abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_154460877
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 08:38 schreef Rica het volgende:

[..]

Natuurlijk zijn er gradaties maar beschadiging is beschadiging. En tegen de tijd dat je het merkt is het al te laat. Het is gewoon doodzonde vind ik. Het hoort bij jong zijn om denken dat je onschendbaar en onsterfelijk bent en ouder worden zo ver weg is dat je er geen rekening mee hoeft te houden. En dan komt de realitycheck en zijn ze plotseling dertig en veertig met een piep in hun oor. "Wat?! Wat zei je?!"

Tegen de tijd dat ze doorkrijgen dat ze zuinig op hun lichaam moeten zijn is de schade al geleden. Meer dat is met zoveel dingen zo. Drugs, (coma)zuipen, veel te veel zon en zonnebank, lever van een bejaarde van alle enegriedrankjes, hersenstofwisseling een puinhoop door xtc, enz.
Veel jongeren doen waar ze zin in hebben en denken niet na over de consequenties, of weten dat en denken dat het een probleem voor later is. Vooral bij pubers is er een drang naar impulsiviteit doordat bepaalde delen in de hersenen veranderen als ik het goed heb. Ik denk niet dat er veel aan gedaan kan worden, net als enge plaatjes op sigarettenpakken plaatsen, volkomen nutteloos.
pi_154469002
Ik heb t nu 1,5 jaar, was hier 1,5 jaar geleden ook gekomen in t topic. Kreeg t van de een op andere dag, heb geen gehoorschade en ging eigk nooit echt uit (niet mijn ding). Geen gehoorschade dus. Hoortesten gedaan en ik hoor zelfs meer dan zou moeten (misschien ligt daar de oorzaak). Het is bij mij zo dat ik t alleen in echt stille stille ruimtes hoor, n zacht soort piep. Gewoon in t dagelijks leven wordt het gemaskeerd.

Eerste half jaar was ik zeer angstig en depressief. Het beinvloedde mn leven. Het is steeds iets beter gegaan heel langzaam en nu leef ik mn leven gewoon weer. Het is dus niet weggegaan maar t lijkt minder door gewenning of zo. Het begin was gewoon kut, t was moeilijk te accepteren dat ik dit kreeg zonder gehoorschade of wat dan ook. Wel een miljoen keren de dagen voorafgaand het kwam afgegaan wat ik dan voor raars had gedaan.

Wat ik er wel aan overgehouden heb is een enorme angst voor harde geluiden. De angst dat ik echt schade oploop en t erger wordt. Dus ik mijd vaak luide gebieden en soms is dat wat ongemakkelijk met vrienden etc.

[ Bericht 6% gewijzigd door Pechvogels op 19-07-2015 19:38:26 ]
pi_154469533
Godver gister na het terras nog ff in zo een cafetje geweest, kameraad bleef ook beetje verrast slapen.
Geen oordoppen meegenomen.

Pff gelukkig weer goed gegaan, ook geen suizende oren gehad toen we weer naar huis liepen.
Dus zal wel net op het randje geweest zijn.

Als die treinen door de wissels gaan of een goederentrein gaat remmen doe ik ook altijd vingers in mijn oren.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_154469762
Ik heb ooit ergens gelezen dat het gezoem van je pc, dat je daar ook dover van kan worden?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=spz7cF6E5t4</a>
http://www.dumpert.nl/med(...)l_even_reageren.html
pi_154476389
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 19:48 schreef Geerd het volgende:
Ik heb ooit ergens gelezen dat het gezoem van je pc, dat je daar ook dover van kan worden?
Lijkt me sterk, tenzij het heel luid is.
pi_154641952
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 11:29 schreef -CRASH- het volgende:
Constant heb ik het...
Soms meer soms minder.
Nu is het meer en hoor het rechts ook.
Maar dat komt omdat ik gisteren de headphones op had.

