abonnement Unibet Coolblue
pi_123853367
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. :Y Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan? :)
Volgens mij is dat nog een gewoonte uit de tijd dat het geen gewoonte was om een koelkast of vriezer te hebben. Dat heb ik volgens mij een keer ergens gelezen.
  zondag 10 maart 2013 @ 10:04:52 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123856918
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 22:52 schreef Isegrim het volgende:
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker. :9

Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over. :')
Van de schalen kan je wel een ontzettend lekkere saus of soep koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 10 maart 2013 @ 13:55:26 #53
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123864381
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van de schalen kan je wel een ontzettend lekkere saus of soep koken.
Heb ze weggegooid. Want ik weet anders precies hoe het gaat; dan maken we er bouillon van en die ligt dan jaren in de vriezer. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 maart 2013 @ 15:02:36 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123867790
Haha, same here. :-)
Bovendien, die dingen kunnen ook echt heel smerig uitpakken. Vind ik.
Ik pleur het tegenwoordig ook gewoon weg.
  zondag 10 maart 2013 @ 15:12:44 #55
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123868217
Ik ben gewoon niet zo van de soepjes en sausjes. In een restaurant wel, thuis niet.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 10 maart 2013 @ 17:51:47 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123875063
Ah zo, nee, ik reduceer ze en vries het in in ijsklontzakjes, en maak daar dan sauzen mee. Maak eigenlijk vrijwel dagelijk saus of jus met de diepvriesfonds.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123876216
Waar haal je eigenlijk rivierkreeftjes?
  zondag 10 maart 2013 @ 18:20:32 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123876325
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 18:18 schreef emmyemmy het volgende:
Waar haal je eigenlijk rivierkreeftjes?
Waar niet? Zelfs de aldi heeft ze (schoongemaakt)
Verse bij visboeren,( bestellen) of zelf vangen ( is stropen, een misdrijf) of bij horeca groothandels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123877521
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

of zelf vangen ( is stropen, een misdrijf)
ONZ / paar kreeften uit de sloot getrokken.









:') _O-.
  zondag 10 maart 2013 @ 20:17:51 #60
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123881394
In Rotterdam kun je ze op de Rotterdamse Oogst-markten kopen. :)

http://www.rotterdamseoog(...)ertjes-polderkreeft/
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123882885
Ik woon alleen heel ver van Rotterdam vandaan.
Probeer Limburg.
pi_123892800
Piet ik heb een vraag:

Ik heb altijd geleerd dat je een visje met vel op het vel in de pan doet en niet op de ontvelde kant.

Nu zit ik naar peter goossens te kijken en die zegt het juist andersom hij zegt eerst met de ontvelde kant in de pan en daarna draaien want je presenteert je vis met de ontvelde kant.

Wat is nu juist? eerst op het vel of op de binnenkant?
  maandag 11 maart 2013 @ 07:02:38 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123898908
Ik snij de huid in, zodat de vis niet krom trekt, zuur, zout, en peper hem, bloem hem.
Dan ik hem op de huid en schep met een lepel tijdens het bakken er hete boter overheen.
Je kan hem ook eerst op de binnenkant bakken en dan op de huid, maar dan moet je erg voorzichtig zijn dat hij niet afbrokkelt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123906892
Ik heb hier hamlappen, hoe maak ik die het lekkerst? ik wil ze gewoon braden, verder geen poespas, maar heb liever geen taaie lap vlees
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 11 maart 2013 @ 12:53:32 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123906970
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 12:51 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb hier hamlappen, hoe maak ik die het lekkerst? ik wil ze gewoon braden, verder geen poespas, maar heb liever geen taaie lap vlees
Marineren
Leg ze in een marinade die zuur is, bv door citroensap. Dit breekt het bindweefsel af wat voor het taai zijn verantwoordelijk is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 11 maart 2013 @ 12:56:08 #66
91830 MaximusTG
pi_123907052
Ik heb ook wel eens een pekel of "brine" gebruikt, maar het precieze recept kan ik niet meer vinden. Was voor een bbq, dat wel, maar zou ook in een pan kunnen. Was lekker mals geworden.
pi_123907628
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah zo, nee, ik reduceer ze en vries het in in ijsklontzakjes, en maak daar dan sauzen mee. Maak eigenlijk vrijwel dagelijk saus of jus met de diepvriesfonds.
Dat wil ik ook altijd, maar Isegrim roept dan dat ze daar geen zin in heeft, en vervolgens ligt alles jaren in de vriezer. :)
  maandag 11 maart 2013 @ 13:13:30 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123907687
quote:
10s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat wil ik ook altijd, maar Isegrim roept dan dat ze daar geen zin in heeft, en vervolgens ligt alles jaren in de vriezer. :)
Tja, ik heb geen discussies in de keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123907715
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ik heb geen discussies in de keuken.
Tips?
  maandag 11 maart 2013 @ 13:15:10 #70
37295 Luigi
mario pls
pi_123907763
quote:
14s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tips?
Geen wijf in de keuken geloof ik. :P.
  maandag 11 maart 2013 @ 14:27:30 #71
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123910941
Ahem.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 11 maart 2013 @ 14:37:02 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123911392
quote:
14s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tips?
Ik heb altijd het laatste woord....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 maart 2013 @ 14:51:58 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123912061
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 14:27 schreef Isegrim het volgende:
Ahem.
Ik doe gewoon wat me gezegd wordt, het recept voor een lang en gelukkig huwelijk.
Nog 2 weken en we zijn 15 jaar samen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123912597
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik doe gewoon wat me gezegd wordt, het recept voor een lang en gelukkig huwelijk.
Nog 2 weken en we zijn 15 jaar samen
Zo denkt mijn vriend er ook over ;)

Over 3 weken 10 jaar *;
Spoilers!
pi_123913258
ja, vraagje :)

ik heb een gietijzeren wadjang aangeschaft, deze ingebrand en nu kan ik dus fijn wokken. lukt prima, bij start wokken koekt het een tikkie aan nog, maar na 2 x al een stuk minder. nu de vraag: wordt dat beetje aanbakken nog minder? ik heb nu nl geen pan meer om mijn aardappeltjes in te bakken, dus het zou wel fijn zijn wanneer ik dat ook in de fijne gietijzeren wadjang kan doen :P
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')