abonnement Unibet Coolblue
pi_124681326
Dag Piet! Ik heb twee halve, bevroren kreeften gekregen. Die wil ik het liefst eten met goeie mayo en zelfgemaakte patat. Wat moet ik doen met de kreeft?
  zaterdag 30 maart 2013 @ 14:18:14 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124682928
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 13:19 schreef HanSchwulo het volgende:
Dag Piet! Ik heb twee halve, bevroren kreeften gekregen. Die wil ik het liefst eten met goeie mayo en zelfgemaakte patat. Wat moet ik doen met de kreeft?
Ontdooien en warm maken, niet koken, ze zijn al gaar. Zou er geen mayo bij nemen maar gesmolten boter (geen margarine) met wat citroensap.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124683006
Dag piet, ik heb een plat stuk bevroren tonijn in een vacuumzak op de markt gekocht. Hoe maak ik dat het lekkerste klaar?
  zaterdag 30 maart 2013 @ 14:24:21 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124683062
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 14:21 schreef rhubarb het volgende:
Dag piet, ik heb een plat stuk bevroren tonijn in een vacuumzak op de markt gekocht. Hoe maak ik dat het lekkerste klaar?
Ontdooien in een bak koud water, op kamertemp laten komen en of rauw eten, of kort bakken als een steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124683131
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontdooien en warm maken, niet koken, ze zijn al gaar. Zou er geen mayo bij nemen maar gesmolten boter (geen margarine) met wat citroensap.
Ok,dank! Hoe kan ik ze het best warm maken? Vlees uit de schaal halen?
  zaterdag 30 maart 2013 @ 15:59:13 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124685397
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 14:27 schreef HanSchwulo het volgende:

[..]

Ok,dank! Hoe kan ik ze het best warm maken? Vlees uit de schaal halen?
Stomen, in een vergiet boven een pan kokend water zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124696740
Hoe bewaar ik chocolade muffins die ik nu aan het maken ben, zodat ze bij het ontbijt nog vers zijn en opgewarmd kunnen worden?
  zaterdag 30 maart 2013 @ 21:05:14 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124696862
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:03 schreef icloud het volgende:
Hoe bewaar ik chocolade muffins die ik nu aan het maken ben, zodat ze bij het ontbijt nog vers zijn en opgewarmd kunnen worden?
Af laten koelen (echt koud) en dan in een luchtdichte trommel doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124696886
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 12:30 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verkopen ze in de supermarkt tegenwoordig ook bloem voor pastadeeg. Nou, die moet je dus hebben. Da's strong flour.
Welke supermarkt is dat?
pi_124697072
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:05 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Welke supermarkt is dat?
jumbo verkoopt tipo 00
  zaterdag 30 maart 2013 @ 21:10:49 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124697197
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:08 schreef icloud het volgende:

[..]

jumbo verkoopt tipo 00
Dat heeft juist een laag gluten gehalte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124697330
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft juist een laag gluten gehalte
geschikt voor vers bereide pastas.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 21:18:41 #188
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124697634
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:13 schreef icloud het volgende:

[..]

geschikt voor vers bereide pastas.
En het eerder genoemde pastabloem is voor gedroogde pasta :?
Spoilers!
pi_124697786
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

En het eerder genoemde pastabloem is voor gedroogde pasta :?
voor gedroogde pasta gebruik je http://www.italiepunt.nl/pastameel-grano-duro-harde-tarwe.html
pi_124697912
Vandaag eieren geverfd met mijn dochtertje. Hoelang kunnen gekookte eieren eigenlijk bewaard worden?
pi_124698033
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:36 schreef mister_popcorn het volgende:
Goedemiddag!

Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).

Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!

Bvd!
Je kunt het stoven zonde rproblemen onderbreken.
Whatever...
pi_124698087
Piet weet jij of het mogelijk is om verse macaroni of penne te maken? Ik zie wel dat je vele andere pasta's zelf vers kn maken maar niks over macaroni.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 21:33:42 #193
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124698529
quote:
Ik bedoel meer dat ik het vreemd vind dat pastabloem blijkbaar een hoog glutengehalte heeft en tip00, wat toch aangeraden wordt voor pasta maken, een laag glutengehalte heeft. Dat klinkt nogal tegenstrijdig.
Volgens mij heb ik ook een pak pastabloem in de kast staan, zal het dus niet voor verse pasta gebruiken. Komt vast nog wel eens van pas.

Macaroni kan je volgens mij maken door pasta om een brei- of haaknaald te wikkelen. By far mijn minst favoriete pasta. Ik associeer dat altijd met de Nederlandse manier van macaroni maken. 10 minuten te lang gekookte pasta, met gehakt, nasigroenten (ook al zoiets), ketchup, maggi en kaaskruimels uit een kartonnen beker :r
Spoilers!
pi_124698730
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik bedoel meer dat ik het vreemd vind dat pastabloem blijkbaar een hoog glutengehalte heeft en tip00, wat toch aangeraden wordt voor pasta maken, een laag glutengehalte heeft. Dat klinkt nogal tegenstrijdig.
Volgens mij heb ik ook een pak pastabloem in de kast staan, zal het dus niet voor verse pasta gebruiken. Komt vast nog wel eens van pas.

Macaroni kan je volgens mij maken door pasta om een brei- of haaknaald te wikkelen. By far mijn minst favoriete pasta. Ik associeer dat altijd met de Nederlandse manier van macaroni maken. 10 minuten te lang gekookte pasta, met gehakt, nasigroenten (ook al zoiets), ketchup, maggi en kaaskruimels uit een kartonnen beker :r
nee niet tegenstrijdig, tipo 00 is voor verse pasta, dan heb je geen gluten nodig, dat i alleen als je ze droogt.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 21:39:29 #195
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_124698856
Ik vind de naam pastabloem gewoon onhandig gekozen :6
Spoilers!
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:05:33 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124700159
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet weet jij of het mogelijk is om verse macaroni of penne te maken? Ik zie wel dat je vele andere pasta's zelf vers kn maken maar niks over macaroni.
Ja, met een pastapers
http://www.metronieuws.nl(...)nvNwRjdUHyTCX0HGRHg/
169 euro bij Amazon.de

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 30-03-2013 22:11:08 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:39:55 #197
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124702314
Zit ik me nou te vergissen? Nee toch?
  zaterdag 30 maart 2013 @ 22:42:07 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124702438
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 22:39 schreef RobinOok het volgende:
Zit ik me nou te vergissen? Nee toch?
Ik hou van je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 31 maart 2013 @ 08:53:15 #199
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124711192
Ja, nee, serieus. Wil er ooit nog eens een post over schrijven omdat ik het steeds weer vergeet hoe het ook alweer zat. Hoog in gluten, laag in gluten, strong, weak, voor cake, voor brood, voor bapao, meel, bloem, gebleekt, ongebleekt, Zeeuwse patent, Amerikaanse patent. Gedoe.
pi_124711476
quote:
0s.gif Op zondag 31 maart 2013 08:53 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, serieus. Wil er ooit nog eens een post over schrijven omdat ik het steeds weer vergeet hoe het ook alweer zat. Hoog in gluten, laag in gluten, strong, weak, voor cake, voor brood, voor bapao, meel, bloem, gebleekt, ongebleekt, Zeeuwse patent, Amerikaanse patent. Gedoe.
Graag, want ik ben ook heel benieuwd! En ik denk vele mensen met mij.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')