En storend..... alleen als ik er aandacht aan schenk.
Ja, ik heb precies hetzelfde. Als ik er aandacht aan besteed dan blijf ik het maar horen!
pi_154646344
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 11:47 schreef Kaytjuh het volgende:

[..]

Ja, ik heb precies hetzelfde. Als ik er aandacht aan besteed dan blijf ik het maar horen!
Dat heeft iedereen wel denk ik
  woensdag 29 juli 2015 @ 18:05:20 #233
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_154737672
Hier ook een suizer, of eigenlijk een 'whooser'.

Drie maanden geleden werd ik na een concert (met oordoppen) wakker met een enorme 'threshold shift' in mijn gehoor. Dacht dat ik doof was geworden en redelijk panisch ook.

Na 24 uur was de drempel weer op normaal niveau en dacht ik 'mooi, das voorbij!'.

Zo'n zes weken na dit voorval ben ik na de nodige stress rond een verhuizing (en veel spullen te hebben getild) tegen beter weten in 's avonds met oordoppen in gaan luisteren of ik een suis hoorde. Had ik beter niet kunnen doen want sindsdien ben ik me bewust van een behoorlijk somatisch geruis dat zich gedurende de dag door mijn hoofd beweegt. Zonder oordoppen is dit gereduceerd tot een 'sisje' maar het blijft enorm vreemd. Ook vooral omdat het letterlijk iedere dag op een andere plek zit.

Gehoortest gedaan, en dat was in orde behalve een 20 decibel lawaai-dip op 4Khz. De audioloog zei echter dat mijn gehoor prima was voor mijn leeftijd en dat ze die specifieke dip heel vaak ziet(?) Heeft iemand daar meer kennis over..?

Wat ik me wel herinner is dat ik tijdens het concert (nogmaals, met oordoppen van sterkte 19 SNR) op en neer heb staan springen met mijn kaken sterk op elkaar geklemd, ik was namelijk bang om een hoek in mijn gezicht te krijgen van de vele ellebogen om mij heen :')

In de afgelopen weken is er bij mij TMD geconstateerd en dat doet me vermoeden dat de tinnitus eerder somatisch is dan door geluid veroorzaakt. Ik hoor namelijk geen piep, meer een 'spinnend geruis' wat dus over de dag heen van links naar rechts beweegt.

Na het uitkammen van het internet heb ik zoals iedereen geconcludeerd dat acceptatie het belangrijkst is. Maar kon het toch niet laten om te beginnen met Magnesium Citraat, Melatonine, NAC en Taurine supplementen :)

Heeft iemand iets soortsgelijks meegemaakt of gehoord?
  woensdag 29 juli 2015 @ 18:15:47 #234
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_154737900
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 03:32 schreef Knitted het volgende:
De meeste mensen die er last van hebben, hebben er een grafhekel aan, maar ik vind het geruis in mijn oren wel fijn. Lekkere achtergrondmuziek voor bij het slapengaan. :)
Ik vind het ook niet zo heel erg, eerder fascinerend.

Heb me wel voorgenomen om er alles aan te doen dat mijn gehoor over 40 jaar exact dezelfde kwaliteit heeft als vandaag de dag. Dus voor minder dan een dipje op 20DB/4Khz doe ik het niet :)

Mijn Beats Studio koptelefoons ad. EUR 280,- zijn passe (behalve in het vliegtuig dan). En voorafgaand aan luide events: oordoppen mee + N-acetyl cysteine + Magnesium Citraat.

Dat laatste hadden ze me trouwens best tijdens mijn tiener/disco-jaren mogen mededelen.
  woensdag 29 juli 2015 @ 19:05:18 #235
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_154739180
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 07:42 schreef Rica het volgende:
Bericht van begin April en misschien al gepost maar kwam het tegen en vond het best somber.

[..]

Een kwart! :o :'(

Een jaar of tien terug was het ook al een item, vooral door de vloed van ipods en mp3 spelers. Concerten waren ook altijd al een discussiepunt. Maar toen ging het over een paar procent, 2 tot 5 procent ofzo.

