abonnement Unibet Coolblue
pi_124462007
Wat is de beste manier om een versgevangen vis te bewaren in de vriezer?

Schoonmaken, zouten, roken, vriezer of
Schoonmaken zouten en meteen de vriezer in?
  zondag 24 maart 2013 @ 22:09:53 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124463622
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 21:46 schreef icloud het volgende:
Wat is de beste manier om een versgevangen vis te bewaren in de vriezer?

Schoonmaken, zouten, roken, vriezer of
Schoonmaken zouten en meteen de vriezer in?
Schoonmaken, invriezen, voorzien van een dunne ijslaag ( wat ijskoud water op de -20 vis sproeien) en weer in de vriezer, of schoonmaken, vacumeren en in de vriezer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124526907
Goedemiddag!

Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).

Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!

Bvd!
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  dinsdag 26 maart 2013 @ 15:50:46 #154
130803 Gripper
Get a grip
pi_124527431
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:36 schreef mister_popcorn het volgende:
Goedemiddag!

Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).

Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!

Bvd!
Waarom zou je een pan niet onbeheerd willen achterlaten? sudderplaatje onder de pan, vlammetje op zn laagst, deksel erop. t is niet dat de vlam in de pan slaat ofzo. Als het vuur maar heel laag staat, om de paar seconden een bubbeltje. Anders kan het aanbranden in de tijd dat je weg bent, en dat is zonde.

Van 17 tot 18 stoven, een uur op het vuur is trouwens véél te kort voor stoofvlees, als het riblappen of sucadelapjes zijn had je m rond lunchtijd (of nog eerder) al moeten opzetten voor lekker zacht draadjesvlees....
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_124527526
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:50 schreef Gripper het volgende:

[..]

Waarom zou je een pan niet onbeheerd willen achterlaten? sudderplaatje onder de pan, vlammetje op zn laagstm, deksel erop. t is niet dat de vlam in de pan slaat ofzo.
Van 17 tot 18 stoven, een uur op het vuur is trouwens veel te kort voor stoofvlees, als het riblappen of sucadelapjes zijn had je m rond lunchtijd (of nog eerder) al moeten opzetten voor lekker zacht draadjesvlees....
Iets beter lezen graag!
Ik zeg onderbreek, dus ik wil 'm omstreeks 1830 weer aanzetten tot n uur of 2000 2030.

Daarnaast zeg ik dat het mijn eerste keer is, geen idee hoe het gaat etc., dus ik laat geen onbeheerd vuurtje achter.
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_124527607
Hoi Piet, hoe zou jij wagyu sukade bereiden? Lang sudderen is natuurlijk niet de bedoeling met dit vlees. Ik dacht zelf aan kort aanbraden, en dan nog een kwartiertje laten nagaren in de pan of oven, maar zou graag jouw mening horen.
pi_124528082
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:52 schreef mister_popcorn het volgende:

[..]

Iets beter lezen graag!
Ik zeg onderbreek, dus ik wil 'm omstreeks 1830 weer aanzetten tot n uur of 2000 2030.

Daarnaast zeg ik dat het mijn eerste keer is, geen idee hoe het gaat etc., dus ik laat geen onbeheerd vuurtje achter.
Met een sudderplaatje eronder kan er echt bijna niets gebeuren. Ik heb er pas sinds een paar weken eentje in huis, maar echt veel beter dan gewoon de pan op een laag vuurtje laten staan. In mijn geval heeft de pan nu iets van 5 uur opgestaan met mijn vriend erbij, die het vorige keer bijna heeft laten aanbranden.. Nu heeft hij maar 2 keer even gekeken en was er niets aan de hand ^O^
Uitzetten kan ook, deed ik eerst ook altijd als ik even weg moest.
pi_124531151
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 16:06 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Met een sudderplaatje eronder kan er echt bijna niets gebeuren. Ik heb er pas sinds een paar weken eentje in huis, maar echt veel beter dan gewoon de pan op een laag vuurtje laten staan. In mijn geval heeft de pan nu iets van 5 uur opgestaan met mijn vriend erbij, die het vorige keer bijna heeft laten aanbranden.. Nu heeft hij maar 2 keer even gekeken en was er niets aan de hand ^O^
Uitzetten kan ook, deed ik eerst ook altijd als ik even weg moest.
Oh ik geloof ook best dat dat er niets kan gebeuren, maar voor de eerste keer wil ik toch zien hoe mijn pan het doet, het fornuis voor langere tijd, etc. etc.

