Die duizend is dan misschien een zelfde soort vraag hoe lang een kustlijn is. Anyway, het is wel logisch ja, maar ik heb me daar met gehakt dus wel eens door laten verrassen, dat je denkt wat maken 2 dagen nou uit.quote:Op maandag 8 april 2013 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gemalen zaken idd niet, bacterien leven aan de oppervlakte en de oppervlakte van een pond gehakt is denk ik minstens duizend keer zo groot dan van een pond steak.
Dat ga ik ook zeker doen, maar ik wilde even checken of er geen negatief advies kwam om iets waar ik misschien niet aan gedacht had.quote:Op maandag 8 april 2013 20:28 schreef RobinOok het volgende:
En die vacuumverpakte entrecote dus wel...
1. Onmogelijk te beantwoorden zonder het gebruikte receptquote:Op dinsdag 9 april 2013 10:04 schreef Kamper86 het volgende:
Beste,
Heb de chocoladetaart met ganache gemaakt, maar de hoevelheid van de ingrediënten kloppen niet volgens mij. Hij is mislukt!
1. De taart ( oven) was heel hard, toch heb ik de juiste ingrediënten gebruikt en de oven op de goede temp. en de juiste tijd ingesteld.?
Volgens mij moet dit korter, of de zelfreizende bakmeel is onjuist en moet dit zijn bloem of cakemeel.
2. De ganache is niet stevig geworden, bleef vloeibaar met een nare smaak van de karnemelk? Ook heb ik weer de juist aangegeven ingredienten gebruikt.
Achteraf heb ik zelf gelatine om hem stijf te krijgen en suiker voor de smaak toegevoegd, maar nog bleef het vloeibaar.
Worden de recepten ook uitgeprobeerd?
Bedankt voor uw aandacht en ik hoop een berichtje terug te krijgen, verder heb ik vaak dat de recepten uit uw allerhande goed lukken en heerlijk zijn!
Met vriendelijke groet,
Henk
Ken het merk niet, maar verpakkings en presentatie technisch ziet het er erg mooi uit.quote:Op dinsdag 9 april 2013 20:50 schreef bloempje-moi het volgende:
Oh, het is geen vraag maar ik moet het even kwijt: Ik heb een jaar lang gratis pasta van La Campofilone gewonnen Iedere week een pak! Dat worden in de toekomst uiteraard wel allemaal spannende pasta-vragen!
Kohlroulladen.quote:Op vrijdag 12 april 2013 14:44 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet (of iemand anders in dit topic),
Heb je misschien leuke suggesties voor iets smakelijks met (rundvlees)gehakt? Gisteren gehaktballetjes in tomatensaus gegeten, daarvoor filodeegrolletjes gemaakt met marokkaans gehakt-mengsel, uiteraard bekend met oma's gehaktbal, kool gevuld met gehakt e.d.... Maar wat kan er nog meer? Mijn inspiratie is al nooit zo bijster groot als het gaat om gehakt, en ben nu een beetje out of ideas....
Thanks!
quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Had zin in saucijzenbroodjes, dus, heb 250 gram rundergehakt gemengd met 1 ei en wat gehaktkruiden en peper uit de molen, klein beetje paneermeel erdoor.
6 velletjes bladerdeeg genomen, op werkblad gelegd en laten ontdooien. Gehakt in zes delen verdeeld en worstjes van gerold, op het midden van de bladerdeegvelletjes gelegd en de sluitrand met wat losgeslagen ei ingesmeerd. Velletjes omgeslagen en met een vork het uiteinde van de plakrand wat gedrukt.
Bakpapier op een bakblik, broodjes er op, wat ei er op gekwast, versiert met wat kummelzaad en zwart maanzaad. Oven in op 175 graden hete lucht.
Ben benieuwd of het wat wordt.
Hahaquote:Op vrijdag 12 april 2013 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kohlroulladen.
Groene Kool
Pel ca 10 – 12 grote bladeren voorzichtig van een groene kool af. Let op dat ze niet scheuren. Blancheer deze bladeren ca 5 in water met wat zout. Leg ze daarna in bak met ijswater. Leg een blad plat op een snijplank met de nerf naar boven en leg een mes plat en snij de bovenkant van de nerf eraf.
Vulling
Droog broodje, pond runder of kalfsgehakt, Zout, Peper, Kummel, Foelie, gerookt paprikapoeder.
Een droog broodje fijn maken, hoeft geen poeder te worden, inweken met wat melk. Meng er een ei door. Doe er een pond vers gehakt bij een kruid dit pittig. Eventueel wat paneermeel erdoor als het te vloeibaar is. Verdeel het in 10 gelijke delen. Ik wil het ook wel eens wat sambal en soy sauce of fish sauce erbij doen, of een geprakt Ansjovisje.
