abonnement Unibet Coolblue
pi_123827900
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. :Y Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan? :)
Zou het niet weten, misschien uit de tijd dat je stukje kip nog niet kant en klaar in de winkel lag/men zelf kippen hield? Of misschien werd het geleerd op de huishoudschool, waar groente ook kapot gekookt diende te worden :P.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:33:19 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123828188
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:20 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Ik moet eerlijk bekennen dat dit de 2e keer is dat ik het maak en de eerste keer heb ik idd aan het einde pas kokosmelk toegevoegd. Aangezien dat bij iedereen in de smaak viel ga ik dat nu weer doen. Misschien is het dan geen échte rendang maar het was wel lekker :Y)
Thnx voor je antwoord!
Oh, wacht, laat me raden. Conimex?

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 09-03-2013 15:55:06 ]
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:55:42 #28
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_123829004
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, laat me raden. Conimex?
Nou nou, omdat ik niet het standaard recept voor rendang gebruik ben ik meteen een pakjeskoker?
Beetje kort door de bocht, er ligt nog heel veel tussen. Het enige wat uit een pakje komt in dit recept is de kokosmelk.

Maar goed, mijn vraag is beantwoord. Dank hiervoor :)
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:55:45 #29
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123829008
Lekker sarcastisch Robin. :D Wees blij dat iemand iets probeert. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:56:38 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123829045
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:14 schreef Dragonberry het volgende:
Piet, heb je een suggestie voor de bereiding van zeebaars? Het gaat om een hele vis.
Ontschubben, en wat citroensap er op, kwartiertje laten staan. Zouten, peper, bloem. Schijf citroen erin, teen knoflook, verse peterselie.
Bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:57:17 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123829066
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 14:24 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, heb van de week spek om uit te bakken bij de slager gehaald en ziehier het resultaat.

[ afbeelding ]
Knapperig en bros en lekker zout!
Homer aaaaaarghhh, spek!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:58:29 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123829108
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:05 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)
- Doodt schimmels en bacteriën
- Verwijdert de typische sterke smaak/geur van rauw vlees zeg maar :P

o.a. Surinamers doen dit namelijk ook. Nou is het 2e punt niet echt nodig bij supermarktvlees, maar als je vlees op de markt koopt of bij een 'louche' slager, of in een land waar de hygiëne-eisen niet zo streng zijn etc. kan het helpen :s).
Helemaal correct!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 16:05:47 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123829353
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:55 schreef Isegrim het volgende:
Lekker sarcastisch Robin. :D Wees blij dat iemand iets probeert. :P
Ik deed alleen een gok en zeg daar verder he-le-maal niks van.
Want inderdaad, iedereen moet lekker koken zoals ie zelf wil.
Ik vroeg me alleen af hoe je een recept voor rendang kunt hebben zonder kokosmelk aangezien kokos(melk) een soort van key ingredient in rendang is. Ingekookte kokosmelk, dus kokosmelk op het laatst toevoegen is even vreemd. Ik vergeet dan gewoon vaak dat er Conimex en Honig enzo bestaan en dat die recepten vaak heel "anders" maken. Dacht gewoon echt "ooooh, wacht, het zal wel zo'n conimex recept zijn". Maar niet dus.

Mysterie nog niet opgelost dus. :s)
pi_123830498
Ik maak vanavond een calzone met als vulling: blokjes salami, rode paprika, mozzarella, rode ui, ei, parmezaan, gedroogde tomaat, basilicum.

Is het verstandig om de paprika en ui voor te bakken of zijn deze ingredienten niet zo vochtig dat mijn deeg in de oven een spons wordt?

Verder nog tips? Nog nooit gemaakt namelijk. :s)
  zaterdag 9 maart 2013 @ 16:46:00 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123830582
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:43 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik maak vanavond een calzone met als vulling: blokjes salami, rode paprika, mozzarella, rode ui, ei, parmezaan, gedroogde tomaat, basilicum.

Is het verstandig om de paprika en ui voor te bakken of zijn deze ingredienten niet zo vochtig dat mijn deeg in de oven een spons wordt?

Verder nog tips? Nog nooit gemaakt namelijk. :s)
Ja, das verstandig.
Ik zou de paprika trouwens weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123831029
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, das verstandig.
Ik zou de paprika trouwens weglaten.
Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben :@ Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
  zaterdag 9 maart 2013 @ 17:08:37 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123831403
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:58 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben :@ Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
Salami kan, maar hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 17:22:44 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123831966
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:58 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben :@ Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
Pssssst, Piet is een paprikahater! Niks van aantrekken hoor, als jij paprika lekker vindt!
pi_123832419
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:55 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Nou nou, omdat ik niet het standaard recept voor rendang gebruik ben ik meteen een pakjeskoker?
Beetje kort door de bocht, er ligt nog heel veel tussen. Het enige wat uit een pakje komt in dit recept is de kokosmelk.

Maar goed, mijn vraag is beantwoord. Dank hiervoor :)
toch niet zo'n hele rare gedachten aangezien de tip van conimex is(was?) om aan het einde een scheutje kokosmelk toe te voegen.

maar invriezen werkt perfect. sterker nog ik vind rendang uit de vriezer eigenlijk nog lekkerder dus maak altijd expres extra veel.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 18:48:22 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123834700
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 17:33 schreef loecje het volgende:

[..]
maar invriezen werkt perfect. sterker nog ik vind rendang uit de vriezer eigenlijk nog lekkerder dus maak altijd expres extra veel.
Dito! :Y
  zaterdag 9 maart 2013 @ 19:08:44 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123835586
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 17:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pssssst, Piet is een paprikahater! Niks van aantrekken hoor, als jij paprika lekker vindt!
Ik haat geen paprika, vind het niet passen op een pizza, of in salades.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 19:31:15 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123836708
Het is ook niet voor op een pizza. :6
  zaterdag 9 maart 2013 @ 19:32:34 #43
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123836774
Ik doe altijd paprika op mijn pizza. :9 Paprika, tonijn, olijfjes. Of paprika en chorizo. Omnomnom.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 9 maart 2013 @ 21:49:44 #44
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_123844520
Piet, wat gooi jij in een visbouillon naast visafval
  zaterdag 9 maart 2013 @ 22:02:46 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123845112
Gadverdamme, afval in je soep.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 22:36:19 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123846674
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 21:49 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat gooi jij in een visbouillon naast visafval
Ik gebruik geen afval, maar graat en kop voor bouillon.
Verder, ui, prei, peen, saffraan, knoflook, peperkorrels, witte wijn, peter en selder,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123846916
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik haat geen paprika, vind het niet passen op een pizza, of in salades.
Paprika-hater of niet, ik heb het er niet ingedaan en het was heerlijk! :9
  zaterdag 9 maart 2013 @ 22:52:18 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123847517
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker. :9

Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123849635
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 22:52 schreef Isegrim het volgende:
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker. :9

Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over. :')
je moet er wel even voor doorzetten :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 9 maart 2013 @ 23:53:58 #50
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123850641
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 23:32 schreef komrad het volgende:

[..]

je moet er wel even voor doorzetten :D
Ja, ben toch zeker een uur aan het pellen geweest voor die 150 gram. Maar het waren wel lokaal gevangen dieren die ik levend heb gekocht bij degene die ze rechtstreeks bij de visser ophaalt. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')