abonnement Unibet Coolblue
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 maart 2013 @ 05:36:03 #1
862 Arcee
Look closer
pi_123563547


Hoe te posten in dit topic :?
Simpel! Zet de titel van de zojuist gekeken film neer, al dan niet bold plus IMDb-linkje. Vervolgens een mooie filmposter of frappant screenshot (geen gele kikkers of Moviemeterplaatjes!) en daaronder een verhaaltje wat je nu zo gaaf of niet gaaf aan de film vindt. Let op: controversiële meningen worden ten zeerste gewaardeerd! Ter afsluiting geef je de film nog de waardering in of sterren of een cijfer van 1 tot en met 10. Of je doet toch iets heel anders, dat mag ook.

Meningen en vragen over het plot dienen gemarkeerd te worden met de spoiler-tag zodat je voor anderen de film niet verpest, als men ooit besluit de film nog eens te kijken :).

Dat we elkaar mogen aansteken tot het kijken van elkaars filmkeuze ^O^

Vorige topics.

OP topicreeks
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 maart 2013 @ 05:36:11 #2
862 Arcee
Look closer
pi_123563548
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 20:40 schreef H4ppy het volgende:
Ook drama's horen entertaining te zijn tijdens het kijken, wat is het nut van het kijken van wat voor film dan ook als deze in geen enkel opzicht entertaining is?
Dat een film je weet te raken, op welke manier dan ook. Dan is het, in mijn beleving, een topfilm. Als een film me koud laat en ik in diezelfde tijd net zo goed naar een lantaarnpaal had kunnen kijken dan vind ik het geen goeie film.

Dat jij, blijkbaar, een film kijkt om vermaakt te worden wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.
pi_123565122
Cesare Deve Morire

Caesar must Die

Paolo & Vittorio Taviani 2012



Een cameraploeg volgt de voorbereidingen voor een opvoering van het toneelstuk "Julius Caesar" van William Shakespeare in een Romeinse gevangenis. De camera registeert haarfijn hoe de daar gehuisveste mafiosi worstelen met hun rol, hun personage en diens twijfels, de onvrijheid en soms ook met elkaar.

Hoewel de thematiek van "Julius Caesar", eer, trouw, noodzaak en verraad, de ingesloten mafiosi niet vreemd zal zijn, is het toch vooral een film over acteren en het acteur zijn, nog meer dan een film over het stuk zelf of over Brutus en Caesar, of over de gevangenen zelf. Misschien is het zelfs wel een film over kunst en vrijheid in het algemeen verpakt als ode aan de kunst van het acteren.

Het is in ieder geval weer een ode aan het beeld zoals elke Taviani-film. En dan niet eens zozeer het bewegende beeld, want het is niet zo dat de gebroeders na hun 80e verjaardag ineens films met veel vaart en actie zijn gaan maken. Ze blijven zorgvuldige gecomponeerde plaatjes schieten, je zou het in de ruime zin van het woord schilderachtig kunnen noemen. Het is dan ook meer een film waar je actief naar kijkt dan een film die je ziet en waardoor je meegevoerd wordt. Behalve een gebrek aan tieten, schieten en helicopters moest ook de spanningsboog vooral van Shakespeare's werk zelf komen, op de dialogen is dan ook weinig aan te merken. Maar dat lekkere gevoel van na een film dat je even uit moet blazen, dat je weer terug bent na meegevoerd te zijn, dat ontbrak er wel aan.

Is het een aanrader? Niet voor je eerste date met die spontane kapster lijkt me. Hij is wel de moeite waard maar de moeite houdt niet op als de film begint. In het algemeen zou ik elke filmliefhebber wel aanraden om ook eens een keer een film te gaan kijken die anders met het medium film omgaat, zoals ook Greenaway dat doet bijvoorbeeld. Het is fotografischer, meer een poging om met beeld zoveel mogelijk te vertellen. Ik denk wel dat ik Kaos of Good Morning Babilonia betere films van de Taviani's vond, maar doordat deze film over acteren gaat is ook het auditieve en het verbale sterk aanwezig. Alleen willen beeld en geluid maar niet echt in elkaar grijpen en je zo meevoeren.

Toch weet ik nu al dat sommige scenes en shots over 20 jaar nog in mijn hoofd zitten, zoals bij eerdere films van hen, gewoon omdat ze sterk zijn. En daarom geef ik hem een 7.5, niet hoger want ook dergelijke geduldige esthetische plaatjesschieterij kan voor meer vervoering zorgen dan deze film deed.

Mijn cijfer: 7.5
Aanrader: Eventueel

[ Bericht 5% gewijzigd door Weltschmerz op 03-03-2013 11:02:17 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123565915
Life of Pi (2012)



Life of Pi is de verfilming van het gelijknamige boek over een Indiase jongen die na een schipbreuk samen met een bengaalse tijger op een sloep moet zien te overleven. De intro duurt vrij lang en hoewel het typisch Indiase mooie kleurrijke plaatjes oplevert had het van mij best wat vlotter gemogen. Nu ben ik sowieso geen liefhebber van films waarbij het verhaal door de hoofdpersonage vertelt wordt, omdat dit toch al een deel van de afloop van de film verklapt.
Het wachten wordt beloond met het gedeelte dat zich op zee afspeelt. De interactie tussen de jongen, de tijger en de zee (zowel angstaanjagend als betoverend mooi) was heel indrukwekkend gedaan en levert prachtige beelden op.
Het einde van de film geeft je stof tot nadenken, maar ik vond het net als het begin weer niet heel sterk.
Visueel fantastische film die wel wat tijd nodig heeft om op gang te komen.

Rating: 7
pi_123569120
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 05:36 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dat een film je weet te raken, op welke manier dan ook. Dan is het, in mijn beleving, een topfilm. Als een film me koud laat en ik in diezelfde tijd net zo goed naar een lantaarnpaal had kunnen kijken dan vind ik het geen goeie film.

Dat jij, blijkbaar, een film kijkt om vermaakt te worden wil niet zeggen dat dat voor iedereen geldt.
Als een film je weet te raken is dat ook een vorm van vermaak. Ik vind het ook een zwaar overgewaardeerde film. Te langdradig en niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Bovendien is Jared Leto ronduot irritant in die film. Dan zie ik Christiane F in dat genre liever nog een keer.
pi_123573975
Angels & Demons

Het Tom Hanks vervolg vehicel op The Da Vinci Code. De kerk is weer in de problemen, intriges, Illuminati, maar vooral de voortgang van de wetenschap en de (on)mogelijkheid van de kerk om haar identiteit vast te houden. Nu is de paus ook nog dood en moet er een nieuwe komen maar er zijn wat probleempjes, ontvoering, moord en terroristische aanslag. Gelukkig komt Tom Hanks de hele boel redden in een wilde rit door Rome. Uitstekende popcornpulp voor de zondagmiddag maar meer is het niet. Vond hem wel spannender dan de Da Vinci Code. Plusje voor Ewan McGregor, altijd prettig om the zien spelen.
IMDB 6.6
Ik 5,5

[ Bericht 7% gewijzigd door Karstman op 03-03-2013 22:34:12 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_123575605
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 13:14 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Als een film je weet te raken is dat ook een vorm van vermaak. Ik vind het ook een zwaar overgewaardeerde film. Te langdradig en niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Bovendien is Jared Leto ronduot irritant in die film. Dan zie ik Christiane F in dat genre liever nog een keer.
christiane f.. prachige en erg trieste film. met optreden van david bowie. :)
pi_123578090
quote:
99s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 15:59 schreef Karina het volgende:
Loft (2010) - IMDb
Thriller

Een aantal vrienden gebruikt samen een appartement waar ze lekker vreemd kunnen gaan zonder dat iemand het merkt. Helaas ligt er op een dag een dode vrouw in bed, wie heeft haar vermoord? Was het 1 van de vrienden of een wraakzuchtige echtgenote of een ex-minnares?

Goede film, met een paar aardige plotwendingen. Beetje slecht acteerwerk hier en daar (vooral van Jeroen van Koningsbrugge :')).

Ik zag dat er een Amerikaanse remake van is gemaakt met Wentworth Miller, misschien die ook even checken.

Ik heb enkel een stuk van de Nederlandse loft gezien, na een aantal keer de originele Vlaamse loft gezien te hebben... en ik ben gestopt.. ik vond het te letterlijk overgenomen. (een beetje zoals die update van The Omen)
Ik weet het wel, oe da wij ier spreken is nie altijd zo goe verstaanbaar in Nederland, maar had dat niet met ondertitels ipv een remake kunnen opgelost zijn? :{
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 3 maart 2013 @ 17:11:12 #9
862 Arcee
Look closer
pi_123578934
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 13:14 schreef -Strawberry- het volgende:
Als een film je weet te raken is dat ook een vorm van vermaak.
Dat zijn we dan met elkaar eens, maar H4ppy deelt die mening dus niet.

quote:
Ik vind het ook een zwaar overgewaardeerde film. Te langdradig en niet zo meeslepend als ik had gehoopt. Bovendien is Jared Leto ronduot irritant in die film. Dan zie ik Christiane F in dat genre liever nog een keer.
Christiane F vond ik ook een topfilm.