Als ik afga op het gemiddeld straatbeeld is het aantal jongeren dat zichzelf constant blootstelt aan (te luide) muziek ook zeker niet aan het afnemen volgens mij. Ze hebben geen idee kennelijk. Zo zonde.
Maar wat is gehoorschade dan precies?

Ikzelf heb 20 decibel afname op 4Khz. Maar volgens onderstaande site is dat nog steeds normaal?
Hebben de mensen hier uberhaupt wel eens een audiogram laten maken (en bewaard?)

0 tot 30 dB (HL) – normaal horend tot licht slechthorend
30 tot 60 dB (HL) – licht tot matig slechthorend
60 tot 70 dB (HL) – zwaar slechthorend
70 tot 80 dB (HL) – ernstig slechthorend
80 tot 110 db (HL) doof (met restgehoor) of zeer ernstig slechthorend
110 tot 120 dB (HL) ernstig doof (het oor neemt alleen nog enige trillingen waar)
vanaf 120 dB (HL) vibratiedoof (zelfs trillingen worden niet meer waargenomen)

http://www.hoorzaken.nl/gehoorproblemen/slechthorendheid/


Edit, van dezelfde site:

0 tot en met 15 dB: Normaal gehoor. Er zijn geen nadelige effecten te verwachten

15 tot en met 25 dB: Zeer licht gehoorverlies. Soms moeite met het verstaan van zachte spraak en enige moeite met het volgen van een conversatie in een rumoerige omgevingen (kroeg, receptie, restaurant)

25 tot en met 40 dB: Licht gehoorverlies. Moeite met het verstaan van iemand op afstand (zachte spraak), de tv moet vaak een tikkeltje harder worden gezet en in rumoerige omgevingen moet al een aardige inspanning worden geleverd om de conversatie te volgen

40 tot en met 70 dB: Middelmatig gehoorverlies. De ander kan alleen nog worden verstaan als deze luider gaat praten en op korte afstand blijft. De tv moet zodanig hard worden gezet dat anderen die zich in de zelfde ruimte bevinden dit als herrie gaan ervaren. Verstaan in een rumoerige omgeving is problematisch.

70 tot en met 90 dB: Ernstig gehoorverlies. Iemand die zich op korte afstand bevindt, moet schreeuwen om zich verstaanbaar te maken. De tv moet zodanig hard worden gezet, dat eventuele buren hier hinder van ondervinden. De huisbel en telefoonbel worden regelmatig niet opgemerkt wanneer deze op enige afstand klinkt. Conversaties in een rumoerige omgeving zullen zo goed als onmogelijk zijn.

90 dB en meer: Zeer ernstig gehoorverlies. Alleen hele harde geluiden zijn nog waarneembaar. Een conversatie is niet meer te volgen, omdat (normale) spraak niet meer wordt gehoord, wat natuurlijk ook geldt voor in een rumoerige omgeving.

http://www.hoorzaken.nl/hoortest/toonaudiometrie-audiogram/
  woensdag 29 juli 2015 @ 19:29:05 #236
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_154739839
Kwam onlangs deze post tegen: http://www.goeievraag.nl/(...)nis-spontaan-genezen

Het rare is bij mij dat als:

- ik noise-cancellation headphones op zet, zonder muziek, de suis verdwijnt

- ik de gehoortest doe bij de audicien in de geluidsdichte ruimte, mijn suis verdwijnt

- ik slaap met oordoppen in, de suis de volgende ochtend super zacht is, of weg

- ik muziek luister via de koptelefoon, de suis verdwijnt

De koptelefoon gebruik ik niet meer, omdat ik mijn gehoor goed wil houden. Maar wie kan dit verklaren?
pi_154743224
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 19:29 schreef 1-800-cop-shot het volgende:
Kwam onlangs deze post tegen: http://www.goeievraag.nl/(...)nis-spontaan-genezen

Het rare is bij mij dat als:

- ik noise-cancellation headphones op zet, zonder muziek, de suis verdwijnt

- ik de gehoortest doe bij de audicien in de geluidsdichte ruimte, mijn suis verdwijnt

- ik slaap met oordoppen in, de suis de volgende ochtend super zacht is, of weg

- ik muziek luister via de koptelefoon, de suis verdwijnt

De koptelefoon gebruik ik niet meer, omdat ik mijn gehoor goed wil houden. Maar wie kan dit verklaren?
Raar. Ben je al langs de huisarts geweest?
  woensdag 29 juli 2015 @ 21:35:00 #238
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_154744770
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 21:02 schreef Knitted het volgende:

[..]

Raar. Ben je al langs de huisarts geweest?
Ja, en 2 x KNO + audiologisch centrum. En nu ook fysio.

Het enige wat vaststaat is 20db gehoorverlies op 4khz. En TMD (kaak en nek issues).

Ik denk dat ik me zo ben gaan focussen op interne geluiden dat ik mijn eigen zenuwstelsel/bloedsomloop ben gaan horen :')
  vrijdag 7 augustus 2015 @ 13:46:04 #239
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_154982889
Volgens mij is de enige manier om van een tinnitus 'af te komen' de volledige realisatie dat er eigenlijk helemaal niets mis met je is.

Daar kan iets als Mindfulness je wellicht bij helpen.
pi_155094681
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met 'residuele inhibitie'?

Ik ben recent in het UMCG geweest, daar heeft een akoepedist verschillende pieptonen aan mij laten horen, om zo te bepalen welke toon overeenkomt met mijn tinnitus. Volgende week heb ik de vervolgafspraak, en als ik het goed begrijp is het idee dat de akoepedist dan een geluid specifiek voor mijn tinnitus heeft 'ontwikkeld', wat dan bepaalde delen van de hersenen moet stimuleren, en de tinnitus hopelijk doet verminderen. Dit noemen ze dan residuele inhibitie. Op internet kan ik er nog niet veel over vinden.
klatsie
pi_155098179
Dat klinkt interessant! Wordt dat vergoed door je zorgverzekering?
In tijden van crisis moet je niet met lastenverhogingen komen.
pi_155101725
quote:
0s.gif Op maandag 10 augustus 2015 22:57 schreef ZwartmetSuiker het volgende:
Dat klinkt interessant! Wordt dat vergoed door je zorgverzekering?
Geen idee, mijn eigen risico was ik sowieso al kwijt voor dit jaar dus.
Als ik er ben geweest zal ik mijn ervaringen hier wel posten.
klatsie
pi_155143937
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 augustus 2015 00:25 schreef Chokeme het volgende:

[..]

Geen idee, mijn eigen risico was ik sowieso al kwijt voor dit jaar dus.
Als ik er ben geweest zal ik mijn ervaringen hier wel posten.
Graag.
In tijden van crisis moet je niet met lastenverhogingen komen.
pi_155325752
quote:
14s.gif Op woensdag 12 augustus 2015 11:28 schreef ZwartmetSuiker het volgende:

[..]

