiniging."

Bron: http://www.nu.nl/binnenla(...)eun-krijgsmacht.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  † In Memoriam † woensdag 17 juli 2013 @ 23:41:09 #271
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_129067173
Eerste militairen terug uit Kunduz

De eerste 100 militairen van de politietrainingsmissie in Kunduz zijn vanavond geland op Vliegbasis Eindhoven. De terugkeeroperatie is daarmee op gang gekomen.

De Nederlandse politietrainingsmissie heeft sinds de zomer van 2011 een stevige basis gelegd voor de hele justitieketen in Kunduz. Op 1 juli is de uitzending beëindigd. Dat is eerder dan verwacht. De Afghaanse politie blijkt sneller klaar om zelf de verantwoordelijkheid voor de trainingen te dragen in het district.

Thuisfront
Brigadegeneraal Richard Oppelaar verwelkomde de militairen. “Jullie hebben goed werk afgeleverd in Kunduz. De basis- en de vervolgopleiding zijn geaccrediteerd door de Afghaanse autoriteiten. Oftewel jullie methodiek wordt in heel Afghanistan uitgerold om politie te trainen. Namens de Commandant der Strijdkrachten dank ik u voor uw inzet.”
Oppelaar sprak ook zijn dank uit aan het aanwezige thuisfront. “Uw steun is onlosmakelijk verbonden aan de resultaten van onze mannen en vrouwen.”

Leiding
Met de verschillende opleidingen en trainingen heeft de Nederlandse missie een kwaliteitsimpuls gegeven aan de politie. Agenten kregen opleidingen en begeleiding bij de uitvoering in de praktijk.
Commandant kolonel Marc Brinkman en civiel vertegenwoordiger Hans Peter van der Woude zijn nog in Kunduz. Brinkman geeft leiding aan de terugkeer die nu is gestart.

F-16’s blijven
Nederland blijft na het vertrek actief in en betrokken bij Afghanistan. F-16-jachtvliegtuigen ondersteunen de terugtrekking uit Kunduz en de coalitiepartners op de grond. Zij blijven tot medio 2014. Ook levert Defensie personeel voor verschillende hoofdkwartieren. EUPOL blijft in de hoofdstad Kabul het hogere en middenkader van de politie opleiden.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ren_terug_uit_Kunduz
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 18 juli 2013 @ 14:39:59 #272
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_129083960
Keurkorps nu ook voor kleine Duitser

BERLIJN -
Voor kleine, slechtziende en werkloze Duitsers gloort er hoop. De Duitse Bundeswehr overweegt de eisen te verlichten die worden gesteld aan een bepaald keurkorps omdat er anders te weinig geschikte kandidaten zijn. Dat meldden Duitse media donderdag.

Op dit moment moeten de militairen van het wachtbataljon, die bij speciale gelegenheden zoals staatsbezoeken opdraven en een erewacht vormen, nog zeker 1 meter 78 zijn, maar binnenkort zijn ook kleinere mannen welkom. En ook het taboe op brillen en baarden gaat in de prullenbak.

De traditie van lange mannen in het Duitse leger stamt uit de tijd van koning Frederik Willem I van Pruisen in de 18e eeuw. Die zette een keurkorps op met alleen maar militairen van minimaal 2 meter, de Potsdammer Reuzen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/f(...)leine_Duitser__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 18 juli 2013 @ 15:34:36 #273
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_129086305
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juli 2013 14:39 schreef Cobra4 het volgende:

De traditie van lange mannen in het Duitse leger stamt uit de tijd van koning Frederik Willem I van Pruisen in de 18e eeuw. Die zette een keurkorps op met alleen maar militairen van minimaal 2 meter, de Potsdammer Reuzen.
Als twaalfjarig meisje bracht (toen) kroonprinses Wilhelmina in 1892 een bezoek aan het Duitse Keizerrijk. Kaiser Wilhelm I haalde Wilhelmina persoonlijk op van het station van Potsdam.
Bij die gelegenheid wees de keizer fijntjes op de martiale gestalten van zijn lijfwachten, waarbij Wilhelmina's adjudanten als schriele figuurtjes afstaken.

"Dat is waar, Majesteit", beaamde Wilhelmina volgens de overlevering.