RFAD vond ik hartverscheurend mooi. Steengoeie film, stuk of zes keer gezien wel. De muziek snijdt door je ziel.
pi_123581820
Net de Marathon gezien, schitterende film. Tranen in de ogen op het einde
Eens met wat hierboven staat
pi_123595148
28 days later

Had er echt hoge verwachtingen van, had overal positieve recensies gehoord etc.. zombiefilms, daar ben ik gek op.
maar deceptie alom. Hoofdpersonage totaal oninteressant.. eigenlijke alle characters, behalve degene die snel dood gingen.. hoezo slechte regie/script. Wereld was saai/inspiratieloos, er gebeurde weinig spannends. Einde was absurd, met alleen maar shots in het donker waarin je helemaal niets kon zien.. en de soldaten hadden geen karakter..

wat een fucking faal zeg. zonde van mijn tijd. 2/10.
There are only 151 Pokémon.
pi_123595930
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 18:12 schreef Splutje het volgende:
Net de Marathon gezien, schitterende film. Tranen in de ogen op het einde
ben ik nou de enige die die film juist vond tegenvallen?
ik zou hem maar een 5je geven...
pi_123595980
Rise of the Footsoldier (2007)



Inkijkje in de britse hooligan maar vooral de maffiawereld. Hoe het drugsdealen gaat en hoe het kan lopen. Lijkt misschien nu meer een docu, maar het is echt een brute film _O_

Goed verhaal, goed geacteerd, veel actie, echt wel een film die ik waardeer :)

IMDB: 6.8/10
Ik: 8.0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-03-2013 22:27:47 ]
pi_123596591
quote:
14s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:27 schreef andreas612 het volgende:
Rise of the Footsoldier (2007)

[ afbeelding ]

Inkijkje in de britse hooligan maar vooral de maffiawereld. Hoe het drugsdealen gaat en hoe het kan lopen. Lijkt misschien nu meer een docu, maar het is echt een brute film _O_

Goed verhaal, goed geacteerd, veel actie, echt wel een film die ik waardeer :)

IMDB: 6.8/10
Ik: 8.0/10
Ik kende deze nog niet, maar het klinkt precies als het type film waar ik van hou. Meteen even toegevoegd aan m'n watchlist :)
pi_123596878
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 22:37 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Ik kende deze nog niet, maar het klinkt precies als het type film waar ik van hou. Meteen even toegevoegd aan m'n watchlist :)
Kill the Irishman vind je dan denk ik ook wel vet ;)
  zondag 3 maart 2013 @ 23:16:46 #16
8369 speknek
Another day another slay
pi_123599038
The Sessions (2012) - IMDb

Heerlijk klein filmpje over een zo goed als verlamde man die op zijn 38ste het gevoel krijgt dat zijn einde eraan zit te komen, maar nog nooit seks heeft gehad. Een nadeel, hij is zeer katholiek en buiten het huwelijk om seks hebben is een doodzonde, maar een relatie zit er door zijn situatie niet echt in. Uiteindelijk, na een aantal gesprekken met de pastoor (William H Macy), besluit hij een surrogaat sex therapist in te schakelen (Helen Hunt) die hem inwijdt in de seks. Helen Hunt gaat meermaals helemaal naakt, en je zou willen dat ze dat op haar dertigste had gedaan, maar eerlijk is eerlijk, ze ziet er nog puik uit voor een 50 jarige. Na enkele minuten vergeet je het echter weer want daar gaat de film helemaal niet om. Wat het wel is, is een film die bij tijd en wijle hilarisch is, zonder goedkoop te worden, met een mooie feel-good sfeer door de gehele film heen. Aanrader.

7.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_123600048


ARBITRAGE

Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom een 6
geinig om gezien te hebben maar niet meer
  zondag 3 maart 2013 @ 23:37:22 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_123600200
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 23:34 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

ARBITRAGE

Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom een 6
geinig om gezien te hebben maar niet meer
heb hem ook gezien en viel mij ook wat tegen. Acteren van Gere was prima, verhaal vond ik vrij slap.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 3 maart 2013 @ 23:44:44 #19
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_123600596
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:51 schreef zuiderbuur het volgende:

[..]