Graag.
Het was toch niet helemaal wat ik had verwacht/gehoopt. Dat van die geluiden die de hersenen 'resetten' is dus iets anders (neuromodulatie bijv., wat nogal experimenteel is). Blijkt dat het het hier toch meer ging om geluiden die hooguit wat afleiden van de tinnitus. De akoepedist liet me een variatie aan ruisgeluiden horen, eerst rechts, dan links, en dan moest ik aangeven bij welk volume mijn tinnitus gedempt werd. Nogal natte vinger werk aangezien de tinnitus in mijn hoofd zit en het overal wel doorheen 'snijdt'.
Verder is er niet echt iets uitgekomen wat ik nog niet wist. De geluiden die ze lieten horen komen overeen met wat ik nu al op de laptop afspeel bij het slapen gaan, dus white of pink noise clips op youtube.
Geen vooruitgang dus helaas.
klatsie
pi_155601591
Ik heb een zachte piep, dus lichte vorm van tinnitus (voor zover er vormen bestaan). Heb het onderhand geaccepteerd na n periode waarin ik depressief was. Zijn er meer mensen die moeite hebben/het moeilijk vinden daar goed mee om te gaan qua vriendengroep etc? Ja heb op maat gemaakte oordoppen, maar dan nog hoor je soms dat t mis gaat. Er is een grote angst dat het erger wordt bij mij als ik eventueel gehoorschade oploop in de loop der jaren. Daardoor ben ik extra voorzichtig met omgevingen met hard geluid, ook al heb ik oordoppen. Soms levert dit wel nare situaties op. Afgelopen zomervakantie op vakantie geweest in een echte uitgaansbestemming, dus los van de echte discotheken (ik ging niet mee uit) ook mega veel harde muziek in de wat normale tentjes aan de boulevard en zelfs bij het uit eten gaan was harde muziek daar normaal. Dit leverde wat ongemakkelijke momenten op aangezien ik daardoor niet overal even kon gaan zitten. En het is best confronterend dan steeds dat kutnieuws te brengen aan je vrienden en te vragen of we ergens anders kunnen zitten. Als je niet weet wat die piep allemaal inhoud snap ik dat t voor de rest frustrerend geweest kan zijn. Ook paar keer n excursie niet meegedaan, zoals op n boot waar harde muziek was en quad rijden waar er oorverdovend motor geluid heerste.

Hoe gaan jullie hier mee om?
pi_155653554
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 15:18 schreef HerrFritz het volgende:
Is er iemand met meniere ervaring?
Ja ik, Ik heb al 24 jaar ziekte van Meniere. Nu geen draaiduizelingen meer, maar wel geluiden in mijn oor overgehouden en deels doof aan mijn meniere oor.

Het geluid wisselt vaak, soms per dag, soms per uur, soms een lage brom, soms een piep, maar altijd wel geluid. Ook hoor ik vaak mijn hartslag in het geluid.
  zaterdag 29 augustus 2015 @ 17:40:04 #247
390833 HerrFritz
Mit ein Schnurrbart
pi_155655857
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 15:37 schreef Verida het volgende:

[..]

Ja ik, Ik heb al 24 jaar ziekte van Meniere. Nu geen draaiduizelingen meer, maar wel geluiden in mijn oor overgehouden en deels doof aan mijn meniere oor.

Het geluid wisselt vaak, soms per dag, soms per uur, soms een lage brom, soms een piep, maar altijd wel geluid. Ook hoor ik vaak mijn hartslag in het geluid.
Ok je bent de eerste naast me zelf die ik spreek. Ik ben dit jaar 30 geworden. Ik vond mezelf nogal vroeg ten opzichte van wat gebruikelijk is. 2 weken geleden weer een flinke aanval gehad in het midden van de dag net na een oplevering met werk.
Daarvoor heb ik lange tijd geen gehoorapparaat nodig gehad. Nu dus eigenlijk weer wel. Ik heb constant een crt piep in me oor. Vaak afwisselend maar nu vooral hard. Al 2 weken een vol gevoel in me oor.
Hoe ben jij omgegaan met die aanvallen?
Pg_up: "hey homo, zeg eens wat. Ben je bot ofzo?"
Verdammte Hte
pi_155656564
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 17:40 schreef HerrFritz het volgende:

[..]