"Uw gardesoldaten zijn twee meter lang, maar als wij onze dijken doorsteken, staat het water drie meter hoog."
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 18 juli 2013 @ 18:08:14 #274
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_129093514
quote:
10s.gif Op donderdag 18 juli 2013 15:34 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Als twaalfjarig meisje bracht (toen) kroonprinses Wilhelmina in 1892 een bezoek aan het Duitse Keizerrijk. Kaiser Wilhelm I haalde Wilhelmina persoonlijk op van het station van Potsdam.
Bij die gelegenheid wees de keizer fijntjes op de martiale gestalten van zijn lijfwachten, waarbij Wilhelmina's adjudanten als schriele figuurtjes afstaken.

"Dat is waar, Majesteit", beaamde Wilhelmina volgens de overlevering.

"Uw gardesoldaten zijn twee meter lang, maar als wij onze dijken doorsteken, staat het water drie meter hoog."

:o :7
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 23 juli 2013 @ 21:57:53 #275
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129269023
quote:
Chipknip verdwijnt eind 2014

Het aantal transacties met Chipknip neemt snel af. Daarom heeft Chipknip-eigenaar Currence besloten het betaalmiddel geleidelijk te laten verdwijnen. Vanaf 1 april 2013 kunt u in de detailhandel op steeds minder plaatsen chippen. Na 31 december 2014 is uw Chipknip helemaal niet meer te gebruiken.
Logo Chipknip
Andere betaalmethoden

Betalingen met Chipknip vinden vooral plaats bij parkeer- en verkoopautomaten en in bedrijfskantines. De betaalmogelijkheden op deze locaties worden aangepast, zodat u uiterlijk eind 2014 op een andere manier kunt betalen. Bijvoorbeeld door te pinnen of via uw mobiele telefoon. Het verschilt per locatie op welke manier u straks kunt betalen.

Lees meer over uw betaalpas

Saldo van uw Chipknip

Voorlopig kunt u uw Chipknip blijven opwaarderen bij oplaadpunten. Na 31 december 2014 is betalen en opladen met Chipknip niet meer mogelijk. Wij adviseren u het tegoed dat op uw Chipknip staat uiterlijk op 31 december 2014 uit te gegeven of terug te storten naar uw betaalrekening. Terugstorten is mogelijk bij alle Chipknip oplaadpunten.
http://www.rabobank.nl/pa(...)norama_image_default

Paniek :o
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:01:55 #276
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:03:00 #277
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129269209
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juli 2013 22:01 schreef AchJa het volgende:

[..]

Was al een tijdje bekend. Maar defensie kennende zullen ze in 2028 wel een oplossing verzonnen hebben... :')
Ik weet nog dat ze hadden verzonnen dat je met de blauwe smartcard zou moeten gaan betalen destijds.
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:06:20 #278
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:06:39 #279
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129269379
Zal waarschijnlijk gewoon pinnen worden.
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:09:07 #280
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:14:27 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129269699
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juli 2013 22:09 schreef AchJa het volgende:

[..]

Wsl, bitcoins zullen er wel niet in zitten... :')
Zou mooi zijn als de koers weer eens crasht terwijl jij je aardappels opschept :P
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:17:27 #282
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 23 juli 2013 @ 22:21:28 #283
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129270011
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 juli 2013 22:17 schreef AchJa het volgende:

[..]

Is je bakje piepers wegens inflatie 50 keer zo duur geworden...
Nog duurder :')
  dinsdag 23 juli 2013 @ 23:15:01 #284
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 26 juli 2013 @ 15:07:17 #285
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_129369751
Minister van Defensie vaart mee met Gay Pride

DEN HAAG -
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie vaart op 3 augustus mee tijdens de 18e editie van de botenparade van de Amsterdamse Gay Pride.

Haar deelname is historisch: het is voor het eerst dat een minister van Defensie mee vaart. Hiermee wil het ministerie als werkgever bekrachtigen dat iedereen, dus ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders zichzelf moeten kunnen zijn op de Defensiewerkvloer.

De deelname van Hennis-Plasschaert aan het evenement valt samen met een aantal bijzondere herdenkingen voor Defensie dit jaar. De georganiseerde zeemacht in Nederland bestaat 525 jaar, de Marine draagt 200 jaar het predicaat 'koninklijk' en de militaire luchtvaart bestaat 100 jaar.

Bovendien viert de Stichting Homosexualiteit en Krijgsmacht, die zich al een kwart eeuw inzet om andersgeaardheid binnen Defensie uit de taboe-sfeer te halen, haar 25-jarig bestaan. Defensie geeft op haar boot op diverse manieren invulling aan het thema 'reflect'.

Het personeel blikt terug door op de boot oude uniformen uit vervlogen tijden te dragen. Uit respect en dankbaarheid aan de Nederlandse samenleving is de Defensieboot tijdens de parade versierd in de kleuren rood, wit en blauw. De passagiers van de boot zullen tijdens de vaart herhaaldelijk de eregroet brengen aan het aanwezige publiek.

De Defensieboot organiseert, samen met een aantal andere deelnemers aan de parade, op vrijdag 2 augustus een kijkdag voor pers en publiek. Het is voor het eerst dat publiek en pers bij wijze van voorproefje de kans krijgen om te kijken bij het opbouwen van de deelnemersboten. Behalve Defensie doen ook de GVB en winkelketen Mister B. mee aan de kijkdag.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)met_Gay_Pride__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 29 juli 2013 @ 13:29:31 #286
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_129467250
Militair verongelukt in Portugal

Een sergeant-majoor van het Defensie Helikopter Commando is gisterochtend in Portugal verongelukt, nadat hij met zijn auto in een ravijn belandde. Het ongeval gebeurde nabij het militaire vliegveld Ovar Air Base, aan de westkust.Een collega van dezelfde eenheid die ook in de auto zat, raakte lichtgewond. Beiden waren in Portugal voor Hot Blade, een gezamenlijke oefening van het Defensie Helikopter Commando en 11 Luchtmobiele Brigade.
De families zijn ingelicht.

Defensie
  maandag 29 juli 2013 @ 13:29:58 #287
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_129469834
Tragisch.. RIP en sterkte aan de nabestaanden en collega's.
  maandag 29 juli 2013 @ 15:41:44 #289
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_129471540
RIP.. tragisch.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_129631549
VS helemaal klaar met JSF

De Amerikaanse overheid overweegt een dikke streep te zetten door het Joint Strike Fighter-project. Dat is gebleken uit gelekte budgetplannen van het Pentagon.

Steeds meer hoge functionarissen van het Amerikaanse leger raken gefrustreerd over het veel te lang durende en peperdure project. Het ministerie van Defensie zou nu liever investeren in het behouden van een groot leger, in plaats van het moderniseren van het huidige materieel.

In een bijeenkomst eerder deze week werden er al een aantal plannen zijn om stevig op de defensiekosten te bezuinigen. Daar stond ook het annuleren van het straaljager-programma tussen. De ontwikkeling van de JSF kosten de VS ondertussen al 391 miljard en duurt al tien jaar. Sinds begin dit jaar zijn er overigens ernstige twijfels over de kwaliteit van de toestellen.

bron : http://www.spitsnieuws.nl(...)lemaal-klaar-met-jsf
  vrijdag 2 augustus 2013 @ 22:49:02 #291
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129631737
Dat zou wat zijn :')
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 7 augustus 2013 @ 06:34:46 #292
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_129780384
Verdachte leden trainingsmissie teruggehaald

DEN HAAG -
Drie militairen van de politietrainingsmissie in Afghanistan worden verdacht van strafbare feiten. Ze zijn inmiddels teruggehaald naar Nederland, meldde het ministerie van Defensie dinsdag.

De commandant van de basis in Kunduz deed aangifte bij de marechaussee in Afghanistan. De drie militairen zijn inmiddels teruggehaald naar Nederland, meldde het ministerie van Defensie.
Het onderzoek naar de verdenkingen wordt uitgevoerd door de marechaussee.

Nederland is op 1 juli gestopt met de training van Afghaanse politiemensen in de Afghaanse provincie Kunduz. Een speciaal afbouwteam is bezig met het verplaatsen van materieel van Kunduz naar het westelijker gelegen Camp Marmal bij Mazar-e-Sharif.