Neem een zo een deel en rol er een beetje een worstje van, en leg dat dwars op de nerf van een blad, en rol het blad op vanaf de aanhechting naar het blad einde, aan de helft van het oprollen de zijkanten inslaan. Rol verder, je hebt nu een gevuld koolblad, zoals je ook gevulde wijnbladeren kent van de Griek.
Touwtje erom en vastbinden.
Zet een pan op met wat bouillon, paar gepelde en gesneden tomaten, een handje kappertjes waar je het zout vanaf gespoeld hebt, eventueel wat worcestersaus. Gaar hier de rolletjes in, wentel ze af en toe. Bind het vocht met een sausbinder zoals aardappelmeel of maïzena.
Maar, toegegeven, dat heb ik al eeuwen niet gemaakt en ook nooit echt een goed recept voor gehad. Dus dank!quote:uiteraard bekend met oma's gehaktbal, kool gevuld met gehakt e.d
En capucijners ipv bonenquote:
Dalyan kofte? Is een gevuld gehaktbrood, kan heel lekker zijn! Jammer dat er vaak veel te oud lamsvlees (meer schaap dan lam) wordt gebruikt.quote:Op vrijdag 12 april 2013 17:25 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik weet niet meer hoe het heet, maar ik at laatst een keer ergens zo'n plak gehaktmengsel uit een braadblik, pittig gekruid en Turks meen ik. Was lekker.
Serieus waarom open je geen eigen topic hierover? Lijkt me lachen, om elke week steeds iets anders en lekkers te eten? Of misschien een blog idee?quote:Op dinsdag 9 april 2013 20:50 schreef bloempje-moi het volgende:
Oh, het is geen vraag maar ik moet het even kwijt: Ik heb een jaar lang gratis pasta van La Campofilone gewonnen Iedere week een pak! Dat worden in de toekomst uiteraard wel allemaal spannende pasta-vragen!
Geen idee, ik ben niet zo thuis in de verschillende koftes maar er staat me wel iets bij dat het kofte genoemd werd. Het was behoorlijk met kruim van het een of ander verdund rundergehakt, maar wel één mengsel. Het was wat droog, maar dat kwam omdat degene die het had gemaakt te mager gehakt uit de supermarkt had gebruikt.quote:Op vrijdag 12 april 2013 17:57 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dalyan kofte? Is een gevuld gehaktbrood, kan heel lekker zijn! Jammer dat er vaak veel te oud lamsvlees (meer schaap dan lam) wordt gebruikt.
Ik ben niet zo'n blogger. Dat lijkt me niet zo'n strak plan. Maar nu wel al een pasta-vraag en een leuke begeleidende foto van 1/5 van het pakket. Er zit ook een pak salie-pasta bij (linksonder op de foto ). Wat zou daar leuk bij passen?quote:Op vrijdag 12 april 2013 18:11 schreef Domme_Gans het volgende:
[..]
Serieus waarom open je geen eigen topic hierover? Lijkt me lachen, om elke week steeds iets anders en lekkers te eten? Of misschien een blog idee?
Je hoeft ook geen lange zwijmel verhalen the schrijven die niemand leest, maar gewoon het recept en wat foto's. Met een heel klein verhaaltje erbijquote:Op zaterdag 13 april 2013 16:43 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n blogger. Dat lijkt me niet zo'n strak plan. Maar nu wel al een pasta-vraag en een leuke begeleidende foto van 1/5 van het pakket. Er zit ook een pak salie-pasta bij (linksonder op de foto ). Wat zou daar leuk bij passen?
[ afbeelding ]
De kleurquote:Op zondag 14 april 2013 22:27 schreef rhubarb het volgende:
Piet, wat is het verschil tussen de verse rode tonijn (¤35) en de verse bruinkleurige tonijn (¤27,50) van de visboer?
Ik vermoed dat de rode behandeld is, maar heb geen idee eigenlijk.quote:Op zondag 14 april 2013 22:27 schreef rhubarb het volgende:
Piet, wat is het verschil tussen de verse rode tonijn (¤35) en de verse bruinkleurige tonijn (¤27,50) van de visboer?
Kalfsragoutquote:Op zaterdag 13 april 2013 16:43 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Ik ben niet zo'n blogger. Dat lijkt me niet zo'n strak plan. Maar nu wel al een pasta-vraag en een leuke begeleidende foto van 1/5 van het pakket. Er zit ook een pak salie-pasta bij (linksonder op de foto ). Wat zou daar leuk bij passen?
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |