Zou het niet weten, misschien uit de tijd dat je stukje kip nog niet kant en klaar in de winkel lag/men zelf kippen hield? Of misschien werd het geleerd op de huishoudschool, waar groente ook kapot gekookt diende te worden .quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:16 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan?
Oh, wacht, laat me raden. Conimex?quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:20 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
[..]
Ik moet eerlijk bekennen dat dit de 2e keer is dat ik het maak en de eerste keer heb ik idd aan het einde pas kokosmelk toegevoegd. Aangezien dat bij iedereen in de smaak viel ga ik dat nu weer doen. Misschien is het dan geen échte rendang maar het was wel lekker
Thnx voor je antwoord!
Nou nou, omdat ik niet het standaard recept voor rendang gebruik ben ik meteen een pakjeskoker?quote:
Ontschubben, en wat citroensap er op, kwartiertje laten staan. Zouten, peper, bloem. Schijf citroen erin, teen knoflook, verse peterselie.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:14 schreef Dragonberry het volgende:
Piet, heb je een suggestie voor de bereiding van zeebaars? Het gaat om een hele vis.
Homer aaaaaarghhh, spek!quote:Op zaterdag 9 maart 2013 14:24 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, heb van de week spek om uit te bakken bij de slager gehaald en ziehier het resultaat.
[ afbeelding ]
Knapperig en bros en lekker zout!
Helemaal correct!quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:05 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)
- Doodt schimmels en bacteriën
- Verwijdert de typische sterke smaak/geur van rauw vlees zeg maar
o.a. Surinamers doen dit namelijk ook. Nou is het 2e punt niet echt nodig bij supermarktvlees, maar als je vlees op de markt koopt of bij een 'louche' slager, of in een land waar de hygiëne-eisen niet zo streng zijn etc. kan het helpen .
Ik deed alleen een gok en zeg daar verder he-le-maal niks van.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:55 schreef Isegrim het volgende:
Lekker sarcastisch Robin. Wees blij dat iemand iets probeert.
Ja, das verstandig.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 16:43 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik maak vanavond een calzone met als vulling: blokjes salami, rode paprika, mozzarella, rode ui, ei, parmezaan, gedroogde tomaat, basilicum.
Is het verstandig om de paprika en ui voor te bakken of zijn deze ingredienten niet zo vochtig dat mijn deeg in de oven een spons wordt?
Verder nog tips? Nog nooit gemaakt namelijk.
Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?quote:Op zaterdag 9 maart 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, das verstandig.
Ik zou de paprika trouwens weglaten.
Salami kan, maar hoeft niet.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 16:58 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
Pssssst, Piet is een paprikahater! Niks van aantrekken hoor, als jij paprika lekker vindt!quote:Op zaterdag 9 maart 2013 16:58 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
toch niet zo'n hele rare gedachten aangezien de tip van conimex is(was?) om aan het einde een scheutje kokosmelk toe te voegen.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:55 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
[..]
Nou nou, omdat ik niet het standaard recept voor rendang gebruik ben ik meteen een pakjeskoker?
Beetje kort door de bocht, er ligt nog heel veel tussen. Het enige wat uit een pakje komt in dit recept is de kokosmelk.
Maar goed, mijn vraag is beantwoord. Dank hiervoor
Dito!quote:Op zaterdag 9 maart 2013 17:33 schreef loecje het volgende:
[..]
maar invriezen werkt perfect. sterker nog ik vind rendang uit de vriezer eigenlijk nog lekkerder dus maak altijd expres extra veel.
Ik haat geen paprika, vind het niet passen op een pizza, of in salades.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 17:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pssssst, Piet is een paprikahater! Niks van aantrekken hoor, als jij paprika lekker vindt!
Ik gebruik geen afval, maar graat en kop voor bouillon.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 21:49 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat gooi jij in een visbouillon naast visafval
Paprika-hater of niet, ik heb het er niet ingedaan en het was heerlijk!quote:Op zaterdag 9 maart 2013 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik haat geen paprika, vind het niet passen op een pizza, of in salades.
je moet er wel even voor doorzettenquote:Op zaterdag 9 maart 2013 22:52 schreef Isegrim het volgende:
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker.
Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over.
Ja, ben toch zeker een uur aan het pellen geweest voor die 150 gram. Maar het waren wel lokaal gevangen dieren die ik levend heb gekocht bij degene die ze rechtstreeks bij de visser ophaalt.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |