Schoonmaken, invriezen, voorzien van een dunne ijslaag ( wat ijskoud water op de -20 vis sproeien) en weer in de vriezer, of schoonmaken, vacumeren en in de vriezer.quote:Op zondag 24 maart 2013 21:46 schreef icloud het volgende:
Wat is de beste manier om een versgevangen vis te bewaren in de vriezer?
Schoonmaken, zouten, roken, vriezer of
Schoonmaken zouten en meteen de vriezer in?
Waarom zou je een pan niet onbeheerd willen achterlaten? sudderplaatje onder de pan, vlammetje op zn laagst, deksel erop. t is niet dat de vlam in de pan slaat ofzo. Als het vuur maar heel laag staat, om de paar seconden een bubbeltje. Anders kan het aanbranden in de tijd dat je weg bent, en dat is zonde.quote:Op dinsdag 26 maart 2013 15:36 schreef mister_popcorn het volgende:
Goedemiddag!
Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).
Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!
Bvd!
Iets beter lezen graag!quote:Op dinsdag 26 maart 2013 15:50 schreef Gripper het volgende:
[..]
Waarom zou je een pan niet onbeheerd willen achterlaten? sudderplaatje onder de pan, vlammetje op zn laagstm, deksel erop. t is niet dat de vlam in de pan slaat ofzo.
Van 17 tot 18 stoven, een uur op het vuur is trouwens veel te kort voor stoofvlees, als het riblappen of sucadelapjes zijn had je m rond lunchtijd (of nog eerder) al moeten opzetten voor lekker zacht draadjesvlees....
Met een sudderplaatje eronder kan er echt bijna niets gebeuren. Ik heb er pas sinds een paar weken eentje in huis, maar echt veel beter dan gewoon de pan op een laag vuurtje laten staan. In mijn geval heeft de pan nu iets van 5 uur opgestaan met mijn vriend erbij, die het vorige keer bijna heeft laten aanbranden.. Nu heeft hij maar 2 keer even gekeken en was er niets aan de handquote:Op dinsdag 26 maart 2013 15:52 schreef mister_popcorn het volgende:
[..]
Iets beter lezen graag!
Ik zeg onderbreek, dus ik wil 'm omstreeks 1830 weer aanzetten tot n uur of 2000 2030.
Daarnaast zeg ik dat het mijn eerste keer is, geen idee hoe het gaat etc., dus ik laat geen onbeheerd vuurtje achter.
Oh ik geloof ook best dat dat er niets kan gebeuren, maar voor de eerste keer wil ik toch zien hoe mijn pan het doet, het fornuis voor langere tijd, etc. etc.quote:Op dinsdag 26 maart 2013 16:06 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Met een sudderplaatje eronder kan er echt bijna niets gebeuren. Ik heb er pas sinds een paar weken eentje in huis, maar echt veel beter dan gewoon de pan op een laag vuurtje laten staan. In mijn geval heeft de pan nu iets van 5 uur opgestaan met mijn vriend erbij, die het vorige keer bijna heeft laten aanbranden.. Nu heeft hij maar 2 keer even gekeken en was er niets aan de hand
Uitzetten kan ook, deed ik eerst ook altijd als ik even weg moest.
De zeen eruit snijden en bereiden als steak.quote:Op dinsdag 26 maart 2013 15:54 schreef Byte_Me het volgende:
Hoi Piet, hoe zou jij wagyu sukade bereiden? Lang sudderen is natuurlijk niet de bedoeling met dit vlees. Ik dacht zelf aan kort aanbraden, en dan nog een kwartiertje laten nagaren in de pan of oven, maar zou graag jouw mening horen.
Geen probleem het te onderbreken, en als je het vuur uitmaakt en er een handdoek overheen legt gaart ie verder op de restwarmtequote:Op dinsdag 26 maart 2013 15:36 schreef mister_popcorn het volgende:
Goedemiddag!
Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).
Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!
Bvd!
Nogmaals thnx!quote:Op dinsdag 26 maart 2013 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen probleem het te onderbreken, en als je het vuur uitmaakt en er een handdoek overheen legt gaart ie verder op de restwarmte
Vet = smaak. Zenen snij ik er wel altijd uit.quote:Op dinsdag 26 maart 2013 18:10 schreef mister_popcorn het volgende:
[..]
Nogmaals thnx!
En ik heb runder riblappen gebruikt; is het de bedoeling dat ik die "vetrand" in het midden (zal wel anders heten?) ook meestoof? Heb de kleinere stukken wel aan het vlees laten zitten, de echt hele grote en harde vet stukken er maar uit gegooid...
Meel met een hoog glutenaandeelquote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:09 schreef Lienekien het volgende:
Piet, als een recept vraagt om 'strong flour', wat moet ik dan kopen?
Meel dus, geen bloem?quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meel met een hoog glutenaandeel
Bloem is meel, maar meel is geen bloem.quote:
Kaneelbroodjes.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloem is meel, maar meel is geen bloem.
Ligt aan het recept, voor volkorenbrood gebruik je natuurlijk geen witte bloem
Bloemquote:
Als het een hoog glutengehalte heeft.. Altijd lastig in NL, hebben geen aanduiding voor hoog en laag glutengehalte op het pak staan.quote:
Ja, precies.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als het een hoog glutengehalte heeft.. Altijd lastig in NL, hebben geen aanduiding voor hoog en laag glutengehalte op het pak staan.
Ja, die staat steeds bovenaan als ik google. Maar dat helpt nog niet echt als je in de winkel voor het schap staat.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 11:47 schreef Dagonet het volgende:
CUL / Nederlandse vertalingen voor meelsoorten
quote:Op zaterdag 30 maart 2013 12:30 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verkopen ze in de supermarkt tegenwoordig ook bloem voor pastadeeg. Nou, die moet je dus hebben. Da's strong flour.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |