abonnement Unibet Coolblue
pi_124778591
O.k., bedankt voor de tips.
Eigenlijk ben ik iemand die alleen kookt als ie honger heeft, ik doe normaal niet langer dan 30 minuten over het bereiden van mijn eten dus twee uren is al een beproeving voor me :P

Piet, kan je wat meer details geven? Hoeveel wijn en hoeveel azijn?
  dinsdag 2 april 2013 @ 16:29:31 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_124796589
Ik denk dat Piet zou zeggen: proeven..
je wil immers ook weer niet dat je gerecht naar azijn gaat smaken of dat de wijn te overheersend is.
  dinsdag 2 april 2013 @ 17:18:47 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124798397
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 00:07 schreef bl_henkie2 het volgende:
O.k., bedankt voor de tips.
Eigenlijk ben ik iemand die alleen kookt als ie honger heeft, ik doe normaal niet langer dan 30 minuten over het bereiden van mijn eten dus twee uren is al een beproeving voor me :P

Piet, kan je wat meer details geven? Hoeveel wijn en hoeveel azijn?
Kopje wijn en half kopje azijn om te marineren. 24-48 uur.
Uit laten druipen, droogdeppen, kruiden, braden, blussen met de rest van de wijn. Laurier, knoflook, etc toevoegen en uren op een laag vuurtje laten gaarstoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124803539
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 april 2013 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kopje wijn en half kopje azijn om te marineren. 24-48 uur.
Uit laten druipen, droogdeppen, kruiden, braden, blussen met de rest van de wijn. Laurier, knoflook, etc toevoegen en uren op een laag vuurtje laten gaarstoven.
Mein Gott, wat een moeite voor een hapje eten. :{
Ik ga het wel vanavond proberen. Moet de bieflappen drijven in de wijn? Halve kop azijn vind ik daarentegen wel veel, trek dat zuur niet in het vlees?
  dinsdag 2 april 2013 @ 19:42:01 #230
97745 Thorical
finding a way
pi_124803886
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 19:34 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

Mein Gott, wat een moeite voor een hapje eten. :{
Ik ga het wel vanavond proberen. Moet de bieflappen drijven in de wijn? Halve kop azijn vind ik daarentegen wel veel, trek dat zuur niet in het vlees?
Score een snelkookpan dan dan je de suddertijd met uren verkorten. En dan heb je binnen een uur al je malse runderlapje.
  dinsdag 2 april 2013 @ 20:03:43 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124805158
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 19:34 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

Mein Gott, wat een moeite voor een hapje eten. :{
Ik ga het wel vanavond proberen. Moet de bieflappen drijven in de wijn? Halve kop azijn vind ik daarentegen wel veel, trek dat zuur niet in het vlees?
Bieflappen? Ik hoop dat je riblappen bedoeld, ja het zuur trekt in het vlees en breekt daar het bindweefsel af tot gelatine. Bij het braden en stoven verdampt het zuur grotendeels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 april 2013 @ 20:06:27 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124805339
Dat al moeite vinde, brrr, wat eet jij dan, Henkie? Een magnetronmaaltijd vind je misschien ook al teveel moeite. Zo'n maaltijd moet je kopen, je moet er een gat in prikken, helemaal naar de magnetron brengen en dan ook nog 2 knoppen indrukken. Wachten, pffffff, in die tijd kun je bijna niks anders doen en dan ook nog opeten. Wat een ellende.
pi_124808840
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Dat al moeite vinde, brrr, wat eet jij dan, Henkie? Een magnetronmaaltijd vind je misschien ook al teveel moeite. Zo'n maaltijd moet je kopen, je moet er een gat in prikken, helemaal naar de magnetron brengen en dan ook nog 2 knoppen indrukken. Wachten, pffffff, in die tijd kun je bijna niks anders doen en dan ook nog opeten. Wat een ellende.
Ha, ha, ik eet wat snel gaar is, de heilige drieeenheid aardappels,groente en vlees, of spagetti met gehakt en een potje saus.
Vanavond maar die riblappen marineren en als avondeten rijst met plakjes rauwe zalm vergezeld met wasabi met soysaus :Y) zoals men dat wel eens pleegt te doen in Japan.
Veel te veel moeite om het in nori blad te wikkelen. :P
  dinsdag 2 april 2013 @ 21:20:21 #234
97745 Thorical
finding a way
pi_124809685
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 20:06 schreef RobinOok het volgende:
Dat al moeite vinde, brrr, wat eet jij dan, Henkie? Een magnetronmaaltijd vind je misschien ook al teveel moeite. Zo'n maaltijd moet je kopen, je moet er een gat in prikken, helemaal naar de magnetron brengen en dan ook nog 2 knoppen indrukken. Wachten, pffffff, in die tijd kun je bijna niks anders doen en dan ook nog opeten. Wat een ellende.
Robin wees toch niet zo streng in de culinaire leer. Soms moet je mensen aan het handje nemen en niet over het randje duwen.
Als mensen van huis uit niet gewend zijn om iets anders te eten dan uit pakjes zakjes of van fritaria dan moeten ze nog een heel mise en place maken voordat ze ook maar een idee hebben hoe jij met voedsel mee bezig bent.
  dinsdag 2 april 2013 @ 21:41:53 #235
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_124811163
Snel is makkelijk, langzaam is moeite.
Okay, weer wat geleerd.
pi_124811331
Het bizarre is dat het veel tijd kost om te garen, maar natuurlijk amper tijd kost dat je er mee bezig bent 8)7 Het merendeel van de tijd pruttelt het allemaal wel door terwijl je andere dingen kan doen. Makkelijker kan bijna niet!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 2 april 2013 @ 21:52:40 #237
63722 z80
I fink you freaky
pi_124811857
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 21:44 schreef Isabeau het volgende:
Het bizarre is dat het veel tijd kost om te garen, maar natuurlijk amper tijd kost dat je er mee bezig bent 8)7 Het merendeel van de tijd pruttelt het allemaal wel door terwijl je andere dingen kan doen. Makkelijker kan bijna niet!
en de kans dat het fout gaat is ook zeer klein. zolang er vocht in de pan zit en deze staat op een laag pitje af en toe te borrelen kan het niet mislukken. brand niet aan en wordt niet dood gekookt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_124812051
Ik ga zaterdag denk ik lekker riblappen klaarmaken. In rode wijn :9
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 2 april 2013 @ 22:02:26 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124812434
Goede stoofpot maken is gemakkelijker dan een goede biefstuk maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124812869
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede stoofpot maken is gemakkelijker dan een goede biefstuk maken.
Piet,