En dat ik 'm kan uitzetten is prettig, kan ik dat zo ff doen.
Bedankt!
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  dinsdag 26 maart 2013 @ 17:48:22 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124532274
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:54 schreef Byte_Me het volgende:
Hoi Piet, hoe zou jij wagyu sukade bereiden? Lang sudderen is natuurlijk niet de bedoeling met dit vlees. Ik dacht zelf aan kort aanbraden, en dan nog een kwartiertje laten nagaren in de pan of oven, maar zou graag jouw mening horen.
De zeen eruit snijden en bereiden als steak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 17:49:27 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124532303
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 15:36 schreef mister_popcorn het volgende:
Goedemiddag!

Ik wil stoofvlees gaan maken, soort Indisch receptje, niet te moeilijk, zal wel lukken, echter:
Het is mijn eerste keer stoven, dus alles nieuw. Ik laat liever de pan niet onbeheerd achter op het vuur en ik moet rond 1800 mijn vriendin ophalen. Is het een probleem voor stoofvlees als ik het stoven zelf onderbreek? Denk dat ik plm 30 min weg ben, dus het zal niet veel afkoelen (de pan gaat rond 1700 op t vuur).

Ik denk dat het geen ene zak uitmaakt, maar kan op het www niet zo snel hier iets over vinden, dus ff checken bij de experts!

Bvd!
Geen probleem het te onderbreken, en als je het vuur uitmaakt en er een handdoek overheen legt gaart ie verder op de restwarmte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124533095
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen probleem het te onderbreken, en als je het vuur uitmaakt en er een handdoek overheen legt gaart ie verder op de restwarmte
Nogmaals thnx!

En ik heb runder riblappen gebruikt; is het de bedoeling dat ik die "vetrand" in het midden (zal wel anders heten?) ook meestoof? Heb de kleinere stukken wel aan het vlees laten zitten, de echt hele grote en harde vet stukken er maar uit gegooid...
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
pi_124540710
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 18:10 schreef mister_popcorn het volgende:

[..]

Nogmaals thnx!

En ik heb runder riblappen gebruikt; is het de bedoeling dat ik die "vetrand" in het midden (zal wel anders heten?) ook meestoof? Heb de kleinere stukken wel aan het vlees laten zitten, de echt hele grote en harde vet stukken er maar uit gegooid...
Vet = smaak. Zenen snij ik er wel altijd uit.

Als ik een stoof thuis moet laten zet ik hem trouwens in de oven op 90 graden met het deksel op de pan :)
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:09:17 #163
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124678157
Piet, als een recept vraagt om 'strong flour', wat moet ik dan kopen?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:11:16 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124678185
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:09 schreef Lienekien het volgende:
Piet, als een recept vraagt om 'strong flour', wat moet ik dan kopen?
Meel met een hoog glutenaandeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:25:42 #165
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124678450
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meel met een hoog glutenaandeel
Meel dus, geen bloem?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:35:39 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124678668
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:25 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Meel dus, geen bloem?
Bloem is meel, maar meel is geen bloem.
Ligt aan het recept, voor volkorenbrood gebruik je natuurlijk geen witte bloem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:39:04 #167
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124678767
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloem is meel, maar meel is geen bloem.
Ligt aan het recept, voor volkorenbrood gebruik je natuurlijk geen witte bloem
Kaneelbroodjes.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:39:51 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124678790
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:39 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Kaneelbroodjes.
Bloem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:41:07 #169
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124678828
Kan patentbloem?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:45:02 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124678928
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:41 schreef Lienekien het volgende:
Kan patentbloem?
Als het een hoog glutengehalte heeft.. Altijd lastig in NL, hebben geen aanduiding voor hoog en laag glutengehalte op het pak staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 11:47:29 #171
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_124678965
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 12:03:46 #172
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124679350
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als het een hoog glutengehalte heeft.. Altijd lastig in NL, hebben geen aanduiding voor hoog en laag glutengehalte op het pak staan.
Ja, precies.

Ik denk dat ik even langs de biologische winkel ga. Of de toko. Meer kans dan in een supermarkt.

En dan maar gewoon proberen.

Dank. :)
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 12:04:39 #173
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124679367
quote:
Ja, die staat steeds bovenaan als ik google. Maar dat helpt nog niet echt als je in de winkel voor het schap staat. :)
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 12:30:19 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124679965
Volgens mij verkopen ze in de supermarkt tegenwoordig ook bloem voor pastadeeg. Nou, die moet je dus hebben. Da's strong flour.
  zaterdag 30 maart 2013 @ 12:31:03 #175
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_124679988
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 maart 2013 12:30 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij verkopen ze in de supermarkt tegenwoordig ook bloem voor pastadeeg. Nou, die moet je dus hebben. Da's strong flour.
^O^
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')