Het streven is om uiterlijk 1 oktober helemaal weg te zijn uit Kunduz.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_teruggehaald__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 7 augustus 2013 @ 07:01:15 #293
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_129780449
Leger onderzoekt terugkeer Leopard

AMSTERDAM -
De landmacht is naarstig op zoek naar een oplossing voor het gat dat is ontstaan door de 119 Leopard 2A6-tanks te schrappen. Bronnen binnen het leger wijzen er op dat het ontbreken van de zware tank, of een alternatief, Nederland aanzien heeft gekost.

Dat schrijft dagblad Trouw. De Leopard is in 2011 door het ministerie van Defensie buiten gebruik gesteld. Tijdens oefeningen blijkt hij node te worden gemist.

De legerleiding onderzoekt volgens de bronnen meerdere opties. Zo wordt nagedacht over een leaseconstructie met Duitsland of het laten meedraaien van Duitse tanks in Nederlandse oefeningen.

Een derde mogelijkheid is het in gebruik nemen van de Nederlandse Leopardtanks die nog niet zijn verkocht. Die optie brengt echter veel kosten met zich mee.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rd_schadelijk__.html

:|W

[ Bericht 36% gewijzigd door Cobra4 op 07-08-2013 08:39:50 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_129782442
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 07:01 schreef Cobra4 het volgende:
Leger onderzoekt terugkeer Leopard

AMSTERDAM -
De landmacht is naarstig op zoek naar een oplossing voor het gat dat is ontstaan door de 119 Leopard 2A6-tanks te schrappen. Bronnen binnen het leger wijzen er op dat het ontbreken van de zware tank, of een alternatief, Nederland aanzien heeft gekost.

Dat schrijft dagblad Trouw. De Leopard is in 2011 door het ministerie van Defensie buiten gebruik gesteld. Tijdens oefeningen blijkt hij node te worden gemist.

De legerleiding onderzoekt volgens de bronnen meerdere opties. Zo wordt nagedacht over een leaseconstructie met Duitsland of het laten meedraaien van Duitse tanks in Nederlandse oefeningen.

Een derde mogelijkheid is het in gebruik nemen van de Nederlandse Leopardtanks die nog niet zijn verkocht. Die optie brengt echter veel kosten met zich mee.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rd_schadelijk__.html

:|W
Ongelofelijk, goed dat niemand dit zag aankomen :')
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  woensdag 7 augustus 2013 @ 10:01:01 #295
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_129782514
:')
pi_129782973
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 07:01 schreef Cobra4 het volgende:
Leger onderzoekt terugkeer Leopard

AMSTERDAM -
De landmacht is naarstig op zoek naar een oplossing voor het gat dat is ontstaan door de 119 Leopard 2A6-tanks te schrappen. Bronnen binnen het leger wijzen er op dat het ontbreken van de zware tank, of een alternatief, Nederland aanzien heeft gekost.

Dat schrijft dagblad Trouw. De Leopard is in 2011 door het ministerie van Defensie buiten gebruik gesteld. Tijdens oefeningen blijkt hij node te worden gemist.

De legerleiding onderzoekt volgens de bronnen meerdere opties. Zo wordt nagedacht over een leaseconstructie met Duitsland of het laten meedraaien van Duitse tanks in Nederlandse oefeningen.

Een derde mogelijkheid is het in gebruik nemen van de Nederlandse Leopardtanks die nog niet zijn verkocht. Die optie brengt echter veel kosten met zich mee.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)rd_schadelijk__.html

:|W
:N

Nederlandse overheid.

:')
Is definitief vertrokken na een ban voor het opstaan tegen slechteriken
pi_129783539
1.3 miljard bezuinigen op Defensie, en dan deze gedachte in je hoofd nemen..... ;(
pi_129784316
Zo wordt maar weer eens duidelijk dat kortzichtigheid en incompetentie nog altijd de kenmerken van de Nederlandse politiek zijn als het gaat om defensie beleid.
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
pi_129784977
Hoeveel Leopards 2A6 heeft NL eigenlijk overgehouden na de verkoop???
Als ze het zouden willen doen dan is een stuk of 40/50 wel genoeg toch?
pi_129785061
Zijn ze al verkocht dan?
"Academics, people who know the word for coal in seventeen languages but gape and stammer when asked to lay a fire."
  † In Memoriam † woensdag 7 augustus 2013 @ 11:46:15 #301
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_129785314
hoppa
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')