Ok je bent de eerste naast me zelf die ik spreek. Ik ben dit jaar 30 geworden. Ik vond mezelf nogal vroeg ten opzichte van wat gebruikelijk is. 2 weken geleden weer een flinke aanval gehad in het midden van de dag net na een oplevering met werk.
Daarvoor heb ik lange tijd geen gehoorapparaat nodig gehad. Nu dus eigenlijk weer wel. Ik heb constant een crt piep in me oor. Vaak afwisselend maar nu vooral hard. Al 2 weken een vol gevoel in me oor.
Hoe ben jij omgegaan met die aanvallen?
Ik was 36 toen ik Meniere kreeg en had een druk gezin met 3 kinderen, waarvan de jongste 6 was. Ik heb erg geworsteld met de aanvallen, Ik kreeg er soms zo veel en zo lang. soms een paar keer per dag, soms 18 uur ofzo achter elkaar. De eerste jaren waren erg zwaar. 5 of meer aanvallen per week was geen uitzondering. Ik ben nu 60 en over de aanvallen heengegroeid. Maar dit eroverheen groeien heeft wel 15 jaar ofzo geduurd. Toen werden ze minder, minder vaak en minder heftig. Nu heb ik eigenlijk totaal geen aanvallen meer, maar wel heel veel restverschijnselen qua doofheid en geluiden in mijn oor. Maar het hoeft niet zo heftig te verlopen hoor, Ik heb ook wel Menierepatienten gesproken die veel minder aanvallen hadden of maar een paar keer per jaar ofzo. Er kan heel veel verschil in zitten.
  zondag 30 augustus 2015 @ 15:38:22 #249
317913 1-800-cop-shot
Armed Society = Polite Society
pi_155676917
Sinds twee weken gebruik ik Lipoflavonoid Plus, een voedingssupplement uit de VS. Heb het idee dat het mij een klein beetje helpt, afgezien van het placebo-effect.

Heeft iemand dit hier wel eens geprobeerd?
  maandag 31 augustus 2015 @ 07:34:12 #250
390833 HerrFritz
Mit ein Schnurrbart
pi_155698741
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2015 18:15 schreef Verida het volgende:

[..]

Ik was 36 toen ik Meniere kreeg en had een druk gezin met 3 kinderen, waarvan de jongste 6 was. Ik heb erg geworsteld met de aanvallen, Ik kreeg er soms zo veel en zo lang. soms een paar keer per dag, soms 18 uur ofzo achter elkaar. De eerste jaren waren erg zwaar. 5 of meer aanvallen per week was geen uitzondering. Ik ben nu 60 en over de aanvallen heengegroeid. Maar dit eroverheen groeien heeft wel 15 jaar ofzo geduurd. Toen werden ze minder, minder vaak en minder heftig. Nu heb ik eigenlijk totaal geen aanvallen meer, maar wel heel veel restverschijnselen qua doofheid en geluiden in mijn oor. Maar het hoeft niet zo heftig te verlopen hoor, Ik heb ook wel Menierepatienten gesproken die veel minder aanvallen hadden of maar een paar keer per jaar ofzo. Er kan heel veel verschil in zitten.
Ok, dat is zeker wel vervelend dat je zo vaak aanvallen had. Ik heb de afgelopen 2 jaar er 3 gehad. Althans 3 echt heftige, wel eens een duizeling gehad maar dan hoefde ik niet te liggen.
Als ik dan zo'n aanval kreeg (2 keer smorgens bij het wakker worden en de laatste was in de pauze op werk) Moest ik eigenlijk gelijk gaan liggen. Gelukkig niet over gegeven of knockout gegaan, maar zo voelde het wel, alsof ik elk moment kon flauwvallen.
Dat ebt dan nog zo'n beetje door voor een aantal dagen waarbij ik me heel onzeker voel over me evenwicht.
Ik had ook de afgelopen maanden minder last van gehoorverlies en mijn oorsuis, maar na deze aanval is de oorsuis weer vrolijk op het oude niveau en ik hoor de hond niet meer piepen als ik op mijn goede oor in bed leg heheh :).
Mijn grootste angst is trouwens dat meniere over slaat op mijn (bovengemiddelde) goede rechter oor.
Pg_up: "hey homo, zeg eens wat. Ben je bot ofzo?"
Verdammte Hte
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')