Ik heb enkel een stuk van de Nederlandse loft gezien, na een aantal keer de originele Vlaamse loft gezien te hebben... en ik ben gestopt.. ik vond het te letterlijk overgenomen. (een beetje zoals die update van The Omen)
Ik weet het wel, oe da wij ier spreken is nie altijd zo goe verstaanbaar in Nederland, maar had dat niet met ondertitels ipv een remake kunnen opgelost zijn? :{
Amai, ge kunt toch ook gewoon een heel klein beeetje beter luiiiisteren?
  zondag 3 maart 2013 @ 23:47:39 #20
8369 speknek
Another day another slay
pi_123600754
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 23:34 schreef casper019 het volgende:
[ afbeelding ]

ARBITRAGE

Redelijke film, ik had hem persoonlijk wat spannender verwacht... En ook het einde vond ik nogal abrubt....
Opzich het acteerwerk is prima, zeker 1 van richard gere's betere rollen... maar ik miste gewoon de spanning in de film, en vond het einde ook een beetje tegenvallen en ''simpel'' afgemaakt...
daarom een 6
geinig om gezien te hebben maar niet meer
Vond het echt een heerlijke film. Het hoeft ook niet per se spannend te zijn toch? Gewoon 'komt ie ermee weg of niet'.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  maandag 4 maart 2013 @ 01:39:46 #21
259569 ZodiaX
..:: 0-Day all the way ::..
pi_123604105
Tomorrow, When the War Began (2010) - IMDb



De vorige film die ik heb gezien was Red Dawn (2012) - IMDb en deze is net zo'n soort film alleen speelt dit af in Australie.

Een groepje tieners gaat kamperen in de wildernis, als ze terugkomen blijkt echter dat Australie is overgenomen door een ander land, hun dorp dat aan de rand ligt van een grote haven is bezet.

Wat me aantrok in deze film zijn de characters maar ook met name de humor.
De characters waren leuk en goed, al vond ik Lee niet veel aan, de rest wel.
De humor die erin zat in het begin toen er nog niets aan de hand was bleef doorzetten door de hele film, dat maakte het wel een heel stuk leuker en de humor was echt goed.

Er is wat minder actie dan in Red Dawn, en je kunt zien dat het een minder budget film is en niet altijd even realistisch, maar toch vind ik het een leukere film dan Red Dawn.

IMDB: 6,2
Mijn cijfer: 7,5


[ Bericht 11% gewijzigd door ZodiaX op 04-03-2013 13:04:43 ]
┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
pi_123608672
Lawless



We volgen de gebroeders Bondurant (Hardy, LaBeouf, Clarke) in het Amerika van de jaren 20, alcohol is verboden en de broers verdienen de kost met het illegaal stoken van drank. Dit gaat goed totdat er een nieuwe hulp-sheriff (Pearce) komt die de regels ''iets'' strakker hanteert dan zijn collegas. Vermakelijke gangster-film!

7.5/10
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_123609567
Gangster Squad (2013) - IMDb



viel een beetje tegen, ivm verwachtingen van mijn kant misschien, ben gek op films over deze tijds periode..
sean penn doet het uiteraard uitstekend, de tijd wordt goed gevat, mooie actie scenes.... maar toch klopt er iets niet helemaal in de opbouw en climax. het is ook wel erg gewelddadig allemaal, in de eerste 5 minuten wordt er al iemand uit elkaar getrokken met twee autos en dat gaat nog even door zo. dat hep zon film toch niet nodig...
maar gelukkig; emma stone... :)

7.0

[ Bericht 10% gewijzigd door pokkerdepok op 04-03-2013 13:39:55 ]
pi_123610161
quote:
0s.gif Op maandag 4 maart 2013 01:39 schreef ZodiaX het volgende:
Tomorrow, When the War Began (2010) - IMDb

[ afbeelding ]

De vorige film die ik heb gezien was Red Dawn (2012) - IMDb en deze is net zo'n soort film alleen speelt dit af in Australie.

Een groepje tieners gaat kamperen in de wildernis, als ze terugkomen blijkt echter dat Australie is overgenomen door een ander land, hun dorp dat aan de rand ligt van een grote haven is bezet.

Wat me aantrok in deze film zijn de characters maar ook met name de humor.
De characters waren leuk en goed, al vond ik Lee niet veel aan, de rest wel.
De humor die erin zat in het begin toen er nog niets aan de hand was bleef doorzetten door de hele film, dat maakte het wel een heel stuk leuker en de humor was echt goed.

Er is wat minder actie dan in Red Dawn, en je kunt zien dat het een minder budget film is en niet altijd even realistisch, maar toch vind ik het een leukere film dan Red Dawn.

IMDB: 6,2
Mijn cijfer: 7,5

Tomorrow when the war began beviel me wel. Red Dawn ook maar eens kijken dan. :)
pi_123610446
kl
quote:
14s.gif Op maandag 4 maart 2013 11:29 schreef Gray het volgende:

[..]

Tomorrow when the war began beviel me wel. Red Dawn ook maar eens kijken dan. :)
klinkt leuk Tomorrow, When the War Began ook maar kijken!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')