Als ik sucadelapjes aanbraad trekken ze altijd helemaal krom. Weet jij waardoor dat kan komen, en hoe ik het kan voorkomen?

Ik vind ook dat ik er altijd zo weinig van over hou. Een lapje van zeg 2cm dik is aan het eind nog hooguit half zo dik. Is dat normaal of doe ik daar ook iets fout?
  dinsdag 2 april 2013 @ 22:12:59 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124813032
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 22:09 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

Piet,

Als ik sucadelapjes aanbraad trekken ze altijd helemaal krom. Weet jij waardoor dat kan komen, en hoe ik het kan voorkomen?

Ik vind ook dat ik er altijd zo weinig van over hou. Een lapje van zeg 2cm dik is aan het eind nog hooguit half zo dik. Is dat normaal of doe ik daar ook iets fout?
Dit ligt aan de kwaliteit van het vlees, en dat de lapjes te dun zijn gesneden. Vraag een goede slager eens om een sucadestuk, niet gesneden, maar een stuk van een kilo, braad en smoor dat..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124813253
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 april 2013 22:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit ligt aan de kwaliteit van het vlees, en dat de lapjes te dun zijn gesneden. Vraag een goede slager eens om een sucadestuk, niet gesneden, maar een stuk van een kilo, braad en smoor dat..
helder, dank je wel. Ga ik doen. Klinkt lekker een stuk sucade van een kilo!
pi_124813378
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 21:56 schreef Isabeau het volgende:
Ik ga zaterdag denk ik lekker riblappen klaarmaken. In rode wijn :9
Staat bij mij al de hele dag te pruttelen O+
pi_124884370
piet,

ik had het laatst met iemand over truffel risotto.
de risotto zelf zal wel lukken, maar wat is lekker om daarbij te eten?
  donderdag 4 april 2013 @ 18:20:41 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124884428
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 18:18 schreef loecje het volgende:
piet,

ik had het laatst met iemand over truffel risotto.
de risotto zelf zal wel lukken, maar wat is lekker om daarbij te eten?
risotto eet je zo, niet als rijst bij het vlees ofzo.
Is een tussengerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124885177
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2013 22:17 schreef kuifje_fok het volgende:

[..]

helder, dank je wel. Ga ik doen. Klinkt lekker een stuk sucade van een kilo!
Zijn riblappen eigenlijk hetzelfde als sucadelappen?????
  donderdag 4 april 2013 @ 18:49:55 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124885465
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 18:41 schreef soapie het volgende:

[..]

Zijn riblappen eigenlijk hetzelfde als sucadelappen?????
Nee, Riblappen zijn van de rib gesneden, sucade is een stuk spier achter het schouderblad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124885926
quote:
1s.gif Op donderdag 4 april 2013 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

risotto eet je zo, niet als rijst bij het vlees ofzo.
Is een tussengerecht.
weet ik, maar dan hoort er wel een passend hoofdgerecht bij.
  donderdag 4 april 2013 @ 19:05:28 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124886115
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 19:01 schreef loecje het volgende:

[..]

weet ik, maar dan hoort er wel een passend hoofdgerecht bij.
Saltimbocca?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124886653
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, Riblappen zijn van de rib gesneden, sucade is een stuk spier achter het schouderblad.
Oke, wel zelfde soort bereiding toch, uren sudderen????
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')