En waar is dat elders in de wereld?quote:Op zondag 17 maart 2013 12:18 schreef RobinOok het volgende:
Elders in de wereld is chilipoeder en cayennepeper hetzelfde....
In Japan welquote:Dus het ligt aan (de oorsprong van) het recept, wat ze bedoelen.
In Azië kennen ze heel dat chilipoedermengsel dat wij hier kennen niet.
Helaas, Piet heeft wel degelijk gelijk, zie de wiki link die hij plaatst.quote:Op zondag 17 maart 2013 14:21 schreef RobinOok het volgende:
Geen idee waar je op doelt, maar ik weet zeker dat ze welk mengsel dan ook niet chilipoeder noemen.
Ah ja, dat maakt het een stuk duidelijker..quote:Op zondag 17 maart 2013 14:35 schreef Tanin het volgende:
http://ja.wikipedia.org/w(...)A6%E3%83%80%E3%83%BC
Foutje van piet tijdens kopieren
Je hebt opzich nog Nanami Togarashi: http://www.aziatische-ingredienten.nl/zevenkruidenpoeder/quote:Op zondag 17 maart 2013 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Toch denk ik dus dat ze in Japan weinig recepten hebben waarin ze zo'n Zuid-Amerikaans chilipoedermengsel gebruiken en ze dus met chilipoeder gewoon gemalen chilipeper bedoelen. Net als in China. Zelfs in de Indiase keuken ben ik nog nooit een recept tegengekomen waar ze met chilipoeder dat ZuidAmerikaanse mengsel bedoelen. En dat mijn punt.
Dat ze daar tegenwoordig ook chili con carne maken en eten geloof ik wel.
Ach gus, kijk haar eens moeite hebben met ongelijk hebben..quote:Op zondag 17 maart 2013 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Toch denk ik dus dat ze in Japan weinig recepten hebben waarin ze zo'n Zuid-Amerikaans chilipoedermengsel gebruiken en ze dus met chilipoeder gewoon gemalen chilipeper bedoelen. Net als in China. Zelfs in de Indiase keuken ben ik nog nooit een recept tegengekomen waar ze met chilipoeder dat ZuidAmerikaanse mengsel bedoelen. En dat mijn punt.
Dat ze daar tegenwoordig ook chili con carne maken en eten geloof ik wel.
jij en robin lijken me zo'n leuk paar samenquote:Op zondag 17 maart 2013 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ach gus, kijk haar eens moeite hebben met ongelijk hebben..
Mij ook, wij samen een kookprogramma op TV en dan de hele tijd vitten als een oud echtpaar. 12 afleveringen maken, niet meer, dat wordt een TV legende a la Fawlty Towersquote:Op zondag 17 maart 2013 19:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
jij en robin lijken me zo'n leuk paar samen
ik ben voorquote:Op zondag 17 maart 2013 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mij ook, wij samen een kookprogramma op TV en dan de hele tijd vitten als een oud echtpaar. 12 afleveringen maken, niet meer, dat wordt een TV legende a la Fawlty Towers
Haha, dat wordt een doorslaand succes!quote:Op zondag 17 maart 2013 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mij ook, wij samen een kookprogramma op TV en dan de hele tijd vitten als een oud echtpaar. 12 afleveringen maken, niet meer, dat wordt een TV legende a la Fawlty Towers
Vandaar dat ik de strekking van het artikel even vertaalde.quote:Op zondag 17 maart 2013 15:37 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ah ja, dat maakt het een stuk duidelijker..
Overigens kan dat ook uitleg van het woord zijn, het hoeft niet te betekenen dat het daadwerkelijk gebruikt wordt in Japan.
Gewoon proberen.quote:Op zaterdag 23 maart 2013 17:35 schreef tjoptjop het volgende:
Ik heb deze sucadelappen, kan ik deze gezien de marmering gewoon als steak bereiden? (wel even dat middending eruit snijden dan)
Of moet het nog veel meer gemarmerd zijn en is dit alleen voor stoven?
[ afbeelding ]
quote:
Omdat het nogal klein stukjes zijn die je overhoudt is het helaas iets te ver doorbakken (medium/well-done zeg maar )quote:
Dat zou best kunnen, was knalrood. Bij afhangen krijg je toch dat donkerrood/paarsachtige kleurtje?quote:Op zaterdag 23 maart 2013 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ie niet zo mals is komt waarschijnlijk ook omdat ie niet lang is afgehangen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |